|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
damn good coffee
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
|
|
|
|
#1832 |
|
BAN stały
|
Tinkerbell, czyli co pies Cię podgryzie w rękę, a ty zaraz rzucasz się na podłogę, bierzesz jego łapę i gryziesz?
Sorry, ale dla mnie to się już kwalifikuje do leczenia. |
|
|
|
#1833 |
|
Konto usunięte
|
wątek o mojej kuzynce - pani pedagog, która potwierdza znany stereotyp, iż pedagogowie nie umieją wychowywać własnych dzieci.
jej syn to istny potwór i to na jej własne życzenie. przykładowy dialog: syn [wówczas miał 4 lata]: JESTEŚ MŁOTKIEM/NIE LUBIĘ CIĘ. JESTEŚ MŁOTKIEM. IDŹ SOBIE kuzynka: synku, czemu tak mówisz do mamy?/mamie jest przykro, jak tak do niej mówisz inna sytuacja: jestem u kuzynki, jemy śniadanie. jej syn dostał na śniadanie chleb posmarowany czymś i pokrojony w kawałki, do popicia kakao. syn rzekł: "ja chcię keciup". no i ketchup dostał, lecz nie w tym miejscu na talerzyku, w jakim sobie zażyczył. i co dalej? krzyk, wrzask, płacz, histeria, rzucanie się - w efekcie spory kubek kakao wylądował w całej kuchni i w salonie. więcej tam nie przyjeżdżam - w życiu nie widziałam tak piekielnego dzieciaka. takich sytuacji było mnóstwo. |
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest źle. Znam dziecko, które zachowywało się gorzej w podobnym wieku, z czasem przeszło.
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
To o niczym nie świadczy. Ja też znam takie dziecko, teraz już w zasadzie nastolatkę bo ma 14 lat i nie jest lepiej, a raczej jest tragicznie.
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zrozumiałaś mnie, ja właśnie o tym piszę, że pewno gdyby zrobiono jakieś badania, to wyszłoby że część tych dzieci wyrosła na porządnych ludzi a część jest jeszcze gorsza niż w dzieciństwie.
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Wprawdzie nie mam swoich dzieci, ale mam psy, a z tymi dziećmi co miałam kontakt (długi, nie na 5 min. ) widzę masę podobieństw odnośnie zachowania. Dzieci i psy bardzo szybko kojarzą pewne rzeczy czy czynności z czymś konkretnym.
|
|
#1840 |
|
Konto usunięte
|
to nie był jednorazowy wybryk tego dzieciaka. problem w tym, że nie mogłam wytrzymać u nich w domu przez kilka dni, bo dzieciak jest wręcz wampirem energetycznym. to nawet nie jest taki mały łobuz, to jest małe toksyczne stworzenie
|
|
|
|
#1841 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Co do dzieci i psów to coś w tym jest - porównując kontakt z półtorarocznym dzieckiem i psem to jest niemal identycznie, tylko z psem łatwiej, bo nie płacze :P
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-06-29 o 23:18 |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam przykład OZM z parciem aby dziecko było najmądrzejsze i najbardziej rozwinięta na świecie.
Rodzice posiadają terz już ok 9 miesięczne dziecko. Każda zabawka którą da się w prezencie dziecku musi zostać zaakceptowane przez rodziców. Zabawka musi spełniać następujące wymagania: -nie przedstawiać istot fantastycznych (misiek smok -nie jest akceptowany), musi tez przedstawiać w sposób realistyczny zwierzęta -być w odpowiednich kolorach (próbnik akceptowanych barw zmienia się z wiekiem dziecka) -musi spełniać normy zabawek i mebli w żłobkach -zabawki muszą być drewniane -muszą rozwijać wyobraźnię przestrzenną dziecka -zabawka musi być wielowymiarowa -nie może mieć elementów elektronicznych (nie może wydawać dźwięków, świecić się itd) Jest jeszcze więcej zasad ale zapamiętałam tylko te. Jeżeli zabawka nie przejdzie akceptacji to jest zwracana osobie którą ją podarwała bo "oni nie pozwolą aby oni mieli głupie dziecko" |
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2014-07-01 o 16:41 |
|
|
|
|
#1845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Konto usunięte
|
W przedszkolu tez maja takie zasady?
Tak czy siak, biedne dziecko. Ciekawe, jak to bedzie jak pojdzie do kolegi/kolezanki. Jego rodzice kaza usunac zabawki "szkodliwe"? Beda musieli schowac do szafy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-07-01 o 17:30 |
|
|
|
#1848 |
|
Konto usunięte
|
Tym bardziej, ze dzieci lubią sie bawić ostatnimi rzeczami, jakie byśmy o to posadzili. Ja też kupuje dziecku zabawki edukacyjne blablabla, a największą radoche ma zwykle z kartonu po takiej zabawce, jeszcze większą z folii, pustego opakowania po kremie czy butelce. To są jego ulubione zabawki
Ale nie bronie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1849 |
|
Konto usunięte
|
No tak, ale dzieki takim zabawkom - kartony itd. (moje wczoraj zrobily zabawki z tamponow - w zadnym przedszkolu nie uswiadczysz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-07-01 o 17:31 |
|
|
|
#1850 |
|
Konto usunięte
|
No to jego rodzice są niecali, jak zrobili sobie dwójkę dzieci i jedno musi się opiekować drugim.
|
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
W przedszkolu nie mają takich zasad -normalne, zwykłe przedszkole. Ale mają w planach, że jak przyjdzie ich dziecko to oni staną się przedszkolem Montessori i wprowadzą zakazy przynoszenia zabawek z zewnątrz oraz dostosują przedszkole do wymagań rozwojowych swojego dziecka.
|
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, a jak nasika wlascicielce do buta to ona sika sobie do drugiego. Wysłane przez Tapatalk
|
|
|
#1853 |
|
Zasiedzenie
|
Nasika na niego
![]() Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
#1854 |
|
BAN stały
|
A jak zje jej jedzenie bo jakoś przypadkiem się do niego dobierze to ona zje karmę z jego miski. Oko za oko, ząb ...
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47118882]Tym bardziej, ze dzieci lubią sie bawić ostatnimi rzeczami, jakie byśmy o to posadzili. Ja też kupuje dziecku zabawki edukacyjne blablabla, a największą radoche ma zwykle z kartonu po takiej zabawce, jeszcze większą z folii, pustego opakowania po kremie czy butelce. To są jego ulubione zabawki Ale nie bronie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Folia jest niebezpieczna. Wszelkie woreczki, reklamówki, rolki z folią do pakowania żywności. Dziecko może włożyć głowę i udusić się. Niektóre folie elektryzują się i nie dają się ściągnąć , przyklejają się jakby do ciała dziecka, uniemożliwiają dostęp powietrza. Folia z rolki może zamienić się w sznurek , który dziecko może okręcić na szyi. |
|
|
|
#1855 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka chodziła do przedszkola z elementami Montressori, akurat z tego co widziałam nie opiera się ta metoda tylko i wyłącznie na zabawkach edukacyjnych.
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w weekend w Malborku. Chodziliśmy po zamku w grupie z przewodnikiem, a nie sami, bo stwierdziliśmy, ze może on co nieco poopowiadać w ciekawy sposób. Ale zbyt dużo nie dało się z tego wynieść przez dzieci. Malutkie, takie wózkowe. Naprawdę trzeba je wszędzie zabierać ze sobą?! Zamek - bruk, strome schodki, piwnice, wąskie przejścia (ledwo człowiek się zmieści), a ci pchają się z wózkiem. Oczywiście nie wszędzie te wózki mogły wjechać jak się okazało, ale nie zmienia to faktu, że rodzice twardo próbowali. No dramat. I co takiego niby paromiesięczne dziecko lub nawet 2-latek ma z tego wynieść? Rodzice też niewiele, bo przez sporą część wycieczki koncentrowali się na tym by zająć czymś potomstwo żeby nie płakało i nie krzyczało. Nam dzieci skutecznie zagłuszały przewodnika, no przyjemność średnia. 1 dziewczynka, taka z 5 lat, chodziła grzecznie z mamą i ciocią i było widać, że jej się podoba. Natomiast dwoje malutkich w wózkach, jakiś jeden na oko 2-latek i jeszcze 1 paromiesięczny w nosidełku takim na brzuchu u taty to masakra. Ten tatuś oczywiście wszędzie musiał być pierwszy, a mały wył...
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-07-02 o 11:55 |
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Lillka, ja z siostrą od wieku 3 lat też zwiedzałyśmy wszystko z rodzicami, jeździliśmy razem na wakacje i niby gdzie mieli nas zostawiać? Ale zgodzę się, że kiedy niemowlę, czy starsze dziecko ma gorszy dzień powinno się zrewidować plany i pójść np. na plac zabaw zamiast zwiedzać zamek.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

Rozumiem, że jak pies narobi na dywan, to Ty zrobisz to samo?
Ale nie bronie...