Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 13:47   #3331
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mamy kryzys zlobkowy Piatek ryk, dzis ryk pierwszy raz jak ja oddawalismy Opiekunka mowila, ze mala nie plakala tylko na rekach lub na kolanach... Ryk z przerwami na zabawe z dziecmi. A to tylko godzina! Co bedzie jutro gdy zostannie na 8? Chyba ja odbiore szybciej, caly czas bede siedziec i sie zastanawiac czy nie plakusia
kurde, a tak fajnie zaczęła może jakieś gorsze dni, zęby albo coś

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro wyjeżdżam na szkolenie na kilka dni i mam doła jak stąd do kosmosu Nigdy nie zostawiałam Małej na noc samej, tzn beze mnie
będzie dobrze

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:51   #3332
marsi11
Zakorzenienie

patrzcie kto nas odwiedził Onella

hello co u Ciebie i Wiktorka????????????????? ?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:56   #3333
misiaeel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47098945]wiesz co, wg mnie za małe, ja dałam no bo starsza uklada to ryk... ale raczej polecam takie coś, mamy w tańszej wersji:

http://allegro.pl/quercetti-fantacol...358666377.html

tzn. taniej to kiedyś było smily play teraz więcej niż quercetti

W smyku...
http://www.smyk.com/granna-puzlino-c...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/granna-lotto-dom...y-dla-dzieci-p młoda sobie tak ok. 2rż dobierala w pary po prostu

http://www.smyk.com/granna-zwierzeta...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/educa-baby-zwier...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/trefl-baby-zwier...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/szukaj/produkt?b...cet=Aquadoodle mata wodna

http://www.smyk.com/dumel-discovery-...y-dla-dzieci-p bardzo fajne!

http://www.smyk.com/dumel-discovery-...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/k-s-kids-gra-zre...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/k-s-kids-torebka...y-dla-dzieci-p

O Domanie pisałam na blogu. Jestem na nie w języku polskim, natomiast metodę krakowską polecam

http://dzieciologia.blogspot.com/201...ana-czyli.html

A o metodzie krakowskiej:

http://blog.centrumgloska.pl/categor...oda-krakowska/

w ogóle blog cudo

to samo na głowie mam, masakra :/ nawet farbować teraz nie mogę i jak lump chodzę

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Charlizz, sama usg prywatnie możesz, do 100zł pewnie koszt, nie większy, normalnie usg klatki piersiowej w górnym odcinku robią. Laryngolog też pewnie może być na początek, powiedziałabym o swoich podejrzeniach i o tym wymiotowaniu ciągłym, to się mi łączy mocno. Nie wiem, czy zwykły lekarz ci skierowanie da, czy tylko gastrolog dziecięcy...[/QUOTE]
dziękuję
co do metody no właśnie, tak średnio do niej byłam przekonana. chciałam opinie kogoś mądrzejszego dziękuję
Cytat:
ala, zdolna jestes Przypomnialam sobie jak ktos mi na dyskotece podeptal palce i zrobil mi sie taki krwiak mega i paznokiec rok schodzil

zawsze jest ich wina

Biedna Ola Ale macie przygody z tymi chorobskami... Szanowny nadal ma pewnie wszystko w powazaniu?

nie mow tak ja moge powiedziec, ze mi sie nudzi- po 3 miechach bezczynnosci.

No widzisz, a my jestesmy fajne, nie ma tu internetowych napinaczy I bardzo fajnie czyta sie znowu o fasoleczce

Tocha w wannie moze robic co chce, procz wyrzucania wiaderka z woda poza nia :P A przesypywanie super zabawa! Sama pamietam, ze mama dawala mi rozne sypkie produkty, a ja bawilam sie w gotowanie, babralam w nich itp. Jesli Amelka tego wszystkiego nie wciska do buzi, nie je na sucho to nie widze problemu.

Mamy kryzys zlobkowy Piatek ryk, dzis ryk pierwszy raz jak ja oddawalismy Opiekunka mowila, ze mala nie plakala tylko na rekach lub na kolanach... Ryk z przerwami na zabawe z dziecmi. A to tylko godzina! Co bedzie jutro gdy zostannie na 8? Chyba ja odbiore szybciej, caly czas bede siedziec i sie zastanawiac czy nie plakusia
o kurde:/ oby to tylko jednorazowe
Cytat:
i Blanka z bębenkiem

Dziewczyny jutro wyjeżdżam na szkolenie na kilka dni i mam doła jak stąd do kosmosu Nigdy nie zostawiałam Małej na noc samej, tzn beze mnie

Pokomplikowało nam się życie, ale staramy się wychodzić na prostą.

Mojej znajomej córeczka ma białaczkę, 2,5 roku

k.

ściskam mocno wszystkie dzieci!
o matko trzymam kciuki i zdrowia

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:58   #3334
szklanka19
Zadomowienie

Tress no co to za pytanie w ogóle ! my jesteśmy i nie zanosi się na zmiany

Marsi juz półmetek! Brawo! To juz właściwie bliżej niż dalej bo na cesarke pewnie Cię lekarz wcześniej zapisze

Hope cudny Dadolek

Charliz zdrówka dla Oli!

Ellmi wspolczuje wypadku :/

Szaja jeszcze ja i Mika mamy Zappa. Ja sobie chwale, tylko koszyk ma niewygodny

Nawijko brawa dla Kubusia!

Pisze z telefonu i tak dziwnie jakos. Ciekawe ile slow mi zmieni :P u Rodziców jestem z Ewa bo w domu nie ma wody, jakas awaria, także ucieklysmy :P
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:58   #3335
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
i

*

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:03   #3336
szklanka19
Zadomowienie

Little jejku mam nadzieję, ze to chwilowy spadek formy

Fewciu straszna wiadomość trzymam kciuki za córeczkę znajomych!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:05   #3337
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Szklanko, koszykiem się nie martwię, w centrum mieszkam i wszystko pod nosem, nie ma problemu z małymi zakupami, a na wózek mam torbę zakupową specjalną taką, zapinaną
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:16   #3338
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

SZAJA widziałas moje pytanie odnośnie stoliczka z ławką??

Charlizz a Ty?? odnośnie contractubexu??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:29   #3339
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
ala, zdolna jestes Przypomnialam sobie jak ktos mi na dyskotece podeptal palce i zrobil mi sie taki krwiak mega i paznokiec rok schodzil

zawsze jest ich wina

Biedna Ola Ale macie przygody z tymi chorobskami... Szanowny nadal ma pewnie wszystko w powazaniu?

nie mow tak ja moge powiedziec, ze mi sie nudzi- po 3 miechach bezczynnosci.

No widzisz, a my jestesmy fajne, nie ma tu internetowych napinaczy I bardzo fajnie czyta sie znowu o fasoleczce

Tocha w wannie moze robic co chce, procz wyrzucania wiaderka z woda poza nia :P A przesypywanie super zabawa! Sama pamietam, ze mama dawala mi rozne sypkie produkty, a ja bawilam sie w gotowanie, babralam w nich itp. Jesli Amelka tego wszystkiego nie wciska do buzi, nie je na sucho to nie widze problemu.

Wiem, że to jest marne pocieszenie i że to trudno znosić i że wolałabyś być z Małą gdyby była możliwość.
Ale wiesz co?
To, że ona płacze jest informacją dla Was, że ma z Wami bezpieczną więź.
Żłobek Wam się nałożył z lękiem separacyjnym, więc jest trudno, ale to są.. niestety normalne etapy w tym momencie rozwoju.

Dałabym Małej coś specjalnego do żłobka od Was - zdjęcie, miś, cokolwiek?
Przeczytałam na fb cudowną metodę - pewnie dla ciut starszego bobasa no ale.. napiszę.
Cytat z posta:
Cytat:
Gdy we wrześniu moja córka szła pierwszy raz do przedszkola dałam jej materiałową chusteczkę do nosa, do której "włożyłam" buziaczki, które mogła sobie "zjadać" jakby było jej smutno. Chusteczka funkcjonowała przez kilka pierwszych dnia, codziennie rano była "napełniana" buziakami. Po kilkunastu dniach nie była już używana. Dziś kiedy rano wychodziłyśmy do przedszkola, po raz ostatni przed wakacjami, córka powiedziała, że potrzebuje chusteczkę, myślałam, że zwykłą do wytarcia nosa, a ona przyniosła tę "buziaczkową" chusteczkę i poprosiła bym włożyła jej tam buziaczki aby mogła je wziąć gdyby zrobiło jej się smutno. Zaskoczyła mnie tym bardzo, Historia wielkie koło zatoczyła.
Jest też książeczka "uśmiech dla żabki" pomocna dla dzieci z lękiem - mam przesyła swojemu oddalonemu dziecku uśmiech - jest niesiony przez kolejnych posłańców i dociera do żabki.

A co do tego, że nie płakała na początku - bo wiesz, myślała, że idzie po prostu bawić się z dziećmi - jeszcze nie wyłapała że to stan stały i jednak codzienie wiele godzin bez mamy i taty. Jak się zorientowała.. to niestety jest jak jest. Tulę Was!

Fewciu: zmroziło mnie biedni znajomi.
Powodzenia u Was!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:29   #3340
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane jestem na biezaco ale ciezko mi pisac. Czasu coraz mniej.

Wpadam sie pochwalic/pozalic, mlody sie dostal do zlobka...... Pod koniec sierpnia spotkanie dot.ustalania szczegolow...... Moj maly zabek.....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:33   #3341
Debrah
Zakorzenienie

A jeszcze Little : jak wyglądała adaptacja? jak wygląda teraz pożegnanie?

Fewcia przez to przeszła to może ma jakieś rady/wskazówki..
Stary 2014-06-30, 14:39   #3342
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Neti, widziałam, ale nie widziałam nie kojarzę niczego takiego w fajnej cenie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:46   #3343
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah caly zeszly tydzien przyprowadzalismy mala na godzine. Pierwszy dzien wygladal tak, ze rozmawialismy z pania, ogladalismy sale. Mala sama wyrywala sie do dzieci, pobiegla do nich a nam zrobila papa. Kolejne 2 dni podobnie, biegla do dzieci nie ogladajac sie za nami. Pierwszy kryzys w czwartek-placz przed moim przyjsciem, ale to tlumaczylam niewyspaniem( wstala w nocy na zabawe, pozniej wstala o 5 razem z tata przed jego praca). W piatek ewidentny ryk tesknoty i dzis tez. Do dzieci biegnie, bawi sie, do pan na raczki tez od razu idzie wiec tak jak napisalas brakuje jej nas Pozegnanie zazwyczaj wygladalo tak, ze nas olewala a sama biegla piszczac do dzieci gdy tylko zobaczyla otwarte drzwi od sali. Dzis postawilam ja przed sala- nie chciala isc, weszla a pani zamknela drzwi Jak wrocilismy to plakala w taki sposob jakby chciala powiedziec, jak mogliscie mnie zostawic

Fewciu powiedz prosze jak przez to przeszlyscie

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:47   #3344
misiaeel
Wtajemniczenie

szaja co to za torba do wózka? bo w lirze koszyk jest tak mały, że włożę mokre chusteczki i koniec;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:50   #3345
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47100106]Neti, widziałam, ale nie widziałam nie kojarzę niczego takiego w fajnej cenie [/QUOTE]

o tu mi przeszło koło nosa.... jestem złaaaaaaa
http://allegro.pl/plastikowy-stolik-...315825142.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-06-30, 14:52   #3346
hope01
Zakorzenienie

Fewciu przykre to bardzo straszna wiadomość

Mój syn ma dzisiaj niezliczone pokłady energii i bardzo chce mi pomagać tzn. że jeżeli matka wsadzi coś do pudeł, to ja to muszę jej na powrót wyciągnąć i poukładać, wg. ustalonego (nie)porządku

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:53   #3347
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah caly zeszly tydzien przyprowadzalismy mala na godzine. Pierwszy dzien wygladal tak, ze rozmawialismy z pania, ogladalismy sale. Mala sama wyrywala sie do dzieci, pobiegla do nich a nam zrobila papa. Kolejne 2 dni podobnie, biegla do dzieci nie ogladajac sie za nami. Pierwszy kryzys w czwartek-placz przed moim przyjsciem, ale to tlumaczylam niewyspaniem( wstala w nocy na zabawe, pozniej wstala o 5 razem z tata przed jego praca). W piatek ewidentny ryk tesknoty i dzis tez. Do dzieci biegnie, bawi sie, do pan na raczki tez od razu idzie wiec tak jak napisalas brakuje jej nas Pozegnanie zazwyczaj wygladalo tak, ze nas olewala a sama biegla piszczac do dzieci gdy tylko zobaczyla otwarte drzwi od sali. Dzis postawilam ja przed sala- nie chciala isc, weszla a pani zamknela drzwi Jak wrocilismy to plakala w taki sposob jakby chciala powiedziec, jak mogliscie mnie zostawic

Fewciu powiedz prosze jak przez to przeszlyscie
A masz możliwość wejść na salę i trochę z nią tam pobyć, zanim wyjdziesz i przekażesz ją Pani?
Stary 2014-06-30, 14:54   #3348
hope01
Zakorzenienie

Little wierzę, że malutka sie przyzwyczai

Lady Peiraszko też na pewno sobie poradzi

Stary 2014-06-30, 15:02   #3349
litllesweetangel
Lurker ;)

Nie bardzo, nie mozna wchodzic do sali- opiekunki tlumacza to tym, ze dzieci zaczynaja plakac na widok obcych, rozpraszaja sie. Fakt, zawsze jak ktos wchodzi, wychodzi z sali to przy drzwiach stoja maluchy. Obejrzec sale tez moglismy wejsc tylko dlatego, ze akurat bylo malo dzieci. Pani zawsze wychodzi do nas, zagaduje ja. Zobaczymy jutro, mysle co moglabym jej dac na pobyt- smoczka dostaje zawsze.

W ogole nie sadzilam, ze ja sama bede to tak przezywac

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:26   #3350
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Mieliśmy rodzinny długi weekend idopiero teraz wchodzę na wizaż
my mamy drążek w łazience no i moj tż daje Oli się złapać za niego i ona sobie wisi, a ja zaraz drę się po nim, że ma jej tak nie robić Nie wyrwie/naciągnie sobie czego przez to??

Czy zostało tu jeszcze jakieś dziecię z milionami pobudek na uu?

Drazek w parku jest nisko, Yae sama do niego siega i na takim nic sobie nie zrobi z pewnoscia. Nie wiem, jak w Waszym przypadku.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

tresello u nas zdarzaja sie noce przespane jak i te z milionem pobudek na uu.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
to Hania dołączy z cymbałkami

brawa za nocki!
uwielbiam Jego stylóweczki

pozwalam

o fajne to!
myślisz, że mogę Hani kupić już?
no i pytanie, będę miała dość spory bon do smyka. polecisz jakieś zabawki bo co na pewno chcemy lego kupić w zapasie np żeby dać pod choinkę ale co jeszcze?
i drugie pytanie
chciałam Cię spytać o opinie nt metody Domana?

Zapraszamy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:29   #3351
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wpadam sie pochwalic/pozalic, mlody sie dtal do zlobka...... Pod koniec sierpnia spotkanie dot.ustalania szczegolow...... Moj maly zabek.....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
dacie rade!

neti - a to? http://olx.pl/oferta/spiderman-stoli...tml#e27bfaa188

Stary 2014-06-30, 15:30   #3352
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wiem, że to jest marne pocieszenie i że to trudno znosić i że wolałabyś być z Małą gdyby była możliwość.
Ale wiesz co?
To, że ona płacze jest informacją dla Was, że ma z Wami bezpieczną więź.
Żłobek Wam się nałożył z lękiem separacyjnym, więc jest trudno, ale to są.. niestety normalne etapy w tym momencie rozwoju.

Dałabym Małej coś specjalnego do żłobka od Was - zdjęcie, miś, cokolwiek?
Przeczytałam na fb cudowną metodę - pewnie dla ciut starszego bobasa no ale.. napiszę.
Cytat z posta:

Jest też książeczka "uśmiech dla żabki" pomocna dla dzieci z lękiem - mam przesyła swojemu oddalonemu dziecku uśmiech - jest niesiony przez kolejnych posłańców i dociera do żabki.

A co do tego, że nie płakała na początku - bo wiesz, myślała, że idzie po prostu bawić się z dziećmi - jeszcze nie wyłapała że to stan stały i jednak codzienie wiele godzin bez mamy i taty. Jak się zorientowała.. to niestety jest jak jest. Tulę Was!

Fewciu: zmroziło mnie biedni znajomi.
Powodzenia u Was!
wczoraj czytałam art na dziecisawazne.pl że można zrobić dziecku książeczkę ze zdjęciem gdzie się zapewnia,że mama bardzo kocha i ZAWSZE wraca, co prawda to dotyczyło kiedy mama idzie rodzić do szpitala ale pomysłam że na rozstania też może być fajne

znalazłam
http://dziecisawazne.pl/jak-przygoto...o-porodu-mamy/

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-30 o 15:36
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:30   #3353
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
i Blanka z bębenkiem

Pokomplikowało nam się życie, ale staramy się wychodzić na prostą.

k.

ściskam mocno wszystkie dzieci!

Blanke tez bierzemy.
Zdrowia dla dziewczynki i sil dla rodzicow!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:41   #3354
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny czy któraś jest z Płocka??????????

Stary 2014-06-30, 15:47   #3355
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bardzo, nie mozna wchodzic do sali- opiekunki tlumacza to tym, ze dzieci zaczynaja plakac na widok obcych, rozpraszaja sie. Fakt, zawsze jak ktos wchodzi, wychodzi z sali to przy drzwiach stoja maluchy. Obejrzec sale tez moglismy wejsc tylko dlatego, ze akurat bylo malo dzieci. Pani zawsze wychodzi do nas, zagaduje ja. Zobaczymy jutro, mysle co moglabym jej dac na pobyt- smoczka dostaje zawsze.

W ogole nie sadzilam, ze ja sama bede to tak przezywac
straszny widok

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś jest z Płocka??????????
powiedzmy ze ja, a co tam? spotkanko?

Stary 2014-06-30, 15:54   #3356
hope01
Zakorzenienie

Pstryku, neti pewnie wypatrzyła coś w Płocku

Stary 2014-06-30, 15:58   #3357
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Pstryku, neti pewnie wypatrzyła coś w Płocku
Kurde ale masz nosa...i teraz mi jeszcze bardziej głupio ze Ty to napisałaś. Tak mi się spodobał ten zestaw mebli Glis. ..no i znalazłam. Ale jakoś tak mi względem a Ciebie źle. .. wiec chyba zrezygnuje bo poprostu źle mi z tym.... jakoś tak pod nosem. . Jakbym Ci świnie zrobiła.

P.s. Hope dziś na fitmamie pisalysmy o t25 i infinity. ..kojarzysz? I pisałaś z moja siostra :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-06-30, 16:04   #3358
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Kurde ale masz nosa...i teraz mi jeszcze bardziej głupio ze Ty to napisałaś. Tak mi się spodobał ten zestaw mebli Glis. ..no i znalazłam. Ale jakoś tak mi względem a Ciebie źle. .. wiec chyba zrezygnuje bo poprostu źle mi z tym.... jakoś tak pod nosem. . Jakbym Ci świnie zrobiła.

P.s. Hope dziś na fitmamie pisalysmy o t25 i infinity. ..kojarzysz? I pisałaś z moja siostra :p

a weź się puknij.
Ja szukam nadal, ale jak znajdę to nikt nie chce wysłać. Znalazłaś zapewne zestaw który mi jedna z dziewczyn podlinkowała. Dwie łąweczki i stolik za 120 zł. Baba nie chce mi wysłać

Insanity. I T25. Fajne bardzo, daje w dupkę na chomiku ale ja miałam z innej strony której teraz nie mogę odnaleźć jak znajdę w historii to Ci podlinkuję

Stary 2014-06-30, 16:06   #3359
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a weź się puknij.
Ja szukam nadal, ale jak znajdę to nikt nie chce wysłać. Znalazłaś zapewne zestaw który mi jedna z dziewczyn podlinkowała. Dwie łąweczki i stolik za 120 zł. Baba nie chce mi wysłać

Insanity. I T25. Fajne bardzo, daje w dupkę na chomiku ale ja miałam z innej strony której teraz nie mogę odnaleźć jak znajdę w historii to Ci podlinkuję
No oo o. ...i pomyślałam że by mi Pstryczkowa pomogła.

Stary 2014-06-30, 16:07   #3360
hope01
Zakorzenienie

nawet nie pomyślałam, żeby któraś z Was poprosić o odbiór tego kompletu ikea w danym miejscu i podesłać mi kurierem, skoro ktoś nei chce wysłać

ale kurcze pasuje mi się dowiedzieć ile to kosztowało jako nowe w ikei. Na allegro dorwałam gostka, który ma jedną ławeczke i stolik i krzyczy sobie za to 180 z wysyłką, stwierdziłam że napiszę mu że jak mu nie zejdzie to ja za max 120 z wysyłką wezmę no ale chyba czeka na osła za swoją cenę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości