|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
WIem że masz któtsze, ale podoba mi się jak się układają a poza tym odrosną ![]() A ja dostałam teraz Biovaxa do włosów słabych ze skłonnością do wypadania, ciekawe czy na wypadanie pomoże...
. . . Zapraszam na zakręconego bloga ![]() "Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami "Imperfecta Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2014-06-27 o 00:23 |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Nie całkiem rozumiem co masz na myśli. Przecież stężenie oksy dobiera się do stopnia planowanego rozjaśnienia a nie stopnia planowanych znszczeń
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47057896]Czego to ludzie nie wymyślą: klik Ja bym się bała, że to opalanie świeczką uszkodzi mi i zdrowe włosy.[/QUOTE] A to ciekawostka. Dzięki za link! Cytat:
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem wyższa woda mocniej rozjaśnia, ale od koloru farby zależy kolor, który wyjdzie. Możesz chyba dać nawet do brązu wodę 12% i platynową blondynką o dziwo nie zostaniesz. A tak poza tym to Ty piszesz o dobieraniu wody do rozjaśaniacza, my mówimy o wodzie do farby. |
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko, widzę, że dzisiaj masz urodziny
wszystkiego najlepszego Kochana! spełnienia marzeń! Tych małych i tych ogromnych. Żeby ślub się udał idealnie, zadowolenia z męża i synka no i z włosów wszystkiego najcudowniejszego
|
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też przyłączam się do życzeń dla Myszki
.Wszystkiego Naj!Ja za2 dni mam 33 urodziny i trochę doła załapuję z tego powodu,kazdy następny roczek bolesny .Pamiętam jak skończyłam 25lat to się popłakałam .Teraz tylko taka reflaksja mi się załącza jak zbliżają mi się kolejne urodziny.Moja mama ostatnio powiedziała,ze te lata tak jej szybko minęły,niedawno była w liceum i myślała co to będzie za 50lat a czas jej zleciał ,mowi,że jakby to było wczoraj.Za 2 lata będą obchodzili z moim tatą 50lecie małżeństwa .Zauważyłam,że tak do 20tki czas się ślimaczy a od 20tki leci coraz szybciej .Shrinking Violet,Ty pewnie widzisz to trochę inaczej bo dążysz do określonego celu,tego co Ci się najbardziej podoba ale dla mnie teraz też są piękne |
|
|
|
#2736 |
|
Moderator
|
Curly - mi sie wydaje, że to jest tak że do 18 cieszysz sie każdymi urodzinami, a potem każde po 18tce co raz bardziej dołują, haha ^^ ja mam 27 sierpnia to było tak, że cieszyłam sie wakacjami, potem majac urodziny byłam niezadowolona bo wakacje sie kończyły i zamiast o urodzinach to o szkole się już myślało.
chyba udało mi się na rozmowie o szkołe, idę na lekcje próbne wkrótce ![]() A Myszce przede wszystkim dużo szczęścia i zdrowia ![]() wojownicza ksiezniczka - fajne jest to, że rosną dość szybko myślę że po wakacjach już będę mieć fajnego boba. zaczęłam użyeać nafty (rozgrzewa mi skórę głowy), do tego wcierki joanna, olejuję, teraz jeszcze używam dr, organic dla odżywienia i planuję zakup 2 masek.daj znać o tym biowaxie bo jestem nim zainteresowana
|
|
|
|
#2737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, bardzo mi się kręcone boby podobają Okej dam znać, dopiero piewszy raz użyłam więc nie ma za wielkiego efektu, ale za długo trzymałam go na całości i tak średnio wyglądały przez to, ale myślę że będzie okej następnym razem Myszka spóźniłam się z życzeniami, ale życzę Ci wszystkiego najlepszego nie tylko dziś ale i przez cały rok
|
|
#2738 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mi sie ona podoba bo ma aloes, więc dla takiej suchej skóry i włosów mogłaby się nadać. I ludzie sukces bo mi tż zezwolił na co tygodniowe zabiegi na jego włosach.
|
|
|
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Myszko - ode mnie tez przyjmij Życzenia!!!
Cytat:
Cytat:
Najbardziej to zależy od tego o ile wybrany kolor farby różni się od Twojego naturalnego. Im wiecej - tym silniejszy musi być oksydant. Czyli chodzi o wnikanie i rozjaśnianie razem. A jak to idzie w strone przyciemniania to nie wiem. Czy jesli na blondzie chcę uzyskac czarny to co? 3% ? Miśka?
|
|
|
#2740 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lniana jest najfajniejsza, miód i cytryna też ok, mnie nie puszy raczej. Pokrzywowa fakt, najlżejsza. Ostatnio najczęściej daję mrs potters jako bs.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Joanku- rozumiem, że jesteś starą wyjadaczką henny, ale dawałaś już wcześniej kurkumę i cassię? Aż dziw, że tak wyszło... Ale ogarniesz to ![]() Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47057896]Czego to ludzie nie wymyślą: klik Ja bym się bała, że to opalanie świeczką uszkodzi mi i zdrowe włosy.[/QUOTE] matko... ja bym pewnie po takim zabiegu tak wyglądała ![]() Cytat:
Chyba gliss cur im służy...?Dziewczyny, myślę, żeby kupić cerkogel... Jest gorzej. Skończyła mi się kozieradka i przez tydzień nie wcierałam, zresztą i tak bym musiała przerwę zrobić. I co? Podczas olejowania uciekło ponad 80 włosów, podczas mycia i nakładania odżywki koło 200 Część włosów ma na końcówkach białe kulki, więc pomyślałam o cerkogelu. Stosowała któraś? Już nie wiem co robić, jestem załamana. Kasy na lekarza narazie nie mam. Fuck. Wtarłam sobie znowu kozieradkę z resztką starego jantara. Co przejadę po włosach ręką, to wypadają.Obiecałam wkleić zdjęcia po hennie, więc proszę. 1.zaraz po hennie,suszone na prosto 2. bodajże na drugi dzień, 3.wystylizowane 4. to zdjęcie mnie przeraziło! Przy czubku głowy...
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
Myszko, Curly- Happy birthday
I nie ważna cyfra- forever young!
|
#2743 |
|
Moderator
|
Dziękuję
znajduję czasem supełki na końcach włosów jak są suche i rozprostowane. Nie są białe, po prostu supełki. Nie wiem o czym to świadczy ![]() co do opalania końców - przerażająco mi to wygląda :O chociaż słyszałam, że można też podgrzać nożyczki do cięcia i wtedy niby lepiej jest, ale to tak o uszy się tylko obiło. |
|
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz zerknęłam do zdjęć i ten prześwit, to nie prześwit, czasem tak włosy się ułożą odsłaniając skalp ale łysina, a nawet jej początki wyglądają zupełnie inaczej, w gimnazjum miałam okazje się przekonać jak. Poszperałam i przypomniałam sobie co powiedziała pani w zielarskim jak byłam u niej z wypadającymi włosami. Mówiła, że jak na kogoś pokrzywa nie działa to prawdopodobnie ma braki krzemu i że picie naparu z Rzepiku to rozwiąże. Mnie co prawda nic nie dało, ale może Tobie pomoże. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-06-27 o 13:09 |
|
|
|
|
#2745 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A czasami naprawdę wypada ich więcej, bo trudniej rozczesać mokre włosy, więc każde czesanie sprawia, że wyrywa się trochę włosów. Ja zdecydowanie wolę czesać suche włosy
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie zawsze czesze mokre - jak wspominałam co rano muszę zawsze zmoczyć + odżywka bo inaczej się nie ułożą. Ale jak rozczesze suche to przynajmniej mogę się pośmiać, bo wyglądam jakbym uciekła z wariatkowa.
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3% jest raczej do farbowania ton w ton, czy jak się to nazywa. Czyli na kolor bardzo zbliżony albo i ten sam, ale dla nadania jakiegoś delikatnego odcienia. Ale 100% pewności nie mam.
|
|
|
|
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
To dopiero w niedzielę ale dziękuję
Dzisiaj myłam seboradinem i nałożyłam alterę z granatem.Fajnie pachnie .Ciekawa jestem czy im już minął foch .Dziewczyny mam pytanie z innej beczki ,mam strasznie suche pięty stóp,nie wiem już co z nimi zrobić .Moze mi coś polecicie?
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-06-27 o 14:03 |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moge sie pogodzic z tym, ze juz nie mam pietek jak dziecko a z wlosami mi sie oststnio kompletnie nic nie chce robic Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Moderator
|
Chatul - kupowałaś odżywki dr. organic, czy jednak nie? mi ta z arganem zaczęła pasować jak zaczęłam jej odpowiednio używać, kupię jeszcze jedno opakowanie i może jeszcze jakaś jeśli byłaby promocja. niestety większość ma masło shea, którego moje włosy raczej nie lubią
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę ogarnąć, choć moja wina jest taka, że tak naprawdę ponad 3/4 długości to mogłam już zupełnie nie ruszać, bo kolor tak zacementowany...Ale pomyślałam, że możeo odżywie i może kolorku coś tam sobie nabierze? No i masz. Pociemnialo. Cóż. Pójdzie farba niestety ze dwa razy w ciągu 4 miesięcy. Na razie zobaczymy ile się wyplucze. Jak b.d. w Polszy to sobie joann bs kupię cały kramik!
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Boże, ostatnio jestem tu hiperaktywna* ale muszę to napisać: Joanna z lnem i rumiankiem jest moim wybawieniem. Nie sądziłam, że taka odżyweczka potrafi tyle zmienić. Wczoraj włosy były szorstkie w dotyku, a dziś mięciutkie. Kurcze, muszę jeszcze kupić tą czerwoną, bodajże z makiem. Całkiem podoba mi się efekt.
![]() *może to mieć związek z końcem sesji i tym, że nie mam co ze sobą zrobić
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-06-27 o 16:14 |
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Moderator
|
Ja to teraz mam dylemat bo się czaję na zamówienie z polskiego sklepu, ale organic zdenkowałam i chcę kolejne opakowanie (bardzo wspomaga działanie oleju, włosy są szybciej nawilżone) i chętnie kupiłabym jeszcze miodową.
Akurat zdenkowałam parę opakowań odżywek to teraz jeszcze chcę maski - zmieniam włosowe kosmetyki na treściwe ;D bo niestety jedna maska którą mam wcale mi nie pasuje, a druga mocno średnio. ładne składy mają te alverde, szkoda że nie mam ich tu dostępnych. na mojej nafcie skład to 'paraffinum liquidum' i myślałam, że nafta to zwykła parafina póki nie spytałam tutaj... czasem producenci w błąd potrafią wprowadzić. chciałam poszukać angielskiego odpowiednika nafty, ale nie wiem jak szukać w składzie ^^ Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-06-27 o 20:11 |
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje włosy dzisiaj są lepsze ale to jeszcze nie to co ma być .Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego i jak potem trochę gorzej to marudzi .Zauwazyłam,że najładniejsze włosy mam jak jadę do rodziców,to już jest sprawdzone |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Więc tż zużywa.

wszystkiego najlepszego Kochana!
spełnienia marzeń! Tych małych i tych ogromnych. Żeby ślub się udał idealnie, zadowolenia z męża i synka no i z włosów
.Pamiętam jak skończyłam 25lat to się popłakałam
.Teraz tylko taka reflaksja mi się załącza jak zbliżają mi się kolejne urodziny.Moja mama ostatnio powiedziała,ze te lata tak jej szybko minęły,niedawno była w liceum i myślała co to będzie za 50lat a czas jej zleciał ,mowi,że jakby to było wczoraj.Za 2 lata będą obchodzili z moim tatą 50lecie małżeństwa
.

Skończyła mi się kozieradka i przez tydzień nie wcierałam, zresztą i tak bym musiała przerwę zrobić. I co? Podczas olejowania uciekło ponad 80 włosów, podczas mycia i nakładania odżywki koło 200
Część włosów ma na końcówkach białe kulki, więc pomyślałam o cerkogelu. Stosowała któraś? Już nie wiem co robić, jestem załamana. Kasy na lekarza narazie nie mam. Fuck. Wtarłam sobie znowu kozieradkę z resztką starego jantara. Co przejadę po włosach ręką, to wypadają.
I nie ważna cyfra- forever young!