Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 08:39   #1651
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Kobieto, musisz mnie kusić z rana?!

Nie wiem o co chodzi mojemu dziecku - spało tylko z TZ w pokoju 4 dni jak byłam chora i jak aniołek w nocy. Odkąd śpi ze mną w pokoju to pobudka co chwila. Chyba mnie nie lubi.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 08:40   #1652
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Dziewczynki, nadrobię Was potem, mam szybkie pytanie

Zuzka od wczoraj ma 38 st, podaję jej Ibufen, na noc dałam czopka bo zwymiotowała Ibufen, byłam wczoraj an dyżurze, zbadała i powiedziała że to od zębów, faktycznie powinny lada dzień wyjść, rano znowu ma 39 st., dałam jej czopka. Co jeszcze mogę dać??

Idę ją okąpać w chłodnej wodzie

:pro si:
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 09:00   #1653
Zakorzenienie

Ja-ika najlepszesci dla Emilki z okazji imienin!!
Moja mama tez Emilka i dziś świętuje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2014-06-30, 09:00   #1654
doughnut_agg
Zadomowienie

dzien dobry

Julka jeszcze spi a poszla spac przed 20 jestem w szoku...
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 09:02   #1655
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja-ika najlepszesci dla Emilki z okazji imienin!!
Moja mama tez Emilka i dziś świętuje

Dziękuję kochana ale moja ma w maju pierwsze imieniny po urodzinach
Stary 2014-06-30, 09:12   #1656
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Udało nam się wczoraj na chwilę wyskoczyć, choć wisiały nad nami burzowe chmury. Jasiek oszołomiony tłumem i hałasem padł na drzemkę o 19.00 więc potem była impreza do 22.00.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
----------

mąż wczoraj przerobił truskawki na sorbet i zamroził prawie 3 litry
mniam

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry U nas też pochmurno od razu widać że małemu się zęby

przebiły bo znów śpi spokojnie całą noc w swoim pokoju, jak znów będę się zalic że nie śpi u

siebie to znaczy że do trzech dni przebije mu się kolejny ząb za bardzo z nim szaleliśmy

wieczorem bo później u siebie się z godzinę kręcił aż w końcu twardo zasnął. Wieczór miałam

raczej lipny ale potem tż zrobił mega słodki deser po którym mnie tak zmuliło że wszystko

zwrociłam wybaczcie że nie na biało ale pisze z tel. Co robicie dziś na obiad? Bo nie mam pomysłu

i może odgapię
za ząbki! i super ze spanie się od razu poprawiło

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Tak! Już tulę moją torebunię ale ze mnie na prawdę lekkoduch nie

brakowało mi nic w ręce bo jedną niosłam Leosia, a drugą pchałam wózek, tż poszedł jeszcze do wc

a ja chciałam wyjść na zewnątrz.
potem pod domem padało to wzięłam Leosia a tżowi krzyknęłam żeby wziął torebkę

dokąd masz włosy? ja do połowy pleców i już tydzień smęcę tżowi że chcę iść do fryzjera po jakiś

fryz, bo to co noszę na głowie to na fryzurę bankowo się nie kwalifikuje
uff! dobrze ze sie odnalazła
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
No chyba jestem za tą grzywą na bok, cieniowaniem i może jakieś refleksy

rzucę zobaczę co jeszcze mi fryzjer zaproponuje ale muszę dojrzeć do tej decyzji
Może mi tassia poleci tego w Krakowie i tam zaszaleje?
jestem ciekawa efektu!
ładnemu we wszytkim ładnie, wiec co nie zrobisz będzie super

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
u nas w skrocie:
malz byl w pracy a my spedzilysmy caly dzien u mojego taty. Brat zrobil obiad zapiekanke

pasterska czy cos takiego.W kazdym razie pycha wyszlo wieczorem tesc zostal z mala a my poszlismy

na park na piwko i posiedziec ze znajomymi i chyba tyle u nas

jutro tz ma zostac z Julka a ja mam isc z kolezanka polazic po sklepach, moze znajde jakas kiecke

na wesele

dobranoc wszystkim
super że się dzis odprężysz
powodzenia na zakupach, mnie tez to niebawem czeka, bo mamy wesele w sierpniu
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie śpimy mniej więcej od 3;30 sebek właśnie zjadł jajecznice na mleku z kromka ze środka chleba

i idzie w kime a ja....cóz ...wizaż pozostaje do poczytania
dzisiaj jade na impreze z pracy to oczywiście moje dziecko nie mogło spać żeby matka się nei

wyspała i szybko wóciła
to się Sebek wyspał

Cytat:
Dziecko ma 6 zmysl
rozbudzil sie wczoraj jak rozmawialam z tz wiec pewnie uslyszal moj glos. ale wcale nie byl

zadowolony z powortu mamy bo histerycznie wyl przez sen.
narzekalam ze nie je?
no dalej nie.je obiadkow
ale w nocy 3x210mm ?

jakas patologia sie rozgrywa w zoladku mojego dziecka, ale niech tak juz bedzie
wow! ale duzo w nocy Maciek wcina!

mi tez się znudziły wlosy
umowiłam sie na sobotę do fryzjera (nowego, bo moja fryzjerka urodziła) na strzyżenie i ... farbowanie mam nadzije na duze i dobre zmiany mysle o czyms typu flamboyage, bo chciałąbym osiagnąć naturalny efekt bez konieczności farbowania odrostów co "5 minut"

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 09:16   #1657
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Alez mialam wczoraj sytuacje jestem sobie z tz i dziewczynami w CH i nagle slysze czeeeesc starych znajomych nie poznajesz? A mym oczom ukazuje sie nieziemsko przystojny policjant ktoremu kiedys dalam kosza za jeansowa koszule mina mojego meza bezcenna nie zna go, kolega ladnie sie przedstawil, chwile pogadal a tz chyba poczul goracy pret przy dupie

Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Ewacia paczuszka dotarła do Matal bo widzialam to cudo!! brawa dla mamy

Tassia to faktycznie chyba w dzień nie je bo nie ma czasu a w nocy nadrabia.

Poziomka widziałaś prywatną wiadomość odemnie? to pytanie od wielu z nas
Stary 2014-06-30, 09:24   #1658
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

No, mamy wizaż

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Syn mi się nie dał wyspać po wczorajszym wyjeździe, wstawał dwa razy i o 6 już zrobił pobudkę. Zaraz się biorę za pakowanie nas, bo w południe chcemy jechać do rodziców. Ciekawe czy nam bagażnika starczy na taki wyjazd to chyba wszystkie rzeczy dzieciaków muszę zabrać i wszystkie zabawki dobrze, że takie rzeczy jak wózek, łóżeczko, wanienka, przewijak, ręczniki mamy na miejscu.

Dziś mamy z mężem 11 rocznicę bycia razem

no to ja gapa jestem, bo nie widziałam

nasz pediatra zawsze mówi, że do roku to jednak mleko powinno być głównym pożywieniem

dużo zdrówka dla Was dziewczyny oby jutro było lepiej
moi sąsiedzi mieli wczoraj 14 rocznicę związku

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!
My też fajnie pospaliśmy i efekt jest taki, że nadal w piżamach cała nasza trójka Julio obudził się o 1, łyknął wody i usnął, oczywiście ze mną w łóżku, a kolejna pobudka była o 5.20, dostał mm i przez godzinkę próbowałam sprawdzić, żeby jeszcze pospał, w końcu ululałam go w bujaczku i spaliśmy do 8.30

no wiesz Ty, mąż, sąsiad i moja wyobraźnia podziałała

zdrówka!

super! umęczył się w podróży chłopina a grzeczny był w czasie jazdy?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

ja mam wczorajszą carbonarę
a fajnych masz sąsiadów?bo wiesz...głodnemu chleb na myśli

Cytat:
ja chyba jestem zbyt wyluzowana matka
przewijak zlikwidowalam jak maciej mial 3miesiace
pocatkowo mialam.koszyczek na polce i jak przewijalam to.bralam go na lozko
a teraz nie mam nic
wyciagam tylko nowego pampka spod lozeczka
a jak kupa to biore dodatkowo ceratke i chusteczki ktore gdzies sie walaja

suknia piekna
cena nie swiadczy o strojnosci
ja tylko nie rozumiem co ma posiadanie przewijaka do luzu psychicznego? Mi po prostu jest wygodniej, jednak na łóżku to trzeba się schylać i plerki bolą

Cytat:
a ja mam problem z doopy
tzt w domu z dzieckiem radzi sobie lepiej niz ja
z jednej strony sie ciesze a z drugiej jestem zazdrosna
o ja gupia
nie wierzę!!

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Poziomkowa, obiecane zdjęcia albumu Zuzkowego. To ten na pierwsze trzy latka, więc miejsce na relację i zdjęcia z 2 i 3 urodzin również są.
ale piękny!! ja mam dwa albumy (oba prezenty) ale nie są tak ładne.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Gorgulek, widzę Cię w prostej grzywce. Kolor to mleczna czekolada, albo jakiś balejaż
popieram

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 09:28   #1659
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nadrobię Was potem, mam szybkie pytanie

Zuzka od wczoraj ma 38 st, podaję jej Ibufen, na noc dałam czopka bo zwymiotowała Ibufen, byłam wczoraj an dyżurze, zbadała i powiedziała że to od zębów, faktycznie powinny lada dzień wyjść, rano znowu ma 39 st., dałam jej czopka. Co jeszcze mogę dać??

Idę ją okąpać w chłodnej wodzie

:pro si:
na zmiane ibuprofen z paracetamolem wiec co okolo 4-6h mozesz podac lek

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 09:35   #1660
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Oczywiście nic nie wybrałyśmy :-/ Nie płaci za sukienki, ale i tak miałyśmy sobie coś kupić, więc jakoś to przeżyję No jest teraz na etapie "Nawiedzona panna młoda" ale to moja przyjaciółka od 3 r.ż, z podwórka, z jednej ławki z podstawówki, jest dla mnie jak siostra i zrobi dla mnie wszystko i ja dla niej też. Po prostu chcę żeby była szczęśliwa

brawo za tyle miesięcy karmienia!!! Ja poczułam jakąś dziwną ulgę, jak skończyłam karmić (bo u nas od początku było problemowo).

Amelka, Policzanka, ja z 24 lipca, to blisko Was
rocznik 86 - Czarnobyl, pierwszy raz gimnazjum, pierwszy raz nowa matura, takie króliki doświadczalne

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Bajka, rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która powiedziała mi, że co tydzień w soboty, w budynku starej szkoły na Warszewie, gdzie teraz jest przedszkole odbywa się "eko kiermasz", cos takiego. Przyjeżdżają ludzie ze wsi, sprzedają jajka, warzywa, wędliny itd. Muszę się przejść tam, dość blisko mamy

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Metoda Domana:

Zaczynamy od nauki pojedynczych wyrazów. Wyrazy należy pisać na kartkach o wymiarach około 10cm x 60cm. Litery mają 8cm wielkości - są drukowane i czerwone (mogą też byc czarne).

Pierwsze wyrazy powinny być znane i przyjemne dla dziecka np. imiona rodzeństwa, wyraz: mama, tata czy też przedmioty z otoczenia dziecka. Najpierw wprowadzamy prezentowanie rzeczowników (np. rzeczy dziecka: "auto", "kocyk", "skarpetki" itd.; sprzęty: "krzesło", "stół", "łóżko" itd.; zwierzęta: "koń", "słoń", "pies" itd.). Gdy dziecko pozna już około pięćdziesięciu rzeczowników, wprowadzamy czasowniki (np. "pije", "siedzi"), na końcu przymiotniki ("ładny", "duży", "ciepły").
Zaczynamy od eksponowania i czytania pięciu słów (około pięć sekund) 3 razy dziennie. Pięć słów tworzy jeden zestaw. Codziennie dokładamy jeden zestaw (pięć nowych słów), aż dojdziemy do trzech zestawów dziennie eksponowanych każdy trzy razy. Wtedy wycofamy ten najstarszy i na jego miejsce wprowadzimy nowy. Tak postępuje się każdego następnego dnia.

Nastepnie wprowadzamy wyrażenia dwuwyrazowe, a potem proste zdania. Można dołączyć do tego obrazki i tworzyć albumy.

W metodzie tej, mozna też nalepić kartki z wyrazami na dany przedmiot, np. na okno naklejamy kartkę z napisem "okno".

Ja czytałam 2 pozycje:
1) "Jak nauczyć dziecko czytać" Glenn Doman.
2) "Naucz małe dziecko myslec i czuć. Zabawa w czytanie, matematykę i muzykę" Katarzyna Rojkowska

ja jestem 9.03, więc urodzona jeszcze przed Czarnobylem haha

hmm skomplikowana t metoda.
ja mam karty obrazkowe Kapitan Nauka i tam są słówka pod rysunkiem i tyłu karty, oprócz tego jest poradnik jakie zabawy można wprowadzić.
jeśli chodzi o naukę wyrazów to ok, ale uczyć czytać tak małe dzieci?moim zdaniem przerost ambicji rodziców.

Cytat:
na zmiane ibuprofen z paracetamolem wiec co okolo 4-6h mozesz podac lek
koleżanki mi też mówiły,że można tak podawać na zmianę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 09:43   #1661
tassia
Zakorzenienie

http://dziecisawazne.pl/nauka-wczesnego-czytania/

podsumowujac:
"A co z zapewnieniem dzieciom lepszego startu? Ponoć „trawa nie rośnie szybciej, gdy się ją ciągnie w górę“. Pamiętajmy, że nawet w najbardziej wymagającej pracy nikt nie zapyta naszego dziecka, w jakim wieku nauczyło się czytać."

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2014-06-30 o 09:47
Stary 2014-06-30, 09:44   #1662
kaska87
Zakorzenienie

hej

nie nadrabiam bo mi się nie chce
wesele super udane, było kilka śmiesznych akcji- np to, że młodzi jechali na holu ale ogólnie wszystko super Miki był w dniu ślubu do 20:00 na sali, później rodzice go zabrali, a my do 4:00 się bawiliśmy

no i jesteśmy pato najlepsze jest to, że nie pijemy, ale w końcu ślub przyjaciółki do dałam w palnik nieźle ale chyba mogę pić bo łeb mam mocny i kaca zero

a tak btw. to wszyscy zachwyceni Myszą normalnie co chwilę ktoś podchodził i się jarał, jedna koleżanka to aż drugi raz mi mówiła, że mi zazdrości takiego synka wspaniałego to jej powiedziała- "do dzieła" hehe

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-30 o 09:50
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 09:53   #1663
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana ale moja ma w maju pierwsze imieniny po urodzinach
Oj tam, życzeń nigdy za wiele

Kurcze, dzis przeprowadzka, TZ napisal do pracy o ktorej jutro ma przyjsc a oni do niego "jak to jutro? dziś przecież" No i zaraz pedzimy do krk, on do pracy a ja z Polą troche moze coś rozpakujemy, a później do ikei na zakupy, a później jeszcze do siostry po rzeczy bo wraca do domu na przerwe wakacyjna na studiach. Co za dzien, masakra

Ale za to dzwonił do mnie kurier i przywiózł już moją sukienke i buty z mosquito A że jeszcze mnie nie ma w krk to zostawił ją uwaga uwaga - w sklepie mięsnym obok bloku
Stary 2014-06-30, 09:55   #1664
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze, dzis przeprowadzka, TZ napisal do pracy o ktorej jutro ma przyjsc a oni do niego "jak to jutro? dziś przecież" No i zaraz pedzimy do krk, on do pracy a ja z Polą troche moze coś rozpakujemy, a później do ikei na zakupy, a później jeszcze do siostry po rzeczy bo wraca do domu na przerwe wakacyjna na studiach. Co za dzien, masakra

Ale za to dzwonił do mnie kurier i przywiózł już moją sukienke i buty z mosquito A że jeszcze mnie nie ma w krk to zostawił ją uwaga uwaga - w sklepie mięsnym obok bloku
od jakiegos czasu to notoryczne zkurierami...
szkoda tylko ze w krk taka ulewa- ja musze isc do irzedu jakas deklaracje podatkowa zlozyc- czas mam do jutra, ale jutro jade do pracy wiec musze to zrobic dzis.
chyba pierwszy raz uzyje folie do wozka
nie wiem jak to zrobic ale leje na maksa a ja po prostu musze to zrobic dzis chocby skaly...

[/RIGHT]
Stary 2014-06-30, 10:09   #1665
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Kaśka Laryska zamawiałyście krzesełko do karmienia z strony internetowej ,macie gdzieś link ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:12   #1666
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

będziesz zobligowana do robienia tam zakupów w tym miesnym

miłej przeprowadzki

Cytat:
od jakiegos czasu to notoryczne zkurierami...
szkoda tylko ze w krk taka ulewa- ja musze isc do irzedu jakas deklaracje podatkowa zlozyc- czas mam do jutra, ale jutro jade do pracy wiec musze to zrobic dzis.
chyba pierwszy raz uzyje folie do wozka
nie wiem jak to zrobic ale leje na maksa a ja po prostu musze to zrobic dzis chocby skaly...
u nas tez pogoda z du.pki ale Filip już śpi na 1 drzemke z A. razem w dużym łózku.. a jak szukam pracy i kmninie... lepiej zaznaczyć w widelkach wynagrodzenia jak jest np skala:
a) 5-10 tys,
b) 10-15 tys,
c) 15-20 tys
a chce się zarabiać 16 to b czy c??
bo jak napisze wiecej to z automatu odrzucą ale jak mniej to niema możliwości negocjacji?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Kaśka Laryska zamawiałyście krzesełko do karmienia z strony internetowej ,macie gdzieś link ?
Amelka nie moge przezyc ze nie było Cie na zlocie.
Musimy koniecznie umówic się na kawe
Stary 2014-06-30, 10:14   #1667
tassia
Zakorzenienie

karolson nie wiem... ja bym chyba zaznaczyla 10-15
duuuze masz wymagania

[/RIGHT]
Stary 2014-06-30, 10:16   #1668
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
będziesz zobligowana do robienia tam zakupów w tym miesnym

miłej przeprowadzki

u nas tez pogoda z du.pki ale Filip już śpi na 1 drzemke z A. razem w dużym łózku.. a jak szukam pracy i kmninie... lepiej zaznaczyć w widelkach wynagrodzenia jak jest np skala:
a) 5-10 tys,
b) 10-15 tys,
c) 15-20 tys
a chce się zarabiać 16 to b czy c??
bo jak napisze wiecej to z automatu odrzucą ale jak mniej to niema możliwości negocjacji?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Amelka nie moge przezyc ze nie było Cie na zlocie.
Musimy koniecznie umówic się na kawe
oooo a ja to nawet płakałam że mnie nie było
no ba i to mam ochotę z Tobą i Matal na kocyk gdzieś lub do tej kawiarni

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:16   #1669
MsLullaby
Zakorzenienie

wyslalam malej dziewczynce 50zl na stronie ktora udostepnila Lola na fb i jakos mi lepiej na sercu. Trzeba sie czasem losowi odwdzięczyć

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:20   #1670
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
wyslalam malej dziewczynce 50zl na stronie ktora udostepnila Lola na fb i jakos mi lepiej na sercu. Trzeba sie czasem losowi odwdzięczyć

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

karolson 16 tys? ale bym byla hepi ;D haha

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:22   #1671
MsLullaby
Zakorzenienie

karolson ale ze miesiecznie tyle?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:25   #1672
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem bo teściowa zamawiała

Karolson w ogóle co to za kwoty? gdzie Ty pracy szukasz
nie wzięłaś tej pracy od lipca?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:27   #1673
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
karolson nie wiem... ja bym chyba zaznaczyla 10-15
duuuze masz wymagania

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

karolson 16 tys? ale bym byla hepi ;D haha
Cytat:
karolson ale ze miesiecznie tyle?
kwoty były przykładem

Cytat:
oooo a ja to nawet płakałam że mnie nie było
no ba i to mam ochotę z Tobą i Matal na kocyk gdzieś lub do tej kawiarni
to kiedy??
Stary 2014-06-30, 10:27   #1674
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Witam się z pracy przy kawie...
Pamiętam jak dziś jak rok temu siedziałam w tym samym miejscu z brzuchem

Tęsknię strasznie za Mają, bo jednak uczelnia to co innego...

Lecę nadrabiać!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:36   #1675
Zakorzenienie

Karolson ja bym chyba zaznaczyła niżej o negocjowała

Stary 2014-06-30, 10:38   #1676
policzanka
Wtajemniczenie

Hejo!ciesze się ze zlot udany!!teraz zapraszamy do Szczecina

Dziękuję za komentarze odnośnie fotelika. Dziś idę zerknąć jakie są u Nas w mieście.

Gorgulku pytałaś o fryzurę . uważam że grzywka na bok i parę refleksow tak jak pisały dziewczyny będzie jak najbardziej okja to bym Cię jeszcze w bobie widziała
Bajka haha!oj chciałabym żeby i mój kiedyś poczuł gorącego pretala. Ale niestety u Nas jest odwrotnie . to ja się gasze gdy widzę jego byle:/

Byłyśmy dziś u pediatra . Główka urosla!!nawet nie wiecie jak się ciesze

Gorzej z wagą od 7.05 przybrała tylko 100 gr.
Obiadki zaczynamy podawać zaczynając od poszczególnych warzyw. Czyli wszystko od nowa. .

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-06-30 o 10:41
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:39   #1677
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ooo dzięki za info daleko nie jest

A ja z 18 lipca tyle ze 88 a moj tz z 27.07.

Jak zrobi sie w koncu cieplo i przestanue padac to trzeba umowic sie na spacerek

Alez mialam wczoraj sytuacje jestem sobie z tz i dziewczynami w CH i nagle slysze czeeeesc starych znajomych nie poznajesz? A mym oczom ukazuje sie nieziemsko przystojny policjant ktoremu kiedys dalam kosza za jeansowa koszule mina mojego meza bezcenna nie zna go, kolega ladnie sie przedstawil, chwile pogadal a tz chyba poczul goracy pret przy dupie

Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
miłe spotkanie
Stary 2014-06-30, 10:41   #1678
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Papalinko życzę zdrówka i udanej uroczystości
Dodinho również zdrówka

Mam pytanie, jak wy zorganizowałyście sobie "kącik pielęgnacyjny" jeśli już zrezygnowałyście z przewijaków? ja teraz mam przewijak z ikei i pod nim jest półka na której mam pieluchy tetrowe, kosz z pampersami, chusteczki, kosz z lekami i akcesoriami do pielęgnacji, i ręcznik. teraz będę go przewijać na łóżku ale gdzie to wszystko trzymać żeby było w miarę pod ręką?
myślę o tym co na zdjęciu, choć czuję że Leoś nie przejdzie obok tego obojętnie gdzie wy trzymacie pieluchy itp?

W komodzie, tam gdzie ubranka Adasia. Coraz ciaśniej tam się robi, dodam tam nowe ubranka i nie będzie miejsca.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:46   #1679
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

nie śpimy mniej więcej od 3;30 sebek właśnie zjadł jajecznice na mleku z kromka ze środka chleba i idzie w kime a ja....cóz ...wizaż pozostaje do poczytania
dzisiaj jade na impreze z pracy to oczywiście moje dziecko nie mogło spać żeby matka się nei wyspała i szybko wóciła
ja to o 4 wstawałam ale dac mleko i poszłyśmy dalej spiochać ... wiec wspólczuje!!
Stary 2014-06-30, 10:46   #1680
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo!ciesze się ze zlot udany!!teraz zapraszamy do Szczecina

Dziękuję za komentarze odnośnie fotelika. Dziś idę zerknąć jakie są u Nas w mieście.

Gorgulku pytałaś o fryzurę . uważam że grzywka na bok i parę refleksow tak jak pisały dziewczyny będzie jak najbardziej okja to bym Cię jeszcze w bobie widziała
Bajka haha!oj chciałabym żeby i mój kiedyś poczuł gorącego pretala. Ale niestety u Nas jest odwrotnie . to ja się gasze gdy widzę jego byle:/

Byłyśmy dziś u pediatra . Główka urosla!!nawet nie wiecie jak się ciesze

Gorzej z wagą od 7.05 przybrała tylko 100 gr.
Obiadki zaczynamy podawać zaczynając od poszczególnych warzyw. Czyli wszystko od nowa. .
super ze glowka urosla

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości