|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Z deszczem w butach
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
ja się tak trzymam 9/3 (ostatnio 10/3 nawet) ale przy swoich ciemnych naturalkach mam obsesję odrostu- odświeżam kolor przy 0,5 cm nawet, bo mi się wydaje, że to z kilometra widać. no i kondycja leci...
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Mam kilka pytań
Przymierzam się do pierwszego farbowania henną i kilka rzeczy nie daje mi spokoju :P1) Odstawienie silikonów - czy tydzień z szamponem i odżywką bez silikonów wystarczy? Myję włosy codziennie, czasem co dwa dni.2) W mieszance kora chciabym kupic jest indygo. Czytałam, że powoduje chłodny odcień i nie powinno się go utleniać, że utleniamy jedynie ciepłe kolory... ale na niektórych blogach dziewczyny piszą, że utleniają i henny z indygo. Jak to w końcu z tym jest? ![]() 3) Ile henny potrzebuje na dosc geste wlosy, dlugosc lekko za ramiona? Edytowane przez SatiNee Czas edycji: 2014-06-28 o 15:22 |
|
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 - ja rozrabiam pewnie ze 150g (100g samej henny + jakieś ziółka), ale zostaje mi na hennowanie odrostów na 2 razy lub na glossa. 100g powinno starczyć, mam też lekko za ramiona co do 2 to się nie wypowiem, bo nie używam takich :P. dziś zrobię sobie odrosty, na noc zostawię rano gloss na resztę, tylko nie wiem czy odmrozić jedną porcję czy 2... jak zamroże drugi raz to nic się nie stanie? jak myślicie? ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- myślicie, że kallos color będzie ok do glossa? mleczny już nie działa tak ok jak kiedyś... skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Linum Usitatissimum Seed Oil, Citric Acid, Benzophenone-3, Propylene Glycol, ParFum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone. |
|
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
SatiNee, 75 gram wystarczy spokojnie
|
#1026 |
|
Z deszczem w butach
|
Fajny patent!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
jak ja to napisałam
. miało być, że pohennuję odrosty na noc, a rano z reszty gloss na całość . z mrożonek. jedna porcja była ciemnooliwkowa a druga kasztanowa... a ta sama henna i podobne dodatki
|
|
|
|
#1028 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Zdecydowalas sie na ta iranska henne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
czekam aż się koleżanka zbierze, sama nie będę brała pół kg w ciemno. ma jeszcze na 2hennowania :P. też trochę mam jeszcze i czekam na kolejne, ale sporo henny nakładam, no i odrosty co ok 3tyg.
jakby któraś z warszawy chciała zakupić tamtą hennę z ambic za 18zł/500g wspólnie, to ja chętnie .w ogóle po ostatnim rozjaśnianiu włosy mi zaczęły bardziej wypadać i są suche, wypadało ich bardzo mało, a teraz więcej, rozjaśniacz ten sam co zawsze - leo. coś widocznie moje włosy potrzebują rzadziej niż te 3 miesiące. teraz je ratuję olejem migdałowym, odżywką alterra, biovaxem z dodatkiem glutka i maskami przed myciem (glutek + odżywka + olej). |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Alternative1 a wiadomo co to za skład? Ja jestem z Warszawy i w sumie mogłabym zamowic bo mam ostatnie 250 gram
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1031 |
|
Raczkowanie
|
hej, mam do Was pytanie, otóż farbuje włosy henna i indygo. Zależy mi na lekkim przyciemnieniu włosów dlatego zawsze używam około 13łyżeczek henny i 7 indygo, efekt po farbowaniu jest dla mnie idealny niestety po 3-4 myciach włosów po kolorze nie ma śladu :/ dlatego mam pytanie czy to normalne że kolor tak szybko znika? Hennę rozrabiam dzień wcześniej, dodaje do niej gorącej wody czasem dodaję również cynamonu całość szczelnie zakrywam folia i odkładam na szafkę, następnego dnia tuż przed farbowaniem rozdrabiam indygo z ciepłą wodą po dokładnym wymieszaniu dodaje ją do henny a następnie nakładam na wilgotne włosy które wcześniej myje szamponem z barwy, całą mieszankę trzymam na włosach od 2-4 godzin, na głowę nakładam folie i ręcznik. A efekt jest strasznie krótkotrwały, nie będę przecież bawić się w takie farbowanie co tydzień
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do nich zapytanie o skład
|
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Ta henna jest poprostu henna w proszku. Pozdrawiam, Fadaghi-Ambic Rozbawił mnie Pan :P |
|
|
|
#1036 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No tak, henna to henna w sumie.. henna jest tylko jedna.Ja bym miala watpliwości jesli ona jest w takim worku materiałowym to przecież może być zwietrzała , albo wręcz przeciwnie jakoś czymś zakonserwowana albo "polepszona"
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-07-01 o 18:59 |
|
|
|
|
#1037 |
|
Konto usunięte
|
cześć dziewczyny, mam pytanie. otóż robiąc porządki w szafie, znalazłam pół opakowania cassi - otworzone równo rok temu. i zastanawiam się teraz, czy mogę jej jeszcze bezpiecznie użyć? nie chciałabym skończyć łysa albo z zielonymi włosami
opakowanie było cały czas szczelnie zamknięte i nie wystawione na słońce.
|
|
|
|
#1038 |
|
BAN stały
|
Ja spokojnie henny/cassii otwartej po pól roku używałam
(no chyba, że gołym okiem jest z nią cos nie tak)
|
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny próbowałyście rozjaśnić hennę jakimś specyfikiem, robiłam khadi jasny brąz+cassię, ale chyba za dużo tego khadi (50/50), miałam nadzieję, że trochę jaśniejsze wyjdą i z mniej rude
Ciekawe czy ten Sunskies coś by dało...
|
|
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
o ten żel rozjaśniający chodzi? czy coś w ten deseń? on jest chyba tylko do niefarbowanych. może mgiełka z rumianku? maseczka z rzewienia?
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Na farbach również niektórym działa- bardziej lub mniej lekko
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
mocny napar z rumianku. można dodać cytrynę i wszystko inne co ma właściwości rozjaśniające. szampony z rumiankiem (np babydream), płukanki z rumiankiem. ale to włosy muszą być podatne na takie rzeczy, moich to nie rusza.
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 |
|
CORELIPS
|
Dziewczęta, czy mogę od razu po lekkiej kąpieli rozjaśniającej nałożyć hennę?
|
|
|
|
#1046 |
|
koci świat
|
Tak
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecie pierwsze odrost jaki jest kazdy widzi zdjecie drugie po jednym psikaniu zdjecie trzecie po drugim wszystko w odstepie 3 dnich
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
Ale to po Sunkiss? To nie jest w żelu to spłukania?
|
|
|
|
#1049 |
|
Z deszczem w butach
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() plusy: +kolor nie odcina się zbytnio od hennowanych włosów (nie jest zbyt czerowny ani zbyt żółty, ani też czysto brązowy - wyraźnie wpada w ciemną rudość) +cena +pędzelek dołączony - po roztarciu wychodzi dosyć znośnie minusy: -jest zbyt miękka- trudno ją stopniować i dlatego wychodzi dość ciemno i niezbyt precyzyjnie się nakłada ![]() -za ciemna dla mnie, mogłaby być jaśniejsza ![]() -trwałóść - znika przy najmniejszym potarciu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Przymierzam się do pierwszego farbowania henną i kilka rzeczy nie daje mi spokoju :P

henna jest tylko jedna.
, albo wręcz przeciwnie jakoś czymś zakonserwowana