![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
moja matka się powiesiła...
.................
Edytowane przez 201605090940 Czas edycji: 2015-11-21 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Gdyby moja matka popełniła samobójstwo, nigdy w życiu nie odpaliłabym kompa i wypisywała tego publicznie w internecie!
Dziewczyno, Twoja matka się powiesiła...a Ty tu sobie od tak piszesz jakbyś opisywała mało ważny problem. Po jednym dniu u Ciebie smutek minął??!! No gratuluję! Wydaje mi się, że Twoja matka nie była ważną osobą dla Ciebie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Copyraptor
|
Dot.: moja matka się powiesiła...
Cytat:
Xandria, nie można w tym momencie mówić o odczuwaniu czegokolwiek, obecnie jesteś w szoku, żałoba przyjdzie później. Bądź z rodziną i bliskimi. Nie myśl za dużo. Wspierajcie się, to będzie trudny dla was czas i czeka Cię bardzo dużo różnych emocji. Bardzo współczuję sytuacji, w zeszłym roku straciłam przyjaciela który popełnił samobójstwo - zastrzelił się. W ogóle nie mogłam w to uwierzyć przez pierwszy tydzień, dopiero później to do mnie dotarło. Też byłam długo wściekła, bo zostawił żonę i małe dziecko. Nie zostawił za to żadnego wyjaśnienia. Nigdy mu tego chyba nie wybaczę, ale już się pogodziłam z jego śmiercią i rozumiem, że taką drogę wybrał. Trzymaj się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Bardzo przykra sytuacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A ja akurat inaczej to odbieram, więc, kochana, uszanuj moje zdanie !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do emocji to w sytuacjach kryzysowych reaguje się różnie, są zmiany nastrojów itd. I ważne jest też jak właściwie było u autorki w domu. Czy to nagła sytuacja? Czy matka była chora i się leczyła? Czy groziła wcześniej samobójstwem? Nie możesz oceniać emocji osoby w kryzysowej sytuacji.
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Każdy inaczej reaguje. Moja koleżanka, której mama z dnia na dzień ciężko zachorowała i po dwóch dniach choroby zmarła, tego samego dnia siedziała na fejsbuku i lajkowała czyjeś zdjęcia. Nie Tobie oceniać, co jest dobre i właściwie, a co nie. Ja Autorkę umiem zrozumieć, że ma taką fazę teraz, że czuje żal, wściekłość, a nie rozpacz. Jej matka sama zrezygnowała z życia. Oczywiście nie wiemy, co ją do tego skłoniło, ale z punktu widzenia Autorki, jako jej córki, postąpiła egoistycznie, okrutnie wobec swojej rodziny. Poza tym, to że Autorka teraz nie rozpacza, nie znaczy, że nie będzie za kilka dni. Jest w szoku, takie reakcje są jak najbardziej normalne. Autorko, bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka tragedia. Jesteście pod jakąś opieką psychologiczną, cokolwiek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Autorko jesteś w szoku. Pewnie nawet nie umiesz określić swoich uczuć, bo nie dociera jeszcze do Ciebie co się stało. Musicie się teraz wspierać z rodziną.
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Najgorsze prócz straty ukochanej osoby jest to pytanie: dlaczego ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Do mnie to nie dociera - sposób w jaki Autorka odbiera śmierć swojej matki i w dodatku taką formę śmierci.
Zapewne na fb również taki post umieściła. No przecież szuka wsparcia, pocieszenia... Nie do ogarnięcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Wyobraź sobie że w takich sytuacjach robi się różne nielogiczne rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wiem, co czujesz, bo przechodzilam przez dokladnie to samo 6 lat temu. Na poczatku na pewno bedzie ciezko, ja dochodzilam do siebie jakis rok czasu. Mimo ze teraz to wydaje sie nierealne, ale niedlugo przywykniesz i nauczysz sie z tym zyc.
Co do autorki pierwszego postu, to chyba sama nigdy nic takiego nie przezylas i nie wiesz, jakie emocje targaja czlowiekiem w takiej chwili, do mnie przez pare pierwszych dni nie docieralo, ze moja mama odebrala sobie zycie i wcale nie uwazam za dziwne pisanie o tym na forum. Widocznie dziewczyna nie ma z kim porozmawiac, a liczyla, ze ktos tutaj ja wesprze i pomoze, a nie bedzie jeszcze jej dowalal. Edytowane przez anyyy5 Czas edycji: 2014-06-30 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ludzie reagują różnie, sama nie wiesz jakbyś zareagowała w takiej sytuacji, bo to są emocje nie do opisania i nie do przewidzenia, więc nie twoja rola żeby oceniać czy pisanie na forum jest dobre czy złe. może to jedno z lepszych wyjść w obecnej sytuacji Autorki. lepsze forum niż zadręczanie się milionem myśli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Cóż trzeba było pomóc matce gdy tego potrzebowała ,a nie teraz gdy jest już za późno zrzucać na nią całą winę twierdząc że jest egoistyczna . Człowiek który myśli o samobójstwie zawsze przed wykonanie ostatecznego kroku mniej lub bardziej dosadnie szuka pomocy . Nie wierzę że była szczęśliwą spełnioną kobietą a następnego dnia się powiesiła- nie widziałaś co dzieje się z twoją matką? ani ty ani reszta twojej rodziny? pewnie nie tyle co nikt nie widział jej stanu ,ale każdy udawał że tego nie dostrzega. Szczerze mówiąc wcale mi cie nie żal ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie przewidzisz, jak sama zachowasz się, kiedy Twój rodzic umrze. Ja już też nie muszę przewidywać, więc wiem, że nieracjonalne reakcje, bez emocji zachowanie w stylu: "jakby nic się nie stało, wstaję rano, o nie mam mamy, no cóż" się może zdarzyć. Przecież dla każdego matka jest bardzo ważna i jedyna. I wybacz, nie uważam, żebyś miała prawo coś insynuować (że autorka nie kochała matki), bo coś Ci się wydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Copyraptor
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;47102211]Cóż trzeba było pomóc matce gdy tego potrzebowała ,a nie teraz gdy jest już za późno zrzucać na nią całą winę twierdząc że jest egoistyczna . Człowiek który myśli o samobójstwie zawsze przed wykonanie ostatecznego kroku mniej lub bardziej dosadnie szuka pomocy . Nie wierzę że była szczęśliwą spełnioną kobietą a następnego dnia się powiesiła- nie widziałaś co dzieje się z twoją matką? ani ty ani reszta twojej rodziny? pewnie nie tyle co nikt nie widział jej stanu ,ale każdy udawał że tego nie dostrzega. Szczerze mówiąc wcale mi cie nie żal ..[/QUOTE]
Jezu. Kobieto. Wyrzuć komputer przez okno i nie wchodź więcej do internetu, zrób ludzkości przysługę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Naczelna Nastolatka
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;47102211]Cóż trzeba było pomóc matce gdy tego potrzebowała ,a nie teraz gdy jest już za późno zrzucać na nią całą winę twierdząc że jest egoistyczna . Człowiek który myśli o samobójstwie zawsze przed wykonanie ostatecznego kroku mniej lub bardziej dosadnie szuka pomocy . Nie wierzę że była szczęśliwą spełnioną kobietą a następnego dnia się powiesiła- nie widziałaś co dzieje się z twoją matką? ani ty ani reszta twojej rodziny? pewnie nie tyle co nikt nie widział jej stanu ,ale każdy udawał że tego nie dostrzega. Szczerze mówiąc wcale mi cie nie żal ..[/QUOTE]
bardzo po chrześcijańsku... bardzo po ludzku i humanitarnie... ![]()
![]() |
#22 |
Zielona Driada
|
To do Ciebie kiedyś wróci.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Piekny przykłąd hipokryzji. Zarzucasz jej brak pomocy, a jednocześnie upadlasz osobę w skrajnej desperacji, zamiast jej pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
uparta chmura
|
Chyba jestem ograniczona, ale nie ogarniam tego. Gratuluje empatii.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Dziwnie postrzegam niektóre odpowiedzi:
1. "dla każdego matka jest bardzo ważna i jedyna"- zdanie nieprawdziwe, bo są też matki, które swoje dzieci krzywdzą na sposoby różne. Nie wiem, jaka była matka , o której pisze. 2. mnie uderzyło jedno zdanie: Cytat:
3. uderza też zdanie "nie jest mi ciebie żal"- no JAK, jak można napisać coś takiego komuś, kto stracił matkę, widział ją w takiej a nie innej śmierci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
niektórym ustawowo powinni zabrać internety.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy chyba myślą, że na forum to z botami maja do czynienia, że tak bezpardonowo wyrażają swoje opinie. Ciekawa jestem, czy nie znając sytuacji (!) powiedziałabyś komuś w oczy, że śmierć matki to jego wina.
Niestety użytkownik KaSia21 nie pierwszy raz wykazuje się nieslychaną życiową mądrością i empatią, ale tym razem to oszalałam normalnie ![]() Trzymaj się mocno, Autorko. Żadne słowa nie są tu pociechą, niestety. Tylko czas i wsparcie bliskich może pomóc ![]() p.s. madana, miło Cię widzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko, współczuję Ci, ale szacunku trochę dla mamy, naprawdę, nie widzę potrzeby obwieszczania tego całemu światu, tylko po to, by niby uzyskać współczucie i litość. Gdyby mnie coś takiego spotkało, nawet nie przemknęłoby mi przez myśl, żeby się tym z kimś dzielić na forum, luuudzie!!! Możecie mnie tu hejtować, ale ja to w taki sposób odbieram. Nie pojmuję tego!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Naczelna Nastolatka
|
Nic nie wiesz o ludzkiej psychice. Autorka jest teraz w szoku, nie docierają do niej żadne uczucia bo to jest mechanizm obronny żeby sobie poradzić z traumą. Więc przestań głupoty pisać.
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Autorko, przykro mi i strasznie Ci wspolczuje
![]() Dobrze, ze masz wsparcie w chlopaku, a z bratem jaki masz kontakt? Moze Wam sie choc troche lepiej zrobi, ajk sobie we trojke (z ojcem jak wroci) posiedzicie chwile razem. Trzymaj sie i zycze Ci duzo sily, bo na pewno bedzie Ci teraz potrzebna. Cytat:
Nie mam w zwyczaju zglaszac postow ale az mi sie niedobrze zrobilo czytajac wasze wypowiedzi.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.