III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 06:42   #2041
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Witam się i ja
Byłam tu już o 5 rano ale cisza taka więc wyszłam

U nas też słoneczko, a ja muszę skoczyć po jakieś udko czy zeberko bo myślałam ze coś mam na zupę a tu lipa a dziś zupka z młoda fasolka i młodymi ziemniakami

Powiem wam że brzuszek mi rośnie b.szybko jeszcze 2 tygodnie temu zapinalam mój prochowiec a wczoraj już tylko pierwszy guzik pod cycami
Do tego mierzylam w lidlu koszule lniana na lato 44 rozm i też lipa bo brzuszol duży do tego spodnie ciazowe z hm już mnie w udach obciskaka i do połowy lipca starcza a potem ?
O butach nie wspomnę, bo mimo ze mi nie puchną to chyba urosły mi stopy o 1 rozmiar bo wszystkie małe
Muszę się wybrać do hm po legginsy których nienawidzę i jakieś tuniki bo będę z gołą latać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-07-01 o 06:46
88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 06:44   #2042
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
NATALUSIA14 Ja właśnie dzisiaj zakończyłam współpracę z moim przedszkolem i tak jak napisała Aliszcze, dostaję za urlop niewykorzystany pieniądze, bo nie będę miała kiedy tego urlopu wykorzystać

Paulinka super rzeczy, a mata jeszcze lepsza i za jaką fajną cene

Ja dzisiaj kupiłam płyn do płukania Jelp 2 litry za 16 zł. Wydaje mi się, że nie jest to dużo, bo widziałam litrowe płyny za 14... nie znam się, ale wzięłam

No i kupiłam dzisiaj 5ciopak (chyba tak to się pisze ) bodów z długim rękawkiem w tesco za 27zł na metce bylo 55 zł więc miła niespodzianka przy kasie , no i oprócz tego, to co wcześniej napisałam kupiłam w Pepco A za chwilę zamawiamy kocyk dla malutkiej, pościel i jakieś jeszcze pierdółki. Teściowa już mówi, że mam nic nie kupować bo ona ma kupionych pełno rzeczy, no i kuzyn tżta ma przywieźć rzeczy po swojej rocznej córeczce, a że oni mieli wszystko nowe... Mam tylko nadzieję, że szwagierka będzie miała chłopca, bo jak będzie druga dziewczynka, to będzie kłótnia o ubranka

Wstawiam moje dzisiejsze zakupy dla Lenki
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Was nadrobić to masakra hihi...
Dzisiaj byl szoping
Nacytowalam się jak zawsze idlozylam na chwile tel i o masz ci babo placek.

Kasia sliczny pokoik i super wykorzystana przestrzen.

Dzisiaj rozmawialam z położoną i powiedziala ze mam rodzic naturalnie

No i w końcu kupilismy farby. Biała do pokoju i barwnik. Duza puche na komode i w sprayu do kosza. Jutri biorę sie za pokój.
No i kupiłam wanienke, nożyczki i cazki, paczke pieluch 2, 6 opakowań chusteczek nawilżanych,herbatkę koperkowa od 1 tygodnia (jak nie bedzie potrzebna to sama wypije) i trochę chemii: z hipp oliwka, żel do mycia, krem do twarzy i krem na odparzenia ale ten jest delikatny do tego jutro do odbioru sudocrem. Zasypke wzielam najzwyklejsza. Do tego waciki i patyczki i dla mnie wkladki laktacyjne. Zdjęcie na dole.

Nie wiem co komu mialam napisać ;( za to daje buziaka

Co do narzekania i ja mogę sie dołączyć. ...

piekne zakupki

wczoraj znow mnie podbudowali, bylo u nas kuzynostwo i chwalili moj wyglad i ze nawet brzuszka takiego duzego nie mam az milo takie slowa uslszec

dzis chyba wybiore sie do rodzicow maz od 7 do 20 w pracy ugotuje jakis obiadek z tesciowa i jade

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 06:52   #2043
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc ;-) właśnie sie obudzilam pora wstać zjeść śniadanie wypić kawe. Muszę zrobić szybciej obiad bo jadę o 13 do gina ;-) juz doczekać sie nie moge. Chce wiedzieć czy wszystko ok u niej.
Od kiedy chodzi sie do gina co 2 tyg bo słyszalam ze tak pod koniec jest ze sie chodzi częściej ??

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
Na 100% wszystko dobrze !!udanej wizyty

U nas w osrodku chodzi sie co 2 tyg. Od 8 mc. Czyli od jutrzejszej wizyty bede chodzic co dwa tyg.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Byłam tu już o 5 rano ale cisza taka więc wyszłam

U nas też słoneczko, a ja muszę skoczyć po jakieś udko czy zeberko bo myślałam ze coś mam na zupę a tu lipa a dziś zupka z młoda fasolka i młodymi ziemniakami

Powiem wam że brzuszek mi rośnie b.szybko jeszcze 2 tygodnie temu zapinalam mój prochowiec a wczoraj już tylko pierwszy guzik pod cycami
Do tego mierzylam w lidlu koszule lniana na lato 44 rozm i też lipa bo brzuszol duży do tego spodnie ciazowe z hm już mnie w udach obciskaka i do połowy lipca starcza a potem ?
O butach nie wspomnę, bo mimo ze mi nie puchną to chyba urosły mi stopy o 1 rozmiar bo wszystkie małe
Muszę się wybrać do hm po legginsy których nienawidzę i jakieś tuniki bo będę z gołą latać

Tez zauwazylam ze jestem coraz wieksza i wieksza :p ale tylko ja to zauwazam brzuszek mam spory

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
piekne zakupki

wczoraj znow mnie podbudowali, bylo u nas kuzynostwo i chwalili moj wyglad i ze nawet brzuszka takiego duzego nie mam az milo takie slowa uslszec

dzis chyba wybiore sie do rodzicow maz od 7 do 20 w pracy ugotuje jakis obiadek z tesciowa i jade
Tez mnie wszyscy kompkementuja :p to faktycznie bardzoo mile szkoda tylko ze pomimo smarowania sie wyszly mi gdzie niegdzie pojedyncze rozstepy

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 06:56   #2044
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej witam się z kawka. Póki co nie pada i mam nadzieję, że to się nie zmieni.

Misstic do kasy pierwszeństwa zawsze ide do przodu. Oczywiscie najpierw rzuce okiem czy już nie stoi jakas ciężarna czy osoba niepełnosprawna. Jeśli nie to ide od razu do kasjerki. Tyle mojego.
Nigdzie indzieje nie można liczyć na przywileje względem kobiet w ciąży.

BlondiBanana jescze nie dopadło mnie wiecie gniazda pewnie przez to, że my w sumie wszystko mamy po córci. Ewentualnie rzeczy trzeba przynieść ze strychu i wyprac. Z rzeczy do kupienia mam drobnostki głównie higieniczne.

Anesh obcinaczki będę miała po córci.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Co do zakupkow to my część rzeczy chyba sobie zazyczymy np lezaczek-bujaczek czy termometr taki na podczerwien no i pampersy zreszta moja babcia ma mi dac kase po narodzinach wiec tez wtedy cos sie kupi
i zapomnialam najwazniejszego,przeciez ja nie mam aparatu ale to moze za becikowe kupie...
Bardzo dobry pomysł, jest sporo rzeczy które się przydają a na pewno nie sa potrzebne przed porodem.

Cytat:
Chcialam tak zrobic ale dyrektorka sie nie zgodzila... albo caly etat albo goodbye...

A patrz, takiej oczywistej rzeczy nie wzięłam pod uwagę. Moja też by się nie zgodziła

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no jasne ze w cycki , jakby inaczej

kurde znowu jadłam
Cycki mogą mi rosnąć, doopa już niekoniecznie ale co zrobić
Malż wczoraj się śmiał że powinnismy zrezygnowac z zakupów spożywczych. Nie będzie problemu z tym co zjeść, ani z podjadaniem

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc ;-) właśnie sie obudzilam pora wstać zjeść śniadanie wypić kawe. Muszę zrobić szybciej obiad bo jadę o 13 do gina ;-) juz doczekać sie nie moge. Chce wiedzieć czy wszystko ok u niej.
Od kiedy chodzi sie do gina co 2 tyg bo słyszalam ze tak pod koniec jest ze sie chodzi częściej ??

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
W poprzedniej ciąży do gina przez cały czas chodziłam co 3-4 tygodnie. U mnie wszystko było ok i nie było potrzeby częstszych wizyt. Myślę, że teraz będzie tak samo.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:13   #2045
Latte88
Zakorzenienie

Dzień dobry my z malutką juz przed 6 na nogach, zaraz kończę zakupy na allegro i zacznę się szykować do gin. Nie mogę się doczekać aż zobaczę córeczkę może uda się w końcu 3 D
Dziś zamówiłam pościel, lampę nad lozeczko, i czaje się jeszcze na ozdoby na ścianę...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty bo troszkę ich jest

Buziaki i miłego dnia
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:19   #2046
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Aniu, grunt to, aby się nie nakręcać I nie szukać dziury w całym, bo można oszaleć. Jutro zapytam mojego doktorka jak to jest z tymi wodami. Tak sobie myślę, że chyba sobie te pytania zapiszę na kartce, bo zapomnę. Zamęczę go jutro tymi pytaniami Ale jak to mówią - kto pyta nie błądzi

Asiu, spoko luz, ja też zawsze litanię pisze do ginka i jeszcze męża zagaduję czy chodzi mu coś po głowie, o co powinnam doktorka podpytać

małaPaulina, fajowe rzeczy i ekstra cena za tę matę

aisa84, mam nadzieję, ze w miare spoko po wizycie teściów.?
Też nie lubię niezapowiedzianych gości, a meża siorka często lubi zadzwonić czy jesteśmy w domu, bo ona jeszcze tylko np. do Rossmana i potem zajrzą do nas. Spoko, kawę mam i zawsze do kawy jak coś jest to OK a jak nie to jakaś śnieżkę choć na szybko ubiję ( bo szwagier to łasuch i lubi moje deserki), ale dla maluchów lubię tez coś mieć. To teraz często miewam w domu jakieś małe upominki kupione w razie coś.

Natalusia, szybkiego remontu, żeby ci było miło i przytulnie!

Martynka, nie no, kasa goni kasę i to od poniedziałku!!! Ładnie ci się tydzień zaczął. Oby częściej takie dobre wieści No i cacy zakupki szalej póki możesz, nikt nam nie zabierze radości z zakupów tych maleńkich ciuszków

Aliszcze, brawa dla córci - niech rośnie sobie w swoim tempie, byle zdrowo

golgie,
sprawnie ci to pranko idzie U mnie ciuszki jeszcze u rodziców czekają do przeglądu i dopiero zerknę co mam, a co dokupić.

małgosia, więcej słonka dla Ciebie dziś, bo wczoraj pochmurno miałaś

Niestabilna, no skoro farby już są, więc rozumiem, że niebawem dasz nam ucieszyć oko efektami za zakupki. Co do proodu mam nadzieję i trzymam kciuki, że zostanie wybrane jak najlepsze rozwiązanie dla Ciebie

aa2, ja dopiero małymi krokami posuwam się w zakupach i robieniu cokolwiek na wrzesień, także sama nie jesteś. Sporego dzidziolka urodziłaś ! Dzielna mamusia

Blondi, fajną okazję z tym wózeczkiem trafiłaś A wagowo to będzie mała niespodzianka pewnie we wrześniu Męża bratowa sama się zdziwiła 10 czerwca jak urodziła małego Franka i ważył 3900, ale potem stwierdziła, że tak coś jej mówiło, ze duży będzie, hehe. A ona jakoś chyba tylko z 12 kilo przytyła, to niebawem będzie laska, bo już ile z niej zeszło po porodzie

jenny, widzę kolejne kroki w zakupach poczynione, supcio!

Katerinka, fajna promocja z laktatorem, a lody tez wczoraj miałam na deserek Ja też legginsy mam i kilka tuniczek jakichś, ale póki co chłodnawo i dodzieram dżinsy ciążowe, na zmianę z takimi czarnymi ciążowymi, wyjściowymi, czarnymi spodniami. Kupiłam alladynki ostatnio, ale jak mówię zimno było to też nie chodziłam w nich. Dziś widać słonko świeci, ale i wiatr, więc kto tam wie, na ile znów ciepło jest...

dzanet, zapewne z psiaczkiem było wesoło, teraz ci pustawo.Jednak już od września będziesz miała swoją "przytulankę" 24 godz/dobę

Mandragorrka, w razie coś pójdziemy razem na zakupki, bo ja też mam jeszcze niewiele

Doris
, miłych przygotowań i urządzania miejscówki dla bąbelka ładniejszej pogody dzisiaj !

elfirka, simran gratki za zakupy

Misstic, ja też wczoraj myślałam o zakupie staniczków. Męża siorka przez net kupowała i trafiła w rozmiary, chociaż wiadomo, nie ma to jak człowiek na miejscu przymierzy. A może pójść do sklepu pomierzyć, sprawdzić rozmiarówkę i potem w domu zamówić przez internet

anesh, dobrze, że jesteś już wyposażona hehe, teraz tylko czekać maleństwa na luzie, bez obaw, że czegoś brakuje.

aniu, udanych przygotowań do ślubu i wymarzonej księżniczkowej sukienki

allckarola, powodzonka na wizycie !

etusia, miłego dnia i pewnie tam ze 2 cm wzrostu urosłaś po tych pochwałach

No właśnie, też ciekawa jestem z tą częstotliwością wizyt im bliżej końca, bo na wizyty dojeżdżam, nie mam doktorka mojego na miejscu... Okaże się w praniu, w razie awarii mam przychodnię z gabinetem ginekologicznym na swojej ulicy, ale to już nie będzie to samo. Chciałabym, żeby ten mnie prowadził do końca, tylko też ciekawe jak będzie z samopoczuciem w sierpniu czy wrześniu.

Podziwiam Was, że tak lubicie to mleczko w tubce, no i że tak Wam łatwo wchodzi. Ja lubię słodkie ale ono jest dla mnie ZA SŁODKIE. Nawet jak chałwę kupię to gryza wezmę i resztę mężowi oddaję, hehe, dlatego bojam się trochę jak wciągnę tę glukozę, ale może nie bezie tak źle.

Miłego dnia dziewuszki
Spadam, bo dziś zabiegany znów dzień chyba będzie, choć ostatnio obie mamuśki każą mi się oszczędzać i zwolnić trochę, bo znają mnie i wiedzą, że ja czasem jak obrotów nabiorę....

Powodzenia i samych dobrych wieści na dzisiejszych wizytach

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-07-01 o 07:24
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:26   #2047
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam się z rana po koktajlu truskawkowym
Taką spokojną noc miałam, nikt mnie nie budził, żadnego gryzienia i rano jak wstałam mogłam pierw iść do ubikacji a nie musiałam lecieć na dwór z psiakiem siku.... Ale brakuje mi tego, strasznie
Nie ma do kogo gęby otworzyć, nikt nie chodzi za mną krok w krok, nawet do łazienki... Wstałam już o 7 z taką myślą, że w sumie nie muszę wstawać, bo ani śniadania nikomu robić nie trzeba ani nic... Nikt nie leży w nogach i nie patrzy na mnie takimi słodkimi ślepkami..
Gdyby to był początek ciąży kupiłabym albo przygraneła takiego labradorka Jest to obowiązek, spory tym bardziej jak psiak jest mały. Ale dla tej wdzięczności w oczach warto No i te obowiązki nadają sens każdemu dniu... Tęsknię kurde no!
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

dziewczyny czemu jak wchodze w emotikony->wiecej i klikam na jakąś, to wyskakuje mi zebym sie zalogowala na facebooka:confu sed:
Też tak mam, myślałam że w laptopie mi się coś poprzestawiało, nie wiem o co w tym chodzi Raz wchodzą ikonki, a raz każe się logować na fb

Wyżaliłam się, teraz cycki do przodu i na zakupy jakieś spożywcze

Dziewczyny mam pytanie do tych które chciały kupować te popularne pościele na Allegro, te z sówkami i innymi ekstra wzorkami. Kupiła je już któraś i wyprała może? Jak te pościele wyglądają po praniu?? Nie tracą kolorów od razu?

I czy wiecie może jak się pierze te koce minky? Ja mam taki duży dla nas kwalifikuje się już do prania a boję się go wrzucić do pralki żeby nie stracił tej super miękkości

Będę wdzięczna za odpowiedzi
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:35   #2048
Aliszcze
Zakorzenienie

Dzień dobry

młoda ogląda bajkę a ja zaglądam do Was, ale zaraz idę się ubrać i trochę prania zrobić, bo się nazbierało trochę, przez te deszcze wstrzymałam się z praniem no i teraz mam trochę tego

oby było ładnie na dworze bym z córką mogła pobyć sobie dłużej np na placu zabaw. Młoda ma już wakacje, żadnych zajęć w klubie malucha itp to zdana na matkę a matka przez ciążę chodzi prawie jak kaczka, także super

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:39   #2049
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Dzień dobry

młoda ogląda bajkę a ja zaglądam do Was, ale zaraz idę się ubrać i trochę prania zrobić, bo się nazbierało trochę, przez te deszcze wstrzymałam się z praniem no i teraz mam trochę tego

oby było ładnie na dworze bym z córką mogła pobyć sobie dłużej np na placu zabaw. Młoda ma już wakacje, żadnych zajęć w klubie malucha itp to zdana na matkę a matka przez ciążę chodzi prawie jak kaczka, także super
Kaczka albo pingwin ja wczoraj jak pokraka chodziłam bo mnie coś w krzyżu łupało

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:41   #2050
małaPaulina
Wtajemniczenie

ania9106 tez mam wizyte jutro ale jestem umowiona jako ostatnia na 19:20 i tez sie martwie bo maluszek jest źle ulozony niby jest jeszcze czas ale juz u wielu mam lezy prawidlowo...

Witam się Co do wizyt ja wole raz na miesiąc bo mam strasznie daleko lekarza i sama jakbym miala jechac komunikacja miejska to nie mam pojecia jak
3mam kciuki za wizyty dzisiejsze
a co do mleczka w tubce uwielbiam to fioletowe mimo ze slodyczy za bardzo nie jem,to mleczko jest the best

dziewczyny ja chodzę jak kaczka kazdego ranka ale to przez pachwiny... i podpieram się mebli

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-07-01 o 07:43
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:43   #2051
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47110427]

I czy wiecie może jak się pierze te koce minky? Ja mam taki duży dla nas kwalifikuje się już do prania a boję się go wrzucić do pralki żeby nie stracił tej super miękkości

Będę wdzięczna za odpowiedzi [/QUOTE]

Kochana ja się mogę wypowiedzieć tylko w kwestii minky, mam koc, otulacz i bluzę dla małej, pierze się super, w 40 stopniach wypralam i wszystko jak przed praniem

Pieska tez mi brakuje jakbym była na początku ciąży i wiedziała że będę żyć bez moich domowych to wzielabym jakiegoś małego ze schroniska najlepiej suczkę ale poczekam aż mała podrosnie i wtedy na pewno będziemy mieć psa, tak jak kiedyś Paulinka pisała, dziecko wychowujace się z psem jest zdrowsze i bardziej szczęśliwe, uczy się szacunku do istotek mniejszych.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Aliszcze od kilku dni również używam tego kroku, jednak Aska w kabarecie hrabi miała rację stopy się zmieniają, ciężar ciała inaczej rozkłada ale trudno, przynajmniej jest to wygodny styl
Stary 2014-07-01, 07:44   #2052
małaPaulina
Wtajemniczenie

tez chce pieeeskaaa

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:53   #2053
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Latte dzięki, jeszcze dziś wrzucę ten koc na pranie, mam nadzieję, że ładnie wyschnie na dworze i się nie rozpada.
Co do pieska zgadzam się szczególnie labradory, one sa takie pogodne i przyjazne dla wszystkich. Wczoraj jak młodego wyprowadzałam to mi zwiał bo bramę mamy ciągle otwartą, a zobaczył jakiegoś Pana w pomarańczowej podkoszulce i jak mu z rozpędu skoczył praktycznie na ręce hehe dobrze, że jest mały (ale waży już 13kg :P) i wszyscy go uwielbiają, bo ona ma takie właśnie podejście do każdej osoby. Cieszy sie jak szalony

Tęsknie nie pomyślałabym że będzie tak ciężko.
Idę wszamać zapasy mleczka w tubce
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:54   #2054
201610121609
Konto usunięte

Hallo

ircha-no chwile mnie nosiło jak przyjechali teściowie ale tz prawie w tej samej chwili wrócił z pracy i sie nimi zajmował

Dzisiaj piękne słońce wiec pranie pójdzie w ruch i widze, ze u większości z Was tez

Rozmawiacie tez o ułożeniu dzieciaczków i moja malutka jest juz główka w dół ale gin stwierdził, ze i to moze sie jeszcze zmienić bo do 38 tyg wszystko możliwe takze nigdy nic nie wiadomo
Co do wagi to ja ważyłam jakos leciutko powyżej 3kg ale tz ponad 4 teraz jest 31 tydz i malutka wazy 1400gr takze moze nie urośnie zbyt duża ja jestem drobna i ten brzuch nie jest zbyt wielki wiec mam nadzieje, ze bedzie malutka

Ide szykować śniadanko i zaraz wracam i mam nadzieje, ze cos naskrobiecie bo lubię czytać :p

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 08:04   #2055
elffirka
Rozeznanie

Witam się i ja... Jakieś słoneczko się przebija przez chmurki a mnie dalej boli strasznie nad pępkiem. Nie mogę się nawet przekręcić i ciężko mi wstać... Wzięłam nad ranem no spę ale dalej boli więc może to Maluszek? Nie wiem już sama...
A mam trochę dziś do roboty... Muszę iść do banku ratę zapłacić, wygonić Małża żeby śmieci powyrzucał, ogarnąć mieszkanie, jakiś obiad i zakupy... No i nie wiem jak to ogarnę...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 08:23   #2056
Asia19x
Zakorzenienie

Dzień dobry dzisiejsza noc była okropna, budziłam się wiele razy do toalety, za każdym razem jak wstawałam z pełnym pęcherzem brzuch był tak twardy jak kamień, masakra po prostu I skąd to

Poza tym pogoda dziś jesienna, pada, pochmurno i w ogóle do kitu. W nocy zmarła mojej mamy siostra Ja jej prawie nie znałam, ale wiem jak mamie ciężko i dziwnie mi tak Zaatakował ją rak i miesiąc tylko pożyła, zostawiając najmłodsze 16letnie dziecko. Życie jest okrutne...

Plusem jest to, że dzisiaj gin i mam dobre śniadania - kefir zmiksowany z bananem i kanapeczki z truskawkowym dżemem mamuni, świeżo robiony

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 08:23   #2057
Simran86
Raczkowanie

Dzień dobry:-*
My już po śniadaniutrzeba załadować zmywarke i zabrać się za prasowanie ciuszkow Milenki no i w sumie kolejne pranie nastawić;-) już 5 pran zrobiłam, a tu naprawdę końca nie widać na 13:15 mamy wizytę i proszę o kciuki żeby z tym ciśnieniem wszystko było dobrze bo zwariuje i mam nadzieję, że zrobi nam dzisiaj usg bo jestem ciekawa jak tam Milenka się miewa ściskamy:-*

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 08:25   #2058
Asia19x
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47110661]

Tęsknie nie pomyślałabym że będzie tak ciężko.
Idę wszamać zapasy mleczka w tubce [/QUOTE]

Mleczko dobre na wszystko

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
My już po śniadaniutrzeba załadować zmywarke i zabrać się za prasowanie ciuszkow Milenki no i w sumie kolejne pranie nastawić;-) już 5 pran zrobiłam, a tu naprawdę końca nie widać na 13:15 mamy wizytę i proszę o kciuki żeby z tym ciśnieniem wszystko było dobrze bo zwariuje i mam nadzieję, że zrobi nam dzisiaj usg bo jestem ciekawa jak tam Milenka się miewa ściskamy:-*

Trzymam mocno

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-01, 08:37   #2059
elffirka
Rozeznanie

Oj Asia współczuję Tobie i Twojej Mamie... Ostatnio zmarł Tato mojej koleżanki i mimo że znałam Go tylko z przyjazdow do koleżanki, bo czasami coś zagadał to tak mi było jakoś smutno, jakby to była bliska osoba... No i mój Tato przeszedł te dwa zawały jeden po drugim i otarł się o śmierć, uratowało Go to że był w De i była szybka reakcja ale ja do dzisiaj jak pomyślę, że mogło Go już nie być to mam łzy w oczach... Mój najmłodszy przyrodni brat ma tylko 8 lat, także dla Niego to byłby cios...
A co do wizyt to ja od 30 tygodnia mam już co dwa tygodnie i ktg przed wizytą... Także to zależy od doktorka chyba...
Anesh jeśli masz jakieś obawy co do tych obcinaczek to przemyj je jakimś spirytusem, bo w zakładach kosmetycznych po każdym steryzlizują ale to chodzi o grzybice itp a szczególnie o krew, o żółtaczkę i Hiv... A tu po dziecku nie ma raczej obaw...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 08:42   #2060
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Poza tym pogoda dziś jesienna, pada, pochmurno i w ogóle do kitu. W nocy zmarła mojej mamy siostra Ja jej prawie nie znałam, ale wiem jak mamie ciężko i dziwnie mi tak Zaatakował ją rak i miesiąc tylko pożyła, zostawiając najmłodsze 16letnie dziecko. Życie jest okrutne..
czyli jednak zmarła przykro mi, strasznie współczuję jej córce, dopiero 16 lat, za wcześnie, by zostać bez mamy....
ja właśnie odkąd zostałam mamą bardziej dbam zdrowotnie o siebie( w sensie wizyty u lekarzy, badania), teraz po drugiej ciąży będę regularnie chodzić na usg piersi itp z myślą o moich córeczkach, że nie mogę ich zostawić. Niestety czasem los i tak wygrywa z nami, ale chcę chociaż mieć świadomość, że zrobiłam, co mogłam.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 08:46   #2061
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Oj Asia współczuję Tobie i Twojej Mamie... Ostatnio zmarł Tato mojej koleżanki i mimo że znałam Go tylko z przyjazdow do koleżanki, bo czasami coś zagadał to tak mi było jakoś smutno, jakby to była bliska osoba... No i mój Tato przeszedł te dwa zawały jeden po drugim i otarł się o śmierć, uratowało Go to że był w De i była szybka reakcja ale ja do dzisiaj jak pomyślę, że mogło Go już nie być to mam łzy w oczach... Mój najmłodszy przyrodni brat ma tylko 8 lat, także dla Niego to byłby cios...
A co do wizyt to ja od 30 tygodnia mam już co dwa tygodnie i ktg przed wizytą... Także to zależy od doktorka chyba...
Anesh jeśli masz jakieś obawy co do tych obcinaczek to przemyj je jakimś spirytusem, bo w zakładach kosmetycznych po każdym steryzlizują ale to chodzi o grzybice itp a szczególnie o krew, o żółtaczkę i Hiv... A tu po dziecku nie ma raczej obaw...

Nic milego jak nawet ktoś bardzo daleki umiera, sama ta świadomość, że już go nie ma, zostawia dziecko jest przykra...
Dobrze, że tatą miał się kto dobrze zająć i szybko przede wszystkim. Ja mam to samo, dla mnie rodzice są najważniejsi na świecie.

Każdy gin chyba powinien pod to ktg podłączać czy jak? Dobrze, ma się tę pewność, że wszystko jest okej
Ja mojego dziś zasypię pytaniami, na 16 idę

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-01, 08:48   #2062
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki mocno mocno

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Asiu bardzo mi przykro
Stary 2014-07-01, 08:50   #2063
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
czyli jednak zmarła przykro mi, strasznie współczuję jej córce, dopiero 16 lat, za wcześnie, by zostać bez mamy....
ja właśnie odkąd zostałam mamą bardziej dbam zdrowotnie o siebie( w sensie wizyty u lekarzy, badania), teraz po drugiej ciąży będę regularnie chodzić na usg piersi itp z myślą o moich córeczkach, że nie mogę ich zostawić. Niestety czasem los i tak wygrywa z nami, ale chcę chociaż mieć świadomość, że zrobiłam, co mogłam.
No niestety tak
Rak zaatakował cały organizm, kości, mózg.. Okropne to jest i nie chcę wiedzieć nawet jak czuje się ta moja kuzynka najmłodsza. Mieszkają bardzo daleko, drugi koniec PL, ale tam mieszka prawie cała rodzina mamy, wiec mam nadzieję, że ktoś jej pomoże. Ma starsze rodzeństwo, ale wiadomo jak jest, mamy nikt nigdy nie zastąpi a ona jest w tym kiepskim wieku jeszcze, gdzie się buntuje etc.

Bardzo mądrze robisz Zdrowie przede wszystkim, ale czasem nawet jak człowiek tak dba o siebie, los nie oszczędza i sam wybiera

Chyba zjem ten dżem zaraz prosto ze słoika, taki dobry i nastrój mi trochę poprawił

Latte

Burza idzie a ciemno w domu jakby wieczór był

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-01, 09:01   #2064
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Witam w tym koszmarnym dniu
Wyglądam jak balon. Jestem cala spuchnieta!!! Kolana mam jak bańki , stopy też, ledwo się ruszam. Nie wiem co się dzieje! W dodatku w kolanach czuję ciepło. Takie dziwne uczucie jakby to co tak jest grzalo od środka. No nic ale wstałam pół godziny temu to może zejdzie to ze mnie... Może to jednorazowe. Nie wiem ale zaczynam się martwić czy to aby normalne i czy nie za szybko. Bo jak się tak puchnie to chyba poród się zbliża? Już sama nie wiem ale mam takiego stresa że szkoda gadać...

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:05   #2065
201610121609
Konto usunięte

Asiu-przykro mi...

A ja sie cieszę bo jak juz pisałam wszystkie badania do tej pory robiłam jak byłam w Pl no i przyszedł czas na przejście na lekarzy w De mam to szczęście, ze tutaj jest super lekarz polski wiec bede mogła tez chodzić sama i wszystko bede rozumieć bo tak to bym musiała zawsze z tz a on pracuje i pani przez telefon mi powiedziała, ze przysługuje mi tutaj jeszcze jedno USG z ubezpieczalni takze 10 znowu obejrzę malutka bałam sie tez, ze na tłumaczenie karty jest za późno ale robią to od ręki na wizycie
Takze juz ten krok jestem do przodu pózniej tylko meldunek w szpitalu i bede spokojnie czekać

Stary 2014-07-01, 09:06   #2066
NATALUSIA14
Rozeznanie

Dziewczynki brawo za udane zakupy

nmartyna mogłabym Cie prosić o linki do zakupów, bo jestem na etapie wybierania kocyka minky i ceny są bardzo rozbieżne nie wiem od czego to zależy podkłady bella też chciałam kupić.

latte jak znajdziesz jakiegoś dobrego sprzedawcę z ciekawymi naklejkami to proszę daj namiar bo nie mogę nic ciekawego znaleźć

Dziewczyny które dziś wizytują- powodzenia!

ircha dziękuję mam nadzieję że ładnie wyjdzie z farbą którą wybrałam

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:10   #2067
nmartyna
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie

Malutka dała mi dzisiaj pospać do 5.18! obudziły mnie kopniaki (choć przez chwilę miałam wrażenie, że to sen) i potworne burczenie w brzuchu Opanowałam się z jedzeniem, poszłam tylko do WC i dalej spać. Na dobre obudziłam się po 9, bo tak mi burczało w brzuchu jak nigdy
Teraz już po śniadanku odpoczywamy. Małż pojechał do pracy, ale po 12 przyjadą moi rodzice z obiadkiem i pojedziemy później do mojej siostry
Wczoraj Teściowa przyniosła nam na kolację rogaliki z dżemem (jeszcze gorące) pyszne były

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania
Co do ułożenia mojej Małej, to cwaniara za każdym razem jak jestem u gina to odwraca się główką w dół, ale mam wrażenie, że jak jesteśmy w domu, to Maluch się przekręca
Mi wszyscy mówią, że brzuch mam jak na 5-6 miesiąc, a to już 31 tydzień! Może Lenka pójdzie w ślady mamuśki i urodzi się z wagą 2850g ?
Oby nie po ojcu, bo klocka prawie 5 kg nie wypchnę z siebie

A mam pytanie jeszcze do Was, nie wiem czy było to poruszane już tu na forum (nie pamiętam )
Czy predyspozycje do CC mogą być dziedziczne??? Chodzi mi o to, że moja mama miała dwie CC, moja siostra miała rodzić naturalnie, w końcu wzięli ją na CC, a mi wszyscy powtarzają, że pewnie też będę miała cesarkę, bo jak w rodzinie górowały cc to mnie też to nie ominie. Mamusia moja mówi, żeby się nie przejmować bo może akurat ja zrobię na złość wszystkim i urodzę naturalnie
Wizyta dopiero 9 lipca, to zapytam jeszcze gina

A poza tym muszę trzeci raz zmienić hasło na wizażu, bo ktoś usilnie próbuje się dostać na moje konto

Lecę się ogarnąć, bo rodzice przyjadą niedługo z gołąbkami na obiad i na kawkę

Pa kochane
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 09:11   #2068
humant
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!!
Witam się w 31 tc!!! Ależ to szybko zleciało . Jeszcze tydzień i będzie 8 miesiąc Lada moment będziemy się rozpakowywać Muszę przyspieszyć ruchy z zakupami dla synusia, bo jestem daaaaleko w polu. Nic jeszcze nie kupiłam, wyciągnęłam tylko ciuszki po córci, przebrałam je, poprałam, ale w zwykłym proszku, więc muszę jeszcze raz to zrobic w dzidziusiowym, odświeżyłam wózek i tyle. Kupiłam jedynie nianię i butelki ze sterylizatorem, więc w porównaniu do Was jestem w tyle. Za około dwa tygodnie idę w końcu na L-4, więc będę miała trochę więcej czasu na przygotowanie wszystkiego.

A, no i jeszcze najważniejsze - w końcu wybraliśmy imię dla synusia - będzie Olgierd. Podoba się niewielu osobom, ale stwierdziliśmy, że nam podoba się najbardziej.

No i w końcu pojawiło się słoneczko!!!!
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:15   #2069
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Na 100% wszystko dobrze !!udanej wizyty

U nas w osrodku chodzi sie co 2 tyg. Od 8 mc. Czyli od jutrzejszej wizyty bede chodzic co dwa tyg.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Tez zauwazylam ze jestem coraz wieksza i wieksza :p ale tylko ja to zauwazam brzuszek mam spory

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Tez mnie wszyscy kompkementuja :p to faktycznie bardzoo mile szkoda tylko ze pomimo smarowania sie wyszly mi gdzie niegdzie pojedyncze rozstepy

miejmy nadzieje ze wiecej ich nie wyjdzie, ja juz kiedys pisalam ze wyszly mi pod kolanemi na razie tyle mam nadziej ze wiecej ich nie bedzie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość

etusia, miłego dnia i pewnie tam ze 2 cm wzrostu urosłaś po tych pochwałach

No właśnie, też ciekawa jestem z tą częstotliwością wizyt im bliżej końca, bo na wizyty dojeżdżam, nie mam doktorka mojego na miejscu... Okaże się w praniu, w razie awarii mam przychodnię z gabinetem ginekologicznym na swojej ulicy, ale to już nie będzie to samo. Chciałabym, żeby ten mnie prowadził do końca, tylko też ciekawe jak będzie z samopoczuciem w sierpniu czy wrześniu.

Podziwiam Was, że tak lubicie to mleczko w tubce, no i że tak Wam łatwo wchodzi. Ja lubię słodkie ale ono jest dla mnie ZA SŁODKIE. Nawet jak chałwę kupię to gryza wezmę i resztę mężowi oddaję, hehe, dlatego bojam się trochę jak wciągnę tę glukozę, ale może nie bezie tak źle.

Miłego dnia dziewuszki
Spadam, bo dziś zabiegany znów dzień chyba będzie, choć ostatnio obie mamuśki każą mi się oszczędzać i zwolnić trochę, bo znają mnie i wiedzą, że ja czasem jak obrotów nabiorę....

Powodzenia i samych dobrych wieści na dzisiejszych wizytach
oj urosłam urosłam po pochwałach, mi gin kazała sie juz zapisac na wizyte w sierpniu i widze ze wlasnie co 2 tygodnie bede chodzic

a któras pytała o pościel z allegro ja kupiłam ale jeszcze nie prałam jak zrobi sie slonecznie to bede prac i zobacze co z tego wyjdzie

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:22   #2070
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

Malutka dała mi dzisiaj pospać do 5.18! obudziły mnie kopniaki (choć przez chwilę miałam wrażenie, że to sen) i potworne burczenie w brzuchu Opanowałam się z jedzeniem, poszłam tylko do WC i dalej spać. Na dobre obudziłam się po 9, bo tak mi burczało w brzuchu jak nigdy

Teraz już po śniadanku odpoczywamy. Małż pojechał do pracy, ale po 12 przyjadą moi rodzice z obiadkiem i pojedziemy później do mojej siostry

Wczoraj Teściowa przyniosła nam na kolację rogaliki z dżemem (jeszcze gorące) pyszne były

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania

Co do ułożenia mojej Małej, to cwaniara za każdym razem jak jestem u gina to odwraca się główką w dół, ale mam wrażenie, że jak jesteśmy w domu, to Maluch się przekręca

Mi wszyscy mówią, że brzuch mam jak na 5-6 miesiąc, a to już 31 tydzień! Może Lenka pójdzie w ślady mamuśki i urodzi się z wagą 2850g ?

Oby nie po ojcu, bo klocka prawie 5 kg nie wypchnę z siebie

A mam pytanie jeszcze do Was, nie wiem czy było to poruszane już tu na forum (nie pamiętam )

Czy predyspozycje do CC mogą być dziedziczne??? Chodzi mi o to, że moja mama miała dwie CC, moja siostra miała rodzić naturalnie, w końcu wzięli ją na CC, a mi wszyscy powtarzają, że pewnie też będę miała cesarkę, bo jak w rodzinie górowały cc to mnie też to nie ominie. Mamusia moja mówi, żeby się nie przejmować bo może akurat ja zrobię na złość wszystkim i urodzę naturalnie

Wizyta dopiero 9 lipca, to zapytam jeszcze gina

A poza tym muszę trzeci raz zmienić hasło na wizażu, bo ktoś usilnie próbuje się dostać na moje konto

Lecę się ogarnąć, bo rodzice przyjadą niedługo z gołąbkami na obiad i na kawkę

Pa kochane

Mi tez tak mówią z tym brzuchem, ze mały a tz tez prawie 5 kg przy urodzeniu ale malutka pewnie bedzie malutka
Co do cc to nie znam sie wcale takze sie nie wypowiem
A teściowie wczoraj jak robili wczoraj niezapowiedzianą wizytę to chociaż w zadośćuczynieniu przynieśli mi borowki, truskawki, malinki, kiwi, jabłka, arbuza i banany bo tz im powiedział ze musi mi kupić owoce bo chce
Włam na wizaz?

Monika-jeśli jest naprawdę zle to moze lepiej do lekarza? Zwłaszcza, ze juz miałaś problemy...no i ciśnienie mierz co chwile...no nie wiem co jeszcze bo mnie większość dolegliwości omija...

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Aaa i pojawiło sie gdzieś u mnie na Facebooku i moze sie Wam przydać

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=36783583

Przyznam, ze ja nic nie zamawialam chociaż mocno myślałam nad kompletem do wózka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości