![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Musi urodzić nieuleczalnie chore dziecko-klauzula sumienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie szydze, ironizuje. Nie dostrzegam braku argumentow u siebie, staram sie wklejac linki do artykulow czy badan, pokaz mi gdzie zrobila to chociaz w jednym miejscu Iizabelaa? (pisze z telefonu I nie mam opcji podgladu watku wiec mam nadzieje ze nie zrobilam bledu w nicku) Nie zalezy mi na konczeniu dyskusji, juz tu zreszta do kogos innego napisalam ze forum od tego jest zeby wymieniac sie pogladami. I nie ja zaczelam podsumowania pod czyims adresem, tylko ktos mnie zaatakowal piszac jaki to niski poziom reprezentuje choc nie napisal dlaczego niby tak jest. (co przydaloby sie jako argument) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Jak rozumiem dowiedziałam się od ekspertów i matek z doświadczeniem. Cytat:
Poza tym sąd wiesz, ze wczesniactwo miało na cicebie włąśnie taki wpływ?
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
W sumie wątpię, ze dziecko bez mózgu reaguje na glos matki czy jej bliskość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to tak jakby ktoś chciał pracować w policji kryminalnej czy na misji w Afganistanie z zastrzeżeniem że do ludzi to on strzelać nie będzie, bo to niezgodne z jego sumieniem ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
dla mnie to nienormalne, ze lekarz decyduje za kogoś... kto powinien miec wybór!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
Przeraża mnie to co tutaj czytam że tyle kobiet jest w stanie zabić swoje dziecko. I jeszcze piszą że to jest z powodu troski o niego. śmieszne i zarazem smutne i tragiczne.
Jeżeli dziecko nie może czuć sie bezpiecznie w miejscu w którym powinno czyli łonie swojej matki , która go powołała na ten swiat To nikt nie może juz czuć sie bezpiecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dyskusja zrobiła się niesmaczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie przemawia do mnie fakt że dziecko w fazie prenatalnej ma niewykształcony mózg i połaczenia nerwowe, dzieki którym odczuwa ból. Nie ma jednej teori na ten temat. Sa sprzeczki na ten temat gdyz nikt nie może tego określić. Nie ma na to dowodów. To że ktos słyszał wywiad z jakims ginekologiem to nic. ja tez czytałam dużo badań na ten temat i dalej nie wiadomo. Ale tak prawdę mówiąc jeżeli dziecko porusza swym ciałem w lonie mamy to musi być aktywne połaczenie neurologiczne. W związku z tym bardzo możliwe że odczuwa ból. Chciałam dodać iż twoja ostatnia wypowiedź jest przepełniona cinizmem i kpiną. szkoda że ludzi raduje cierpienie innych. Edytowane przez szpilki na giewoncie Czas edycji: 2014-06-30 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do drugiej czesci wypowiedzi, jedne kobiety beda egoistkami bo pozwolą dziecku na śmierć w ludzkich warunkach, a inne będą miłosierne i 'skażą' na śmierć już w swoim łonie (Twoja retoryka). Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-06-30 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Idąc twoim tokiem rozumowania,, i tak by umarło po porodzie''. Dlaczego ludzie próbuja wszelkich sposobów leczenia chorych na nieuleczalne choroby? Przeciez i tak umrą, po co wydawać dziesiatki tysięcy, jak mozna od razu zabić swoja rodzinę. Wtedy sumienie lekkie i szczęsliwe oraz tyle pieniędzy w kieszeni zostało na dostatnie życie.
Tu jest ta róznica, że jedni umieraja godnie inni nie. Czy więzień skazany na kare śmierci umiera Twoim zdaniem godnie? widzisz róznice pmiędzy umieraniem pełnym szacunku i miłości osób nam bliskich a smiercia dziecka zywo urodzonego podczas aborcji pozostawionego samotnie na półce, konającego z głody i zimna i dotego jeszcze przerażone. ?? Chciałabym abys odpowiedziała na to pytanie. Edytowane przez szpilki na giewoncie Czas edycji: 2014-06-30 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Sumienie lekkie i szczęśliwe bo nie skazałam bliskiej osoby na cierpienie. Za leczenie płacą podatnicy a nie ja więc nie wiem co to miał być za argument. Cytat:
treselle0, każdy inaczej rozumie "ludzkie warunki". Dla mnie to jest umożliwienie swojemu dziecku aby jak najmniej cierpiało. Jeżeli słyszę od lekarza, że jest ciężko upośledzone, że po prostu nie przeżyje po porodzie bo medycyna jeszcze nie wynalazła sposobu aby takie wady leczyć, to zdecydowałabym się usunąć ciążę jak najwcześniej póki to dziecko nie jest jeszcze w pełni ukształtowane. Jeżeli czytałaś dyskusję to widziałaś wypowiedź jednej z wizażanek która mówi, że do takiej wczesnej aborcji dziecko jest usypiane żeby nic nie czuło. Moim zdaniem to jest dużo bardziej humanitarny sposób niż pozwolenie na to, aby ciążę donosić do końca i rodzić dziecko które faktycznie po porodzie czuje już wszystko, niewyobrażalnie cierpi i czeka na śmierć. Nie rozumiem dlaczego ktoś chciałby skazywać swoje dziecko na coś takiego. Na temat matek które "rodzą żeby przytulić i się pożegnać" już się wcześniej wypowiedziałam. Edytowane przez 201705121341 Czas edycji: 2014-06-30 o 12:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Widzę że Ty faktycznie nie masz pojecia o temacie ABORCJA. O jakim Ty zasypianiu mówisz? w Polsce? Dobre. Wierzysz w bajki o tym że dziecko usmiercane umiera godnie i bez bolu. Co do podanych histori np w Wielkiej Brytani jest multum takich odnosników w sieci. Wystarczy wejsc na pierwsze lepsze wiadomości ze swiata. Przykładem w polsce jest aborcja we Wrocławskim szpitalu. także radze poczytać.
ja nigdzie nie napisałam o tym że to dziecko przeżyje i bedzie normalnie zyło. Człowiek bez częsci mózgu nie przezyje umrze tylko zależy w jakim czasie po porodzie. Gdyz mózg odpowiada i steruje całym organizmem. Ja pisałam o godnym umieraniu? i o inncyh aspektach zycia radze przeczytac mój post jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Jako matka chce zminimalizować dziecku cierpienie, ale nie za wszelką cenę. Cena, której nie chciałabym płacić jest decyzja usmierceniu mojego dziecka. Podobna sytuacja są badania powodujące u dziecka dyskomfort, a do których nikt nie poda silnych leków przeciwbólowych czy uspokajających.
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Dla jasności ta kobieta była prawdopodobnie 23 tydzień czyli to około 6 miesiąc. czyli już dośc zaawansowana ciąża. takie dzieci sa w stanie przezyć próbe ich zabicia parę godzin albo nawet pare dni bez próby ich reanimacji. dobrze sie opierac o wiedzy ksiązkowej ale rzeczywistosc jest jednak troche inna i bardziej brutalna. Chociazby za fakt podam przykład iz kobieta powinna urodzic w terminie obliczonym według ostatniej miesiaczki. Niestety wiekszośc tych porodów nie jest ksiazkowo wyliczana. Albo urodza sie wczesniaki albo ciaza jest przetrzymana i trzeba wywołać poród. Przykład nie zwiazany z tematem ale słuzy mi on do pokazania iż w życiu nie jest wszystko białe tylko są różne odcienie kolorów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Naczelna Nastolatka
|
weź szpilki przestań chrzanić te głupoty. Nikt w tak później ciąży nie wyciąga dziecka na żywca z macicy. siejesz jakąś idiotyczną propagandę, nie mającą nic wspólnego z rzeczywistością.
![]() |
#413 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
radze naprawde zapoznac sie z tym tematem a nie udzielac sie na forum, mając słabe o tym pojecie. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
My tutaj rozmawiamy o czym innym a nie o adopcji dzieci chorych. Rozumiem że brak jakich kolwiek argumentów powoduje napisanie takiego pytania. Mozna i tak. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
W książce "Ciąża bez znieczulenia" profesor Dębski opowiada, jak musiał zrobić cesarke kobiecie, której płód miał takie wodogłowie, ze nie dawało rady wyciągnąć główki, musiał ja naciac i wylały się trzy litry płynu. Jakas wątpię, ze ktoś racjonalnie myślący decydowałby się na donoszenie takiej ciąży... Poza tym ten profesor twierdził, że nikt tak naprawdę nie wie, jak się zachowa w podobnej sytuacji i miał u siebie w gabinecie obrońców zycia, polityków z ZChNu, którzy prosili o terminacje, bo dziecko upośledzone, ale przecież u nich to co innego. Bo to dotyczy bezpośrednio ich zycia, a nie moralizowania obcej kobiety jak ma "godnie" jej dziecko umierać albo wychowywać dziecko z ZD.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeszcze apropo hipokrytów przypomniała mi się wypowiedź jakiegoś lekarza w sprawie in vitro, niewykluczone że to był ten sam. Opowiadał, że kiedyś przyszedł do niego polityk z prawicowej partii z żoną i powiedział że chcą zrobić in vitro bo od kilku lat starają się o dziecko, próbowali wszystkiego i nic. A wtedy głośno było o ustawie dotyczącej finansowania in vitro. I wtedy lekarz zapytał tego polityka jak głosował, no to on na to że przeciw, bo to przecież partia mu każe itd. A doktor krótko odpowiedział "To jest pan ch*jem, tyle panu powiem" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Osoby, które sa za aborcja uważają, że to taki ,, zabieg'' łatwy i przyjemny i nie niesie żadnego cierpienia. I będa się upierac przy swoim nawet jak dowody mówia co innego.
I jeszcze boją się używać słowo zabójstwo, bo twierdza że to manipulacja. jak to jest manipulacja to faktycznie edukacja jest na marnym poziomie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Naczelna Nastolatka
|
w tyłku mam nazewnictwo, możesz nazywać aborcję zabójstwem. Ale *ujowym jest zmuszać kobietę do donoszenia ciąży i porodu dziecka z tak poważną wadą wrodzoną. I chamstwem i okrucieństwem jest decydować za nią czy ma patrzeć jak się jej potomek męczy w agonii po porodzie.
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.