Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 10:48   #1351
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Motyl on ma czasem swój świat pewnie nie chciał go dla mnie na plażę tylko wiadomo do czego

ale mi się nie chce dupska ruszyć, a muszę iść do apteki po leki dla się

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-27 o 10:50
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:58   #1352
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Ja też chciałabym przyjechać do Krakowa, ale się boje, że nie dam rady sama z dzieckiem przyjechać. Co jak będzie mi płakał całą drogę.
Rozumiem cie, ja za tydzień jadę 200km i mam zamiar namówić brata lub siostrę zeby przyjechali do mnie pociągiem i zabawiali leo po drodze. Bo mogliby swoją fura ale ja bez samochodu żyć nie umiem
Moja tajna broń to te musy kubusia. Zawsze jest spokój jak mu to dam.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Wybieramy się na weekend w góry. Pierwszy raz z dzieckiem. Wybraliśmy małą miejscowość, mam nadzieję, że będą szlaki spacerowe.

miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

to moze z angelikada i bajka i mna i kto tam jeszcze byl z zachodniopomorskiego to bysmy jakis termin w poznaniu uzgodnily i sie zjechaly bo tu mam w miate blisko?

kinia dzis rzadzi:" artur, robimy kupy!"

Ok! Ok! Ok!
Kinia ale dała! Haha!
Brat jej słucha w takich kwestiach?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zrobiła mi dzień
ja mam 80km do Wro, a jakoś zatrzymywać się z dzieckiem na autostradzie bym nie chciała po drodze tylko MC jest w połowie drogi ale co kto lubi

to dla mnie wręcz lot do stanów byłby mniej hardcorową opcją wsiadam i lecę, dziecko mam blisko,mogę pochodzić, trzymam go na rękach, a tak?

ja najdalej sama z leo jechałem 60km po prostu jakby buczał to byłby postoj za postojem. Ale to w godzinę byś dojechala nie? Moj pierwsza h siedzi i sie patrzy. Potem go muli i zasypia i dopiero potem sie zaczyna choć nie zawsze.
Tez mam tyle do wro ale z drugiej strony

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie wiem kiedy my wszyscy będziemy zdrowi kiedy jak już jest lepiej to tż znów zakatarzony. No ale jak się chodzi w krótkim rękawie przy 15stopniach to co się dziwić

zdrówka!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
moja np. jest w aucie bardzzo grzeczna, nigdy mi nie ryczała. I jeżdżę z nią sama jak jadę po mieście.Ale jakoś dalej bym się bała, pewnie by się rozryczała znając moje szczęście.
Także jestem pełna podziwu dla Matal, ale już jej to mówiłam

dobre

Dziewczyny co na ropiejące oczko?przemywam solą fizj. a co np. z rumiankiem?

moj po mieście tez jest grzeczny ale któraś godzina z rzędu moze sie dłużyć.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kaska mielismy wyjechac ok 7 ale chyba wole wczesniej bo nie wiem ile przystankow nas czeka no i do wozkowego chce zajechac przed zlotem.
Musze o 5 bo ja codziennie glowe myje

Motylku swietlikiem zaparzonym

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

UWAGA Chwalę się Milosz chodzi a jaki jest szczesliwy

brawo

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Brawa dla Miłoszka!!

Po jutrzejszym zlocie pewnie więcej dzieci załapie chodzenie. Ale Wam fajnie

Ja jestem baardzo za Poznaniem, i już nieważne czy w weekend czy na tygodniu. Tż zaczyna wakacje
A my do siebie ile mamy km bo nie widziałam czy odpowiedziałaś? Fajnie byłoby sie spotkać w poz. Dziewczyny z wrocławia tez miałby nie aż tak daleko.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:07   #1353
rollercoaster_86
Raczkowanie

Motylku, napiszę nieco więcej jak wrócę z zakupów. Idziemy z druga druhną, kupic sukienki na ślub naszej przyjaciółki. Mamy miec takie same. Tylko że mamy inny typ budowy, inną urodę, na pewno nam się uda

Edytowane przez rollercoaster_86
Czas edycji: 2014-06-27 o 11:09
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:11   #1354
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Motylku, napiszę nieco więcej jak wrócę z zakupów. Idziemy z druga druhną, kupic sukienki na ślub naszej przyjaciółki. Mamy miec takie same. Tylko że mamy inny typ budowy, inną urodę, na pewno nam się uda
A nie wystarczy ten sam kolor i tkanina? Moim zdaniem duzo od was wymaga

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-27, 11:19   #1355
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Cytat:
jejuuuuuu
dzielny Miłoszek
Stary 2014-06-27, 11:21   #1356
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Nie mam mocy, ale humoru nie straciłam na szczęście Wczoraj i dziś o 6 pobudka, bo na 8 już musieliśmy być na rehabilitacji. Julek idzie jak burza Walnę się w głowę, że od razu nie staraliśmy się dostać do tej rehabilitantki na zajęcia Nadrobimy!

Strasznie mi przykro, że muszę odpuścić jutrzejszą Warszawę No, ale PKP mi podcięło skrzydła.... Także bawcie się dobrze!

Motyl, na oczko oprócz rzeczy wymienionych przez dziewczyny, można napar z czarnej herbaty na gazik i przemyć

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:24   #1357
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Rozumiem cie, ja za tydzień jadę 200km i mam zamiar namówić brata lub siostrę zeby przyjechali do mnie pociągiem i zabawiali leo po drodze. Bo mogliby swoją fura ale ja bez samochodu żyć nie umiem
Moja tajna broń to te musy kubusia. Zawsze jest spokój jak mu to dam.

miłego weekendu

Ok! Ok! Ok!
Kinia ale dała! Haha!
Brat jej słucha w takich kwestiach?

ja najdalej sama z leo jechałem 60km po prostu jakby buczał to byłby postoj za postojem. Ale to w godzinę byś dojechala nie? Moj pierwsza h siedzi i sie patrzy. Potem go muli i zasypia i dopiero potem sie zaczyna choć nie zawsze.
Tez mam tyle do wro ale z drugiej strony

zdrówka!

moj po mieście tez jest grzeczny ale któraś godzina z rzędu moze sie dłużyć.

brawo

A my do siebie ile mamy km bo nie widziałam czy odpowiedziałaś? Fajnie byłoby sie spotkać w poz. Dziewczyny z wrocławia tez miałby nie aż tak daleko.
my póki co z dalszych tras jechaliśmy do Karpacza i do Wrocka.

Do Karpacza prawie całą drogę przespała, bo to było w nocy. A jak wracaliśmy w dzień to trochę spała, trochę się bawiła, ale w ogóle nie marudziła.

Z kolei do Wro w dzień też przespała całą drogę, a jak wracaliśmy to też prawie całą przespała, jedynie przed Gliwicami chwilę coś pomarudziła

Cytat:
łoooo rety. cieżkie wyzwanie,nie wystarczy ten sam kolor?

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A nie wystarczy ten sam kolor i tkanina? Moim zdaniem duzo od was wymaga

no właśnie. płaci chociż za te kiecki?bo ja w takim wypadku na pewno bym za nie zapłaciła, wszak to moje widzimisię

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:31   #1358
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
żyję, ale co to za życie
jak pisałam ostatnio, w czwartek na rodzinnym grillu zatruliśmy się salmonellą...
u mojego męża w rodzinie jest taka "tradycja" że w Boże Ciało je się zupę nic.to taka zupa mleczna z surowymi jajkami... gotuje ją teściowa, wcześniej jej mama i jej babcia. od 30 lat. no i w tym roku coś nie wypaliło ogólnie to głupia jestem i zła na siebie strasznie, że ją jadłam, bo skoro ja nadal kp to nie powinnam :/ ale szkoda mi się teściowej zrobiło i łyżkę sobie nalałam. wystraczyło
teściowa i jej brat wylądowali w szpitalu już w nocy z czwartku na piatek. mój mąż też wtedy zaczął chorować, ja dopiero w piatek nad ranem. Piotrek pojechał nawet na IP ale powiedzieli że powinien dać radę w domu, leków na to nie ma, musi się wydalić. dwa dni to była katorga - dreszcze, gorączka 39, ciągły masakryczny ból brzucha i głowy. i ciagłe ciągłe rozwolnienie. dwa dni nic nie jedzenia i praktycznie nic nie picia. oj nieciekawie było, ledwo na nogach stałam :/
dziekuje nawet nie wiem komu, że moi rodzice (również zaproszeni na tego grilla), spożycia zupy odmówili, bo nie wiem kto by się dzieciakami zajął :/
teraz jest już całkiem nieźle, choć nadal nie idealnie. i pewnie jeszcze kilka tyg będziemy odczuwać skutki jutro jedziemy na badania, jeśli nadal mamy bakterię to sanepid będzie nas ścigał :/
z plusów -3 kg i to w 3 dni, nieźle teściowa bluźni że się dała zawieźć na szpitala (w sumie niewiele miała do gadania, bo praktycznie nieprzytomna była) bo jej ciągle wode z glukozą ładowali i ma +1kg to jej zaproponowałam żeby drugą turę zorganizowała, ale chyba się nie skusi

Gorgulku, dziękuję za troskę
oj wspolczuje i znam to uczucie, tez kiedys zlapalam salmonelle z moim bratem, najgorzej jak jeden kibel w domu
wracajcie do zdrowka!

Cytat:
moja np. jest w aucie bardzzo grzeczna, nigdy mi nie ryczała. I jeżdżę z nią sama jak jadę po mieście.Ale jakoś dalej bym się bała, pewnie by się rozryczała znając moje szczęście.
Także jestem pełna podziwu dla Matal, ale już jej to mówiłam
w sumie tu nie ma nic do podziwiania, jak ktos chce to pojedzie ja jezdze spore trasy mimo ze czasem Ameli odwali i lubi sie czasem podrzec

Cytat:
Kaska mielismy wyjechac ok 7 ale chyba wole wczesniej bo nie wiem ile przystankow nas czeka no i do wozkowego chce zajechac przed zlotem.
Musze o 5 bo ja codziennie glowe myje

Motylku swietlikiem zaparzonym

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:38   #1359
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
a które jeszcze chodzi?

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

moja jako noworodek miała ropiejące oczko i przemywałam solą fizj. i potem pediatra przepisała Biodacynę. Ale jednak to "cięższe" środki, więc wol,e jeszcze nie używać, zobaczymy

za tyle czasu to już będzie łazić
Julka Agi.?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:42   #1360
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
my póki co z dalszych tras jechaliśmy do Karpacza i do Wrocka.

Do Karpacza prawie całą drogę przespała, bo to było w nocy. A jak wracaliśmy w dzień to trochę spała, trochę się bawiła, ale w ogóle nie marudziła.

Z kolei do Wro w dzień też przespała całą drogę, a jak wracaliśmy to też prawie całą przespała, jedynie przed Gliwicami chwilę coś pomarudziła

łoooo rety. cieżkie wyzwanie,nie wystarczy ten sam kolor?

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

no właśnie. płaci chociż za te kiecki?bo ja w takim wypadku na pewno bym za nie zapłaciła, wszak to moje widzimisię
My najdalej nad morze 460km i byl spokój bo w czasie jego nocnego spania.
Tez bym nie płacila za taka kiecke. Moja koleżanka zrobiła tak ze kupiła materiał i wszystkie panie wyslała do krawcowej. Każda mogła miec swój ulubiony fason. każda pięknie sie prezentowała.. Płaciła PM!

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-27, 12:07   #1361
teacherka
Zakorzenienie

Poziomkowa, wczoraj pisałam do Ciebie prywatne wiadomości. duuuużo km, bliżej masz do Wro niż do mnie. Szkoda. Ale ten Poznań to byłby naprawde dobry pomysł, pewnie parę chętnych się znajdzie.

Wróciło słońce! Nareszcie, bo już dość miałam chłodu i deszczu.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:13   #1362
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamy kp ile razy karmicie w nocy?
Wcale nie karmię. no może czasem ale to jestem tak nieprzytomna, że nie rejestruję tego.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Cytat:

Brawooooo Silny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
żyję, ale co to za życie
jak pisałam ostatnio, w czwartek na rodzinnym grillu zatruliśmy się salmonellą...
u mojego męża w rodzinie jest taka "tradycja" że w Boże Ciało je się zupę nic.to taka zupa mleczna z surowymi jajkami... gotuje ją teściowa, wcześniej jej mama i jej babcia. od 30 lat. no i w tym roku coś nie wypaliło ogólnie to głupia jestem i zła na siebie strasznie, że ją jadłam, bo skoro ja nadal kp to nie powinnam :/ ale szkoda mi się teściowej zrobiło i łyżkę sobie nalałam. wystraczyło
teściowa i jej brat wylądowali w szpitalu już w nocy z czwartku na piatek. mój mąż też wtedy zaczął chorować, ja dopiero w piatek nad ranem. Piotrek pojechał nawet na IP ale powiedzieli że powinien dać radę w domu, leków na to nie ma, musi się wydalić. dwa dni to była katorga - dreszcze, gorączka 39, ciągły masakryczny ból brzucha i głowy. i ciagłe ciągłe rozwolnienie. dwa dni nic nie jedzenia i praktycznie nic nie picia. oj nieciekawie było, ledwo na nogach stałam :/
dziekuje nawet nie wiem komu, że moi rodzice (również zaproszeni na tego grilla), spożycia zupy odmówili, bo nie wiem kto by się dzieciakami zajął :/
teraz jest już całkiem nieźle, choć nadal nie idealnie. i pewnie jeszcze kilka tyg będziemy odczuwać skutki jutro jedziemy na badania, jeśli nadal mamy bakterię to sanepid będzie nas ścigał :/
z plusów -3 kg i to w 3 dni, nieźle teściowa bluźni że się dała zawieźć na szpitala (w sumie niewiele miała do gadania, bo praktycznie nieprzytomna była) bo jej ciągle wode z glukozą ładowali i ma +1kg to jej zaproponowałam żeby drugą turę zorganizowała, ale chyba się nie skusi

Gorgulku, dziękuję za troskę
Brzmi bardzo poważnie... Trzymam kciuki za badania.

A ja miałam wczoraj dzień kupy. Pierwszy raz od nie wiem ilu nie byłam na spacerze bo wolałam pospać z Małą. Zaowocowało to rozregulowaniem się dnia i brykaniem Małej od 2.30 do 5.00.
Najgorsze, że dzień kupy przedłużył się do nocy i kolejnego dzisiejszego dnia kupy

Mam problem z podawaniem papu Gosi. Ona pluje i się cieszy. Nie dość, że swoje ubranko załatwia to i ja jestem cała opryskana . To mnie irytuje. I jeszcze to, że ona uwielbia kontakty w mieszkaniu .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:15   #1363
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Poziomkowa, wczoraj pisałam do Ciebie prywatne wiadomości. duuuużo km, bliżej masz do Wro niż do mnie. Szkoda. Ale ten Poznań to byłby naprawde dobry pomysł, pewnie parę chętnych się znajdzie.

do nas tez wrocilo, tylko do sklepu z dzieckiem wyskoczylam bo inaczej nie idzie wysiedziec . no i Jula polubila swoja czapke z daszkiem, juz jej nie sciaga

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Julka Agi.?
tak moja Julka...
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:18   #1364
MsLullaby
Zakorzenienie

U nas dziś buro i ponuro później tylko wyskoczymy na jakieś szybkie zakupy i siedzimy w domu

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:38   #1365
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cześć mamusie

Mało mnie tu bo staram się spędzać każdą chwilę z moim pączkiem Od poniedziałku będę na bieżąco podczytywać w pracy.

A i jeszcze męczę bułę z rozdziałem pracy

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:56   #1366
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Brzmi bardzo poważnie... Trzymam kciuki za badania.

A ja miałam wczoraj dzień kupy. Pierwszy raz od nie wiem ilu nie byłam na spacerze bo wolałam pospać z Małą. Zaowocowało to rozregulowaniem się dnia i brykaniem Małej od 2.30 do 5.00.
Najgorsze, że dzień kupy przedłużył się do nocy i kolejnego dzisiejszego dnia kupy

Mam problem z podawaniem papu Gosi. Ona pluje i się cieszy. Nie dość, że swoje ubranko załatwia to i ja jestem cała opryskana . To mnie irytuje. I jeszcze to, że ona uwielbia kontakty w mieszkaniu .
Nina jak pluje to jej nie smakuje. Np pluje jak dodam żółtka do zupy albo za dużo pietruszki wkroję i czuć ją. Np szpagetti jeszcze nigdy nie wypluła
a ontakty to chyba każde dziecko lubi, zaślepki kupcie
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:45   #1367
logoasia
Zakorzenienie

żyjemy !

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Tz jest już w domu, bo dzisiaj tylko pracował do południa, bo jest fiesta św. Jana. I jest wolne.

dziekujemy I ja również dołączam sie do życzeń dla maluchów !!

znajomi z pracy od TŻ żyją tak od 12 lat, na początku on był tu sam, potem 3 lata tu razem, a teraz od 8 lat żyją w rozłace, widzą się raz na 3 miesiące. Mają jedno dziecko Nie wiem jak i czy im się układa, ale widocznie im pasuje.

Wszystko bedzie dobrze. Nie wiadomo kiedy owulka była itp. A co do oszczedzania, Ty też proszę oszczedzaj się. Bo w razie "w" to nie mamy jak sie do szpitala kłaść

Jedziemy samochodem. Tż prawka nie ma i mieć nie będzie. Ja będe prowadziła, ale spokojnie mamy postój na parę godzin w jednym miejscu to odpczonę i pośpię. Samochodem to tylko 10 h
jak tu się oszczędzać jak nie ma czasu
a jak ty się czujesz? mnie ostatnio mdłości męczą w nocy, w ciągu dnia już nawet ok
Cytat:
Chwalę się Wczoraj zakończyliśmy zajęcia na basenie i Antosia dostała swój pierwszy dyplom i zdobyła tytuł: WODNEGO ŻÓŁWIKA Kupiliśmy z małżem ramkę i dyplomik wisi już oprawiony nad łóżeczkiem

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!

Nie mam mocy, ale humoru nie straciłam na szczęście Wczoraj i dziś o 6 pobudka, bo na 8 już musieliśmy być na rehabilitacji. Julek idzie jak burza Walnę się w głowę, że od razu nie staraliśmy się dostać do tej rehabilitantki na zajęcia Nadrobimy!

Strasznie mi przykro, że muszę odpuścić jutrzejszą Warszawę No, ale PKP mi podcięło skrzydła.... Także bawcie się dobrze!

Motyl, na oczko oprócz rzeczy wymienionych przez dziewczyny, można napar z czarnej herbaty na gazik i przemyć
madzia, no jak mus to mus, szkoda w sierpniu będę w suwałkch to moze się gdzies spykniemy z gorgulkiem w połowie drogi
a z rehabilitacją super, cieszę się ze Juleczek robi postępy
btw Marcin wstał dziś o 8:30

a u nas wszystko dobrze szykujemy się do wyjazdu, dzis doprowadziłam się z Anią do porządku u fryzjera, Marcin dzielnie wytrzymał 2,5h ze mną Za godzinę wybywamy jeszcze do zlobka Andzi bo gra Czerwonego Kapturka w przedstawieniu
a poza tym mam dwa tygodnie przestoju w pracy bo 10-11 lipca mam egzamin na specjalizację, oj będzie ciężko
a co wiecej... coraz bardziej przeczuwam ze bedzie chłopak, dzis obżerałam się śledziami

motyl gdzies wyczytalam ze cos z oczkiem się dzieje. u nas pomógł świetlik i biodacyna

ok lece z pieskiem na spacer
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:50   #1368
Madziuchna27
Zakorzenienie

Asia, cześć! Możemy się spiknąć, tylko ja już będę pracować

Stary 2014-06-27, 13:51   #1369
ja-ika
Zakorzenienie

Wiecie co? Zjadłam wczoraj miskę bobu i zaraz potem pół kilo czereśni Myślałam, że będą jakieś rewolucje, ale jednak mam pancerny żołądek Za to Emilka gorzej to odczuła w nocy chyba ją bolał brzuszek i dziś też furka niesamowicie
Stary 2014-06-27, 13:54   #1370
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wiecie co? Zjadłam wczoraj miskę bobu i zaraz potem pół kilo czereśni Myślałam, że będą jakieś rewolucje, ale jednak mam pancerny żołądek Za to Emilka gorzej to odczuła w nocy chyba ją bolał brzuszek i dziś też furka niesamowicie
no trochę Cię poniosło
biedna Emi

Asia no ciekawe kto tam będzie- myślę, że synek właśnie u Misi dziewczynka
a poza tym dziewczyno Ty jeszcze specjalizację robisz 2 małych dzieci, dom itd. jesteś przemiszczem ja przy Tobie jestem leserem

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-27 o 13:55
Stary 2014-06-27, 13:55   #1371
Madziuchna27
Zakorzenienie

Chciałam się podzielić refleksją na temat KP, które definitywnie zakończyłam jakieś 4 dni temu Czuję się z tym wspaniale! Wydaje mi się, że Julian sam odrzucił pierś, bo tylko się denerwował, że słabo leci, puszczał, odwracał głowę, gryzł mnie, więc postanowiłam już go nie męczyć. Oczywiście, że cieszy mnie to niezmiernie, że KP tyle miesięcy Ale teraz nareszcie mogę zjeść truskawki (ostatnie podrygi, ale jeszcze wczoraj kupiłam) czy napić się... soczku pomarańczowego

Stary 2014-06-27, 14:06   #1372
doughnut_agg
Zadomowienie

moje dziecko spi od 2h pewnie znowu nie zasnie normalnie o 20.
Stary 2014-06-27, 14:08   #1373
Madziuchna27
Zakorzenienie

właśnie miałam pisać, że moje spało 3 godziny! właśnie się obudziło i już buraczki się grzeją

Stary 2014-06-27, 14:09   #1374
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam się podzielić refleksją na temat KP, które definitywnie zakończyłam jakieś 4 dni temu Czuję się z tym wspaniale! Wydaje mi się, że Julian sam odrzucił pierś, bo tylko się denerwował, że słabo leci, puszczał, odwracał głowę, gryzł mnie, więc postanowiłam już go nie męczyć. Oczywiście, że cieszy mnie to niezmiernie, że KP tyle miesięcy Ale teraz nareszcie mogę zjeść truskawki (ostatnie podrygi, ale jeszcze wczoraj kupiłam) czy napić się... soczku pomarańczowego
to dobrze, że razem tak zadecydowaliście i ogromne brawa za tak długie kp
ja nie karmię już prawie 4miesiące, ale zleciało

a ja czekam na obiad- ziemniaki i kurczak z piekarnika a do tego ćwikła tak mam ochotę, że nie wiem

Stary 2014-06-27, 14:10   #1375
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
właśnie miałam pisać, że moje spało 3 godziny! właśnie się obudziło i już buraczki się grzeją
niezle pozniej bedzie mialo jeszcze drzemke ?
Stary 2014-06-27, 14:16   #1376
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Ups jeszcze nie czytałam, nie mam kiedy kompa otworzyć. Przy leo sie nie da bo chce sie nim bawić a jak śpi to mam pracę domowe.

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Moj pluje jak mu nie smakuje. Ale faktycznie byl taki etap ze pluł i miał z tego radoche.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-27, 14:18   #1377
doughnut_agg
Zadomowienie

a mojej jeszcze nie zdarzylo sie zeby plula jedzeniem
Stary 2014-06-27, 14:52   #1378
angelikada
Wtajemniczenie

jesteście cudowne wiecie ?? wasz kciuki serio działają cuda mój tż zdał na prawko straszn ie się ciesze bo kasy trochę poszło i jeden egzamin 250 zł wiec liczyłam po cichu że więcej nie będzie musial zdawać i się udało mam zdolneog męza mój szwagier to zdawał już 3 raz i dalej mu się nie udało ale ciiiiiii
Stary 2014-06-27, 14:53   #1379
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
niezle pozniej bedzie mialo jeszcze drzemke ?
nie-e

Stary 2014-06-27, 14:58   #1380
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
moja babcia Julke prowadzala za rece, ja natomiast jak juz chciala chodzic to trzymalam ja w pasie. nie wiem sama co bylo zle i jak to z tym jest.

za podroz

zdrowka !
nigdy nie slyszalam o takiej zupie, ale znajac mnie to ja bym tego nie tknela ..

Jula zasnela o 22 i juz od 7.30 szaleje w lozeczku nie wiem co jej sie stalo, ale ostatnio jej pora do spania ciagle sie wydluza

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

to moze z angelikada i bajka i mna i kto tam jeszcze byl z zachodniopomorskiego to bysmy jakis termin w poznaniu uzgodnily i sie zjechaly bo tu mam w miate blisko?

kinia dzis rzadzi:" artur, robimy kupy!"
jak dla mnie super tylko odpada mi 6, 19 lipiec i nie wiem kiedy w sumie na te wakacje chcemy jechać czy się cos uda ale jak co będę pisać no i będę 4 sierpnia no ale to raczej wtedy nie dam rady bo będę z sis i mama..

Edytowane przez angelikada
Czas edycji: 2014-06-27 o 14:59
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości