|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
A moje dziecko będzie mogło jeść słodycze o!
Oczywiście w odpowiednich ilościach, bez przesady![]() i pewnie będzie też czasem piło colę czy inną oranżadę ![]() Wiem, straszna matka ze mnie ![]() A i też nie uznaję kar ![]()
|
|
|
|
#2192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Aaaa i jeszcze a propos wychowania, ktoras z Was polecala jakas ksiazke o wychowaniu polecana przez supernianie Zawadzka... Ja osobiscie nie trawie tej baby, a jej metody uwazam za siermiężne. |
||
|
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
Zaczarowana sliczne ciuszki!!! Ale Tobie sie przydadza przy kolejnej ciazy!!!!
Ja wiecej dzieci nie planuje!Dziewczyny jakbym lykala taka ilosc tabletek jak niektore z Was, to bym nie miala juz watroby!!!
|
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ! Dzis moj, a raczej nasz WIELKI DZIEN. Dzis oficjalnie zostanę zonka
kurcze narzeczony ma wiekszegk stresa ode mnie, dopiero wczoraj go zlapalo. Zeby nie zapomnial jak mam na imie Zyczcie mi powodzenia !
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#2195 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coli nie pije i nic gazowanego bo nie lubi najbardziej odpowiada mu woda no i soczki oczywiście ![]() co do kar, niestety ja stosuje, wolałabym nie, ale juz wole to niz klapsa. W sumie stosuje od czasu buntu dwulatka jak jest nieznośny i daje wkość strasznie to idzie do swojego pokoju, żeby się uspokoić. Oczywiście wygląda to tak, że ja go zaprowadzam (sam nie pójdzie ) i zostawiam w kącie, ale często muszę wracać, bo chce wychodzić. Po jakiś 5 minutach takiego łażenia przechodzi i mój synek staje sie aniołkiem Cytat:
ooo kochana, w takim razie WSZYSTKIEGO DOBRAEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA
|
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sobotnio
Wywiesiłam już jedno pranie a następne się pierze Zaczarowana śliczne ciuszki chociaż miałam w planach dokupić tylko coś na wyjście ze szpitala ze dwa bodziaki zapinane kopertowo i coś cieplejszego na chłodne dni ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia , samych szczęśliwych dni |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niech ten dzień będzie cudowny! A na Nowej Drodze Życia przede wszystkim nie ustajacej miłości i spelnienia Waszych wspólnych marzen!!
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Rozeznanie
|
A tak swoją drogą, to ile slubow odbylo sie u nas na watku?
|
#2200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Dziewczyny ja dzisiaj nie spalam cala noc, drapalam sie jak wariatka, nie moglam tego opanowac.. teraz tez mnie swedzi cale cialo... co to za dziadostwo.... W przyszlym tygodniu musze powtorzyc badania na te enzymy wartobowe, bo niemozliwe zebym drapala sie tak bez powodu!!! Peka mi glowa, a zaraz mam jechac na impreze imieninowa do lasu...
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wystraszylam sie troche tej skracajacej sie szyjki zmotywowalo mnie to, wrzucilam wczoraj rzeczy do prania, zamowilam lozeczko.. Chce zamowic wozek. I stwierdzam, ze mam za duzo ciuchow dla Malej. Porobie zdjecia, jak wyschna..piore tylko 50,56,62. Kurcze, obawiam sie, ze urodze wczesniej i ze ta szyjka poleci na leb na szyje
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-28 o 09:08 |
|||
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Bo my je łykamy dla przyjemności przecież, a nie dlatego, że musimy :/
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisałam nic już wczoraj, bo późno wróciliśmy. Szyjka skrócona, rozwarcie trochę większe niż ostatnio, ale tragedii nie ma. 8 lipca odstawiam luteinę, 10 idę do gina na szpital na gbs i ktg, wtedy też zobaczymy jak wygląda sytuacja. A kolejna wizyta o ile dotrzymam 21 lipca. Na razie nie mam terminu cc. Gin chce abym wytrzymała jak najdłużej, no i jednak zdecydował o cc. Obstawiam, że mały urodzi się 24 lipca Zaczarowana śliczne ubranka
|
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to witam
przez ostatni tydzień mało co byłam na wątku, bardzo szybko mi ten czas leci a dużo jeszcze roboty przede mną. Co rano sobie obiecuję, że wieczorem przed snem będę Was nadrabiać, ale lipa wieczorem jestem tak padnięta, że wczoraj zasnęłam w wannie. Wzięłam się ostro za sprzątanie, pranie, prasowanie i jeszcze pomagam mamie przygotować jej imieninki na dziś wieczór, będzie około 20 osób, więc było co robić ![]() U mnie i u mojego słoneczka w brzuszku wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach w środę, czyli w 35 tygodniu ważył 2739g a 6 dni wcześniej 2286 g. Myślę, że to trochę nie możliwe i to chyba rozbieżność przez inne aparaty USG, tak mi się wydaję. Moja prawa nerka też chyba ma się lepiej, bo więcej siusiam odkąd śpię tylko na lewym boku. To tyle miłego dnia Wam życzę i idę dalej prasować |
|
|
|
#2206 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Widzisz Sara dajemy radę Co było determinantem jednak do CC? ~~~ Dziś mieliśmy iść na wesele do mojego kuzyna no ale nie dostałam pozwolenia od gina bo musielibyśmy jechać około 100 km. Może to i dobrze. TŻ wrócił ze szkolenia w nocy. Zaraz zbiera się do pracy i wróci dopiero późno w nocy. Będę cały dzień zupełnie sama bo rodzice jadą na to wesele. BEZNADZIEJA ! Zaczynamy dziś 36 tydzień
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-06-28 o 09:34 |
||
|
|
|
#2207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja szyjka ma 2.69 i poleciala z 4 co mnie przerazilo ze przez 2 tygodnie tak sie skrocila po nocach nie spie bo mysle i mysle ach koniec narzekania do tego Tz mnie wkurza bo dla niego wszystko takie proste ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
i ze nie bede miala mala w co ubrac moze to taki strach i stres przed pierwszym dzieckiem nie chce dac plamy na poczatku np, z ciuszkami nie mialam do czynienia nigdy z tak malym dzieckiem wiec nie wiem ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- moj
|
|||
|
|
|
#2208 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dasz rade SaroCytat:
ale duzy ciekawa jestem ile moja kruszynka wazyCytat:
za 9 mies
|
||||
|
|
|
#2209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze niedlugo to Cie minie a smarujesz czyms cialo balsam olivka? nie czujesz po tym ulgi ? ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
za wizyte---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
za 36 tcbiedna ale jeszcze troche i bedziesz mogla fruwac z dzidzia
|
||||
|
|
|
#2210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam nastepna wizyte 21 lipca. Cytat:
![]() Cytat:
Moze cos sie musialo stac, zebym sie zmotywowala, bo ciagle minsie wydawalo, ze mam jeszcze mnostwo czasu! Nie wspomne juz o mezu, dla ktorego to wszystko abstrakcja. Ja chcialam tyle rzeczy jeszcze zrobic przed porodem, a on sie niestety nie kwapi Dzis poszedl na caly dzien na turniej... A mi glupio mu powiedziec 'nie idz bo w domu syf, a ja nie mam juz sily tyle robic' ... Bo duzo pracuje i tez potrzebuje odpoczynku... |
|||
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
nagiAkt Wszystkiego dobrego!!
![]() Dziewczyny noc w noc śni mi się poród! Kurde no ileż razy można z siebie wydobywać jedno dziecko! ![]() I chyba spełniły się moje najgorsze przewidywania i młody się obrócił.. Jakoś inaczej go czuję od dwóch dni. Chyba padnę przed lekarzem na kolana i będę błagać o to, żeby mi wymyślił jakieś wskazania do cc. |
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozmawialas z ginem o tym, ze tak okropnie sie boisz sn? Moze pouczylabys sie troszke relaksacji? |
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż chodzi ze mną na wszystkie wizyty a nie chcę przy nim poruszać tego tematu z lekarzem, wolę, żeby myślał, że to moje fanaberie. Przecież nie wywalę go z gabinetu, nie wybaczyłby mi tego. Powód jest dość ciężki i wolałabym nie pisać na forum. Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-06-28 o 10:36 |
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jednak warto by bylo z nim porozmawiac o tym, o swoich watpliwosciach itp? Moze uzyskasz od niego wiecej wsparcia niz Ci sie wydaje? Wytlumaczysz co i jak, dlaczego tak czujesz... A z ginem powinnas bezapelacyjnie porozmawiac. Bez dwoch zdan! Moze on cos doradzi?porozmawia z Toba jakos? Oni na pewno maja sporo pacjentek, ktore borykaja sie z takim problemem. |
|
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
we wrześniu skończy 3 latka
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się jeszcze dlaczego tak wszyscy piszą o alergiach: na jedzenie, kosmetyki, mleko, pampersy. Naprawdę one są teraz tak częste u dzieci? u mnie w rodzinie chyba nikt nie ma.. Cytat:
Cytat:
zaczarowanadlaniego mi też się wydaje, że mam za mało ciuszków. Uznałam, że muszę dokupić śpiochy, bo body mam masę na długi i krótki rękaw, ale śpiochów raptem kilka sztuk. A może tak mi się wydaje, bo dawno na zakupach nie byłam ![]() Cytat:
A dzisiaj zaczynam 35 tydzień |
||||
|
|
|
#2219 |
|
grozi wypollizowaniem
|
co do lekarzy i ich wskazan do cc to potwierdzam ze są dziwni
.u mnie zaden nie chcial sie wyrazić jasno na temat wskazań, tylko kombinowali. jeden znany ordynator na wizycie prywatnej za prawie 400 zł powiedział ze jakbym była jego córką to z moim kręgosłupem by mi nie pozwolił rodzić sn, ale na piśmie mi tego nie da...bo nie chce brać za to odpowiedzialności ![]() , bo nie jest ginekologiem przeciez .tylko ze ginekolog nie jest ortopedą i nie wie co ja mam z kegosłupem i chce po prostu wynik konsultacji aby podjac optymalną decyzję. w dodatku ja nie chcialam sobie załatwic cesarki, wolałabym SN, chcialam aby mi ktos jasno powiedział jakie jest ryzyka...i w koncy znalazłam, ale było to baardzo trudne
|
|
#2220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a narzeczonemu ksiądz imię podpowie jakby co ![]() Cytat:
![]() U mnie już posprzątane, tylko obiad ugotować i lenistwo. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

Oczywiście w odpowiednich ilościach, bez przesady

nie mam preferencji,chce by bylo jak najbezpieczniej i najlepiej nas mnie i dziecka. Wole oprzec sie na wiedzy fachowej niz moim "widzi mi sie"
Ja wiecej dzieci nie planuje!
28.06 

chociaż miałam w planach dokupić tylko coś na wyjście ze szpitala ze dwa bodziaki zapinane kopertowo i coś cieplejszego na chłodne dni 

zmotywowalo mnie to, wrzucilam wczoraj rzeczy do prania, zamowilam lozeczko.. Chce zamowic wozek.
wiec gdyby porod sie przedluzal to powinna byc cc by mnie nie narazac. 
dasz rade Saro