|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
i jak było? opowiadaj! Cytat:
gratuluję! Wszystkim świeżym żonkom życzę dużo miłości, szczęścia każdego dnia i spełnienia wszystkich marzeń ! Ostatnio trochę mnie nie było, ale to przez to, że robiliśmy mały remont w mieszkaniu, załatwialiśmy ślubne sprawy i jakieś inne pierdoły. A jutro się przenosimy na czas wakacji do naszej rodzinnej miejscowości Trochę ostatnio ogarnęliśmy: -Mamy już wszystkie potwierdzenia - będzie 70 osób z 90 zaproszonych - Kupiliśmy prezenty dla Tatków - stalowe długopisy z Parkera, pójdą jeszcze do graweru - Kupiliśmy koszulę, krawat i spinki dla Tż - Kupiliśmy pończochy (Gatta Michelle czy jakoś tak :P oby nie spadały, bo nie testowałam jeszcze nigdy tej firmy, zawsze brałam Calzedonię) - Podzwoniłam do organisty, siostry strojącej kościół, do poradni - niedługo mamy iść na pierwsze spotkanie - Byłam w piątek na przymiarce
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
PM to odrębna jednostka ode mnie. Jasne, że ma pasować do mnie, ale nie jesteśmy jednością. Będzie też na mnóstwie zdjęć sam, czy z innymi gośćmi, którzy przecież nie będą mieli idealnie dobranych koszul/sukienek, pod PMa czy pode mnie. A co ze śnieżnobiałymi obrusami - też mam zmienić na ecru, zeby sukienka nie wyglądała na brudną? ![]() Zwyczajnie wybór jest taki: PMowa koszula ecru = pasuje do mnie*, ale sam wygląda średnio korzystnie. PMowa koszula śnieznobiała = PM wygląda jak milion dolców, jest ekstra elegancki. Moja sukienka jest w kompletnie innym kolorze. Przecież każdy będzie wiedział, kto jest PMką (no raczej ), i kto PM ![]() * z tym pasowaniem do siebie PMa i PMki, to czasem usilne próby dopasowania koszuli PMa do sukni PMki, kojarzą mi sie z próbami dobrania nowej kanapy do salonu "żeby pasowała".
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
Say,
za załatwione sprawy! ![]() Co do koszul, to ja też się nie upieram, decyzję podejmiemy na przymiarkach. TŻ jednak mierzył koszulę w odcieniu idealnym pod kolor mojej sukni i prezentował się świetnie. Zmierzymy jeszcze śnieżnobiałą i zobaczymy, jak lepiej wygląda. Ja mam zagwózdkę z prezentami dla rodziców... mamy na to ograniczony budżet i planowaliśmy bukiety i kosze. Jednak bardzo chciałabym dać rodzicom jakąś trwałą pamiątkę z wygrawerowanymi kilkoma słowami ode mnie, bo wiem, że ich to niesamowicie wzruszy. No i jedyne co przychodzi mi do głowy to skrzynka na wino z grawerem, ale wtedy to i tak koszty się mnożą - 4 skrzynki to 140zł bez zawartości, do tego trzeba kupić alkohol, a oprócz tego chciałabym kosze i kwiaty, bo rodzice nie są takimi koneserami alkoholu, że np. docenią dobrą whisky czy mega ęą wino na tyle, że kosze będą niepotrzebne... macie jakieś pomysły w jakiej innej formie mogłabym im przekazać te słowa "utrwalone"? Nie chciałabym iść w żadne kurzołapy w stylu statuetek itp... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-06-29 o 11:12 |
|
|
|
#3604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już z resztą pisałam to nie raz wczoraj właśnie kupiliśmy koszulę śnieżnobiałą, tż super w niej wyglądał. w koszuli ivory zlewał się w jedną całość (ma jasną karnację, jasnobrązowe włosy i oprawę oczu i niebieskie oczy). poza tym widząc różnice w odcieniu goście przecież nie pomyślą, że mam brudną suknię, tylko, że to jest po prostu jej odcień.swoją drogą, tej koszuli naprawdę niewiele będzie widać. tż mam marynarkę, kamizelkę i krawat. a pomiędzy nami też będzie kilka cm dystansu. Cytat:
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-06-29 o 11:26 |
||
|
|
|
#3605 | ||
|
Rozeznanie
|
Poszłam do wikarego, który w mojej parafii jest dość 'cięty', ale właśnie nic nie powiedział, ani o nic nie pytał. Nie było się czym stresować
![]() Cytat:
Zmądrzał mi trochę Fajnie, że już macie garnitur, bo on w sumie najważniejszy jest za resztęalloffkowa - super prezent Gratuluję 69-dniówki ![]() Cytat:
![]() Gratuluję załatwionych spraw Dobrze, że mi przypomniałaś o organiście, bo też miałam iść Ale nam już mało czasu zostało - to już tylko 34 dni ![]() Anesthesia - my dajemy kwiaty, a po ślubie albumy ze zdjęciami ślubnymi z dedykacją
|
||
|
|
|
#3606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak po 5 krótkich linijek tekstu...Cytat:
Ja z mamą czujemy już solidną presję czasu... wczoraj zamówiłam paski wybielające i kupiłam bluzkę na przygotowania. Jutro jedziemy z mamą na zakupy poszukać dla niej stroju, bo jednak w sukience z Modbisu nie czuje się tak dobrze, jak by chciała. W przyszłym tygodniu jedziemy z TŻ po obrączki... jak dobrze, że ruszyło coś do przodu
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-06-29 o 12:17 |
||
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które zamawiały słomki papierowe z ebay z Chin:
Jak długo czekałyście na przesyłkę? Myślicie, że jest sens zamawiać, jak do ślubu zostały mi 34 dni?
|
#3608 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczynki, właśnie wróciliśmy z honeymoon i taką niespodziankę zrobił nam nasz kamerzysta:
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem się jednak internet przydaje, żeby nie zwariować z wszelkimi kwestiami ślubnymi ![]() Poza tym, między ecru, a śnieżną bielą jest ogromna różnica, więc tym bardziej nie wydaje mi się, żeby goście pomyśleli, że 'przypadkiem' nie trafiliśmy z kolorem koszuli
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poszłam dzisiaj specjalnie do kościoła usłyszeć nasze zapowiedzi, a ksiądz nie przeczytał bo miał mnóstwo podziękowań po ostatnich uroczystościach. Może na wcześniejszej Mszy czytał... Byliśmy w sobotę mierzyć garnitury. W sumie jeden nam się bardzo podobał, ale jakoś kieszenie TŻ'towi odstawały i sama już nie wiem... Dlatego mam też pytanie do dziewczyn z Warszawy lub okolic. Była któraś z was z TŻ'tem w salonie "Dyplomata" na Jana Pawła? Nie wiecie jak tam z cenami? Mój wujek tam kupował, ale to było 5 lat temu i nie wiem w jakim stopniu mogły się zmienić ceny. A wiem, że dopasują to każdej sylwetki garnitur. Mamy już zaświadczenia z USC, zapowiedzi poszły, zaproszenia wszystkie rozdane (telefon jak na razie milczy, a czas na potwierdzenia do 20 lipca), za dwa tygodnie idę na próbną fryzurkę i makijaż. Ale niestety nie uda mi się tego zgrać z przymiarkami sukni. Kupiłyśmy też dla mamy sukienkę
|
|
#3611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nie mamy tego dylematu, bo ja mam białą suknię, więc koszula ivory byłaby bez sensu. Ale i tak biel od bieli się różni, koszule z mankietem na spinki tż ma śnieżnobiałe, a na guziki ta biel jest aż niebieskawa (wszystkie koszule białe i 100% bawełna)...Cytat:
Ja tam też chciałabym być na zapowiedziach, ale u nas będą w ostatnim miesiącu przed ślubem, czyli wszystkie 3 w sierpniu.Cytat:
Cytat:
Ale wyglądaliście świetnie i film bardzo fajny ! ![]() U nas dzisiaj pierwsza spowiedź przedślubna, jedziemy do Franciszkanów, mam nadzieję, że będzie okej...
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam, ale oczywiście wcięło mi cytowanie Gratuluję wszystkich załatwionych spraw! ![]() Enzunio cudowny filmik, przepięknie wyglądałaś Matko, zostały niecałe 4 tygodnie do ślubu i zaczynam łapać stres Zostało jeszcze mnóstwo drobnych rzeczy, które musimy zrobić/ kupić/ zamówić/ potwierdzić i boję się, że o czymś zapomnę Jutro jedziemy kupić koszulę dla TŻta i może wreszcie jakieś ciuchy dla niego na poprawiny (albo trampki chociaż, żeby miał cokolwiek ). Poza tym w Pepco widziałam w piątek świetne koszyczki w kształcie serca, więc kupimy je jako koszyczki ratunkowe- większy do damskiej i mniejszy do męskiej łazienki. Poza tym musimy zacząć rozglądać się za prezentami dla rodziców, więc może jutro uda nam się coś złowić Mamy już całą choreografię- teraz tylko trzeba ją doszlifować i będzie cacy
|
|
#3614 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My kupiliśmy ivory - taką dobrały w sklepie babki... I tak kupimy jeszcze z dwie bo wiadomo , że TŻ na weselu bedzie sie pocił i przebierał więc można kupić teraz śnieżnobiałą. Żaden problem ![]() Przesąd (w naszych rejonach) , że nie powinno niby słyszeć swoich pierwszych zapowiedzi. Mam to gdzieś i byłam dziś. Dziwnie i śmiesznie tak słyszec o sobie Ale wieeeeeelkie podniecenie i radość. Trzymaliśmy się za ręcę i śmialiśmy non stop a ludzie po sobie patrzyli i na chór hahah Po wyjściu znajomi śmiali się, czy nie bolało, że spadliśmyz ambony oraz gratulowali nam. To było bardzo miłe. Juź nie mogę się doczekaaaać naszego wielkiego dnia ![]() Anesthesia ja kupowałam dla ojców chrzestnych tutaj http://blashka.pl/ i jestem bardzo zadowolona z jakości
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-06-29 o 14:02 |
|||||
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
mam problem odnośnie prezentu dla rodziców na podziękowanie.. na pewno będą kwiaty, ale jeszcze coś musi być, bransoletki odpadają, zdjęcie też, a o koszach ze słodyczami już nie wspomnę.. ciężko, nie mam pomysłu w ogóle, tym bardziej, że im ciężko cokolwiek kupić
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
#3616 |
|
Rozeznanie
|
My jako prezenty dla rodziców zamawiamy reczniki z hafte po 2 na osobę - duży kąpielowy i mały a po ślubie dostaną miniaturki naszej foto książki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie powinno, ale niby czemu? ![]() Cytat:
Moi rodzice najbardziej by się ucieszyli z jakiegoś wypadu do spa czy teatru, ale dla rodziców tż to już ogromny problem, że muszą z domu wyjść...
|
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
alloffkowa super prezenty, na pewno będziecie z nich zadowoleni
![]() oluska mamy tak samo, zostało dużo takich pierdołek do zrobienia/kupienia a czasu coraz mniej :-o enzunio świetni filmik, super pamiątka! a ujęcie w 1:52 ... ♥!
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poszukujemy alkoholu na wiejski stół
![]() Jakiś bimberek (powyżej 50%), oczywiście z legalnego źródła Czy któraś z Was będzie miała coś takiego u siebie?
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czemu nie powinno mi z okazji zbiżającego się slubu wiele starszych cioć przypominało różne przesądy ale mam wiekszość z nich gdzieś. Dbam tylko o dotrzymanie tradycji w nieoglądaniu mnie w sukni ślubnej przez TŻ Zreszta wg tego co słyszałam to powinniśmy już dawno się rozejść :Pfascinata my będziemy mieć bimber ale go załatwia catering i widać , że nie chciała szefowa mówić skąd bedzie wiec i my sie nie dopytywaliśmy. Zbytnio Ci nie pomogę...
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-06-29 o 16:13 |
|
|
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki kompromis między skrzynką, a koszem słodkości ![]() A masz może jakieś swoje zdjęcia tych skrzynek?
|
|
|
|
|
#3622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wybaczcie offtop, ale chcecie może mi polecić jakąś firmę /sprzedawcę allegro/sklep internetowy fajnymi i niedrogimi kostiumami kąpielowymi? za tydzień jedziemy na weekend nad jezioro, a moje bikini z zeszłego roku okazało się teraz za duże w biuście
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Enzunio - filmik - wcześniej nie widziałam Twojej buźki ![]() Anesthesia - kup podwójną skrzynkę - jeśli chcesz prześlę Ci namiary na sklep internetowy (producenta) u którego zamawiam skrzynki co roku jako gadżety dla kontrahentów. Ma duży wybór i mam nadzieję sprzedaje w detalu. Ja sama się zastanawiam nad prezentami dla naszych rodziców i przyznaję że przyprawia mnie to ból głowy Dziewczyny jutro idziemy na 8:00 dać na zapowiedzi i zrobić te "badania" o których pisałam... ciekawa jestem z jakim nastawieniem wrócę... Myślicie że 100 zł na zapowiedzi w mojej parafii będzie ok?
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie mam pojęcia czy da się gdzieś kupić? chyba trzeba kogoś znać kto robi
|
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
Kochana w H&M można fajne stroje skompletować i w dobrych cenach.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosko wyglądaliście Allofkowa, fajne prezenty My juz po naukach nawet bylo fajnie, okciec franciszkanin mega luzacki i w ogóle ![]() Cieszę się bardzo |
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo szybko to załatwiliście!! my mamy miesiąc do ślubu i dopiero się za to zabieramy
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam to załatwić szybciej bo nie wiem jak będzie z czasem w przyszlym roku a tak, zrobione, odhaczone nie wiem czy dużo z tych nauk wynieśliśmy, ale było spoko, bez jakis dziwnych "moherowych" tekstów
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daleko masz do wawy? Też potrzebuje heheMy rodzicom dajemy oskary za rolę najlepszych rodziców oraz koszulki dla każdego z napisem 'będę najlepszą teściowa/najlepszym teściem na świecie ' Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

lecę czytać
i jak było? opowiadaj! 

), i kto PM
"żeby pasowała".

Już widzę że tragedia będzie z kupnem koszuli, butów, kamizelki i musznika....
Zmądrzał mi trochę
za resztę

Zostało jeszcze mnóstwo drobnych rzeczy, które musimy zrobić/ kupić/ zamówić/ potwierdzić i boję się, że o czymś zapomnę