Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 14:10   #3121
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

widziała któraś w Was na żywo tą koszulę w Bershka? http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...oreId=45109524

strasznie mi się podoba, a nie będę na razie w sklepie i nie wiem, czy zamawiać on-line

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:18   #3122
Delicjanka
Zakorzenienie

Misia, tak w ogóle, co do komentarza ze chlopczyk, mnie już też pytali czy chłopczyk czy dziewczynka... nie wspomnę o tym, ze akurat wtedy była ubrana na różowo

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:59   #3123
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
widziała któraś w Was na żywo tą koszulę w Bershka? http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...oreId=45109524

strasznie mi się podoba, a nie będę na razie w sklepie i nie wiem, czy zamawiać on-line
Nie widziałam na żywo ale też mi się strasznie podoba
Jest jeszcze w podobnym stylu w Sinsayu http://www.sin-say.com/pl/pl/collect...x/sinsay-shirt

A w ogóle to zła jestem bo żadnej informacji o moim zamówieniu więcej ( czy anulowali całe, czy leci do mnie bez brakującej koszulki) i na infolinii nikt nie odbiera lub zajęte non stop.
Może i miałam malutkie zamówienie, no ale chciałabym wiedziec czy mam kupić coś innego czy czekać na koszulki;/

Btw. zapisałam się do chirurga na 7.07.
Potrzebuję coś załatwić i przy okazji spytam o mój brzuch, bo na prawdę mi się wydaje, że mam to rozejście mięśni + przepuklina ;/ Niech to ktoś obejrzy wreszcie i albo uspokoi albo powie co robić.
Bo to nie jest normalne żeby przy mojej wadze i budowie wciąż mieć odstający brzuch jak w 4 mcy + ciągle wystający całkowicie pępek z fałdką nad nim.

Fewcia często piszesz o brzuchu - co cię niepokoi, może to nie kwestia wagi, bo przecież ty chudzinka?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:23   #3124
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hej... jakoś nie mogę się wbić do Was....ale mam pytanie za tydzień mamy wesele. . Jako że ja nie sukienkowa ani rajstopowa. .. to Podpowiedźcie ..sukienka jest kawa z mlekiem z przodu a boki i tyl to ciemny granat. .. jakie rajstopy. .. czy może pończochy do tego.. grubość .. kolor?
No i czy pasują kryte ala zamsz granatowe czółenka. . Jaki kolor paznokci biżuterii. . Nie śmiecie się ale ja naprawdę nie mam pojęcia ....

O taka ta sukienka. . A tej Ombre kobaltowej co chciałam- nie udało mi się wylicytowac :banghead: a już innej fajnej nie znalazłam. Jakoś nie umiem szukać.. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4245233502

Ewulka ... pamiętam ze musze odesłac Ci sukienki. .... ale jeśli to nie piłne to zrobię to na spokój po weselu. .ok?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

MISIA placuszki super. Ale sypnełam za dużo mąki i dodałam ciut mleka .mały nawet je... ale większy szał u tz i u mnie:p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-06-27 o 15:22
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:26   #3125
LadyWhisper
Zakorzenienie

Yellow, Black, przez was (albo dzieki wam) siedzi mi w glowie caly czas dzialalnisc nawet dziisaj bylam w pup i mialam pytac o srodki ale musialabym targac wozek ze drugie pietro a z tymi plecami nie ma szans. W razie czego bede mogla do was miec pare pytan? Juz na pw?

Elllmi Debarh sliczne te bluzeczki

Misia, nie widze fotki, ale Pietraszka tez myla z dziewczynka a przeciez na rozowo go nie ubiueram

Hje ogladasz Wimbledon?

Pstryku jak dobrze, ze z Kubuleslawem wsio ok!!!!!

Marsi ale jak to?! Wzial sie i pojechal?! Tak o ?! Wspolczuje

Jakaja super z blizniakami!!!

Szklanko wybacz, wspolczuje, ale opisalas to genialnie

Mala, sciskam

Maz dostal kolejna propozycje awansu kuwa jak tak dalej pojdzie to za 10lat bedziemy mieszkac w bialym domu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:31   #3126
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Black,Marsi i inne testujące tajemniczą odżywke,wiadomo co to było???

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Właśnie nie wiem. ..tez ciekawam. ...

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no my mamy właśnie coś takiego jak w tym 1 linku, tylko bardziej będą schowane.

Dziewczyny, kupiłam szpinak, nie wiem co z nim zrobić ;p pomysły jakieś na dobre jedzonko? tak, żeby Amelos mogła zjeść.
Świeży? Bo tak to ja znam jedynie sałatki ale to z czosnkiem. ...ale robiłam z mrożonego i Antonio wczoraj wcinal. .ale możesz posiekać świeży i wyjdzie na to samo... ja kawałki piersi z dowolnymi przyprawami udusilam ze szpinakiem na samej wodzie .. do tego makaron pełnoziarnisty tagiatelle (nie wiem jak się to pisze) wymieszany z czerwonym pesto. ...i siup do mięsa. Pyszne wyszło i Antonio wcinal.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-06-27, 15:33   #3127
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aha, smigam se dzisiaj w majtasach po domu (mlodego w mt usypialam, a zawsze on tak grzeje ze sie rozbieram do bokserki i majtasow) no i se smigam w tych majtasach i podkoszulce, zakopalam sie juz pod koldra w sypialni ale musialam bo taba isc bo cos sprawdzic chcialam, i wyskakuje spod koldry i jak mnie nie wbilo, gosciu na dzwigu na wysokosci naszych okien lampi sie w mieszkanie a ze mamy spiete mocno firany i mieszkamy na parterze to coz..... Ladny mial widok. Jak dostalam speeda z powrotem do lozka, zamknelam drzwi do sypialni i od razu sie zakopalam pod koldra, normalnie bym pobila rekord swiata na 100m w tamtej chwili. Wyszlam z pokoju 3h pozniej

Musimy rolety kupic

Gdzie sie Bokeh podziewa? I Ultra?

Stary 2014-06-27, 15:46   #3128
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
\
Świeży? Bo tak to ja znam jedynie sałatki ale to z czosnkiem. ...ale robiłam z mrożonego i Antonio wczoraj wcinal. .ale możesz posiekać świeży i wyjdzie na to samo... ja kawałki piersi z dowolnymi przyprawami udusilam ze szpinakiem na samej wodzie .. do tego makaron pełnoziarnisty tagiatelle (nie wiem jak się to pisze) wymieszany z czerwonym pesto. ...i siup do mięsa. Pyszne wyszło i Antonio wcinal.

zrobiłam tak, na maselko wrzucilam troche cebuli, czosnku później szpinak, jak się już to ususilo to dalam smietany, makaron sol, pieprz i troche sera żółtego;p nomnomnomnomnom

ale to pesto wymieszane z makaronem i co do tej wody ze szpinakiem i kurczakiem wrzucilaś ?;p czy jak;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-06-27, 15:58   #3129
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
zrobiłam tak, na maselko wrzucilam troche cebuli, czosnku później szpinak, jak się już to ususilo to dalam smietany, makaron sol, pieprz i troche sera żółtego;p nomnomnomnomnom

ale to pesto wymieszane z makaronem i co do tej wody ze szpinakiem i kurczakiem wrzucilaś ?;p czy jak;p
Kurczaka przyprawionego udusilam na samej wodzie...tzn. wody tyle żeby prawie zakrywla te pokrojone kawaleczki. Często mieszalam.potem do rzuciłam szpinak i tak jeszcze chwile dusilo się. Ugotowany makaron al dente dobrze wymieszalam z pesto i potem wrzuciłam do tego mięsa ze szpinakiem. ...onnomnomnom:p

Stary 2014-06-27, 16:09   #3130
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczaka przyprawionego udusilam na samej wodzie...tzn. wody tyle żeby prawie zakrywla te pokrojone kawaleczki. Często mieszalam.potem do rzuciłam szpinak i tak jeszcze chwile dusilo się. Ugotowany makaron al dente dobrze wymieszalam z pesto i potem wrzuciłam do tego mięsa ze szpinakiem. ...onnomnomnom:p

mhmm... musze zrobic

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-06-27, 16:18   #3131
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Deli... pierwszy raz robiłam. .. super naprawdę. Antonio uwielbia makaron ..i mięcho i to razem też wcinal.

Stary 2014-06-27, 16:18   #3132
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Pisze z tel wiec krótko i zwięźle.
Dostałam co u was.
Szaju zdrowia dla D.
Marsi super duet masz
Debrah uwielbiam twoje rady
Gratuluję wszystkich dotacji
Lady kuruj się
Neti tak trzymaj !!! Wierze w twoją silną wolę
Ja tez mam zelmera ale ostatnio jak uderzyłam sie podczas odkurzania to tak pizgłam rurą z nerwów że szczotkę połamalam :/

Z wczasów wróciliśmy w poniedziałek ale cała trójka dość do siebie nie może. Tz się regularnie rozchorował, ja bym tylko ze spala a krzysio -oj du z o by Ci pisać. Jak jutro znajde czas to walne elaborat oczywiście ten kto nie chce czytać jest zwolniony z obowiązku. Ale tyle cośmy przeżyli i zobaczyli to szok! !!

Aha dziś bylam na usg. Bliźniaki mają się dobrze. Serduszka bija dwa. Rodzina juz wie.

O Boże jakie literówki !!! Dobranoc
przeżycia niefajne wakacyjne :/ zdrówka dla Bliźniaków!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ellmi bo mam dylemat między quinny moodd a właśie murą a mura wydaje mi się być czołgiem i ktoś ostatnio powiedział,że ma ubogie wyposażeie, nie wiem co to znaczy

Widzę,że nie tylko ja mam kryzys z TZ, moj sie zabrał w nocy z S i wyjechali do austrii a ja sama z leosiem myslalam,ze pojedziemy wszyscy razem dziś wieczorem
jadę na spotkanko z Jakaja i małym Krzysiem, pewnie mi się humor poprawi
wzięłam wolne w pracy, a co!

aaaa i S miał świetne świadectwo, jak wczoraj tańczył poloneza na zakończenie 6 klas to wyłam jak głupia nie mogłam zapanować nad szlochem, rodzice na mnie patrzyli jak na wariatkę a ja: no co przecież w ciąży jestem
ciekawe, co za wymówkę wymyślisz gdy młodsi będą kończyli

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Deli ja szpinak uwielbiam z feta, czosnkiem i makaronem

Czy moje Dziecko wygląda jak chłopiec? 3 komentarze po drodze, jaki śliczny chłopczyk
e tam, świetnie wygląda

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Maz dostal kolejna propozycje awansu kuwa jak tak dalej pojdzie to za 10lat bedziemy mieszkac w bialym domu
fajnie a co on robi w ogóle?

Wiecie co? Mam WAKACJE
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:19   #3133
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
jaka moge Cie prosic o sklad syropu na sen? Mialam zamiar pacyfikowac takim Yae na pokladzie samolotu, ale szczerze mowiac w ogole zastanawiam sie, czy damy rade i czy nie lepiej poczekac z jazda do domu jeszcze troche...
Jeszcze ostatnie dwa dni mam przyjaciol u siebie, a pozniej wracam na calego.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 17:28   #3134
charlizz
Zadomowienie

wybaczcie, że się nie odzywam, ale Olka znowu chora. Czy jest tu jakieś dziecko, które od roku REGULARNIE co miesiąc jest chore? serio,nie'przesadzam. MINIMUM raz w miesiącu jesteśmy u pediatry z powodu choroby

Szaja,jakieś rady jak temu zapobiec?

jaka, co to za syrop na sen???
i w tym temacie mam pytanie:
Co można dac takiemu małemu dziecku jak nasze, żeby w aucie nie wymiotowało?
Ola zawsze jak pokonujemy więcej niż 20km autem, a tu wakacje przed nami i już mam wizję obrzyganej Oli, siebie i wszystkiego wokół w aucie

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 18:44   #3135
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aha, smigam se dzisiaj w majtasach po domu (mlodego w mt usypialam, a zawsze on tak grzeje ze sie rozbieram do bokserki i majtasow) no i se smigam w tych majtasach i podkoszulce, zakopalam sie juz pod koldra w sypialni ale musialam bo taba isc bo cos sprawdzic chcialam, i wyskakuje spod koldry i jak mnie nie wbilo, gosciu na dzwigu na wysokosci naszych okien lampi sie w mieszkanie a ze mamy spiete mocno firany i mieszkamy na parterze to coz..... Ladny mial widok. Jak dostalam speeda z powrotem do lozka, zamknelam drzwi do sypialni i od razu sie zakopalam pod koldra, normalnie bym pobila rekord swiata na 100m w tamtej chwili. Wyszlam z pokoju 3h pozniej

Musimy rolety kupic

Gdzie sie Bokeh podziewa? I Ultra?

Bokeh się chyba przeprowadza?
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ale jest piękna
Cytat:
Misia, tak w ogóle, co do komentarza ze chlopczyk, mnie już też pytali czy chłopczyk czy dziewczynka... nie wspomnę o tym, ze akurat wtedy była ubrana na różowo
nie rozumiem ludzi
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
wybaczcie, że się nie odzywam, ale Olka znowu chora. Czy jest tu jakieś dziecko, które od roku REGULARNIE co miesiąc jest chore? serio,nie'przesadzam. MINIMUM raz w miesiącu jesteśmy u pediatry z powodu choroby

Ola zawsze jak pokonujemy więcej niż 20km autem, a tu wakacje przed nami i już mam wizję obrzyganej Oli, siebie i wszystkiego wokół w aucie

biedna zdrówka!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 19:25   #3136
marsi11
Zakorzenienie

Hej kochane,
pytacie o TZ ze bez słowa, nie po ostrej wymianie słów ale teraz sobie myślę,że dobrze,że pojechal, jesteśmy ze sobą 24 h na dobę w pracy równiez może on potrzebuje odetchnąć ode mnie
dzwonil, tak ciepło, ja chłodno bo boli ale wiem,ze on ostatnio lekko ze mną też nie ma
S ponoc bardzo zadowolony u urzędują z dzieciarnią siostry TZ (też ma trójkę) pewnie że fajnie gdybyśmy byli w komplecie ale z drugiej strony nadrobiłam dziś wszystkie zaległości towarzyskie: widziałam sie z jakaja o prawda nie za dlugo bo nam na to dzieci nie pozowliły ale zawsze coś, mam torbę smakołykow z Serbii i już się nie mogę doczekać powrotu męża bo sama nie będę świnia
a potem poszłam do koleżanki i akurat u niej były jeszcze dwie i każda po dwoje dzieci superowo było

przepraszam,że tak tylko o sobie i właśnie..... gratulacje dla tych, które już mają wakacje, zazdroszcze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 20:13   #3137
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczynki jeśli będziecie miały chwile odpowiedzcie mi odnośnie sukienki i dodatków proszę.

Stary 2014-06-27, 20:41   #3138
blogerka
Wtajemniczenie

Byłam dzisiaj na placu zabaw z koleżanką i jej córką (6 lat) i trochę było mi głupio. Dziewczynka generalnie grzeczna, ja byłabym na pewno zadowolona, gdyby Borys w jej wieku tak się zachowywał. Natomiast moja koleżanka była na całym placu jedyną mamą, która na nic córce nie pozwalała. Nie wolno jej było sćiągnąć butów (wszytskie dzieci były na boso), położyć się na piasku, skakać po drabinkach bo spadnie, nie wolno jej było mieć swojego zdania (nie chciała Borysowi dać zabawki, więc koleżanka co chwila jej zwracala uwagę, że jak była taka malutka, to była tak samo "upierdliwa" dla starszych dzieci jak Borys teraz dla niej). W pewnym momencie było mi głupio. Szczytem natomiast było tak jak zaczeła mnie straszyć buntem dwulatka i skwitowała to w ten sposób mniej więcej "ja to rozwiązałam w taki sposób, że zamykałam ją samą w pokoju, żeby się wypłakała, uspokoiła, przemyślała - nawet super niania tak zalecała., poza tym inaczej bym nie dała rady, albo bym na nią nakrzyczała albo jeszcze szarpnęła". Nie potrafiłam się odnależć trochę w tej sytuacji.
Jako koleżankę, lubię ją. Tyle, że od kilku lat nie miałyśmy kontaktu, teraz jakoś odnowiłyśmy, niemniej trochę mi przeszkadzają jej pewne zachowania. Jako jedyna non stop na tym placu mówila podniesionym głosem do swojego dziecka i strofowała ją, często kompletnie bez sensu. Poza tym dziewczyno nic nie wolno, na górkę nie, bo spadnie - inne dzieci się bawił. W krzaki nie, bo nie wiadomo co tam jest - dla innych dzieciaków to była chyba atrakcja umer jeden.
, w pewnym momencie zauważyłam nawet, że wiele matek zamilkło i po prostu obserwowały sytuację. Mi też głupio było się odzywać.
Macie jakieś rady? Nie chcę się w trącać w nie swoje sprawy, a nie jest moją przyjaciółką, czy bardzo dobrą znajomą. Pod koniec coś tam zaczęłąm żartować, żeby dała jej spokój, że nic złego się nie stanie jak w piachu się wytarza, że to tylko dziecko, że jak się ubrudzi to krzywda jej się nie stanie.
Ale skończyło się na tym, że zaczęła straszyć córkę, że jak się nie uspokoi (oczywiście, ona była spokojna jak najbardziej) to zaraz idą. Policzyła do 5, co nie zadziałało :O zebrała zabawki i zaczęła ją gonić. Ja w międzyczasie się pozegnałam, bo też mieliśmy już iść i nie wiem jak dalej się to potoczyło.
Chyba publicznie place zabaw to dla mnie jakiś ciężki temat. Ale też byłam dopiero z 5 razy, wiec może się odnajdę w końcu.
Borys natomiast bardzo ładnie wchodzi w interakcje z innymi dziecmi, i bardzo mnie to cieszy, że w końcu ma kontakt z kimś w mniej więcej swoim wieku.
Stary 2014-06-27, 20:44   #3139
LadyWhisper
Zakorzenienie

Blogerko, ja dzisiaj w pup byłam, laska z chłopaczkiem w wieku naszych, mały zaczął skakać w wózku (no na siedząco, zaczął po prostu podskakiwać na pupie) matka mu kilka razy zwróciła uwagę jak nie zareagował i dalej podskakiwał, to ta " no mama Cię zaraz zabije, naprawdę ". Chyba szkoda komentować.....

Stary 2014-06-27, 20:59   #3140
charlizz
Zadomowienie

neti,kryte buty zawsze pasują, są eleganckie i wyjściowe. a ich kolor chyba będzie pasował do tych boków.
jeśli już chcesz zakładać rajstopy, to chyba cieliste tylko wchodzą w grę, ja tam nie jestem zwolennikiem tych rajstop cielistych,dlatego poszłabym bez. no i jak o resztę chodzi, to ja paznokci nigdy nie rozkminiam, więc pewnie by były czerwone, w dodatkach też nie przebieram, bym pewnie miała to, co noszę na co dzień- "złoty" zegarek i łańcuszek, złoto zawsze do wszystkiego pasuje

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:28   #3141
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej ja na szybko co do tego syropku to POLFERGAN w składzie prometazyna chlorowodorku. ogólnie zalecenie jest 5 ml ale dla większych dzieci niż nasze. więc pediatra zaproponowała żebym zaaplikowała małemu 2,5 ml i du,,,pa :/ nie zadziałał tak myślimy z tz bo po tym leku powinien 8 h być jak dentka a on połowe drogi się kręcił i popłakiwał. później już odpuścił i tylko stópką kręcił. ogólnie to teraz jeszcze odsypia tą podróż. i nie wiem czy mój mały to ciężki przypadek czy lek słaby. Szaja co myślisz? to o tym syropku pisałaś kiedyś??
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:30   #3142
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
neti,kryte buty zawsze pasują, są eleganckie i wyjściowe. a ich kolor chyba będzie pasował do tych boków.
jeśli już chcesz zakładać rajstopy, to chyba cieliste tylko wchodzą w grę, ja tam nie jestem zwolennikiem tych rajstop cielistych,dlatego poszłabym bez. no i jak o resztę chodzi, to ja paznokci nigdy nie rozkminiam, więc pewnie by były czerwone, w dodatkach też nie przebieram, bym pewnie miała to, co noszę na co dzień- "złoty" zegarek i łańcuszek, złoto zawsze do wszystkiego pasuje

Dzięki. No ale np czy do tej sukienki. ...o dekold chodzi. Pasuje żeby coś zakładać . Włosy będę miała podpiete wiec kolczyki będą. . No i właśnie. .. jakie kolorystycznie?

Stary 2014-06-27, 21:32   #3143
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie widziałam na żywo ale też mi się strasznie podoba
Jest jeszcze w podobnym stylu w Sinsayu http://www.sin-say.com/pl/pl/collect...x/sinsay-shirt

A w ogóle to zła jestem bo żadnej informacji o moim zamówieniu więcej ( czy anulowali całe, czy leci do mnie bez brakującej koszulki) i na infolinii nikt nie odbiera lub zajęte non stop.
Może i miałam malutkie zamówienie, no ale chciałabym wiedziec czy mam kupić coś innego czy czekać na koszulki;/

Btw. zapisałam się do chirurga na 7.07.
Potrzebuję coś załatwić i przy okazji spytam o mój brzuch, bo na prawdę mi się wydaje, że mam to rozejście mięśni + przepuklina ;/ Niech to ktoś obejrzy wreszcie i albo uspokoi albo powie co robić.
Bo to nie jest normalne żeby przy mojej wadze i budowie wciąż mieć odstający brzuch jak w 4 mcy + ciągle wystający całkowicie pępek z fałdką nad nim.

Fewcia często piszesz o brzuchu - co cię niepokoi, może to nie kwestia wagi, bo przecież ty chudzinka?
przepiękna ta sinsayowa koszula

Cytat:
Hej... jakoś nie mogę się wbić do Was....ale mam pytanie za tydzień mamy wesele. . Jako że ja nie sukienkowa ani rajstopowa. .. to Podpowiedźcie ..sukienka jest kawa z mlekiem z przodu a boki i tyl to ciemny granat. .. jakie rajstopy. .. czy może pończochy do tego.. grubość .. kolor?
No i czy pasują kryte ala zamsz granatowe czółenka. . Jaki kolor paznokci biżuterii. . Nie śmiecie się ale ja naprawdę nie mam pojęcia ....

O taka ta sukienka. . A tej Ombre kobaltowej co chciałam- nie udało mi się wylicytowac :banghead: a już innej fajnej nie znalazłam. Jakoś nie umiem szukać.. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4245233502

Ewulka ... pamiętam ze musze odesłac Ci sukienki. .... ale jeśli to nie piłne to zrobię to na spokój po weselu. .ok?

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

MISIA placuszki super. Ale sypnełam za dużo mąki i dodałam ciut mleka .mały nawet je... ale większy szał u tz i u mnie:p

beż + granat + dodałambym srebrne dodatki, aczkolwiek również złote ok - ale ja nie lubię
pazurki czerwone albo...
morela/pomarańcz delikatny?
http://m.ocdn.eu/_m/91abbd0c739eece5...6af2,62,37.jpg coś jak na tym nakrapianym

Cytat:

locomotiv -teoretycznie dla dzieci 3+, w praktyce po prostu tam nie bardzo jest coś, co może zaszkodzić - ew. do czasu wyjazdu zrób próbę po odrobince (jak ma być 5ml dawka, bo nie pamiętam - to daj raz 1ml, potem 3 i zobacz jak młoda się czuje, czy nie reaguje alergicznie i tyle).

Znam ból, Agatka tak miała, pocieszę cię że ciut z czasem mija, dłuższy odcinek przejedzie

tran dobry - ale dobry, a nie smakowy
po chorobie przez 10 dni biostymina (to sok z aloesu w proporcji 1:4 wodą, bez dodatkó, to w ampułkach 1ml jest), na początek daj 1/2 ampułki przed 2 dni by reakcję sprawdzić - na op. po 5rż, ale dawałam z polecenia lekarki gdy Agatka miala jakieś 2 lata, a ważyła 9kg wówczas, więc drobniejsza niż Dorka teraz

ale to tylko po chorobie - i 3 tygodnie przerwy w podawaniu i znów kolejna dawka

witamina D regularnie

ogrom wit c ale naturalnej - czyli w owocach, warzywach, nie chemicznej

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na placu zabaw z koleżanką i jej córką (6 lat) i trochę było mi głupio. Dziewczynka generalnie grzeczna, ja byłabym na pewno zadowolona, gdyby Borys w jej wieku tak się zachowywał. Natomiast moja koleżanka była na całym placu jedyną mamą, która na nic córce nie pozwalała. Nie wolno jej było sćiągnąć butów (wszytskie dzieci były na boso), położyć się na piasku, skakać po drabinkach bo spadnie, nie wolno jej było mieć swojego zdania (nie chciała Borysowi dać zabawki, więc koleżanka co chwila jej zwracala uwagę, że jak była taka malutka, to była tak samo "upierdliwa" dla starszych dzieci jak Borys teraz dla niej). W pewnym momencie było mi głupio. Szczytem natomiast było tak jak zaczeła mnie straszyć buntem dwulatka i skwitowała to w ten sposób mniej więcej "ja to rozwiązałam w taki sposób, że zamykałam ją samą w pokoju, żeby się wypłakała, uspokoiła, przemyślała - nawet super niania tak zalecała., poza tym inaczej bym nie dała rady, albo bym na nią nakrzyczała albo jeszcze szarpnęła". Nie potrafiłam się odnależć trochę w tej sytuacji.
Jako koleżankę, lubię ją. Tyle, że od kilku lat nie miałyśmy kontaktu, teraz jakoś odnowiłyśmy, niemniej trochę mi przeszkadzają jej pewne zachowania. Jako jedyna non stop na tym placu mówila podniesionym głosem do swojego dziecka i strofowała ją, często kompletnie bez sensu. Poza tym dziewczyno nic nie wolno, na górkę nie, bo spadnie - inne dzieci się bawił. W krzaki nie, bo nie wiadomo co tam jest - dla innych dzieciaków to była chyba atrakcja umer jeden.
, w pewnym momencie zauważyłam nawet, że wiele matek zamilkło i po prostu obserwowały sytuację. Mi też głupio było się odzywać.
Macie jakieś rady? Nie chcę się w trącać w nie swoje sprawy, a nie jest moją przyjaciółką, czy bardzo dobrą znajomą. Pod koniec coś tam zaczęłąm żartować, żeby dała jej spokój, że nic złego się nie stanie jak w piachu się wytarza, że to tylko dziecko, że jak się ubrudzi to krzywda jej się nie stanie.
Ale skończyło się na tym, że zaczęła straszyć córkę, że jak się nie uspokoi (oczywiście, ona była spokojna jak najbardziej) to zaraz idą. Policzyła do 5, co nie zadziałało :O zebrała zabawki i zaczęła ją gonić. Ja w międzyczasie się pozegnałam, bo też mieliśmy już iść i nie wiem jak dalej się to potoczyło.
Chyba publicznie place zabaw to dla mnie jakiś ciężki temat. Ale też byłam dopiero z 5 razy, wiec może się odnajdę w końcu.
Borys natomiast bardzo ładnie wchodzi w interakcje z innymi dziecmi, i bardzo mnie to cieszy, że w końcu ma kontakt z kimś w mniej więcej swoim wieku.
a może przekornie spytaj: a słuchaj, co by się stało, gdyby ona jednak pobiegała jak inne dzieci? gdyby się położyła?

mój mąż czasem takie zapędy ma - nie ogarniam ale to chyba tak... z błędnych przekonań i jak patrzę jak na idiotę i wyjaśniam, że przecież skarpetki i tak JA wrzuca do prania (przykładowo) to milknie.

I wyjaśnij wprost dziewczynie: dopóki młoda nie zacznie być samodzielna na placu, to się nie nauczy tak wchodzić, by nie spaść. A nie porafiąc tego pójdzie kiedyś bez niej i będzie wypadek.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:50   #3144
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Neti super sobie Antoś radzi z widelcem

Jaka cudne wieści jak rodzina zareagowała? Uważaj na siebie!

Marsi no to Ci rosną rockmani i mam nadzieję, że kwasy z tż szybko miną

Misia ja tam widzę dziewczynkę Ewy nie mylą, nawet kobieta ostatnio powiedziała, że widać, że dziewczynka bo taka miła jak moja Malizna robiła jej papa. Ja się tylko uśmiecham na to, bo nie wszyscy muszą wiedzieć, że jak Ewa macha rączką to ma na myśli "odejdź ode mnie bo jesteś obcy"

Ellmi super kolorek i te rolety też mi się podobają, też takie sobie zrobię jak będę kiedyś budować domek

Mała ściskam, oby się uspokoiło z tż!

Pstryczku super, że ok z Kubusiem

A gdzie się Ultra podziewa?

Nawijko albo któraś inna dziewczyna, macie jakieś doświadczenia z farbowaniem włosów henną?

Boże jaki ja mam dzień od wczoraj, nic mi nie wychodzi. Najpierw wczoraj wywaliłam na dywan resztę niedojedzonej zupki od Ewy, potem wysypałam mąkę jak sprzątałam w szafce, a rano ciąg dalszy mojej niezdarności. Najpierw wywaliłam puszkę z liściastą herbatą, a że gotowałam parówki dla Ewy to te listki tam powpadały, poprzyklejały się do piernika z melasą jaki upiekłam no i wreszcie ślicznie pokryły kuchnię Jak to posprzątałam i niosłam Ewie śniadanie to wywaliłam się z tymi parówkami pokrojonymi w cieniusieńkie plasterki A na koniec, jak sprzątałam w sypialni to wyrżnęłam głową o uchwyty z szafek, najpierw z lewej strony no i siła uderzenia sprawiła, że odrzuciło mnie na prawo, prosto w drugi uchwyt Chciałam iść na zakupy i do zoo z Ewą, ale się boję wychodzić z domu...
wiem że nie powinnam (przepraszam) ale napisałaś to w taki sposób że wywołało to uśmiech na mojej twarzy

ciekawe jak nawijki na nowych"śmieciach"

i gdzie podziewa się IWFKA???

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 22:01   #3145
marsi11
Zakorzenienie

Blogerko, trzeba przyznać,że dzisiejsze matki mają spięte dupy, szkoda mi tych dzieci ktorym nic nie wolno
moje dzikie dziecko biegalo dzis z dziewczynkami na bosaka i jadlo maliny ktorych nie zdążylam umyć no ale szczęście nie do opisania

Jakaja zapomnialam Ci dziś powiedzieć bo średnio miałyśmy czas na pogawędkę,że ciąża na urodzie bardzo Ci służy
Stary 2014-06-27, 22:16   #3146
szklanka19
Zadomowienie

Cieszę się, że moje przygody niektóre z Was rozbawiły chociaż tyle z tego dobrego

Charliz to duuuuużo zdrówka dla Oleńki!

Lady co za tekst! Aż mnie zmroziło

I ciekawe jak tam Laurka w pracy i jak sobie tż sobie sam radzi z Michasiem.

W ogóle w końcu jest trochę słoneczka i zaś mam nowe kwiatki na poziomkach a przepyszne są, w ogóle kocham poziomki ale w tym roku Ewa ma pierwszeństwo
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 22:18   #3147
Konto usunięte

Cytat:
Blogerko, trzeba przyznać,że dzisiejsze matki mają spięte dupy, szkoda mi tych dzieci ktorym nic nie wolno
moje dzikie dziecko biegalo dzis z dziewczynkami na bosaka i jadlo maliny ktorych nie zdążylam umyć no ale szczęście nie do opisania

Jakaja zapomnialam Ci dziś powiedzieć bo średnio miałyśmy czas na pogawędkę,że ciąża na urodzie bardzo Ci służy
Moja Dorka ostatnio u teściów porzeczki z krzaka rwała i na trawie nawet specjalnie skarpetki jej ściągam. Tzn na działce, no w parku wiadomo - trafią się kupy
Stary 2014-06-27, 22:25   #3148
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

To chyba Ty kiedyś tutaj pisałaś, o ile się nie mylę, że chciałabyś być dla swojego dziecka taką matką, która w błocie nie boi się wytarzać (to tak przysłowiowo, oczywiście Ale to właśnie dużo dało mi do myślenia. bo o to chyba chodzi, dzieckiem jest się raz, jak się uświni po pachy, jak podrapie gdzieś w krzakach, guza nabije .. nic mu się nie stanie, a o to w dzieciństwie właśnie chodzi.

Szaja - dobrze mówisz, będe tym torem szła. Nie pisałam jescze, że ona mi Borysa odciągała od "zagrożen" ale mowiłam, że nic mu sie nie stanie, że mu pozwalałam. A i jak sama bawiłam się z jej córką, ona Borysa wtedy pilnowała. to też poszłam razem z nią ze ślizgawki zjechać i pokręcić się na karuzeli i nogi sobie pozwoliłam piachem zasypać, mi to było wszystko jedno

aha, jeszcze też mnie zszokowała jedna sytuacja, ale to już chyba wina rodziców, jakiś debilnych gierek komputerowych, tabletów, bajek.
Właziłam z Borysem na taką górkę w "lasku" na tym placu zabaw, bo zobaczył tam dwóch starszych chłopców (na moje oko ok. 7 lat) i bardzo chciał iść do nich. Chłopcy w dłoniach mieli patyki i bawili się w strzelanki na widok Borysa (mnie ignorowali) zaczęły lecieć teksty "musimy zabić tego dzidziusia, on jest z obcej planety" "zabij tego chłopca, to wróg"
Myślałam, że padnę. Co te dzieci mają w głowach

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2014-06-27 o 22:29
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 22:27   #3149
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47073673]Moja Dorka ostatnio u teściów porzeczki z krzaka rwała i na trawie nawet specjalnie skarpetki jej ściągam. Tzn na działce, no w parku wiadomo - trafią się kupy [/QUOTE]

prawda,ze to słodki widok jak dzieci z krzaczka owoce rwa i pchają do pysia?

Ellmi, miałam okazję dziś karnąć się murą 4 i chyba sie jednak nie zdecyduje, jak dla mnie za ciężki,tyle,że gondole ma dużą a w quinny gondola jest beznadziejna
Stary 2014-06-27, 22:28   #3150
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47073673]Moja Dorka ostatnio u teściów porzeczki z krzaka rwała i na trawie nawet specjalnie skarpetki jej ściągam. Tzn na działce, no w parku wiadomo - trafią się kupy [/QUOTE]

Ja Boysowi ściągnełąm buty dopiero po tym jak się zreflektowałam, że inne dzieciaki łażą na boso.
JA mam ciągle jeszcze jakiś dystans, bo dopiero debiutujemy w piaskownicach ale ciąglę się uczę.
Mam taki problem, że dziwnie się czuję, kiedy Borys podchodzi do zabawek innych dzieci, bo nie wiem jak mam się zachować. Pytać inne matki o to, czy może się chwilę pobawić? Zawsze zwracam uwagę na dzieci, jak dziecko się spina i nie chce, to tłumaczę Borysowi i szukam czegoś innego. Ale często jest tak, że zabawka stoi "wolna", właściciel się nie bawi, a matka łypie okiem. Nie wiem co wtedy robić. Przynoszę już swoje zabawki, a raczej Borysa i też zostawiam, żeby w zamian inne dzieci się mogły pobawić. Ale ciągle mi z tym dziwnie, nie znam jescze tego piaskownicowego savoir vivre

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości