III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 20:41   #2011
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Nie masz urlopu macierzyńskiego potem?

a co wielopaków z tesco to ja się wkurzyłam bo kupiłam kiedyś trójpak body na długi rękaw rozmiar 62 i są tak maluśkie jak reszta body na 56 a wzięłam zakładane przez główkę... a na 56, na początek chciałam całe rozpinane wrr

ale nie powiem są śliczne te Twoje również

wizyta pomyślna, super

zeżreć

no to położna pewnie Ci namieszała? czy nadal jesteś zdecydowana na cc?
No właśnie znowu nie wiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-30, 20:48   #2012
201610121609
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Ooo Katerina moze zamiast koperkowej kupie taka na laktację zależy, która szybciej znajdę w sklepie

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:48   #2013
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Nie masz urlopu macierzyńskiego potem?

a co wielopaków z tesco to ja się wkurzyłam bo kupiłam kiedyś trójpak body na długi rękaw rozmiar 62 i są tak maluśkie jak reszta body na 56 a wzięłam zakładane przez główkę... a na 56, na początek chciałam całe rozpinane wrr

ale nie powiem są śliczne te Twoje również

wizyta pomyślna, super

zeżreć

no to położna pewnie Ci namieszała? czy nadal jesteś zdecydowana na cc?
Mam, ale z własnej działalności. Miałam umowę w przedszkolu i równocześnie prowadziłam swoją działalność, którą założyłam jeszcze będąc na studiach. Niestety przy umowie o pracę na cały etat liczyłoby mi się macierzyńskie właśnie z tytułu tej umowy, czyli z przedszkola, a bardziej opłaca mi się wziąć macierzyński z tytułu prowadzenia działalności. Tak więc musiałam zrezygnować z pracy...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:49   #2014
aa2
Zakorzenienie

bryyyy
czytam czytam, oglądam co pokupowałyście i mam pytanie
czy jestem jedyna osobą na forum która nie tknęła tematu rzeczy i tym podobnych dla dziecka?
nic a nie zaczełam robić dla młodego
chyba bedziecie musiały mnie zmobilizowac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:49   #2015
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ooo Katerina moze zamiast koperkowej kupie taka na laktację zależy, która szybciej znajdę w sklepie

Ta na laktacje ma kilka skladnikow ziolowych itd. Znajdziesz ja i dm i w mullerze mamusia z dzieckiem na opakowaniu

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:57   #2016
aa2
Zakorzenienie

Kasia miałam pisac sliczny pokoik , kurde ja was na telefonie czytam i tak co rusz przypominam sobie co miałam napisać hehe bo z fona nie lubię

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
to super ze nie tylko ja mialam ten problem
aa2 ja tez jednak nie kupuje oliwki mam taki plyn do kapieli chyba niemiecki i juz sie oliwki nie uzywa
Kremu na pupę chyba tez nie kupuje,w sensie linomagu
a proszek tez planuje tylko na początek a potem juz nasz
Misstic ja na Tzta tez nie moge narzekac bo po pierwsze gotuje najlepiej na świecie... wstyd powiedziec ale 100razy lepiej niz moja mama
do tego pierze,prasuje,sprząta,ge neralnie robi wszystko
co nie zmienia faktu ze i tak mnie irytuje czasami

Kurde kupilam chleb,wędline,czersnie,po rzeczki i prawie 50zl poszlo masakra...
kremu na pupe ja ni eużywałam tez codziennie, jak robiło si eodparzenie to sudocrem a jak nie było to albo wcale albo smarowałam F18

co do cen w sklepach to masakra, człowiek kupi 3 rzeczy i 20 zeta wyda
Stary 2014-06-30, 20:57   #2017
Blondi Banana
Raczkowanie

Ja nic nie tknęłam poza wózkiem i fotelikiem Ale to tylko dlatego, że trafiła się okazja i kupiłam używany bugaboo za 1000 zł Poza tym zupełnie nic. Od rodziny czy znajomych nie zapowiada się żebyśmy coś dostali, więc czekają nas duże zakupy Moja mama zapowiedziała, że chce dać kasę na na niektóre rzeczy (ciekawe czy teściowa będzie tak miła ), ale wiadomo, że kupić musimy sami. Już zrobiłam sobie listę rzeczy do kupienia. Jeszcze ją skonsultuję z koleżanką, która ma roczną córeczkę, więc jest oblatana w temacie i powie mi, co jest niepotrzebne

Co do rozmiarów dzidzi - ja się boję, że nasza mała pójdzie po mężu, który ważył ponad 4 kilo i miał ponad 60 cm (ciuszki na 56 były za małe i teściu musiał jechać na gwałt po większe). U nich w ogóle duże dzieci się rodzą (dziewczynki też są wielkie). Za to u mnie wprost przeciwnie. Ja ważyłam ledwo powyżej 3 kilo i miałam chyba 53 cm, a urodziłam się parę dni po terminie. Moja siostra urodziła się 2 tyg. przed terminem i ważyła 2800. Więc mam nadzieję, że nasza Wandzia pójdzie po mnie
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:02   #2018
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
pozyczylam aparat więc wstawie kilka zdjec zakupkow dla maluszka
wanienka z lezaczkiem http://obrazki.elektroda.pl/1287806900_1404135463.jpg
kocyk cieniutki ten mniejszy http://obrazki.elektroda.pl/6516615600_1404135579.jpg
i wiekszy grubszy http://obrazki.elektroda.pl/6735992500_1404135686.jpg
rożek żyrafka http://obrazki.elektroda.pl/8269580800_1404135758.jpg
i przescieradelko zyrafka,taki sam wzor jest poscieli i tych ochraniaczy na łozeczko http://obrazki.elektroda.pl/7468772500_1404135854.jpg
juz nie bede was zamęczać ubrankami,łozeczkiem (standardowe biale z szuflada) matą i kosmetykami
Świetne rzeczy, uwielbiam żyrafki
Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość

Dostalam dzisiaj druga niespodzianke. Wrocilam z przedszkola, patrze na stol a tam leza pieniadze i jakis kwit. Okazalo sie ze ZUS wyplacil wczesniej kase teraz siedze w aucie i czekam az tz wroci od ksiegowego i jedziemy na zakupy male. Juz zdazylam kupic dla Malej 3 czapeczki, spiochy i 2 pary spodenek

Mimo ze pogoda do to ja mam dzisiaj dobry dzien

Nono niezły dzień dzisiaj, oby jeszcze jakaś się trafiła, a co
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
byłam dziś na usg, bo były obawy, że młoda nie rosnie, ale na szczęście urosła, nadal jest mniejsza na obecny tydzień ciaży ale najważniejsze, że rośnie, może być po prostu drobniejsza i tyle (dla mnie jak bedę rodzić sn to lepiej za tydzień idę na usg 3-go trymestru, tam w ogóle wzdłuż i wszerz pomiary, przepływy zostaną zbadane, jak tam z łożyskiem, czy wszystko ok. Także wtedy to juz w ogóle się uspokoję
Brawa dla córci

A ja myślałam, że te jelpy, lovele i dzidziusie mają już w sobie zmiękczacz i lepiej nie używać nic dodatkowego (w sensie płyn do płukania) tylko przepłukać porządnie w wodzie to mnie znowu oświeciłyście
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:07   #2019
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Paulina i Martyna - super zakupy

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:11   #2020
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Ja nic nie tknęłam poza wózkiem i fotelikiem Ale to tylko dlatego, że trafiła się okazja i kupiłam używany bugaboo za 1000 zł Poza tym zupełnie nic. Od rodziny czy znajomych nie zapowiada się żebyśmy coś dostali, więc czekają nas duże zakupy Moja mama zapowiedziała, że chce dać kasę na na niektóre rzeczy (ciekawe czy teściowa będzie tak miła ), ale wiadomo, że kupić musimy sami. Już zrobiłam sobie listę rzeczy do kupienia. Jeszcze ją skonsultuję z koleżanką, która ma roczną córeczkę, więc jest oblatana w temacie i powie mi, co jest niepotrzebne

Co do rozmiarów dzidzi - ja się boję, że nasza mała pójdzie po mężu, który ważył ponad 4 kilo i miał ponad 60 cm (ciuszki na 56 były za małe i teściu musiał jechać na gwałt po większe). U nich w ogóle duże dzieci się rodzą (dziewczynki też są wielkie). Za to u mnie wprost przeciwnie. Ja ważyłam ledwo powyżej 3 kilo i miałam chyba 53 cm, a urodziłam się parę dni po terminie. Moja siostra urodziła się 2 tyg. przed terminem i ważyła 2800. Więc mam nadzieję, że nasza Wandzia pójdzie po mnie
no w sumie ja nic nie tknełam, ale jakby co o wózek w piwnicy, łózeczko stoi bo Mrceli tam jeszcze sypia wiec jakby co to tylko maz ciuszki musiałby wygrzebac jakies i poprac, dałby rade chyba hehe
a rzeczy do szpitala by kupił w aptece
nie jest tak źle

a tak serio to chyba powoli powinnam sie tego tknąc i zobaczyc co mam, czego brakuje itd, tym bardziej ze oprócz wyprawki dla maluszka , jeszcze mnei czeka wyprawka do przedszkola

co do wagi kochana ja urodziłam ponad 4 kilogramowego chłopczyka 60 cm a ubrania na 56 jeszcze zakładałam z miesiac bo były i dobre i za duze

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47106246]Świetne rzeczy, uwielbiam żyrafki

:[/QUOTE]

tez uwielbiam żyrafki u Marcelka to był motyw przewodni

Mała Paulina fajne rzeczy i mata super-tez mi sie przypomniało z emiałam pisac

ta skleroza jest masakrejszynnnn

aaaaa
Niesteabilna a czemu położna naciska na sn skoro mozecie wybrac? moze cie zmusić?
Stary 2014-06-30, 21:12   #2021
Latte88
Zakorzenienie

Widzę, że jutro nas więcej wizytuje nie tylko ja z Agnes to super ja dziś padam, ogarnęłam w końcu mieszkanie, jeszcze zostały detale,.ale to już na dniach dopieszcze
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:15   #2022
Blondi Banana
Raczkowanie

aa2 To jednak coś masz Tylko nieprzygotowane

Widocznie w tamtych czasach ciuszki na 56 były faktycznie tylko na 56 cm skoro się nie wcisnął Teraz robią z zapasem
Stary 2014-06-30, 21:16   #2023
Asia19x
Zakorzenienie

Dobry wieczór :

Dziewczęta, super zakupy zrobiłyście

Najadłam się spaghetti, mała rozpycha się jak szalona, a jutro po południu wizyta u gina

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:32   #2024
Mandragorrka
Zakorzenienie

Lodów nie kupiłam, bo pojechalismy na zakupy do Lidla. Natomiast w Lidlu nie mogłam znaleźć mleczka w tubce, chociaż może to i dobrze

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Mam, ale z własnej działalności. Miałam umowę w przedszkolu i równocześnie prowadziłam swoją działalność, którą założyłam jeszcze będąc na studiach. Niestety przy umowie o pracę na cały etat liczyłoby mi się macierzyńskie właśnie z tytułu tej umowy, czyli z przedszkola, a bardziej opłaca mi się wziąć macierzyński z tytułu prowadzenia działalności. Tak więc musiałam zrezygnować z pracy...
Moglas w przedszkolu obniżyć etat tak aby zarabiać mniej niż najnizsza. Wtedy z działalności również oplacasz wszystkie składki i dostajesz zasiłek z obu tytułów.
No, chyba że w działalności podstawę Zusu podniosłas do maksymalnej to wtedy można darować sobie zasiłek Z przedszkola.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
bryyyy
czy jestem jedyna osobą na forum która nie tknęła tematu rzeczy i tym podobnych dla dziecka?
Ja mam zrobiona listę z rzeczami do kupienia i myślę ze gdzieś w sierpniu się za to wezmę. Nie ma co sie spieszyć. No, chyba że szybciej dopadnie mnie syndrom wicia gniazda i wpadne w szał zakupów.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:39   #2025
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
no w sumie ja nic nie tknełam, ale jakby co o wózek w piwnicy, łózeczko stoi bo Mrceli tam jeszcze sypia wiec jakby co to tylko maz ciuszki musiałby wygrzebac jakies i poprac, dałby rade chyba hehe
a rzeczy do szpitala by kupił w aptece
nie jest tak źle

a tak serio to chyba powoli powinnam sie tego tknąc i zobaczyc co mam, czego brakuje itd, tym bardziej ze oprócz wyprawki dla maluszka , jeszcze mnei czeka wyprawka do przedszkola

co do wagi kochana ja urodziłam ponad 4 kilogramowego chłopczyka 60 cm a ubrania na 56 jeszcze zakładałam z miesiac bo były i dobre i za duze

tez uwielbiam żyrafki u Marcelka to był motyw przewodni

Mała Paulina fajne rzeczy i mata super-tez mi sie przypomniało z emiałam pisac

ta skleroza jest masakrejszynnnn

aaaaa
Niesteabilna a czemu położna naciska na sn skoro mozecie wybrac? moze cie zmusić?
Bo to nie tak wygląda jak się wydaje... zresztą ona powiedziała ze owszem dr da skierowanie ale dlatego że nie będzie mnie chciała stracić jako pacjenta. A polozna twierdzi ze dam sobie radę, no i zawsze można zrobić w razie W cc. Pójdę do lekarza i zapytM po prostu

Stary 2014-06-30, 21:55   #2026
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Będziemy wystawiać swoje zdjęcia i motywować siebie nawzajem
Jestem za

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie martwcie się waga, wszystko się zrzuci. Teraz mam 11 na plusie, do końca jeszcze sporo dojdzie. Ale to co. Po porodzie kg szybko lecą.
Ja się rozpasłam zaraz po porodzie, 5 kg mi przybyło. Tak, tak moja wina - rzuciłam się na słodycze po poście ciążowym - cukrzycę miałam. No i zero motywacji oraz domniemana depresja poporodowa...

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Meta poszperałam z ciekawości i takie kolory pasują do żoltego pokoiku dla Ciebie
Mnie też się przydadzą te inspiracje dzięki!
No i na każdym zdjęciu brak firanki - same zasłony. A rodzina się dziwiła, że ja tak też miałam

Cytat:

Chyba macie rację, lepiej proszek płyn do prania może tak nie doprać

i jeszcze kilka pytań odnośnie prania
1) istnieje w ogóle specjalny dzieciowy płyn do płukania?

2) pieluszki tetra biała i ubranka razem pierzecie?

3) na ile stopni? 40? 30?

4) i jeszcze jedno, jak już przejdziecie na "swój" proszek tobędziecie go używać i nadal osobno prać dziecięce ubranka czy wtedy już razem z waszymi ciuszkami?
Ja prałam w proszku Dzidziuś, czasem dawałam płyn do płukania Dzidziuś, ale to potem, nie od razu. Miałam proszek do białego i do kolorów. Prałam tetry i flanele z białymi ubrankami lub bardzo jasnymi, czasem jakiś biały kocyk, czy prześcieradło. Nastawiałam podwójne płukanie jakiś czas, bo było podejrzenie, że proszek uczula, ale się nie sprawdziło. Dość szybko przerzuciliśmy się na zwykły proszek i pranie z naszymi ubraniami (ale nie pamiętam dokładnie kiedy). Teraz tylko sortujemy kolorami i w bęben wrzucamy. Zazwyczaj piorę na 40 st. Teraz będę działać tak samo.

Cytat:
dziekuje dziewczyny
wstawiam matę bo TZ przyniosl http://obrazki.elektroda.pl/3952240600_1404138702.jpg
teraz patrze jaka ona jest duza kosztowala 20zl z lustereczkiem i melodyjką
Super! Cena rewelacja! Od 80zł chyba się zaczynają takie maty!

Cytat:
bryyyy
Ja to dziś dopiero poczułam, że się przygotowuję Co prawda wcześniej dostałam ubranka, tylko je przejrzałam i leżą i czekają na odpowiedni moment. Dziś zrobiłam listę i stwierdziłam że niewiele rzeczy mi trzeba. Czekam jeszcze na wózek, który ma do mnie wrócić, mam kupić termometr, proszek, pampersy i butelkę. Reszta po starszej. Tylko muszę zrobić pranie, muszę wysprzątać szafę, żeby znalazło się miejsce dla nowego członka rodziny i mogę czekać. W pt zamówiłam rzeczy do szpitala (mega-sexi podpaski) i mogę rodzić

Dziś nie było wysokiej temperatury u nas, ale było parno, pociłam się jak szczur, włosy mokre, wypiłam chyba z 5 litrów płynów... Koło 18 był wielki spadek ciśnienia i czułam się fatalnie. A teraz pada deszcz.
Stary 2014-06-30, 22:02   #2027
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
aa2 To jednak coś masz Tylko nieprzygotowane

Widocznie w tamtych czasach ciuszki na 56 były faktycznie tylko na 56 cm skoro się nie wcisnął Teraz robią z zapasem
no miec cos mam, dlatego pytałam o to czy jako jedyna jeszcze nie ruszyłam tyłka zeby cos zrobć w kieunku maluszka (a nie ze kupowac)

Cytat:
Lodów nie kupiłam, bo pojechalismy na zakupy do Lidla. Natomiast w Lidlu nie mogłam znaleźć mleczka w tubce, chociaż może to i dobrze

Moglas w przedszkolu obniżyć etat tak aby zarabiać mniej niż najnizsza. Wtedy z działalności również oplacasz wszystkie składki i dostajesz zasiłek z obu tytułów.
No, chyba że w działalności podstawę Zusu podniosłas do maksymalnej to wtedy można darować sobie zasiłek Z przedszkola.

Ja mam zrobiona listę z rzeczami do kupienia i myślę ze gdzieś w sierpniu się za to wezmę. Nie ma co sie spieszyć. No, chyba że szybciej dopadnie mnie syndrom wicia gniazda i wpadne w szał zakupów.

mam mleczko w lodówce chcesz?
no ja mam nadzijej ze na spokojnie w lipcu, pod koniec albo cos
jakos mi weny brak

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Bo to nie tak wygląda jak się wydaje... zresztą ona powiedziała ze owszem dr da skierowanie ale dlatego że nie będzie mnie chciała stracić jako pacjenta. A polozna twierdzi ze dam sobie radę, no i zawsze można zrobić w razie W cc. Pójdę do lekarza i zapytM po prostu

aaaa
ale wiesz z drugiej strony to moze i dobrze jak sobie na spokojnie pogadasz z nia i z lekarzem, może coś mądrego podpowiedza
Stary 2014-06-30, 22:13   #2028
elffirka
Rozeznanie

Witam się wieczorkiem...
Dzisiaj cały dzień męczy mnie ból nad pępkiem ale idący w prawą stronę... Nie wiem czy maluszek mi coś uciska? Bo kopał dzisiaj na samej górze brzucha... I nie wiem czy to kolka czy ucisk po prostu... Brałam no spę, na jakiś czas była ulga, bo mniej bolało a teraz znowu się zaczęło...
Byliśmy dzisiaj na zakupach i po kafelki... Kupiłam zestaw kosmetyków Babydream w Rossmanie tzn. płyn do kąpieli, mydełko, puder, oliwkę, krem na wiatr, ochronny, zestaw do paznokci i rzeczy dla mnie typu podkłady, majtki itd... Potem wybraliśmy kafelki i fugi i na zakupy poszło dzisiaj ok. 500zł... Poza tym kupiłam sobie biustonosz i koszulkę za 10zł w New Yorkerze...
A w czwartek wizyta u kardiologa, a potem reszta zakupów dzieciowych... I znowu cały dzień poza domem...
Gratki za zakupy wszystkim Mamusiom... Dzisiaj chyba dzień zakupowy...
Małż robi mi kolacyjkę... Już zjadłam dwa tosty a teraz szykuje ziemniaki i rybkę...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:34   #2029
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
mam mleczko w lodówce chcesz?
no ja mam nadzijej ze na spokojnie w lipcu, pod koniec albo cos
jakos mi weny brak
Pewnie, że chcę Jeszcze powiedz, że idzie w cycki a nie w to lecę po nie od razu.
Masz tp 2 tygodnie przede mną, to chwilę wcześniej możesz zacząć się szykować

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:37   #2030
Simran86
Raczkowanie

Witamy się wieczorowa porą;-)
Małż pojechał dopiero co do pracy, a my zaraz też układamy się do snu... Dzisiaj zakupiłam na allegro różne rzeczy i mam nadzieję, że paczka jutro będzie bo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda;-) dzisiaj kolejne pranie zrobione... Normalnie końca nie widać...:-P jutro jedziemy na kontrol do gina po tym całym szpitalu i mam nadzieję, że będzie dobrze. Na pewno dostanę też skierowanie na naszego ulubionego drinka;-) 3majcie się :-*

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:37   #2031
małaPaulina
Wtajemniczenie

dziekuje dziewczynki z maty tez jestem zadowolona

Aliszcze super ze z malutka wszystko okej
Mandragorrka brawa dla synka

Co do zakupkow to my część rzeczy chyba sobie zazyczymy np lezaczek-bujaczek czy termometr taki na podczerwien no i pampersy zreszta moja babcia ma mi dac kase po narodzinach wiec tez wtedy cos sie kupi
i zapomnialam najwazniejszego,przeciez ja nie mam aparatu ale to moze za becikowe kupie...

dziewczyny czemu jak wchodze w emotikony->wiecej i klikam na jakąś, to wyskakuje mi zebym sie zalogowala na facebooka:confu sed:

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:41   #2032
Misstic
Wtajemniczenie

Dobry wieczor mamuski

My dzisiaj tez troszke po sklepach chodzilismy, kupilam przescieradlo dla naszego lozka i dwie pary skarpetuszek dla niunki
W tesco stalam w kasie pierwszenstwa, przede mna byly 3 osoby, zadna oczywiscie ani w ciazy ani niepelnosprawna kasjerka 4 razy na mnie i moj brzuch patrzyla ale nie poprosila mnie do kasy. Ja sie nie wpychalam. Jak juz przyszla moja kolej to spytalam sie kasjerki czy tu zawsze maja takie zwyczaje, ze obsluguja innych najpierw a na koniec ciezarne. Powiedziala mi ze ona nie jest w stanie patrzec na kolejke i powinnam sama wziac swoje produkty (az dwa) i przejsc na przod przed wszystkich.
Nie komentowalam juz tego..

Dziewczynki piekne zakupki zrobilyscie
I gratulacje za udane wizyty u gina

Aliszcze ciesze sie ze malutka rosnie

Martynka powrzucaj linki do sprzedawcow z all u ktorych cos fajnego wychaczylas

Ana ja piore wszystko razem, chyba ze bede widziala ze cos zamierza zafarbowac jak np nowa posciel rozowa.

Zastanawiam sie nad kupnem tych stanikow do karmienia i nie moge sie jakos zdecydowac na rozmiar dobrze ze jest jeszcze troche czasu

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 23:21   #2033
Blondi Banana
Raczkowanie

mandragorka To jeszcze nie masz syndromu wicia gniazda? Zazdroszczę trochę, bo ja go dostałam dosłownie w chwili jak się dowiedziałam o ciąży I dupa, bo nie mogę nic ciągle pourządzać, ani nic kupić, bo pojutrze przeprowadzka. I to też do tymczasowego mieszkania na rok-dwa, dopiero potem do własnego. A ja bym tak strasznie chciała wszystko urządzić po swojemu, że aż mnie skręca I obkupić się we wszystko, co potrzebne.

małaPaulina Oo, zapomniałam, że poza wózkiem mamy jeszcze aparat fotograficzny Rok temu kupiliśmy i śmiałam się, że będę miała czym robić zdjęcia dziecku. No i sprawdziło się, mimo że dzidzia trochę nieplanowana
Stary 2014-06-30, 23:23   #2034
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:

Chcialam tak zrobic ale dyrektorka sie nie zgodzila... albo caly etat albo goodbye...

08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 23:27   #2035
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że chcę Jeszcze powiedz, że idzie w cycki a nie w to lecę po nie od razu.
Masz tp 2 tygodnie przede mną, to chwilę wcześniej możesz zacząć się szykować
no jasne ze w cycki , jakby inaczej

kurde znowu jadłam
Stary 2014-06-30, 23:28   #2036
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Jest polozna to pewnie wie co mowi a my tu wszystkie chciałyśmy być mądrzejsze a Tobie zależy na cc czy teraz jak ona tak powiedziała to jestes spokojna i zdecydowana na naturalny? Bo w sumie tutaj możesz chyba chcieć cc i nikomu nic do tego z tego co sie orientuje no ale to wychodzi na to, ze dalej musisz myślec nad decyzja
ja jednak decyzji o cc czy sn nie zostawiałbym położnej, no chyba, że babka rzeczywiscie zaufana i zna sie na rzeczy. W każdym razie nie zazdroszczę dylematu, bo to niełatwa decyzja.

Cytat:
nie chcę straszyć ale znajoma z placu zabaw mama urodziła córeczkę ponad 4 kg, wina leży po stronie jej teściowej, bo teściowa urodziła 4 synów, każdyz nich ponad 4 kg ważył (rodziła wszystkich sn )

ja sie chwaliłam, że na razie kupiłam proszek Jelp, ale dziś popchnęłam zakupy do przodu i....kupiłam w Pepco rożek w sowy i to tyle w piwnicy czekają wózek, łóżeczko, ubranka itp. Ale w połowie sierpnia będziemy urządzać kącik dla malucha, przestawiać meble i wtedy będzie miejsce dopiero na ciuszki i inne rzeczy, także na razie nie ruszam tematu wyprawki a jakby coś się miało dziać wcześniej (odpukać) to Tesco jest czynne 24 h

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 00:44   #2037
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja kupiłam proszek do prania kolorów, bo i tak większość rzeczy mam w kolorach, z resztą pewnie dużej różnicy nie ma między tym do kolorów a tym do białego
Płynu nie kupowałam ale się zastanawiam.. Chociaż jak się wypierze i jeszcze przeprasuje te ubranka to będą mięciutkie chyba
Ja z Majcia prałam w loveli i płynie sensitive,ale takim normalnym, chyba to był silan.
A teraz mam proszek dzidziuś i chyba tez kupie jakiś płyn sensitive. Ale juz taj długo kombinowac z tymi proszkami nie będę.
Mam jedno opakowanie, dopkupie jeszcze jedno,albo i nie i koniec.

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Asia a ten płyn do płukania Lenor, Silan to taki normalny czy też jest specjalny dzieciowy?

Masz rację z tym nakręcaniem ja to właśnie taki typ nakręcający się... ale jak w aptece testów nigdzie nie było to odpuściłam, choć stracha miałam. Ty się nie śmiej, ja mam zawsze listę sptraw łącznie z pytaniami a gin polewkę ze mnie i z kartki

Misstic
też właśnie chyba kupię dzidziusia tylko nie wiem czy sam do kolorów czy ten do białych też

Ekaterina fajniutkie łóżeczko jest z kompletu?
istnieje potem kiedyś możliwość dokupienia większego łóżeczko, reugału itp?

Blondi przed ciąża miałam nie raz też 90, ale to właśnie wtedy mi już było duszno... a a bez pikawy jakieś 80.
Teraz normalnie mam 80-90 a ponad 110 jak mi bardzo źle
skierowania nie mogę dostać bo chodzę prywatnie co najwyżej może mieć dać do szpitala i tego się boję.

Aisa ja się chyba na tego dzidziusia zdecyduje

Metam
a jest w ogóle płyn do płukania dzidziuś?

małaPaulina
hoho pokaz matę
my w sobotę też byliśmy na zakupach może się pochwalę

-

Chyba macie rację, lepiej proszek płyn do prania może tak nie doprać

i jeszcze kilka pytań odnośnie prania
1) istnieje w ogóle specjalny dzieciowy płyn do płukania?

2) pieluszki tetra biała i ubranka razem pierzecie?

3) na ile stopni? 40? 30?

4) i jeszcze jedno, jak już przejdziecie na "swój" proszek tobędziecie go używać i nadal osobno prać dziecięce ubranka czy wtedy już razem z waszymi ciuszkami?
1. SA, np.z loveli.
2. Na poczatku prałam Majki ubranka osobno od naszych (tetrę tez),ale kolory i biale razem w proszku lovela do kolorów, potem wszystkie ubrania ( nasze i Majki )prałam razem dzieląc na kolory.
3. Ni pamiętam, ale ja chyba pralam baby safe 60 stopni.
4. Przy Mające pralam osobno,ale teraz na pewno kombinowac nie będę i będę ptaka razem.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
witam się i ja

weekend miałam zapracowany, dzisiejszy dzień też zleciał strasznie szybko
byłam w mieście na zakupach i udało mi się zakupić kosmetyki dla maluszka - zdecydowałam się na HIPP.
Poza tym kupiłam szczotkę do włosów, grzebyk i smoczek canpolu.

I zrobiłam zakupy w aptece - OCTANISEPT, TANTUM ROSA, sol fizjoilogiczna, woda morska do noska itd.

Dzień zaliczam do udanych
Uwaga!!! pozostały mi 74 dni do spotkania z bąbelkiem !!!
Patrzę na Wasze zakupy - wszystko sliuczne.
Ja jednak juz to wszystko mam;p. I z jednej strony cieszę się bardzo, ale z drugiej brakuje mi tej radości z kupowania dla malucha.
Mam kocyki, wanienke,lozeczko, wózek, mam mnóstwo ubranek ( chociaż dziś kupilam w tesco dwa pajace dla malucha, takie typowo chłopieńce), przewijak, posciel (Majeczce damy juz duża kołdrę i poduche), przescieradla, mam nawet wkładki laktacyjne, termometr laserowy, proszek nieotwarty jeszcze,rożki, kombinezony, mateeacyk do łózeczka, karuzelę do łóżeczka, matę edukacyjną, grzechotki, szczoteczke (tez chyba moge po Majci) tetry, flanele, wkład do wanienki, podgrzewacz, octanicept, wodę morska, patyczki do uszu,gazę sterylna itp,bo to na codzien używamy, mam nawet tantuum rosa ważne do 2016 ( a kupiłam przed porodem z Majka), bo kupilam dwie saszetki,a zuzylam jedna.
Dokupić muszę podkłady, kosmetyki (nie mogę zdecydować czy hipp cy baby dream), bo przy Majci miałam babydream,ale trochę zapach mi się znudzil, a mała teraz ma Emolium, kremy na od parzenia, akurat tez nam SIe skończył, nie przychodzi mi do głowy co jeszcze.
Dziś kupilam jeszcze pieluszki Tesco loves baby dla Kubulka, te chyba SA jednak najlepsze. Dla Majci mam teraz Pampers Sleep and Play,ale niestety przeciekaja i obcieraja malutka na udach (dobrze,ze większość dnia lata bez), kiedyś mi odpowiadały,a teraz kocha niestety.
Sama nie wiem co jeszcze niezbędnego muszę dokupić.
Dziewczyny myślicie, ze mogę używać tych samych obcinaczek dla Mai i Kuby?

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

A jeszcze mam pytanko- czy uzywalybyscie do smarowania kosmetyku o takiego:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wrazliwej.html
Ja uzywam go dla Majki z zalecenia alergologa, nie wiem czy kupić cos "normalnego" czy mogę spokojnie taki delikatny krem używać dla Kubusia.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 06:08   #2038
ania9106
Zadomowienie

Witamy sie i my w 31 tygodniu

Ostatnio zadko tu zagladam z powodu slubu. Duzo spraw do zalatwienia. Dzisiaj odbieram moja suknie !!

Jutro mam wizyte. Maly nadal lezy poprzecznie. Czuje po kopniakach. Ja na 99% bede miala cc. Po pierwsze z powodu ulozonia po drugie nadal boli mnie to spojenie i moja gin nie chce ryzykowac.

12.07 ide na usg III trymestru. Mialam go bie robic ale chce sprawdzic czy torbiele sie wchlonely w calosci przy okazji chce sprawdzic przeplywy.

Dostalam od siostry mase pampersow - cala paczke 1 dwie cale paczki 2. Jej maly ma juz za male. Do tego dala mi wode morska itp

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:16   #2039
Misstic
Wtajemniczenie

Witam sie z rana

Wlasnie zbieram sie na badania, morfologia, mocz, glukoza.
Gloooodna jestem a zapowiada sie sniadanie kolo 11 dopiero
Dobrze, ze netto i piekarnia blizko diagnostyki to wyskocze po wszystkim na male co nieco hehe

Zapowiada sie w koncu ladna pogoda i bedzie mozna zrobic pranko

Dobra komu w droge, temu kopa w trampki

Milego dnia mamuski i trzymam kciuki za wszystkie wizytujace

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:32   #2040
allckarola
Zadomowienie

Czesc ;-) właśnie sie obudzilam pora wstać zjeść śniadanie wypić kawe. Muszę zrobić szybciej obiad bo jadę o 13 do gina ;-) juz doczekać sie nie moge. Chce wiedzieć czy wszystko ok u niej.
Od kiedy chodzi sie do gina co 2 tyg bo słyszalam ze tak pod koniec jest ze sie chodzi częściej ??

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości