|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Nie wiem czy nie od tego ten rozstrój żołądka ![]() Generalnie chyba właśnie do mnie dotarło, że trzeba rodzić i że zaraz w tym domu będzie drugie dziecko. Niby człowiek to wie, czeka na to, ale kiedy wie że to się stanie lada moment to
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
No ja wczoraj też nie mogłam wejść
Pewnie coś z systemem.... U nas spokojnie mały zjadł i śpi
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-30 o 09:37 |
|
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam na wejście i jakiś strach mnie ogarnia
chyba dociera do mnie ze to zaraz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1324 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurczę według objawów miałam rodzić tydzien po tobie a tu nic... no chociaż do końca dnia daleko ![]() Cytat:
![]() ![]() : kciuki: za wizytęCytat:
kciukasy za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby wczesniej pojawiły sie skurcze to co wtedy ?? musisz sn czy też jedziesz na IP badanko i cc?? bo skoro masz wskazanie to chyba podważać go nie beda? oczywiscie za 5.07
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
witam sie
siedzę sobie i tv oglądam, powiesiłam pranie w salonie, bo na polu pada, krzyże bolą, podbrzusze też tak jak na @, a do 21 lipca jeszcze tyle czasu.. Chyba wezmę miskę z woda i wymoczę nogi bo spuchnięte jak nie wiem.. Mały strasznie ruchliwy, jak taki będzie po urodzeniu to masakra.. Ejj, ja nie chce jeszcze rodzic.. Wizyta dopiero w czwartek, no to zobaczymy..Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Trochę się przespałam jak dobrze że młoda poszła w kimę już 3,5h... Tylko czemu w nocy nie... EhA w ogóle odkąd zaczeliśmy głównie z piersi karmienie to mnie brzuch boli i jakby spojenie o co kaman? Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-06-30 o 10:07 |
|
|
|
#1328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chociaz w naszej sytuacji to "lada moment" to na prawdę już niedługo heheh Cytat:
bedzie ok!Cytat:
i nadal się boję... chyba zacznę się zaraz modlić
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-30 o 10:12 |
||||
|
|
|
#1329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fame |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszłam i uwaga 06.07.2014 godz 9.30 planowane cc.
, wyniki gbs niestety dodatni ale to dobrze że cc będzie. Mała waży 2905 d więc jest ok ale ginka mówiła żeby się nie sugerować usg bo to różnie bywa z pomiarami. No i teraz czekamy buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
ee tam.. to nic obiecującego jeszcze. takie skurcze juz miewałam i nic
ciekawe co na zapisie wyjdzie.Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Wtajemniczenie
|
Też to słyszałam, tylko myślałam że po 7 tyg już się obkurczyła... Eh... Jak zwykle mam rozkminy.
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
idę posprawdzać torby do szpitala w razie w.
śmiać mi się chce, bo ja tu panikuję od rana, chociaż nie mam za bardzo podstaw, a pewnie wrócę zmazana do domu i dalej będę Wam smęcić, że jeszcze nie rodzę |
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
co do torby do szpitala to ja jak ją zapakowałam z miesiąc temu to już nic nie dołozyłam, a wiem że brakuje mi sztućców, talerza i kubka - ale nie mam juz miejsca
mój tż będzie miał swoją reklamówkę z ciuchami na przebranie i rożkiem dla małej więc jak coś to mu upchne ... albo w samochodzie włoży i później doniesie ... ja sie zastanawiam w co sie ubrac do szpitala... i wiecie może jestem głupia ale jak będę jechać do szpitala to chce sobie przed pomalować rzęsy i do kosmetyczki schować tusz ogólnie mogę chodzić bez makijażu - jak na codzien ale rzęsy musze mieć pomalowane bo inaczej czuje się tak łyso na oku ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- no i nie zapomnił ładowarki - to chyba najważniejsze wyposażenie torby
|
|
|
|
#1338 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz tylko odpoczywaj co by wszytko poszło wedle planu Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
wiem,że bym się źle czuła bez tego tak łyso jakoś właśnie a narodziny dziecia toć to ważna chwila więc taka pierdoła nie może mi jej popsuć
|
||||
|
|
|
#1339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobra dziewczyny ja spadam. trzymajcie kciuki, żeby coś się rozkręciło, bo jak przyjadę do domu z zaleceniem żeby dalej czekać to się załamię ![]() cya! |
||
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra Fame trzymamy kciuki!
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, zaciskam kciuki
![]() Ja dziś mam mega kryzys Asia, zaciskaj nogi zatem Ja cesarke miałam 3 tygodnie wcześniej niż planowaną, także życie płata figle
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Marianna co za sen ![]() Znajoma... tak jak mowi malwiska do kazdej wagi by sie przyczepila, bo to pewnie taki typ ktoremu sie nie dogodzi, jak chce komus przy...lozyc to i tak to zrobi. A swoja droga to te jej teorie wyssane z palca i smieszne sa. justynka, xelia czyzby zblizal sie wasz dzien? ![]() celebrinfea przy obkurczaniu macicy boli brzuch, kp w tym pomaga, ale nie wiem czy po 7.tyg to jeszcze moze byc to, chyba az tak dlugo to nie trwa. Fame mysle, ze jeszcze wrocisz do nas, a bole brzucha mysle, ze stresu ![]() joanna czyli jednak niedzielne dziecko, tez fajnie ![]() Ja od dwoch dni jak klade sie spac to mam lekkie skurczyki, nie sa przyjemne ale jakos wiem ze to nie te na ktore czekam i zaraz przechodza. |
|
|
|
#1343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cały czas widzę mój stożek Rybka ja tylko wieczorami lekkie bóle jak na @ i nic poza tym. Może nasze dzieci punktualne i bezproblemowe i wyskoczą z nas 3.07 prawie bezoleśnie Joanna to teraz już leżeć i czekać do 6 , fajnie że znasz datę kiedy najpóźniej dzidzia będzie z Wami ![]() Jak ja sobie pomyslę że już niedługo będę miała małą po drugiej stronie brzucha to dalej w to nie mogę uwierzyć. Zaraz dzwonię do gina się na Ktg umawiać to może i ja się coś dowiem... Fame powodzenia Rozmawiałyście na temat Zusu, ja nie jestem na swojej działalności, ale też jeszcze kasy z Zusu nie dostałam, a mineło już 33 dni zwolnienia i 30 dni od tej daty więc w sumie powinny mi juz przysłać i się zastanawiam czy to u nich problem czy moje księgowe nie wysłały dokumentów ![]() Czy któraś z Was się orientuję czy powinnam składać w pracy jakieś pismo odnośnie urlopu macierzzyńskiego ? Bo u mnie w firmie nie idzie sie o nic dowiedzieć i bo panie jakieś nie zorientowane a boję się że za jakis czas powiedzą że czegoś brakuję i będe miała problem. Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-06-30 o 11:30 |
|
|
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwiska tak proszę o zmianę daty
Fame trzymam kciuki Rybka moje dziecko będzie chyba mega leniuchem niedzielnym tak słyszałam , że niedzielne to leniwe ![]() Mamaya mam nadzieję, że mała nie spłata mi figla wcześniej niedługo też będę pewnie miała
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarka daje mi dwa tygodnie do porodu.
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- mamaya pamiętam takie noce - wspolczuje ![]() ja tez sie ich boje tym bardziej, ze moja mala w wakacje jest w domu i mysle, ze moze byc hardkorowo. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- zaczynam się stresować.
|
|
|
|
#1347 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć po weekendzie, czytałam cały czas
a dziś w nocy śniło mi się, że Mamaya się zdenerwowała na Fame, że ta jeszcze nie urodziła i że co to ma być Joanna super, że wszystko dobrze i że znasz datę i w ogóle ![]() Cytat:
No i też wrzucam do kosmetyczki tusz i krem bb, mam je nawet napisane na specjalnej liście rzeczy, których nie zapakowałam teraz bo mam po jednej sztuce i używam na codzień ![]() Torby też spakowane, nie włożyłam do nich co prawda ręczników, koszul i ubrań dla małego, bo nie chcę, żeby się kisiły, ale wszystko leży przygotowane obok i trzeba tylko wrzucić. No i ja się jeszcze zastanawiam, w czym do szpitala jechać i w czym z niego wyjechać haha, taka to moja próżność
|
|
#1348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kto to wie ![]() Na razie wszystko się uspokoiło czekam do środy do wizyty no chyba, że Synek wcześniej namyśli i wyjdzie wcześniej Tż gada z Synkiem, żeby poczekał do 07.07.2014 bo fajna data haha no nie wiem zobaczymy jak to się poukłada ![]() Xelia Kiedy masz wyznaczony termin porodu???
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201209271031.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/20131019310122.html http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3g5mbm1vj.png Edytowane przez justynka2992 Czas edycji: 2014-06-30 o 12:36 |
|
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
Diewczyny jade na IP ciekawe czy jeszcze dziś wrócę
ogólnie nic się nie dzieje, ale dzwoniłam do gina i kazał na Ktg przyjechać mam nadal nadzieję ze moja mała wytrzyma przynajmniej do jutra i będę lipcówką
|
|
|
|
#1350 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
![]() mamaya głowa do góry, będzie dobrze zaraz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

ale tak to jest, jak juz sie wie ze moze to ostatni dzien w dwupaku to takie dziwne uczucie nachodzi. Ja tak miałam jak mi twardniał prawie 2h brzuch co 4 minuty, niby chciałam urodzić wczesniej ale takie dziwne uczucie mnie ogarneło ze w koncu nie byłam pewna czego chce

chyba dociera do mnie ze to zaraz 
kurczę według objawów miałam rodzić tydzien po tobie a tu nic... no chociaż do końca dnia daleko 
kciukasy za wizytę!
gdyby wczesniej pojawiły sie skurcze to co wtedy ?? musisz sn czy też jedziesz na IP badanko i cc?? bo skoro masz wskazanie to chyba podważać go nie beda? oczywiscie 

ciekawe co na zapisie wyjdzie.

teraz tylko odpoczywaj co by wszytko poszło wedle planu

Po 3 tygodniach zaczynam łapać jak i co. Trzymam kciuki cobyś szybciej złapała a w razie co dzwoń
niedługo też będę pewnie miała 

klask i: