|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Szaja, a jak długo mniej więcej dzieciaczki w wózkach jeżdżą? Do dwóch lat? Czy dłużej ?
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Silver ale z Was pięknotki
Sylwietta Szaja, wiem,że dziewczyny bardzo chwalily zappa Wiecie co? od 3 dni jestem z moim Leosie totalnie sama 24 h/dobę i zauważyłam,że maly nie ma lęku separacyjnego ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
dlatego też zastanawiam się czy jest sens kupować dla maleństwa nowy wózek wielofunkcyjny skoro zaraz Leos wyrośnie ze spacerówki to chyba byłoby lepiej kupić tylko głęboki
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wygląda ta księga dźwięków? Bo dużo razy o niej pisałyście ale nie wiem o co cho
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Do nas tez dotarla ksiega dzwiekow. Zainteresowanie owszem bylo, na 15min podczas jazdy tramwajem
![]() Moje dziecko ma w nosie wszystkie zabawki. Wlasciwie od urodzenia nie ma zadnej ulubionej - nie spodobal sie ani stolik edukacyjny, ani pchacz, hula kula, pluszaki, znikopis, klocki, wszelkie swiecaco-edukacyjno-grajace, zabawki do kapieli. Nic nic nic. Najbardziej lubi bawic sie kartonami, pudelkami - na topie jest wrzucanie do nich roznych rzeczy, wyciaganie, znow wrzucanie, potem potrzasanie, odwracanie do gory dnem i rozne takie Tanie w utrzymaniu dziecko
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47091635]
Sylwia, devikap i spokojnie możecie to samo brać ![]() [/QUOTE] dzięki Cytat:
Cytat:
teraz musze kupic taką prawdziwą futbolówke to moze jej nie dadzą rady, ale boje sie, że młodemu noge urwie jak przyłozy Bo do tej pory kupowałam niby do nogi, ale lzejsze ale skutek zawsze jednaki SILVER, co do wózka, Bartulo ma czasami takie napady, ze sam ząda żeby go wozic nawet po podwórku czy ulicy przed domem. Jak gdzies jedziemy na dłuzej to zawsze zabieram małą parasolkę, czasami wysiedzi godzine, czasami 5 minut a w wózku manele ![]() MARSI, no co Ty, spoko luz poluzowałam bokserki w tym temacie, ci ludzie dla mnie nie istnieją Leos pewnie zachwycony mamusią tylko dla siebie? |
||
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na księgę dzwięków jest szał ale Wiosnę na ulicy Czereśniowej ma w nosie, a szkoda bo ja się wkręciłam niesamowicie, opowiadam sobie historyjki a ten nawet nie podejdzie Hope- u nas też jest w trzech częściach |
|
|
|
|
#3248 |
|
Konto usunięte
|
Silver, Agatka idąc do przedszkola w wieku 2l. 4mcy nie korzystała - ja tylko czasem dla wygodny z powodu ciąży bralam w złą pogodę wózek, no i jakoś miała 3,5 roku i anginę i musiałam do lekarza jechać, P. nas zawiózł a wracać na piechtę z gorączkującym mocno dzieckiem... no to wózek wzięłam, no ale to naprawdę awaryjnie.
Ale widzę po Dorotce - ma 1,5 roku prawie a o wiele słabiej niż A. chodzi, obstawiam że do 3rż będzie nam stale potrzebny Czy wasze dzieci też lepiej chodzą same niż za rękę? Dorka się za rękę przewraca (nie specjalnie, kompletnie nie potrafi utrzymać równowagi) a sama idzie o niebo lepiej. |
|
|
|
#3249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobię, a potem napiszę, co u nas Hje, jak Polcia super w tym wianku wygląda Pstryku, Kubuś ma cuuuudne usta ![]() Silver, ale pięknie wyglądacie; no i fajne ma Daria zwierzątko ![]() Cytat:
pisałam właśnie, że trochę ciężki, a jak już jakieś zakupy do koszyka włożę, to masakra; ale za to zwrotny bardzo; na szczęście nigdzie go wnosić nie muszę i zakupy z wózkiem baaaardzo rzadko Cytat:
Cytat:
za mało jasnych pasemek mam, bo sie bałam, że całkowita blondyna będę ale następnym razem będzie jaśniej; może przez słońce mi sie jeszcze troszkę rozjaśniąsuper, że już u siebie widziałam na fb, że Bokeh też na kartonach siedzi![]() i brawa dla Kubusia za "prawdziwe chodzenie" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-06-29 o 23:03 |
||||||
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
żebyś wiedziała, w weekendy nigdy mnie tu nie było TZ wraca jutro rano, przyznam,że tęsknie za nim jak diabli zyć bez siebie nie umiemydziewczyny nie ma któraś do sprzedania komody aspelund białej z ikei z dwoma szufladami ??????
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
byłam wczoraj na IP, na szczęście nie z Filipem, ze sobą
jak wstawałm do niego w nocy to tak pierdutnęłam stopą w komodę, że aż się popłakałam; rano nie mogłam stanąć, tak mnie palec bolał i byłam pewna, że złamany; na szczęście "tylko" mocno stłuczony, nie mam połowy paznokcia, ale w zamian mam pięknego krwiaka chodzę jak pokraka na pięcie i już mnie zaczyna boleć, coś czuję, że jak palec przestanie, to będę piętę maściami smarowaći pokłóciłam się z tą moją kreaturą no i głupio mi, nie wiem jak jej powiedzieć, że nie będę[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47092118] Czy wasze dzieci też lepiej chodzą same niż za rękę? Dorka się za rękę przewraca (nie specjalnie, kompletnie nie potrafi utrzymać równowagi) a sama idzie o niebo lepiej.[/QUOTE] nie zauważyłam, żeby jakaś różnica była, tak samo chodzi
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi sierotko jak Ty to zrobiłaś?
pamiętacie od którego tygodnia dziecko w brzuchu może mieć czkawkę? mam wrażenie że juz drugi raz czuje ale nie wiem czy to nie za wcześnie ???
|
|
|
|
#3253 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() byliśmy dzisiaj na rowerach (pierwszy raz całą trójką) ponad 2h jeździliśmy. tyłek mnie boli ale za to Hania była zachwyconaa i kupiłam ten odkrywczy domek (szaja chyba go kiedyś polecałaś?) dziecka nie było przez godzinę ![]() mała dbaj o siebie! silver cudne jesteście sylwia my mamy devikap i chyba z 7 czy 9zł płaciłam a starcza na długoszaja u nas w sumie bez różnicy, czy ze rękę czy sama ![]() elllmi współczuję palucha obitego:/
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem, jakoś tak zamach nogą zrobiłam za duży, bo musiałam przejść przez chrapiącego TŻ i baaaam; no i wychodzi na to, że to jego wina
![]() my w tamtym tygodniu jeździliśmy i dłuuuugo czułam moje "du.pne kości" pod koniec już na stojąco pedałowałam, bo nie mogłam wysiedzieć
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna helloooooo jak tam brzusio rośnie? już wiadomo kto tam siedzi?
opowiadaj brzuchatko
|
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
zostawiłam Ole na godzinę - wracam a tu WSZYSTKO zarzygane - łóżko, pościel. Dziecko smacznie spało w tych rzygach
nawet kwęknięcia nie usłyszałam, ani nikt z domowników, masakra!! Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
charliz jak Ola? szaja u nas nie ma roznicy czy chodzi za reke, czy sama. Coraz rzadziej sie przewraca ellmi a ja myslalam, ze "bronde" to z japonskiego ;-) tu nie rozroznia sie "r" i "l", wiec sa stosowane wymiennie little powodzenia w szukaniu pracy silver juz na zapas - kciuki za badanie i jego wyniki ---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- Przyjaciele wczoraj wyjechali, wiec wracam na dobre. Yae bardzo sie rozgadala przez te trzy tygodnie i niesmialo mowic zaczyna. Ostatnio w parku cwiczy podciaganie na drazku i podskoki. Nauczyla sie zdmuchiwac dmuchawce i zadnemu nie przepusci. ---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- szajopedio Kobieto wielewiedzaca, umiesz cos powiedziec na temat alergii na laktoze? |
|
|
|
#3258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
moje dziecko jeszcze spi trzeci dzien z rzedu raczy mnie spaniem do 8 albo i lepiej ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47092118] Czy wasze dzieci też lepiej chodzą same niż za rękę? Dorka się za rękę przewraca (nie specjalnie, kompletnie nie potrafi utrzymać równowagi) a sama idzie o niebo lepiej.[/QUOTE] tak, czesciej zdarza sie ze mlody upadnie jak idzie ze mna za reke niz jak idzie sam... tylko przypominam ze my wsiowe, wiec co i rusz kamien, dolek, mega trawa itd w "miescie" czyt. po asfalcie, chodniku raczej okco do wozkow - mlody zaczal wczesniej chodzic, na zime i najgorsze roztopy spacery w wozku sobie darowalam, jak trzeba bylo to na noziach popitalal. na wiosne kupilismy zwykla parasolke ale rzadko uzywamy, zdecydowanie woli dreptac. parasolka przydaje sie na duze zakupy - jest gdzie siaty zawiesic ![]() Cytat:
omg! az mnie noga zabolala jak to czytalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- dziekujemy za komplementy! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- cisza w eterze, mlody nadal spi to Was jeszcze pomecze ![]() UWAGA, UWAGA, UWAGA!!! jako ze czynie to rzadko, to tym razem nadrobie CHWALIMY SIE! ![]() ![]() 1. Mlody od soboty spi pieknie do 8.00-8.30 2. Dzis mlody przespal PIERWSZY RAZ pieknie cala noc!!!!!!!!!!!! (przypominam ze skonzylismy juz dawno 1,5 roku). i spi dalej ![]() 3. Fajnie sie rozgadal, zawziecie tlumaczy cos po swojemu, coraz czesciej ladnie powtarza slowa po nas. no i od kilku dni mlody mowi zdanie (bo chyba mozna to tak traktowac ) - mama/dziadzius/ ciocia / koko... nie nie ![]() 4. No i wisienka na torcie dalam wczoraj mlodemu napic sie z butelki tego Kubusia water i wiecie co? zalapal od razu i tak od poludnia do 18/19tej wypij cala butle!!!!!!!!!!!!!! czujecie to? 500 ml!!!! od urodzenia jeszcze nigdy tyle nie wypil!!! jak wypijal 100 ml to juz bylam szczesliwa a tu od razu pol litra! prawdziwy chlop! ![]() szokesy takie mam od kilku dni ze szok!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-06-30 o 08:17 |
||||
|
|
|
#3259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowia!Cytat:
![]() ja wiem, ja wiem czym się bawił, to był mój krem z poprzedniego zamówienia ![]() a domek- http://www.mama-bloguje.com/odkrywcz...and-testujemy/
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Heja. .. nie mogę się do Was coś wbić. .
MAŁA Zdrówka. .. CHARLIZZ jak Ola. ... czy Ty chcesz ten Contratubex? PSTRYKU SZAJA. ... fajnie ze macie już labe. .. A w sobotę mamy to wesele a w niedziele wyjeżdżamy. ...i w końcu z tz trochę sam na sam. .. nie do końca bo na 2 dni mój tata ma przyjechać. .. na weekend t. A na następny siostra. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47092118] Czy wasze dzieci też lepiej chodzą same niż za rękę? Dorka się za rękę przewraca (nie specjalnie, kompletnie nie potrafi utrzymać równowagi) a sama idzie o niebo lepiej.[/QUOTE] Nie zauważyłam żeby Daria jakoś gorzej chodziła za rączkę . Tylko że ona chce ciagle sama i ucieka :/Zastanawiam się kiedy nauczy się ładnie chodzić bez uciekania,albo za rączkę bez wyrywania Cytat:
Cytat:
jak Ola?Łał! Podciąganie na drążku? To ona tyle siły ma? Dziękujemy za komplementy i dziekuje za odpowiedzi dot. wózka
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Silver taka gruba książka, dla mnie za cienkie strony do swojej wagi ma ![]() Szaja Młody mi ładnie za rączkę idzie, chyba że petardy do dupusi dostanie i koniecznie już musi być te kilka kroków dalej, to pląta się mi pod nogami za tą ręką ![]() Marsi czkawka? Charlizz jak Oleńka ?Elllmi współczuję. Moja mam tak przywaliła kiedyś w pracy o szfę, ona złamała. Ostatnio t. się wywaliła w robocie. Ręka 3x większa, b tak spuchła, to też na IP że stłuczenie, a gość który ją przyjmował to taki cham że masakra, jakby za karę siedział tam. Pstryku dla Kubusia A Water u nas furorę robi od kilku miesiecy przez przypadek tak na prawdę Byliśmy na spacerze i zapomniała matka synowi picia z domu wziąć to na szybko w sklepie szukałam czegoś![]() Gojka co tam u Was?
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-06-30 o 08:29 |
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
misiael - ale zaj.ebiaszczy ten domek!!! Pierwszy raz go widze. chyba niemozliwe ze go ktoras tu polecala
czyzby to uszlo mej uwadze? ![]() ile kosztuje i gdzie go kupilas? ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
ale powiedz, mlody pije tego kubusia czy ty mu przelewasz np. sama wode/herbatke...bo my od urodzenia pijemy, sorki "pijemy" tylko wode. mlody nie uznawal nic innego a tu nagle taki zonk! i teraz mam dylemat moralny bo to slodkie jednak ale chyba bedzie to pil juz. no bo chyba lepiej niech pije 500ml tego slodkiego kubusia niz 30 ml samej wody ![]() dylematy wspolczesnej matki
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
pstryczku na all oczywiście i używany oczywiście
60zł dałam a nowe po 150 chodzą chyba. Hania też lubi tego kubusia, ale wypije trochę reszte ja a potem leję tam wody ![]() hope jak przeprowadzka?
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
mlody zaczal kwekac, ide do sypialni, patrze sziedzi na lozku. mysle no w koncu wstal
podchodze, mowie dzien dobry dwa bobry - zawsze sie z tego smieje , dalam buzi a ten odkrecil sie doopka i spi dalej ![]() znalazlam ten domek na all 150 zeta.... musze to przemyslec ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
bede czatowac
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
pije co w butelce, bo zazwyczaj jak go kupimy, to poza domem, ale często mu przelewam do butelki wodę lub soczek
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-06-30 o 08:48 |
|
|
|
#3267 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U noworodków/niemowlaków występuje jako czasowa najczęściej (jeśli już jest, bo wcale nie musi) i wynika po prostu z rozwoju - organizm za mało produkuje laktazy, enzymu niezbędnego do trawienia laktozy zawartej w mleku mamy. Rady? a) odciągać trochę mleka przed karmieniem, bo w tej 1 facie jest laktozy najwięcej, b) dawać delicol zawierający laktazę, c) dawać - nie znam dawkowania, w aptece kupisz - laktazę, u nas dostępna chyba w formie proszku, d) w najostrzejrzej wersji, gdy jest nietolerancja laktozy - przejście na bebilon pepti (u was pewnie inne). U starszych dzieci może pojawić się czasowa nietolerancja wskutek np. pasożytów, tak jak u Agatki było - na 3mce odstawienie laktozy całkowite, czyli nabiału nieprzetworzonego. Jogurty ok. A mleko dostawała sojowe, chociaż to nie najlepsza opcja, ale innego nie chciała. W rzadkich sytuacjach jest to genetyczne, czyli organizm nie produkuje laktazy wcale lub w zbyt małej ilości, zazwyczaj podaje się laktazę sztuczną. Objawy - najczęściej pieniste, strzelające kupy, przelewania w brzuszku, u starszych dzieci no to wiadomo, bóle brzuszka silniejsze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Domek kiddieland ja przeca chwaliłam pierdyliard razy
|
||||
|
|
|
#3268 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, te domki po tyle chodzą
bo są super.
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
pstryczku sprawdzaj bo ostatnio były chyba 3 licytacje i poszły po 70 i kup teraz za 50. także tego;p na tablicy też były
moje dziecko powtarza po mnie alfabet
|
#3270 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

widziałam na fb, że Bokeh też na kartonach siedzi
wiecie co ja naprawdę coraz częśćei myślę,żeby stąd wyjechać
no i głupio mi, nie wiem jak jej powiedzieć, że nie będę

) - mama/dziadzius/ ciocia / koko... nie nie 

i ucieka :/