|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Ja juz od pol godziny nie spie. Bylismy wczoraj na urodzinach chrzesniaczki tżta. Ja się wymeczylam bo bylo strasznie gorąco. Wieczorem jak wrocilismy to nogi mialam jak serdele.
W koncu jesteśmy na swoim a ja od dzisiaj uczę się gotować. :p musimy jeszcze posprzatac na tip top bo jest troche balaganu. Brzuch pobolewa jak na okres, czop troche sie uspokoil. Nie wiem czy caly wylazl czy siedzi jeszcze. I jestem bardzo zawiedziona, ze statystyka zostala zaburzona, chociaż liczę ze ktoras jeszcze sie nie przyznala ze urodzila Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
witam się bardzo wcześnie
![]() Nie mogę już spać Dziewczyny powiedzcie mi czy to już może się zaczynać poród??? ![]() ![]() Obudziłam się ze strasznym bólem podbrzusza, ból jest co parę minut boli krocze, podbrzusze i promieniuje do kręgosłupa, Synek tak samo bardzo ruchliwy a przy tym jeszcze mi nie dobrze
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja od godziny nie mogę spać, myśli mi galopuja w głowie Mam nadzieję że mama nie idzie dziś do pracy to odeśpię później..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-30 o 05:00 |
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Mi jest ciezko powiedziec czy to sie zaczelo czy nie. A te wszystkie objawy nasilaja się coraz bardziej?
Moze wez nospe i zobacz czy ona pomoże. Jeśli nie to pewnie się zaczelo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Termin porodu mam na 17 lipca. Te bóle zaczęły się godzinę temu, narazie jeszcze leżę, zobaczymy co będzie do rana, chyba pojade na ktg żeby sprawdzić. Wiecie pierwsza ciąża, człowiek zielony, nie wie czy to już czy jeszcze nie
|
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, wiem u mnie tez pierwsza ciąża i tak naprawdę nie wiem czego się spodziewac. U mnie bol jakby na miesiaczke tez sie utrzymuje, ale nie jest niewiadomo jak bolesny, wiec myślę, ze to przepowiadacze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też pewnie to będzie fałszywy alarm, a wizyte u gin mam dopiero we środę...
|
|
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
Jak ból jest do zniesienia to bez obaw, no i jeśli się nie nasila.. Tp już blisko więc kto wie..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Esencia śliczna dziewczynka Tż mi przez ramię zaglądał i mówi pokaż jeszcze raz to zdjęcia, bardzo mu się podobało ![]() Justynka obserawuj , no-spa, kąpiel jak nie przejdzie to IP, termin blisko to wszytsko może się zdarzyć . Widzę że my z początku listy to bardzo uprzejme jesteśmy i wszystkich przepuszczamy , jak tak dalej pójdzie to będziemy się musiały do sierpniówek przenieść ![]() Ja witam się w dwupaku, dziś mi nie pasuje rodzić tzn dopiero w nocy się może zacząć bo popołudniu mamy jechać z Tż po kanapę i na lody mam ochotę, a że pogoda brzydka to się sama z domu nie wybieram tylko czekam aż Mąż z pracy wróci .Śniło mi się dziś że mi odszedł czop i wyglądał jak taki przezroczysty, kauczukowy stożek a w środku był krzysztł/diament więc sobie na półce postawiłam |
||
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Myślałam, ze któraś urodziła a tu Justynka, trzymam kciuki, zeby te bóle były tymi porodowymi Misio miał dziś w nocy jakiś kryzys Spał od 23:30 do 01:00 a pozniej zasnął dopiero o 05:00 i o 06:00 obudził sie na jedzenie ![]() Jestem padnięta a od dzisiaj jestem sama, bez pomocy Mam nadzieje, ze to tak tylko jednorazowo i dzisiejszej nocy Mały bedzie juz "swój"
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki. U nas też było marudzenie z powodu napiętego brzucha. Tylko czemu?...
|
|
|
|
#1303 |
|
Raczkowanie
|
Jstynka, nawet jeśli boli i nie mocno to może być to. Ja przed porodem kilka godzin miałam takie co czułam a nie bolały.
na 9 idę do szpitala na badania, sprawdzić czem-u maluch nie przybiera na wadze. Trzymajcie kciuki. Dziś się czuję jakbym miała rodzić. Najgorsze to kręgosłup, sraczka.... i żoładek boli... Totalny wrak człowieka ze mnie. to może być to? ![]() Dziś jakaś zła aura w powietrzu... |
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Marianna- niezły sen z tym czopem
![]() Ja dzis planuję jeszcze troche po spać. Mąż zaraz do pracy wychodzi a ja mogę odpoczywać po weekendzie. Na 18 mam wizytę u gina. Strasznie jestem ciekawa co "tam" się dzieje. Mam nadzieję, że bedzie jakiś postęp od zeszłego tygodnia. No i od dziś ciąża donoszona
|
#1305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mnie to lać tylko wczoraj dałam sobie w czape cukrem głupia jestem, urodzi y teściowej grill ciastko, obiadowy cukier ok ale ten po kolacji180, dziś rano 120 i cuker w moczu. Mam ost rozregulowane cukry ale niechce isc do diabetloga=insulina. 37tc wojna cukrom. Te puste cukry wage mi podniosły z 68,9 na 73,3 dieta mi znow obnizy ale wiem ze zdrowiej dla dzidzi no nic tylko lac.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-06-30 o 08:01 |
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
możecie się śmiało rozpakowywać bo ja nadal chora więc przepuszczam dziś już o niebo lepiej ale gardło nadal drapie... tylko kogo mam przepuszczać jak wszystkie przede mną |
|
|
|
#1307 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry! mi też wczoraj nie działał wizaż, już myślałam,że się zaczęłyście na potęgę rozpakowywać i video-konferencje z porodówki zawiesiły portal dziś mam ostatnią szanse aby urodzić w moim wymarzonym czerwcu... na razie tylko standardowe objawy kłucie w szanowanej, twardnienie brzucha i mdłości... ale tak to ja mam już od 2 tygodni z przerwami... jak się nie uda to mi pasuje każda data w lipcu byle parzysta
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-06-30 o 08:11 |
||||
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Viki
![]()
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
też bardzo chciałam czerwcowe dziecko ale mój termin mówił od początku że to bardzo mało prawdopodobne, więc się pogodziłam że jednak bedzie lipcowe
![]() wczoraj nawet po przytulankach z tz nic mnie nie bolało a zazwyczaj bolały mnie plecy i uda jak na @ a wczoraj cisza wiec hmmm chyba nic z tego [COLOR="Silver"]viki troche mocno poszalałaś... mój najwyższy wynik cukrowy to 154 jak zjadłam dwa paski czekolady... waga też mi poszła do góry ale tyko 1kg, zaczełam wiecej tłustych rzeczy jesc, po tym jak dowiedziałam się ile waży moja mała. W środę idę na wizytę to zobaczymy czy ją trochę podtuczyłam |
|
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam Wam jeszcze napisać, byliśmy wczoraj u znajomych n grilu i było trochę osób których nie znaliśmy, jakaś dziewczyna się pyta kiedy termin mówię w czwartek a ile dziecko waży, z ostatniego usg które miałam tydzień temu 3400, a ona ale dużo, dziewczynka to max 2500 powinna ważyć bo później jest gruba |
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba było powiedzieć że dopiero od 2,5kg dziecko uważa się za donoszone , |
|
|
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
Mówiłam że 2,5 to mało i lepiej jak dziecko 3 waży wtedy jest silniejsze ale ona dalej swoje wiec uciełam temat bo szkoda dyskutować z takimi ludźmi. W sumie przez 9 mc powinnam się przyzwyczaić że ludzie lubią komentować i krytykować ciężarne w każdej sytuacji bo każdy wie lepiej sami eksperci raptem dookoła..
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym, nie ma to jak zawiść ludzka... ludzie będą zrzędzić tak czy siak... za dużo przytyjesz - zle, za mało - zle, duzy brzuch -zle, mały-zle
kto bedzie chciał dosrać to i tak dosra - mam taką koleżankę która ostatnio dowiedziawszy się że mam 10kg na plusie spytała się ile waże... po czym stwieredziła że ona nawet w ciąży nie miała takiej wagi i pewnie nigdy nie bedzie miała - głupie porównanie osoby która ma 150 pare i jest bardzo bardzo szczupła, jej dziecko urodziło sie tydzien po terminie z wagą 2,4kg i lekarze zaznaczyli że jest donoszona mimo że ponad tydzien po terminie, gdyby urodziła sie w terminie to wpisaliby jej wczesniak |
|
|
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Jadę zaraz na wizytę , jeszcze w dwupaku A Wy szalejecie Justynka mnie skurcze bolały bardziej niż na okres ale każdy ma inny próg bólu może to jest to ![]() Xelia trzymam kciuki za wizytę Ecencia za wizytęMalwiska czemu przepuszczasz wszystkie dawaj sama ![]() Fame może dziś się rozkręci coś życzę z całego serducha ![]() Debeściara obstawiam że Ty będziesz pierwsza ![]() Mamaya żeby misio wrócił do siebie ps. słodki ten uśmiech ![]() Marianna ale miałaś sen Rybka ja mam tak samo , bolą mnie biodra i mam wrażenie, że zaraz wybuchnę , żeby ten masaż Ci pomógł tak jak chcesz ![]() No nic zbieram się do ginki ![]() Miłego dnia i rodzenia
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-06-30 o 08:52 |
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
justynka bardzo mozliwe ze to,to. U mnie skurcze tez byly nieregularne na krotko przes samymi 10 cm nabraly regularnosci.
moj termin przypada na dzis ktora bierze??? Oddam za darmo ![]() Moj syn byl w nocy super przespal u siebie. Pobudka o 1 na godzinke a pozniej dopiero o 6.30 chyba chcial zeby tata wyspal sie przed praca. Dzis zostajemy pierwszy dzien sami,tz wrocil do pracy. |
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
joanna póki jestem przeziebiona to mogę przepuszczać bo jak mnie boli gardło to jestem nie do życia - jak ten gość z reklamy "nie mogę sięgnąć pilota"
:kciuki" za wizyte - ostatnią i byle do 5.07 - ale CI zazdroszczę |
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale skurcze na razie mi przeszły, choć od czasu do czasu czuje ból w podbrzuszu, w razie czego na szczęście jest Tż w domu, ale dziś chyba nic z tego nie będzie, może wytrzymam do środy do 12 dopiero wtedy mam wizytę
|
|
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale to chyba zależy po prostu od człowieka ![]() WITAM! nawet nie wiecie jak się boję.. idę dzisiaj w południe na zapis ktg do szpitala i taka myśl mnie prześladuje, że już nie wrócę sama do domu...
|
||
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Ponadrabiam troszku
Ines zaskoczyłaś mnie imieniem dla synia w poprzedniej ciąży u nas miał być Jacuś po moim śp. tacie, ale wyszła Matylda Teraz jak wiecie Ignaś ale na drugie będzie miał Jacek Także za wybór ![]() ![]() Agnes na wasrzatatch dordczyni laktacyjna mówiła, że noworodek bardzo szybko przyzwyczaja się do pozycji karmienia i że jak kilka dni pokarmisz na leżąco to potem może już nie chcieć inaczej.. Także może podłuż sobie kilka poduszek pod ![]() malwiska kuruj się Nabieraj sił przydadzą się Spróbuj płukanki gardła wodą utlenioną kularek Franio szczepionki masakra Ja kupowałam pneumo za 260zł dawka (w św Łukaszu na Focha), ale szczepiłam do tej pory tylko 2 razy.. jedno szczepienie chyba ominęłam.. A te 4 dawki to dużo bardzo.. Matylda do przedszkola dopiero za rok, może sobie narazie darujemy.. sama nie wiem W ogóle nie wiem czy wiesz ale w Czwie mają darmowe pneumo ale dopiero po 24 miesiącu życia.. no i dla zameldowanych na terenie Czewki.. także dla nas lipa Gadałam z kumpelą i już się nakręciłam że Matyldkę zaszczepię a tu lipa.. ;/Marianna Menigokoki byłam zdecydowana szczepić, ale pielęgniarka w przychodni mnie od tego odwiodła, powiedziała że nie ma sensu zanim dziecko nie pójdzie do przedszkola, a co do rotawirusów to my kiedyś zasłyszeliśmy taką opinię, która zdeterminowała naszą decyzję.. mianowicie że pneumokoki i menigokoki są na tyle niebezpieczne, że jeśli dziecko je złapie może to mieć dla niego nieodwracalne skutki, natomiast rotawirus to po prostu ostra biegunka, w najgorszym przypadku spędzasz z dzieckiem kilka dni w szpitalu i wszystko wraca do normy A co do szczepień podstawowych mieliśmy 5w1 i teraz też je weźmiemy.. Natomiast rtęci w szczepionkach ponoć już nie ma, ale zawsze masz prawo zapytać o to przed szczepieniem, ja już w szpitalu planuję zapytać, bo ponoć kiedyś podawano dzieciom w 2 dobie szczepionki ze stężeniem rtęci które powaliłoby konia ![]() Fame przysiady przed poptrzednim porodem też robiłam, a teraz nawet ginka mi je zaleciła plus sprzątanie plus dużo dużo ruchu, spacery itd Rybko chyba już się nie powstrzyma A co do poruszania się to czuję się podobnie jak Ty... ale jk się brać za wyganianie, to na całego ![]() i like it hehe to ja mam odwrotnie, robię wszystko żeby nie urodzić w czerwcu, mój tż się puka w głowę, bo mówię że jedno dziecko już w czerwcu rodziłam, teraz czas na lipiec ![]() A że Matyldkę urodziłam 1go czerwca, to teraz fajnie byłoby 1go lipca no nie? ![]() Także agnes chyba połaszczę się na Twoją ofertę Wiem wiem, mam trochę nierówno pod sufitem hehe ![]() Cytat:
i osłabia mnie to niefajnie, na wizycie miałam spore ciśnienie 145/90, a do tej pory miałam najwyższe 130, a zwykle 120, 115.. Także czuję w powietrzu że nadchodzi d-day...Fame, joanna, Xelia za wizyty Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-30 o 09:32 |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak to jest, jak juz sie wie ze moze to ostatni dzien w dwupaku to takie dziwne uczucie nachodzi. Ja tak miałam jak mi twardniał prawie 2h brzuch co 4 minuty, niby chciałam urodzić wczesniej ale takie dziwne uczucie mnie ogarneło ze w koncu nie byłam pewna czego chce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Mam nadzieję że mama nie idzie dziś do pracy to odeśpię później..

więc sobie na półce postawiłam 

a mnie to lać tylko wczoraj dałam sobie w czape cukrem głupia jestem, urodzi y teściowej grill ciastko, obiadowy cukier ok ale ten po kolacji180, dziś rano 120 i cuker w moczu. Mam ost rozregulowane cukry ale niechce isc do diabetloga=insulina. 37tc wojna cukrom. Te puste cukry wage mi podniosły z 68,9 na 73,3 dieta mi znow obnizy ale wiem ze zdrowiej dla dzidzi no nic tylko lac.
dziś już o niebo lepiej ale gardło nadal drapie... 

za wybór
Nabieraj sił przydadzą się