|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Witam się i ja
![]() Byłam tu już o 5 rano ale cisza taka więc wyszłam ![]() U nas też słoneczko, a ja muszę skoczyć po jakieś udko czy zeberko bo myślałam ze coś mam na zupę a tu lipa ![]() ![]() Powiem wam że brzuszek mi rośnie b.szybko ![]() ![]() Do tego mierzylam w lidlu koszule lniana na lato 44 rozm i też lipa bo brzuszol duży ![]() ![]() O butach nie wspomnę, bo mimo ze mi nie puchną to chyba urosły mi stopy o 1 rozmiar bo wszystkie małe ![]() Muszę się wybrać do hm po legginsy których nienawidzę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Razem już 10 lat ![]() 1.07.2012 Willkommen in Deutschland ![]() 29.09.2012 Ślub Cywilny ![]() 7.09.2013 Ślub Kościelny ![]() 25.08.2014 Marika ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 88Ekaterina88 Czas edycji: 2014-07-01 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wczoraj znow mnie podbudowali, bylo u nas kuzynostwo i chwalili moj wyglad ![]() ![]() ![]() dzis chyba wybiore sie do rodzicow maz od 7 do 20 w pracy ugotuje jakis obiadek z tesciowa i jade ![]()
![]() |
#2043 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas w osrodku chodzi sie co 2 tyg. Od 8 mc. Czyli od jutrzejszej wizyty bede chodzic co dwa tyg. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2044 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Misstic do kasy pierwszeństwa zawsze ide do przodu. Oczywiscie najpierw rzuce okiem czy już nie stoi jakas ciężarna czy osoba niepełnosprawna. Jeśli nie to ide od razu do kasjerki. Tyle mojego. Nigdzie indzieje nie można liczyć na przywileje względem kobiet w ciąży. BlondiBanana jescze nie dopadło mnie wiecie gniazda pewnie przez to, że my w sumie wszystko mamy po córci. Ewentualnie rzeczy trzeba przynieść ze strychu i wyprac. Z rzeczy do kupienia mam drobnostki głównie higieniczne. Anesh obcinaczki będę miała po córci. Cytat:
Cytat:
![]() Cycki mogą mi rosnąć, doopa już niekoniecznie ![]() Malż wczoraj się śmiał że powinnismy zrezygnowac z zakupów spożywczych. Nie będzie problemu z tym co zjeść, ani z podjadaniem ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Dziś zamówiłam pościel, lampę nad lozeczko, i czaje się jeszcze na ozdoby na ścianę... Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty bo troszkę ich jest ![]() ![]() Buziaki i miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Asiu, spoko luz, ja też zawsze litanię pisze do ginka i jeszcze męża zagaduję czy chodzi mu coś po głowie, o co powinnam doktorka podpytać ![]() małaPaulina, fajowe rzeczy i ekstra cena za tę matę ![]() aisa84, mam nadzieję, ze w miare spoko po wizycie teściów.? Też nie lubię niezapowiedzianych gości, a meża siorka często lubi zadzwonić czy jesteśmy w domu, bo ona jeszcze tylko np. do Rossmana i potem zajrzą do nas. Spoko, kawę mam i zawsze do kawy jak coś jest to OK a jak nie to jakaś śnieżkę choć na szybko ubiję ( bo szwagier to łasuch i lubi moje deserki), ale dla maluchów lubię tez coś mieć. To teraz często miewam w domu jakieś małe upominki kupione w razie coś. Natalusia, szybkiego remontu, żeby ci było miło i przytulnie! ![]() Martynka, nie no, kasa goni kasę i to od poniedziałku!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Aliszcze, brawa dla córci - niech rośnie sobie w swoim tempie, byle zdrowo ![]() golgie, sprawnie ci to pranko idzie ![]() małgosia, więcej słonka dla Ciebie dziś, bo wczoraj pochmurno miałaś ![]() Niestabilna, no skoro farby już są, więc rozumiem, że niebawem dasz nam ucieszyć oko efektami ![]() ![]() ![]() aa2, ja dopiero małymi krokami posuwam się w zakupach i robieniu cokolwiek na wrzesień, także sama nie jesteś. Sporego dzidziolka urodziłaś ! Dzielna mamusia ![]() Blondi, fajną okazję z tym wózeczkiem trafiłaś ![]() ![]() ![]() jenny, widzę kolejne kroki w zakupach poczynione, supcio! Katerinka, fajna promocja z laktatorem, a lody tez wczoraj miałam na deserek ![]() dzanet, zapewne z psiaczkiem było wesoło, teraz ci pustawo.Jednak już od września będziesz miała swoją "przytulankę" 24 godz/dobę ![]() Mandragorrka, w razie coś pójdziemy razem na zakupki, bo ja też mam jeszcze niewiele ![]() Doris, miłych przygotowań i urządzania miejscówki dla bąbelka ![]() elfirka, simran gratki za zakupy ![]() Misstic, ja też wczoraj myślałam o zakupie staniczków. Męża siorka przez net kupowała i trafiła w rozmiary, chociaż wiadomo, nie ma to jak człowiek na miejscu przymierzy. A może pójść do sklepu pomierzyć, sprawdzić rozmiarówkę i potem w domu zamówić przez internet ![]() anesh, dobrze, że jesteś już wyposażona hehe, teraz tylko czekać maleństwa ![]() aniu, udanych przygotowań do ślubu i wymarzonej księżniczkowej sukienki ![]() allckarola, powodzonka na wizycie ! etusia, miłego dnia i pewnie tam ze 2 cm wzrostu urosłaś po tych pochwałach ![]() No właśnie, też ciekawa jestem z tą częstotliwością wizyt im bliżej końca, bo na wizyty dojeżdżam, nie mam doktorka mojego na miejscu... Okaże się w praniu, w razie awarii mam przychodnię z gabinetem ginekologicznym na swojej ulicy, ale to już nie będzie to samo. Chciałabym, żeby ten mnie prowadził do końca, tylko też ciekawe jak będzie z samopoczuciem w sierpniu czy wrześniu. Podziwiam Was, że tak lubicie to mleczko w tubce, no i że tak Wam łatwo wchodzi. Ja lubię słodkie ale ono jest dla mnie ZA SŁODKIE. Nawet jak chałwę kupię to gryza wezmę i resztę mężowi oddaję, hehe, dlatego bojam się trochę jak wciągnę tę glukozę, ale może nie bezie tak źle. Miłego dnia dziewuszki ![]() ![]() ![]() Spadam, bo dziś zabiegany znów dzień chyba będzie, choć ostatnio obie mamuśki każą mi się oszczędzać i zwolnić trochę, bo znają mnie i wiedzą, że ja czasem jak obrotów nabiorę.... ![]() Powodzenia i samych dobrych wieści na dzisiejszych wizytach ![]() Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-01 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Konto usunięte
|
Witam się z rana po koktajlu truskawkowym
![]() Taką spokojną noc miałam, nikt mnie nie budził, żadnego gryzienia i rano jak wstałam mogłam pierw iść do ubikacji a nie musiałam lecieć na dwór z psiakiem siku.... Ale brakuje mi tego, strasznie ![]() Nie ma do kogo gęby otworzyć, nikt nie chodzi za mną krok w krok, nawet do łazienki... Wstałam już o 7 z taką myślą, że w sumie nie muszę wstawać, bo ani śniadania nikomu robić nie trzeba ani nic... Nikt nie leży w nogach i nie patrzy na mnie takimi słodkimi ślepkami.. Gdyby to był początek ciąży kupiłabym albo przygraneła takiego labradorka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wyżaliłam się, teraz cycki do przodu i na zakupy jakieś spożywcze ![]() Dziewczyny mam pytanie do tych które chciały kupować te popularne pościele na Allegro, te z sówkami i innymi ekstra wzorkami. Kupiła je już któraś i wyprała może? Jak te pościele wyglądają po praniu?? Nie tracą kolorów od razu? I czy wiecie może jak się pierze te koce minky? Ja mam taki duży dla nas kwalifikuje się już do prania a boję się go wrzucić do pralki żeby nie stracił tej super miękkości ![]() Będę wdzięczna za odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() młoda ogląda bajkę a ja zaglądam do Was, ale zaraz idę się ubrać i trochę prania zrobić, bo się nazbierało trochę, przez te deszcze wstrzymałam się z praniem no i teraz mam trochę tego ![]() oby było ładnie na dworze bym z córką mogła pobyć sobie dłużej np na placu zabaw. Młoda ma już wakacje, żadnych zajęć w klubie malucha itp to zdana na matkę ![]() ![]()
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2050 |
Wtajemniczenie
|
ania9106 tez mam wizyte jutro ale jestem umowiona jako ostatnia na 19:20 i tez sie martwie bo maluszek jest źle ulozony
![]() Witam się ![]() ![]() 3mam kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() a co do mleczka w tubce uwielbiam to fioletowe ![]() ![]() dziewczyny ja chodzę jak kaczka kazdego ranka ![]() ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-07-01 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47110427]
I czy wiecie może jak się pierze te koce minky? Ja mam taki duży dla nas kwalifikuje się już do prania a boję się go wrzucić do pralki żeby nie stracił tej super miękkości ![]() Będę wdzięczna za odpowiedzi ![]() Kochana ja się mogę wypowiedzieć tylko w kwestii minky, mam koc, otulacz i bluzę dla małej, pierze się super, w 40 stopniach wypralam i wszystko jak przed praniem ![]() Pieska tez mi brakuje jakbym była na początku ciąży i wiedziała że będę żyć bez moich domowych to wzielabym jakiegoś małego ze schroniska najlepiej suczkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Aliszcze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Wtajemniczenie
|
tez chce pieeeskaaa
![]()
#2053 |
Konto usunięte
|
Latte dzięki, jeszcze dziś wrzucę ten koc na pranie, mam nadzieję, że ładnie wyschnie na dworze i się nie rozpada.
Co do pieska zgadzam się ![]() ![]() Tęsknie ![]() ![]() Idę wszamać zapasy mleczka w tubce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Konto usunięte
|
Hallo
![]() ircha-no chwile mnie nosiło jak przyjechali teściowie ale tz prawie w tej samej chwili wrócił z pracy i sie nimi zajmował ![]() Dzisiaj piękne słońce wiec pranie pójdzie w ruch i widze, ze u większości z Was tez ![]() Rozmawiacie tez o ułożeniu dzieciaczków i moja malutka jest juz główka w dół ale gin stwierdził, ze i to moze sie jeszcze zmienić bo do 38 tyg wszystko możliwe takze nigdy nic nie wiadomo ![]() Co do wagi to ja ważyłam jakos leciutko powyżej 3kg ale tz ponad 4 ![]() ![]() ![]() Ide szykować śniadanko i zaraz wracam i mam nadzieje, ze cos naskrobiecie bo lubię czytać :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja... Jakieś słoneczko się przebija przez chmurki a mnie dalej boli strasznie nad pępkiem. Nie mogę się nawet przekręcić i ciężko mi wstać... Wzięłam nad ranem no spę ale dalej boli więc może to Maluszek? Nie wiem już sama...
A mam trochę dziś do roboty... Muszę iść do banku ratę zapłacić, wygonić Małża żeby śmieci powyrzucał, ogarnąć mieszkanie, jakiś obiad i zakupy... No i nie wiem jak to ogarnę... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Poza tym pogoda dziś jesienna, pada, pochmurno i w ogóle do kitu. W nocy zmarła mojej mamy siostra ![]() ![]() Plusem jest to, że dzisiaj gin i mam dobre śniadania - kefir zmiksowany z bananem i kanapeczki z truskawkowym dżemem mamuni, świeżo robiony ![]()
#2057 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry:-*
My już po śniadaniu ![]() ![]() ![]() Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47110661]
Tęsknie ![]() ![]() Idę wszamać zapasy mleczka w tubce ![]() ![]() Mleczko dobre na wszystko ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Trzymam mocno ![]()
![]() |
#2059 |
Rozeznanie
|
Oj Asia współczuję Tobie i Twojej Mamie... Ostatnio zmarł Tato mojej koleżanki i mimo że znałam Go tylko z przyjazdow do koleżanki, bo czasami coś zagadał to tak mi było jakoś smutno, jakby to była bliska osoba... No i mój Tato przeszedł te dwa zawały jeden po drugim i otarł się o śmierć, uratowało Go to że był w De i była szybka reakcja ale ja do dzisiaj jak pomyślę, że mogło Go już nie być to mam łzy w oczach... Mój najmłodszy przyrodni brat ma tylko 8 lat, także dla Niego to byłby cios...
A co do wizyt to ja od 30 tygodnia mam już co dwa tygodnie i ktg przed wizytą... Także to zależy od doktorka chyba... Anesh jeśli masz jakieś obawy co do tych obcinaczek to przemyj je jakimś spirytusem, bo w zakładach kosmetycznych po każdym steryzlizują ale to chodzi o grzybice itp a szczególnie o krew, o żółtaczkę i Hiv... A tu po dziecku nie ma raczej obaw... |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie odkąd zostałam mamą bardziej dbam zdrowotnie o siebie( w sensie wizyty u lekarzy, badania), teraz po drugiej ciąży będę regularnie chodzić na usg piersi itp z myślą o moich córeczkach, że nie mogę ich zostawić. Niestety czasem los i tak wygrywa z nami, ale chcę chociaż mieć świadomość, że zrobiłam, co mogłam.
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic milego jak nawet ktoś bardzo daleki umiera, sama ta świadomość, że już go nie ma, zostawia dziecko jest przykra... Dobrze, że tatą miał się kto dobrze zająć i szybko przede wszystkim. Ja mam to samo, dla mnie rodzice są najważniejsi na świecie. Każdy gin chyba powinien pod to ktg podłączać czy jak? Dobrze, ma się tę pewność, że wszystko jest okej ![]() Ja mojego dziś zasypię pytaniami, na 16 idę ![]()
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Asiu bardzo mi przykro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rak zaatakował cały organizm, kości, mózg.. Okropne to jest i nie chcę wiedzieć nawet jak czuje się ta moja kuzynka najmłodsza. Mieszkają bardzo daleko, drugi koniec PL, ale tam mieszka prawie cała rodzina mamy, wiec mam nadzieję, że ktoś jej pomoże. Ma starsze rodzeństwo, ale wiadomo jak jest, mamy nikt nigdy nie zastąpi a ona jest w tym kiepskim wieku jeszcze, gdzie się buntuje etc. Bardzo mądrze robisz ![]() ![]() Chyba zjem ten dżem zaraz prosto ze słoika, taki dobry i nastrój mi trochę poprawił ![]() Latte ![]() Burza idzie ![]()
![]() |
#2064 |
Rozeznanie
|
Witam w tym koszmarnym dniu
![]() Wyglądam jak balon. Jestem cala spuchnieta!!! Kolana mam jak bańki , stopy też, ledwo się ruszam. Nie wiem co się dzieje! W dodatku w kolanach czuję ciepło. Takie dziwne uczucie jakby to co tak jest grzalo od środka. No nic ale wstałam pół godziny temu to może zejdzie to ze mnie... Może to jednorazowe. Nie wiem ale zaczynam się martwić czy to aby normalne i czy nie za szybko. Bo jak się tak puchnie to chyba poród się zbliża? Już sama nie wiem ale mam takiego stresa że szkoda gadać... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2065 |
Konto usunięte
|
Asiu-przykro mi...
A ja sie cieszę bo jak juz pisałam wszystkie badania do tej pory robiłam jak byłam w Pl no i przyszedł czas na przejście na lekarzy w De ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takze juz ten krok jestem do przodu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki brawo za udane zakupy
![]() nmartyna mogłabym Cie prosić o linki do zakupów, bo jestem na etapie wybierania kocyka minky i ceny są bardzo rozbieżne ![]() ![]() latte jak znajdziesz jakiegoś dobrego sprzedawcę z ciekawymi naklejkami to proszę daj namiar ![]() ![]() Dziewczyny które dziś wizytują- powodzenia! ![]() ircha dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Malutka dała mi dzisiaj pospać do 5.18! ![]() ![]() ![]() Teraz już po śniadanku odpoczywamy. ![]() ![]() Wczoraj Teściowa przyniosła nam na kolację rogaliki z dżemem (jeszcze gorące) pyszne były ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania ![]() Co do ułożenia mojej Małej, to cwaniara za każdym razem jak jestem u gina to odwraca się główką w dół, ale mam wrażenie, że jak jesteśmy w domu, to Maluch się przekręca ![]() Mi wszyscy mówią, że brzuch mam jak na 5-6 miesiąc, a to już 31 tydzień! Może Lenka pójdzie w ślady mamuśki i urodzi się z wagą 2850g ? ![]() Oby nie po ojcu, bo klocka prawie 5 kg nie wypchnę z siebie ![]() A mam pytanie jeszcze do Was, nie wiem czy było to poruszane już tu na forum (nie pamiętam ![]() Czy predyspozycje do CC mogą być dziedziczne??? Chodzi mi o to, że moja mama miała dwie CC, moja siostra miała rodzić naturalnie, w końcu wzięli ją na CC, a mi wszyscy powtarzają, że pewnie też będę miała cesarkę, bo jak w rodzinie górowały cc to mnie też to nie ominie. Mamusia moja mówi, żeby się nie przejmować bo może akurat ja zrobię na złość wszystkim i urodzę naturalnie ![]() Wizyta dopiero 9 lipca, to zapytam jeszcze gina ![]() A poza tym muszę trzeci raz zmienić hasło na wizażu, bo ktoś usilnie próbuje się dostać na moje konto ![]() Lecę się ogarnąć, bo rodzice przyjadą niedługo z gołąbkami na obiad i na kawkę ![]() Pa kochane ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Witam się w 31 tc!!! Ależ to szybko zleciało ![]() ![]() ![]() A, no i jeszcze najważniejsze - w końcu wybraliśmy imię dla synusia - będzie Olgierd. Podoba się niewielu osobom, ale stwierdziliśmy, że nam podoba się najbardziej. No i w końcu pojawiło się słoneczko!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miejmy nadzieje ze wiecej ich nie wyjdzie, ja juz kiedys pisalam ze wyszly mi pod kolanem ![]() Cytat:
![]() a któras pytała o pościel z allegro ja kupiłam ale jeszcze nie prałam jak zrobi sie slonecznie to bede prac i zobacze co z tego wyjdzie ![]()
![]() |
#2070 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi tez tak mówią z tym brzuchem, ze mały a tz tez prawie 5 kg przy urodzeniu ![]() ![]() Co do cc to nie znam sie wcale takze sie nie wypowiem ![]() A teściowie wczoraj jak robili wczoraj niezapowiedzianą wizytę to chociaż w zadośćuczynieniu przynieśli mi borowki, truskawki, malinki, kiwi, jabłka, arbuza i banany ![]() ![]() Włam na wizaz? ![]() Monika-jeśli jest naprawdę zle to moze lepiej do lekarza? Zwłaszcza, ze juz miałaś problemy...no i ciśnienie mierz co chwile...no nie wiem co jeszcze bo mnie większość dolegliwości omija... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Aaa i pojawiło sie gdzieś u mnie na Facebooku i moze sie Wam przydać ![]() http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=36783583 Przyznam, ze ja nic nie zamawialam chociaż mocno myślałam nad kompletem do wózka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.