Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 03:47   #1291
cinnilla88
Raczkowanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Ja juz od pol godziny nie spie. Bylismy wczoraj na urodzinach chrzesniaczki tżta. Ja się wymeczylam bo bylo strasznie gorąco. Wieczorem jak wrocilismy to nogi mialam jak serdele.
W koncu jesteśmy na swoim a ja od dzisiaj uczę się gotować. :p musimy jeszcze posprzatac na tip top bo jest troche balaganu.

Brzuch pobolewa jak na okres, czop troche sie uspokoil. Nie wiem czy caly wylazl czy siedzi jeszcze.

I jestem bardzo zawiedziona, ze statystyka zostala zaburzona, chociaż liczę ze ktoras jeszcze sie nie przyznala ze urodzila

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-30, 04:44   #1292
justynka2992
Raczkowanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

witam się bardzo wcześnie
Nie mogę już spać
Dziewczyny powiedzcie mi czy to już może się zaczynać poród???
Obudziłam się ze strasznym bólem podbrzusza, ból jest co parę minut boli krocze, podbrzusze i promieniuje do kręgosłupa, Synek tak samo bardzo ruchliwy a przy tym jeszcze mi nie dobrze
justynka2992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 04:59   #1293
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka2992 Pokaż wiadomość
Nie mogę już spać
Obudziłam się ze strasznym bólem podbrzusza, ból jest co parę minut boli krocze, podbrzusze i promieniuje do kręgosłupa, Synek tak samo bardzo ruchliwy a przy tym jeszcze mi nie dobrze
Liczysz co ile minut łapie Cię ból? Nie wiem kiedy masz tp, ale weź ciepły prysznic jak bóle nie ustapia to znaczy że to to. Aha i weź nospe ona też wycisza fałszywe skurcze. Ale jak jeszcze Ci niedobrze to może być TO...

Ja od godziny nie mogę spać, myśli mi galopuja w głowie Mam nadzieję że mama nie idzie dziś do pracy to odeśpię później..

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-06-30 o 05:00
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 05:00   #1294
cinnilla88
Raczkowanie

Mi jest ciezko powiedziec czy to sie zaczelo czy nie. A te wszystkie objawy nasilaja się coraz bardziej?
Moze wez nospe i zobacz czy ona pomoże. Jeśli nie to pewnie się zaczelo

Stary 2014-06-30, 05:15   #1295
justynka2992
Raczkowanie

Termin porodu mam na 17 lipca. Te bóle zaczęły się godzinę temu, narazie jeszcze leżę, zobaczymy co będzie do rana, chyba pojade na ktg żeby sprawdzić. Wiecie pierwsza ciąża, człowiek zielony, nie wie czy to już czy jeszcze nie
Stary 2014-06-30, 05:19   #1296
cinnilla88
Raczkowanie

Wiem, wiem u mnie tez pierwsza ciąża i tak naprawdę nie wiem czego się spodziewac. U mnie bol jakby na miesiaczke tez sie utrzymuje, ale nie jest niewiadomo jak bolesny, wiec myślę, ze to przepowiadacze.

Stary 2014-06-30, 05:22   #1297
justynka2992
Raczkowanie

U mnie też pewnie to będzie fałszywy alarm, a wizyte u gin mam dopiero we środę...
Stary 2014-06-30, 05:45   #1298
debesciara
Zadomowienie

Jak ból jest do zniesienia to bez obaw, no i jeśli się nie nasila.. Tp już blisko więc kto wie..

Stary 2014-06-30, 06:48   #1299
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też pewnie to będzie fałszywy alarm, a wizyte u gin mam dopiero we środę...
Licz skurcze To co opisałaś to może być TO,trzymsmy kciuki.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 06:49   #1300
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdix Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja mam właśnie wrażenie, że moja ciąża to jest ciąża słonicy, bo tatuś tak prosił i prosił, a tu ani 1 skurczu dotąd, nic, a do terminu zostało 2 tygodnie...
Chociaż byłam w piątek na wizycie i jest rozwarcie - uwaga - 1 cm!
W każdym razie ginka powiedziała, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić, ale jakoś jej nie wierzę
2 tygodnie to jeszcze dużo czasu, u mnie zostało 3 dni do terminu a porodu nie widać, skurczy brak, wieczorami lekkie bóle jak na @, czopa nie widziałam więc pewnie nadal siedzi na miejscu, szyjka zamknięta więc liczę że się zacznie z nienacka i tyle. Tak jak dziewczyny pisały z takim rozwarciem można długo chodzić wszystko zależy od naszego Bossa w brzuchu jak to lekarz Agnes powiedział

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Hej. Dziwne ze wiza mi nie działał i to długo a dostawałam powiadomienia ze wy tu piszecie. W końcu weszła a tu nie ma żadnych wiadomości....
Mi też wczoraj wizaż nie działał

Esencia śliczna dziewczynka Tż mi przez ramię zaglądał i mówi pokaż jeszcze raz to zdjęcia, bardzo mu się podobało

Justynka obserawuj , no-spa, kąpiel jak nie przejdzie to IP, termin blisko to wszytsko może się zdarzyć .

Widzę że my z początku listy to bardzo uprzejme jesteśmy i wszystkich przepuszczamy , jak tak dalej pójdzie to będziemy się musiały do sierpniówek przenieść

Ja witam się w dwupaku, dziś mi nie pasuje rodzić tzn dopiero w nocy się może zacząć bo popołudniu mamy jechać z Tż po kanapę i na lody mam ochotę, a że pogoda brzydka to się sama z domu nie wybieram tylko czekam aż Mąż z pracy wróci .
Śniło mi się dziś że mi odszedł czop i wyglądał jak taki przezroczysty, kauczukowy stożek a w środku był krzysztł/diament więc sobie na półce postawiłam . Także piszecie że to takie brzydkie a u mnie takie ładne
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 06:50   #1301
mamaya
Zakorzenienie

Dzień dobry

Myślałam, ze któraś urodziła a tu
Justynka, trzymam kciuki, zeby te bóle były tymi porodowymi

Misio miał dziś w nocy jakiś kryzys Spał od 23:30 do 01:00 a pozniej zasnął dopiero o 05:00 i o 06:00 obudził sie na jedzenie
Jestem padnięta a od dzisiaj jestem sama, bez pomocy
Mam nadzieje, ze to tak tylko jednorazowo i dzisiejszej nocy Mały bedzie juz "swój"
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 07:01   #1302
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki. U nas też było marudzenie z powodu napiętego brzucha. Tylko czemu?...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 07:25   #1303
Xelia
Raczkowanie

Jstynka, nawet jeśli boli i nie mocno to może być to. Ja przed porodem kilka godzin miałam takie co czułam a nie bolały.
na 9 idę do szpitala na badania, sprawdzić czem-u maluch nie przybiera na wadze. Trzymajcie kciuki. Dziś się czuję jakbym miała rodzić. Najgorsze to kręgosłup, sraczka.... i żoładek boli... Totalny wrak człowieka ze mnie. to może być to?

Dziś jakaś zła aura w powietrzu...
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 07:36   #1304
ecencia
Raczkowanie

Marianna- niezły sen z tym czopem

Ja dzis planuję jeszcze troche po spać. Mąż zaraz do pracy wychodzi a ja mogę odpoczywać po weekendzie. Na 18 mam wizytę u gina. Strasznie jestem ciekawa co "tam" się dzieje. Mam nadzieję, że bedzie jakiś postęp od zeszłego tygodnia. No i od dziś ciąża donoszona
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 07:56   #1305
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83
Post Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Franuś z Arkiem na pewno by się dogadali hehe
Cytat:
Napisane przez Xelia Pokaż wiadomość
Jstynka, nawet jeśli boli i nie mocno to może być to. Ja przed porodem kilka godzin miałam takie co czułam a nie bolały.
na 9 idę do szpitala na badania, sprawdzić czem-u maluch nie przybiera na wadze. Trzymajcie kciuki. Dziś się czuję jakbym miała rodzić. Najgorsze to kręgosłup, sraczka.... i żoładek boli... Totalny wrak człowieka ze mnie. to może być to?

Hejka, ja przy pierwszym to ganiałam na kibel bolało podbrzusze, regularnie co 5 minut. Prysznic mi złagodził do przyjazdu tż z pracy potem szpital i 5cm było. Więc to może być TO. Bóli z krzyża nie miałam słyszałam ze sa najgorsze.
a mnie to lać tylko wczoraj dałam sobie w czape cukrem głupia jestem, urodzi y teściowej grill ciastko, obiadowy cukier ok ale ten po kolacji180, dziś rano 120 i cuker w moczu. Mam ost rozregulowane cukry ale niechce isc do diabetloga=insulina. 37tc wojna cukrom. Te puste cukry wage mi podniosły z 68,9 na 73,3 dieta mi znow obnizy ale wiem ze zdrowiej dla dzidzi no nic tylko lac.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2014-06-30 o 08:01
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 07:57   #1306
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie z rana
możecie się śmiało rozpakowywać bo ja nadal chora więc przepuszczam dziś już o niebo lepiej ale gardło nadal drapie...
tylko kogo mam przepuszczać jak wszystkie przede mną
Stary 2014-06-30, 08:09   #1307
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Nie mogę już spać
według mnie cos moze być na rzeczy

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Myślałam, ze któraś urodziła a tu
Justynka, trzymam kciuki, zeby te bóle były tymi porodowymi

Misio miał dziś w nocy jakiś kryzys Spał od 23:30 do 01:00 a pozniej zasnął dopiero o 05:00 i o 06:00 obudził sie na jedzenie
Jestem padnięta a od dzisiaj jestem sama, bez pomocy
Mam nadzieje, ze to tak tylko jednorazowo i dzisiejszej nocy Mały bedzie juz "swój"
oby to był jednorazowy wyskok młodzieńca a czemu zostajesz sama?na długo?
Cytat:

trzymamy kciuki i ....chyba kolejne objawy przed porodowe
Cytat:
Witajcie z rana
możecie się śmiało rozpakowywać bo ja nadal chora więc przepuszczam dziś już o niebo lepiej ale gardło nadal drapie...
tylko kogo mam przepuszczać jak wszystkie przede mną
super,że już lepiej!życze aby przeszło całkowicie jak najszybciej

dzień dobry!
mi też wczoraj nie działał wizaż, już myślałam,że się zaczęłyście na potęgę rozpakowywać i video-konferencje z porodówki zawiesiły portal
dziś mam ostatnią szanse aby urodzić w moim wymarzonym czerwcu... na razie tylko standardowe objawy kłucie w szanowanej, twardnienie brzucha i mdłości... ale tak to ja mam już od 2 tygodni z przerwami...
jak się nie uda to mi pasuje każda data w lipcu byle parzysta

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-06-30 o 08:11
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:11   #1308
Xelia
Raczkowanie

Viki
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:22   #1309
malwiska
Zakorzenienie

też bardzo chciałam czerwcowe dziecko ale mój termin mówił od początku że to bardzo mało prawdopodobne, więc się pogodziłam że jednak bedzie lipcowe
wczoraj nawet po przytulankach z tz nic mnie nie bolało a zazwyczaj bolały mnie plecy i uda jak na @ a wczoraj cisza wiec hmmm chyba nic z tego [COLOR="Silver"]
viki troche mocno poszalałaś... mój najwyższy wynik cukrowy to 154 jak zjadłam dwa paski czekolady... waga też mi poszła do góry ale tyko 1kg, zaczełam wiecej tłustych rzeczy jesc, po tym jak dowiedziałam się ile waży moja mała. W środę idę na wizytę to zobaczymy czy ją trochę podtuczyłam
Stary 2014-06-30, 08:31   #1310
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
też bardzo chciałam czerwcowe dziecko ale mój termin mówił od początku że to bardzo mało prawdopodobne, więc się pogodziłam że jednak bedzie lipcowe
wczoraj nawet po przytulankach z tz nic mnie nie bolało a zazwyczaj bolały mnie plecy i uda jak na @ a wczoraj cisza wiec hmmm chyba nic z tego [COLOR="Silver"]
Może cisza przed burzą

Miałam Wam jeszcze napisać, byliśmy wczoraj u znajomych n grilu i było trochę osób których nie znaliśmy, jakaś dziewczyna się pyta kiedy termin mówię w czwartek a ile dziecko waży, z ostatniego usg które miałam tydzień temu 3400, a ona ale dużo, dziewczynka to max 2500 powinna ważyć bo później jest gruba . Mówię że raczej to nie ma przełożenia ja ważyłam 3800 przy porodzie i jestem szczupła teraz. Lekarz mówił że prawidłowo waży a ona dalej swoje że grube dzecko ehh
Stary 2014-06-30, 08:36   #1311
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Może cisza przed burzą

Miałam Wam jeszcze napisać, byliśmy wczoraj u znajomych n grilu i było trochę osób których nie znaliśmy, jakaś dziewczyna się pyta kiedy termin mówię w czwartek a ile dziecko waży, z ostatniego usg które miałam tydzień temu 3400, a ona ale dużo, dziewczynka to max 2500 powinna ważyć bo później jest gruba . Mówię że raczej to nie ma przełożenia ja ważyłam 3800 przy porodzie i jestem szczupła teraz. Lekarz mówił że prawidłowo waży a ona dalej swoje że grube dzecko ehh
jakas dziwna ta dziewczyna.... 3,5kg to taki standardowy noworodek, poza tym bez roznicy czy dziewczynka czy chłopczyk nawet dzieci po 4kg są uważane za normalne noworodki...
trzeba było powiedzieć że dopiero od 2,5kg dziecko uważa się za donoszone ,
Stary 2014-06-30, 08:43   #1312
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
jakas dziwna ta dziewczyna.... 3,5kg to taki standardowy noworodek, poza tym bez roznicy czy dziewczynka czy chłopczyk nawet dzieci po 4kg są uważane za normalne noworodki...
trzeba było powiedzieć że dopiero od 2,5kg dziecko uważa się za donoszone ,
Mówiłam że 2,5 to mało i lepiej jak dziecko 3 waży wtedy jest silniejsze ale ona dalej swoje wiec uciełam temat bo szkoda dyskutować z takimi ludźmi. W sumie przez 9 mc powinnam się przyzwyczaić że ludzie lubią komentować i krytykować ciężarne w każdej sytuacji bo każdy wie lepiej sami eksperci raptem dookoła..
Stary 2014-06-30, 08:44   #1313
malwiska
Zakorzenienie

poza tym, nie ma to jak zawiść ludzka... ludzie będą zrzędzić tak czy siak... za dużo przytyjesz - zle, za mało - zle, duzy brzuch -zle, mały-zle
kto bedzie chciał dosrać to i tak dosra - mam taką koleżankę która ostatnio dowiedziawszy się że mam 10kg na plusie spytała się ile waże... po czym stwieredziła że ona nawet w ciąży nie miała takiej wagi i pewnie nigdy nie bedzie miała - głupie porównanie osoby która ma 150 pare i jest bardzo bardzo szczupła, jej dziecko urodziło sie tydzien po terminie z wagą 2,4kg i lekarze zaznaczyli że jest donoszona mimo że ponad tydzien po terminie, gdyby urodziła sie w terminie to wpisaliby jej wczesniak
Stary 2014-06-30, 08:50   #1314
joanna2228
Wtajemniczenie

Heloł
Jadę zaraz na wizytę , jeszcze w dwupaku
A Wy szalejecie
Justynka mnie skurcze bolały bardziej niż na okres ale każdy ma inny próg bólu może to jest to
Xelia trzymam kciuki za wizytę
Ecencia za wizytę
Malwiska czemu przepuszczasz wszystkie dawaj sama
Fame może dziś się rozkręci coś życzę z całego serducha
Debeściara obstawiam że Ty będziesz pierwsza
Mamaya żeby misio wrócił do siebie ps. słodki ten uśmiech
Marianna ale miałaś sen no posikam się zaraz ze śmiechu
Rybka ja mam tak samo , bolą mnie biodra i mam wrażenie, że zaraz wybuchnę , żeby ten masaż Ci pomógł tak jak chcesz

No nic zbieram się do ginki odezwę się pewnie z poczekalni
Miłego dnia i rodzenia
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.

Edytowane przez joanna2228
Czas edycji: 2014-06-30 o 08:52
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:51   #1315
agnes208
Zakorzenienie

justynka bardzo mozliwe ze to,to. U mnie skurcze tez byly nieregularne na krotko przes samymi 10 cm nabraly regularnosci.

moj termin przypada na dzis ktora bierze??? Oddam za darmo

Moj syn byl w nocy super przespal u siebie. Pobudka o 1 na godzinke a pozniej dopiero o 6.30 chyba chcial zeby tata wyspal sie przed praca. Dzis zostajemy pierwszy dzien sami,tz wrocil do pracy.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:55   #1316
malwiska
Zakorzenienie

joanna póki jestem przeziebiona to mogę przepuszczać bo jak mnie boli gardło to jestem nie do życia - jak ten gość z reklamy "nie mogę sięgnąć pilota"
:kciuki" za wizyte - ostatnią i byle do 5.07 - ale CI zazdroszczę
Stary 2014-06-30, 08:59   #1317
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:

Ja tak samo mam od 4 godziny żołądek boli, przeczyściło mnie, skurcze i ból kręgosłupa, a przy tym synek bardzo się wiercił i miał czkawkę , ale skurcze na razie mi przeszły, choć od czasu do czasu czuje ból w podbrzuszu, w razie czego na szczęście jest Tż w domu, ale dziś chyba nic z tego nie będzie, może wytrzymam do środy do 12 dopiero wtedy mam wizytę
Stary 2014-06-30, 09:03   #1318
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Termin porodu mam na 17 lipca. Te bóle zaczęły się godzinę temu, narazie jeszcze leżę, zobaczymy co będzie do rana, chyba pojade na ktg żeby sprawdzić. Wiecie pierwsza ciąża, człowiek zielony, nie wie czy to już czy jeszcze nie
trzymam kciuki żeby to były TE skurcze

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Mówiłam że 2,5 to mało i lepiej jak dziecko 3 waży wtedy jest silniejsze ale ona dalej swoje wiec uciełam temat bo szkoda dyskutować z takimi ludźmi. W sumie przez 9 mc powinnam się przyzwyczaić że ludzie lubią komentować i krytykować ciężarne w każdej sytuacji bo każdy wie lepiej sami eksperci raptem dookoła..
też mnie to denerwuje niemiłosiernie, ale niestety niektóre ciężarówki też mają tendencję do wszechwiedzy i pouczania chociaż często też są pierwiastkami, co wkurza mnie jeszcze bardziej ale to chyba zależy po prostu od człowieka

WITAM!
nawet nie wiecie jak się boję.. idę dzisiaj w południe na zapis ktg do szpitala i taka myśl mnie prześladuje, że już nie wrócę sama do domu... brzuch mnie boli (ze stresu) i ogólnie mam mieszane uczucia
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 09:11   #1319
debesciara
Zadomowienie

Ponadrabiam troszku
Ines zaskoczyłaś mnie imieniem dla synia w poprzedniej ciąży u nas miał być Jacuś po moim śp. tacie, ale wyszła Matylda Teraz jak wiecie Ignaś ale na drugie będzie miał Jacek Wszystkie Jacki jakich znam to fajni goście Także za wybór
Agnes na wasrzatatch dordczyni laktacyjna mówiła, że noworodek bardzo szybko przyzwyczaja się do pozycji karmienia i że jak kilka dni pokarmisz na leżąco to potem może już nie chcieć inaczej.. Także może podłuż sobie kilka poduszek pod i próbuj na siedząco.. Z autopsji nie wiem jak to jest bo ja nie umiałam na leżąco karmić, ale dzielę się nabytą wiedzą
malwiska kuruj się Nabieraj sił przydadzą się Spróbuj płukanki gardła wodą utlenioną mi pomagało
kularek Franio nadprogramowe kilogramy znikną napewno, daj sobie jeszcze trochę czasu
szczepionki masakra Ja kupowałam pneumo za 260zł dawka (w św Łukaszu na Focha), ale szczepiłam do tej pory tylko 2 razy.. jedno szczepienie chyba ominęłam.. A te 4 dawki to dużo bardzo.. Matylda do przedszkola dopiero za rok, może sobie narazie darujemy.. sama nie wiem W ogóle nie wiem czy wiesz ale w Czwie mają darmowe pneumo ale dopiero po 24 miesiącu życia.. no i dla zameldowanych na terenie Czewki.. także dla nas lipa Gadałam z kumpelą i już się nakręciłam że Matyldkę zaszczepię a tu lipa.. ;/
Marianna Menigokoki byłam zdecydowana szczepić, ale pielęgniarka w przychodni mnie od tego odwiodła, powiedziała że nie ma sensu zanim dziecko nie pójdzie do przedszkola, a co do rotawirusów to my kiedyś zasłyszeliśmy taką opinię, która zdeterminowała naszą decyzję.. mianowicie że pneumokoki i menigokoki są na tyle niebezpieczne, że jeśli dziecko je złapie może to mieć dla niego nieodwracalne skutki, natomiast rotawirus to po prostu ostra biegunka, w najgorszym przypadku spędzasz z dzieckiem kilka dni w szpitalu i wszystko wraca do normy Cena za rota jest wg mnie zawrotna i przy tym wcale nie gwarantuje że dziecko nie zachoruje, dlatego my z niej rezygnujemy.
A co do szczepień podstawowych mieliśmy 5w1 i teraz też je weźmiemy.. Natomiast rtęci w szczepionkach ponoć już nie ma, ale zawsze masz prawo zapytać o to przed szczepieniem, ja już w szpitalu planuję zapytać, bo ponoć kiedyś podawano dzieciom w 2 dobie szczepionki ze stężeniem rtęci które powaliłoby konia
Fame przysiady przed poptrzednim porodem też robiłam, a teraz nawet ginka mi je zaleciła plus sprzątanie plus dużo dużo ruchu, spacery itd
Rybko chyba już się nie powstrzyma A co do poruszania się to czuję się podobnie jak Ty... ale jk się brać za wyganianie, to na całego Także planuję dziś chociaż na jednym piętrze okna pomyć, poodkurzam, pogoda do dupy więc ze spacerów nici, ale może to i dobrze, bo chodzenie stwarza mi największy problem
i like it hehe to ja mam odwrotnie, robię wszystko żeby nie urodzić w czerwcu, mój tż się puka w głowę, bo mówię że jedno dziecko już w czerwcu rodziłam, teraz czas na lipiec
A że Matyldkę urodziłam 1go czerwca, to teraz fajnie byłoby 1go lipca no nie? Także agnes chyba połaszczę się na Twoją ofertę Wiem wiem, mam trochę nierówno pod sufitem hehe

Cytat:

Kochana mnie przeczyszcza od 2 dni niemiłosiernie i osłabia mnie to niefajnie, na wizycie miałam spore ciśnienie 145/90, a do tej pory miałam najwyższe 130, a zwykle 120, 115.. Także czuję w powietrzu że nadchodzi d-day...

Fame, joanna, Xelia za wizyty

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-06-30 o 09:32
Stary 2014-06-30, 09:11   #1320
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby to były TE skurcze

też mnie to denerwuje niemiłosiernie, ale niestety niektóre ciężarówki też mają tendencję do wszechwiedzy i pouczania chociaż często też są pierwiastkami, co wkurza mnie jeszcze bardziej ale to chyba zależy po prostu od człowieka

WITAM!
nawet nie wiecie jak się boję.. idę dzisiaj w południe na zapis ktg do szpitala i taka myśl mnie prześladuje, że już nie wrócę sama do domu... brzuch mnie boli (ze stresu) i ogólnie mam mieszane uczucia
powinnas sie cieszyc ale tak to jest, jak juz sie wie ze moze to ostatni dzien w dwupaku to takie dziwne uczucie nachodzi. Ja tak miałam jak mi twardniał prawie 2h brzuch co 4 minuty, niby chciałam urodzić wczesniej ale takie dziwne uczucie mnie ogarneło ze w koncu nie byłam pewna czego chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości