|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
no... pachwiny
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Hje-Polcia na tym pierwszym zdjęciu jaka szczuplutka,bardzo się zmieniła Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
tak czytam o tych waszych przygodach w piaskownicach/placach zabaw i ja się z jakimiś takimi dziwnymi kwasami nigdy nie spotkałam chyba. ale za to wczoraj przez okno widziałam jak babcia siedzi z wnuczką. dziewczynka była w sukience, więc usiąść w piaskownicy nie mogła. babcia ją tak za ręce z niej wyniosła:/ potem dziewczynka bawiła się szyszką, spadła jej to babcia ją kopnęła bo szyszką nie wolno oczywiście była histeria to koniec zabawy i do domu. szklanko przepraszam, ale uśmiałam się poszłyście w końcu do tego zoo? hje Pola urocza hope ja tez po roku przestałam dawać D, ale po przeczytaniu tego bloga co szaja wkleiła, znowu daję Debrah brawo za picie z kubeczka uczyłaś z normalnego czy doidy?
|
#3184 |
|
Konto usunięte
|
hope, tak
|
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
ja dodam od siebie, że odkąd biorę wit. D, skończyły się moje problemy z łzs na twarzy
a kupowałam kremy za miliony $ i Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A bluzeczka sliczna, zwlaszcza dla takiej chudzinki jak Ty Silver, super Kurcze no, taka okropna pogoda a ja na poczte z dziewczynami musze zadzierac (tz w pracy)
|
|
#3187 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3188 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
brawa dala Polci za schodzenie!!!! I jak wyrosla!!!!! Cytat:
![]() i podlaczam sie pod pytanie, z jakiego kubeczka sie uczylyscie? Cytat:
w zalaczniku moj pomocnik
|
|||
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
aale mam dola...wczoraj było spotkanie z koleżankami, na który kolejny raz nie miałam jak jechać, super normalnie...już calkiem sama zostane na tej wichurze...jeszcze teraz wakacje, to już w ogóle;/ ;/ poza tym, tzt nie chce biało szarej kuchni.. na dodatek tzt ma pretensje, ze ja mu nie pomagam i by miał mniej problemów, jakby sam budowal chate, wiesniak jeden.
|
|
#3190 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy w sklepie ,posprzątałam mieszkanie,zrobiłam Darii kompot z truskawek. Ale pachnie cudnie tym kompotem
![]() Teraz Daria drzemie. Położyłam ją trochę wcześniej bo o 14 znajoma ma do mnie przyjechać. No to nadrabiam...15 stron oczywiście tylko przelecę raz dwa bo czasu nie mam ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- marsi, przecudny brzuszek lady, piękny kącik na Piotruś ![]() hope, gratuluję odebrania kluczy Cytat:
super!ale słodziaaaaaaaaaak Cytat:
Cytat:
trzymam mocno za Was kciuki!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-06-28 o 13:16 |
|||
|
|
|
#3192 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ona drobna jest. 10 kg waży. Myślę że nie masz się czym przejmować dziękuję Cytat:
dziękuję dziękuję Cytat:
Cytat:
Niech zdrowo rosną Cytat:
Pokaż koniecznie jak wyszło u Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-06-28 o 13:15 |
|||||||
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja na szybko. Kupiłam dziś takie czółenka do sukienki. ....MISIA mi podpowiedziała... bo sama bym na takie nie spojrzała. no i się trafiły w Tesco za 31zl
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47075681]\
Hje, świetnie młoda w ty wianku wygląda co to?[/QUOTE]Wianek w sensie? Kupiony na ciuchach za 5 zł ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy wszystkim Teraz już naprawdę idę, bo się już zbieramy
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
jeju, ale pogoda się zrobiłaaaaaaaaaaaa ;/ esz...
k.
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Hje , Polcia jest fantaatyczna i te jej minki
dziewczyny, słyszałyście o zajęciach dla maluszków Socatoots? własnie zapisałam Leosia na lekcje pokazową , poleciła mi to znajoma ona zachwycona chodzi z coreczką. Czekam na telefon i chętnie bym porobiła coś nowego z moim urwisem, on ma tyle energii że szok! ja w tej ciąży chyba ani kg nie przytyje, na razie waga ani drgnie a to już prawie 20 tc |
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Hje Pola
Misia nie poszłyśmy dalej nie było lepiej także nie ryzykowałam (skaleczyłam się w rękę, wykipiały mi ziemniaki (!), zepsułam Ewie sorter z klockami i dopóki mój tż go nie naprawił Ewa chodziła z nim po pokoju i robiła buuuu, a wieczorem krojony chleb wypadł mi z woreczka )Marsi nie słyszałam o takich zajęciach, na czym polegają? |
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończył nam się basen i szukam czegoś zeby moj urwis się wyszalal a slyszalam,ze koszt nie jest duzy wiec z niecierpliwoscia czekam na lekcje pokazową |
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi u nas jest bambino football czy cos takiego ale dopiero od 2go rz, widze, ze w socatots sa mlodsze grupy, wiec chybba sie wybierzemy, dzieki za linka
a wiesz mniej wiecej jaki koszt???Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, z tej strony nawijka, pani na włościach
Aaaa w koncu mam chwilke, by Was odwiedzic ![]() Jestesmy drugi dzien na nowym mieszkaniu, TZ pracuje, wiec ja sama ogarniam malucha, kartony i żądzę na naszym przewielkim metrażu ![]() Najważniejsze - w koncu moge powiedziec z czystym sumieniem, ze Kuba chodzi Od srody zaczal wypuszczac sie samodzielnie w dalsze wycieczki, ale w czwartek i piatek zrobil taki postep, jakiego nie udalo zrobic mu sie od narodzin! Lata gdzie chce, w ogole mnie nie slucha, widac, ze totalnie mu sie to podoba Wciaz nie chce chodzic za raczke (nigdy nie chcial). W zwiazku z tym latwo nie mam, bo w kazda dziure mi wchodzi. Poza tym faza na wyciaganie butow z szafy i stawianie ich przy drzwiach wejsciowych z zawodzacym "dada" (na dwor) jest jak najbardziej na miejscu ![]() Sasiedzi chyba nas nie polubia Nie wiem czy to nowe miejsce, zmeczenie chodzeniem czy ząbki (zauwazylam dwa wybijajace sie) tak na niego wplywaja (pewnie wszystko do kupy), ale Kuba mniej wiecej od godziny 16 do wieczora urzadza gigantyczne histerie. Wrzask jest doslownie o wszystko, a juz w szczegolnosci jak nie pozwalam bawic sie szczotka od wc, grzebac w wc, w czasie kiedy mama na nim siedzi ( ), bawic sie kurkami od kuchenki czy srodkami czystosci.Dodatkowo doszly nam histerie wozkowe. W koncu Kuba nie po to nauczyl sie chodzic, by siedziec w wozku Takze samotne zakupy odpadaja (juz wiem co to znaczy gonic dziecko i zerkac na wozek jednoczesnie ), TZ bedzie musial sie bardziej zaangazowac (sasassaasa )Na szczescie noce idealne - bez pobudek spi od ok 20 (dzis 19:30) do 7-8 ![]() Mala, pytalas o nas (ciesz sie kobito!! wroci odmieniony ), Ola charlizz chora A Ultra nam zaginela.Misia, teraz mam duuuzo dalej do Jelitkowa, ale no problem - dojade ![]() Szklanko Twoja historia - mistrzowska!! Wiecej nie pamietam Ciekawe jak tam bokeh
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-06-28 o 20:22 |
|
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Witam sie po dlugim czasie Nie wiem, co u Was, ale od poniedzialku postaram sie byc na biezaco. My z tz mielismy urlop, spedzilismy go na jezdzeniu i ogladaniu domow, niestety to tylko jeszcze mocniej namącilo mi w glowie i wcale nie wiem, czy nie lepiej byloby jednak sie budowac. Julka spedzala z tz cale dnie i to bylo super! Teraz jest faza na tate, choc ta na mame wcale nie minela ![]() Poczytam Was troche jutro, a od przyszlego tyg. wracam Stesknilam sie juz ![]() Buziaki dla Was i dzieciakow
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Wita sie
Cora marnotrawna wraca do szacownego grona Dziecie po mega wyczerpującym dniu padło jak kawka o 19 takze tego, mam taki dłuuuugi wieczór, ze nie wiem co z nim zrobic Na wstępie pytanie: na wesele ide, za dwa tyg. Sukienke mam zeszłoroczną, granatową z szyfonu. Co o tym myslicie? Nie bedzie siary? W sensie, ze teraz inne modele, materiały. Ale kurcze, nikt mnie w niej nie widział, bo tamto wesele było w zupełnie innym gronie. A jakos zal mi kade wydadwac na kolejną, zwlaszcza, ze tamta tania nie była.... Wbijam wiec, bez uwsteczniania, tyle co z dzis poodpisuje. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- http://demotywatory.pl/4359142/I-zos...go-z-dzieckiem internety mi sie wieszają, ze łomatkoicórko |
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z drugiej strony karnet open na siłkę kosztuje mniej ![]() Cytat:
i teraz chłopak Ci pokaże co potrafi ![]() widzę,że szczotka do wc rządzi nie tylko i nas histerie u nas też są normalne więc TO TAKI ETAP ![]() fajnie,że u Was fajnie ![]() no wreszcie kochana Sylwietta, Ciebie też witam Laurko i Ciebie wywołujemy ![]() Byłam z siostrą na gyrosie i na lodach mam schiza bo ruchy czuję wyraźnie a miałam ostatnio dwa dni ,ze prawie nic i własnie dziś tak miałam dopiero po lodachniby to normalne w tym wieku ciąży ale wiecie strach jest |
||
|
|
|
#3206 |
|
Lurker ;)
|
Hej, Sylwietta tez mam problem z netem musze chyba przedzwonic do upc, bo sobie w kulki leca
![]() Znowu rozpoczynam poszukiwania pracy, ehh dziwnie bedzie sie przyzwyczaic, ze nie jestem przeszukiwana pare razy dziennie wykrywaczem metalu I boje sie, ze nie znajde niczego porzadnego i skoncze w jakims polo markecie na kase za najnizsza krajowa ![]() ![]() ![]() Ogolem mala plakala w piatek w zlobie ;/ we wtorek idzie na 8 h, juz sie boje...
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
tak zbiorowo, odnosząc sie do wypowiedzi Waszych w sprawie zachowan piaskownicowych: Młody w swojej robi co mu sie podoba, chce siedziec niech siedzi, chce sypac do butów, a syp. W zbiorowej nie mielismy okazji byc
Poza tym, jesli chodzi o zakazy, to Bartula na podwórku obowiazuje wolna amerykanka, jesli to co robi nie jest niebezpieczne. I tak: kladzie sie na trawie, chodzi bez butów po trawie, po kamieniach tez chciał ale zabolało to zażądał butów lezy na psie jesli piesa nie zdązy uciec , chodzi na czworaka po chodniku, jesli akurat ma takie zyczenie. Wczołguje sie pod krzewy, ławki, hustawke. Je z krzaka maliny i porzeczki (kwasne jak jasny pieron a on tylko sie smieje ). Jakbym miała wiecznie mówic nie wolno i nie rób tak to ja bym chyba sie wsciekła po tygodniu... a co dopiero dziecko.... Stanowczo zabraniam: dzielenia sie z psem swoim jedzeniem na zasadzie raz ja-raz pies (widziałam na zywo taki przypadek ), dochodzenia do kosiarki i do psa jak je, ale to chyba standard. NAWIJKO, bardzo sie ciesze z Waszego nowego gniazdka teraz zobaczysz co znaczy dziecko samodzielne ![]() SZKLANKO, ale pojechałas po bandzie ja na takie cos mówie dzien zamuła PSTRYNIU, ale masz przystojniaka mój tez czapkowy, ale własnie w kapeluszach mu nie za ladnie, czapki z daszkiem zakładane tył na przód i kaszkiety są obowiakowo DEBRAH, brawa dla Amelki Bartulo tez naumiał sie pic ze zwykłej szklanki bez wylewania ale musze mu jeszcze podtrzymywac, sam nie umie HJE, nie poznałabym Poli Co do wit D- młody dostaje, A Szaju- czy jak mi bez przerwy "cos" na twarzy wyskakuje to z niedoborów? sobie tez dawac? Tyle pamietam |
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Socatots właśnie dostałam @ od nich i podali mi linka,żeby polecać innym,gdyby któraś faktycznie chciała to zapraszam na pw, może będą z tego tytułu jakieś zniżki
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy na Kukizie, fajnie bylo... mlody wytrzymal cala jedna piosenke pod scena
przez to nie mamy foty z Pawelkiem a pozniej pojechalismy na starowke lapac golebie, bosz - jaki szal byl!
|
|
|
|
#3210 |
|
Lurker ;)
|
Neti ile dalas za butki? Fajne bardzo
Bylam w f&f wczoraj, wzielam malej portki i bluze na jesien juz. A dzis kupilismy nocnik ale nie rozkminia jeszcze ![]() Marsi maz sie odzywal? ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Marsi owszem w Biedrze dobrze stoja z hajsem, ale w takim polo czy lidlu jest najnizsza krajowa. Ja bym nie dala rady w takiej pracy, jestem pyskol i pewnie zmieszalabym z blotem klienta ktory by sie na mnie wyzywal
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

oczywiście była histeria to koniec zabawy i do domu.
uczyłaś z normalnego czy doidy?
a kupowałam kremy za miliony $ i 

)

oczywiście tylko przelecę raz dwa bo czasu nie mam 
klask i:

jak pokonujemy więcej niż 20km autem, a tu wakacje przed nami i już mam wizję obrzyganej Oli, siebie i wszystkiego wokół w aucie 

wroci odmieniony
A Ultra nam zaginela.
), dochodzenia do kosiarki i do psa jak je, ale to chyba standard.