Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 00:22   #2731
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
A mydełko to tak z ciekawości kupiłam. Moje włosy nie lubią ziół i wszystkiego co ma zdolności wysuszajaco-absorbujące sebum, strzecha wtedy jest okropna. Dzisiaj sobie z taka strzechą idę na rozmowę o szkołę Więc tż zużywa.

Dziękuję, mi i włosom miło. Aczkolwiek to stara fota, jeszcze z długimi. Teraz takiego bajeru nie ma, ale będzie

WIem że masz któtsze, ale podoba mi się jak się układają a poza tym odrosną . A to niech zużwa na zdrowie

A ja dostałam teraz Biovaxa do włosów słabych ze skłonnością do wypadania, ciekawe czy na wypadanie pomoże...
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-06-27 o 00:23
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 02:03   #2732
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
To tylko kwestia mniejszych zniszczeń, nie odcienia.
Nie całkiem rozumiem co masz na myśli. Przecież stężenie oksy dobiera się do stopnia planowanego rozjaśnienia a nie stopnia planowanych znszczeń

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47057896]Czego to ludzie nie wymyślą: klik
Ja bym się bała, że to opalanie świeczką uszkodzi mi i zdrowe włosy.[/QUOTE]

A to ciekawostka. Dzięki za link!

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oto obiecane rezultaty po ścięciu. Może jest trochę lepiej, ale wciąż jest źle.
Na zdjęciach wyglądają ślicznie
Stary 2014-06-27, 07:44   #2733
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Nie całkiem rozumiem co masz na myśli. Przecież stężenie oksy dobiera się do stopnia planowanego rozjaśnienia a nie stopnia planowanych znszczeń
Już o tym tu pisałam.
Owszem wyższa woda mocniej rozjaśnia, ale od koloru farby zależy kolor, który wyjdzie.
Możesz chyba dać nawet do brązu wodę 12% i platynową blondynką o dziwo nie zostaniesz.

A tak poza tym to Ty piszesz o dobieraniu wody do rozjaśaniacza, my mówimy o wodzie do farby.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:17   #2734
Imperfecta
Zakorzenienie

Myszko, widzę, że dzisiaj masz urodziny wszystkiego najlepszego Kochana! spełnienia marzeń! Tych małych i tych ogromnych. Żeby ślub się udał idealnie, zadowolenia z męża i synka no i z włosów wszystkiego najcudowniejszego
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:26   #2735
Curly81
Wtajemniczenie

Ja też przyłączam się do życzeń dla Myszki.Wszystkiego Naj!

Ja za2 dni mam 33 urodziny i trochę doła załapuję z tego powodu,kazdy następny roczek bolesny.Pamiętam jak skończyłam 25lat to się popłakałam.Teraz tylko taka reflaksja mi się załącza jak zbliżają mi się kolejne urodziny.Moja mama ostatnio powiedziała,ze te lata tak jej szybko minęły,niedawno była w liceum i myślała co to będzie za 50lat a czas jej zleciał ,mowi,że jakby to było wczoraj.Za 2 lata będą obchodzili z moim tatą 50lecie małżeństwa.
Zauważyłam,że tak do 20tki czas się ślimaczy a od 20tki leci coraz szybciej.

Shrinking Violet,Ty pewnie widzisz to trochę inaczej bo dążysz do określonego celu,tego co Ci się najbardziej podoba ale dla mnie teraz też są piękne .

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:34   #2736
Klaudenc
Moderator

Curly - mi sie wydaje, że to jest tak że do 18 cieszysz sie każdymi urodzinami, a potem każde po 18tce co raz bardziej dołują, haha ^^ ja mam 27 sierpnia to było tak, że cieszyłam sie wakacjami, potem majac urodziny byłam niezadowolona bo wakacje sie kończyły i zamiast o urodzinach to o szkole się już myślało.

chyba udało mi się na rozmowie o szkołe, idę na lekcje próbne wkrótce

A Myszce przede wszystkim dużo szczęścia i zdrowia

wojownicza ksiezniczka - fajne jest to, że rosną dość szybko myślę że po wakacjach już będę mieć fajnego boba. zaczęłam użyeać nafty (rozgrzewa mi skórę głowy), do tego wcierki joanna, olejuję, teraz jeszcze używam dr, organic dla odżywienia i planuję zakup 2 masek.
daj znać o tym biowaxie bo jestem nim zainteresowana
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:04   #2737
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
wojownicza ksiezniczka - fajne jest to, że rosną dość szybko myślę że po wakacjach już będę mieć fajnego boba. zaczęłam użyeać nafty (rozgrzewa mi skórę głowy), do tego wcierki joanna, olejuję, teraz jeszcze używam dr, organic dla odżywienia i planuję zakup 2 masek.
daj znać o tym biowaxie bo jestem nim zainteresowana
Niech rosną, już chciałabym Cię w tym bobie zobaczyć , bardzo mi się kręcone boby podobają
Okej dam znać, dopiero piewszy raz użyłam więc nie ma za wielkiego efektu, ale za długo trzymałam go na całości i tak średnio wyglądały przez to, ale myślę że będzie okej następnym razem

Myszka spóźniłam się z życzeniami, ale życzę Ci wszystkiego najlepszego nie tylko dziś ale i przez cały rok żeby Twój słodki synuś się dobrze sprawował i żeby wszystkie marzenia Ci się spełniły
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:16   #2738
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Niech rosną, już chciałabym Cię w tym bobie zobaczyć , bardzo mi się kręcone boby podobają
Okej dam znać, dopiero piewszy raz użyłam więc nie ma za wielkiego efektu, ale za długo trzymałam go na całości i tak średnio wyglądały przez to, ale myślę że będzie okej następnym razem
Mam jedną fotę w bobie listopadową, tż udokumentował. Mam też w bobie wiecej, ale w prostym. Pasuje mi bob nawet, ale kręcony musi być ^^

Mi sie ona podoba bo ma aloes, więc dla takiej suchej skóry i włosów mogłaby się nadać.

I ludzie sukces bo mi tż zezwolił na co tygodniowe zabiegi na jego włosach.
Stary 2014-06-27, 11:29   #2739
konspiracja
Zakorzenienie

Myszko - ode mnie tez przyjmij Życzenia!!!
Cytat:

Dziękuję, mi i włosom miło. Aczkolwiek to stara fota, jeszcze z długimi. Teraz takiego bajeru nie ma, ale będzie
Fakt, wyglądasz obłednie

Cytat:
Już o tym tu pisałam.
Owszem wyższa woda mocniej rozjaśnia, ale od koloru farby zależy kolor, który wyjdzie.
Możesz chyba dać nawet do brązu wodę 12% i platynową blondynką o dziwo nie zostaniesz.
Obie macie po trosze racji.

Najbardziej to zależy od tego o ile wybrany kolor farby różni się od Twojego naturalnego. Im wiecej - tym silniejszy musi być oksydant. Czyli chodzi o wnikanie i rozjaśnianie razem.

A jak to idzie w strone przyciemniania to nie wiem. Czy jesli na blondzie chcę uzyskac czarny to co? 3% ? Miśka?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:43   #2740
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Tak, ta Joaśka z makiem i bawełną jest całkiem przyjemna.

Miałam jeszcze dwie:
miód i cytryna - puch, puch, puch i nic więcej
pokrzywa i zielona herbata - taka leciutka, że jakby nic nie użyć

A mak i bawełna mi się nieźle sprawowała, ale ja i tak wolę coś jeszcze bardziej treściwego.
Makowej nie miałam, ale pewnie nic straconego, bo glicerynę ma Lniana jest najfajniejsza, miód i cytryna też ok, mnie nie puszy raczej. Pokrzywowa fakt, najlżejsza. Ostatnio najczęściej daję mrs potters jako bs.
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Też polecam Jaonny Kiedyś na pół roku ich zaprzestałam i włosy w momencie się pogorszyły o 360 stopni. U mnie są wydajne. Jedna starcza mi na ok 2 miesiące. Najbardziej lubię makową i lnianą. Wczoraj właśnie kupowałam za całe 4,50 zł w Wispolu Ostatnio jak mam mniej czasu i chęci to ugniatam włosy tylko po myciu na Joannie i jest git
Na 2 miesiące?? To ze mną chyba coś nie teges, bo u mnie wszystkie odżywki są mega wydajne. 2 Joaśki mam gdzieś od pół roku, a nawet olejuje na nie, żeby zużyć
Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Jeszcze teraz to mało kogo dziwi ale to było takie,,poważne liceum'' i był 1998 rok.Babka od polskiego czytała wiersz na lekcji i az poszedła do mnie z książką,stała recytowała i przyglądała mi się,okulary zsunęła z nosa i do mnie Ewa a tobie co się stało?

Cytat:
A za to moje dzień w dzień wyglądają tak samo i to nie tak, jak bym chciała.
Nie to, że są złe, bo pewnie wiele dziewczyn sporo by dało za takie włosy - gładkie, błyszczące, lejące.
Ale one powinny falować! A nie chcą. Tylko końce mi się delikatnie wywijają.
Nawet im jakiś syf nałożyłam wczoraj zamiast odżywek, których używam na co dzień. A te nie, dalej świcom się jak psu wiadomo co. I gładkie, i uliz. Nie chcę ich takich.
wyjdziesz z tego. Aż dziwne, że można przepielęgnować włosy

Joanku- rozumiem, że jesteś starą wyjadaczką henny, ale dawałaś już wcześniej kurkumę i cassię? Aż dziw, że tak wyszło... Ale ogarniesz to

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość

wszystkie włosy są piękne i tu i w codzienniaku

podczytuję was, ale rzadko piszę , brak czasu

ostatnio zrobiłam sobie grzywkę wrzucam swoje kręciołki
Piękne!
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47057896]Czego to ludzie nie wymyślą: klik
Ja bym się bała, że to opalanie świeczką uszkodzi mi i zdrowe włosy.[/QUOTE]
matko... ja bym pewnie po takim zabiegu tak wyglądała
Cytat:
Dziewczyny, oto obiecane rezultaty po ścięciu. Może jest trochę lepiej, ale wciąż jest źle. Tu włosy tylko po myciu szamponem z sls + odżywka gliskurr żółta. W pewnych miejscach nie doschły, inne znów się rozkopały bo miałam na głowie słuchawki.

Pierwsze 4 zdjęcia są po cięciu, a to z długimi włosami to parę dni przed.
Wyglądają teraz lepiej, serio! Nie wiem czemu piszesz, że przed ścięciem były bardziej nawilżone, na zdjęciach widać odwrotnie Chyba gliss cur im służy...?

Dziewczyny, myślę, żeby kupić cerkogel... Jest gorzej. Skończyła mi się kozieradka i przez tydzień nie wcierałam, zresztą i tak bym musiała przerwę zrobić. I co? Podczas olejowania uciekło ponad 80 włosów, podczas mycia i nakładania odżywki koło 200 Część włosów ma na końcówkach białe kulki, więc pomyślałam o cerkogelu. Stosowała któraś? Już nie wiem co robić, jestem załamana. Kasy na lekarza narazie nie mam. Fuck. Wtarłam sobie znowu kozieradkę z resztką starego jantara. Co przejadę po włosach ręką, to wypadają.

Obiecałam wkleić zdjęcia po hennie, więc proszę.
1.zaraz po hennie,suszone na prosto 2. bodajże na drugi dzień, 3.wystylizowane 4. to zdjęcie mnie przeraziło! Przy czubku głowy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140610_075716.jpg (78,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140611_134806.jpg (65,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140622_103003.jpg (88,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140622_103116.jpg (62,7 KB, 33 załadowań)
Stary 2014-06-27, 11:49   #2741
AgusiA753
Raczkowanie

Myszko, Curly- Happy birthday I nie ważna cyfra- forever young!
Stary 2014-06-27, 11:53   #2742
Imperfecta
Zakorzenienie

bijum, widziałaś? KLIK gratulacje pochwal się co dostałaś
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:53   #2743
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Fakt, wyglądasz obłednie
Dziękuję
znajduję czasem supełki na końcach włosów jak są suche i rozprostowane. Nie są białe, po prostu supełki. Nie wiem o czym to świadczy

co do opalania końców - przerażająco mi to wygląda :O chociaż słyszałam, że można też podgrzać nożyczki do cięcia i wtedy niby lepiej jest, ale to tak o uszy się tylko obiło.
Stary 2014-06-27, 12:51   #2744
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myślę, żeby kupić cerkogel... Jest gorzej. Skończyła mi się kozieradka i przez tydzień nie wcierałam, zresztą i tak bym musiała przerwę zrobić. I co? Podczas olejowania uciekło ponad 80 włosów, podczas mycia i nakładania odżywki koło 200 Część włosów ma na końcówkach białe kulki, więc pomyślałam o cerkogelu. Stosowała któraś? Już nie wiem co robić, jestem załamana. Kasy na lekarza narazie nie mam. Fuck. Wtarłam sobie znowu kozieradkę z resztką starego jantara. Co przejadę po włosach ręką, to wypadają.
Jezu, solidaryzuje się, mam to samo. Najśmieszniejsze jest to, że jak czesze na sucho - nie wypada nic. Jak czesze na mokro lecą całe pasma, wtf? Teraz ścięłam i nie leci nic tak czy siak ale znam moje włosy i wiem, że minie z 2 tygodnie i zacznie się od nowa. Fryzjerka zaproponowała mi badanie jakaś specjalną kamerką skóry głowy, ale jak usłyszałam cenę to zbladłam (300zł). Chyba jednak wybiorę się do dermatologa.

Teraz zerknęłam do zdjęć i ten prześwit, to nie prześwit, czasem tak włosy się ułożą odsłaniając skalp ale łysina, a nawet jej początki wyglądają zupełnie inaczej, w gimnazjum miałam okazje się przekonać jak.

Poszperałam i przypomniałam sobie co powiedziała pani w zielarskim jak byłam u niej z wypadającymi włosami. Mówiła, że jak na kogoś pokrzywa nie działa to prawdopodobnie ma braki krzemu i że picie naparu z Rzepiku to rozwiąże. Mnie co prawda nic nie dało, ale może Tobie pomoże.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-06-27 o 13:09
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:13   #2745
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jezu, solidaryzuje się, mam to samo. Najśmieszniejsze jest to, że jak czesze na sucho - nie wypada nic. Jak czesze na mokro lecą całe pasma, wtf?
Czasami to tylko wrażenie, że więcej włosów wypada, gdy są czesane na mokro, bo jednak mokre włosy ważą więcej i są trochę ciemniejsze, więc zwyczajnie lepiej je widać. Nie wspominając o tym, że potrafią się przylepić do twarzy czy ręki
A czasami naprawdę wypada ich więcej, bo trudniej rozczesać mokre włosy, więc każde czesanie sprawia, że wyrywa się trochę włosów.
Ja zdecydowanie wolę czesać suche włosy
Stary 2014-06-27, 13:16   #2746
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czasami to tylko wrażenie, że więcej włosów wypada, gdy są czesane na mokro, bo jednak mokre włosy ważą więcej i są trochę ciemniejsze, więc zwyczajnie lepiej je widać. Nie wspominając o tym, że potrafią się przylepić do twarzy czy ręki
A czasami naprawdę wypada ich więcej, bo trudniej rozczesać mokre włosy, więc każde czesanie sprawia, że wyrywa się trochę włosów.
Ja zdecydowanie wolę czesać suche włosy
Ja jeszcze oprócz tego zawsze mam wrażenie, że jak czesze zewnętrzne warstwy to tyle nie leci, ale pod spodem jest horror.

Ja w sumie zawsze czesze mokre - jak wspominałam co rano muszę zawsze zmoczyć + odżywka bo inaczej się nie ułożą. Ale jak rozczesze suche to przynajmniej mogę się pośmiać, bo wyglądam jakbym uciekła z wariatkowa.
Stary 2014-06-27, 13:18   #2747
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja jeszcze oprócz tego zawsze mam wrażenie, że jak czesze zewnętrzne warstwy to tyle nie leci, ale pod spodem jest horror.

Ja w sumie zawsze czesze mokre - jak wspominałam co rano muszę zawsze zmoczyć + odżywka bo inaczej się nie ułożą. Ale jak rozczesze suche to przynajmniej mogę się pośmiać, bo wyglądam jakbym uciekła z wariatkowa.
Ja czeszę suche, bo czeszę tylko, żeby rozczesać przed myciem Mogę sobie pozwolić na dziwną fryzurę po czesaniu
Stary 2014-06-27, 13:35   #2748
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A jak to idzie w strone przyciemniania to nie wiem. Czy jesli na blondzie chcę uzyskac czarny to co? 3% ?
Mnie się zdaje, że 6%.
3% jest raczej do farbowania ton w ton, czy jak się to nazywa. Czyli na kolor bardzo zbliżony albo i ten sam, ale dla nadania jakiegoś delikatnego odcienia.
Ale 100% pewności nie mam.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:39   #2749
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Myszko, Curly- Happy birthday I nie ważna cyfra- forever young!
To dopiero w niedzielę ale dziękuję.

Dzisiaj myłam seboradinem i nałożyłam alterę z granatem.Fajnie pachnie.Ciekawa jestem czy im już minął foch.Jak wyschną to się okarze.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki,mam strasznie suche pięty stóp,nie wiem już co z nimi zrobić.Moze mi coś polecicie?

Stary 2014-06-27, 14:00   #2750
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
To dopiero w niedzielę ale dziękuję.

Dzisiaj myłam seboradinem i nałożyłam alterę z granatem.Fajnie pachnie.Ciekawa jestem czy im już minął foch.Jak wyschną to się okarze.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki,mam strasznie suche pięty stóp,nie wiem już co z nimi zrobić.Moze mi coś polecicie?
Parafina ponoć jest rewelacyjna. Już wysyłam Ci link na pw . Moja matka używała i sobie chwaliła.

Czas edycji: 2014-06-27 o 14:03
Stary 2014-06-27, 14:14   #2751
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Parafina ponoć jest rewelacyjna. Już wysyłam Ci link na pw . Moja matka używała i sobie chwaliła.
Moge tez prosic?
nie moge sie pogodzic z tym, ze juz nie mam pietek jak dziecko
a z wlosami mi sie oststnio kompletnie nic nie chce robic

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:19   #2752
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Moge tez prosic?
nie moge sie pogodzic z tym, ze juz nie mam pietek jak dziecko
a z wlosami mi sie oststnio kompletnie nic nie chce robic

Wysłałam.
Stary 2014-06-27, 15:01   #2753
Klaudenc
Moderator

Chatul - kupowałaś odżywki dr. organic, czy jednak nie? mi ta z arganem zaczęła pasować jak zaczęłam jej odpowiednio używać, kupię jeszcze jedno opakowanie i może jeszcze jakaś jeśli byłaby promocja. niestety większość ma masło shea, którego moje włosy raczej nie lubią
Stary 2014-06-27, 15:04   #2754
Joanku
Zadomowienie

Cytat:

Joanku- rozumiem, że jesteś starą wyjadaczką henny, ale dawałaś już wcześniej kurkumę i cassię? Aż dziw, że tak wyszło... Ale ogarniesz to:
Zawsze używam kurkumy i cassi, dodaje od pierwszego razu

Muszę ogarnąć, choć moja wina jest taka, że tak naprawdę ponad 3/4 długości to mogłam już zupełnie nie ruszać, bo kolor tak zacementowany...Ale pomyślałam, że możeo odżywie i może kolorku coś tam sobie nabierze?
No i masz. Pociemnialo.
Cóż. Pójdzie farba niestety ze dwa razy w ciągu 4 miesięcy.
Na razie zobaczymy ile się wyplucze.

Jak b.d. w Polszy to sobie joann bs kupię cały kramik! ;D
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:03   #2755
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Boże, ostatnio jestem tu hiperaktywna* ale muszę to napisać: Joanna z lnem i rumiankiem jest moim wybawieniem. Nie sądziłam, że taka odżyweczka potrafi tyle zmienić. Wczoraj włosy były szorstkie w dotyku, a dziś mięciutkie. Kurcze, muszę jeszcze kupić tą czerwoną, bodajże z makiem. Całkiem podoba mi się efekt.

*może to mieć związek z końcem sesji i tym, że nie mam co ze sobą zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140627_001.jpg (67,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140627_002.jpg (73,4 KB, 21 załadowań)

Czas edycji: 2014-06-27 o 16:14
Stary 2014-06-27, 17:14   #2756
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam.
Dzieki ale patafiny kosmetycznej nie kupie w aptece nie?

Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 17:36   #2757
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul - kupowałaś odżywki dr. organic, czy jednak nie? mi ta z arganem zaczęła pasować jak zaczęłam jej odpowiednio używać, kupię jeszcze jedno opakowanie i może jeszcze jakaś jeśli byłaby promocja. niestety większość ma masło shea, którego moje włosy raczej nie lubią
Nie używałam. Na razie kupiłam różne Alverde i zadowolona jestem
Stary 2014-06-27, 18:13   #2758
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Dzieki ale patafiny kosmetycznej nie kupie w aptece nie?

Pytałam i to najzwyklejsza, najtansza parafina z apteki.
Stary 2014-06-27, 20:05   #2759
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie używałam. Na razie kupiłam różne Alverde i zadowolona jestem
Ja to teraz mam dylemat bo się czaję na zamówienie z polskiego sklepu, ale organic zdenkowałam i chcę kolejne opakowanie (bardzo wspomaga działanie oleju, włosy są szybciej nawilżone) i chętnie kupiłabym jeszcze miodową.
Akurat zdenkowałam parę opakowań odżywek to teraz jeszcze chcę maski - zmieniam włosowe kosmetyki na treściwe ;D bo niestety jedna maska którą mam wcale mi nie pasuje, a druga mocno średnio.
ładne składy mają te alverde, szkoda że nie mam ich tu dostępnych.

na mojej nafcie skład to 'paraffinum liquidum' i myślałam, że nafta to zwykła parafina póki nie spytałam tutaj... czasem producenci w błąd potrafią wprowadzić. chciałam poszukać angielskiego odpowiednika nafty, ale nie wiem jak szukać w składzie ^^

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-06-27 o 20:11
Stary 2014-06-27, 20:48   #2760
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuje

Moje włosy dzisiaj są lepsze ale to jeszcze nie to co ma być.Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego i jak potem trochę gorzej to marudzi.
Zauwazyłam,że najładniejsze włosy mam jak jadę do rodziców,to już jest sprawdzone.Tam musi być inna woda.Zawsze tak było,umyłam tam włosy i zupełnie inne loki,mocniejszy skręt.To chyba kwestia wody.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości