|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Zazdroszcze tym, ktore wiedza czego chca w kwestii porodu- czy wolicie sn czy jestescie nastawione na cc. Ja nie umiem sie na nic zdecydowac i dlatego nie wiem jak sie przygotowac
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Ale miałam dziś intensywny dzień, cały czas w biegu. Najpierw byliśmy u rodziców- kończą remont, tż skręcił meble, ja pomagałam przy lżejszych porządkach, potem musiałam się ze szkoły wyprowadzić, żeby salę zwolnić, po tym skoczyliśmy na obiad, do makro po pieluchy, do siostry pożegnać się z jej synkiem, który jutro jedzie na pierwsze kolonie... jak padłam na meczu, to jeszcze nie wstałam. Aż się źle czuję, jakby mnie jakaś choroba brała, ale to pewnie zmęczenie. Kocyk, herbatka i planowałam przysypianie, ale kurka mecz taki fajny!
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
tak w ogóle to piękne ubranka kupiliście. Zakochałam się w tym szaro pomarańczowym !! Cytat:
~~~ Dziewczyny uświadomiłyście mnie że to faktyczmie zaczęłam dziś 9 miesiąc. SZOK! Podjechał do mnie kolega TŻ po jakieś narzędzia, który nie widział mnie od stycznia i mówi żartobliwie "Ty jeszcze chodzisz w tej ciąży...coś Ty słonica ile można czekać na to żebyście mieli tak samo prze***bane jak inni mają" Od razu jakoś mi się humor polepszył. nagiakt WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOOOOWEJ DRODZE !! Jak dobrze wejść na wątek i nie mieć miliona stron do nadrobienia ;p
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Uh, jakoś przebrnęłam przez te 10 stron
w tym tempie wątek wykończycie w tydzień ![]() Przedłużyłam mężowi umowę i wzięlam nowy telefon. Wróciłam w tym celu do tego pana który mi wyrobił duplikat karty. Czekałam specjalnie do niego chociaż obsługiwał kogoś długo a inni doradcy byli wolni. W efekcie oddał mi do siedzenia swój wygodny fotel zamiast tych kretyńskich hokerów, dał zniżkę na abonament a potem jeszcze zakupy z podłogi pozbierał teraz jeszcze dla siebie muszę jakiś telefon wybrać, bo mam już dosyć użerania się z tym rzęchem.Wczoraj pokłociłam się znowu strasznie z mężem, w sumie o pierdołę, ale mniejsza z tym. Do czego zmierzam. Pal licho, że w ciąży się człowiek bardziej przejmuje i łatwiej rozkleja. Ale kurde jak zacznę płakać, to kurna nie mogę przestać, jak wodospad normalnie!
|
#2255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy okazji waszych rozmów o sn zaczęłam się martwić o moją kość ogonową. Jak byłam młodsza to chyba ją sobie stłukłam i teraz jak za długo siedzę to w tym miejscu puchnie i potem sączy mi się ropa. Miałam to operacyjnie usunąć, ale zawsze mi było nie po drodze :/ |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47082990]To może ta woda co się u ciężarnych zatrzymuje w organiźmie to u ciebie tak znajduje ujście. Byś się musiała przed i po zważyć ile tracisz po takich płaczotokach :p
[/QUOTE] ahahahaha w sumie może coś w tym jest, piję dużo a sikam w sumie mało, puchnąć nie puchnę więc może faktycznie
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam już nic nie robić, ale stwierdziłam, że już tak z rozpędu spakuję jeszcze torbę dla synka. Moja stoi od grudnia, teraz na niej torba z rzeczami dla niego gotowa stanęła. Mam dwie torby: białą i czarną. W razie gdyby ktoś mi wiózł, nic nie przegapi
nie są jakieś wielkie i ciężkie. Nawet gdybym miała sama iść na porodówkę (czego nie przewiduję), to sobie bez problemu poradzę.
|
|
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ pustki dzisiaj
Mamuśki się pewnie bawią, sobota, lato, wakacje ![]() Mój TŻ poszedł sobie sam na mecz, a mi się nudzi ![]() Może powinnam zacząć chociaż torbę do szpitala pakować, ale nie chce mi się zupełnie I tak się jeszcze zastanawiam nad tymi ubrankami. Ja np nie mam wcale śpioszków... Body, pajacyki, spodnie, koszulki, sukienki i ewentualnie takie jakby ogrodniczki Oprócz tego sweterki, bluzy, kurteczkę, rajstopy, skarpetki i czapeczki. Muszę mieć spiochy?
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47077131]Moje też pewnie będzie jadło słodycze. Za bardzo ja je lubię, żeby młodemu odmawiać. Niekonsekwentna bym była
![]() Zastanawiam się jeszcze dlaczego tak wszyscy piszą o alergiach: na jedzenie, kosmetyki, mleko, pampersy. Naprawdę one są teraz tak częste u dzieci? u mnie w rodzinie chyba nikt nie ma.. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. My we wrześniu będziemy mieli 4 rocznicę. Strasznie szybko ten czas leci... A dużo masz ciuszków na wieksze rozmiary? Ja mam trochę na 68 cm, ale na większe rozmiary to już tylko pojedyncze ciuchy. Uznałam, że kupię poźniej, ale teraz sama nie wiem... zaczarowanadlaniego mi też się wydaje, że mam za mało ciuszków. Uznałam, że muszę dokupić śpiochy, bo body mam masę na długi i krótki rękaw, ale śpiochów raptem kilka sztuk. A może tak mi się wydaje, bo dawno na zakupach nie byłam ![]() To może z nim szczerze pogadaj. Mój wreszcie skończył remont i już widzę, że zaczyna pomagać w domu. WIadomo, że jak pracował przy remoncie to nie oczekiwałam od niego większej pomocy, ale teraz jest mi coraz ciężej i bez jego pomocy może być ciężko... A dzisiaj zaczynam 35 tydzień za 35 tydzCytat:
![]() Cytat:
something loose and comfortable to wear during labour that doesn't restrict you from moving around or make you too hot – you may need about three changes of clothes two or three comfortable and supportive bras, including nursing bras if you're planning to breastfeed – remember, your breasts will be much larger than usual about 24 super-absorbent sanitary pads your washbag with toothbrush, hairbrush, flannel, soap and other toiletries towels things to help you pass the time and relax, for example, books, magazines or music a sponge or water spray to cool you down front-opening or loose-fitting nighties or tops if you're going to breastfeed dressing gown and slippers five or six pairs of pants a loose, comfortable outfit to wear after you have given birth, and to come home in clothes (including a hat) and nappies for the baby a shawl or blanket to wrap the baby in a co do śpioszków to ja mam tylko jedne bo teściowa mi wysłała a tak mam tylko pajacyki i body ja zaczęłam pakować torbę i jakoś nie skończyłam bo naszły mnie wątpliwości jak urodzi się chłopiec a te moje ciuszki wszystkie takie dziewczęce chyba jeszcze cos uniwersalnego dokupie |
||
|
|
|
#2260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super. Wielkie dzięki, trochę mi to rozjaśniło sytuację 3 zmiany ubrań do porodu... To ja będę jeszcze musiała coś dokupić Też tak właśnie myślałam, że wezmę uniwersalne ciuszki, bo może być niespodzianka Ostatnio dokupiłam kilka takich rzeczy, białych przeważnie także jestem przygotowana. Ale mam zdecydowaną większość na dziewczynkę Jestem w czarnej d... jak będzie chłopak Ja w takim razie nie będę szukać juz tych śpiochów, bo chyba nie są tu za bardzo popularne
|
|
|
|
|
#2261 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczynz moja mala wlasnie obudzila sie z placzem i tak mnie nastaraszyla..... w tym czasie maz pojechal do apteki po krople, bo dostal kataru i zatkalo mu kompletnie zatoki... nie moglam jej uspokoic ani dobudzic... az mi sie zesiusiala... Ona ma 4,5 roku i nigdy nie mialam takiej sytuacji... teraz zmienilam jej posciel, pizamke, swoje pizame i czekam, az pralka skonczy cykl, zeby to jeszcze rozwiesic... mam nadzieje, ze to jednorazowa akcja.... niczym sie nie denerwowala w czasie dnia ani nie stresowala... wiec skad taka sytuacja???
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-06-29 o 09:58 Powód: mala zamiast mama :D :-) |
||||
|
|
|
#2262 | |
|
Rozeznanie
|
Hello,
wybudził mnie zły sen i od godziny nie spię. Justa miałam CI to już wcześniej napisać, ale nie miałam jak. Przed badaniami związanymi z alergią itp. nie wolna brać ŻANYCH leków bo one zakłócają wyniki. Pisałaś, że kupiłaś sobie coś w aptece a następnego dnia poszłaś do laboratorium zrobić badanie. Nie dziwię się, że miałaś wynik na granicy. Ten lek obniżył CI wartośc. Mi się wydaje, że powinnaś odstawić to co sama sobie zaaplikowałaś i zrobić badanie raz jeszcze cholestazę. Twoje objawy są niepokojące. Zaczarowana przepraszzam, że odp. z opóźnieniem, ale mając dziecko w domu nie mam często jak pisać. W pon zadzwonię i umówię się na wizytę, niestety procedura jest taka, że trzeba dzwonić. Ostatnim razem mnie zbyto twierdząc, że pewnie żle prowadzę dietę. Mój lekarz olewał sprawę, wiec zostało po streemu. Teraz jednak sam się martwi i mam się nie dać zbyć. Do tego mam mieć obowiązkowe ktg po 36 tc. Od wczoraj słabo czuję małą i nie wiem czy to pogoda i taki okres. Jeśli tak dlaej będzie to jadę do szpitala to sprawdzić. Piękne te ciuszki. My wczoraj też zaliczyliśmy zakupy dla całej rodzinnki. Mała dostała śliczną wiosenną kurteczkę i sukieneczkę ze sweterkiem. Dzisiaj jedziemy tylko wymienić spodnie na mniejszy rozmiar i wstąpie do kosmetyków po duperelki do szpitala i dla mnie to koniec łażenia pos klepach, bo bardzo mnie to wyczerpuje. Termin mam za miesiąc wiec już czas na totalny relaks. Na szczęscie wszystko poprane i poprasowane, pięknie prezentuje się w szufladach. No i się pocwalę bo dawno nie słyszałam tylu komplementów co ostanio. Spotkałam się z koleżanką, a ona zachwycona jak pieknie wyglądam i że zupełnie nie przytyłam. Ponoć lepiej niż w 1 ciąży. I, że jestem taka zadbana. Od innych koleżankek i kolegów, że pieknie wyglądam. Myślę, ze to kwestia dobrego samopoczucia, bo jak mam złe dni to wyglądam bardzo źle i wówczas słyszę, że źle wyglądam. Miło usłyszeć takie słowa, bo tylu durnotach odnośnie ciąży które słyszałam na temat ciąży, płci, brzucha itd. ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio pomaga średnio,na chwilkę. Dziś od 5nie spie bo mialam straszny atak swędzenia nog,krem nawet nic nie pomógł. Ja powoli dostaje szalu
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam tak, jak napisałaś. Że Twoja mama obudziła się z płaczem i aż Ci się zesiusiała... wiesz, a może córa na swój sposób przeżywa to, że zaraz będą takie zmiany w rodzinie i dopadł ją jakiś koszmar? Nie wiem, nie znam się ale tak mi przyszło do głowy..A jeśli nie lubisz oliwek, bo za tłuste to spróbuj może naturalnego oleju? np. kokosowy wchłania się dość długo ale np z awokado, ze słodkich migdałów już lepiej... A np. lniany działa przeciwświądowo myślę że znalazłabyś jakiś swój ideał tu możesz poczytać który ma jakie właściwości: http://zrobsobiekrem.pl/pl/c/Oleje-zimnotloczone/4Dziewczyny, czy któraś z Was ma ten materac Hevea Duo Activia? http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...in-gratis.html
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
35 tydzień
Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale podejrzewam, że za miesiąc o tej porze będziemy wszystkie panikować i myśleć, która następna a może nawet kolejka będzie już rozpoczęta. ![]() Zdążyłam już puścić pralkę i zmywarkę, nie ma nic lepszego do roboty w niedzielę o 8 rano, gadałam też z kumpelą, która ma termin na lipiec i będzie rodzić w tym samym szpitalu, czy aby skład naszych toreb jest w miarę podobny, żeby trochę mniej się stresować czy aby na pewno mamy wszystko co potrzebne. Mój tż stwierdził, że obie jesteśmy nienormalne bo torby wypchane jak na tygodniowy urlop. ![]() Pogadałam wczoraj trochę z tżtem, właściwie to on sobie gadał a ja tylko wyłam i smarczyłam mu w rękaw. Nie dałam rady powiedzieć mu do końca wszystkiego, w sumie nie wiem czy się domyślił czy nie ale widzę, że zmienił trochę swoje nastawienie do moich "fanaberii". |
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Gosia dzieki, zmienilam z mama na mala!!! Corcia wstala i oczywiscie niczego nie pamieta!!!! Licze, ze to jednorazowa sytuacja!!! Zobaczymy jak bedzie dzisiejszej nocy!
pentuerka- moze leki troche poprawily wyniki, ale mnie przede wszystkim zalezy na tym, zeby swedzenie ustalo i prawidlowo pracowala watroba! Same wyniki w sobie nie sa istotne, tylko to zeby przestalo swedziec i nie szkodzilo dziecku! Nadal bardzo sie drapie, bo wczoraj idiotka zostawilam leki w lesie... maz znowu pojechal do apteki.... |
|
|
|
#2268 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może lepiej się na nic nie nastawiać… Cytat:
|
|||
|
|
|
#2269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie dziwie sie ze humor Ci sie polepszyl fajnie slyszec takie rzeczy w ciazy ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Tz dzis do mnie powiedzial zebym sobie pod przescieradlo juz podklad poporodowy wlozyla w razie co, on to mi sie wydaje mysli ze na dniach urodze
|
|||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
wczoraj miałam taki zaganiany dzień, że nawet nie miałam czasu odpalić kompa- za to dzisiaj mam co nadrabiać ![]() kupiliśmy wczoraj wózek tak się cieszę i wprost nie mogę się doczekać, kiedy będzie do odbioru ( jakieś 2 tygodnie trzeba czekać). Pisałam wam, że jesteśmy praktycznie zdecydowani na Bebetto Luca, ale nastąpiła zmiana decyzji i jesteśmy posiadaczami- Bebetto flavio
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jeju.. moze jak zrobisz ponowanie badania to cos wyjdzie i lekarze cos poradza na to swedzenie ![]() moze to dlatego ze niedlugo pojawi sie malenstwo jednak to zmiana bedzie w calej rodzinie albo po prostu miala zly sen ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Ruchy malej sa lepiej juz odczuwalne czy dalej slabo ? Komplementow nigdy dosc a zwlaszcza w ciazy
|
||
|
|
|
#2272 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamy,
czytam Was od dawna, ale jakoś nie miałam czasu się logować, później stwierdziłam, że już za późno, ale w sumie co mi szkodzi, może mnie przygarniecie ![]() Dziś zaczęłam 33 tydzień ciąży, spodziewam się synka i coraz bardziej nie mogę się doczekać chodzę do szkoły rodzenia, właściwie już ostatnie zajęcia przede mną, bardzo się cieszę, że się na nie zdecydowaliśmy, bo to moja pierwsza ciąża i o wielu sprawach nie miałam pojęcia. Halinka- w związku z Twoimi obawami, między innymi postanowiłam się udzielić na Waszym forum. Co prawda ja jestem nastawiona na poród sn, ale rozumiem, że masz obawy i chcesz inaczej, także mogę podpowiedzieć Ci coś co powiedziała mi znajoma lekarka. Masz prawo nie wyrazić zgody na poród siłami natury, powiedzieć, że nie będziesz z nimi współpracować i nie zamierzasz rodzić inaczej niż przez cc. Nie umiem Ci powiedzieć czy to poskutkuje w Twoim szpitalu, ale jak tak Ci bardzo zależy a nie znajdziesz innego rozwiązania to możesz spróbować. |
|
|
|
#2273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czy którąś z was bolą dłonie? Nad ranem spać nie mogłam, bo tak mnie stawy przy palcach bolą. Doczytałam, że to przez opuchliznę po nocy. Ale ból nieznośny
|
|
|
|
|
#2274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() jeszcze miesiac i zaczniemy sie wypakowywac ojjojjojoojo ![]() dopiero sie zacznie jak ktoras z mam pierwsza sie rozpakuje to potem bedziemy sie zastnawiac ktora nastepna moze bedziemy robi jakies zaklady ? ![]() ja uwazam ze do szpitala lepiej miec za duzo niz za malo Dobrze ze powiedzial Tz i sie wyplakalas to na pewno tez pomoglo moze jak nie dasz rady mu powiedziec to moze napisz mu latwiej jest pewne rzeczy napisac niz powiedziec a duszenie w sobie takich spraw nie prowadzi do niczego dobrego ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
za 33 tc
|
|||
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś miałam najgorszą noc od początku ciąży. W związku z tym pęcherzem muszę dużo pić, więc co godzina pobudka do łazienki. Do tego jeszcze po tym nocnym posiłku za każdym razem mam zgagę, dziś była taka silna, że myślałam, że oszaleję... rozbudziłam się tak, że od 4 do 6 nie spałam w ogóle, ze złości aż waliłam w poduszkę. Budzi mnie każde przekręcenie się z boku na bok, za każdym razem bolą mnie barki... ech... na szczęście w końcu zasnęłam (jeszcze pobudka o 7- mierzenie ciśnienia i leki) i spałam do 10. Wiecie, że chyba w pt.po szkole rodzenia mi zszedł ten kamień/ piasek z nerki? Tak myślę, bo bolało, bolało, a po tym przestało. Jak to ma być mały poród, to nie było tak źle ![]() Dziś 29, co oznacza, że do terminu równe dwa miesiące. Wydaje mi się, że to tak strasznie długo jeszcze... Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-06-29 o 12:11 |
|
|
|
|
#2276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, już nie wiem czego bardziej cc czy sn dobrze ze nie ja o tym decyduje bo to dopiero by był ciezki wybor
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
Mnie zostało 4 tygodnie i 6 dni.
dzisiejsza noc całkowicie nieprzespana ani minuty. wyglądam jak zombie boli mnie dosłownie wszystko. na dodatek przeczytałam opinie o wózku spacerowym tako laret i okazało się że lipa! podobno potrafi się wywrócić do tyłu jak dziecko w nim śpi i musze szukać czegoś innego. nie bd ryzykować.
|
#2278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciała bym kupić laret imitacja lnu masz może tą wersje czy zwykły laret? Jakie są Twoje wrażenia? Jak się prowadzi?
|
|
#2280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami też w ciągu dnia jak dłużej posiedzę, to jak ruszę coś mi się wylewa ![]() Ja właśnie teraz już nie nastawiam się na nic... Koleżanka poradziła mi, że jak bardzo chcę cc to mogę powiedzieć, że przypomniało mi się, że w przeszłości miałam mały wypadek np. na rowerze i miałam pękniętą miednicę, wtedy na pewno cesarkę zrobią. Tylko, że ja nie wiem już czy to będzie faktycznie lepsze... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

w tym tempie wątek wykończycie w tydzień
ahahahaha w sumie może coś w tym jest, piję dużo a sikam w sumie mało, puchnąć nie puchnę więc może faktycznie 

Oprócz tego sweterki, bluzy, kurteczkę, rajstopy, skarpetki i czapeczki. Muszę mieć spiochy?
za 35 tydz
Ostatnio dokupiłam kilka takich rzeczy, białych przeważnie także jestem przygotowana. Ale mam zdecydowaną większość na dziewczynkę
zmotywowalo mnie to, wrzucilam wczoraj rzeczy do prania, zamowilam lozeczko.. Chce zamowic wozek.