Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 08:17   #1921
JossStone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Mam pytanie o obrabianie zdjęc, w którym jestem zielona.
Mam fotkę z dzieciństwa, na której trzy osoby są na jednym planie. Chciałabym ją wrzucic na konkurs, ale oczywiście nie moge bez zgody tych dwoch osob (trzecia to ja ;p), niestety pamietam tylko imie dziewczynki, a o chłopcu, ze nosił ze sobą jaśka, w którego wycierał smarki. Czy da się jakoś rozmyc/zmienic/usunąc ich twarze zeby jakos to wygladalo?
Jesli tak to w jakims programie i jakimi funkcjami?
W Photoscape możesz nałożyć na twarz "mozaikę" czyli po prostu rozmywasz mniej lub bardziej twarz
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:11   #1922
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
dobrze ci radzę, ucz się na moich błędach i nie kupuj jasnej glazury!
ja mam taką w łazience i praktycznie co 2 dni trzeba gruntownie myć tą podłogę idac na niej wszystko- nawet minimalne kropki po psikaniu się lakierem do włosów itp.
Taka podłoga to porażka
Mam biały gres i jest cudowny Właśnie lubię to, że widać wszystko i nie chodzę po brudnym. Dlatego dalej chcę mieć białą podłogę w łazience

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
Według mnie dobrym pomysłem byłoby zrobienie nie całych ścian grafit-czerwień-grafit, tylko białe z jednym pasem w tych kolorach. Takie coś jak tu: http://www.paradyz.com/system/cms/ca...jpg?1348234509 tylko czerwony zamiast fioletu. I np. jedna ściana cała grafitowa. Co o tym myślisz?
Albo coś takiego: http://www.leroy merlin.pl/files/media/image/792/473792/product_series/original.jpg zamiast tego mozaikowego paska, pasek z Twoich wybranych kafelków: grafit - czerwień - grafit. A reszta biała albo tak jak tu przechodzenie z bieli w szarość, ale w odwrotnej kolejności. Od tego czerwonego paska w górę i w dół coraz jaśniejsze...
Ale fugi muszą jednak być pod kolor kafelków, wygląda bardziej elegancko.
A jak dużą masz łazienkę?

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ja bym obstawiała jakieś komody. W szufladach dobrze się trzyma rzeczy i wygodniej je wyjmuje.
Świetne pomysły. A może zamiast kombinować z kolorem zrobię białą podłogę, szarą glazurę tak do wysokości 1,5m, a reszta ściany biała?
Łazienka jest baaardzo malutka. Nie wiem jakie ma wymiary, bo jeszcze nie mierzyliśmy, ale jest w niej teraz bardzo mały zlew, takiej wielkości jak w pociągowych łazienkach, wc i prysznic 70x70. Chcemy zmienić organizację łazienki żeby było więcej miejsca.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Mam jeszcze pytanie o telefon. Mam telefon z Androidem, chciałam mieć z androidem ze względu na łatwość pisania własnych aplikacji. Jednak system jest kiepski. Myślałam o powrocie do WindowsPhone z Androidem i odnośnie tego mam pytanie. Czy tutaj system działa z WP, a tylko aplikacje są androidowe? Czy da się wgrać swoje aplikacje?
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:20   #1923
khloe
Strzelaj lub emigruj!

zwróciłam sprzedawcy na Allegro towar.
Ile on ma czasu, żeby mi oddać kasę?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:27   #1924
Kirenne
Zadomowienie

Cytat:

Ja bym obstawiała jakieś komody. W szufladach dobrze się trzyma rzeczy i wygodniej je wyjmuje.
A jak na razie nie ma możliwości posiadania większej ilości mebli? Jakieś organizery, czy podobne rozwiązania?
Kirenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:28   #1925
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
zwróciłam sprzedawcy na Allegro towar.
Ile on ma czasu, żeby mi oddać kasę?
Mi zawsze sprzedawcy mówili, że 14 dni roboczych mają na oddanie kasy
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:46   #1926
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez Artm Pokaż wiadomość
Niestety, jest taka opcja, że się zapłaci.
W niektórych krajach prowizję za wypłatę pobiera również operator bankomatu. To jest niezależne od "bezpłatności" gwarantowanej przez PKO BP.
Czy jest jakaś możliwość znalezienia banków zagranicznych, które pobierają takie opłaty? Jakaś lista, coś?
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:51   #1927
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Groverka Pokaż wiadomość
To jeśli już jesteśmy przy prawie jazdy; od dwóch lat mam prawo jazdy, znam przepisy, znaki, itd. Po mniejszych miastach jeżdżę bez problemu, ale jak mam wjechać do większego miasta, typu Wrocław czy inne, to zjada mnie stres. Nie potrafię jeździć po większych miastach. Nie wiem czy ma znaczenie to, że gdziekolwiek mam jechać autobusem, czy innym środkiem transportu, zjada mnie stres. Muszę brać tabletki na uspokojenie czy stoperany, bo bez tego ani rusz Jakieś rady? Jak przełamywałyście strach przed miastami? Myślałam też nad wykupieniem godzin w szkole jazdy we Wrocławiu, ale w sumie nie wiem czy to ma sens skoro przepisy znam, a boję się właściwie nie wiadomo czego
Jak co prawda jestem z dużego miasta, ale zawsze jak miałam jechać do innego dużego miasta (którego nie znałam) to śledziłam najpierw całą trasę przy pomocy Google Street View i sprawdzałam w Internecie, czy nie ma jakichś objazdów, czy robót. To naprawdę pomagało, bo nie czułam się niepewnie

Gdzie stacjonarnie kupić tego typu poduszkę samochodową?

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:25   #1928
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Jak co prawda jestem z dużego miasta, ale zawsze jak miałam jechać do innego dużego miasta (którego nie znałam) to śledziłam najpierw całą trasę przy pomocy Google Street View i sprawdzałam w Internecie, czy nie ma jakichś objazdów, czy robót. To naprawdę pomagało, bo nie czułam się niepewnie

Gdzie stacjonarnie kupić tego typu poduszkę samochodową?
W marketach są. Ostatnio kupiła taką dmuchaną w Carrefourze za 2zł
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:35   #1929
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Ja znowu z pytaniem. Zależało mi na przeczytaniu pewnej bardzo krótkiej książki i znalazłam ją na stronie autora w wersji elektronicznej. Tyle, że wersja elektroniczna ma 40 stron, a jest napisane na stronie wcześniej, że książka ma 46. W wersji elektronicznej również jest podany spis treści i wszystkie punkty z tego spisu są czy to może oznaczać, że pozostałe 6 stron to były np. reklamy innych książek i po prostu autor do wersji elektronicznej już ich nie wklepał? Jakoś mnie to tak męczy.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2014-06-28 o 11:39
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:27   #1930
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Mam biały gres i jest cudowny Właśnie lubię to, że widać wszystko i nie chodzę po brudnym. Dlatego dalej chcę mieć białą podłogę w łazience

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Świetne pomysły. A może zamiast kombinować z kolorem zrobię białą podłogę, szarą glazurę tak do wysokości 1,5m, a reszta ściany biała?
Łazienka jest baaardzo malutka. Nie wiem jakie ma wymiary, bo jeszcze nie mierzyliśmy, ale jest w niej teraz bardzo mały zlew, takiej wielkości jak w pociągowych łazienkach, wc i prysznic 70x70. Chcemy zmienić organizację łazienki żeby było więcej miejsca.
Czerwony pasek troszkę by ożywił. Według mnie sama szarość i biel może być trochę smutna.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kirenne Pokaż wiadomość
A jak na razie nie ma możliwości posiadania większej ilości mebli? Jakieś organizery, czy podobne rozwiązania?
Jak miałam za mało mebli to sobie nakupowałam kolorowych kartonów z ikei. Ale pisałaś, że nie chciałaś kartonów.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Ja znowu z pytaniem. Zależało mi na przeczytaniu pewnej bardzo krótkiej książki i znalazłam ją na stronie autora w wersji elektronicznej. Tyle, że wersja elektroniczna ma 40 stron, a jest napisane na stronie wcześniej, że książka ma 46. W wersji elektronicznej również jest podany spis treści i wszystkie punkty z tego spisu są czy to może oznaczać, że pozostałe 6 stron to były np. reklamy innych książek i po prostu autor do wersji elektronicznej już ich nie wklepał? Jakoś mnie to tak męczy.
A to nie jest tak, że w wersji elektronicznej nie ma okładki itp.? Numeracja książek papierowych zaczyna się od okładki, potem są jakieś strony z danymi na temat wydawnictwa, numer isbn, autorzy, redaktorzy itp. I w końcu tekst zaczyna się np. na stronie 5 czy 7. Jak masz sam tytuł i spis treści to wszystko jest ok.
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:53   #1931
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie jest tak, że w wersji elektronicznej nie ma okładki itp.? Numeracja książek papierowych zaczyna się od okładki, potem są jakieś strony z danymi na temat wydawnictwa, numer isbn, autorzy, redaktorzy itp. I w końcu tekst zaczyna się np. na stronie 5 czy 7. Jak masz sam tytuł i spis treści to wszystko jest ok.
Ale tutaj wszystko jest włącznie z okładką, tekst powinien zacząć się na stronie 6 i tak się zaczyna.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:37   #1932
WhiteCherry
Zakorzenienie

czym czyścicie conversy? :P szczoteczką i zwykłym proszkiem do prania? :P
Stary 2014-06-28, 13:44   #1933
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Zwykłe trampki wrzucam zawsze do pralki jak już są brudne :P Ale zawsze trochę blakną po praniu. Z conversami bym się bała :P Bo to jednak lepsze gatunkowo buty niż trampki za 30 zł i starczą na więcej niż sezon. Zwykłe trampki wytrzymują ok. 3 prania...

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Ale tutaj wszystko jest włącznie z okładką, tekst powinien zacząć się na stronie 6 i tak się zaczyna.
A to nie wiem czemu :P
Stary 2014-06-28, 13:54   #1934
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykłe trampki wrzucam zawsze do pralki jak już są brudne :P Ale zawsze trochę blakną po praniu. Z conversami bym się bała :P Bo to jednak lepsze gatunkowo buty niż trampki za 30 zł i starczą na więcej niż sezon. Zwykłe trampki wytrzymują ok. 3 prania...

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

A to nie wiem czemu :P
no babka kategorycznie zabroniła mi wrzucić do pralki :P zresztą bałabym się wyprać 230zł
ja mam białe, więc akurat o blaknięcie koloru nie muszę się martwić.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-06-28 o 13:56
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:07   #1935
Quentinhill
Rozeznanie

Conversy zawsze wrzucam do pralki, mam dwie pary, w jednych chodzę prawie 3 lata, w drugich rok, piorę średnio co dwa miesiące i mają się dobrze
Quentinhill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:20   #1936
jaksy
Zasiedzenie

Chciałabym kupić jakiś płyn do płukania dla alergików (po ostatnim, zwykłym płynie, dostałam mega alergii). Znam tylko Białego Jelenia, choć nie używałam. Czy coś polecacie?
A i to nie była alergia skórna, tylko problemy z drogami oddechowymi, więc zapach ma duże znaczenie.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2014-06-28 o 14:22
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:24   #1937
Dotka90
Zakorzenienie

Jaksy, a moze sama zrób sobie płyn do płukania?
Bosacka w 'wiem co kupuje' kiedys podawala przepis, wychodzi tanio, ekonomicznie, a zapach dobierasz sama (olejki eteryczne).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:37   #1938
jaksy
Zasiedzenie

Ooooo
swego czasu oglądałam wiem co kupuję, ale nie pamiętam tego. idę szukać (ale w między czasie chętnie przeczytam też propozycje gotowych produktów )
Stary 2014-06-28, 14:38   #1939
WhiteCherry
Zakorzenienie

albo orzechy piorące?
Stary 2014-06-28, 14:38   #1940
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
no babka kategorycznie zabroniła mi wrzucić do pralki :P zresztą bałabym się wyprać 230zł
ja mam białe, więc akurat o blaknięcie koloru nie muszę się martwić.
To spróbuj tą szczoteczką namoczona w wodzie z proszkiem. Białe bym wrzuciła do pralki - tak jak pisałaś, nie wyblakną :P
Ale jeśli coś im się stanie w praniu, rozkleją się czy coś, to nie uznają Ci w sklepie reklamacji.
Stary 2014-06-28, 14:39   #1941
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
To spróbuj tą szczoteczką namoczona w wodzie z proszkiem. Białe bym wrzuciła do pralki - tak jak pisałaś, nie wyblakną :P
Ale jeśli coś im się stanie w praniu, rozkleją się czy coś, to nie uznają Ci w sklepie reklamacji.
boję się o gumę, żeby mi się nie porozklejały w pralce
Stary 2014-06-28, 15:10   #1942
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
W Photoscape możesz nałożyć na twarz "mozaikę" czyli po prostu rozmywasz mniej lub bardziej twarz
Dziekuję. z tym pomogła mi co prawda przyjaciółka, ale mam inne pytanie, chcę w końcu wrzucic to zdjecie do konkursu, ale wlasnie mnie olsnilo, ze przeca ja nie mam do niego praw autorskich... jeśli 17 lat temu fotograf w przedszkolu zrobił mi fotkę z dwójką innych dzieci to jest to moje zdjecie czy nie?

MOJA WYMIANKA!

Edytowane przez No air
Czas edycji: 2014-06-28 o 15:11
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:24   #1943
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jaksy, a moze sama zrób sobie płyn do płukania?
Bosacka w 'wiem co kupuje' kiedys podawala przepis, wychodzi tanio, ekonomicznie, a zapach dobierasz sama (olejki eteryczne).
Ok, obejrzałam. Dobre to: ocet + soda + olejek na bank wypróbuję. dzięki wielkie

Cytat:
albo orzechy piorące?
Mam dwa worki od czterech lat. Próbowałam kiedyś w nich prać, tylko średnio dopierały ale przypomniałaś mi o nich. Poszukam innych zastosowań, żeby je w końcu zużyć.
Stary 2014-06-28, 16:28   #1944
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Mam czerwone i różowe conversy, które zawsze wrzucam do pralki na 30 stopni na syntetyki. Wyjmuje tylko sznurówki i owijam buty w coś żeby nie robiły hałasu w bebnie.
Stary 2014-06-28, 16:36   #1945
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję. z tym pomogła mi co prawda przyjaciółka, ale mam inne pytanie, chcę w końcu wrzucic to zdjecie do konkursu, ale wlasnie mnie olsnilo, ze przeca ja nie mam do niego praw autorskich... jeśli 17 lat temu fotograf w przedszkolu zrobił mi fotkę z dwójką innych dzieci to jest to moje zdjecie czy nie?
To nie jest Twoje zdjęcie.

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 17:02   #1946
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Chciałabym kupić jakiś płyn do płukania dla alergików (po ostatnim, zwykłym płynie, dostałam mega alergii). Znam tylko Białego Jelenia, choć nie używałam. Czy coś polecacie?
A i to nie była alergia skórna, tylko problemy z drogami oddechowymi, więc zapach ma duże znaczenie.
http://www.rossnet.pl/Produkt/Neutra...616,promocja14
może ten?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 17:10   #1947
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Ok, obejrzałam. Dobre to: ocet + soda + olejek na bank wypróbuję. dzięki wielkie
Daj znać jak efekty, bo też się przymierzam

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Czy Thermo mix rzeczywiście jest wart swojej ceny (ponad 3000!)?
Czytam wszędzie, że taki super itd., a któraś z Was może mi powiedzieć, jakie to ma minusy?
Czy można w nim gotować na parze?

I czym się różnią między sobą: Thermo mix, Harmomix, SpeedCook i Kitchen Aid?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 18:25   #1948
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Z tego co wiem, to jeśli nie podpisaliście żadnej umowy regulującej prawa majątkowe to możesz używać zdjęcia jedynie w celach niekomercyjnych

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Daj znać jak efekty, bo też się przymierzam [COLOR="Silver"]
Ok!

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Dzięki, przyjrzę się mu

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2014-06-28 o 18:35
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 19:06   #1949
kasiencja
Pani Buka

głupie pytanie może
od jakiegoś czasu dzieciaki z bloku (zwykle 2-3 chłopaczków) grają w piłkę bezpośrednio pod moim balkonem. miejsce średnie, bo to kawałek betonowego placyku przy ogrodzonym bloku, wokół wszędzie zaparkowane samochody, no ale nie robią meczów, tylko podają do siebie albo ćwiczą strzały na 'bramkę '

no i rzecz w tym że zrobili bramkę z drzwi garażów które są pod balkonami. i mnie to wkurza, bo ciągle słychać BUM w te metalowe drzwi, BUM, BUM. drgania idą po całym bloku. a jak się wkręcą to mogą tak całymi godzinami TŻ mówi że mam się nie zachowywać jak zgryźliwa staruszka i dać dzieciakom spokój, ale... zwróciłybyście im jakoś grzecznie uwagę? jeśli tak, to w jaki sposób? czy może interweniowałybyście u administracji budynku?

nie przeszkadza mi sam fakt, że grają, tylko to walenie w drzwi.

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2014-06-28 o 19:07
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 19:16   #1950
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
głupie pytanie może
od jakiegoś czasu dzieciaki z bloku (zwykle 2-3 chłopaczków) grają w piłkę bezpośrednio pod moim balkonem. miejsce średnie, bo to kawałek betonowego placyku przy ogrodzonym bloku, wokół wszędzie zaparkowane samochody, no ale nie robią meczów, tylko podają do siebie albo ćwiczą strzały na 'bramkę '

no i rzecz w tym że zrobili bramkę z drzwi garażów które są pod balkonami. i mnie to wkurza, bo ciągle słychać BUM w te metalowe drzwi, BUM, BUM. drgania idą po całym bloku. a jak się wkręcą to mogą tak całymi godzinami TŻ mówi że mam się nie zachowywać jak zgryźliwa staruszka i dać dzieciakom spokój, ale... zwróciłybyście im jakoś grzecznie uwagę? jeśli tak, to w jaki sposób? czy może interweniowałybyście u administracji budynku?

nie przeszkadza mi sam fakt, że grają, tylko to walenie w drzwi.
Pewnie, że zwróć uwagę, powiedz po prostu "chłopcy, nie przeszkadzają mi wasze zabawy z piłką, tylko proszę nie kopcie nią w garaż bo bardzo hałasujecie" Jak dzieci dobrze wychowane, to przestaną

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości