III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 20:34   #1651
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam mega ochote na chipsy i chyba sie skusze na mala paczuszke...
myslicie ze to nie zaszkodzi?

wciaz rozmyslam nad kosmetykami - tylko dwie marki wchodza w gre hipp i babydream.
A co do pupy to lepiej na codzien linomag A+E czy zwykly nawilzajacy kremik z tej serii co pozostałe kosmetyki? Jak wy wybieracie?
Ja od czasu do czasu sobie pozwalam nawet na dużą paczuszuniuniunie

Wy o tych mleczkach a ja wciągam lody ze świeżo zebranymi malinkami. Na lody mi nigdy nie przejdzie chcica. Hihi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-27, 20:37   #1652
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
A mój od 3 dni No ale rusza się co ważne,gorzej jakby wcale się nie ruszał,ale zawsze tak strasznie był aktywny i tak mocno się ruszał,że to aż dziwne... No nic,staram się nie denerwować,może to dlatego,że ostatnio jestem bardziej aktywna i się dzidziuś usypia przy tym
Współczuję Ci tego nocnego bólu... Ja się cieszę,że mnie jak boli to za dnia,bo w nocy chyba bym padła z takim bólem O dziwo po wypiciu rumianku i przespaniu się trochę pomogło Nawet apapu nie brałam

To mnie pocieszyłaś Już się wystraszyłam,że to jakaś gorączka niewiadomego pochodzenia

Tż złożył łóżeczko i już wszyscy nas krytykują: Po co tak szybko?! Nie wolno tak szybko takich rzeczy kupować ani tym bardziej rozkładać... No cholera,to kiedy mieliśmy kupić? Tydzień po porodzie ? Jak mnie wkurzają takie przesądy i dyrdymały. Ostatni raz komukolwiek powiedziałam,że coś kupiliśmy dla dziecka..
Olej głupie gadanie i ciesz się lozeczkiem

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 20:40   #1653
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Musze się Wam pochwalić bo sama nie wierze.
Właśnie zamówiłam lozeczko Delfinek z szuflada, do tego materacyk kokos-lateks, pościel z wypełnieniem Feretti za 280 zł z tablicy podliczylam i nowy zestaw to aż 1300 zł ( bo materac pani kupowała dość drogi bo za 600 zł) także okazja mi się trafiła w niedziele jedziemy odebrać
super zakup i na dodatek jeszcze w super cenie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Was zostawić na chwilkę i już tyle do nadrabiania
Chyba za bardzo rozpieszczam tego mojego Pracusia-mężusia
Na obiad kluchy na parze (bo uwielbia, a teściowa bardzo rzadko robiła), a teraz na kolację zapodam mu sałatkę z kurczakiem, serem żółtym, oliwkami, sałatą, papryką, pomidorkiem ogórkiem, do tego grzaneczki i pyszny sosik miodowo-musztardowo-czosnkowy A Małż nie potrafi tego docenić... No nic, przynajmniej ja się najem
ja tez mojego stale rozpieszczam jedzeniem, niby mowi ze nie moze na mnie narzekac ale nigdy mnie nie pochwali
chociaz jak przychodza jego koledzy i uch czyms czestuje a oni mnie chwala to maz tez mnie pochwali a siedzi wtedy dumny jak paw

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 20:48   #1654
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
No to już się o Was nie boję jesteście w domu
Bardzo fajne masz podejście
staram się, ale perfekcyjną mamą nie jestem za to widzę po prostu, że rozmawianie o wszystkim naprawdę działa, ja w ogóle zawsze lubilam takie dzieci od 2 lat, bo już można sobie pogadać, dowiedzieć się tez fajnych rzeczy od takich maluchów niemowlęta nigdy mnie nie rajcowaly zbytnio (ze tak się wyrażę), dlatego obawialam się trochę, jak to będzie jak urodzę. Ale takie niemowlaki też mają swój urok, są słodkie....choć jednak wolę etap, na jakim jest obecnie moja córka pewnie najgorszy etap to okres dojrzewania

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość

Wow, jestem pod wrażeniem takiego podejścia do dziecka
utkwily mi 2 zdania odnośnie dzieci, pierwsze to chyba Korczak tak powiedział "nie ma dzieci, są ludzie" i tak traktuję moją córkę, jej problemy itp. czyli poważnie, nie uznaję klapsów, bo przecież dorosłego bym nie uderzyła, jakby zrobił coś wbrew mojej myśli (choć czasem nawet miałabym cheć). No i druga zasada, to że dziecko rodzice wychowują nie dla siebie ale dla świata. I to sobie czasem powtarzam, gdy włącza mi się nadopiekunczość

Cytat:
Na łyżce oleju podsmazylam pół cebuli, w lodówce miałam 2 kabanoski cienkie wiec je pokroilam na małe kawałki i dodałam do cebulki. Serki takie trójkąty z hohlandu (miałam 4 ementaler i 2 z szynką) dodałam do cebuli, podlalam mlekiem, później jak się rozpuscil serek dolalam trzeba obserwować żeby był takiej konsystencji jaką lubimy. Na koniec pokroilam szczypiorek i dodałam do sosu
mniam!!!!!!

Cytat:
Musze się Wam pochwalić bo sama nie wierze.
Właśnie zamówiłam lozeczko Delfinek z szuflada, do tego materacyk kokos-lateks, pościel z wypełnieniem Feretti za 280 zł z tablicy podliczylam i nowy zestaw to aż 1300 zł ( bo materac pani kupowała dość drogi bo za 600 zł) także okazja mi się trafiła w niedziele jedziemy odebrać

super

Cytat:
Tż złożył łóżeczko i już wszyscy nas krytykują: Po co tak szybko?! Nie wolno tak szybko takich rzeczy kupować ani tym bardziej rozkładać... No cholera,to kiedy mieliśmy kupić? Tydzień po porodzie ? Jak mnie wkurzają takie przesądy i dyrdymały. Ostatni raz komukolwiek powiedziałam,że coś kupiliśmy dla dziecka..
taaa, ludzie i ich zabobony

a myśmy byli na zakupach, młodej kupiliśmy kalosze i kilka bluzek w 51015 (teraz są tam fajne przeceny). No i byliśmy na ciachu i mrożonej kawie, by uczcić 1 dzien w przedszkolu i zakończenie roku szkolnego wna angielskim i w klubie malucha

jutro jedziemy do znajomych z rana, a potem do moich teściów, to ponad 80 km i juz się boję o moje siedzenie bo ból nie mija,a dziś w kawiarni to nie mogłam sobie znaleźć dogodnej pozycji w fotelu, by nie czuć bólu, no po prostu super

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 20:52   #1655
małaPaulina
Wtajemniczenie

Latte88 super ci sie trafilo
jenny1234 no z chipsami mnie nie rozwalaj ja jem to na co mam ochote
Metamfetaminax hmm skad ja to znam??? my łozeczko mamy juz rozlozone z materacem ktore jest w folii
A pro po moj teściu powiedzial ze jest za wczesnie na kupowanie czegokolwiek ha padlam... to w sierpniu mam kupic wszystko na raz??? faceci... on chyba nawet nie wie ze juz mamy ubranka bo przeciez za wczesnie...i w ogole nikt nie bierze pod uwage tego ze moge urodzic wczesniej...
a w ogole to moja mama kocyk dla dzidzi kupila juz w lutym

Bylam z tesciowa w selgrosie i kupila takie ubranko na butelke, no wiecie takie do trzymania ciepla nie wiem jak to sie fachowo nazywa
szczoteczke z grzebykiem
termometr kąpielowy
aspirator do noska
smoczek
myjke
mamy tez juz butelke jedną od mojej mamy
oliwke bambino
mydelko bambino
patyczki do uszu dla niemowlat
w sumie teraz najwiecej rzeczy ktore zostaly to dla mnie czyli te podklady, wielkie podpaski,koszule do karmienia,staniki,majtki etc

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 20:54   #1656
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Latte88 super ci sie trafilo
jenny1234 no z chipsami mnie nie rozwalaj ja jem to na co mam ochote
Metamfetaminax hmm skad ja to znam??? my łozeczko mamy juz rozlozone z materacem ktore jest w folii
A pro po moj teściu powiedzial ze jest za wczesnie na kupowanie czegokolwiek ha padlam... to w sierpniu mam kupic wszystko na raz??? faceci... on chyba nawet nie wie ze juz mamy ubranka bo przeciez za wczesnie...i w ogole nikt nie bierze pod uwage tego ze moge urodzic wczesniej...

Bylam z tesciowa w selgrosie i kupila takie ubranko na butelke, no wiecie takie do trzymania ciepla nie wiem jak to sie fachowo nazywa
szczoteczke z grzebykiem
termometr kąpielowy
aspirator do noska
smoczek
myjke
oliwke bambino
mydelko bambino
w sumie teraz najwiecej rzeczy ktore zostaly to dla mnie czyli te podklady, wielkie podpaski,koszule do karmienia,staniki,majtki etc
Widzisz a tak sie bałaś ze nic nue będziesz miała a tu proszę

Stary 2014-06-27, 20:58   #1657
małaPaulina
Wtajemniczenie

Niestabilna
no bo my taką biedę klepiemy ze gdyby nie rodzice i teściowie to nie mielibysmy nic

Ana w Selgrosie tez nie mają płatkow mydlanych kumpela pisala ze w Leclercu są,w zyciu nie bylam w tym sklepie

Stary 2014-06-27, 21:00   #1658
nmartyna
Zadomowienie

Paulinka powolutku i wszystko skompletujesz
Popatrz jak już dużo masz
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:00   #1659
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A my zajadamy się "małym" deserkiem owocowo lodowym

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403895722681.jpg (132,2 KB, 21 załadowań)

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:02   #1660
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
A mój od 3 dni No ale rusza się co ważne,gorzej jakby wcale się nie ruszał,ale zawsze tak strasznie był aktywny i tak mocno się ruszał,że to aż dziwne... No nic,staram się nie denerwować,może to dlatego,że ostatnio jestem bardziej aktywna i się dzidziuś usypia przy tym
Współczuję Ci tego nocnego bólu... Ja się cieszę,że mnie jak boli to za dnia,bo w nocy chyba bym padła z takim bólem O dziwo po wypiciu rumianku i przespaniu się trochę pomogło Nawet apapu nie brałam

To mnie pocieszyłaś Już się wystraszyłam,że to jakaś gorączka niewiadomego pochodzenia

Mnie właśnie najbardziej nocą bolało, poprzednia była super, ale dzisiejsza nie bardzo
Ale za to no-spę wzięłam rano i wieczorem, pominęłam dawkę popołudniową i było okej

Nie przejmuj się gadaniem, ja na początku nic nie kupowałam, bo wiadomo, ale teraz to już nawet nie myślę o takich głupotach, staram się bynajmniej.
Znajoma, stara baba taka mówi do mnie wczoraj,że fajnie, ze jestem w ciąży itp, a po chwili "I co zamierzacie teraz zrobić? Ślub od razu?" A ja zaczęłam się śmiać i mówię, że mamy datę za rok i mam w nosie, że kiedyś jak kobieta była w ciąży to ślub od razu. Mówię, ze to nasze życie i nikomu nic do tego. Boze, czy tylko w Polsce takie rzeczy?

Wcinam jagódki z jogurtem i płatkami, znowu, pysssszota

A co do chipsów - ja tam jem Raz na rok, ale jak się dopadnę to całą paczkę zjem od razu sama. W ciąży to już w ogóle mam na nie chęć

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:04   #1661
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

O rzesz Ty nie dobra! takiego smaka robić na wieczór
Pysznie to wygląda!

Dziewczyny oglądałam na TVN Style program "Wcześniaki. Cena życia" Wytrzymałam 10 minut...
Stary 2014-06-27, 21:04   #1662
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna
no bo my taką biedę klepiemy ze gdyby nie rodzice i teściowie to nie mielibysmy nic

Ana w Selgrosie tez nie mają płatkow mydlanych kumpela pisala ze w Leclercu są,w zyciu nie bylam w tym sklepie
Uwierz mi my nie mamy lepiej... ale jak to ludzie często mowia na dziecko zawsze sie znajdzie i nie ważne skąd. My tez duzo mamy od znajomych. Moja siostra odklada wszystko po swoim synku teraz konczy 5 miesięcy ( super ze obie chłopaków mamy) no i moja mama również paczke szykuje.
Damy rade wszystkie tutaj.
I przepraszam ze sie wypowiem jako większość ale podejrzewam ze jezeli ktoras z mam wrzesniowych miala by mega problemy to by sie napewno cos razem skręcilo

Stary 2014-06-27, 21:05   #1663
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
[B]

szczoteczke z grzebykiem
termometr kąpielowy
aspirator do noska
smoczek
myjke
oliwke bambino
mydelko bambino
O, widzisz ile gadżetów

Słuchajcie, kupujecie podgrzewacz do butelek? I jaki? Patrzę na allegro i ceny są ok, tak 50-60zł

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-27, 21:05   #1664
małaPaulina
Wtajemniczenie

Asia19x hehe to jakaś tam starsza ciotka ostatnio do Tzta,jak to jest w grzechu życ?? ha no bo my tez bez ślubu tylko ze my poki co nie bierzemy... ale dobrze ze mnie tam nie bylo bo bym padla ze śmiechu tak jakby ludzie nie uprawiali seksu przed slubem

A zapomnialam napisac najwazniejszego, te zakupy dla maluszka mnie zaćmiły dostalismy jeszcze nowy odkurzacz,blender ( z myślą o papkach dla maluszka) i żelazko
zaznaczam ze z tztem nie mielismy nigdy odkurzacza ani zelazka

Asia19x podgrzewacz tez kupi tesciowa ale nie mam pojecia jaki kupic nie znam sie nic a nic

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-27 o 21:08
Stary 2014-06-27, 21:13   #1665
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Asia19x hehe to jakaś tam starsza ciotka ostatnio do Tzta,jak to jest w grzechu życ?? ha no bo my tez bez ślubu tylko ze my poki co nie bierzemy... ale dobrze ze mnie tam nie bylo bo bym padla ze śmiechu tak jakby ludzie nie uprawiali seksu przed slubem

A zapomnialam napisac najwazniejszego, te zakupy dla maluszka mnie zaćmiły dostalismy jeszcze nowy odkurzacz,blender ( z myślą o papkach dla maluszka) i żelazko

Asia19x podgrzewacz tez kupi tesciowa ale nie mam pojecia jaki kupic nie znam sie nic a nic

E no, prezenciki pierwsza klasa

Ja mam to naprawdę głęboko w
Nie obchodzi mnie nic, a nic co myślą ludzie, z reguły jestem tą, która przejmuje się wszytskim i każdym, ale w tej kwestii mam wyrąbane. To nasze życie, choć połowa pewnie i tak szepcze po kątach "Pewnie wpadli, no bo jak inaczej" Czy ludzie naprawdę nie mogą planować dzieci? A nawet jeśli byłaby to wpadka, choć strasznie nie lubię tego słowa - to guzik im do tego. Bardzo chcieliśmy dzidziusia i nikogo nie powinno to obchodzić co i jak

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ja też się nie znam na tych podgrzewaczach, więc pytam dlatego

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-27, 21:15   #1666
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
E no, prezenciki pierwsza klasa

Ja mam to naprawdę głęboko w
Nie obchodzi mnie nic, a nic co myślą ludzie, z reguły jestem tą, która przejmuje się wszytskim i każdym, ale w tej kwestii mam wyrąbane. To nasze życie, choć połowa pewnie i tak szepcze po kątach "Pewnie wpadli, no bo jak inaczej" Czy ludzie naprawdę nie mogą planować dzieci? A nawet jeśli byłaby to wpadka, choć strasznie nie lubię tego słowa - to guzik im do tego. Bardzo chcieliśmy dzidziusia i nikogo nie powinno to obchodzić co i jak

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ja też się nie znam na tych podgrzewaczach, więc pytam dlatego
Co do podgrzewacz to u mnie wygląda to tak ze tz sie upiera by kupić a mi starczy podgrzewanie w kubeczku tak jak zo robila moja sis i to samo jezeli chodzi o sterylizator do butelek on chce ja nie. I zadne nue chce sluchac drugiego :p

Stary 2014-06-27, 21:20   #1667
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Olej głupie gadanie i ciesz się lozeczkiem

Ojj przez takie gadanie to ludzie nie dają mi się cieszyć z tych zakupów Dlatego nikt już się nie dowie nawet o kupionej paczce pampersów ; )

Cytat:

szczoteczke z grzebykiem
termometr kąpielowy
aspirator do noska
smoczek
myjke
oliwke bambino
mydelko bambino
My bez materaca póki co,ale jak w końcu odbiorę materac to nie będę go kładła na podłodze tylko do łóżeczka W końcu nie po to je składaliśmy żeby teraz je rozkładać "na chwilę"
Moja mama w lutym już ciuszki pokupowała i jakoś nic nie mówiła,że za szybko za to moja babka jęczy,że za szybko,bo nigdy nic nie wiadomo i takie chrzanienie
Widzisz to się tak wydaje,że się mało ma Mi też zostały teraz pierdoły typu kilka kosmetyków,do szpitala,jakiś ręcznik i wózek a ja ciągle gadam,że mam mało a to się tak wydaje Jak będziesz rozkładać wszystkie rzeczy to zobaczysz ile tego jest A wózek kiedy planujecie kupić?

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

Język uciekł mi do tyłka
Cytat:
Mnie właśnie najbardziej nocą bolało, poprzednia była super, ale dzisiejsza nie bardzo
Ale za to no-spę wzięłam rano i wieczorem, pominęłam dawkę popołudniową i było okej

Nie przejmuj się gadaniem, ja na początku nic nie kupowałam, bo wiadomo, ale teraz to już nawet nie myślę o takich głupotach, staram się bynajmniej.
Znajoma, stara baba taka mówi do mnie wczoraj,że fajnie, ze jestem w ciąży itp, a po chwili "I co zamierzacie teraz zrobić? Ślub od razu?" A ja zaczęłam się śmiać i mówię, że mamy datę za rok i mam w nosie, że kiedyś jak kobieta była w ciąży to ślub od razu. Mówię, ze to nasze życie i nikomu nic do tego. Boze, czy tylko w Polsce takie rzeczy?
No spa to jednak niezawodny środek na wszystko w ciąży
Ja też z początku nic nie kupowałam ale jakoś w 16 tygodniu kupiliśmy w końcu kocyk i 2 pary bodów,bo kurcze ile można myśleć o złych rzeczach. Z początku tylko mama kupowała mi rzeczy z lumpka ale musiałam się przekonać,żeby kupić coś sama,bo jestem założenia,że może ciąża się szczęśliwie zakończy i dzidziuś urodzi się cały i zdrowy jak będzie czuć,że czekamy na niego i że tyle rzeczy na niego czeka i wszystko przygotowujemy dla niego Jakoś tak pozytywnie nastraja mnie ta myśl
U mnie już o ślubie nie gadają Na szczęście mam kilka moherowych beretów w rodzinie,ale są przyzwyczajeni,że u nas w rodzinie wszystko jest nie po kolei i każdy najpierw ma dziecko,ślub a potem dom Oczywiście pytają ale nie tak natarczywie,bo przyzwyczajeni,że moja mama żyła kilka lat bez ślubu z dzieckiem Ważne,że została przy tym samym facecie a że bez ślubu to trudno

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:23   #1668
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
.
I przepraszam ze sie wypowiem jako większość ale podejrzewam ze jezeli ktoras z mam wrzesniowych miala by mega problemy to by sie napewno cos razem skręcilo

Zgadzam się z Tobą

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

A w ogóle dziękuję dziewczynki tez się bardzo cieszę, że taka okazja mi wpadła w oko

Mało się udzielam ale wszytko czytam, po prostu jestem nie do życia a z Każdym dniem łapie większego dola, że będę musiała do końca leżeć. We wtorek się okaże

Podgrzewacz mam używany z aventa, babeczka od wózka dodała gratis, laktator i stelaż do wanny miałam kupić od koleżanki ale się wycofała, mówi ze może pożyczyc ale nie chce pożyczać, później się coś zepsuje i upa...

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-06-27 o 21:26
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:24   #1669
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się śmiałam jak pisałaś,że jak dostaliście czy kupiliście kiedyś pralkę to patrzyliście w nią jak w ekran ale dzisiaj przeżyłam to samo zrobiliśmy nasze pierwsze pranie i się gapiliśmy w bęben jak idioci Ale dla nas to luksus,bo jak kiedyś mieszkaliśmy razem jakiś czas to pralki nie było i woziliśmy pranie do rodziców Ale żelazko od teściówki dostałam to dopiero będzie szaleństwo.... jeszcze deska by się przydała I dobrze,że przypomniałaś mi o blenderze,bo jeszcze trzeba zaopatrzyć się w taki luksus jak czajnik elektryczny więc i blender wypadałoby mieć

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-06-27, 21:36   #1670
małaPaulina
Wtajemniczenie

Niestabilna no my sterylizatora na pewno nie bedziemy kupowac, dla mnie szkoda kasy a zreszta nie bedziemy dziecka chowac w jakis mega sterylnych warunkach
Meta wózek myślę ze jakoś w sierpniu ale to w sumie od teściow zalezy
a co do pralki świetna sprawa my to albo woziliśmy do teściów ale praliśmy recznie w wannie,masakra,kregoslup wysiadal

Stary 2014-06-27, 21:39   #1671
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
utkwily mi 2 zdania odnośnie dzieci, pierwsze to chyba Korczak tak powiedział "nie ma dzieci, są ludzie"
Podobnie czytałam w książce "W Paryżu dzieci nie grymaszą". We Francji tłumaczą wszystko dziecku nawet jak jest w brzuszku I traktują jak "człowieka" od początku. Ja trochę byłam nauczona podejścia takiego, jakie się stosuje w Ameryce. Że są kolejne etapy rozwoju i takie tam. Takie trochę techniczne podejście, mało ludzkie. I staram się właśnie przestawić na podejście francuskie, bo bardzo mi się podoba

Cytat:
A pro po moj teściu powiedzial ze jest za wczesnie na kupowanie czegokolwiek ha padlam... to w sierpniu mam kupic wszystko na raz???

Mój tata też podobno był oburzony, że kupuję wózek w 5tym miesiącu Dobrze, że tego nie słyszałam, bo bym mu przygadała. Koleżanka mówiła, że u niej na oddziale po porodzie były 2 babki, z którymi mężowie w ogóle nie siedzieli i im nie pomagali, bo urządzali pokoik dla dziecka i kupowali rzeczy... MA-SA-KRA.

Cytat:
połowa pewnie i tak szepcze po kątach "Pewnie wpadli, no bo jak inaczej" Czy ludzie naprawdę nie mogą planować dzieci? A nawet jeśli byłaby to wpadka, choć strasznie nie lubię tego słowa - to guzik im do tego. Bardzo chcieliśmy dzidziusia i nikogo nie powinno to obchodzić co i jak
Ja już czekam na komentarze jak będę z wózkiem chodzić, bo wyglądam na max 20 lat (a mam 29). Co jest najśmieszniejsze - u nas to była faktycznie "wpadka", bo planowaliśmy zacząć się starać od czerwca, a zaszłam w styczniu Ale nie uśmiecha mi się tłumaczenie, że mam 29 lat, a mężatką jestem od dwóch lat, bo czemu mam się w ogóle tłumaczyć?

Latte Ja zawsze staram się pamiętam, co mówiła koleżanka, która musiała całą ciążę leżeć: była ZACHWYCONA tym czasem. Mówiła, że dzięki temu się wyciszyła i że nigdy w życiu nie była tak spokojna.
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:44   #1672
Ana***
Zakorzenienie

Blonde hehe no to nieźle z tymi skurczami ale powiem Ci, ze też już tak miałam, a to były skurcze jelit

Latte super, że znalazłaś taką okazję
a dlaczego miałabyś do końca leżeć? coś przeoczyłam?

madziulka piszesz że stawiasz na kosmetyki hipp i weleda. Gdzie są dostępne?

Aliszcze jeszcze raz brawo! nie ma perfekcyjnych rodziców, ale myślę że jesteś naprawdę dobrą mamą
To prawda niemowlaczki są słodkie w wieku przedszkole fajnie już rozumują ale mi najlepiej do tej pory pracowało się z 6-latkami za to z niemowlakiem do czynienia nie miałam

małaPaulina i kolejne zakupy, no no no
a może w makro by były?
a jak byłas w selgrosie nie widziałaś kosmetyków z hipp?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:44   #1673
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

A w ogóle dziękuję dziewczynki tez się bardzo cieszę, że taka okazja mi wpadła w oko

Mało się udzielam ale wszytko czytam, po prostu jestem nie do życia a z Każdym dniem łapie większego dola, że będę musiała do końca leżeć. We wtorek się okaże
To tak jak ja, czytam wszystko ale jak mam coś odpisać to nie wiem co komu i w końcu rezygnuje bo nie mam już siły.Dzisiaj przespałam pół dnia ze strachu że po porannych zakupach coś mi się złego zaczeło dziać bo boli mnie znowu w pachwinie. A przed wtorkową wizytą mam takiego stresa że szok, też się boję że lekarz karze mi leżeć, albo jeszcze gorzej karze leżeć w szpitalu. No nic, dla swojej księżniczki zniosę wszystko
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:45   #1674
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta wózek myślę ze jakoś w sierpniu ale to w sumie od teściow zalezy
a co do pralki świetna sprawa my to albo woziliśmy do teściów ale praliśmy recznie w wannie,masakra,kregoslup wysiadal
A to jak Twoi teściowie uprzedzeni do kupowania to i tak dobrze,że chcą w sierpniu Ale w sumie najpilniejsze rzeczy już macie
Ja kilka razy zrobiłam ręcznie ale to tylko bieliznę,bo szlag mnie trafiał,że prałam i jednak to nie to samo,bo nie zawsze się dopierało... Ale w końcu możemy prać spokojnie bez wożenia swoich smrodów

Stary 2014-06-27, 21:51   #1675
elffirka
Rozeznanie

A któraś z Was kupuje lub kupowała wózek Roan Marita... Bo w sumie nie jest taki zły i cena też spoko... My w czwartek jedziemy kupować wszystko do Wrocławia bo mam wizytę u kardiologa... Małżowi w pracy koleżanka mówiła, żeby patrzeć za wózkami z kolekcji z tamtego roku bo są dużo tańsze a róznią się np. paletą kolorów lub jakąś pierdołą... No zobaczymy czy będzie coś fajnego... Dzisiaj stwierdziłam do Małża że chyba chcialabym jednak nowy wózeczek a nie używany... Ale nie wiem jak nas to cenowo wyniesie... Zobaczymy...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:51   #1676
Mo_onika_ika
Rozeznanie

przeszłam się do osiedlowych sklepów (4 miałam po drodze) i co?? nigdzie nie ma mleczka kupiłam czekoladowe deserki, 10 paczek sezamków (jak wróciłam do domu to zostało 6 )
Chodziłam po domu w dresie Tżta... i pas miałam na wysokości pępka. Niby luźny. Mały tak zaczął mi fikać, walić w te miejsca gdzie był pas z gumką że szok Opuściłam wielkie pantalony Tżta pod brzucho i cisza No cóż widocznie mój Maluszek nie lubi jak coś mnie gniecie w brzucho

Ile Wy już tego macie U mnie pauza z zakupkami... Ciągle jeszcze remonty i syf w mieszkaniu... do tego 2 tygodnie na blaty do kuchni muszę czekać i mnie trafia... Chociaż przedpokój prawie pomalowany do końca...został tylko pasek biały przy suficie... a przed nami jeszcze tyle do zrobienia... ale co z tego że jakbym nie była w ciąży to bym to sama w tydzień ogarnęła... a Tż jakoś się nie garnie... obiecał że jutro działamy. No ja jestem ciekawa.. Cholerka może być tak że zacznę rodzić za 4 tygodnie i co? Ani łóżeczka, ani wanienki, ani wybranego wózka, mieszkanie w rozsypce................. ....... no pochlastam się chyba zaraz
Ale już nie narzekam wierzę że jutro zobaczę przebłysk u tżta i że mieszkanko chociaż trochę ruszy

A teraz siedzę na sofie, wcinam deserki i śmieję się z mojego psa Tż malował ścianę i psina była tak ciekawa że musiała powąchać i spróbować I teraz patrzę a ona ma szare wąsy i fafluny też w ciapki szare od farby

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:53   #1677
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Uwierz mi my nie mamy lepiej... ale jak to ludzie często mowia na dziecko zawsze sie znajdzie i nie ważne skąd. My tez duzo mamy od znajomych. Moja siostra odklada wszystko po swoim synku teraz konczy 5 miesięcy ( super ze obie chłopaków mamy) no i moja mama również paczke szykuje.
Damy rade wszystkie tutaj.

Zgadzam się w 100% Wrześniówki muszą trzymać się razem

Cytat:
O, widzisz ile gadżetów

Słuchajcie, kupujecie podgrzewacz do butelek? I jaki? Patrzę na allegro i ceny są ok, tak 50-60zł
Ja podgrzewacz dostałąm, ale jaka to firma to nie mam pojęcia. Siostra podgrzewała w czajniku elektrycznym a że ja takiego nie posiadam, to może podgrzewacz się przyda Chociaż gdybym nie dostała, to pewnie bym coś innego wymyśliła, a nie wpadłabym na to żeby kupić takie coś

Cytat:

To Wy dzisiaj dzień prezentowy

Kurcze, dziewczyny mnie też wkurza takie gadanie "po co tak wcześnie kupujecie?" "ty to powinnaś teraz siedzieć w domu, a nie latać wszędzie gdzie się da!" "Czy Ty w ogóle myślisz o dziecku, czy tylko o sobie?" No cholera nie, nie myślę w ogóle o dziecku... Nie wiem po co tak gadać!
To chyba moja sprawa kiedy co kupuję i co robię. A wszystko co robię, to robię z myślą o Malutkiej, bo Ona jest teraz dla mnie najważniejsza!
Stary 2014-06-27, 21:55   #1678
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Podobnie czytałam w książce "W Paryżu dzieci nie grymaszą". We Francji tłumaczą wszystko dziecku nawet jak jest w brzuszku I traktują jak "człowieka" od początku. Ja trochę byłam nauczona podejścia takiego, jakie się stosuje w Ameryce. Że są kolejne etapy rozwoju i takie tam. Takie trochę techniczne podejście, mało ludzkie. I staram się właśnie przestawić na podejście francuskie, bo bardzo mi się podoba
czaję się na tę książkę, bo jest w mojej osiedlowej bibliotece ale na razie wypożyczona przez kogoś. Slyszałam, że bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Aliszcze jeszcze raz brawo! nie ma perfekcyjnych rodziców, ale myślę że jesteś naprawdę dobrą mamą
To prawda niemowlaczki są słodkie w wieku przedszkole fajnie już rozumują ale mi najlepiej do tej pory pracowało się z 6-latkami za to z niemowlakiem do czynienia nie miałam
dziękuję za miłe słowa mi trochę pomaga to, że widzę u Asi wiele z mojego charakteru i przez to jakoś lepiej ja rozumiem. No ale myślę, że prawdziwy sprawdzian z naszego rodzicielstwa przyjdzie, gdy nasze dzieci staną się dorosłe, wtedy wyjdzie szydło z worka

oj tak, takie 6-7 latki są super do rozmów, czasem opiekowałam się taką 7-latką, córką mojej koleżanki, naprawdę super się z nią rozmawiało. Czasem się widziało, jak tak dziecko wygłupia się itp a potem jak się rozmawia, to się okazuje, że naprawdę mądre rzeczy takie dziecko mówi, jak postrzega świat wokół. Nie raz mnie zaskoczyła

idę się myć i spać, dobranoc wszystkim

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 22:10   #1679
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Jęczałam,że słabo z ruchami a wypiłam mleczko jak co wieczór i normalnie mam dość mały tak mi jeździ po brzuchu,że aż łaskocze i czuję jakby w jelitach mi chodziły jakieś węże i wbijały się w nie a to tylko mój maluch...

Stary 2014-06-27, 22:12   #1680
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ana nie widzialam ale szczerze nie zwracalam w ogole uwagi na hipp

A ja pije soczek z marchwi,jablek i truskawek

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-27 o 22:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości