BIAŁYSTOK - poszukiwań w mieście cz. IV. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 13:05   #391
_czarny_kot
Zakorzenienie

Dot.: BIAŁYSTOK - poszukiwań w mieście cz. IV.

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Podobno "wywietrzniki" oczyszczalni są nastawione na miasto, a nie na Fasty, stąd moje pytanie, czy tam rzeczywiście coś czuć.
Przecież te osiedle znajduje się w odległości 200-300 metrów od oczyszczalni. Na pewno będzie czuć. Co z tych wywietrzników, skoro wystarczy wiatr w przeciwnym kierunku i wszystko idzie w stronę osiedla. W ogóle jestem w szoku, że ktoś wydał pozwolenie na budowę deweloperowi w tak bliskiej odległości od oczyszczalni. Ja nie chciałabym mieszkać w takim sąsiedztwie - w mieście jest wiele lepiej położonych inwestycji mieszkaniowych

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2014-06-30 o 13:08
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:11   #392
MsZet25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
na kopernika w hurtowni fryzjerskiej ;-)
Dziękuję !

02.04.14- Kierowca!

BLOGUJĘ o włosach

Instagram

Szybkie poniedziałki, namiętne wtorki, gorące środy, mocne czwartki, szalone piątki...
MsZet25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:10   #393
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy ktoś z Waszych znajomych (a może Wy mieszka lub kupił mieszkanie na Osiedlu w Dolinie? Czy słyszałyście jakieś opinie na temat tego osiedla, najbardziej interesuje mnie kwestia zapachu z pobliskiej oczyszczalni...Ceny mieszkań są zachęcające...
Jeżeli zamierzałabyś dojeżdżać do centrum autobusami to odradzam. Póki co żadnego nowego autobusu w tym rejonie nie dali. A do tego osiedla dojeżdża tylko 106, która jeździ tylko max. 2 razy na godzinę i w godzinach szczytu mega zapchana... no i jest 9 też przeważnie max.2 na godzinę, albo co 2h... W sumie teraz to nie problem, można sobie przejść ten 1km od auchan pieszo.. ale zimą?

edit. chyba ktoś z Was dawno nie był w tamtym rejonie, bo oczyszczalnia jest zmodernizowana tak, aby nie było czuć żadnych nieprzyjemnych zapachów... kilkanaście lat temu to było czuć...
Przejdźcie się ul. jarzębinową na dziesięcinach - tam to dopiero 'pachnie'...

Edytowane przez moniczka795
Czas edycji: 2014-06-30 o 15:26
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:43   #394
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
Jeżeli zamierzałabyś dojeżdżać do centrum autobusami to odradzam. Póki co żadnego nowego autobusu w tym rejonie nie dali. A do tego osiedla dojeżdża tylko 106, która jeździ tylko max. 2 razy na godzinę i w godzinach szczytu mega zapchana... no i jest 9 też przeważnie max.2 na godzinę, albo co 2h... W sumie teraz to nie problem, można sobie przejść ten 1km od auchan pieszo.. ale zimą?

edit. chyba ktoś z Was dawno nie był w tamtym rejonie, bo oczyszczalnia jest zmodernizowana tak, aby nie było czuć żadnych nieprzyjemnych zapachów... kilkanaście lat temu to było czuć...
Przejdźcie się ul. jarzębinową na dziesięcinach - tam to dopiero 'pachnie'...
Moniczka, a skąd dziwne zapachy na jarzębinowej? Co tam się znajduje takiego? Pytam ot tak, z ciekawości
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:01   #395
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Moniczka, a skąd dziwne zapachy na jarzębinowej? Co tam się znajduje takiego? Pytam ot tak, z ciekawości
Nie mam pojęcia... szłam wczoraj z psem od strony gen. maczka, potem pomyślałam że pójdziemy gajową i pod koniec zaczęło strasznie śmierdzieć... potem poszłam jarzębinową i na początku zapach nadal się utrzymywał... chyba z kanalizacji, z tych takich - nie pamiętam jak to się nazywa - wiek okrągłych co są na chodnikach, trawnikach, na ulicach czasami... ale nie wiem... od śmietników też dawało...
Nie wiem, może akurat trafiłam tam w zły czas.. może zawsze tak tam nie jest, nie wiem.

Edytowane przez moniczka795
Czas edycji: 2014-06-30 o 16:03
Stary 2014-06-30, 16:13   #396
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia... szłam wczoraj z psem od strony gen. maczka, potem pomyślałam że pójdziemy gajową i pod koniec zaczęło strasznie śmierdzieć... potem poszłam jarzębinową i na początku zapach nadal się utrzymywał... chyba z kanalizacji, z tych takich - nie pamiętam jak to się nazywa - wiek okrągłych co są na chodnikach, trawnikach, na ulicach czasami... ale nie wiem... od śmietników też dawało...
Nie wiem, może akurat trafiłam tam w zły czas.. może zawsze tak tam nie jest, nie wiem.
Jakieś niecałe 20 lat temu mieszkałam w tamtych okolicach, dlatego się zainteresowałam Faktycznie tam na łąkach, na tym skrzyżowaniu z Zawadami zawsze, ale to zawsze unosił się smrodek... i też jakby kanalizacją albo jakimś szambem było czuć...

Też zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania przy Produkcyjnej, ale wybraliśmy inną lokalizację, bo kilka osób które przebywają często w tych okolicach odradziło nam to miejsce właśnie ze względu na "zapachy"...
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:30   #397
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Jakieś niecałe 20 lat temu mieszkałam w tamtych okolicach, dlatego się zainteresowałam Faktycznie tam na łąkach, na tym skrzyżowaniu z Zawadami zawsze, ale to zawsze unosił się smrodek... i też jakby kanalizacją albo jakimś szambem było czuć...

Też zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania przy Produkcyjnej, ale wybraliśmy inną lokalizację, bo kilka osób które przebywają często w tych okolicach odradziło nam to miejsce właśnie ze względu na "zapachy"...
ja mieszkam przy ulicy produkcyjnej i to od ponad 15 lat. zalezy w ktorym miejscu. u mnie nic nie smierdzi, ale juz dwie ulice dalej jak to bylo opisywane jest mega smrod. moge doradzic w tej kwestii nos juz zdazyl wybadac czym gdzie wali :P
Stary 2014-06-30, 16:41   #398
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
ja mieszkam przy ulicy produkcyjnej i to od ponad 15 lat. zalezy w ktorym miejscu. u mnie nic nie smierdzi, ale juz dwie ulice dalej jak to bylo opisywane jest mega smrod. moge doradzic w tej kwestii nos juz zdazyl wybadac czym gdzie wali :P
To pisz co Ci nos podpowiada, które to wadliwe miejsca i czym gdzie wali
Stary 2014-06-30, 16:43   #399
Linanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Skoro przy auchan produkcyjna nieraz śmierdzi tak, że nie da się wytrzymać to tam pewnie też będzie się to zdarzać. Nie bez powodu ceny są takie niskie.

lepiej trochę dołożyć i kupić w nieśmierdzącej okolicy
Czasem śmierdzi cała Produkcyjna od Fast aż do Auchan, jeżdżę tamtędy codziennie, ale teraz jakoś ostatnio nie czułam unoszących się "zapachów"
Linanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:41   #400
madzia6217
Raczkowanie

Czy wiecie może gdzie w Białymstoku można kupić bataty?

Kierowca od 22.09.2011
madzia6217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 23:05   #401
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez madzia6217 Pokaż wiadomość
Czy wiecie może gdzie w Białymstoku można kupić bataty?
w pip w alfie widziałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 18:04   #402
agatkaao0
Wtajemniczenie

Jest jakiś numer do hebe?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

— Czesław Miłosz
agatkaao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 18:21   #403
makebelieve10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Genialna lekarka. Leczy mnie od dzieciństwa, na wiele lat zaleczyła mi AZS, a jak się pojawiło znowu to nie bawiła się w kremiki tylko od razu dała mi Protopic, który jako jedyny jest naprawdę skuteczny. Bardzo, bardzo ją polecam.
Byłam u niej dzisiaj prywatnie. I jestem bardzo zawiedziona. Pieniądze łatwo wziąć, ale pomóc już trudniej.. Wypisała mi Protopic, który znam już od wielu lat i zaznczyłam, że mi nie pomógł. 'To nic, trzeba dłużej stosować.' Skoro używałam i mi nie pomógł to po co znowu? Zaznaczyłam, że nie chcę żadnych sterydów. To dostałam sterydy na powiekę Wyszłam po 5 minutach ze łzami w oczach, że nawet lekarz prywatnie nie potrafi mi pomóc.
makebelieve10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 20:16   #404
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez makebelieve10 Pokaż wiadomość
Byłam u niej dzisiaj prywatnie. I jestem bardzo zawiedziona. Pieniądze łatwo wziąć, ale pomóc już trudniej.. Wypisała mi Protopic, który znam już od wielu lat i zaznczyłam, że mi nie pomógł. 'To nic, trzeba dłużej stosować.' Skoro używałam i mi nie pomógł to po co znowu? Zaznaczyłam, że nie chcę żadnych sterydów. To dostałam sterydy na powiekę Wyszłam po 5 minutach ze łzami w oczach, że nawet lekarz prywatnie nie potrafi mi pomóc.
Nie wiem na co chorujesz, ale z alergiami jest tak, że na nie nikt jeszcze nie wymyślił lekarstwa, które je wyleczy. Miałam koszmarne azs na powiekach i niestety na oczy właściwie tylko sterydy mogą być stosowane. A protopic faktycznie trzeba dłużej stosować, czasem nawet miesiącami. To, że nie pomógł za pierwszym razem nie oznacza jeszcze, że nie pomoże później. Nikt ci nie da żadnych magicznych leków, bo ich nie ma. Szukaj innego alergologa, ale uczulenia to wredne schorzenia i naprawdę człowiek sie z tym meczy latami.
Stary 2014-07-01, 20:24   #405
makebelieve10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Nie wiem na co chorujesz, ale z alergiami jest tak, że na nie nikt jeszcze nie wymyślił lekarstwa, które je wyleczy. Miałam koszmarne azs na powiekach i niestety na oczy właściwie tylko sterydy mogą być stosowane. A protopic faktycznie trzeba dłużej stosować, czasem nawet miesiącami. To, że nie pomógł za pierwszym razem nie oznacza jeszcze, że nie pomoże później. Nikt ci nie da żadnych magicznych leków, bo ich nie ma. Szukaj innego alergologa, ale uczulenia to wredne schorzenia i naprawdę człowiek sie z tym meczy latami.
Też mam azs i wiem, że tego nie da się wyleczyć a jedynie uleczyć. Ale zmagając się z tym ponad 14 lat liczyłam na zaproponowanie innych leków/maści niż te, które znam dobrych kilka lat
Ja właśnie przez sterydy zmarnowałam powiekę, bo zniszczyły mi na niej skórę i nigdy nie będzie już w normalnym cielistym kolorze a zawsze zaczerwieniona Nie wiem już co robić bo fakt, widziałam osoby z gorszym azs ode mnie, ale jednak dłonie przypominające bardziej skorupę nie są zbyt przyjemne.. Liczyłam może na skierowanie do szpitala- zrobiliby mi chociaż wszystkie testy.. No ale trudno, zobaczymy co będzie za jakiś czas
Stary 2014-07-01, 20:41   #406
3milqa
Raczkowanie

Wiecie może gdzie dostanę skarpetki złuszczające oprócz Hebe? Może w jakiejś aptece będą tańsze?

insta 📷
zupa
3milqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 21:23   #407
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy ktoś z Waszych znajomych (a może Wy mieszka lub kupił mieszkanie na Osiedlu w Dolinie? Czy słyszałyście jakieś opinie na temat tego osiedla, najbardziej interesuje mnie kwestia zapachu z pobliskiej oczyszczalni...Ceny mieszkań są zachęcające...
Po kilku razach u znajomych- nic nie śmierdziało, oni też nie narzekają.
A cena niska, bo co się dziwić, póki co- to spore zadupie.
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 21:57   #408
Burning Flame
Raczkowanie

Z tanich osiedli to buduje się jedno właśnie pod Wasilkowem, Dolina Cisów. Też trochę zadupie, ceny podobne jak pod oczyszczalnią, ale okolica wydaje się lepsza, bo z jednej strony las a z drugiej rzeka. No i 100 jeździ co 10-15 minut.
Burning Flame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 23:21   #409
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Burning Flame Pokaż wiadomość
Z tanich osiedli to buduje się jedno właśnie pod Wasilkowem, Dolina Cisów. Też trochę zadupie, ceny podobne jak pod oczyszczalnią, ale okolica wydaje się lepsza, bo z jednej strony las a z drugiej rzeka. No i 100 jeździ co 10-15 minut.
kto o zdrowych zmysłach kupi mieszkanie na podmokłym terenie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 23:33   #410
Burning Flame
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
kto o zdrowych zmysłach kupi mieszkanie na podmokłym terenie
Tam raczej nic już nie podmaka, bloki budują na górce, więc tym bardziej.
Burning Flame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:16   #411
niczka87
Zakorzenienie

Polecicie fotografa i kamerzystę weselnego? Będę wdzięczna również o namiary na makijażystkę i fryzjerkę
Stary 2014-07-02, 11:18   #412
makebelieve10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
Polecicie fotografa i kamerzystę weselnego? Będę wdzięczna również o namiary na makijażystkę i fryzjerkę
PixelCam i Panorama Project
Stary 2014-07-02, 11:33   #413
Vulcana
Raczkowanie

Cytat:
Piekny makijaż robi Dorota Lange Jest tylko dość droga. Polecam też Magdę Szałaj. Na co dzień zajmuje się charakteryzacją w Operze i Filharmonii Podlaskiej.
Co do fotografa to wejdź na stronę Andrzeja Petelskiego. Ciekawy jest też Prokadr. Robią zdjęcia i filmy z wesela.

Edytowane przez Vulcana
Czas edycji: 2014-07-02 o 11:35
Vulcana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:56   #414
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Just married- REWELACJA! http://www.jmvideo.pl/
Stary 2014-07-02, 14:56   #415
Linanna
Rozeznanie

gdzie jest największa Biedronka w Białymstoku ? Od jutra podobno jakieś mega wyprzedaże szykują
Linanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:47   #416
mikam121
Zadomowienie

Gdzie zrobie wymaz z worka spojówkowego? Jakie miejsce polecacie?
Chyba, ze gdzies zrobia mi to za darmo np. na NFZ?
Pamietam, ze kiedys kolezanka robila wymaz z powiek na Dojlidach i zrobili jej to za darmo. Wiec moze tam sie udac? CO myslicie?
Stary 2014-07-02, 19:38   #417
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Gdzie kupię torby na bagaż podręczny?
Dość małe, 42x32x25 wymiary zdaje się - linie wizzair.
Mają być jak najtańsze, mogą być brzydkie i wręcz z kartonu, bo potrzebna są mi tylko na jeden raz. Na allegro są po ok. 35 złotych, ale nie dojdą mi do mojego wyjazdu.
Stary 2014-07-02, 20:13   #418
VanilQ
Rozeznanie

Cytat:
Makijażystka - jakbym miała się malować na ślub to tylko u Ani Sass. Malowała mnie kilkakrotnie i zawsze byłam zadowolona. Nigdy nie zrobiła mi maski na twarzy, jak to się zdarzało innym makijażystkom. Poza tym jest bardzo bardzo miła i sympatyczna.
Fabryka Portretu - fotograf.
Stary 2014-07-02, 20:18   #419
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
fotograf- Tomek Zakrzewski, zrobił mi przepiękne zdjęcia wywołane w większym formacie, na takim innym papierze (nie znam się na tym) ale efekt był WOW

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:23   #420
makebelieve10
Raczkowanie

Co do makijażu- też zgadzam się z poprzedniczką- Ania Sass.
Miesiąc temu mogłam przypatrzeć się jej pracy jak malowała moją siostrę do ślubu, starszą i mamę- bomba Aż żałowałam, że ja nie mogę mieć pełnego makijażu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości