|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25
Cytat:
Co do jazdy - dobrze, że podczas jazdy MYŚLISZ co robisz, gorzej jakbyś bezmyślnie jechała i 'jakoś to będzie'. |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osób, które W MOIM WIEKU uczyły się jeździć.---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Pytanie o urządzanie Mam malutką łazienkę, bardzo małą. Będzie prysznic, umywalka i wc. Szafka tylko pod zlewem i w lustrze. Czy w tak malutkim pomieszczeniu będzie dobrze wyglądał: na podłodze biały gres, a na ścianach warstwowo ułożona glazura (od dołu): grafitowa, pasek czerwonej i znowu grafitowa? Fuga będzie biała. Uprzedzam: wiem, że biały gres się szybko brudzi. Po prostu pytam czy to może dobrze wyglądać
Edytowane przez Varga Czas edycji: 2014-06-27 o 16:46 |
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
No to CI mowie,jak sie panicznie boisz, to słabo to widzę
Ja znam różne przykłady, nawet osób starszych od Ciebie, które zaczynały jeździc i było okej, ale jak się bały, to było słabo. |
|
|
|
#1894 |
|
Konto usunięte
|
Z tego co mi się wydaje małe pomieszczenie powinno być w jasnych kolorach, bo ciemne optycznie jeszcze pomniejszają.
|
|
|
|
#1895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę bardziej w kategoriach: "Jestem za stara na naukę czegoś nowego, boję się, że sobie nie poradzę na drodze". Jeździłam 2 tygodnie i bałam się, to było chyba normalne i oczywiste. |
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo grafit dać tylko w niektórych miejscach np. na wc i prysznicu, choć dzielenie małej przestrzeni kolorami zwykle nie wychodzi dobrze. Ja bym dała tylko grafit jak np. tu: http://img.galerkiwnetrz.pl/g/2_2050...grafitowa5.jpg do tego lustra, albo zamieniła kolory na podłogę grafit, na ściany biel. A fugę bym dobrała do kolorów płytek, wrażenie jednolitości nie pomniejsza optycznie pomieszczenia
Edytowane przez eibhlin87 Czas edycji: 2014-06-27 o 16:54 |
|
|
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47070181]Z tego co mi się wydaje małe pomieszczenie powinno być w jasnych kolorach, bo ciemne optycznie jeszcze pomniejszają.[/QUOTE]No ok, ale co ma być jasne, by optycznie powiększyć? Ściany, podłoga i sufit?
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiscie ze kurs. Ja sugerowalam bezkosztowe sprawdzenie czy mozesz to ogarnąć co sie dzieje na ruchliwym rondzie/skrzyzowaniu/ problematycznych sytuacjach (w roli pasażera). Ps moja mama zrobila prawko majac 35+ jej nauka byla straszna. Pamietam to. Ale po zmianie instruktora zaczela robic duze postępy.
|
#1899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślisz, że ta glazura będzie dobra?http://www.leroy merlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres/glazura/glazura-negra-ceramika-iza,p242774,l230.html---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam nawet starsze osoby uczące się jeździć, także akurat wiekiem bym się nie martwiła, zwłaszcza że dla mnie 30letnia osoba jest jednak kumata i dobrze u niej z koncentracją
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
rondo bez świateł to dla większości czarna magia. ze światłami zresztą też...
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć bardzo ładna to fakt. Ale utrzymanie jej w czystości wymaga ciągłego sprzątania Siostra właśnie położyła biało-ecru podłogi w łazience i kuchni i jeszcze się remont nie skończył i już narzekała ![]() Płytki które wkleiłaś niestety nie w moim guście Ta ciemna to raczej pod czarny podchodzi niż pod grafit. Ale mną się nie sureguj, mam uraz bo w domu rodzinnym miałam czarne płytki na ścianie i białe na podłodze i po prostu mi to obrzydło ![]() W takich kolorach jak chcesz to bym zrobiła białą podłogę, grafitowe ściany z fugą w kolorze płytek, a czerwony w dodatkach (które po znudzeniu można wymienić na inny np. limonkę). Do tego duże lustro, łazienka nie będzie optycznie większa ale nie będzie sprawiać wrażenia chaosu niż jakbyś chciała 2 kolory na ścianie i do tego białą fugę.
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeżdżę codziennie po dużym mieście i to, co widzę na drodze, to nieraz przyprawia mnie o zawał serca. |
||
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jechałyśmy się przejechać i okazało się że ona jeździ lepiej niż ja a zdać nie mogła ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Taki kierowca jest szalenie niepewny i to jest największe niebezpieczeństwo! Każdy musi myśleć za kierownicą... Ja mam prawko 2 lata i fakt, nie myślę o zmianie biegu, nawet nie patrzę na obroty- słyszę jak brzmi silnik i sama z automatu zmieniam. Ale oczywiście myślę na krzyżówkach bez świateł, przy zmianie pasów. Dla początkujących bojących się jeździć. Polecam wsiadać za kierownice nocą. Ruch jest mniejszy, łatwiej oswoić się z autem itp. Ja osobiście wolałam jeździć sama, nikt mnie nie mógł pouczać
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
|
|
#1906 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
dobrze ci radzę, ucz się na moich błędach i nie kupuj jasnej glazury! ja mam taką w łazience i praktycznie co 2 dni trzeba gruntownie myć tą podłogę Taka podłoga to porażka
|
|
#1907 |
|
lokalna gwiazda
|
A ja w kwestii ścian. Moja ciocia ma ciemnoszmaragdową glazurę. Ona sama w sobie jest ładna, ale ... nie w małej łazience. Mimo jasnego światła jest jakoś tak ciemno i przygnębiająco. No, chyba że masz w łazience okno.
|
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
chciałabym się dołączyć do ploteczek na temat urządzania. W moim przypadku dotyczy to pokoju ![]() Mam dużo rzeczy, a w pokoju na razie szafę dwudrzwiową, łózko i biurko. Będę intensywnie poszukiwać domeblowania, ale jak na teraz chce zapytać jakie macie pomysły, żeby nie siedzieć na pudłach ze spożywczaka i jakoś rozparcelować wszystkie rzeczy?
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Konto usunięte
|
Popieram, biała podłoga w łazience to masakra. Ja taką mam, na szczęście na wynajmowanym i za 2 dni się wyprowadzam
Nienawidzę jej, ledwo się umyje i już jest brudna |
|
|
|
#1911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo coś takiego: http://www.leroy merlin.pl/files/media/image/792/473792/product_series/original.jpg zamiast tego mozaikowego paska, pasek z Twoich wybranych kafelków: grafit - czerwień - grafit. A reszta biała albo tak jak tu przechodzenie z bieli w szarość, ale w odwrotnej kolejności. Od tego czerwonego paska w górę i w dół coraz jaśniejsze... Ale fugi muszą jednak być pod kolor kafelków, wygląda bardziej elegancko. A jak dużą masz łazienkę? ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez Azmika88 Czas edycji: 2014-06-27 o 21:34 |
||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś może zwracał ruter z upc przez paczkomaty i wiele ile czeka się na potwierdzenie i ew. w ciągu ilu dni (?) muszę oddać paczkę?
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1914 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Konto usunięte
|
Podoba mi się ta piosenka z reklamy Play z Bednarkiem
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam białą podłogę w 2 pomieszczeniach i mi się podoba i u mnie się tak nie brudzi jak wy piszecie
|
|
|
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
To jeśli już jesteśmy przy prawie jazdy; od dwóch lat mam prawo jazdy, znam przepisy, znaki, itd. Po mniejszych miastach jeżdżę bez problemu, ale jak mam wjechać do większego miasta, typu Wrocław czy inne, to zjada mnie stres. Nie potrafię jeździć po większych miastach. Nie wiem czy ma znaczenie to, że gdziekolwiek mam jechać autobusem, czy innym środkiem transportu, zjada mnie stres. Muszę brać tabletki na uspokojenie czy stoperany, bo bez tego ani rusz
Jakieś rady? Jak przełamywałyście strach przed miastami? Myślałam też nad wykupieniem godzin w szkole jazdy we Wrocławiu, ale w sumie nie wiem czy to ma sens skoro przepisy znam, a boję się właściwie nie wiadomo czego
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() więc w moim przypadku sprawdziłoby się wykupienie godzin. dla mnie wycieczka autem do np. Wrocławia mija się z celem, więcej się człowiek nastoi w korkach niż to warte... lepiej (i taniej w moim przypadku) w pociąg a później komunkacja miejska
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie o obrabianie zdjęc, w którym jestem zielona.
![]() Mam fotkę z dzieciństwa, na której trzy osoby są na jednym planie. Chciałabym ją wrzucic na konkurs, ale oczywiście nie moge bez zgody tych dwoch osob (trzecia to ja ;p), niestety pamietam tylko imie dziewczynki, a o chłopcu, ze nosił ze sobą jaśka, w którego wycierał smarki. Czy da się jakoś rozmyc/zmienic/usunąc ich twarze zeby jakos to wygladalo? ![]() Jesli tak to w jakims programie i jakimi funkcjami? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

Osób, które W MOIM WIEKU uczyły się jeździć.
Myślisz, że ta glazura będzie dobra?
rondo bez świateł to dla większości czarna magia. ze światłami zresztą też...