|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXVII
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2014-06-30 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4710457 6]tak jest. Ja bym tam zrobiła taką rewoltę jakiej biedronka jeszcze nie zaznała.
Ja mam podróbkę tangle teezera- tangle atack- i czesze bardzo podobnie do oryginału- ja większej różnicy nie widzę. Oryginał ma bardziej miękkie ząbki. No ale szału ani jedno ani drugie nie robi, bo mam bardzo gęste włosy i do końca nie mogę jej w czuprynę wsadzić, dla mnie to szczotka dla konia co czesze tylko z wierzchu.[/QUOTE] Była rozmowa z kierownikiem, ale co z tego, skoro ona jak mantrę powtarzała, że cena na kasie jest obowiązująca. Przecież wiem, że jest takie prawo, nawet powołałm się na odpowiednie atrykuły w mailu do BOKu, ale co mogę zrobić jeśli mimo tego odbijam się od muru? Zdarzyła się kiedyś komuś taka sytuacja? Mi nawet zdjęcia nie udało się zrobić tej cenie, która tam wisiała, bo szybciutko zniknęła? |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Kocia i psia mama :)
|
Jestem bardzo ciekawa co bok Ci odpisze. Jak dostaniesz juz odpowiedz to się podziel z nami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Raczkowanie
|
Właśnie dlatego się zastanawiam, czy to jest tylko takie martwe prawo, bo teoretycznie możemy chcieć kupić produkt po cenie widocznej na półce, ale jeśli sprzedawca tego odmawia, to przecież siłą go nie zmusimy?!
Oczywiście nie urządziłam żadnej awantury, to byłoby bez sensu, ale przecież grzecznie też można próbować wyjaśnić sytuację? Edytowane przez alagorka Czas edycji: 2014-06-30 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Pani Mizantrop
|
Poważnie?
Mnie się kojarzy, że są po 2,69 albo 2,79.
#4236 | |
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Od kilku tygodni są juz w tej cenie, dziewczyny nawet gdzieś w tym wątku pisały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj przejazdem w Środzie Śląskiej i weszłam po ziemniaki.
![]()
#4238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez alagorka Czas edycji: 2014-06-30 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() buuu, az mi się zachciało do domu, rzadko teraz tam bywam... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Tak, to już kilka tygodni jest na nie taka cena
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4243 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co sądzicie o tej szczotce w zestawie suplementu diety Vitalss ?
Chciałam ostatnio sobie kupić Tangle Teezer ale może będzie podobna w tym zestawie |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Konto usunięte
|
W świetle prawa mogę kupić towar w cenie jaka widnieje na półce. w kilku sklepach była taka sytuacja i po rozmowie z kierownikiem dostawałam towar w cenie jaka była na plakietce. To był rossman, e- leclerc oraz kaufland.
Biedronka nie może robić wyjątków. Ja mam znajomą w UOKIK więc jakaś raszpla z biedronki która ustanawia sama sobie prawo może mi naskoczyć. Ty sobie możesz mówić że jestem złym klientem, a ja walcze o swoje, bo prawo stoi po mojej stronie. Widocznie wg ciebie klient ma dać sie oszukać, potulnie podkulić ogonek i za drzwi. Sklep jest dla klienta, nie klient dla sklepu, bo jest coś takiego jak konkurencja. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4247 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz nawet do biedronki trzeba chodzić z podstawa prawna w torebce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Mnie również nie działa strona biedronki, ale znalazłam gazetki na innej stronie. Więc jeśli komuś nie działa, tutaj linki
![]() Kuchnia w kolorach lata Lato w kosmetyczce |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | ||
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam w domu reklamówek, zakupy pakuję do toreb ekologicznych.
![]() |
#4251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4710523 7]W świetle prawa mogę kupić towar w cenie jaka widnieje na półce. w kilku sklepach była taka sytuacja i po rozmowie z kierownikiem dostawałam towar w cenie jaka była na plakietce. To był rossman, e- leclerc oraz kaufland.
Biedronka nie może robić wyjątków. Ja mam znajomą w UOKIK więc jakaś raszpla z biedronki która ustanawia sama sobie prawo może mi naskoczyć. Ty sobie możesz mówić że jestem złym klientem, a ja walcze o swoje, bo prawo stoi po mojej stronie. Widocznie wg ciebie klient ma dać sie oszukać, potulnie podkulić ogonek i za drzwi. Sklep jest dla klienta, nie klient dla sklepu, bo jest coś takiego jak konkurencja.[/QUOTE] W rossmannie w takiej sytuacji zostałam przeproszona i jeszcze, o ile dobrze pamiętam, dostałam jakieś próbki tabletek do zmywarki w ramach przeprosin. A w Biedronce, mimo powołania się na prawo i informacji, że będę wyjaśniała tę sytuację w BOKu i ewentualnie udam się do Rzecznika Praw Konsumena, dalej ta sama mantara: cena na kasie... Naprawdę nie chciałam się zniżać do awantury. Niestety nie mam też znajomej pracującej w UOKiK. Edytowane przez alagorka Czas edycji: 2014-06-30 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki dobrej duszy na górze za gazetki ^^ Niewiele tam ciekawych rzeczy. Chyba jedynie pojemniki na cebulę i pomidora kupię, bo zwykle na przeceny zostają same czosnki. Edytowane przez Salvaja Czas edycji: 2014-06-30 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4710523 7]W świetle prawa mogę kupić towar w cenie jaka widnieje na półce. w kilku sklepach była taka sytuacja i po rozmowie z kierownikiem dostawałam towar w cenie jaka była na plakietce. To był rossman, e- leclerc oraz kaufland.
Biedronka nie może robić wyjątków. Ja mam znajomą w UOKIK więc jakaś raszpla z biedronki która ustanawia sama sobie prawo może mi naskoczyć. Ty sobie możesz mówić że jestem złym klientem, a ja walcze o swoje, bo prawo stoi po mojej stronie. Widocznie wg ciebie klient ma dać sie oszukać, potulnie podkulić ogonek i za drzwi. Sklep jest dla klienta, nie klient dla sklepu, bo jest coś takiego jak konkurencja.[/QUOTE] A dla Ciebie sklep jest chyba miejscem do zapewnienia sobie rozrywki czyt. awantur. Można w normalny sposób porozmawiać z kierownikiem, zwracając uwagę lub domagając się czegoś. Wg mnie nie możemy dać się oszukiwać, oprócz pracownikiem jestem również klientem. Ale to nie znaczy, że upoważnia mnie to do robienia cyrków na sklepie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Pani Mizantrop
|
Biedronka nie może robić wyjątków. Ja mam znajomą w UOKIK więc jakaś raszpla z biedronki która ustanawia sama sobie prawo może mi naskoczyć. Ty sobie możesz mówić że jestem złym klientem, a ja walcze o swoje, bo prawo stoi po mojej stronie. Widocznie wg ciebie klient ma dać sie oszukać, potulnie podkulić ogonek i za drzwi. Sklep jest dla klienta, nie klient dla sklepu, bo jest coś takiego jak konkurencja.[/QUOTE] Dopiero teraz zobaczyłam ten fragment. Prawo prawem, ale Twój ton wypowiedzi jest okropny. W życiu bym nie powiedziała o kasjerce, która prawdopodobnie po prostu się stosuje do wewnętrznego regulaminu per "raszpla, która może mi naskoczyć" ![]()
#4256 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
|
Cytat:
![]() Albo ciekawe jakby czuła się edyta_13 gdyby ktoś w jej pracy urządzał jej awantury przed klientami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Należy się domagać swoich praw, ale sama wiem najlepiej, że awantura czasem daje odwrotny skutek! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj specjalnie poleciałam do biedro po świece po 0,65. przezornie sprawdziłam cenę na czytniku i ku uciesze cena 0,65. a na kasie prawie po 5 zł. ale kierowniczka powiedziała że od 03.07 mają wyprzedaż i wtedy będą po 0,65. na moje nieszczęście została tylko jedna owoce leśne i mam nadzieję że się uchowa do 03 a najwięcej róża konwalia za którymi nie przepadam.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.