|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: UŁ czy UKSW?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie zabraniam nikomu iść na prawo, ale warto wcześniej sobie trochę zweryfikować poglądy, szczególnie zanim się coś wybierze. Ja z obserwacji i doświadczenia wiem tyle, że nie poleciłbym tego kierunku. Wybiją się tylko ci zupełnie najlepsi. Problem w tym, że wielu (a może zbyt wielu) ma cichą nadzieję, że się będzie w tym gronie szczęściarzy, którym się "akurat" uda. Cóż - czasami nie wychodzi.
|
||
|
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Jako rodowita Warszawianka mogę śmiało stwierdzić- nie idźcie na UKSWu. To działa na tej samej zasadzie jak Radom w Polsce (odsyłam do rysunku pana Andrzeja Mleczki).
Każdy, kto jako-tako orientuje się w uczelniach wyższych w Warszawie wie, że ta uczelnia to kpina. Tak na prawdę 3/4 studentów tam się znalazło, bowiem nie dostali się na UW. Wiem, że teraz studenci UKSWu się oburzą, ale taka prawda. Wcześnie ktoś napisał dokładnie jak "nauka" tam przebiega, jak wygląda podejście "studentów". A co do samej Warszawy- nie sugerujcie się tym, że to stolica i że niby więcej możliwości. Możliwości zawsze się znajdą, a mnóstwo osób przyjeżdża z nastawieniem "american dream". Niestety, rzeczywistość jest inna. Konkurencja jest przeogromna w okręg popularnych kierunków (tak jak właśnie prawo). I to nie jest tak, że osiągniemy sukces w tej dziedzinie tylko, gdy mamy jakiś znajomych/rodzinę. Sukces można osiągnąć w każdym mieście, gdy ma się pomysł na siebie i konsekwentnie dążymy do realizacji. |
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kiedy przyszedł czas wyboru kierunku mnie też odstraszały takie wypowiedzi jak moje, ale zdecydowałem się nie brać ich pod uwagę... Czego dzisiaj żałuję. Gdybym wtedy wszystkie "przeciw", które mi praktycznie podano na tacy, wziął pod uwagę, to nie zmarnowałbym 2 lat. Niemniej jednak ja nadal nie polecam prawa. Na jakiejkolwiek uczelni. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodzi mi o to na jaki kierunek wybrales sie po prawie? Pytam z ciekawosci.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Zrezygnowałem 2 tygodnie temu, nie tylko z powyższych powodów. Po prostu ten kierunek mnie śmiertelnie nudził... Jestem w trakcie wybierania kierunku. Myślę nad lingwistyką dla biznesu i filologią niderlandzką.
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby ci sie udalo wszystko po twojej mysli
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Osoby zadowolone z kierunku studiów - to osoby ze sporym doświadczeniem zawodowym. Natomiast młodych absolwentów prawa plujących sobie w brodę, że wybrali prawo a nie co innego znam... zadziwiająco wielu. 

oby ci sie udalo wszystko po twojej mysli