|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Dziewczynki
Ja też dzisiaj jakąś padnieta... Tz sie wczoraj śmiał że mnie, jak usłyszał, że po całym dniu jestem zmęczona i pyta, po czym - to mówię, że noszenie Klocuszka komfortowe nie jest i już dosłownie wszystko mnie od tego boli... Oddalabym mu tego garba na jeden dzień, to by zobaczył, jak to jest całe szczęście, że problemy z zoladkiem sie skończyły.Mam zamiar zabrać sie za sprzątanie, żeby potem sie pochwalić, po czym jestem zmęczona ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Karolinek ja bym oddała tak na weekend nawet też już mam dosyc wszystko boli, jest mi nie dobrze cały czas a w krzyzu to tak łamie,ze az chrupie jak się w nocy próbuję obrócić. Wcale bym się nie zdziwiła gdyby okazało się,że mała będzie więcej ważyć niż lekarz wskazujeAgatka ja chłonne informacje Twoje i innych doświadczonych mam jak gąbka więc przyłaczam sie do debesciary dobra idę coś porobić w domu.... |
|
|
|
|
#1053 | ||||
|
Raczkowanie
|
Agnes również gratuluję
![]() Cytat:
Kalink a ślicznaCytat:
i czekamy na zdjęcie maluszka![]() Cytat:
u mnie też nos zapchany gardło boli a może to oznaka, że poród tuż tuż inne ![]() Cytat:
mi się zaczyna w poniedziałek a przecież termin masz późniejszy niż ja albo ja coś źle liczeBidulko witam się porannie Wczoraj miałam wizytę u swojej lekarki od nadciśnienia i dostałam tabletki, bo za wysokie jest. W poniedziałek wizyta u gina i wtedy będę wiedzieć czy będzie cc czy sn bo to gin musi zadecydować![]() miłego dnia
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
||||
|
|
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak ja dostałam wypis ze szpitala gdzie byłam chwile przed przewiezieniem na kliniczną to znalazł się tam wpis płyn nie znanego pochodzenia wychodzący z kanału rodnego
Jak w szpitalu nie wiedzieli to co ja miałam wiedzieć położna coś bąkała że to może wody a może blaszka a lekarz tylko No dziwne.... no a na wypisie cudowny zapis heheh
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-27 o 09:02 |
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz kiedys pisałysmy o tym że lekarze liczą skonczone tygodnie czyli lekarka powie że mam skonczony 37 tc ale leci mi 38 To tak jak z latami, niby masz skonczone 25lat a leci Ci 26 rok, tyle że mówisz że skonczone masz 25
Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-06-27 o 10:11 |
|
|
|
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, jak to jest z tym pierwszym spacerem? Werandowac?
nie mam pojęcia, jak sie do tego zabrać, jak już Kluseczka bedzie Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
domi sliuczna pannica
ines ufff witamy na świecie ![]() My czekany na wizytę położnej Bo mojego skarga od 3 dni meczy rzyganie i to fontanny Dziś w nocy tak rzygnol ze z kołyski obrzygal mi poduszkę i glowe ![]() Nie mogę go z oczu spuścić bo się boje ze będzie rzygal i mi się zakrztusi.. Jakiś nosek gdzieś przytkany Masakra, jeszcze gorzej się człowiek martwi niż w ciąży
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiadomo... Malenstwa szkoda, jak sie tak męczy ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
nam położna mówiła że w lato nie trzeba werandować i można wychodzić już na dwór po powrocie ze szpitala, oczywiscie nie w upały, albo do 10 albo od 16 -17 ale to wszstko zalezy od pogody.
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-27 o 10:59 |
||
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
Mi znajoma, która jest polozna powiedziała, zeby mimo wszystko te pare dni nie wychodzić z dzieckiem pomimo ze będzie cieplo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Domi, Kalinka ślicznotka mała
Ines, GRATULACJE! biedna tyle się nacierpiałaś, ale w końcu masz to za sobą ![]() Witam się Byłam rano w przychodni, odebrałam wyniki krew, mocz i GBS, hemoglobina chyba po raz pierwszy w normie, GBS ujemny, co mnie cieszy najbardziej chyba Ehh jestem nieźle wkurzona, bo wczoraj miała przyjechać ta położna do nas, czekaliśmy na nią specjalnie chyba do 20-tej, TŻ nic nie zrobił w domu a tyle roboty jeszcze z remontami, a jaśnie pani nawet nie raczyła zadzwonić i powiedzieć że jej nie będzie.. no normalnie zabić to mało. Ehhhhh.. :/A tak poza tym, to wczoraj wieczorem jak już leżeliśmy, to tż położył rękę na moim brzuchu, a Młody akurat chyba to wyczuł bo się bardzo uaktywnił i tż tak trzyma i mówi "jeny, ale kopie! ja bym chyba nie usnął!" rozwaliło mnie to i mówię do niego "teraz widzisz co ja muszę cały dzień przeżywać i do tego jeszcze w nocy" i poszłam spać![]() Idę coś chyba zjeść bo głodna jestem niesamowicie
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja sie juz zaczelam martwic ze nic sie nie dzieje, czop na swoim miejscu, skurcze nagle ustaly, spokoj i cisza A tak powaznie to zaczelam miec schizo, ze jak bym teraz urodzila to mnie do dziecka nie dopuszcza, bo mam infekcje Dziewczyny kopnijcie mnie w zad zebym poszla sie uczyc, jutro mam ostatni egzamin, a chceci do uczenia brak Odnosnie werandowania to ja pewnie ze 2-3 dni odczekam, a pozniej bedziemy trzsskac kilometry z malym😀
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda, teraz jak sie rusza w brzuchu to ok, ale cały czas jest niepokój bo trzeba czekać aż się akcja rozkręci, jak przebiegnie poród czy nie bedzie komplikacji, czy dziecko zdrowe...
pozniej przychodzą inne zmartwienia, tak jak Fame ostatnio pisała że na poród jest przygotowana to i ja jestem bo ta myśl jest ze mną od dawna, ale na to że dziecko będzie to już niekoniecznie. Oczywiscie nie mogę się doczekać ale ciągle nastawiam się na poród odbiegając od myśli posiadania i opiekowania się dzieckiem - chyba dojdzie to do mnie po porodzie
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska do mnie właśnie tez to nie dociera. wiem, że będzie dzidziuś, ale jak już któraś wcześniej pisała, że na zawsze? nasze życie (moje i tż) zmieni się całkowicie i już nigdy, przenigdy nie będzie tak jak do tej pory
dziwne aż trudno uwierzyć ![]() niedawno wstałam więc idę robić obiad dziś krokiety.aaa i miałam dzisiaj przepowiadacze takie mocne |
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie martwcie sie po porodzie w glowie sie cos zmienia poprostu czlowiek jest gotowy do tego co sie stalo. A te bezzebne miny i nawet jak posiwieje na buzi ze zlosci to wszystko ma swoj urok. Najlepsze ze kazda z tych chwil wydarza sie tylko raz. Oby tylko nasze pociechy byly zdrowe a wszystko jakos lepiej czy gorzej pojdzie. I pisze to ja osoba ktora nigdy za dzieciami nie przepadala a za swoje dalaby sie zabic.
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-27 o 11:42 |
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się ta data mega podoba ale nie wiem czemu bo z niczym mi się nie kojarzy, za to 14.07 to jest dzien kiedy tż się oświadczył, a 23.07 to dzien w którym zaczeliśmy ze sobą być - a mimo wszystko najbardziej podoba mi sie jutrzejsza
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek, my werandowaliśmy dzień po powrocie ze szpitala a pozniej juz na spacer na 20 minut. Następny 40 minut i pozniej juz godzinka. Sprawdzam Malutkiemu od czasu do czasu kark na spacerze i tyle
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spacerowania to mam zamiar wyjsc w niedz pierwszy raz chyba ze deszcz bedzie lal poziomo wczesniej postawie wozek z malym przez dwa dni w kuchni przy drzwiach ogrodowych niech lapie powietrze i wszystko.
|
|
|
|
#1071 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm....dziewczyny a w lecie to w ogóle trzeba werandowac? Jak temp. Na zew. Jest taka sama albo wyższa niz w domu.? Czy któraś z was pytała o to pediatry?
|
|
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
A jak się sprawdza czy dziecku nie jest za zimno lub za ciepło?
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dziś spokój, połaziłam po urzędach, pogadałam ze znajomymi, zaliczyłam dentystkę, zrobiłam zakupy a tu kilka postów przybyło ;p
Dentystka nie podjęła wyzwania i we wciąż jednak dokuczającym zębie, wymieniła mi tylko lekarstwo zamiast leczyć kanałowo.. SzkodaCo do werandowania, to wydaje mi się że wszystko zależy od pogody, jeśli będzie brzydko, wietrznie lub bardzo upalnie można dzidzia werandować, ale jeśli jest fajna pogoda poniżej 30st i mało wiatru co najważniejsze to spokojnie można wyjść na dwór, tylko oczywiście zaczynając od krótkiego spaceru i wydłużać, jak mamaya pisała |
|
|
|
#1074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak 9.06 wychodziliśmy to dostaliśmy pozwolenie na olanie werandowania i spacerki od krótkich (15-20 min) wydłużać.
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
niby kark dziecka sie sprawdza, ale niech CI potwierdi któraś z mam
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nie mam totalnie czasu poczytać, bo ciągle coś poremontowego się dzieje Mam nadzieję, że wieczorem się uda, bo mąż idzie świętować koniec roku szkolnego, a ja mam sporo na kompie zaległości - m.in. ostatnie zakupy dziecięce. Byłam przed południem na wizycie i rozwarcie 1,5 cm, szyjka miękka i krótka, więc wszystko się może zdarzyć ![]() Mała ma 2500 g, niby mało ale jeszcze się mieści w normie. Ktg też super, skurcze juz mam na poziomie 35-40%, a nie bolą. Niestety GBS dodatni Kolejne ktg i wizyta za tydzień i kolejna za kolejny tydzień. Na razie tyle
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
I like It i jeszcze ugotowałam zupę i obrałam ziemniaki i poszłam się zdrzemnąć - strasznie stawia mnie to na nogi - tylko dziś spałam prawie 2,5 h - z każdym dniem śpię coraz dłużej
![]() Dusia że ci lekarze się nie wstydzą i nie boją pisać takich rzeczy Co do spacerów mnie się wydaje, że wszystko zależy od pogody. Ja nawet straszę mojego tż , że do szpitala przyjdzie z wózkiem i zrobimy sobie mały spacerek On czasem myśli, że mówię poważnie Bambusiek za udaną wizytę, szkoda z tym GBS, ale przynajmniej jak pojedziesz to nie będą Cię odsyłać tylko dadzą antybiotyk i zajmą się Tobą jak należy.Debesciara skąd Ty masz tyle siły kobieto ? Oddaj troszkę tej energii ![]() Moje dziecko jest tak aktywne w brzuchu, że zaczynam się martwić, że sobie samo jakąś krzywdę zrobi !!! Boli mnie wszystko każdy jeden organ w brzuchu
|
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
robaczek - ja tak miałam po pierwszym porodzie tylko nie od razu a po jakichś 2-3 tyg ale samo przeszło a teraz zobaczymy jak będzie
justynka - współczuję bardzo - nasz starszy synek ma na imię Jaś i też nie wszystkim się podobało a teraz przywykli i nie wyobrażają sobie żeby miał inne imię, młodszy synuś ma na imię Franuś i to samo było (kiedyś przyszedł starszy synek i mówi, że nie podoba mu się imię Franek i żebyśmy zmienili - my zdziwieni skąd mu się to wzieło i jak zapytałam to powiedział, że prababcia mu tak kazała powiedzieć a do mnie mówi, że no przecież można mówić z drugiego imienia - ale po to jest pierwsze imię żeby tak mówić na dziecko - ale nigdy nie przyszło nam do głowy żeby zmieniać imiona pod innych ludzi bo to przecież nasze dzieci - a z Twoim tż to musisz poważnie porozmawiać -bo co jak co ale on powinien stać po Twojej stronie a nie mamusi i siostrzyczki to Wasze dziecko i TYLKO WY powinniście decydować i innym nic do tego -powodzenia życzę debesciara - ja pisałam o tym wyciąganiu/ szczypaniu i powiem Ci szczerze, ze jak Ty o tym wcześniej pisałaś to przyjełam do wiadomości ale jakoś nie wierzyłam do końca a tu proszę na mnie się sprawdziło i wszoku lekkim byłam jak położna mi tak kazała robić - kilka razy mi pokazywała bo źle to robiłam a jak źle się to robi to nic czy mało daje a to właśnie sam sutek bez brodawki trzeba malwiska - powiem tak pieniądze, czekoladki, kawę lepiej mieć bo pewnie się przydadzą - (u nas się przydały) ale znieczulenia nie miałam bo chciałam gaz ale niestety skończył się i nie dało rady go skąd wziąć niestety a bardzo by mi pomógł uśpić mnie chcieli ale po porodzie a wtedy to ja nie chciałam irsin - ja myślę, ze to dobry pomysł z prezentem dla starszego dziecka od maluszka - my tak zrobiliśmy i wyszło super bo starszy synuś sam wpadł an pomysł, ze musi małemu coś dać więc spakował wszystkie swoje małe dinozaury do torebki i zawiózł małemu -urocze to było więc sam też coś dostał - wiadomo drobnostka ale coś z czego będzie zadowolony - u nas to była "drewniana farma" bo dziecko nasze zafascynowane wsią ![]() INES - nareszcie !!! wielkie gratulacje !!!! jeszcze coś miałam .... ale nie pamiętam ![]() przepraszam za zdjęcie -jeszcze nie dodałam ale mam urwanie głowy bo Franuś mało śpi a Jasiul przeziębiony i boję się, żeby małego nie zaraził |
|
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
i ja się melduje popoludniu... dom posprzątany,aż błyszczy wszystko
poprasowane i poprane, fasolka szparagowa na kuchni już dochodzi, tylko.... co ja jutro będe robić? z werandowaniem jak rozmawiałam z moją położna to mówiła, żeby przed pierwszym krótkim spacerkiem małą pare razy w salonie przy drzwiach balkonowych powystawiać i powinno być okey. u mnie to nie problem bo łóżeczko zaraz koło drzwi to jej zrobię parę takich wietrzeń i sru na spacer a potem jak pojadę do mamy na wieś to mam zamiar ile się da na polu spędzać Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-06-27 o 14:42 |
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
I like it jak nie masz co robić to zapraszam do mnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

całe szczęście, że problemy z zoladkiem sie skończyły.

wyskakuj z łóżka, może zmotywuje Cię to, że ja mimo złego nastroju już wstawiłam jedno pranie, zjadłam śniadanie i ułożyłam wydruki badań i wyniki USG
Co prawda zbliża się 9:00 czyli początek mojej dwugodzinnej drzemki 

za szybkie wypakowanie
ale! damy rade
a może to oznaka, że poród tuż tuż inne 
mi się zaczyna w poniedziałek
a przecież termin masz późniejszy niż ja

ale wiadomo... Malenstwa szkoda, jak sie tak męczy 

dziś krokiety.