|
|
#4711 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Psy- cz. II
Cytat:
potrzebujesz tylko 2 dni przed i 2 dni po zakropleniu bez kąpieli, więc spokojnie można to zrobić. Te kąpiele co tydzień kropli z niego nie zmyją.
|
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to w takim razie jest niby zakropiony I niby działa |
|
|
|
|
#4713 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Z tego co wiem to nie powinno się zmywać, bo krople wnikają w warstwę lipidową skóry, a nie są gdzieś na naskórku, gdzie by się mogły łatwo zmyć. Możesz na wszelki wypadek co 3 tyg kroplić zamiast co 4
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jak zawsze w tym roku też zero kleszy na psach
|
|
|
|
#4715 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja na szczęście też ich ostatnio nie widuję, najgorzej było na wiosnę. Wtedy one się budzą i są jakieś mega wygłodniałe i agresywne...
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie i domyślam się, że połowa z was mnie wyśmieje
Ale męczy mnie to już od jakiegoś czasu.Czy osoby pracujące w schroniskach czy fundacjach same się odrobaczają? Przeczytałam kilka miesięcy temu taki artykuł na ten temat i tam właśnie udowadniali, że każdy właściciel psa lub kota powinien się odrobaczać, nie wspominając już o pracownikach fundacji/schronisk. Jak to jest? Naprawdę powinno się odrobaczać, czy to jest przesadzone?
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Też gdzieś czytałam o odrobaczaniu się. Ale stwierdziłam, że jeśli mam jednego psa i kontakt z psami, które mają wiadome pochodzenie i wiem, że są zadbane to nie ma sensu
![]() Ale faktycznie może w schroniskach czy domach tymczasowych gdzie trafiają zwierzęta nie-wiadomo-skąd ludzie też powinni się odrobaczyć. |
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociażby niemyte owoce z dzieciństwa itp ![]() tutaj są jakieś infor na ten temat i przepis na domowe odrobaczanie plus opis działania: http://www.aniamaluje.com/2013/09/od...rzepis-ma.html |
|
|
|
|
#4720 |
|
Naczelna Nastolatka
|
a tam, ja jeździłam do schronu, ale się nie odrobaczałam. Zaczepiłam się na tężec i wściekliznę, ale o odrobaczaniu nikt nie wspominał.
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem uzależniona od witaminy C a witamina C i ogólnie kwas cytrynowy jest naturalnym środkiem na pozbycie się pasożytów. Ogólnie nawet koty wolnożyjące (ale te od urodzenia wolne a nie wyrzucone) umieją poradzić sobie same z robakami w sposób naturalny. Poza witaminą C, pestki z dyni są podawane jako środek na odrobaczenie.
Dodatkowo + orzech czarny – silne działanie odrobaczające, niszczy m.in. owsiki i glistę ludzką + czosnek lub olej czosnkowy – niszczy pasożyty, grzyby i bakterie jelitowe + wyciąg z pestek grejpfruta – niszczy ponad 800 wirusów i bakterii, 100 rodzajów grzybów i pasożytów + srebro koloidalne – niszczy ponad 650 chorobotwórczych bakterii, wirusów, grzybów i pleśni + olej goździkowy – zawiera eugenol, silny antyoksydant niszczący pasożyty jelitowe, bakterie i grzyby
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Naprodukowalyscie tutaj tyle ze nawet ńie udało mi sie nadrobić
![]() Wstawiam pozycje śpiące na dzisiaj . Bo ja szczerze mówiąc padam na "mordke"...
|
|
|
|
#4724 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ha ha ha, mój też tak śpi, kółeczkami do góry. I koty lubią tą pozycję, ale koty uwielbiają się tak rozprzestrzenić na środku podłogi, najchętniej w pokoju głównym.
|
#4725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj dzień piesałków Coffe chyba zwariuje. Muszę im jakieś prezenty przywieźć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla wszystkich psiaków
Inga, to faktycznie musisz im to wynagrodzić i kupić coś dobrego
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś kupiłam kropelki i przy okazji odkryłam, że w zoologu mają jakieś nowe gryzaki dla psów
Jak dam Milowi w prezencie to zobaczycie Na razie czekam aż będzie grzeczny |
|
|
|
#4729 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zbliża mi się powoli termin wyjazdu i sprawdzam teraz paszporty, patrze i w jednym nie widać na pieczątce numeru lekarza. Normalnie oszaleć można..
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnie z winogronami - ponoć od winogron pies umiera a psiak mojej koleżanki je winogrona kiściami - sam sobie zrywa i zżera... także tutaj można książki pisać o zdrowym karmieniu psów.
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
girlonthebridge a to przypadkiem nie chodzi o rodzynki?
lexie czosnek i cebula mogą spowodować zatrucie, ale ilość powinna być znaczna. Zresztą nie wiem czy wiecie ale rabarbar i natka pietruszki są trujące dla ludzi, ale żeby się otruć to trzeba by dziennie zeżreć kilka/kilkanaście kilogramów, myślę, że jeden ząbek dziennie większemu psu nie zaszkodzi
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
A co na dzień psa to nie można było mu dać?
Co Ty tam nowego odkryłam? Jak wrócę to odpiszę Ci na priva bo knuje już plan co do jakiegoś psiego weekendu we wrocku chyba że uda mi się na telefonie napisać tak dużo wiadomości Cytat:
Jak myślisz, jak dziewczyny zniosą podróż? Młoda za mną tak tęskni, że leży tylko na mojej poduszce i NIE CHCE JEŚĆ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez inga21 Czas edycji: 2014-07-01 o 23:17 |
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tak juz przejechal kilkaset kilometrow. Najdluzszy to bylo chyba 800 km ale przerwy na siusiu co 2 godzinki. |
|
|
|
|
#4736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W klatce pies niech ma swój gryzak, lub piszczącą zabawkę, jakiś jasiek do szarpania lub położenia się na nim. Pies z czasem może nauczyć się klatkę otwierać, skaka i skaka aż drzwi ustąpią, na to jest rada, związać dżwiczki z resztą klatki albo użyć karabińczyków. |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz, pisz Ja teraz kombinuję kiedy jechać, że zajechać i wrócić i przeżyć byle do sierpnia |
|
|
|
|
#4738 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Moje dostały nową piłeczkę, która się nie spodobała oraz konga takiego https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j...04370788824763
o którego się pobili, będę musiała kupić drugi . A jak przyszła paczka to okazało się, że pół litra oleju z łososia się wylało bo zooplus wsadziło odkręconą butelkę. Dobrze, że uznali reklamację przez telefon, mają oddać kasę na konto.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-07-02 o 09:01 |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, przewóz w aucie-mercedes sprinter, tylko tam raczej nie ma przejścia do tyłu, tylko otwiera się samochód od boku. Mój facet ma się jeszcze wszystkiego konkretnie dowiedzieć od tej firmy.
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam wam wrzucić zdjęcia moich dziewczyn jakie dostałam dzisiaj rano, ale mi się jakiś błąd pojawia nie da się wrzucać zdjęć z telefonu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez inga21 Czas edycji: 2014-07-02 o 10:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Więc tak nie bardzo da się odłożyć
A obrożę można ściągnąć i wykąpać, a potem znów założyć 
Ale męczy mnie to już od jakiegoś czasu.
Przeczytałam kilka miesięcy temu taki artykuł na ten temat i tam właśnie udowadniali, że każdy właściciel psa lub kota powinien się odrobaczać, nie wspominając już o pracownikach fundacji/schronisk. Jak to jest? Naprawdę powinno się odrobaczać, czy to jest przesadzone?

. Bo ja szczerze mówiąc padam na "mordke"...
Coffe chyba zwariuje. Muszę im jakieś prezenty przywieźć
Co Ty tam nowego odkryłam?