|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2012 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Ooo Katerina moze zamiast koperkowej kupie taka na laktację
zależy, która szybciej znajdę w sklepie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
bryyyy
czytam czytam, oglądam co pokupowałyście i mam pytanie ![]() czy jestem jedyna osobą na forum która nie tknęła tematu rzeczy i tym podobnych dla dziecka? nic a nie zaczełam robić dla młodego chyba bedziecie musiały mnie zmobilizowac
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia miałam pisac
sliczny pokoik , kurde ja was na telefonie czytam i tak co rusz przypominam sobie co miałam napisać hehe bo z fona nie lubię---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() co do cen w sklepach to masakra, człowiek kupi 3 rzeczy i 20 zeta wyda |
|
|
|
|
#2017 |
|
Raczkowanie
|
Ja nic nie tknęłam poza wózkiem i fotelikiem
Ale to tylko dlatego, że trafiła się okazja i kupiłam używany bugaboo za 1000 zł Poza tym zupełnie nic. Od rodziny czy znajomych nie zapowiada się żebyśmy coś dostali, więc czekają nas duże zakupy Moja mama zapowiedziała, że chce dać kasę na na niektóre rzeczy (ciekawe czy teściowa będzie tak miła ), ale wiadomo, że kupić musimy sami. Już zrobiłam sobie listę rzeczy do kupienia. Jeszcze ją skonsultuję z koleżanką, która ma roczną córeczkę, więc jest oblatana w temacie i powie mi, co jest niepotrzebne ![]() Co do rozmiarów dzidzi - ja się boję, że nasza mała pójdzie po mężu, który ważył ponad 4 kilo i miał ponad 60 cm (ciuszki na 56 były za małe i teściu musiał jechać na gwałt po większe). U nich w ogóle duże dzieci się rodzą (dziewczynki też są wielkie). Za to u mnie wprost przeciwnie. Ja ważyłam ledwo powyżej 3 kilo i miałam chyba 53 cm, a urodziłam się parę dni po terminie. Moja siostra urodziła się 2 tyg. przed terminem i ważyła 2800. Więc mam nadzieję, że nasza Wandzia pójdzie po mnie
|
|
|
|
#2018 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja myślałam, że te jelpy, lovele i dzidziusie mają już w sobie zmiękczacz i lepiej nie używać nic dodatkowego (w sensie płyn do płukania) tylko przepłukać porządnie w wodzie to mnie znowu oświeciłyście
|
|||
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina i Martyna - super zakupy
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rzeczy do szpitala by kupił w aptece nie jest tak źle a tak serio to chyba powoli powinnam sie tego tknąc i zobaczyc co mam, czego brakuje itd, tym bardziej ze oprócz wyprawki dla maluszka , jeszcze mnei czeka wyprawka do przedszkola ![]() co do wagi kochana ja urodziłam ponad 4 kilogramowego chłopczyka 60 cm a ubrania na 56 jeszcze zakładałam z miesiac bo były i dobre i za duze ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47106246]Świetne rzeczy, uwielbiam żyrafki :[/QUOTE] tez uwielbiam żyrafki Mała Paulina fajne rzeczy i mata super-tez mi sie przypomniało z emiałam pisac ta skleroza jest masakrejszynnnn aaaaa Niesteabilna a czemu położna naciska na sn skoro mozecie wybrac? moze cie zmusić? |
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że jutro nas więcej wizytuje nie tylko ja z Agnes to super
ja dziś padam, ogarnęłam w końcu mieszkanie, jeszcze zostały detale,.ale to już na dniach dopieszcze
|
|
|
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
aa2 To jednak coś masz
Tylko nieprzygotowane Widocznie w tamtych czasach ciuszki na 56 były faktycznie tylko na 56 cm skoro się nie wcisnął Teraz robią z zapasem
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór :
Dziewczęta, super zakupy zrobiłyście Najadłam się spaghetti, mała rozpycha się jak szalona, a jutro po południu wizyta u gina
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lodów nie kupiłam, bo pojechalismy na zakupy do Lidla. Natomiast w Lidlu nie mogłam znaleźć mleczka w tubce, chociaż może to i dobrze
![]() Cytat:
No, chyba że w działalności podstawę Zusu podniosłas do maksymalnej to wtedy można darować sobie zasiłek Z przedszkola. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2026 | |||||
|
Rozeznanie
|
Jestem za
Cytat:
Cytat:
No i na każdym zdjęciu brak firanki - same zasłony. A rodzina się dziwiła, że ja tak też miałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co prawda wcześniej dostałam ubranka, tylko je przejrzałam i leżą i czekają na odpowiedni moment. Dziś zrobiłam listę i stwierdziłam że niewiele rzeczy mi trzeba. Czekam jeszcze na wózek, który ma do mnie wrócić, mam kupić termometr, proszek, pampersy i butelkę. Reszta po starszej. Tylko muszę zrobić pranie, muszę wysprzątać szafę, żeby znalazło się miejsce dla nowego członka rodziny i mogę czekać. W pt zamówiłam rzeczy do szpitala (mega-sexi podpaski) i mogę rodzić ![]() Dziś nie było wysokiej temperatury u nas, ale było parno, pociłam się jak szczur, włosy mokre, wypiłam chyba z 5 litrów płynów... Koło 18 był wielki spadek ciśnienia i czułam się fatalnie. A teraz pada deszcz.
|
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a nie ze kupowac)Cytat:
![]() no ja mam nadzijej ze na spokojnie w lipcu, pod koniec albo cos jakos mi weny brak ![]() Cytat:
ale wiesz z drugiej strony to moze i dobrze jak sobie na spokojnie pogadasz z nia i z lekarzem, może coś mądrego podpowiedza |
|||
|
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorkiem...
Dzisiaj cały dzień męczy mnie ból nad pępkiem ale idący w prawą stronę... Nie wiem czy maluszek mi coś uciska? Bo kopał dzisiaj na samej górze brzucha... I nie wiem czy to kolka czy ucisk po prostu... Brałam no spę, na jakiś czas była ulga, bo mniej bolało a teraz znowu się zaczęło... Byliśmy dzisiaj na zakupach i po kafelki... Kupiłam zestaw kosmetyków Babydream w Rossmanie tzn. płyn do kąpieli, mydełko, puder, oliwkę, krem na wiatr, ochronny, zestaw do paznokci i rzeczy dla mnie typu podkłady, majtki itd... Potem wybraliśmy kafelki i fugi i na zakupy poszło dzisiaj ok. 500zł... Poza tym kupiłam sobie biustonosz i koszulkę za 10zł w New Yorkerze... A w czwartek wizyta u kardiologa, a potem reszta zakupów dzieciowych... I znowu cały dzień poza domem... Gratki za zakupy wszystkim Mamusiom... Dzisiaj chyba dzień zakupowy... Małż robi mi kolacyjkę... Już zjadłam dwa tosty a teraz szykuje ziemniaki i rybkę... |
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze powiedz, że idzie w cycki a nie w Masz tp 2 tygodnie przede mną, to chwilę wcześniej możesz zacząć się szykować
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się wieczorowa porą;-)
Małż pojechał dopiero co do pracy, a my zaraz też układamy się do snu... Dzisiaj zakupiłam na allegro różne rzeczy i mam nadzieję, że paczka jutro będzie bo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda;-) dzisiaj kolejne pranie zrobione... Normalnie końca nie widać...:-P jutro jedziemy na kontrol do gina po tym całym szpitalu i mam nadzieję, że będzie dobrze. Na pewno dostanę też skierowanie na naszego ulubionego drinka;-) 3majcie się :-* Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczynki
![]() Aliszcze super ze z malutka wszystko okej ![]() Mandragorrka brawa dla synka ![]() Co do zakupkow to my część rzeczy chyba sobie zazyczymy no i pampersy zreszta moja babcia ma mi dac kase po narodzinach wiec tez wtedy cos sie kupi![]() i zapomnialam najwazniejszego,przeciez ja nie mam aparatu dziewczyny czemu jak wchodze w emotikony->wiecej i klikam na jakąś, to wyskakuje mi zebym sie zalogowala na facebooka :confu sed:
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor mamuski
![]() My dzisiaj tez troszke po sklepach chodzilismy, kupilam przescieradlo dla naszego lozka i dwie pary skarpetuszek dla niunki ![]() W tesco stalam w kasie pierwszenstwa, przede mna byly 3 osoby, zadna oczywiscie ani w ciazy ani niepelnosprawna Nie komentowalam juz tego.. Dziewczynki piekne zakupki zrobilyscie ![]() I gratulacje za udane wizyty u gina ![]() Aliszcze ciesze sie ze malutka rosnie Martynka powrzucaj linki do sprzedawcow z all u ktorych cos fajnego wychaczylas ![]() Ana ja piore wszystko razem, chyba ze bede widziala ze cos zamierza zafarbowac jak np nowa posciel rozowa. Zastanawiam sie nad kupnem tych stanikow do karmienia i nie moge sie jakos zdecydowac na rozmiar dobrze ze jest jeszcze troche czasu
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
mandragorka To jeszcze nie masz syndromu wicia gniazda? Zazdroszczę trochę, bo ja go dostałam dosłownie w chwili jak się dowiedziałam o ciąży
I dupa, bo nie mogę nic ciągle pourządzać, ani nic kupić, bo pojutrze przeprowadzka. I to też do tymczasowego mieszkania na rok-dwa, dopiero potem do własnego. A ja bym tak strasznie chciała wszystko urządzić po swojemu, że aż mnie skręca I obkupić się we wszystko, co potrzebne.małaPaulina Oo, zapomniałam, że poza wózkiem mamy jeszcze aparat fotograficzny Rok temu kupiliśmy i śmiałam się, że będę miała czym robić zdjęcia dziecku. No i sprawdziło się, mimo że dzidzia trochę nieplanowana
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)ja sie chwaliłam, że na razie kupiłam proszek Jelp, ale dziś popchnęłam zakupy do przodu i....kupiłam w Pepco rożek w sowy a jakby coś się miało dziać wcześniej (odpukać) to Tesco jest czynne 24 h
|
|
#2037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz mam proszek dzidziuś i chyba tez kupie jakiś płyn sensitive. Ale juz taj długo kombinowac z tymi proszkami nie będę. Mam jedno opakowanie, dopkupie jeszcze jedno,albo i nie i koniec. ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
2. Na poczatku prałam Majki ubranka osobno od naszych (tetrę tez),ale kolory i biale razem w proszku lovela do kolorów, potem wszystkie ubrania ( nasze i Majki )prałam razem dzieląc na kolory. 3. Ni pamiętam, ale ja chyba pralam baby safe 60 stopni. 4. Przy Mające pralam osobno,ale teraz na pewno kombinowac nie będę i będę ptaka razem. ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Ja jednak juz to wszystko mam;p. I z jednej strony cieszę się bardzo, ale z drugiej brakuje mi tej radości z kupowania dla malucha. Mam kocyki, wanienke,lozeczko, wózek, mam mnóstwo ubranek ( chociaż dziś kupilam w tesco dwa pajace dla malucha, takie typowo chłopieńce), przewijak, posciel (Majeczce damy juz duża kołdrę i poduche), przescieradla, mam nawet wkładki laktacyjne, termometr laserowy, proszek nieotwarty jeszcze,rożki, kombinezony, mateeacyk do łózeczka, karuzelę do łóżeczka, matę edukacyjną, grzechotki, szczoteczke (tez chyba moge po Majci) tetry, flanele, wkład do wanienki, podgrzewacz, octanicept, wodę morska, patyczki do uszu,gazę sterylna itp,bo to na codzien używamy, mam nawet tantuum rosa ważne do 2016 ( a kupiłam przed porodem z Majka), bo kupilam dwie saszetki,a zuzylam jedna. Dokupić muszę podkłady, kosmetyki (nie mogę zdecydować czy hipp cy baby dream), bo przy Majci miałam babydream,ale trochę zapach mi się znudzil, a mała teraz ma Emolium, kremy na od parzenia, akurat tez nam SIe skończył, nie przychodzi mi do głowy co jeszcze. Dziś kupilam jeszcze pieluszki Tesco loves baby dla Kubulka, te chyba SA jednak najlepsze. Dla Majci mam teraz Pampers Sleep and Play,ale niestety przeciekaja i obcieraja malutka na udach (dobrze,ze większość dnia lata bez), kiedyś mi odpowiadały,a teraz kocha niestety. Sama nie wiem co jeszcze niezbędnego muszę dokupić. Dziewczyny myślicie, ze mogę używać tych samych obcinaczek dla Mai i Kuby? ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- A jeszcze mam pytanko- czy uzywalybyscie do smarowania kosmetyku o takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wrazliwej.html Ja uzywam go dla Majki z zalecenia alergologa, nie wiem czy kupić cos "normalnego" czy mogę spokojnie taki delikatny krem używać dla Kubusia. |
|||
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie i my w 31 tygodniu
Ostatnio zadko tu zagladam z powodu slubu. Duzo spraw do zalatwienia. Dzisiaj odbieram moja suknie !! Jutro mam wizyte. Maly nadal lezy poprzecznie. Czuje po kopniakach. Ja na 99% bede miala cc. Po pierwsze z powodu ulozonia po drugie nadal boli mnie to spojenie i moja gin nie chce ryzykowac. 12.07 ide na usg III trymestru. Mialam go bie robic ale chce sprawdzic czy torbiele sie wchlonely w calosci przy okazji chce sprawdzic przeplywy. Dostalam od siostry mase pampersow - cala paczke 1 dwie cale paczki 2. Jej maly ma juz za male. Do tego dala mi wode morska itp
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana
![]() Wlasnie zbieram sie na badania, morfologia, mocz, glukoza. Gloooodna jestem a zapowiada sie sniadanie kolo 11 dopiero ![]() Dobrze, ze netto i piekarnia blizko diagnostyki to wyskocze po wszystkim na male co nieco hehe ![]() Zapowiada sie w koncu ladna pogoda i bedzie mozna zrobic pranko Dobra komu w droge, temu kopa w trampki ![]() Milego dnia mamuski i trzymam kciuki za wszystkie wizytujace
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Czesc ;-) właśnie sie obudzilam pora wstać zjeść śniadanie wypić kawe. Muszę zrobić szybciej obiad bo jadę o 13 do gina ;-) juz doczekać sie nie moge. Chce wiedzieć czy wszystko ok u niej.
Od kiedy chodzi sie do gina co 2 tyg bo słyszalam ze tak pod koniec jest ze sie chodzi częściej ?? ![]() Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

a wzięłam zakładane przez główkę... a na 56, na początek chciałam całe rozpinane wrr
te Twoje również 

Ale to tylko dlatego, że trafiła się okazja i kupiłam używany bugaboo za 1000 zł 

to mnie znowu oświeciłyście