|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
A Ty w De kupowałaś zasłonki czy gdzieś na allegro zamawiałaś? Bo widziałam podobny kolor materiału na allegro i się tak zastanawiam Tylko jeszcze nie wiem jaki kolor zasłonek do żółtego pokoju będzie pasować
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Ekaterina piękny pokoik
![]() Jak dobrze, że dziś obiad mnie ominie, mama dała gołąbki, dorobiłam sosik i zaraz będę wcianać
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet wybraliście przepiękne imię
Kasiu przepiękny pokoik, moje klimaty ![]() Martynko ale super, że taki zastrzyk wpadł mógłby częściej wpadać do każdej z nas
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, mnie też by się przydały teraz takie pieniążki
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pewnie na all spokojnie znajdziesz tylko nie wiem cży takie same bo moje od spodu sa białe a z wierzchu w paski i to w paski spielam a białe jest luźno. Do żółtego pokoju hm... To zalezy jaki ten żółty ![]() Ale może paski w pomaranczu albo złocie albo całe białe jak meble też kolorowe ![]() Dzięki dziewczyny, już na komórce jestem także nie będę z osobna cytować, ale anesh, asia, latte dzięki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
Hahaha
Mały nogi wpycha mi pod żebra Tak delikatnie to łaskocze Ale obawiam się że jak jeszcze 5 cm podrośnie i nabierze siły to już nie będzie łaskotało ![]() No ale po chwili kopania po żebrach zaczął się obracać i co? Teraz mam gulkę nad pępkiem Pcha się chwilami jakby chciał wyjść I domyślam się że wypycha pupcię. Czyli leży śmiesznie jakoś Tak jakby w pozycji L tylko że jakby patrzeć z góry Główka na dole, pupcia nad pępkiem, nóżki z boku pod żebrami ![]() Zjadłam miskę grzybowej, dopchałam kubkiem 0,33 lodów czekoladowych i zastanawiam się co bym zjadła ![]() A Mały chyba lubi czekoladowe lody bo jak tylko skończyłam wylizywać kubeczek to taką serię kopniaków dostałam że aż mi się oczy zaświeciły ![]() I coś czuję że mój z tych bardziej ruchliwych będzie o ile nie z ADHD On całymi dniami i nocami się rusza. W każdej godzinie czuję jak pełza, czymś poruszy... Ale kopniaki mocne o stałych porach lub po czymś dobrym ![]() Ekaterina pokoik ślicznie się zapowiada
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Noc miałam ciężką.. chyba sobie cewnik podłacze hehe ![]() Ogólnie przed chwilą przeszło u mnie oberwanie chmury i pogoda jest do ![]() Jem śniadanko, zmywarkę wstawiłam, prania zrobić nie mogę bo mi w łazience zdechnie a ja nie cierpie tego zapachu więc czekam na ładniejszą pogode ![]() Włosy miałam umyć, ale mi się nie chce A no i czekam na tego kuriera i nie mam pojęcia czy dzisiaj przyjedzie, bo zadnego maila nie dostałam z wiadomością a zamawialam rzeczy we środe ![]() No dobra to się naskarżyłam ![]() Z tych lepszych rzeczy to zaraz zamawiam komode i mam nadzieję, ze jeszcze w tym tygodniu do mnie zajedzie ![]() Ekaterina fajnie pokoik wygląda ![]() Martynka nie ma to jak przypływ gotówki Super, że tak wyszło
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
Wg mojego kalendarza mam zacząć masaż krocza za 2 tygodnie
Ja piernicze jak ten czas leci szybko
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To we dwie sobie podłączymy, bo ja też chcę ![]() Monia niezłe połączenie Ja wszamałam gołąbka i myślę, co by tu jeszcze wcisnąć, a lody to już po śniadaniu u mnie były![]() Moje dziecko zwariowało, chyba ćwiczy karate w brzuchu, bo dostaję z każdej strony Ciekawe co będzie jak urośnie o kolejny kilogramBędzie wielka po tacie, choć ja też jestem dość wysoka
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie martwcie się waga, wszystko się zrzuci. Teraz mam 11 na plusie, do końca jeszcze sporo dojdzie. Ale to co. Po porodzie kg szybko lecą.
Na obiad robię naleśniki ze szpinakiem, bo akurat miałam mrożony w domu. Niestety z domu nie wychodzimy bo pada deszcz. Ehhh :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
A miałam jeszcze pisać odnośnie ruchów naszych bobasków
![]() Bo czasami tak panikujemy, że się nie rusza i że mało czujemy (ja też, nie jestem wyjątkiem Wczoraj po południu się położyłam z mężem i tak sobie leżeliśmy. On trzymał cały czas rękę na moim brzuszku a ja jak to ja odpłynęłam na chwilę hehe A potem mi mąż mówi, że mała szalała jak nie wiem i pukała i pływała sobie w środku. Mówi, ze mocne kopniaczki dawała, a wyobraźcie sobie, że ja nic nie czułam Tak mnie sen chwycił ![]() Dlatego pewnie czasami w nocy nasze bąbelki sobie fikają a my nawet o tym nie wiemy ![]() Jutro mam glukoze.. Proszę trzymać za mnie kciuki hehe ![]() Napewno nie będzie tak źle chyba I może tak jak Dzanet kupie sobie po wszystkim mleczko w tubce Dam znać jutro jak mi poszło hehe
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
I dostałam pierwszego kopa pod żebro
Aż zawołałam "ała", pewnie dlatego, że wie, że na nią skarżę do Was
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Meta poszperałam z ciekawości i takie kolory pasują do żoltego pokoiku dla Ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albo jasne błekitne ![]() Mia lam isc do sklepu ale pada Czekam az przejdzie, bo cala zmokne jak teraz wyjde
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, możliwe heh, ja za każdym razem jak wstaję siku to mała zaczyna fikać, więc pewnie jak śpię też się rusza. Wieczorem do 22 tak kopała, jak nigdy gdy Tż trzymał rękę na brzuszku. Mówi do mnie "O matko, ale Ci sadzi " ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Mecia a żółty ja jest mocny czy taki cytrynowy? Ja bym połączyła z beżem Jak mocny, a jak jaśniutki, błękit też będzie pięknie wyglądał. Kurcze, też bym chciała już szykować kąt dla małej, ale muszę poczekać, aż kupimy mieszkanie większe, czyli ze dwa lata ![]() Podjęłam decyzję odnośnie materaca, rezygnuję z gryki, koleżanka ma malutką córeczkę i poleciła mi ten z tej strony http://sklep.rampers.pl/materace/mat...8b33d5b4f347bb
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-06-30 o 12:20 |
|
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
I ja się dołączam do marudzących, bo czuję się momentami fatalnie... Teraz w końcu spadło mi tętno, bo nawet nie byłam w stanie przeczytać, co tam piszecie. Cały weekend jakoś kiepsko się czułam i beznadziejnie śpię. Chyba ta pogoda tak na nas wszystkie działa. Normalnie lubię deszczowe i pochmurne dni, a teraz mam wrażenie, że nie mam czym oddychać. Jeszcze rano musiałam doczłapać się do apteki, bo mieli mieć jakieś kartony puste dla nas do przeprowadzki. I myślałam, że zejdę w tej aptece. Tętno miałam w spoczynku ponad 100, a przed ciążą miałam tylko 60, więc czułam się tak, jakbym nie mogła nadążyć z oddychaniem
Chyba nie dożyję do końca ciąży ![]() Jeszcze TŻ mnie wkurza, bo nawet nie potrafi obiadu zorganizować jak ja się źle czuję... Musiałam mu powiedzieć co ma kupić, nie było niektórych rzeczy, więc nic nie kupił zamiast nich, a przez to, że nie powiedziałam, że ma kupić chleb i wędlinę, to nawet tego kupił i nie miał nic do pracy na drugie śniadanie (myślałam, że sam na to wpadnie). I wczoraj na obiad był panierowany kurczak z żabki z keczupem z resztką chleba... Dobrze, że owsianka jeszcze w domu jest, bo nie miałabym nic na śniadanie, a rano nie miałabym siły iść do sklepu bez śniadania. Kupił nektarynki i jak był w kuchni poprosiłam go, żeby mi jedną umył (ale żeby umył, a nie opłukał, tak jak on to robi), to powiedział, że on nie wie jak i mi jej nie przyniósł. Serio to taki trudne? Nie mam już siły na tą ciążę... |
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi
Odpoczywaj dużo i uważaj na siebie. Z facetami tak bywa. Jak za rękę nie zaprowadzisz i palcem nie pokażesz, to czasem ciężko. Mój Tż też lubi mówić "Bo ja nie wiem jak" Ale na szczęście odkąd mieszkamy razem ogarnął się i daje radę z domowymi obowiązkami.
|
|
#1937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę jeszcze dokładnie obadać no i uśmiechnąć się do kogoś kto by mi to przerobił ![]() Cytat:
ale może faktycznie tak rozrabiają a my takie senne,że nie czujemy ![]() Cytat:
I też myślałam o niebieskich zasłonkach: połączenie słonka z kolorem morza... ahhh po tych zdjęciach nabrałam ochoty już na urządzanie pokoiku ![]() Cytat:
Póki co jest pokoik limonkowo-cytrynowy ale ja lubię mocny żółty kolor,np. taki jak Kasia podała na jednym ze zdjęć Wiesz my też własnego kąta nie mamy,ale planujemy tu wynajmować chociaż 2 lata (jak nie znajdziemy nic lepszego albo sytuacja się nie zmieni to dłużej) i tak pomyślał Tż,że dobrze byłoby chociaż odświeżyć mimo,że źle nie jest. Też bym chciała tak cały pokoik już urządzić,ale póki co muszę pocieszyć się tylko malowaniem,bo to chociaż tyle kasy nie pożre co generalny remont i cały komplet mebli ![]() Blondi,mój Tż to też taka lebioda... Jak nie pokażesz to nic nie zrobi. I wiem,że potrafi ale nie wiem czemu on tak... Na zakupy to strach wysłać,bo kupi ale jak chcę makaron to kupi taki za 6 zł"bo co za różnica?" obiad zrobi ale to musi być na prawdę jakieś święto albo się podlizać chce... masakra z tymi facetami... to są jednak dzieci.... A propo facetów: dziwię się co mój szlafrok taki nieświeży i brzydki.... A ktoś wlał z 4 zakrętki(jak nie lepiej) płynu do płukania i wyprał... oczywiście temperatury nie nastawił,wybrał tzw. "pranie szybkie",bo 30 min. prania to przecież tak długo,po co więcej,nakombinował,nawci skał i robię pranie 2 raz.. Tym razem już piorąc 2 godzinę... W życiu nie widziałam takiego prania,no normalnie jakbym do wody wlała trochę płynu do płukania i tyle.... Najlepsze jest to,że ten człowiek już parę razy robił sobie pranie i nie chcę myśleć jak to wyglądało... kopara mi opadła do samej ziemii...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-30 o 12:37 |
||||
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
To dzis dzien marudzenia, ta pogoda jest do bani!
Ja wlasnie naskoczylaam na mojego S, bo zaczal wyciagac z pralki pranie, ktore wstawil- kolorowe. Ja patrze a tam moja nowa, kupiona 2 dni temu sukienka bezowa pomiedzy czerwonymi szortami, czerwonym tiszertem, rozowymi gaciami i innymi kolorowhmi rzeczami. No i mala aferka, ze sie nie pierze bialego z kolorowym! A on, ze to nie biala tylko bezowa. I ze o vo mi chodzi, przeciez nie zafarbowala no ale mogla zafarbowac! Faceci....A nawet nie bezowa tylko kremowa, jak biala! Edytowane przez carolciuska Czas edycji: 2014-06-30 o 12:40 |
|
|
|
#1939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie przepięknie wyglada na tych zdjęciach od Kateriny ten mocny żółty z jedna ściana szara zakochalam sie normalnie Co do tz-ów to mój w miarę ogarnięty w obiadach i zakupach ale czasem faktycznie idąc na zakupy jak jest nastawiony na zakupy na obiad to nie pomyśli, ze jutro trzeba tez zjeść jakies śniadanie ostatnio zrobił błysk w mieszkaniu ale jak zobaczyłam pranie wlasnie jak zrobił to byłam w szoku wszystko razem...moja cieniutka bluzkę ze skarpetkami i ręcznikami ale jest stara wiec nie krzyczałam i poza tym nic jej sie nie stało ![]() U nas raz leje, raz słońce i mam takie same zmiany humoru jak ta pogoda...dzisiaj bedzie szparagówka w bułce do tego ziemniaczki z koperkiem i masełkiem i jajko sadzone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to mało śmieszne, ale mój Tż póki co nie musi prać, bo ja robię pranie, ale jakby się za to miał zabrać to nie chcę sobie wyobrażać co by było ![]() Ja nie wymagam od niego, by sprzątał tak jak ja, ale czasem wkurza mnie jak mówi, że nie trzeba odkurzać bo jest czysto ![]() Ale to faceci, tak to jest, choć swoje auto pucuje jak nie wiem co ![]() Najlepiej myje naczynia - przejedzie gąbką bez płynu i TADAM, umyte
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-06-30 o 13:02 |
|
|
|
|
#1941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że zdecydowałaś się na materacyk napewno będzie dobrze służył ![]() Cytat:
a przysnęłam tylko na jakieś 30 minut Ale najwyraźniej miałam mocny sen heheW nocy czasami jak się przebudzam to też czuje małą, a zaraz zasypiam i już nic, a przecież napewno automatycznie ona nie idzie odrazu spać ![]() Cytat:
Niektórzy mężczyźni tak mają, że z kolorami im ciężko idzie ![]() Pamiętam jak miałam ze 12 lat i mama musiała na pare dni wyjechać i dziadek przyszedł nas pilnować i zrobił pranie.... Wrzucił moja mega czerwona podkoszulkę z cała bielizną i innymi podkoszulkami białymi Po wyciągnięciu z pralki wszystko miałam w kolorze różu Masakra mówie wam ![]() Zamówiłam komode Oby transakcja przebiegła pomyślnie
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym mojego nawet do pralki nie dopuściła, bo aż tyle zaufania nie mam
A z resztą obowiązków, to tak wygląda przez to, że jego matka go we wszystkim wyręczała. Ja dopiero wymogłam na nim żeby chociaż w jedno miejsce brudy rzucał, a nie tam gdzie stoi... Jego matka za nim chodziła i zbierała. Obiadu nie umie nawet ugotować. Jak ja nie mogę zrobić, to on albo kupi gotowy albo byle co jemy. Raz w życiu leczo zrobił i do dzisiaj się chwali Mieszkamy już trochę razem, ale zawsze było tak, że on pracował po paręnaście godzin na dobę i ja przecież nie będę mu kazała sprzątać i gotować wtedy. Teraz tylko odkurza, bo ja nie daję rady. I zmywał, jak się słabo czułam w I trymestrze. No ale żeby tak chociaż trochę zadbał czasami o biedną ciężarną żonkę
|
|
|
|
#1943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeden z moich ulubionych obiadków Pychota ![]() Cytat:
![]() Za to w moim samochodzie mam totalny syf i pełno kurzy Jakoś nie mogę się zabrać za sprzątniecie go, zawsze jest później, później i jakoś nie wychodzi, więc tylko od czasu do czasu pozbieram papierki, bilety parkingowe i zetrę jakaś ściereczką kurz tak pi razy drzwi i gicior Normalnie aż wstyd baba a taki sajgon ma w aucie
|
|
#1944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przsliczny pokoik Cytat:
a ja dzis wstalam o 9 az tesciowa przyszla do mnie czy sie dobrze czuje bo jeszcze nie bylam na sniadaniu wczoraj jak maz leczyl kaca to znudzona mamuska skrecilam lozeczko zrobilam probe generalna musze zrobic fotki to wam wrzuce, teraz posciel tzreba jeszcze przeprac")bylismy wczoraj na szybkich zakupach i kupilam papmpery premium care 72 szt za 39,99 ostatnia paczuszke wzielam z polki
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
Hahahaha!! Nic sie nie stalo, sama sie juz teraz smieje
ale bylam w szoku jak to zobaczylam. A i ja go nauczylam, ze mimo np tego, ze pierze biale koszule to nie wrzuca do tych koszul bialych scierek uwalonych i bialego dywanika z lazienki koszule pierzemy o so bno! No i zglupial z tego wszystkiego widocznie![]() Ale nie moge narzekac, ostatnio zrobil mi niespodzianke i zamontowal hamak na balkonie
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
kurde nie moglam wejsc wczoraj na forum bo wyskakiwalo ze ups przegladarka nie moze odnaleźć strony wizaz.pl![]() ![]() ![]() Ja juz po fitnessie,zmokłam dzis okrutnie kupilam sobie czeresnie i porzeczki czerwone
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzątający mężczyzna to skarb ![]() jest jaki jest, ale nie mogę narzekać aż tak. Za to jest najlepszy... w sortowaniu śmieci Udani są Ci faceci, tacy nieporadni czasem, ale bez nich świat nie byłby taki piękny, ani tym bardziej bez nich dzieciaczków byśmy teraz nie nosiły ![]() Paulinka ja miałam to samo wczoraj, też nie mogłam wejść.
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-06-30 o 13:16 |
|
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
Asia To ja muszę mojego na naukę odkurzania do Ciebie wysłać
Choć mój i tak musi się namęczyć, bo zawsze jest tona kocich kłaków i ciężko to odkurzyć. Ale jak czasami spojrzę w rogi, albo w miejsca gdzie leżą kable lub stoi butelka po czymś to mdleję Bo po co podnosić te kable, czy butelkę, żeby pod nimi odkurzyć? I tak jak przez pół roku ten brud się gromadzi... Ja sama nie jestem czyścioszką, ale jak już sprzątam, to staram się porządnie ![]() carolciuska Ja mojego uczyłam ostatnio wieszać pranie. Był bardzo zdziwiony, że tego się nie wiesza byle jak pogniecionego, jak psu z gardła wyciągnięte, ale się "strzepuje" i stara tak powiesić, żeby się rozprostowało trochę i równo było Ale jak się ze mną kłócił, że on umie i zrobi po swojemu. A potem zerknęłam, że robi jednak tak, jak mu kazałam
|
|
|
|
#1949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez to miałam wczoraj z wizazem...rano ok a pózniej na jakiś czas padł... Porzeczki czerwone uwielbiam wrzucam do kubeczka i sypie sobie cukrem, mieszam i wcinam łyżeczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę ![]() A tak z drugiej strony to przecież nasi mężczyźni nie wszystko muszą potrafić tak jak i my nie wszystko umiemy ![]() Także najważniejsze, to dogadanie się między sobą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

Tak mnie sen chwycił 

jeden z moich ulubionych obiadków