Wszystko o ZUMBIE cz. II. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 14:43   #1531
nebraska
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o ZUMBIE cz. II.

Cytat:
Napisane przez Sadunia Pokaż wiadomość
hahhaa, no jak fruwanie na wysokosci lamperii to dla ciebie niemoc..
nebraska, a kopa mam sprzedac?
No sprzedaj, to sie w końcu dowiem, któraś to! Po wyeliminowaniu tych dwóch blondynek nie mam typu juz Konfuzja, że sie tak wyrażę

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 15:09   #1532
Mini007
Zakorzenienie

Czy Wy nie możecie stanąć na środku sali i wrzasnąć: "Która to Dziekanka/Nebraska z forum Wizaż?"?
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 18:09   #1533
Sadunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
Czy Wy nie możecie stanąć na środku sali i wrzasnąć: "Która to Dziekanka/Nebraska z forum Wizaż?"?
Hahhahaaaha, a wiesz, ze to wczoraj mialam zamiar zrobic??? Ja nie jestem blondynka, tylko brunetka)) mam wlosy za ramiona i grzywke wczoraj bylam w koszulce z napisem love stink so lets drink co jest niezgodne z moim stanem ducha. aaa! wiem!!! koszulki!!! za tydzien ustalimy w jakich bedziemy
Sadunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 18:17   #1534
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Hahhahaaaha, a wiesz, ze to wczoraj mialam zamiar zrobic??? Ja nie jestem blondynka, tylko brunetka)) mam wlosy za ramiona i grzywke wczoraj bylam w koszulce z napisem love stink so lets drink co jest niezgodne z moim stanem ducha. aaa! wiem!!! koszulki!!! za tydzien ustalimy w jakich bedziemy
Let's drink to jest stan ducha dość mi bliski hahaha

Świetny pomysl z koszulkami, ustalmy to ale za 3 tygodnie, ba teraz jade na WAKAAAACJEEEEE

Fragrantica

Stary 2014-06-05, 19:02   #1535
Sadunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Let's drink to jest stan ducha dość mi bliski hahaha

Świetny pomysl z koszulkami, ustalmy to ale za 3 tygodnie, ba teraz jade na WAKAAAACJEEEEE
and that is a spirit!
gdzie jedziesz podla? ja tu mam srodek sesji, sprawdzam prace po nocach jedna reka robiac doktorat, druga badania, a ty sie na jakies antypody wybierasz??? podlosc ludzka nie ma granic...
Stary 2014-06-05, 20:26   #1536
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
and that is a spirit!
gdzie jedziesz podla? ja tu mam srodek sesji, sprawdzam prace po nocach jedna reka robiac doktorat, druga badania, a ty sie na jakies antypody wybierasz??? podlosc ludzka nie ma granic...
Jakie tam zaraz anty... Do Grecyji się wybieram, pławic się w Antyku.
I nie myśl sobie, że zamierzam się tam obijać: pakuję dłuuugą zumbową plejlistę, buty do biegania i zamierzam rankami pokonywać kilometry w tymże rynsztunku (no tak z 5-6

Fragrantica

Stary 2014-06-06, 09:44   #1537
Sadunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Jakie tam zaraz anty... Do Grecyji się wybieram, pławic się w Antyku.
I nie myśl sobie, że zamierzam się tam obijać: pakuję dłuuugą zumbową plejlistę, buty do biegania i zamierzam rankami pokonywać kilometry w tymże rynsztunku (no tak z 5-6
nie patrz na to!
zjedz tzatziki!
poderwij greka!
kup mi balsam z tej cudnej serii oliwkowej!
i odpoczywaj dziecko piekne!!!
hej, a masz moze ktos nowe jackowe?
pilkarska i marynarska, ciekawe czy ktos ma takie skojarzenia jak ja
Stary 2014-06-10, 09:10   #1538
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:
nie patrz na to!
zjedz tzatziki!
poderwij greka!
kup mi balsam z tej cudnej serii oliwkowej!
i odpoczywaj dziecko piekne!!!
hej, a masz moze ktos nowe jackowe?
pilkarska i marynarska, ciekawe czy ktos ma takie skojarzenia jak ja
Nie wiem czo to marynarska

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kajochaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 09:55   #1539
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Wczoraj Angela zrobiła zgodnie z prośbą pań 30min trening obwodowy, nie mogę ruszyć rękoma Sadunia trzymaj kciuki, żebyśmy wrócili z wycieczki klasowej przed 18 w środę, to się zobaczymy u Jacka!

Stary 2014-06-15, 12:07   #1540
Mini007
Zakorzenienie

Pożalę się Wam. Zaniedbałam Zumbę i sama nie wiem, co mam ze sobą zrobić. Karolina daleko, trzeba dojeżdżać i to pochłania kasę, układy starej instruktorki, będącej na miejscu doprowadzają mnie momentami do rozpaczy, a do tego wszystko chciałabym czegoś więcej. U mnie kursów tańca za bardzo nie ma, jeden instruktor nie odpisał, na odpowiedź drugiego czekam. Z tego wszystkiego zumbuję z raz w tygodniu i wczoraj na maraton nie pojechałam. Kryzys jak nic.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-15, 14:56   #1541
Sadunia
Zadomowienie

kajoszka, dziewcze moje piekne, trzymam kciuki u rak i nog!
mini
Stary 2014-06-16, 18:59   #1542
201607111040
Konto usunięte

Mam do was prośbę. Są może w internecie instruktarze do nauki zumby?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 20:13   #1543
jinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ale czego się chcesz konkretnie nauczyć? Bo możesz się nauczyć jakiejś choreografi, poszczególnych rytmów czy stylów tańca, które na zajęciach zumby występują, ale zumby się nie nauczysz tak jak nie wiem np. walca angielskiego
jinaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 20:30   #1544
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jinaB Pokaż wiadomość
Ale czego się chcesz konkretnie nauczyć? Bo możesz się nauczyć jakiejś choreografi, poszczególnych rytmów czy stylów tańca, które na zajęciach zumby występują, ale zumby się nie nauczysz tak jak nie wiem np. walca angielskiego
Takie instruktarze do nauki w domu. Wszędzie jak patrzyłam to tańczą już porządnie i szybko Takie podstawy. Gdzie tłumaczą kroki.

Edytowane przez 201607111040
Czas edycji: 2014-06-16 o 20:31
Stary 2014-06-17, 21:19   #1545
whimxx
pani.dietetyk

właśnie na tym polega Zumba, że nie tłumaczy się kroków (no może pomijając niektórych instruktorów na zajęciach, jak są jakieś wyjątkowo skomplikowane lub ważna jest odpowiednia technika), w tym rzecz, że to taki spontan! <3

Wybiera się któraś Wrocławianka jutro do Sky Towera do Ginki?))
Stary 2014-06-18, 02:45   #1546
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Kursy z krokami są na szkoleniu dla instruktorów

Stary 2014-06-18, 14:24   #1547
coco_kiciusia
Zadomowienie

A ja się wkręciłam i w zeszłym tygodniu byłam 3 razy, dwa u Natalii i raz u Harrego dzisiaj idę znowu
Poza tym zamówiłam sobie http://sklep.zumbasklep.pl/spodnie-s...one-p-136.html oraz http://sklep.zumbasklep.pl/koszulka-...arna-p-67.html nie mogę się doczekać! W ogóle nie wiedziałam że te kolekcje zumbowych ubrań są limitowane, np tych spodni imitujących jeansy już ma nie być - niebieskie S już były wykupione
Stary 2014-06-18, 19:40   #1548
jinaB
Raczkowanie

Cytat:
Takie instruktarze do nauki w domu. Wszędzie jak patrzyłam to tańczą już porządnie i szybko Takie podstawy. Gdzie tłumaczą kroki.
Ale nawet na zajęciach nie tłumaczą kroków. Właśnie o to chodzi w zumbie, że układy się tańczy na żywca razem z instruktorem.
Ew. jak się uprzesz możesz sobie powpisywać na yt "basic step salsa", " basic step cumbia", "basic step reegeaton". To niektóre rytmy wykorzystywane na zumbie, a jest ich o wiele wiele więcej, ale nie wszyscy instruktorzy korzystają z tego wszystkiego więc możesz się nauczyć czegoś, a później iść na zajęcia i się zdziwić, że tego nie było Bez sensu takie coś moim zdaniem.

Czemu po prostu nie pójdziesz na zajęcia?
Stary 2014-06-18, 20:22   #1549
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Czemu po prostu nie pójdziesz na zajęcia?

Chciałam "poczuć" trochę zumby, bo mam 2 lewe nogi i nie chce sie zbłaźnić na zajęciach.
Stary 2014-06-19, 00:43   #1550
jinaB
Raczkowanie

Cytat:

Chciałam "poczuć" trochę zumby, bo mam 2 lewe nogi i nie chce sie zbłaźnić na zajęciach.
Zumbe to Ty poczujesz na normalnych zajęciach Tylko idź do jakiegoś fajnego instruktora/instuktorki!
Serio nie bój się, najfajniejsza zabawa jest właśnie na zajęciach i uwierz mi tam nikt na nikogo nie patrzy, nikt się z kogoś nie śmieje. Na zumbe nie chodza jacys super tancerze tylko normalne babki. Jak jest nowy układ i nikt nie ogarnia to jest jeszcze więcej radochy nawet Więc nie obawiaj się, że się zbłaźnisz, bo pójdziesz i będziesz się zastanawiać czemu dopiero teraz to zrobiłaś
Stary 2014-06-20, 03:04   #1551
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

Cytat:
Zumbe to Ty poczujesz na normalnych zajęciach Tylko idź do jakiegoś fajnego instruktora/instuktorki!
Serio nie bój się, najfajniejsza zabawa jest właśnie na zajęciach i uwierz mi tam nikt na nikogo nie patrzy, nikt się z kogoś nie śmieje. Na zumbe nie chodza jacys super tancerze tylko normalne babki. Jak jest nowy układ i nikt nie ogarnia to jest jeszcze więcej radochy nawet Więc nie obawiaj się, że się zbłaźnisz, bo pójdziesz i będziesz się zastanawiać czemu dopiero teraz to zrobiłaś
Dokładnie! Własnie cały fun polega na wspólnych próbach tańca!
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-21, 11:30   #1552
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Cytat:
Napisane przez coco_kiciusia Pokaż wiadomość
A ja się wkręciłam i w zeszłym tygodniu byłam 3 razy, dwa u Natalii i raz u Harrego dzisiaj idę znowu
Poza tym zamówiłam sobie http://sklep.zumbasklep.pl/spodnie-s...one-p-136.html oraz http://sklep.zumbasklep.pl/koszulka-...arna-p-67.html nie mogę się doczekać! W ogóle nie wiedziałam że te kolekcje zumbowych ubrań są limitowane, np tych spodni imitujących jeansy już ma nie być - niebieskie S już były wykupione
to jak wroce do ff w sierpniu to cie poznam po zumbowych ciuszkach
sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 17:56   #1553
201711291009
Konto usunięte

Cześć dziewczyny Proszę powiedzcie mi czy dzięki zumbie można sporo schudnąć? Np. czy Wam przez 2 tygodnie coś ubyło na wadze lub w cm? Ile razy w tygodniu chodzicie na zumbę?
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 23:12   #1554
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Proszę powiedzcie mi czy dzięki zumbie można sporo schudnąć? Np. czy Wam przez 2 tygodnie coś ubyło na wadze lub w cm? Ile razy w tygodniu chodzicie na zumbę?
Ja chodziłam 2 razy w tygodniu i w miesiąc 5kg poleciało
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 10:12   #1555
coco_kiciusia
Zadomowienie

Ja teraz 3 razy w tyg chodzę, coś tam mi minimalnie ubywa, ale to dlatego, że się nie umiem przestawić na normalne odżywianie (usiłuję z trudem ) więc nawet to, że wychodzę po zumbie cała mokra, a przed lub po biegam na bieżni z 10 min nie jest wyznacznikiem
Cytat:
Napisane przez sniegowa7 Pokaż wiadomość
to jak wroce do ff w sierpniu to cie poznam po zumbowych ciuszkach
czyli niedługo wrócisz i razem będziemy chodzić, to super bo ja się tam trochę samotnie czuję

W ogóle wkurzyłam się na zumbasklep, bo zrobili mi literówkę w numerze telefonu i miałam problem z odebraniem paczki z paczkomatów. Na szczęście na infolinii paczkomatów podano mi ten numer z błędem i mogłam odebrać paczkę
Drugie co mnie znacznie bardziej zdenerwowało - dostałam od właściciela sklepu nieprawdziwą informację, że te niebieskie spodnie imitujące jeansy podobno już są wycofane i nie będzie już więcej rozmiarów, które są niedostępne - dlatego kupiłam czerwone, już pomijam, że niebieskie zamówiłam pare dni później z jakiegoś zagranicznego sklepu internetowego, bo mi na nich zależało. Dziś wchodzę na zumbasklep i co widzę? Z niebieskich pełna rozmiarówka

Jakby co, to w tym i następnym tygodniu na Green Poincie nie będzie zajęć z Natalią, tylko zastępstwa. Natalia wraca dopiero 9 lipca.

A wczoraj u Harrego jedna dziewczyna chyba kostkę skręciła szkoda jej strasznie... po prostu źle stanęła...

Edytowane przez coco_kiciusia
Czas edycji: 2014-06-23 o 10:49
coco_kiciusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 10:57   #1556
FashandRoll
Raczkowanie

Cytat:
Na chomikuju są. "Zumba Live" jest prosta na przykład.
FashandRoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 13:30   #1557
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Cytat:
Napisane przez coco_kiciusia Pokaż wiadomość
Ja teraz 3 razy w tyg chodzę, coś tam mi minimalnie ubywa, ale to dlatego, że się nie umiem przestawić na normalne odżywianie (usiłuję z trudem ) więc nawet to, że wychodzę po zumbie cała mokra, a przed lub po biegam na bieżni z 10 min nie jest wyznacznikiem

czyli niedługo wrócisz i razem będziemy chodzić, to super bo ja się tam trochę samotnie czuję

W ogóle wkurzyłam się na zumbasklep, bo zrobili mi literówkę w numerze telefonu i miałam problem z odebraniem paczki z paczkomatów. Na szczęście na infolinii paczkomatów podano mi ten numer z błędem i mogłam odebrać paczkę
Drugie co mnie znacznie bardziej zdenerwowało - dostałam od właściciela sklepu nieprawdziwą informację, że te niebieskie spodnie imitujące jeansy podobno już są wycofane i nie będzie już więcej rozmiarów, które są niedostępne - dlatego kupiłam czerwone, już pomijam, że niebieskie zamówiłam pare dni później z jakiegoś zagranicznego sklepu internetowego, bo mi na nich zależało. Dziś wchodzę na zumbasklep i co widzę? Z niebieskich pełna rozmiarówka

Jakby co, to w tym i następnym tygodniu na Green Poincie nie będzie zajęć z Natalią, tylko zastępstwa. Natalia wraca dopiero 9 lipca.

A wczoraj u Harrego jedna dziewczyna chyba kostkę skręciła szkoda jej strasznie... po prostu źle stanęła...
A wolisz harrego czy natalie ? Dla mnie u Harrego jest za spokojnie. Natalia się pewnie urlopujuje. Daj znac jak zastępstwa. Kto byl. Raz jsk Natalii nie bylo to masakra straszna byla i połowa dziewczyn wyszla z zajęć. Ja właśnie wracam do poznania jeszcze nie do konca wiem kiedy . 2 polowa lipca albo początek sierpnia. W każdym razie możemy się wtedy zgadac i sie poznamy i razem poskaczemy. A ty gdzieś niedaleko mieszkasz ?
sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 13:40   #1558
coco_kiciusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sniegowa7 Pokaż wiadomość
A wolisz harrego czy natalie ? Dla mnie u Harrego jest za spokojnie. Natalia się pewnie urlopujuje. Daj znac jak zastępstwa. Kto byl. Raz jsk Natalii nie bylo to masakra straszna byla i połowa dziewczyn wyszla z zajęć. Ja właśnie wracam do poznania jeszcze nie do konca wiem kiedy . 2 polowa lipca albo początek sierpnia. W każdym razie możemy się wtedy zgadac i sie poznamy i razem poskaczemy. A ty gdzieś niedaleko mieszkasz ?
Własnie do stylu Natalii jestem bardziej przyzwyczajona, więcej się dzieje, a u Harrego jest mniej osób, prostsze układy ale też się można zmęczyć oba zajęcia mają swój urok
Coś tam właśnie Natalia mówiła że "tym razem klub się postarał" co do zastepujących więc pewnie wie o tej sytuacji że wcześniej było coś nie tak z zastępstwami jutro prawdopodobnie idę, także zobaczymy.
Bardzo chętnie się zgadam z Tobą, póki co mieszkam sobie na Łazarzu
Stary 2014-06-28, 08:04   #1559
traicionera
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ja zumbowalam sobie od dawna, ale przed monitorem, a od niecalego miesiaca chodze wreszcie na zumbe analogowa,czyli do szkol tanca i klubow fitness. Jak na razie bylam w Loocas Dance Center, Egurrola Fitness club, Total Fitnessie. czy ktoras z was chodzi moze na zumbe na Ursynowie? Jakich macie ulubionych instruktorow?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 13:43   #1560
Konto usunięte

Mi pozostaje jednak Zumba przed telewizorem niestety, ze względu na moje godziny pracy Ale daję radę i nawet się cieszę podczas ćwiczeń
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości