|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
ostatnio mialam taka sytuacje z pileczka ,zobaczył u dziewczynki i bardzo chcial wiec zaproponowalam,że ja jej pokażę naszą a potem oddamy najgorzej to z gory zakladac-nie dotykaj, nie mozna,przeciez to tylko dzieci |
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() może wpadnę jutro
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my bylismy u t., mlody caly czas na dworze, non stop w ruchu. skad to ma tyle energi??????
Cytat:
![]() Cytat:
sliczy jest ta twoja córa! ![]() ellmi - super ten kolorek, moze i ja bym se taki pier.dutnela? a to jakas konkretna firma czy kazda powinna go miec w swojej ofercie pod ta nazwa?Cytat:
Cytat:
czapki z daszkiem nie chce, zadnych kaszkiecikow tez nie. czapke kazda zalozy no a kapelusiki wprost ubostwia dlatego tez mam ich 5896452178 rodzajow ![]() wychodzac z domu musi miec cos na glowce, zaraz sie dopomina jak nie ma nic na lepetynce omg przepraszam |
||||
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
cały czas holle. a Ty?
ale on już na śniadanie kaszy nie chce, woli normalne jedzenie jak my. w dzień mleka też już nie pije, tylko na kolacje i dwa razy w nocy dostaje bebillon z holle. wcześniej na śniadanie dawałam mu holle mleczną bananową, jak na mój gust całkiem smaczna była, słodka. A;le teraz już nie chce.
|
#3157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowka!!!! Cytat:
![]() Szajka dobrze radzi Cytat:
jutro w ramach rozpoczetych WAKACJI wybieramy sie jutro na powitanie lata. generalnie nic szczegolnego ale bedzie gral kszestny K. z Kukizem wiec jedziemy...ps. ten kszetny od kosmetykow tak, tak, mam juz je u siebie w pokoju ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Blogerko, Ifwko - swietne zdjecia w k. |
||||
|
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, Szajopedio, nieocenionaś
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dajemy dalej witaminę D? jakiś czas temu nam się już skończyła i nie kupowałam po kojarzyłam że do 1 r.ż. ale
|
|
|
|
#3161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie dzięki za pomysł z owsianką, ale u nas chyba jest problem z tą papkowatą konsystencją. On uwielbia na śniadanie gotowane jajka przepiórcze albo jajecznicę, do tego kanapka. Wystarczy, że otweramy lodówkę i już krzyczy "jaja", to samo jak patelnię zobaczy, albo garnek do gotowania jajek. Ale kurczę. ... też dziecko za często chyba jaj jeśc nie powinno?
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ty w jakim celu bierzesz wit D? ze względu na ciąże?
Bo ostatnio czytałam dość sporo wypowiedzi, że nawet dorośli powinny łykać wit D, bo mają niedobory. Aha, i jeszcze miałam pytać, Twój TŻ nadal pije ten proszek zasadowy, działa to na niego jakoś pozytywnie? Bo ja myslałam o nim właśnie. Odstawiłam mleko i jogurty jakieś 2 tygodnie temu/
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 1 rz.? pierwsze slysze szczerze mowiac ja slyszalam nawet zeby caly czas przyjmowac bo bardzo czesto sa niedobory, zarowno u dzieci jak i doroslych ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- chyba obytroje |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brałam przy kp a potem zachęciła mnie Szaja ![]() U TZ lepiej jeśli chodzi o samopoczucie, nie bolą go flaki i już nie przysypia, w sumie to polecam a czemu odstawilaś mleko i jogurty? one raczej nie zakwaszają, najgorzej to mięso i jajka ale nabiał musiałabys jeść w wielkich ilościach żeby zakwasić organizm |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja potrafilam w latte wypić z litr mleka dziennie, poważnie! do tego dużo serów. Jak odstawiłam, to mi się już kawy nie chce pić, dwa esspresso starszają i nie jestem taka zmęczona. Do tego jak po tygodniu zjadłam z 0.5 twarożku to wieczorem tak ,nie brzuch bolał, jakieś wzdęcia. Tak jakby nagle organizm odzwyczaił sie od takich ilośc nabiału. Zaczęło się od tego, że TŻ mi zaczął marudzić, że ja za dużo tego mleka wypijam, więcej niż Borys, później miałąm problemy z alergią (pokrzywka - ala ukąszenia komara) i okulistka coś mi wspomniala, że może to od nadmiernych ilości mleka (ostatecznie się okazało, że szampon mnie alergizował, ten sam którego używam od kilku lat . Ale po ograniczeniu mleka do minimum, wydaje mi się, że niczego ie straciłam a czuję się jakoś lepiej. Dlatego też myślałam o tym proszku zasadowym, bo ja też mam problemy z przysypianiem w ciągu dnia, ostatnio zasnełąm w autobusie :O i myślałąm, że przejechałam Kiełczów a wcześniej z Borysem siedziałam gdzieś na przystanku, on w wózku ja na ławce i też miałam ochotę zdrzemnąć sie chociaż chwilę, a nie jestem jakaś przemęczona bardzo.
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj TZ wypija ok 3-4 teraz przy proszku wypija tylko jedną mleko tu nie ma znaczenia kochana |
|
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja teraz jedno esspreso z regułyv wypijam, i to bardziej rytualnie, rano przed śniadaniem a później o kawach zapominam. Czasem druga gdzies po 12, bardziej z nawyku i to tyle. A wcześniej od kiedy mamy nowy ekpress pijałam non stop latte, cały czas eksperymentowałam, ulepszałam je. To była mój świety czas, kolejna kawa Jak oddawaliśmy po roku ekspress do serwisu, bo coś tam się zepsuło, to na liczniku była taka ilość zrobionych kaw, że serwisant powiedział, że taki przebieg w normalej rodzinie nie jest możliwy, a to tylko ja i TŻ piliśmy.
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Powiedział samą prawdę, ZAWSZE ciążę bliźniaczą z góry traktuje się jak patologiczną
![]() Cytat:
![]() Oby się udało! ![]() Cytat:
![]() Krótko i na temat ![]() Cytat:
Pola dzisiaj pierwszy raz sama, samiusieńka, bez żadnej pomocy, przytrzymania się czegokolwiek zeszła ze schodów Jako że dawno nie było Gwiazdy, to prosz. Pola i jej minki ![]() ![]() (przepraszam za jakość, robione kalkulatorem )I z czwartku
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-06-27 o 23:36 |
|||
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kucynio pierwsza klasa --------- Zaraz lecę dalej pisać pracę na studia (znowu zarwę noc ale jak inaczej skoro dziecię zasnęło po 22.30) ale jesteście moim relaksem przerywnikiem ![]() Szklanko : you made my day dzisiaj! Poplułam się jak czytałam na telefonie ![]() Dziecię moje się nauczyło samodzielnie pić z kubeczka jak dorosły, powoli przechyla i nie wylewa - jaram się Co do koszuli - tak za mną chodzi teraz ta z sinsay ;( że chyba kliknę ją ![]() Ale wykupili mi rozmiar, Ski ni ma, jest XS - powinna być dobra, ale boję się że w biuście będzie zonk.. Przeszperałam allegro i znalazłam 2 fajne, kusi mnie ta druga.. ryzykowałybyście? 1. http://allegro.pl/x-449a-s-koszula-t...357947718.html 29,99 2. http://allegro.pl/x-575-s-bluzka-kos...361766958.html - tyle samo, i 9.95 dostawa. Kurdę, ładne. |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakośc też pewnie zostawia sporo do życzenia, no i rozmiarówka pewnie azjatycka a nie europejska. Widziałam co innego jeszcze ten sprzedawca oferuję i doradzałabym Ci się zastanowić Tej z sinsay nie widziałam wprawdze, ale pewnie będzie lepszym wyborem.
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś śmigamy do Tymbarku na parapetówę do ciotki
, więc będę pewnie w niedzielę wieczorem. Pa |
|
|
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I powiem tak, z rozmiarami to loteria, bo wzielam ich L, ktora powinna byc jak 8-10 uk i co? za duza poza tym jest taka straasznie przezroczysta, nie wiem czy odwaze sie w niej chodzic Dzisiaj jak elllmi wstawila te dwie to sie powaznie zaczelam nad ta z bershki zastanawiac bo tutaj na stronie tez jest a jakosc podejrzewam, ze sporo lepsza. Ogolnie te bluzki sa dla mnie przepiekne Jaka wspaniale wiesci!!! ![]() marsi ale masz swietnych tych chlopakow ![]() misia, nie przejmuj sie, mi raz sasiadka Tzta zagladajac do wozka z mala Gabi powiedziala jakiego mamy pieknego synka. Nadmienie tylko, ze G. miala na sobie zielono-rozowa sukienke, rozowe sandalki i opaske na glowce Dziewczyny, ale mialam ostatnio przygody, ktos mi sie probowal do konta mojego biznesowego na ebay'u wlamac, jakiego mialam stracha to szok, bo z tym kontem wszystko powiazane jest ![]() Aaa elllmi ten kolor wlosow - fantastyczny
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-06-28 o 00:35 |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - możesz mi powiedzieć czy w waszej bershce w uk jest dostępna ta koszula np?
Czarna lub biała S? http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...oreId=45109524 Bo kiedyś się do niej śliniłam,ale myślałam, że kupię jak przecenią i doopa
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, kawa owszem bardzo zakwasza, samo mleko to pikuś
![]() Debrah jak mogę powiedzieć coś nt Sinsay...... kupiłam raz i nigdy więcej to czysta chinina, w składzie nie mają bawełny, nie widziałam składu koszuli o jakiej marzysz ale kiedyś pokusiłam się na sinsaya i dramat. Po 10 minutach zaczełam śmierdzieć jedynie spodnie jeasnowe się sprawdziły bo są dość rozciąglwe i noszę je nadal w ciąży tyle ode mnie w sprawie sinsaya rzeczy wyglądają ładnie ale już tam nawet nie wchodzę
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas nocka pięknie przespana od 21 do 7.20 bez pobudek Mam wreszcie dwa dni wolne które w 100% spędzę z Darią Potem Was nadrobię
|
#3178 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
devikap na receptę, to nie zbankrutujesz ![]() Cytat:
ale pierwsza super! Cytat:
![]() Cytat:
Hje, świetnie młoda w ty wianku wygląda co to?
|
||||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
SInsay - kupiłam ostatnio koszulki, na razie jestem zadowolona. Legginsy kupiłam i masakra. Już się przecierają . Zostawiają czarne ślady na nogach i pipie
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Hje Polcia cudna, sypała kwiatuszki? ![]() Dzięki za odpowiedzi dziewczyny Szaja to byle który lekarz moze wypisać?
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

a to jakas konkretna firma czy kazda powinna go miec w swojej ofercie pod ta nazwa?
dlatego tez mam ich 5896452178 rodzajow 

wybieramy sie jutro na powitanie lata. generalnie nic szczegolnego ale bedzie gral kszestny 

Oby się udało! 

)