|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Wzięłam się w końcu za dokładne czytanie Sroki i wnioskuję,że lepiej kupić Nettowskie chusteczki nawilżane niż Pampers czy Nivea... Oczywiście jeżeli chodzi o skład... Czyli wychodzi na to,że te markowe pierdołki wcale nie są lepsze... I dobrze,że czytam,bo akurat miałam skusić się na zakup balsamu do ciała dla dzieci Johnsona a tam tyle konserwantów,że łeb pęka
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
cześć dziewczyny
![]() ja dziś jakaś padnięta od rana jestem. Byłam w mieście na zakupach, upiekłam ciacho imieninowe dla teściowej i dla taty mojego, zjadłam michę bobu, obiad, teraz mam zaplanowaną sałatke do zrobienia ale tak mnie plecy bolą, że nie mam wcale na nic ochoty... Powiem Wam, że jak patrzę na tą moją wyprawkę to już się września nie mogę doczekać
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na imprezie z mała, było pełno dzieciakow. Mieliśmy problem żeby ja zabrać.
Nie pamiętam dokładnie ile zużywany wody, wydaje mi się że coś około 5-6m3 miesięcznie. To raczej nie jest duzo. Cytat:
żadne tam fikusne, seksowne.Podkłady miałam z firmy Seni 90x60. Były ok, z inna firma nie mam porównania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
witajcie. wkoncu was nadrobiłam i mam czas na pisanie
![]() moja mala tez ostatnio jakby miej sie ruszała zauwazyłam że bardziej sie przeciaga a rusza sie jak naczynia myje czy jak teraz na komputerze jestem a tak cichutko siedzi sobie. Zawsze jak sie budze to czekam kiedy da o sobie znac i po jakims czasie da ale tak delikatnie jakby chciala nie obudzić mamy A nie tak dawno mocniej sie ruszala cale dnie o swoich porach a teraz to nie wiem dzis sie tylko pczeciagała a dopiero teraz czuje ze jest w srodku bo puka jak oszalala ale to fajne uczucie jest. Dzisiaj kupiłam sobie posciel koldre i prare rzeczy na allegro bo wczoraj kolezanka przywiozla mi lozeczko to wiec pora na kupowanie cos dla mnie bo dla malej juz mam pare rzeczy ale powoli pokupuje sobie. I nie wiem wlasnie czy kupic sobie wozek głeboki bo kolezanka dala mi spacerówkie a wkoncu urodze we wrzesniu i nie wiem wlasnie co robic:-(
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudny, malusi domek Antosi
.---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
carolciuska ale ty zgrabna jesteś!
![]() Coś tu cicho dzisiaj... położyłam sobie komputer na chwilę na brzuchu (mam małego netbooka) i Małej chyba sie nie spodobało, bo kopie tak jakby chciała go zrzucić, a stał tylko chwilkę ![]() Idę podgrzać pizze Małża nie ma, to mogę sobie trochę pofolgować z jedzeniem Dostałam resztę zdjęć z sesji i zakochałam się na nowo w Małżu, jak zobaczyłam go na jednym ze zdjęć |
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie skończyłam sprzątanie i padam.
Cytat:
![]() Właśnie mama dzwoniła że robi naleśniczki ze świeżymi jagódkami, lecę ![]() :zarl ok:
Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-06-28 o 20:16 |
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Dużo osób nie używa,ale ja to chyba za wygodna jestem
choć jeżeli dziecko nie będzie żadnych tolerować to wiem,że nic innego mi nie zostaje jak czyszczenie dupki letnią wodą,ehh... ![]() Cytat:
a to takie lekkie i niemożliwe żeby czuł Pochwal się zdjęciami Haa ja dzisiaj też zauważyłam,że zakochałam się znowu w Tż jak mi pokazał zdjęcie z wypadu na ryby ze swoją 7cm zdobyczą chyba jednak bardziej podoba mi się na zdjęciach<żarcik>
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Wcinam galaretkowca mimo,że nie lubię galaretek ale mamuśka się postarała i chilluję po całym stresującym dniu
Na winko pozwolić sobie nie mogę więc póki co zapcham stres czymś słodkim
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jadlam u mamy? Nie wiem czy Wam mogę powiedzieć, że pierogi z jagodami i były boskie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko oliwki sobie dodałam ![]() Ale Wy tu smaka robicie znowu! Uwielbiam galaretkę, a o pierogach nie wspomnę! (dzisiaj na obiad miałam ruskie )
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu mi jakoś smak na pierogi z truskawkami czy jagodami minął a kiedyś jadłam kilogramami... teraz czekam aż ktoś mi przyniesie jagódki to wszamię sobie ze śmietaną
I odkryłam w lodówce: BÓB... Nienawidziłam go nigdy ale tak jakoś ślinka pociekła i już się gotuję co to dziecko tak mnie zmienia to ja nie wiem.... Przecież ja kiedyś po bobie pawie puszczałam na 2 metry od samego zapachu a tu nogami przebieram,żeby szybciej się gotowało
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosztował nie dużo, bo 230zł w Neonet na promocji. Polecił nam go sprzedawca, który sam go używał, a poza tym Zelmer dobra firma Dobry wieczór ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() siatkowe jak już tylko do szpitala, potem normalnie w domu będę w zwykłych śmigać sobie. Widzę, że nie tylko u mnie dziś wyżerka Wsunęłam dwie kiełbasy z grilla i nóżkę z kurczaka, ale było dobre![]() Słuchajcie, Wasze brzuszki też są tak twarde? Ja mam wrażenie, że mój jest jak kamień. Z drugiej strony miękki bardzo nie będzie już.. Nie wiem czy po tym szpitalu zaczynam sobie już wkręcać czy co
|
|
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
ja mam czesto twardy ale jak stoje bo jak sie poloze to juz normalny jest.
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Kurde, skasowało mi odpowiedzi!
Witajcie ![]() Poleguję, podczytuję, trochę kimam... U mnie też dziś pizza była, miałam trochę drożdży i inne produkty to zakręciłam. Polecam też to ciacho, robiłam pierwszy raz i była smaczniutkie. Jedyne czego nie zrobiłam to nie nasączyłam biszkoptu i kapkę suchawy, ale tak to OK. http://www.mojegotowanie.pl/przepisy..._z_truskawkami Teraz już nie wiem co komu pisałam... Na pewno, Niestabilna, posadziłam jakiś czas temu szczypiorek na balkonie w doniczce i skorzystałam z Twojej porady z torebką foliową. Wzeszedł i rósł szybciutko ![]() Martynka, śliczne fotki carolciuska, zgrabna laseczka z Ciebie Odnośnie zakupów na razie tylko czytam, nie wypowiadam się za wiele, bo czekam jak pojadę do rodziców. Ponoć co nieco na mnie czeka, więc muszę zerknąć co mogę wziąć, a czego mi jeszcze trzeba. Zajrzę jutro, na dziś mam dość, idę spać. Buźka |
|
|
|
#1759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój tylko czasami się robi twardy - ale to zazwyczaj jak coś robię i wtedy muszę chwilę posiedzieć i przechodzi
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martwi mnie to stawianie się macicy, ale skoro 10 razy na dobę jest normą... ![]() Teraz też się napiął, kurcze, mam nadzieję, że to nic złego, nie chcę znowu d szpitala.
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie to ostatnio czesto brzuch lekko pobolewa jak na okres i tez nie wiem co myslec. w czwartek mam wizyte to sie dopytam o ile nie bede sie wstydzic. Ostanio to nawet przez to ze moja mala mniej sie odzywa znów mam mysli że jest cos nie tak i panikuje i czekam do usg zeby lekarz powiedzial mi że jest ok. Wariatka ze mnie ale taka juz jestem jak w 13 tyg szłam na usg to byłam przygotowana do szpitala na zabieg na połówkowym tez mnie niepokój wziął tylko oczy przysłaniałam a teraz tez nie wiem co myślec. Pewnie jest dobrze ale ja swoje.
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=odkur...ml%3B700%3B504 Kurcze, ja mam wrażenie, że mój jest twardy cały czas. Już sobie zaczynam wkręcać i się stresować W sumie im brzuszek większy tym twardszy, prawda? No bo dziecko już też większe, skóra się napina, tak sobie tłumaczę, ale nie wiem czy to dobre tłumaczenie![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() Mi teraz postawiła się po raz drugi, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze, bo zaczynam panikować
|
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Mój brzuch też do miękkich nie należy. Co prawda, jak się położę, to brzuch jest inny
Nie martw się, to pewnie normalne A co do stawiania się macicy, to czasami też mi się zdarza... Wtedy brzuch w jednym miejscu mam twardy jak kamień. Oj, już piszę bez sensu Spokojnych nocy i kolorowych snów
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodkich snów
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
tez lece spac a moja mala kopie mnie i chyba domaga sie jedzenia.... a ja nie lubie o tej porze jesc:-( dobranoc dziewczynki.
|
|
#1766 |
|
Rozeznanie
|
Asia nie panikuj... Ja miałam ostatnio po małym co nieco stawianie po 4-5 razy na godzinę w nocy... i Też się martwiłam ale do rana przeszło. A teraz w środę byłam na wizycie i pytałam o to i lekarz mi powiedział tak, że teraz będzie tak coraz częściej bo macica ćwiczy i jeśli nie jest to regularne i długie to jest wszystko w porządku... Poza tym badał mnie i nic się nie zmieniło od ostatniej wizyty... A jak Cię to martwi to może weź nospę jak masz...
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
dziś się chyba nie witalam. Melduje ze ze mną juz lepiej, nawet dziś sama poszłam do sklepu. Powoli i krokiem kaczym ale dałam rade. Szukając pomocy w bólach pachwin natrafiłam na takiego bloga http://www.blog.przedporodem.pl/bol-w-pachwinach/ robie to od dziś i mam nadzieje,ze będzie lepiej ![]() Mój 5 letni chrześniak od wczoraj goraczkowal, 38,5. Temp nie dawało się zbijac i dziś z 40 stopniami trafił do szpitala, ma zostać na obserwacji. Mam nadzieje,ze sam nie zostanie bo się biedulek mój zaplacze chyba . Ja bynajmniej nie zostawiła dziecka samego oby szybko wrócił do zdrówka. Dziś zakupiłam w biedronce pierogi z truskawkami, zjadłam z cukrem i śmietanka, pyszne były. A na jutro zrobiłam karkoweczke w sosie własnym i młodą kapustę zasmazana. Będę jeszcze młode ziemniaki Może z masłem czosnkowym zapiekane? nawet nie wiecie jaka mi radość sprawiło gotowanie,przez tyle dni w łóżku nie napawalo mnie radością. Co do Odkurzacza my mamy taki http://www.electro.pl/Odkurzacz_ZELM...rzacze_piorace fajna sprawa ma funkcję prania, filtr wodny po każdym odkurzaniu woda do kibelka i spokój, ale można też Założyć zwykły worek. Jutro jedziemy po Lozeczko dla Małej i po łóżko dla nas i zrobimy chyba ostateczne przemeblowanie. Czy coś Jeszcze? A wiem Brzuszek mi ostatnio się napina, dopiero poczulam co to znaczy. Wieczorami strasznie trudno wysiedziec, ale jeszcze około 70 dni i Niusia będzie z nami. To chyba na razie tyle, reszty nie pamiętam dziś idąc do sklepu powtarzała w myślach listę zakupów i jak już stałam przy ladzie zapomniałam kompletnie co mam kupić,skleroza ![]() Chusteczek nie będę używać tylko wodę zwykłą. Czy wam też porobiły się takie wlokniaki na skutkach? |
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, że panika to najgorsze, ale już sobie ubzdurałam, że wyśle mnie do szpitala,a dopiero co go opuściłam ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A jak to dokładnie wygląda? Bo ja mam takie kropki jakby dziwne i sutki wielkie jak wentyle od stara, jak powiedział Tż
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje tez takie wielkie się zrobily moj je nazywał od Jelcza wentylami, ale teraz zmienił nazewnictwo : POMPY MLEKA Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-28 o 22:45 |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie groźne chyba? Moje dziecię się rozszalało ![]() Pompy mleka Dobre, heh, moje są naprawdę wielgachne, masakra
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-06-28 o 22:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

.
:zarl ok:

. Ja bynajmniej nie zostawiła dziecka samego