|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Tez sie wczoraj nie moglam zalogowac i myslalam ze nam forum zablokowali a Tz sie smial ze wytrzymac nie moge bo ciagle strone odswiezam ![]() w weekend leniuchowalismy z Tz nie czuje sie kompletnie na silach brzuch mi twardnieje mam skurcze boje sie ze szyjka znowu sie skrocila ![]() Torba juz prawie spakowana musze zamowic staniki do karmienia i becik taki ladny na wyjscie i juz bede w 100 % spakowana ![]() Tz sie ze mnie smial bo jak weszlismy do sklepu to chcialam kupic mala paste do szpitala itd. on powiedzial ze oni tam wszystko maja wiec mi nic nie potrzebne, moze i racja ale i tak wole miec swoje ![]() Pogoda w koncu taka jaka lubie, pada jest zimno jest czym oddychac juz druga noc spimy przy otwartym oknie i o dziwo nie budze sie tak w nocy i nie mam problemu ze spaniem jak nie jest tak cieplo
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
. Moje dolki wypadaly akurat jak on byl w pracyJakos ciezko mi ogarnac umyslem, ze lada chwila zaczynam 9 miesiac . Jeszcze musze dokupic pare drobiazgow, ale ogolnie wiekszosc jest. Moze wreszcie uda mi sie namowic TZ na zlozenie lozeczka dla malego. On chyba w ogole sie nie przejmuje tymi przygotowaniami, ale ja to rozumiem, bo dla facetow to jest abstrakcja i ciezko od nich wymagac zeby sie przywiazywali do dziecka, ktorego jeszcze na oczy nie widzieli. Czasem mam wrazenie, ze on mysli, ze nic sie w naszym zyciu nie zmieni po urodzeniu dziecka - on w sierpniu bierze urlop i chyba sobie wyobraza, ze to bedzie typowy urlop - bedzie sie wysypial do 9 rano, dostawal sniadanie od zonki, siedzial na sloneczku w ogrodzie popijajac kawe i studiowal swoje ukochane szachy a niemowlak bedzie niewidoczny, nieslyszalny i bezzapachowy |
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole jak on Ci mogl tak odpowiedziec
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć po weekendzie
![]() widzę, że mam troche stron do nadrabiania ale to później bo teraz mam trochę roboty![]() chciałam tylko napisać, że odkąd się wyżaliłam o moich swędzeniach i się zaczęłam normalnie smarować jak człowiek to moje swędzenia ustały także chyba niepotrzebnie panikowałam...tak czy siak będę się obserwować ale chyba problemu nie ma, bo te chorobliwe swędzenia tak nie ustępują po prostu.kupiłam coś do wyprawki szpitalnej biszkopty hehe poza tym dalej nic. W środę idę do położnej i ma mi dac listę co mi trzeba do szpitala i nie chcę się chwalić ale zamierzam zaraz po powrocie spakowac torbę i spisac czego mi brakuje i jeszcze w tym tygodniu zamierzam być gotowa.Jeszcze się do okulisty musze umówić i chyba byłoby na tyle ![]() ostatnio się tak wkurzyłam...moja ginka do której chodzę została przeze mnie wybrana do prowadzenia ciąży bo pracuje w tutejszym szpitalu...chodze do niej głównie prywatnie ale byłam 2 razy na nfz żeby mi skierowania wypisała, żebym nie musiała za wszystko płacić - w końcu mi sie nalezy ![]() i wiecie co? Byłam teraz właśnie w szpitalu na kontroli tej szyjki (tydzień temu) i dowiedziałam się, że Pani doktor od lipca już tu nie pracuje myślę że gabinet prywatny dalej będzie prowadzić z wiadomych względów ale liczyłam na to że uda mi sie ją na porodówce spotkać przy porodzie a tu lipa i teraz coraz poważniej myślę o położnej bo niestety ale mój małżonek chyba się nie odważy rodzić ze mną...taka jestem zła!!!!
|
|
|
|
#2315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak sie na mnie wydarl w sobote (on twierdzi ze wcale nie krzyczal wiec w sumie to juz nie wiem ) ze w myslach tak go wyzywalam, jak jeszcze nigdy do tej pory. a wczoraj wieczorem powiedział mi, ze jak wezmie urlop po urodzeniu się dziecka to nadrobi zaległości w angielskim hahahaha, bo dziecko będzie przecież spalo
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi też nie działało, ale jakoś panika mnie ominęła No, to najważniejsze jest ![]() a ile u Ciebie w szpitalu położna kosztuje? Mąż na pewno się nie zdecyduje być z Tobą? Mam od wczoraj nowy telefon zainstalowałam tego tapacośtam ale go nie ogarniam, dziewczyny można tam jakoś zrobić, żeby tylko ten wątek pokazywało co mnie interesuje i nieczytane wiadomości?
|
|
#2317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
mamcia24, fajnie, że do nas dołączyłaś W sobotę TŻ pomalował sypialnie )Pisałyście o śluzie.. no masakra jest rano .Dla wysokich osób polecam wózek ten, który my kupiliśmy .Wiecie co.. z moimi bólami krzyżowymi jest coraz gorzej. Ledwo chodzę! Ciężko mi się przekręcić jak leżę. Normalnie mam łzy w oczach .Kupiłam pas macierzyński, może trochę mnie odciąży ![]() Poza tym mam dziś wizytę u lekarza. Jestem taka ciekawa ile waży nasz Skarb . Mam nadzieję, że mimo bóli brzucha, które co jakiś czas mi dokuczają, będzie wszystko dobrze .Cytat:
. Też wybrałam lekarza ze szpitala.
|
|
#2319 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę ja mam za tydzień dopiero a już nie mogę się doczekać, bo też miałam taką sytuację z gin, że zmienia szpital, więc ja od razu w tamtym tygodniu zmieniłam gin i jestem bardzo zadowolona, bo nowa gin jest dokładniejsza i na wizycie byłam u niej 1h i 15 min, bo stwierdziła, że ona musi wszystko sprawdzić po swojemu. Dała mi skierowanie na wszystkie badania, żeby mieć swoje wyniki czyli zaznaczyła jakieś 18 pozycji i bardziej się przejęła tym moim podwyższonym crp i w ogóle czułam się u niej bardziej doceniana a nie jak kolejna stówa w kieszeń. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...374853671.html siostra mi dała w sobotę, bo strasznie chciałam z projektorem, ale chyba ma słabe baterie bo ten projektor coś mało widoczny. Jak wymienimy baterię to się odezwę jak działa. Dostałam jeszcze bujaczek jest różowy, więc jak będzie syn to tż mówi że od razu oddamy, ale mi będzie szkoda bo jest fajny.... zobaczymy może będzie dziewuszka |
||
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie mam kocyka ![]() oo to nie za duzo przytylas ![]() odpoczywaj odpoczywaj, nozki do gory
|
|
|
|
|
#2321 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to idę pakować torbę, dwa dni temu urodziła żona kuzyna a miała termin tydzień przede mną. Blady strach na nas padł po tych nowinach.
|
||
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dopiecie wyprawki i spakowanie torbyale super zdjecie , sweet skarpetki |
|
|
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Miałam dzisiaj jechać do labu, ale zapomniałam zabrać kubeczek do łazienki. Pójdę jutro. Jak ja mam teraz zebrać czysty mocz, z taką ilością porannego śluzu. Przecież to niewykonalne! ![]() Czy Wasze dzieciaki nadal są takie bardzo ruchliwe jak wcześniej? Bardzo to odczuwacie? Ja mam wrażenie, jakby moja skóra na brzuchu miała milimetr grubości i wystarczy, że młody się leciutko przesunie a mi się robi wieeeelka góra i dolina, ten brzuch mi bez przerwy faluje, on chyba w ogóle nie śpi. ![]() Mam problemy ze spaniem, budzę się kilka razy w nocy na siku, od spania na bokach bolą mnie już biodra. Bleeh.
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, dopiero się obudziłam... po wczorajszej koszmarnej nocy dziś sobie odbiłam. Wstaję biegiem coś zjeść, bo mi synek z głodu tam zwariuje. Ale cudownie padało w nocy, ochłodziło się i spało się cudnie. Wczoraj miałam zły dzień, atak placzu chyba godzinny, w tą duchotę w ogóle nie mogłam oddychać (zatkany nos- alergia), do tego zgaga i zespół niespokojnych stóp na raz. Miałam dość, uznałam, że nie wytrzymam do końca i w ogóle było mi bardzo źle. Ale tż pocieszył, utulił i wieczorem już ok było.
|
|
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lilka, widziałam ten kocyk
Jest śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
Co do ruchów, to moja Mała dalej jest spokojna, niby czuję ją częściej, ale nie wypycha się za mocno. Nie wiem, co to bolesne kopniaki ![]() Mi też wizaż wczoraj nie działał ... Zaprosiliśmy dziś teściów na grilla, a pogoda jest przepaskudna... więc co? Muszę posprzątać w domu Wczoraj kupiliśmy wanienkę, zamówiliśmy łóżeczko... |
||
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze z Tz juz lepiej ![]() Tez nie lubilam telefonu z dotykiem ale to fajna sprawa
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala jest strasznie ruchliwa a w sobote to przeszla sama siebie nawet Tz byl w szoku tak szalala ze masakra ![]() ja problemy ze spaniem mam juz kilka miesiecy
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka ;-)
Widze że nowa mamusia dołączyła do Nas . Witaj ;-) Żadna się jeszcze nie rozoakowala . Coś nudno u nas na wątku;-) Żartuje Mnie ominela panika wizażu ;-). Musiałam trochę odpocząć od tematów ciążowych. Bo jak wcześniej się w ogóle nie denerwowałam porodem , to teraz mam mega stres. Że nie poradzę sobie przy porodzie, że nie będę potrafiła opiekować się małą, że skąd ja będę wiedziała czemu ona płacze. Ehhhhhh a to tylko 29 dni. Musze torbę zacząć pakować a ja nie mam jeszcze tylu rzeczy :'( zVenus moj TZ tez chyba nie chce byc przy porodzie i to mnie mega stresuje. Przepraszam ze tak tylko o sobie :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu Twojej lekarki, a co Twoj Tz nie chce z Toba byc przy prodzie ? to moze mame popros zeby byla przy Tobie to lepsze niz polozna
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie umiem pisać w tym tapatalk :-/ normalnie nie ma tam nigdzie opcji odpowiedz..
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie co innego byc w ciazy a co innego rodzic zaczelam sie bac, stresowac tym wszystkim , chyba najbardziej tego ze jestem sama w domu od pon do piatku od 7 do 18.30 i jak cos sie stanie to pierw czekam na Tz az dojedzie gora za 40 minut by byl ale wiadomo ze czekanie jest najgorsze a to czy sobie poradze z mala to mi spedza juz kilka miesiecy sen z powiek bo ja nigdy nie mialam do czynienia z tak malym dzieckiem i boje sie ze bede mogla jej zrobic krzywde tym ze ja zle zlapie albo ze cos bedzie ja bolalo a ja nie bede mogla jej pomoc
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Na samym dole jest taki podświetlany pasek z napisem szybka odpowiedź. A jak chcesz cytować post, to go klikasz i potem naciskasz w prawym górnym rogu znaczek takiej kwadratowej chmurki.
|
|
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba teraz wolałabym aby jeszcze z dwa miesiące zostały ;-). Mam nadzieję, że sobie poradzimy. Bylismy wczoraj w lesie na spacerku. I co budzę się w nocy a tu WIELKI KLESZCZ NA NODZE aaaaaa nienawidzę tych paskud. Juz się wbił i mam schize obudzilam TZ żeby mi to z nogi wyciągnął bo ja tego nie dotknęł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Nie cytuje bo nie mam siły. Smiać mi się chce z pojecia naszych facetów o tym co bedzie po narodzeniu dziecka. Wczoraj mówie do męża: Słuchaj bo wiesz to beda różne dni i może być tak ze człowiek bedzie miał dosyć. A on mało co na mnie nie nakrzyczał, że przezywam i wymyslam ok ok pożyjemy zobaczymy Niech sobie pożyję jeszcze te kilka tygodni w blogiej nieświadomości Czy wy też tak macie, że wstajecie gorzej obolale niż jak sie kładłyście. Ja to się smiałam, że może jak wstaje w nocy i w jakimś maratonie biegam bo normalnie masakra I jako wyrodna matka powiem wam, że mam już dosyć. ![]() Ledwo łaże, ciągle mi sie chce siusiu, nie mogę zasnać i muszę duzo leżec a ja nie potrafie. A najgorzej chyba przeżywam to ze musze być od kogoś zależna i czekać, aż ktoś sie zlituje i mi cos zrobi :/ W ogóle wczoraj przyjechała siostra z dzieciakami. Fajnie tylko, że nikt ku... nie rozumie, że ja nie mam sily skakać przy nich. Siedzieli na podwórku i co chwila a może kawę byś zrobiła a może to a może tamto. Mowie do niej weź zrob sama bo ja nie mam sily to w tyłku wszyscy to mają. A dodam, że mieszkam na I piętrze więć muszę przejsć po schodach I powiem wam, że teraz widzę jaka ja głupia jestem.... Jak ona w ciąży musiała leżeć to latalam i jej pomagalam A ona jeszcze: Siedzisz cały dzień w domu to byś jagodzianki zrobiła a my przyjedziemy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

i się zaczęłam normalnie smarować jak człowiek
hehe poza tym dalej nic. W środę idę do położnej i ma mi dac listę co mi trzeba do szpitala i nie chcę się chwalić ale zamierzam zaraz po powrocie spakowac torbę i spisac czego mi brakuje i jeszcze w tym tygodniu zamierzam być gotowa.
) ze w myslach tak go wyzywalam, jak jeszcze nigdy do tej pory. a wczoraj wieczorem powiedział mi, ze jak wezmie urlop po urodzeniu się dziecka to nadrobi zaległości w angielskim hahahaha, bo dziecko będzie przecież spalo

.
za wizytę 
A jeśli byłby to np Krasnobród, jest zalew, także TŻ mógłby się kąpać- nie byłoby tak nudno 

nie cierpię ich, ale jakoś się muszę przyzwyczaić. Taki mi się na pewno przyda do nagrywania i robienia zdjęć dziecku oraz do... czytania wizazu