|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - Kto ze mną?
Cytat:
Nie,no ja się nie poddam!Tylko dziś znajde w sobie pozytywna motywacje i od jutra zaczynam już tak porządnie i ostatni raz tylko trzeba wytwać i walczyć aż do końca.Dzięki dziewczynki
|
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Dziwczyny mozecie byc ze mnie dumne
bylam u znajomych na kawce a tam ciasteczka i inne slodkosci a ja nic nie ruszylam
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzałka bravo tak trzymać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
Powracam ze zdwojona siłą na SB i tym razem skończe ja i to trwale
wczorajszy dzień miałam na nic,ale wszystko sobie poukładałam i najwyższy czas wkońcu schudnąć do tych 55,56kg,a nie odchudzać się przez całe życie śniadanie już za mną.A teraz zmykam już,bo lece wkońcu kupić bilet no,ale nic to!
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś zaczęłam dzień od makreli w pomidorach, z cebulką, ogórkiem kiszonym i papryką, a teraz chrupię paprykę czerwoną i plaster szynki. Wiecie co?nie mogę jeść na pusty żołądek orzeszków bo mnie brzuch boli
|
|
#4686 | |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
Cytat:
, lepiej je dodac bo jakims posilku albo wlaczyc w ten posilek.Ja juz po sniadanku - pysznyyym omleciku z warzywkami ![]() Kaszellek jak po wczorajszym grillu?
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki..
![]() wczorajszy grill skończył się dziś o 5.30 świetnie było, chociaż kurczę grzesznie.. ale teraz chociaż jeść mi się nie chce, za to woda wchodzi bosko no, zostaliśmy z moim przyjacielem, sprzątnęliśmy, trochę się jeszcze powylegiwaliśmy.. ech ja nie wiem, on mi potrafi tak w główce zakręcić, że to aż strach, ale to długa historia wyszedł po 8, no ja właśnie się uporałam z toną rzeczy do umycia, sprzątnęłam do końca ogródek.. teraz łapię oddech i próbuję uporządkować natłok myśli w głowie..![]() a i w ogóle deszcz nie padał! dopiero dziś rano!! mam ochotę na dziś na jakiś dobry plażowy obiadek, jakaś pierś kurczaka zapieczona z serkiem i pomidorami może.. a na wieczór się umówiłam, ale moja randka jakoś się nie odzywa, może się rozmyśli:P (mógłby, bo ja mam ochotę fiku myku pod kocyk z książeczką i odpocząć )Gorzałko, gratuluję wczorajszego dnia! zobaczysz, będzie z górki na pewno a z ta siłownią super, też tak chodzę z karnetem i naprawdę korzystam Nika ja też już plażuję razem z Tobą, grzecznie i bez ekscesów ![]() sweetpinky no z orzeszkami to tak niestety jest.. rób jak Gorzałka pisze- przemycaj w innych potrawach, albo przerzuć na porę jak już będzie brzusio nakarmiony
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzałko i Kaszellku chyba tak będę musiała zrobić z tymi orzeszkami, dzięki za odp.
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
drugi raz to samo mi się wkleiło.. czy tylko u mnie to forum działa jakoś dziwnie przez ostatnie dni??
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też tak dziwnie działa tylko, że ja od godziny 7:30 próbowałam wejść na wizaz i dopiero gdzieś po 9 udało mi się wejść.
|
#4691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wróciłam już z biletem na 19lipca .No właśnie mi też przez ostatnie 3dni wizaż często nie chciał wchodzić i wystepował jakiś błąd nie wiem co oni sobie myślą![]() Kaszellek,coś mi się zdaje,że ktoś nam tu się zauroczył ,mało który kolega zostaje aż do 8rano zdawaj nam tu relacje na bierząco![]() Dzis an śniadanie zjadłam trochę gotowanego schabu(taki chudziutki!)+20orzeszków ziemnych i do tej pory nie jestem głodna
|
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny, ja chyba muszę już przejść na III fazę... Od jakiegoś czasu mam nieprzyjemny zapach z ust, zęby mam zdrowe, wszystko jest ok i wszyscy mi mówią że to na 99% przez dietę
że pijąc tylko czerwoną i zieloną herbatę wypłukuję z organizmu dużo mikroelementów, poza tym jest zbyt monotonna i wbrew pozorom nie dostarcza wszystkiego co potrzebne, bo żeby organizm funkcjonował poprawnie potrzebna jest czasem nawet czekolada czy inne rzeczy niedozwolone na SB no i że tak naprawdę nie dostarczam żołądkowi niczego konkretnego do trawienia i stąd ten przykry zapach... także muszę zacząć chyba jeść wszystko, tylko że oczywiście w rozsądnych ilościach... Innego wyjścia nie ma... Ehh wy tu dziewczyny dopiero zaczynacie tą dietę więc w tej kwestii raczej mi nie pomożecie, ale mam nadzieję że wpadnie tu jeszcze Viris albo Dorinka i one jako "stare wyjadaczki" coś mi powiedzą na ten temat, może któraś z nich tez tak miała...
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wracam do fazy pierwszej znowu
za 2,5 tygodnia mam weselicho i chce troszke zbic tłuszczyku znow ![]() _Anusia_ naprawde schudłas 5 kg? mi az tytle sie nigdy nie udało
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
B_a_b_y nawet 6
ale to jest waga z 11 czerwca, a ile ważę teraz to się okaże jak się okres skończy bo wtedy mam w planie wielkie ważenie Tobie też napewno się uda, tutaj trzeba po prostu wytrwałości, ja na tej diecie jestem już 2 miesiąc i tym bardziej przeraża mnie że muszę zacząć jeść wszystko wiem, że w odpowiednich ilościach nie powinno mi nic zaszkodzić ale jakoś tak się odzwyczaiłam... ciężko mi będzie wziąć do ust np ziemniaka... poza tym mam jakąś taką wewnętrzną blokadę, taki strach przed przytyciem ehh ciężko będzie
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
wesele mam 21 lipca marzy mi sie przynajmniej 4 kg mniej
może wtedy w rozmiar 36 bym sie wcisneła... pomarzyć można
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
#4696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no w tej diecie podstawą jest wytrwałość,zeby po paru dniach się nie złamać,tylko zawziąć się i dać rade
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
B_a_b_y plażuję niecałe 2 miesiące i mam 7.5kg do tyłu
więc możesz myśleć o tym 36 w realnych barwach, do 21 lipca akurat zrobisz pierwszą fazę i powinno 3-4 kg spaść, chociaż wszystko zależy od organizmu, niektórzy na 1 mogą i 6 kg schudnąć_Anusia_ ciężko z tym zapachem.. może spróbuj cynk łykać, on niweluje brzydki zapach, tak samo ksilytyol- słodzik z soku brzozowego czy coś tam- on jets dozwolony na SB, ale drogi.. Nika heh no mało który, ale to jest w sumie ktoś więcej niż kolega, przyjaciel, my mamy nawzajem takie fazy zauroczeń sobą tylko one się jakoś spleść nie mogą:P ee dzisiaj rano trochę nam się spletły :P ale on widzi we mnie kumpla, nie kobietę.. i mimo że jest cudownym chłopakiem ma jedną wadę- dużo stawia na wygląd.. jak na moje możliwości chyba niestety za dużo , poza tym wie, że tak naprawdę ja mogłabym z nim być- i przez to go nie kręci, on musi gonić króliczka, zdobywać, kombinować.. a ja w te gierki nie jestem miszczem niestety
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: a to jest już druga wada
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2007-07-04 o 13:45 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Nika co za bilecik? Gdzie się wybierasz????
Mysle nad galaretkami i przeboleć nie moge ze nie ma u nas bezcukrowych, za to jest budyn :p od czasu do czasu na chudym mleczku chyba nie zabije
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2007-07-04 o 15:57 Powód: literówka |
|
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Wyjeżdżam do Wielkiej Brytanii do pracy tak do połowy października-a potem powrót na ostatni rok studiów i obrona licencjata ale to dopiero za rok w wakacje.Tyle spraw jeszcze do załatwienia,a czasu malutko.Ale dietke będe również tam dzielnie trzymała-nie rusze tam chleba
|
|
#4701 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego nie zamierzam go jeść,bo jest po prostu sztuczny(choc pewnie,gdzies można znalesc taki pełoziarnisty czy razowy),pewnie w polskich sklepach no,ale wytrzymam te 3miesiacePierwszy dzien za mną-zero grzeszków,więc juz będzie z górki
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
sweetpinky dziękuję ślicznie
![]() ![]() ja mam teraz takie rozkminy przez to wszystko, że normalnie w łyżce wody się utopić ![]() nika mam nadzieję, że tam w UK, będziesz miała dostęp do internetu i będziesz do nas wpadać.. angielski chlebek, to rzeczywiście nie jakiś specjalny rarytas.. ale będziesz miała pewnie dostęp do morza produktów których u nas nie ma (np właśnie te galaretki bez cukru, pewnie jakieś jogurty fajne itp) więc będziesz mogła wybierać i przebierać ![]() Carmela, z budyniem możesz do 2 poczekać i raz na jakiś czas wszamać jadłam raz budyń na SB, właśnie na 2 fazie, miałam ochotę wielką, to zjadłam i wrzuciłam jeszcze do niego pokruszone ciastko owsiane, a że był gęsty to zrobiła się taka cudownie pyszna papka ach.. ![]() miłego dnia girlsy
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
teraz nie wiem dokładnie ile wazę... waga mi se zepsuła... mysle ze jakies 56-57 kg... 1 dzien zaliczony
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczeta ... ja to sie nie moge zdecydowac
Raz mam tak wielka ochote z wami brnąć w SB (szczegolnie jak czytam o waszych postepach ) A drugim razem ... ehhh szkoda gadac ... moja silna wola chyba nie jest az tak silna Od 4 dni cwicze codziennie brzuchol, ale do widocznych efektow cwiczenia + dieta musza byc polaczone ... dlatego ... chyba musze sie znow pokusic i sprobowac kolejny raz SB.P.S. Czy myslicie ze SB jest dobra dieta do cwiczen ? Czy nie jest zbyt rygorystyczna ? Pozdrawiam
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę, że do ćwiczen SB jest dobra bo spożywa sie dużo białka
![]() ja bardzo dużo ćwicze i biegam na treningi xD mam nadzieje, że uda mi sie
|
|
|
#4707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi dzisiaj mija 3 dzien , zaraz lece na silownie, a w piekarniku robi serniczek SB mniam mniam
|
|
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
No ja ogolnie robie 8 abs + 1 ćwiczenie na boki
Czyli aeroby to na 100% nie sa
|
#4709 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny przyłączam się do Wad i od dziś zaczynam SB, myśle ze nie jest to dieta zbyt rygorystyczna, ale zobaczymy jak z moją silną wolą bo w każdej innej diecie nie była aż tak silna, chce jeszcze zaczać się wkońcu ruszać bo moje mieśnie dawno nie wykonywały innych ćwiczeń niż chód
) pozdrawiam ) mam nadzieje, że bedziecie mnie dopingować chociaż troche
|
|
#4710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dobry dziewczynki najgorzej jest zawsze zaczać-te pierwsze dni,a potem to już leci i zawsze mówie sobie,że szkoda zaprzpaścić tego co już mamA co do ciwczeń...to ja codziennie ćwicze-koniecznie skakanka(dziś bedzie już 1200skoków) więc dla mnie SB+systematyczne cwiczenia=znkomite samopoczucie ![]() No dobra lece zrobić omlet z warzywami ,bo rano miałam coś innego na śniadanie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

będzie dobrze, trzeba się zaprzeć w sobie i być wytrwałym
trzymam kciuki ;*
tylko trzeba wytwać i walczyć aż do końca.Dzięki dziewczynki

bylam u znajomych na kawce a tam ciasteczka i inne slodkosci a ja nic nie ruszylam
zębole

,mało który kolega zostaje aż do 8rano

,bo rano miałam coś innego na śniadanie.