Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 12:55   #1171
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Moderna S3 jest bezpłata tak jak wszystkie ekspresówki płatna jedynie jest jest A2 i A1 gdzie opłaty są pobierane przy wjeździe i zjeździe z autostrady ewentualnie na A2 w "nieprzebudowanych" miejscach pobierane są na trasie przy bramkach.

BYou jak jedziecie S3 nad morze to przejdzeżdzacie koło mojego domku rodzinnego

Pani witamy z powrotem jak tam u t? przeżyłaś jak widać
Pakujcie się i wracajcie do dziadków.

Scarlett a tak właśnie myślałam ostatnio o Tobie jak w pracy? dajesz radę
A Zosia to nam tutaj widzę jakieś figle psoci bo żeby nie pić oj Zosieńko i za poprawę

Demeter pierwsze ruchy dzidziusa Jutro będziemy wiedzieć kto tam się skrywa a macie jakieś imiona? czy nie myślicie o tym jeszcze?

Kasia a z tą twoją pracą powiedz im co myślisz bo przecież jaja sobie robią a żyć z czegoś trzeba Dobrze że już dotarłaś do domku a teraz się relaksuj bo długo takiego odpoczynku mieć nie będziesz żeby ci przypadkiem za dobrze się nie zrobiło.
A randka będzie? [COLOR="Silver"]

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-06-30 o 12:57
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:15   #1172
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wkurza mnie niesamowicie jak ktoś świadomie łamie moje granice. oczywiście robi to t. (czasem mam wrażenie, że z założenia). moja matka łamie je raz , ale potem przyswaja i nie powtarza błędów
i nie interesuje mnie, że im się nie podobają moje zasady (np. nie nosimy, nie dajemy słodyczy itp.) - to moje dziecko i moje zasady.
z drugie strony - jestem człowiekiem i daję sobie prawo do zmiany zasad i też mają to akceptować, bo - patrz pkt 1.

np. Torres przedwczoraj okładał babcię po twarzy. Ja: "Michałku- nie wolno nikogo bić, nie chcę, żebyś tak robił. Ciebie nikt nie bije, bla bla bla itd". a babcia: "wolno! wolno!" i się cieszy, i (sic!) zachęca
ręce mi opadły poniżej kolan.

Mój syn stoi wciąż koło drzwi (z butami w ręku) i muczy, kwiczy i pieje I w kółko opowiada o pobycie na wsi: dziadzia brummm baba mmm (kwik) etc...
pokazuje jak dziadek kosił, jak robiły kurki itp...
aż żal doopę ściska
mnie też takie rzeczy wkurzają. w ogóle ostatnio się dowiedziałam, że się wywyższam bo mam wyższe wykształcenie i robię z ludzi nie wiadomo kogo bo... m. in. nie wyrażam zgody na ciągłe seplenienie do dziecka (i tak wiem, że kryło się pod tym jeszcze nie oglądanie telewizji i nie dawanie słodyczy). także... tak to... (nie to, że się przejmuję bo tu akurat mam 100% pewności, że te zasady są słuszne, ale szkoda mi dziecka, bo myślę, że po tym co t. powiedziała (powyżej tylko część..) prędko do nas nie przyjdzie).

J. po powrocie znad morza też ciągle pod drzwiami siedział... albo pod balkonem... Ja jako dziecko też po każdym wyjeździe stałam pod drzwiami.. Jednak dziecko się przyzwyczaja do swobody, ciągłego przebywania na powietrzu i różnych atrakcji typowych dla danego miejsca.. Ale pamiętam jak mi było szkoda J., że siedzi pod tymi drzwiami.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:21   #1173
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Oliwka
- a bedzie randka bedzie wszak na obiad zaprosilam - ale Kasia madra byla i nie dalam miesa do rozmrozenia a w sklepie drogie - wiec zakupilam piersi z kurczaka
moze ze sniadaniem

Nioo jutro ide na zamkniecie srode mam wolna :-/ haha
A potem od czwartkudo niedzili pracujaco.

Mnie wnerwialo gadanie mojego taty - a jadl, pampek duzy trza przewinac ( ale ani razu tego nie zrobil ) a jak dawalam mu po troszeczku bo nie chcial Milus zjesc obiadku na Raz - to gadal - tyle mu dajesz jeszcze zgrubie i wez tu badz madrym haha.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:58   #1174
klementyna1
Zakorzenienie

hello! My may w domu armgedon...ale w 80% s[akopwani,Kacper ,nmiej zaklastarzony, Tż wczorasj z temp dzis juz nie,czekamy do wieczora jak nie skoczy-jezdziemy,jak skoczy przekladamy na jutro lub pojutrze, bo za daleka trasa na 38 stopni goraczki.U nas K zaczyna co raz więcej gadac...Osttani hicior:
-Kacper, coś śmierdzi?kto zrobił kupę?
-pupa

QUOTE=achna79;47091870]Dobry wieczór

E tam nie ma Fajne miasteczko, super droga do Darłówka między wiatrakami a nad morze jeździ się smażyć dupsko na plaży A po atrakcje można podjechać do innych miejscowości. W Darłowie z tego co kojarzę jest ffajny park wodny i niedaleko w jakiejś wsi koniki są.

Tż stwierdził, że on jednak chce na wakacje. Na 4 dni coprawda ale zawsze I właśnie do Darłowa Muszę znaleźć jakiś fajny nocleg. Klementyna, a Wy gdzie się zatrzymujecie??

D[/QUOTE]
My od znajomej znajomych wynajmujmy mieszkanie 2 pokoje za 35zł/doba:d wiec prawie darmo...ciekawe tylko jakie warunki beda, spytałam tylko czy odkurzacz jest, zeby katar odciagac;p
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Idę spać, padnięta jestem. MOże się w końcu wyśpię.

Wspomóżcie jeszcze na koniec - ktoś zamawiał kalendarz ze zdjęciami? Chciałam taki , żebym mogła sama wybrać zdjęcie na dany miesiąc + żebym mogła przy datach coś powpisywać - w zeszlym roku kupilam na all - jakosc swietna, ale sie nameczylam z datami i zdjeciami, bo program jakis skomplikowany byl
ja, ale dali Bóg nie wiem skąd...
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Dzień dobry:

Na dodatek posiałam gdzies kluczyki od auta i nie wiem gdzie
Próbuje odtworzyć całą sytuację i pamiętam jak brałam kluczyki z wieszaka i potem czarna dziura ... następne ujęcie to jak ładuje torbę pod wózek (brałam kluczyki bo wózek w bagażniki był). Co zrobiłam z kluczykami nie wiem Przeryłam torbę 3 razy i nie ma. Musiałam chyba gdzies zgubić Tż nie będzie zadowolony, oj nie, szykuje się kolejna awantura

dziło. W ogóle Mikołaj ma w głębokim poważaniu wszelkiej maści maskotki.
oołi co znalazly sie klucze?Przynajmniej bedzie powód dogodzenia się;p
Cytat:
j
Mój syn stoi wciąż koło drzwi (z butami w ręku) i muczy, kwiczy i pieje I w kółko opowiada o pobycie na wsi: dziadzia brummm baba mmm (kwik) etc...
aż żal doopę ściska
ale mądraliński....moze wpadne jeszcze się pożegnac,ale jak nie (jesli w ogole dziś pojedziemy) to do przeczytania dziewczynki
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:05   #1175
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Osttani hicior:
-pupa
padłam
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:40   #1176
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Kiedy planujecie następny wyjazd do Dziadków?
hehe, oni już chcą. i to tak natarczywie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ostatnio się dowiedziałam, że się wywyższam bo mam wyższe wykształcenie i robię z ludzi nie wiadomo kogo bo...
oooo

jak babcia sepleniła, albo mówiła np. na mnie "MEma" albo na jedzenie "am", to bezczelnie poprawiałam ("babcia chciała powiedzieć, że..."). ale wszystkich tak poprawiam. w nosie mam

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
- a bedzie randka bedzie wszak na obiad zaprosilam (...)
moze ze sniadaniem

Cytat:
hU nas K zaczyna co raz więcej gadac...Osttani hicior:
-pupa
jaki kumaty!!!! jaki logiczny!!!! tak T. bedzie mówił w 2016

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:14   #1177
achna79
Rozeznanie

Cytat:
-pupa

My od znajomej znajomych wynajmujmy mieszkanie 2 pokoje za 35zł/doba:d wiec prawie darmo...ciekawe tylko jakie warunki beda, spytałam tylko czy odkurzacz jest, zeby katar odciagac;p

oołi co znalazly sie klucze?Przynajmniej bedzie powód dogodzenia się;p

ale mądraliński....moze wpadne jeszcze się pożegnac,ale jak nie (jesli w ogole dziś pojedziemy) to do przeczytania dziewczynki

Ale tekst

Taniochaaa rewelacja... my już nie jedziemy do Darłowa :P jednak góry :P we wrześniu ... z t. Nie będzie źle

Klucze się znalazły... tż miał a ja się cały dzień denerwowałam gdzie one moga być, myślałam co robiłam itd i jaka będzie awantura, a się okazało, że niepotrzebnie. A nie dzwoniłam do niego bo z kolei bałam się, że on się wkurzy w pracy :P

Udanego wypoczynku ... pozdrów Darłowo ode mnie :d i morzee
Stary 2014-06-30, 20:42   #1178
klementyna1
Zakorzenienie

pozdroowie!
Manatki spakowane, my powoli się tez zbieramy, K. niedawno zasnął teraz Go jakoś przetransportować...w koc chyba owine i do fotela, a co...
No pupa to juz mowil K. od jakiegos czasu, obok mamy, taty, baby, i kilku zlepków 2 sylab jak mu wyszło- widocznie wazna rzecz;p szkoda, ze nie łydka i geba;p A teraz jak zrobi i sie Go spytam kto zrobił to odpowiada tak własnie;p tzn 3 razy tak sie zdarzyło;p No i wprowadził do swego słownika "bach" i wszytsko leci ze stolika;p, co by słowa na wiatr nie rzucac;p bierze kiażkę i mówi "cita" chyba, w sensie,. że Kacper czyta i kilka innych. Do Zosiek mu daleko, ale dojrzewa mi syn
Dobra lece, aby tylko szczesliwie dojechac i wrócic, reszta bez znaczenia, aby tylko bezpiecznie, zdrowo i we trójkę całuje Was i będe podgladac zza wydmy
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:48   #1179
Luna0
Zakorzenienie

Moderna mam identycznie jak Ty jesli chodzi o granice. Czasami są. Moze np rozrzucic z szuflady swoje skarpetki, ale jak gdzies wychodzimy to nie mam na to czasu i walcze zeby tego nie robil. Takich sytuacji jest mnostwo. Gdy podchodzi do komputera to mowie nie wolno, jak poslucha jest ok, a jak nie poslucha to najczesciej wygrywa tym bardziej ze wysyla czarujace usmiechy znad klawiatury...
Jednak przez ostatnie dni gnebi mnie mysl ze za wiele pozwalam i nie umiem go "utemperowac" bo ciagle sobie tlumacze ze jest maly, nie rozumie i potrzebuje stymjlacji zeby sie rozwijac, a ze w mojen szafie to juz moj problem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:48   #1180
BYou
MBZ♥

Klementyna bezpiecznej podróży, udanego wypoczynku
A Kacper rządzi

Achna, oj tam Męża się lękasz? dobrze, że się znalazłymoje robocze od piwnicy zaginęły i lękam się, że poleciały ze śmieciami bo Zoś ma fazę na wrzucanie wszystkiego do kosza na śmieci

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:19   #1181
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
pozdroowie!
Manatki spakowane, my powoli się tez zbieramy, K. niedawno zasnął teraz Go jakoś przetransportować...w koc chyba owine i do fotela, a co...
No pupa to juz mowil K. od jakiegos czasu, obok mamy, taty, baby, i kilku zlepków 2 sylab jak mu wyszło- widocznie wazna rzecz;p szkoda, ze nie łydka i geba;p A teraz jak zrobi i sie Go spytam kto zrobił to odpowiada tak własnie;p tzn 3 razy tak sie zdarzyło;p No i wprowadził do swego słownika "bach" i wszytsko leci ze stolika;p, co by słowa na wiatr nie rzucac;p bierze kiażkę i mówi "cita" chyba, w sensie,. że Kacper czyta i kilka innych. Do Zosiek mu daleko, ale dojrzewa mi syn
Dobra lece, aby tylko szczesliwie dojechac i wrócic, reszta bez znaczenia, aby tylko bezpiecznie, zdrowo i we trójkę całuje Was i będe podgladac zza wydmy
Klementyna szcześliwej drogi i udanych wakacji My jutro wybywamy też na dwa tygodnie jednak a miał być tydzień
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:19   #1182
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
.U nas K zaczyna co raz więcej gadac...Osttani hicior:
-pupa
: hahaha:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:34   #1183
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Marcel pije z kubeczka, udalo mi sie sfilmowac
super J. ładnie pije z kubka (juz tylko z kubka, czasem z butelki zwykłej plastikowej) ale do ręki mu nie daje bo porozlewałby jak nic

Cytat:
mnie granice są potrzebne. w stosunku do T. zwłaszcza. bez granic - jest Histeriuszem. tj. Histeriuszem i tak jest. ale przynajmniej widzę sens tych histerii.

Cytat:
np. Torres przedwczoraj okładał babcię po twarzy. Ja: "Michałku- nie wolno nikogo bić, nie chcę, żebyś tak robił. Ciebie nikt nie bije, bla bla bla itd". a babcia: "wolno! wolno!" i się cieszy, i (sic!) zachęca
ręce mi opadły poniżej kolan.

naprawdę niektórzy są niereformowalni

Cytat:
aż żal doopę ściska

Cytat:
noszeniu dla noszenia mówię NIE.
zgadzam sie w 100%

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w ogóle ostatnio się dowiedziałam, że się wywyższam bo mam wyższe wykształcenie i robię z ludzi nie wiadomo kogo bo... m. in. nie wyrażam zgody na ciągłe seplenienie do dziecka (i tak wiem, że kryło się pod tym jeszcze nie oglądanie telewizji i nie dawanie słodyczy). także... tak to...
przepraszam, ale no jak tak możesz?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
moze ze sniadaniem
fiu fiu

Cytat:
Osttani hicior:
-pupa

szerokiej drogi, obyscie szczęśliwie dojechali

Achna, dobrze że się klucze znalazły. Teraz to trzeba uważać, ja ostatnio znalazłam w lodówce swoje. J. je tam włozył I wiesz co, byłam dziś obejrzeć czajniki, pomacać i w ogóle i stwierdziłam (jeszcze po konsultacji z tz) ze jednak nie chce tego inoxa (tzn ze stali), wydaje mi się ze plastik łatwiej będzie mi wyczyścić. I chyba zdecyduje się na boscha

Ależ wczoraj Kostaryka dała czadu. Poległam na dogrywce, dziś rano karne oglądałam Teraz tez niezłe widowisko sie szykuje, Algieria nie daje się Niemcom. Ale stanowczo za późno te mecze. Dobrze ze finał o 21 się zacznie.
Stary 2014-06-30, 21:41   #1184
cathlyn
Rozeznanie

Hej

Dzisiaj L, drzemkę miała 45 min Padam.. Nic nie zdążyłam zrobić.

Oczy mi sie kleją, więc się nie rozpisuje
Dzięki za kalendarz, zamówię z uwolnij kolory, sprawdzalam na ich stronie, sa dostepne kalendarze. Program mieli fajny, bo robiłam przeciez u nich fotoksiazke/album i oczywiscie zapomnialam.

Padłam z tekstu Kacpra

Achna
Dobrze, że klucze się odnalazły
moderna kasia
dzięki za wytłumaczenie już rozumiem, a jak to wygląda prawnie - jak w przypadku Kasi, że ma mniej godzin niż na umowie? Co w takiej sytuacji?

pani
Twój T to mówi sporo
A co do t. Moja też sepleniła do L. raz coś powiedziałam delikatnie, nie obraziła się, ale powiedziała coś w stylu - no tak, widzę, że Ci przeszkadza jak tak mówię. Wytłumaczyłam czemu i ok. Ale czasami jeszcze jej się zdarzało.
Stary 2014-06-30, 21:52   #1185
achna79
Rozeznanie

Cytat:
pozdroowie!
za bezproblemową podróż
Mikołaj też mówi bach i też słowa swe wprowadza w czyn
"cita"
podglądanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Klementyna szcześliwej drogi i udanych wakacji My jutro wybywamy też na dwa tygodnie jednak a miał być tydzień
O i następna wybywa udanych wakacji

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Achna, dobrze że się klucze znalazły. Teraz to trzeba uważać, ja ostatnio znalazłam w lodówce swoje. J. je tam włozył I wiesz co, byłam dziś obejrzeć czajniki, pomacać i w ogóle i stwierdziłam (jeszcze po konsultacji z tz) ze jednak nie chce tego inoxa (tzn ze stali), wydaje mi się ze plastik łatwiej będzie mi wyczyścić. I chyba zdecyduje się na boscha

Ależ wczoraj Kostaryka dała czadu. Poległam na dogrywce, dziś rano karne oglądałam Teraz tez niezłe widowisko sie szykuje, Algieria nie daje się Niemcom. Ale stanowczo za późno te mecze. Dobrze ze finał o 21 się zacznie.
Dobrze, że Mikołaj nie umie jeszcze otwierać lodówki
Szczerze?? Nie lubie inoxu Tez mamy Bosha

Ja jestem za Algierią ale pewnie im się nie uda (jak ja bym chciała się zdziwić )
Stary 2014-06-30, 21:57   #1186
cathlyn
Rozeznanie

moderna
widziałam filmik, wow !

alliw
klucze w lodówce? :P
Moja wszędzie jedzenie chowa - chleb w koszu z zabawkami, w szufladach.

I dołączamy do grona borówkożerców Czarne porzeczki chciała zjeść, bo podobne, ale jak posmakowała to wypluła.
Fajnie je borówki - bierze całą do buzi, memła, krzyczy o następną i jak jej daje nast., to wypluwa skórkę z tamtej.

I jeszcze pożalę się na koniec - nie chce jeść w krzesełku/ przy stole/w jednymmiejscu. NIe chce być karmiona. Albo sama albo nie je - i wrzask i wściekłość i rzucanie nogami. Dzisiaj uległam - zjadła całego banana i 3 truskawki. Ale musiała sama trzymać w ręce, chodzić po pokoju. Na szczęście tylko bodziak ucierpiał starcie z truskawkami (nie wypuściła z ręki truskawy)
Stary 2014-06-30, 22:21   #1187
Luna0
Zakorzenienie

Tasia dzieki za ksiazke a Label to byl najwiekszy niewypal przy Kamilu, mamy lwa, jak dla mnie swietny ale Kamil nigdy sie nim nie bawil.
Liwki Misia go uwielbiala wiec zalezy od dziecka

Demeter cudnie ze juz ruchy czujesz!

Pani aaa Michas opowiada!! Szok...

Klementynka Pupa wow

Dziewczyny jak wasze dzieci lubia pic ze zwyklych butelek (K. kocha) to polecam kupic wode smakową Kubusia (mozna wylac) i zostanie wam butelka niekapek, siostra mi polecila i K. z niej pije.

Kamil gada tak malo... do puki nie czytalam forum to myslalam ze ok. Ale obiecalam sobie ze do 3r.z nie bede sie spinac i mam nadzieje wytrwac przynajmniej do 2r.z w tym postanowieniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 06:55   #1188
Moderna
Zakorzenienie

cathlyn nie wiem, jak u Kasi,bo ona ma sporo tych godzin.. natomiast u mnie minimum okrslone bylo na 10 godzin, i nawet gdyby pracodawca nie mogl mi tych godzin tygodniowo zapewnic, to musialby wyplacic bez przychodzenia do pracy

U nas byl tez okres, ze M. nie chcial wysiedziec w krzeselku - ale on chcial po prostu sam jesc - zebym mu dala lyzke czy widelec - i on sobie miesza w tej swojej misce i probuje - od tamtej pory juz ladnie siedzi i je

I jak tam Niemcy, wygrali? Chyba tak, bo w nocy jakis duren zatrabil tutka dwa razy (i obudzil mi malego)- wyglada na to, ze Niemcy wygrali, co - 1-0 (pierwsza tutka na gola, druga na wygrana ? czy sie myle

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Luna ja tam na razie tez nie robie sobie spinki z mowieniem (tym bardziej, ze jestesmy dwujezyczni) - nawet mama nie mowi, no tzn. czasem nadal takie mamammmamaaaa ale za to caly czas nadaje (mi po calym dniu glowa peka )po smerfikowemu (jak to pieknie ujela BYou ) - z boku wyglada to tak, jakby mowil, tyle, ze nie naszymi slowami

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

panika nienoszenie tylko dla noszenia to Wasz wybor i go szanuje zreszta chyba rozumiem o co chodzi - jak dziecko sobie siedzi/lezy na podlodze, czuje sie tam dobrze, a ktos podnosi go, by sobie ponosic

ja nosilam bardzo duzo, zwlaszcza w okresie noworodkowym, by dziecko czulo bliskosc, pozniej jak chcial siedziec to siedzial, teraz jak chce chodzic to chodzi - ja tylko zawsze jestem w poblizu, jak chce na rece to go zawsze biore i nosze (chociaz zdarzaja sie tez chwile, ze biore go do gory i sie hustamy, albo zeby sie po prostu przytulic, bo ja tez tego potrzebuje ale M. zawsze mi pokazuje, kiedy chce z powrotem na ziemie).
M. jest ostatnio na spacerach dosc wrazliwy na odglosy, jak ktos cos wierci, cos buduja w oddali, pracuje koparka, to pokazuje zawsze w tamta strone i cche na rece -jest ciekwy, ale boi sie, a u mnie czuje sie bezpiecznie, jak przechodzimy obok to az sie wtula we mnie i trzyma kurczowo - dlatego niektore odcinki tez nosze
Stary 2014-07-01, 07:57   #1189
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna;47110159[COLOR=Silver
[/COLOR]panika nienoszenie tylko dla noszenia to Wasz wybor i go szanuje zreszta chyba rozumiem o co chodzi - jak dziecko sobie siedzi/lezy na podlodze, czuje sie tam dobrze, a ktos podnosi go, by sobie ponosic
hehe
wiem, że jesteś zwolenniczką RB. i też szanuję Twój wybór

jak dla mnie w noszeniu dziecka non stop jest coś nie zdrowego i naprawdę nie wiem czyją potrzebę bliskości się w ten sposób zaspokaja
pewnie to też nasze doświadczenia wpływają na sposób postrzegania "metod". wg mnie podłogowanie jest super ważne dla niemowlaka i jest to jedyna droga do prawidłowego rozwoju. ale też mój syn był dzieckiem, które potrzebowało pomocy w rozwoju motorycznym.

, i serio, też noszę a nie turlam nogą Torresa
poza tym on sam się potrafi przytulić czy tak czy inaczej zamanifestować swoje potrzeby. jednak to już duży dzidziuś

a z tego "mammamamama" tylko krok do świadomej "mamy"

Oliwka, szczęśliwej podróży! odezwij się jak dotrzecie na miejsce!
Bzinia, jak pogoda? jak Hania? jak Ci się widzi polskie morze?
Kasia, jak randka?
Alliw, jak emocje piłkarskie?

w całym domu pachnie kiszonymi ogórkami (koper+czosnek)... dla mnie to zapach początku ciąży, I trymestru. i jest w nim wszystko... ale przede wszystkim olbrzymi strach. obłęd jak woń potrafi działać na pamięć...
2 lata temu zmajstrowaliśmy Torresiątko

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 08:16   #1190
BYou
MBZ♥

Pani, mi się z ciążą-testowaniem to Mielno się kojarzy. Do końca życia zapamiętam zepsuty test, potem cienia cienia kreski i wypuszczenie lampiona ze światełkiem za pomyślność na kolejne miesiące
Noszeniu dla noszenia też jestem przeciwna bo to się czasem kończy ćwiczeniami-maluch kiepsko sobie radzi na podłodze.
Zosia jest przytulasem ale potrzebuje tego na unos momentos i leci dalej

Moderna, nie bierzesz wózka na spacer??

Alliw poszłaś spać czy oglądałaś?

Kasiaaaaaaaa jak randkos?

Lunka znam ten patent tylko przełożyłam ten korek na mniejszą butelkę, też po jakimś kubusiu

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-07-01 o 09:24 Powód: ;)
Stary 2014-07-01, 08:47   #1191
alliw
Zadomowienie

Hej
Nie dotrwalam, poszlam spac. Ale widze ze sie dzialo bo 3 gole w dogrywce.

Moje dziecko wlasnie zajada kanapki z pasta jajeczna by BYou i zagryza ogorkiem malosolnym (ktory juz sie ukisil)

Ja Janka na poczatku nosilam, ale nieduzo, tyle tylko zeby uspokoic, czasem ukolysac gdy nie mogl zasnac. Na spacerach tez zawsze w wozku byl (bralam na rece tylko w sytuacjach kryzysowych, a tych na szczescie bylo niewiele). Nie wyobrazam sobie teraz dzwigac prawie 11kg klocka
Stary 2014-07-01, 09:40   #1192
Moderna
Zakorzenienie

oliwka gdzie jedziecie na wakacje? udanej podrozy!

BYou na krotkie spacery (tzn. takie po okolicy, polgodzinne czy godzinne) chodzimy bez wozka, natomiast na zakupy czy jakies dalsze wypady zabieram wozek ze soba

alliw hehe.. ale czasami zdarzaja sie sytuacje, gdzie dziecko trzeba poniesc - M. jak sie boi i wdrapuje mi na rece, to przeciez go tak nie zostawie, oprocz tego ja mam silna potrzebe reagowania na potrzeby dziecka i zawsze tule(nosze jak ma taka potrzebe
i mimo, ze duzo malego nosilam (bo w sumie pierwsze 3 -4 miesiace traktowalam jak czwarty trymestr ciazy) to znalazl sie tez i czas na lezenie na podlodze i cwiczenie miesni - M. ladnie sie rozwinal motorycznie, oprocz tego mimo noszenia jest bardzo samodzielny - ma silna potrzebe eksploracji i pozawania swiata - chociaz ma tez swoje strachy, jak np. duze pracujace pojazdy, czy tez i niektorzy obcy ludzie - ale to wedlug mnie z noszeniem nie ma nic wspolnego. Nosic go teraz nosze malo - M. chce sam biegac, ale gdy zdarzaja sie sytuacje niepewnosci, strachu to wdrapuje mi sie w objecia (na szczescie z wozkiem nie mamy problemu, jak nie ma sily sam biegac to chetnie jest wozony, wiec argumenty niektorych babc, ze rozpieszcze sie nie sprawdzaja ).

a dzis na spacerze widzac rower zabralam dzecko ze sciezki i stanelismy na boku, to dziadek z roweru krzyczy :no, bo cie zabiore! skad to sie w ogole bierze odkrzyknelam tylko, ze nikt mojego dziecka nie zabierze, nosz...
Stary 2014-07-01, 09:42   #1193
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

To prawda, cudne uczucie te kopniaczki

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Demeter pierwsze ruchy dzidziusa Jutro będziemy wiedzieć kto tam się skrywa a macie jakieś imiona? czy nie myślicie o tym jeszcze?
Mamy, mamy
Jak dziewczynka to Wiktoria a chłopczyk jeszcze nie na 100% ale Robert.

Wróciłam od gina, mam się nie nastawiać na to ale w 60% dziewczynka Jestem w 17 tygodniu, ale czekam jeszcze 3 tygodnie na informację od innego lekarza.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 09:45   #1194
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
w całym domu pachnie kiszonymi ogórkami (koper+czosnek)... dla mnie to zapach początku ciąży, I trymestru. i jest w nim wszystko... ale przede wszystkim olbrzymi strach. obłęd jak woń potrafi działać na pamięć...
2 lata temu zmajstrowaliśmy Torresiątko
czyżby? do tego zapachu kiszeniaków zapomniałaś dodać że Mistrzostwa w pilce też były
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ja Janka na poczatku nosilam, ale nieduzo, tyle tylko zeby uspokoic, czasem ukolysac gdy nie mogl zasnac. Na spacerach tez zawsze w wozku byl (bralam na rece tylko w sytuacjach kryzysowych, a tych na szczescie bylo niewiele). Nie wyobrazam sobie teraz dzwigac prawie 11kg klocka
Florek był na początku non stop we mnie wtulony a teraz nie chce woli sam wszędzie wleźć

dzis pospalismy do 10 z godzinna przerwa od 7 do 8 wiec czas na sniadanko

Stary 2014-07-01, 09:47   #1195
trolla2405
Rozeznanie

panika co do podejscia babci to sie faktycznie zdziwi jakjej kiedys przyłozy wnus; zreszta dzieci szybko się orientują co przy kim mozna wiec ja juz sie takimi rzczeami bardzo nie przejmuje-np przy babci moja 4 latka ma niedowład rąk i chce zeby ją karmić i babcia karmi, alez prosze; ja nie mam czasu i ja karmic nie bede; chociaz bicie to troche juz z innej bajki...

tylko pamietam seplenienie mnie tak denerwowało ze juz nie wytrzymywałam, poporawiam tez przy dzieciach jak mówią dziadkowie lub tż akcje typu "cofaj sie do tyłu" albo "poszłem", i mój hicior "pisze"

borówki u nas narazie nie papu ale to była dopiero z 5 próba

rany to już 2 lata są z nami?

mam katar w jednej dziurce i pobolewa mnie gardło buuuuuu, własnie dostałam od syna tanum verde strasznie mu sie podobało jak psikam sobie do paszczy, ciekawe czy byłby taki zadowolny jak jemu bym psiknęła
Stary 2014-07-01, 09:48   #1196
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Mamy, mamy
Jak dziewczynka to Wiktoria a chłopczyk jeszcze nie na 100% ale Robert.

Wróciłam od gina, mam się nie nastawiać na to ale w 60% dziewczynka Jestem w 17 tygodniu, ale czekam jeszcze 3 tygodnie na informację od innego lekarza.
kurcze czekamy dalej, chyba najgorsze takie 60%? ale jak dziewczynka to fajnie (jak chłopak to też )

Stary 2014-07-01, 09:48   #1197
Moderna
Zakorzenienie

panika haha turlac noga
no ale powaznie, to nawet nie pomyslalam o tym, ze moglabys dziecka w ogole nie podnosic Ja rozumie ta zasade i mimo RB na pewno ciagle noszenie, tylko dla noszenia w wielu przypadkach nie jest konieczne - bo dziecko tez potrzebuje przestrzeni.

z bliskoscia to na pewno i mama ma potrzebe bliskosci, wiec sa one na pewno zaspakajane obopolnie - ja np. bardzo tego potrzebowalam, dlatego tez sie na to zdecydowalam, bo nie ma nic gorszego niz sie do czegos zmuszac, czego sie nie jest zwolennikiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 09:49   #1198
BYou
MBZ♥

Alliw i jak smakuje

Moderna też nie mogę zrozumieć takiego straszenia. Ostro reaguję jak ktoś się tak odzywa do Roszpunki. Tak jak nie ogarnia mówienia do dziecka:nie idź tam bo tam jest bobok, ciemno-WTF a potem wielkie zdziwienie, że dziecko się strachliwe.

Demeter a jak się czujesz?
Mi się imię Robert kojarzy włoskim piłkarzem: Roberto Baggio

Stary 2014-07-01, 09:50   #1199
Moderna
Zakorzenienie

No i w koncu jakie ten wynik meczu, co?
Stary 2014-07-01, 09:52   #1200
BYou
MBZ♥

Cathlyn, mój Mąż zamówił teraz 3 kg borówekbędzie smakowaniebo te hamerykańskie Zosia lubi

Trolla zdrowia!!!
Zosi psikałam odpowiednikiem tantum dla dzieci-podobało Jej się

Dragusiu to poszaleliście ze spaniem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości