|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Moja mama i tak chciała doplacic... uwaza że jedzenia nie starczy bo u mnie dużo jedza... uwazam że to czysty bezsens. Odechcialo mi się wszystkiego
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłam się
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też chcielismy namiot, dlatego sie napaliliśmy na Starą Baśń ), więc odpuściliśmy ![]() wesele na ok 80 osób, w czwartek suknie juz mam odkupioną od jednej wizażanki, ale jeszcze sie w nia nie mieszcze koronkowa rybka |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ - garnitur bez kamizelki, krawatka i poszetka w ślubny wzór Kolejne potwierdzenia, na razie odmówiło ok 5 osób wiec 95% zaproszonych raczej bedzie. Dzwonią osoby , ktore potwierdzały od razu a te, ktore powiedziały , że nie wiedzą nadal nie wiedza i cisza mimo, że termin do jutra... ![]() W ogóle to dzisiaj zrobiło mi się przykro... Dałam zawiadomienie o ślubie do pracy. Chciałam po uroczystości w kościele prosić moje koleżanki na obiad. Dzisiaj widziałam, że podpisywały kartkę i chyba składały się na prezent więc podpytałam jednej czy przyjdą wszystkie (chciałabym , aby były bo mam z nimi dobry kontakt). Okazało się, że na 6 osób przyjdą 2.... Smutno mi bo powodem jest cyt." nie chce mi się jechać" - miejscowości oddalone od siebie o 5 km i kierowcą będzie mąż jednej, ktora idzie na 100%. No ale coż. Nie bede ich zmuszać. I tu nie chodzi o jakiś prezent bo wiem, że skłądają się wszystkie. Ale podsłuchałam, że gdybym im oficjalnie powiedziała, że prosze je na obiad to przyszłyby wszystkie.... Anesthesia jak tylko TŻ odda mi aparat to zrobię fotki
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-06-30 o 14:40 |
|
|
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z tą suknią to nieźle ja z suknię mam większy problem, bo jej nie dam rady odkupić.. wynajęcie i zorganizowanie samemu to naprawdę spory koszt.. i duzo załatwiania.. a slub w czwartek.. super sprawa ![]() mnie zostało z najważniejszych rzeczy, znalezienie firmy która w miare sensownej cenie zrobi mi pokaz fajerwerków ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Właśnie.. my musimy w końcu zadzwonić i odmówić wesele..
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu nie dasz rady odkupić? ![]() my musimy jeszcze załatwić dja i fotografa i właściwiwe wsio, bo całą reszte mamy w cenie sali
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fotografa od początku wiedziałam jakiego chciałam. Co do Dj`a to powoli mogę mówić, że go "mam"
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak samo..
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bede pisac bo uwazam, ze wypada jedynie dzwonic. Mamy zamiar to zrobic , pisalam o tym tutaj nawet....
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy do jutra powtierdzenie, zaznaczylismy na karcie potwierdzen kto dal znac i bedzie a kto nie dal znac i do tych osob dzwonimy jezeli sie okresla od razu to plus dla nas jezeli nie dajemy im 24h jeden dzien wiecej i prosimy o telefon jaka decyzja zostala podjeta, jezeli w tym dniu to bedzie 2 lipca nie dostaniemy odpowiedzi to taktujemy to jako odmowę. Jak juz ustalimy liste tych potweirdzonych na pewno, a chcemy to zrobic 3 lipca, zobaczymy ile tych gosci bedzie. mamy miec minimum 100osob, jezeli bedzie mniej to mamy jeszcze czas czyli zostaja 2 miesiace do slubu i moge na wesele zaprosic tych ktorzy sa na poczatku listy gosci zaprosoznych tylko na slub. i wtedy dla nich na zaproszeniu potwierdzenie bedzie do 1 sierpnia. co o tym sadzicie? to co robicie jak pozostali nie dadza znac, dzwonicie?
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
Szukam prezentu dla Tż z okazji ślubu i trochę mi się już prezenty wyczerpały. Ma ktoś jakieś ciekawe pomysły. Byle nie żadne kurzołapy bo nie lubimy takich rzeczy . Ostatecznie jak nic nie wymyśle to zastanawiam się nad Samsung Gear fit - to ten inteligentny zegarek który się łączy ze smartfonem. Przez te 8 lat wyczerpałam chyba wszystkie moje pomysły:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tż "ma czas" skrócić sobie nogawki spodni od garnituru (ma za długie, a dopiero niedawno kupiliśmy buty i już może dopasować odpowiednio), jestem bardzo ciekawa, kiedy je gdzieś zawiezie do skrócenia ![]() Właśnie dostałam telefon, że moje butki już przyszły Ale nie wiem, czy dziś po nie pojadę, trochę mi się.... nie chce ![]() W każdym razie mam nadzieję, że będą dobre. Powinnam siedzieć i się uczyć do obrony, a ja na wizażu ale pogoda nie zachęca, poza tym pół nocy się kłóciłam z tż i najchętniej bym poszła spać, a zagadnienia na obronę tak usypiają... Zazdroszczę tym, którzy mówią o obronie, że to formalność i się wcale nie stresują...Wybaczcie za off top
|
|
#3706 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj nie dzialal mi wiaz :-( odmawialo mi otworzenia strony
melduje ze jestemy po dwugodzinnej lekcji tanca i podstawowa choreografie mamy ulozona. niesamow ite ile trzeba sie napocic zeby ulozyc ok 6-7 min tanca ( mamy walc wiedenski i walc angielski)
Edytowane przez jumapili Czas edycji: 2014-06-30 o 16:06 |
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3708 |
|
Raczkowanie
|
Chyba warto jednak samemu zadzwonić jak ktoś nie potwierdzi , ludzie zapominają, albo myślą , że skoro nie mają w planach odmowy to nie dzwonią. Przynajmniej ja spotkałam się z takimi przypadkami...
Wątpie aby u mnie chociaż połowa gości potwierdziła ![]() Panna Izabela - tacy ksieża tak blisko mnie, a ja nic nie wiem ![]() Zawsze jest sznasa ,że jak spodnie od garnituru poleżą i nabiorą mocy to same się skrócą
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-30 o 16:00 |
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojemu TŻ dałam własnoręcznie zrobione spinki do mankietów z datą ślubu na jednej i "Najcudowniejszy mąż na drugiej" zapakowane do pudełeczka z kartką http://www.tworki-potworki.pl/2014/0...niu-slubu.html Ponadto zrobiłam kalendarz z moimi zdjęciami w bieliźnie. Mina TŻ, gdy zobaczył pierwszą stronę kalendarza (czerwiec 2014) i mnie w pończochach i białym gorsecie...Bezcenne Wręczyłam Mu po błogosławieństwie. Cała rodzina się śmiała widząc to
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-06-30 o 15:52 |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tu ceny z prywatne lekcje tanca co zabojcze ale juz dawno nie przeliczam na zlotowki nie wiem ile lekcji wezmiemy, na razie mamy tylko takie krecenie sie w kolko (czyli w sumie krok podstawowy w lewo w prawo i po przekatnej) ale ja to bym jakos chciala jeszzce kilkoma figurami urozmaicic.Na pewno umowilismy sie na jeszcze jedna 2 godzinna walc wiedenski jest jak dla mnie szybki do ogarniecia, wiec chyba nam wytarczy. |
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pociesze Cie ze w Niemczech 2 razy tyle a tu w ramach inspiracjihttp://www.youtube.com/watch?v=Ngmchax2hBE |
|
|
|
|
#3713 | ||
|
Zakorzenienie
|
bachara Bardzo mi przykro, życzę Wam i Waszym rodzinom dużo siły
![]() Co do sesji - kopalnia w Bytomiu - zerknij tutaj - ciekawa strona z bazą opuszczonych miejsc, na pewno znajdziesz coś dla siebie. bardorja Niefajnie z tymi odmowami. Co do dopraszania - zrobiliśmy tak, jak piszesz - doproszeni goście mieli póxniejszy termin potwierdzeń. Lin U mojego TŻ-ta pomagało pokazanie fajnych sesji zdjęciowych z danego miejsca (dzięki temu przekonał się do swojego kościoła parafialnego). Trzymam kciuki za ten pomysł na sesję, moim zdaniem warto iść w tym kierunku ![]() Cude Bardzo ładne buty ![]() alloffkowa Gratuluje prezentu ![]() fascinata Widziałam całe mnóstwo kamizelek z musznikami, ale takich błyszczących, z wzorkami - osobiście jestem na nie. Uważam, że lepiej iść w garniturze bez kamizelki, za to z dobrze dobranym krawatem, poszetką i butonierką - to dla mnie o wiele lepszy wybór ![]() activelifestyle Dobrze, że ze spowiedzią bezstresowo ![]() Cytat:
enzunio Bardzo ekspresowo wyrobili się z Waszym filmem - jest piękny ![]() le_lena Wg mnie tyle za zapowiedzi to wystarczy. Słyszałam o przedziale 50-100zł. Jak tam badanie ?Lusija Przykro mi, ale wierzę że te osoby, które będą u Was, na pewno świetnie się wybawią ![]() Elrosa Przepiękne Cytat:
![]() Buczorek Przesyłka z Butterfly była ekspresowa, na pewno mniej niż tydzień. madziara Jak dla mnie prezent boski Izuniaa89 witaj Podczytuj, pdoczytuj Ze ślubami w plenerze powinno być teraz łatwiej, przepisy się zmieniły, jest w wątku kilka dziewczyn, które będą miały taki ślub ![]() mimi Wymówki koleżanek dość głupie... jumapili Wow, bardzo rozbudowany pierwszy taniec ![]() Melduję się na weekendzie, byliśmy na weselu naszych przyjaciół. Zabawa była przednia, wytańczyliśmy się i wybawili - ciężko będzie ich przebić ![]() Mam trochę przemyśleń na temat: Ta para robiła wszystko bardzo spontanicznie - zaproszenia zaczęli rozwozić na 1,5 miesiąca -miesiąc przed ślubem, wiele rzeczy odpuścili (czyli nie było personalizowanych paczek na ciasta czy ksiąg gości), skupili się na tym, co najważniejsze - dobre jedzenie, wybór muzyki i czas poświęcony gościom. Tak więc naprawdę nie wszystko musi być idealne, alby wesele było niezapomniane. Niedawno na wątku była dyskusja o winach - ta para lubi niestandardowe gatunki tego trunku, o tyle na weselu poszli w klasykę - było Carlo Rossi, gościom bardzo smakowało. Zaczynam mieć wątpliwości, czy okrągłe stoliki to dobry pomysł. Na przyjęciu rodzina zaczęła dostawiać stoliki do siebie i integrować się w większym gronie. Po północy para młoda zaprosiła wszystkich znajomych do swojego stolika i resztę imprezy spędziliśmy właśnie przy nich
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=cornflower_girl;471 01714]
jumapili Wow, bardzo rozbudowany pierwszy taniec ![]() bo to wlasciwie 2 tance pierwszy walc wiedenski do CYT CYT Mazowsza (3min 30 sec), zeby podkreslic ludowy styl wesela no nie ukrywam ze kocham ta piosenke a przede wszystkim moj maz (tja tak to mi sie na emigracji porobilo)ale ze ten walc sie konczy w sumie polka musimy popracowac nad kondycja. ![]() a potem zaczniemy walc wiedenski do utworu Slade C'est La Vie, ale tylko ok 2 min 20 sec (tak jest akurat akcent muzyczny) tanczymy razem i potem chcemy wyciagac do tanczenia gosci, zeby zapelnic parkiet. wiec wychodzi prawie 6 min ukladu
|
|
|
|
#3715 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do butterfly, to ja zamówiłam 20 czerwca, paczkę dostałam 27 czerwca To była przesyłka nie-priorytetowa.Cytat:
), kilka znajomych z którymi już się wstępnie poumawiałam (została mi jedna nie-umówiona) no i sporo gości z Krosna, ale ich zaprosimy dopiero, jak tam pojedziemy... kosmos ![]() Cytat:
Dziękuję za pamięć o zdjęciach! ![]() My dzisiaj byłyśmy z mamą na zakupach. Kupiła sobie sukienkę, w której się dobrze czuje Granatowa, z koronką i subtelnymi cekinami, w głęboki dekolt V, który jej niesamowicie służy. I nawet kupiła sobie już do niej biustonosz Sukienka śliczna, choć jednak żałuję, że ciemnograntowa, ale mama się w takiej najlepiej czuła, to niech taką ma Mierzyła też śliczny beż, no ale niestety on ją troszkę pogrubiał (rozm. 52). Cieszę się, bo widzę, że jej ten strój bardzo odpowiada Tylko żal mi, bo tata powiedział, że sukienka jak na pogrzeb, a nie na wesele... ja też mam odrobinkę takie zdanie, w sensie, że za ciemna, no ale mama się w takiej najlepiej czuła, więc na nią nie naciskałam - widzę, że to był strój, jakiego szukała.Mam też na oku dwa samochody i chętnie poznam Wasze zdanie: pierwszy - Volkswagen Tiguan, kolor toffee, mogę wynająć za 180zł/3h, tablice gratis, dekoracja do kupienia przez nas. Mogę nawet wybrać, czy chcę szofera kobietę czy mężczyznę Drugie to czarne Audi A6, w cenie dekoracje, koszt 250zł. Co sądzicie? Dopłacać do Audi, czy brać Tiguana? ![]() PS: Wczoraj znalazłam jeszcze jeden typ do piosenki na pierwszy taniec Tym razem to chyba na dobre "to"
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-06-30 o 16:55 |
|||||
|
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
exist_ sliczny grzebyk
activelifestyle bardzo ładne buty, gratuluję załatwionych spraw ![]() say-hello gratuluję załatwionych spraw ![]() enzunio świetny filmik, pięknie wyglądaliście fascinata gratuluje zakupu garnituru ![]() My jesteśmy nadal na etapie zapraszania , zostali nam juz tylko znajomi i tylko 6 zaproszeń
|
|
|
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
Corn - "badania" spoko , było miło i bez zbędnych pytań, raczej typowe dla zwykłego protokołu
![]() Anesthesia - ja bym brała a6 Najważniejsze, że będzie się w niej dobrze czuła, a mama która się dobrze czuje to zadowolona i uśmiechnięta mama - a przecież o to tu chodzi
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Dawno mnie tu, na forum nie było. Ale podczytywałam w miarę możliwości ! Ostatnie dni były mocno kłopotliwe. Elrosa jak nastrój na 5 dni przed? ![]() Anesthesia nie strasz mnie ! Ja welon zamówiłam w czwartek i mam nadzieję, że do środy max mi przyjdzie ! Jak mejlowałam z babką, to pisała, że mają 48 godzin od złożenia zamówienia na wysłanie. Wzięłam paczkę pocztową priorytetową. Jak dorwałam w końcu grzebyk, który ostatnio mocno poszukiwałam. Tak to jest, gdy czegoś się zachciewa na ostatnią chwilę !
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-06-30 o 17:19 |
|
|
|
#3719 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ufff w końcu was nadrobiłam!
![]() Mieliśmy z TŻ bardzo pracowity weekend: - ruszyliśmy na poważnie z zaproszeniami - rozdaliśmy 28. Razem z wcześniejszymi rozdalismy już 41, zostało 48 (w tym 2 do wysłania). - spisalismy protokół i daliśmy na zapowiedzi w mojej parafii, - odbyliśmy 1 spotkanie w poradni, zostało jeszcze 1 za miesiąc, - kupiliśmy na próbę ciasto z cukierni i raczej się na nią zdecydujemy. Czuję się jakby nie było weekendu! ![]() jumapili trzymam kciuki żeby się udało chyba podobną sytuację miała niedawno na forum jedna dziewczyna, ale im nie udało się wygrać z kościelną biurokracją... re_nata podoba mi się makijaż z fioletem i kreską na dole Cude gratuluję! ![]() Mimi gratki za garnitur i potwierdzenia od gości komplet gości, to znaczy że nikt wam nie odmówił??Exist grzebyk jest śliczny! ![]() Elrosa wcale się nie dziwię że się zdenerwowałaś! Trochę bezczelnie zachowała się narzeczona kuzyna, mi byłoby zwyczajnie głupio proponowac coś takiego Docik pozostaje mieć nadzieję że po ślubie to ty będziesz na I miejscu.. porozmawiajcie o tym jeszcze na spokojnie. Skoro nie mówiłaś tego wcześniej to TŻ pewnie nie wiedział ze tak cię to denerwuje. Będzie dobrze! ![]() edit: doczytałam ![]() Ja też lubię posiedzieć z teściową, TŻ czasem się wkurza że nie obejrzymy jakiegoś filmu sami tylko siedzimy z nią. Ale mi jest jej czasem szkoda, bo jest sama i chce jej się czasem pogadać, bo ile można gadac do kota ![]() Cytat:
![]() Konkardia świetne te anioły! An bierz robot! Jak będziesz miała kasę w rękach to pewnie będzie ci szkoda, a tak - sytuacja idealna! ![]() Agnessssa jaki welon zamawiałaś? Cytat:
Ja zawsze lub prawie zawsze brałam w tym udział, a złapałam tylko raz, na weselu 2 tygodnie temu ![]() Bachara moje kondolencje ![]() Alloffkowa gratki za I prezent ![]() An może album na zdjęcia w formie skrzynki i wewnątrz grawer? Ja się zakochałam w tych aniołach które wrzuciła Konkardia Cytat:
![]() Jak po podróży??? Opowiadaj! Cytat:
![]() Co do spowiedzi: to nam ksiądz powiedział że mamy pójść do I spowiedzi przedślubnej w ciągu tygodnia od spisania protokołu. Ale nie wiem czy się wyrobimy bo teraz każdą wolną chwilę (czyt. weekend) poświęcić musimy na zapraszanie, ew. pójdziemy kilka dni później. Elrosa ale piękne filiżanki! Buczorek ja na przesyłkę czekałam ok 3 dni Lusiija bardzo mi przykro z powodu odmów Madziara kibelek wymiata! Mimi a nie możesz jeszcze w jakiejś rozmowie wspomnieć że oczywiście zapraszasz je wszystkie? Corn super że się wybawiliście Wasze wesele na pewno będzie równie udane!An super że mama kupiła sukienkę. Może kremowe dodatki by ją rozjaśniły? Buty, torebka, żakiet, naszyjnik? Co do auta to wolałabym Audi No i oczywiście życzę naszym PM-kom dużo miłości i szczęścia na nowej drodze życia!
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-06-30 o 17:21 |
||||
|
|
|
#3720 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
rabbitka genialna relacja
![]() Cytat:
ale już TŻ zdążył się rozmyślić tego samego dnia ![]() ale dziękuję za opnie w sparwie spinek ![]() Cytat:
Cytat:
do nas też nie dzwonili, my dzwoniliśmy albo na FB, za każdym razem zaczynałam rozmowę, że tylko tak dla formalności pytam, bo zbliża się data potwierdzenia Cytat:
wielkie otwarcie na sali też uważam za bardzo dobry pomysł Cytat:
![]() Cytat:
ja musze wymyślić dla teściowej i teścia, dla babci TŻ, mojej mamy i dwóch ciotek (dla nich chyba ograniczę się do koszy i jakichś fotek/ramek)Cytat:
nie powinno być Ci przykro, bo to ich wybór i tyle ![]() Cytat:
więc zapraszanie kogoś na wesele, które odbędzie się pod koniec sierpnia nie jest żadnych "fopa" moim zdaniem ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014

), więc odpuściliśmy 

Lubię takich księży na luzie - kiedyś taki mnie uczył religii w podstawówce i gimnajzum - jednak zmienił parafię
ale pogoda nie zachęca, poza tym pół nocy się kłóciłam z tż i najchętniej bym poszła spać, a zagadnienia na obronę tak usypiają... Zazdroszczę tym, którzy mówią o obronie, że to formalność i się wcale nie stresują...
niesamow ite ile trzeba sie napocic zeby ulozyc ok 6-7 min tanca