Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-29, 22:19   #3241
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Szaja, a jak długo mniej więcej dzieciaczki w wózkach jeżdżą? Do dwóch lat? Czy dłużej ?
Stary 2014-06-29, 22:23   #3242
marsi11
Zakorzenienie

Silver ale z Was pięknotki

Sylwietta ja pierdziu sorry że tak walnelam ale i tak nie mogę uwierzyć że tacy ludzie chodzą po ziemi i jeszcze udają,że są święci

Szaja, wiem,że dziewczyny bardzo chwalily zappa

Wiecie co? od 3 dni jestem z moim Leosie totalnie sama 24 h/dobę i zauważyłam,że maly nie ma lęku separacyjnego Boskie

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Szaja, a jak długo mniej więcej dzieciaczki w wózkach jeżdżą? Do dwóch lat? Czy dłużej ?
To zależy od dziecka, moj S nie miał dwóch lat jak już nie chciał jedzić, moj Leos tylko na krótki spacerek i resztę sam na nózkach
dlatego też zastanawiam się czy jest sens kupować dla maleństwa nowy wózek wielofunkcyjny skoro zaraz Leos wyrośnie ze spacerówki to chyba byłoby lepiej kupić tylko głęboki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 22:25   #3243
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Bokeh na pewno a kto jeszcze nie pamietam

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Ktoś ostatnio tu pytał o stan posiadanej przez dziecko Księgi Dźwięków..
Nie pytajcie Młody ją przerobił na 3 części

jak wygląda ta księga dźwięków? Bo dużo razy o niej pisałyście ale nie wiem o co cho
Stary 2014-06-29, 22:25   #3244
nafiyqa
Zakorzenienie

Do nas tez dotarla ksiega dzwiekow. Zainteresowanie owszem bylo, na 15min podczas jazdy tramwajem
Moje dziecko ma w nosie wszystkie zabawki.
Wlasciwie od urodzenia nie ma zadnej ulubionej - nie spodobal sie ani stolik edukacyjny, ani pchacz, hula kula, pluszaki, znikopis, klocki, wszelkie swiecaco-edukacyjno-grajace, zabawki do kapieli. Nic nic nic. Najbardziej lubi bawic sie kartonami, pudelkami - na topie jest wrzucanie do nich roznych rzeczy, wyciaganie, znow wrzucanie, potem potrzasanie, odwracanie do gory dnem i rozne takie Tanie w utrzymaniu dziecko

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 22:33   #3245
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47091635]
Sylwia, devikap i spokojnie możecie to samo brać
[/QUOTE]
dzięki
Cytat:
mala, jejku DUŻO zdrówka dla Ciebie i dbaj o siebie. Mierz te ciśnienie codzinnie i zapisuj sobie
ze zdrowiem nie ma żartów

--------------------------

Wracałam od mojej mamy koło 19.00 ..... w największej ulewie
wszystko mokre. Daria nieświadoma niczego bo zasnęła mi w autobusie

No i koniec weekendu. Buuuuuuuu. Szkoda że czas w pracy tak szybko nie mija.
Szaja, Pstryczku, Fewciu, ale Wam fajnie że wakacje macie

Boję się wtorku bo na tą scyntygrafie nerek idziemy
kciuki juz zacisniete

Cytat:

Ktoś ostatnio tu pytał o stan posiadanej przez dziecko Księgi Dźwięków..
Nie pytajcie Młody ją przerobił na 3 części
Pjona można powiedziec, moje dziecie na spólkę z naszą piesą (30cm, no w kazdym razie mała jest )rozpracowali juz 4 piłki teraz musze kupic taką prawdziwą futbolówke to moze jej nie dadzą rady, ale boje sie, że młodemu noge urwie jak przyłozy Bo do tej pory kupowałam niby do nogi, ale lzejsze ale skutek zawsze jednaki

SILVER
, co do wózka, Bartulo ma czasami takie napady, ze sam ząda żeby go wozic nawet po podwórku czy ulicy przed domem. Jak gdzies jedziemy na dłuzej to zawsze zabieram małą parasolkę, czasami wysiedzi godzine, czasami 5 minut a w wózku manele

MARSI, no co Ty, spoko luz poluzowałam bokserki w tym temacie, ci ludzie dla mnie nie istnieją ale czego mozna bylo sie spodziewac, przypomne- mały był chrzczony, my z góry schodzimy do koscioła, a oni na dole rosołek jedzą, to niech sie teraz za przeproszeniem- walą.
Leos pewnie zachwycony mamusią tylko dla siebie?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 22:35   #3246
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Do nas tez dotarla ksiega dzwiekow. Zainteresowanie owszem bylo, na 15min podczas jazdy tramwajem
Moje dziecko ma w nosie wszystkie zabawki.
Wlasciwie od urodzenia nie ma zadnej ulubionej - nie spodobal sie ani stolik edukacyjny, ani pchacz, hula kula, pluszaki, znikopis, klocki, wszelkie swiecaco-edukacyjno-grajace, zabawki do kapieli. Nic nic nic. Najbardziej lubi bawic sie kartonami, pudelkami - na topie jest wrzucanie do nich roznych rzeczy, wyciaganie, znow wrzucanie, potem potrzasanie, odwracanie do gory dnem i rozne takie Tanie w utrzymaniu dziecko

na księgę dzwięków jest szał ale Wiosnę na ulicy Czereśniowej ma w nosie, a szkoda bo ja się wkręciłam niesamowicie, opowiadam sobie historyjki a ten nawet nie podejdzie

Hope- u nas też jest w trzech częściach
Stary 2014-06-29, 22:35   #3247
nafiyqa
Zakorzenienie

Marsi pogonila chlopakow i od razu czesciej tu bywa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 22:38   #3248
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Silver, Agatka idąc do przedszkola w wieku 2l. 4mcy nie korzystała - ja tylko czasem dla wygodny z powodu ciąży bralam w złą pogodę wózek, no i jakoś miała 3,5 roku i anginę i musiałam do lekarza jechać, P. nas zawiózł a wracać na piechtę z gorączkującym mocno dzieckiem... no to wózek wzięłam, no ale to naprawdę awaryjnie.
Ale widzę po Dorotce - ma 1,5 roku prawie a o wiele słabiej niż A. chodzi, obstawiam że do 3rż będzie nam stale potrzebny

Czy wasze dzieci też lepiej chodzą same niż za rękę? Dorka się za rękę przewraca (nie specjalnie, kompletnie nie potrafi utrzymać równowagi) a sama idzie o niebo lepiej.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 22:43   #3249
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrobię, a potem napiszę, co u nas

Hje, jak Polcia super w tym wianku wygląda

Pstryku, Kubuś ma cuuuudne usta i w czapce super wygląda, jak taki wyluzowany "elo ziom"

Silver, ale pięknie wyglądacie; no i fajne ma Daria zwierzątko

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ellmi, miałam okazję dziś karnąć się murą 4 i chyba sie jednak nie zdecyduje, jak dla mnie za ciężki,tyle,że gondole ma dużą a w quinny gondola jest beznadziejna

pisałam właśnie, że trochę ciężki, a jak już jakieś zakupy do koszyka włożę, to masakra; ale za to zwrotny bardzo; na szczęście nigdzie go wnosić nie muszę i zakupy z wózkiem baaaardzo rzadko

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ellmi - super ten kolorek, moze i ja bym se taki pier.dutnela? a to jakas konkretna firma czy kazda powinna go miec w swojej ofercie pod ta nazwa?
nazwa "bronde" to połączenie blondu i brązu, więc to takie ogólne określenie koloru raczej, a nie jakiś konkretny z palety; no i tam są w sumie różne kolory połączone, więc jednym się tak nie da zrobić

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Aaa elllmi ten kolor wlosow - fantastyczny Pochwal sie koniecznie jak u Ciebie wyjdzie
u mnie oczywiście wyszło inaczej za mało jasnych pasemek mam, bo sie bałam, że całkowita blondyna będę ale następnym razem będzie jaśniej; może przez słońce mi sie jeszcze troszkę rozjaśnią

Cytat:
Witam, z tej strony nawijka, pani na włościach
super, że już u siebie widziałam na fb, że Bokeh też na kartonach siedzi
i brawa dla Kubusia za "prawdziwe chodzenie"

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Cytat:
a tak wogóle to posikałam się dziś ze śmiechu jak słuchalam audycji w radio,że posiadając kartę dużej rodziny przysługuje nam rabat w vistuli, kruku i almie wiecie co ja naprawdę coraz częśćei myślę,żeby stąd wyjechać co za chory kraj
porażka

Cytat:

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2014-06-29 o 23:03
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 22:50   #3250
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi pogonila chlopakow i od razu czesciej tu bywa

żebyś wiedziała, w weekendy nigdy mnie tu nie było
TZ wraca jutro rano, przyznam,że tęsknie za nim jak diabli zyć bez siebie nie umiemy

dziewczyny nie ma któraś do sprzedania komody aspelund białej z ikei z dwoma szufladami ??????
Stary 2014-06-29, 22:59   #3251
elllmi
Zakorzenienie

byłam wczoraj na IP, na szczęście nie z Filipem, ze sobą
jak wstawałm do niego w nocy to tak pierdutnęłam stopą w komodę, że aż się popłakałam; rano nie mogłam stanąć, tak mnie palec bolał i byłam pewna, że złamany; na szczęście "tylko" mocno stłuczony, nie mam połowy paznokcia, ale w zamian mam pięknego krwiaka chodzę jak pokraka na pięcie i już mnie zaczyna boleć, coś czuję, że jak palec przestanie, to będę piętę maściami smarować

i pokłóciłam się z tą moją kreaturą koleżanka z pracy zaprosiła wszystkich na wesele, gejosów oczywiście też i mój TŻ z tego powodu nie chce iść, bo ich nie trawi i powiedział, że nie będzie tam siedział na siłę i sie sztucznie uśmiechał no i głupio mi, nie wiem jak jej powiedzieć, że nie będę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47092118]
Czy wasze dzieci też lepiej chodzą same niż za rękę? Dorka się za rękę przewraca (nie specjalnie, kompletnie nie potrafi utrzymać równowagi) a sama idzie o niebo lepiej.[/QUOTE]

nie zauważyłam, żeby jakaś różnica była, tak samo chodzi

Stary 2014-06-29, 23:06   #3252
marsi11
Zakorzenienie

Ellmi sierotko jak Ty to zrobiłaś?

pamiętacie od którego tygodnia dziecko w brzuchu może mieć czkawkę? mam wrażenie że juz drugi raz czuje ale nie wiem czy to nie za wcześnie ???
Stary 2014-06-29, 23:07   #3253
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

byliśmy dzisiaj na rowerach (pierwszy raz całą trójką) ponad 2h jeździliśmy. tyłek mnie boli ale za to Hania była zachwycona

a i kupiłam ten odkrywczy domek (szaja chyba go kiedyś polecałaś?) dziecka nie było przez godzinę

mała dbaj o siebie!

silver cudne jesteście

sylwia my mamy devikap i chyba z 7 czy 9zł płaciłam a starcza na długo

szaja u nas w sumie bez różnicy, czy ze rękę czy sama

elllmi współczuję palucha obitego:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 23:21   #3254
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ellmi sierotko jak Ty to zrobiłaś?
sama nie wiem, jakoś tak zamach nogą zrobiłam za duży, bo musiałam przejść przez chrapiącego TŻ i baaaam; no i wychodzi na to, że to jego wina

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
elllmi współczuję palucha obitego:/

my w tamtym tygodniu jeździliśmy i dłuuuugo czułam moje "du.pne kości" pod koniec już na stojąco pedałowałam, bo nie mogłam wysiedzieć

Stary 2014-06-29, 23:31   #3255
marsi11
Zakorzenienie

Czarna helloooooo jak tam brzusio rośnie? już wiadomo kto tam siedzi? opowiadaj brzuchatko
Stary 2014-06-30, 00:30   #3256
charlizz
Zadomowienie

zostawiłam Ole na godzinę - wracam a tu WSZYSTKO zarzygane - łóżko, pościel. Dziecko smacznie spało w tych rzygach
nawet kwęknięcia nie usłyszałam, ani nikt z domowników, masakra!!

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 05:29   #3257
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
charliz jak Ola?
szaja u nas nie ma roznicy czy chodzi za reke, czy sama. Coraz rzadziej sie przewraca
ellmi a ja myslalam, ze "bronde" to z japonskiego ;-) tu nie rozroznia sie "r" i "l", wiec sa stosowane wymiennie
little powodzenia w szukaniu pracy
silver juz na zapas - kciuki za badanie i jego wyniki

---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ----------

Przyjaciele wczoraj wyjechali, wiec wracam na dobre.
Yae bardzo sie rozgadala przez te trzy tygodnie i niesmialo mowic zaczyna. Ostatnio w parku cwiczy podciaganie na drazku i podskoki. Nauczyla sie zdmuchiwac dmuchawce i zadnemu nie przepusci.

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ----------

szajopedio Kobieto wielewiedzaca, umiesz cos powiedziec na temat alergii na laktoze?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:16   #3258
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
moje dziecko jeszcze spi trzeci dzien z rzedu raczy mnie spaniem do 8 albo i lepiej

Czy wasze dzieci też lepiej chodzą same niż za rękę? Dorka się za rękę przewraca (nie specjalnie, kompletnie nie potrafi utrzymać równowagi) a sama idzie o niebo lepiej.[/QUOTE]

tak, czesciej zdarza sie ze mlody upadnie jak idzie ze mna za reke niz jak idzie sam... tylko przypominam ze my wsiowe, wiec co i rusz kamien, dolek, mega trawa itd
w "miescie" czyt. po asfalcie, chodniku raczej ok

co do wozkow - mlody zaczal wczesniej chodzic, na zime i najgorsze roztopy spacery w wozku sobie darowalam, jak trzeba bylo to na noziach popitalal. na wiosne kupilismy zwykla parasolke ale rzadko uzywamy, zdecydowanie woli dreptac. parasolka przydaje sie na duze zakupy - jest gdzie siaty zawiesic

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nazwa "bronde" to połączenie blondu i brązu, więc to takie ogólne określenie koloru raczej, a nie jakiś konkretny z palety; no i tam są w sumie różne kolory połączone, więc jednym się tak nie da zrobić

u mnie oczywiście wyszło inaczej za mało jasnych pasemek mam, bo sie bałam, że całkowita blondyna będę ale następnym razem będzie jaśniej; może przez słońce mi sie jeszcze troszkę rozjaśnią
aha. ale to jak je sie robi? najpierw blond pasemka a potem braz na calosc czy jak? czy mieszanie 2 farb i od razu na calosc?

Cytat:
omg! az mnie noga zabolala jak to czytalam

Cytat:
hej
a i kupiłam ten odkrywczy domek (szaja chyba go kiedyś polecałaś?) dziecka nie było przez godzinę
/
co to za domek?

Cytat:
sama nie wiem, jakoś tak zamach nogą zrobiłam za duży, bo musiałam przejść przez chrapiącego TŻ i baaaam; no i wychodzi na to, że to jego wina
no przeciez! oczywista oczywistosc!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
zostawiłam Ole na godzinę - wracam a tu WSZYSTKO zarzygane - łóżko, pościel. Dziecko smacznie spało w tych rzygach

o jaaaaaaaaa jak nocka?

Cytat:
Ale ulewa teraz u nas. Na szczęście zdążyłyśmy zaliczyć spacerek

Cytat:

Boję się wtorku bo na tą scyntygrafie nerek idziemy

---
dziekujemy za komplementy! zwracalyscie uwage na usteczka a zadna nie zauwazyla w CZYM K. mi pomagal!

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

cisza w eterze, mlody nadal spi to Was jeszcze pomecze

UWAGA, UWAGA, UWAGA!!!
CHWALIMY SIE!
jako ze czynie to rzadko, to tym razem nadrobie
1. Mlody od soboty spi pieknie do 8.00-8.30
2. Dzis mlody przespal PIERWSZY RAZ pieknie cala noc!!!!!!!!!!!! (przypominam ze skonzylismy juz dawno 1,5 roku). i spi dalej
3. Fajnie sie rozgadal, zawziecie tlumaczy cos po swojemu, coraz czesciej ladnie powtarza slowa po nas. no i od kilku dni mlody mowi zdanie (bo chyba mozna to tak traktowac ) - mama/dziadzius/ ciocia / koko... nie nie
4. No i wisienka na torcie dalam wczoraj mlodemu napic sie z butelki tego Kubusia water i wiecie co? zalapal od razu i tak od poludnia do 18/19tej wypij cala butle!!!!!!!!!!!!!! czujecie to? 500 ml!!!! od urodzenia jeszcze nigdy tyle nie wypil!!! jak wypijal 100 ml to juz bylam szczesliwa a tu od razu pol litra! prawdziwy chlop!
szokesy takie mam od kilku dni ze szok!

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-06-30 o 08:17
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:19   #3259
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

ojaa zdrowia!
Cytat:
hejka!
moje dziecko jeszcze spi trzeci dzien z rzedu raczy mnie spaniem do 8 albo i lepiej

tak, czesciej zdarza sie ze mlody upadnie jak idzie ze mna za reke niz jak idzie sam... tylko przypominam ze my wsiowe, wiec co i rusz kamien, dolek, mega trawa itd

co do wozkow - mlody zaczal wczesniej chodzic, na zime i najgorsze roztopy spacery w wozku sobie darowalam, jak trzeba bylo to na noziach popitalal. na wiosne kupilismy zwykla parasolke ale rzadko uzywamy, zdecydowanie woli dreptac. parasolka przydaje sie na duze zakupy - jest gdzie siaty zawiesic

aha. ale to jak je sie robi? najpierw blond pasemka a potem braz na calosc czy jak? czy mieszanie 2 farb i od razu na calosc?

omg! az mnie noga zabolala jak to czytalam

co to za domek?

no przeciez! oczywista oczywistosc!

o jaaaaaaaaa jak nocka?

---
dziekujemy za komplementy! zwracalyscie uwage na usteczka a zadna nie zauwazyla w CZYM K. mi pomagal!
po prostu wie, że Mamusia ma wakacje
ja wiem, ja wiem czym się bawił, to był mój krem z poprzedniego zamówienia
a domek- http://www.mama-bloguje.com/odkrywcz...and-testujemy/

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-06-30, 08:24   #3260
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Heja. .. nie mogę się do Was coś wbić. .
MAŁA Zdrówka. ..
CHARLIZZ jak Ola. ... czy Ty chcesz ten Contratubex?

PSTRYKU SZAJA. ... fajnie ze macie już labe. ..

A w sobotę mamy to wesele a w niedziele wyjeżdżamy. ...i w końcu z tz trochę sam na sam. .. nie do końca bo na 2 dni mój tata ma przyjechać. .. na weekend t. A na następny siostra. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:26   #3261
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie zauważyłam żeby Daria jakoś gorzej chodziła za rączkę .
Tylko że ona chce ciagle sama i ucieka :/
Zastanawiam się kiedy nauczy się ładnie chodzić bez uciekania,albo za rączkę bez wyrywania

Cytat:
jak wstawałm do niego w nocy to tak pierdutnęłam stopą w komodę, że aż się popłakałam; rano nie mogłam stanąć, tak mnie palec bolał i byłam pewna, że złamany; na szczęście "tylko" mocno stłuczony, nie mam połowy paznokcia, ale w zamian mam pięknego krwiaka chodzę jak pokraka na pięcie i już mnie zaczyna boleć, coś czuję, że jak palec przestanie, to będę piętę maściami smarować

i pokłóciłam się z tą moją kreaturą koleżanka z pracy zaprosiła wszystkich na wesele, gejosów oczywiście też i mój TŻ z tego powodu nie chce iść, bo ich nie trawi i powiedział, że nie będzie tam siedział na siłę i sie sztucznie uśmiechał no i głupio mi, nie wiem jak jej powiedzieć, że nie będę

nie zauważyłam, żeby jakaś różnica była, tak samo chodzi
Ała! Współczuję

Cytat:

Ojej jak Ola?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ostatnio w parku cwiczy podciaganie na drazku i podskoki.
Łał! Podciąganie na drążku? To ona tyle siły ma?

Dziękujemy za komplementy i dziekuje za odpowiedzi dot. wózka
Stary 2014-06-30, 08:27   #3262
hope01
Zakorzenienie

Silver taka gruba książka, dla mnie za cienkie strony do swojej wagi ma

Szaja Młody mi ładnie za rączkę idzie, chyba że petardy do dupusi dostanie i koniecznie już musi być te kilka kroków dalej, to pląta się mi pod nogami za tą ręką

Marsi czkawka?

Charlizz jak Oleńka ?

Elllmi współczuję. Moja mam tak przywaliła kiedyś w pracy o szfę, ona złamała. Ostatnio t. się wywaliła w robocie. Ręka 3x większa, b tak spuchła, to też na IP że stłuczenie, a gość który ją przyjmował to taki cham że masakra, jakby za karę siedział tam.

Pstryku dla Kubusia A Water u nas furorę robi od kilku miesiecy przez przypadek tak na prawdę Byliśmy na spacerze i zapomniała matka synowi picia z domu wziąć to na szybko w sklepie szukałam czegoś

Gojka co tam u Was?

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-06-30 o 08:29
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:38   #3263
pstryczek84
Zakorzenienie

misiael - ale zaj.ebiaszczy ten domek!!! Pierwszy raz go widze. chyba niemozliwe ze go ktoras tu polecala czyzby to uszlo mej uwadze?
ile kosztuje i gdzie go kupilas?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Pstryku dla Kubusia A Water u nas furorę robi od kilku miesiecy przez przypadek tak na prawdę Byliśmy na spacerze i zapomniała matka synowi picia z domu wziąć to na szybko w sklepie szukałam czegoś
no ja go kupilam za twoja "namowa" wlasnie ale powiedz, mlody pije tego kubusia czy ty mu przelewasz np. sama wode/herbatke...
bo my od urodzenia pijemy, sorki "pijemy" tylko wode. mlody nie uznawal nic innego a tu nagle taki zonk! i teraz mam dylemat moralny bo to slodkie jednak
ale chyba bedzie to pil juz. no bo chyba lepiej niech pije 500ml tego slodkiego kubusia niz 30 ml samej wody
dylematy wspolczesnej matki

Stary 2014-06-30, 08:42   #3264
misiaeel
Wtajemniczenie

pstryczku na all oczywiście i używany oczywiście 60zł dałam a nowe po 150 chodzą chyba.
Hania też lubi tego kubusia, ale wypije trochę reszte ja a potem leję tam wody

hope jak przeprowadzka?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-06-30, 08:44   #3265
pstryczek84
Zakorzenienie

mlody zaczal kwekac, ide do sypialni, patrze sziedzi na lozku. mysle no w koncu wstal podchodze, mowie dzien dobry dwa bobry - zawsze sie z tego smieje , dalam buzi a ten odkrecil sie doopka i spi dalej

znalazlam ten domek na all 150 zeta.... musze to przemyslec

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
pstryczku na all oczywiście i używany oczywiście 60zł dałam a nowe po 150 chodzą chyba.
Hania też lubi tego kubusia, ale wypije trochę reszte ja a potem leję tam wody

hope jak przeprowadzka?
a no wlasnie, teraz jest tylko jedna uzywka za 119, zadna okazja bede czatowac

Stary 2014-06-30, 08:46   #3266
hope01
Zakorzenienie

pije co w butelce, bo zazwyczaj jak go kupimy, to poza domem, ale często mu przelewam do butelki wodę lub soczek także teraz częściej korzysta z tej butelki niz z lovi360 i z .. pstryczka

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-06-30 o 08:48
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:46   #3267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

[/COLOR]szajopedio Kobieto wielewiedzaca, umiesz cos powiedziec na temat alergii na laktoze?
mogę, bo z A> przerabiałam

U noworodków/niemowlaków występuje jako czasowa najczęściej (jeśli już jest, bo wcale nie musi) i wynika po prostu z rozwoju - organizm za mało produkuje laktazy, enzymu niezbędnego do trawienia laktozy zawartej w mleku mamy. Rady? a) odciągać trochę mleka przed karmieniem, bo w tej 1 facie jest laktozy najwięcej, b) dawać delicol zawierający laktazę, c) dawać - nie znam dawkowania, w aptece kupisz - laktazę, u nas dostępna chyba w formie proszku, d) w najostrzejrzej wersji, gdy jest nietolerancja laktozy - przejście na bebilon pepti (u was pewnie inne).

U starszych dzieci może pojawić się czasowa nietolerancja wskutek np. pasożytów, tak jak u Agatki było - na 3mce odstawienie laktozy całkowite, czyli nabiału nieprzetworzonego. Jogurty ok. A mleko dostawała sojowe, chociaż to nie najlepsza opcja, ale innego nie chciała.

W rzadkich sytuacjach jest to genetyczne, czyli organizm nie produkuje laktazy wcale lub w zbyt małej ilości, zazwyczaj podaje się laktazę sztuczną.

Objawy - najczęściej pieniste, strzelające kupy, przelewania w brzuszku, u starszych dzieci no to wiadomo, bóle brzuszka silniejsze.

Cytat:
hejka!

UWAGA, UWAGA, UWAGA!!!
CHWALIMY SIE!
jako ze czynie to rzadko, to tym razem nadrobie
1. Mlody od soboty spi pieknie do 8.00-8.30
2. Dzis mlody przespal PIERWSZY RAZ pieknie cala noc!!!!!!!!!!!! (przypominam ze skonzylismy juz dawno 1,5 roku). i spi dalej
3. Fajnie sie rozgadal, zawziecie tlumaczy cos po swojemu, coraz czesciej ladnie powtarza slowa po nas. no i od kilku dni mlody mowi zdanie (bo chyba mozna to tak traktowac ) - mama/dziadzius/ ciocia / koko... nie nie
4. No i wisienka na torcie dalam wczoraj mlodemu napic sie z butelki tego Kubusia water i wiecie co? zalapal od razu i tak od poludnia do 18/19tej wypij cala butle!!!!!!!!!!!!!! czujecie to? 500 ml!!!! od urodzenia jeszcze nigdy tyle nie wypil!!! jak wypijal 100 ml to juz bylam szczesliwa a tu od razu pol litra! prawdziwy chlop!
szokesy takie mam od kilku dni ze szok!
no cudnie!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Heja. .. nie mogę się do Was coś wbić. .
MAŁA Zdrówka. ..
CHARLIZZ jak Ola. ... czy Ty chcesz ten Contratubex?

PSTRYKU SZAJA. ... fajnie ze macie już labe. ..

A w sobotę mamy to wesele a w niedziele wyjeżdżamy. ...i w końcu z tz trochę sam na sam. .. nie do końca bo na 2 dni mój tata ma przyjechać. .. na weekend t. A na następny siostra. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
udanych wakacji!

Cytat:
ale chyba bedzie to pil juz. no bo chyba lepiej niech pije 500ml tego slodkiego kubusia niz 30 ml samej wody
dylematy wspolczesnej matki
sme sukcesy ostatnio

Domek kiddieland ja przeca chwaliłam pierdyliard razy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:47   #3268
Konto usunięte

Pstryniu, te domki po tyle chodzą bo są super.
Stary 2014-06-30, 08:47   #3269
misiaeel
Wtajemniczenie

pstryczku sprawdzaj bo ostatnio były chyba 3 licytacje i poszły po 70 i kup teraz za 50. także tego;p na tablicy też były

moje dziecko powtarza po mnie alfabet oczywiście nie każda litera brzmi tak samo, ale większość tak

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-06-30, 08:48   #3270
Konto usunięte

Cytat:
pstryczku sprawdzaj bo ostatnio były chyba 3 licytacje i poszły po 70 i kup teraz za 50. także tego;p na tablicy też były

moje dziecko powtarza po mnie alfabet oczywiście nie każda litera brzmi tak samo, ale większość tak
ło a ja NIGDY za tyle nie widziałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości