![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
![]() Moderna S3 jest bezpłata tak jak wszystkie ekspresówki płatna jedynie jest jest A2 i A1 gdzie opłaty są pobierane przy wjeździe i zjeździe z autostrady ewentualnie na A2 w "nieprzebudowanych" miejscach pobierane są na trasie przy bramkach. BYou jak jedziecie S3 nad morze to przejdzeżdzacie koło mojego domku rodzinnego ![]() Pani ![]() ![]() Pakujcie się i wracajcie do dziadków. Scarlett a tak właśnie myślałam ostatnio o Tobie ![]() A Zosia to nam tutaj widzę jakieś figle psoci bo żeby nie pić oj Zosieńko ![]() ![]() Demeter ![]() ![]() ![]() Kasia a z tą twoją pracą ![]() ![]() ![]() A randka będzie? ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-06-30 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() J. po powrocie znad morza też ciągle pod drzwiami siedział... albo pod balkonem... Ja jako dziecko też po każdym wyjeździe stałam pod drzwiami.. Jednak dziecko się przyzwyczaja do swobody, ciągłego przebywania na powietrzu i różnych atrakcji typowych dla danego miejsca.. Ale pamiętam jak mi było szkoda J., że siedzi pod tymi drzwiami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Oliwka
- a bedzie randka bedzie ![]() ![]() moze ze sniadaniem ![]() Nioo jutro ide na zamkniecie srode mam wolna :-/ haha A potem od czwartkudo niedzili pracujaco. Mnie wnerwialo gadanie mojego taty - a jadl, pampek duzy trza przewinac ( ale ani razu tego nie zrobil ) a jak dawalam mu po troszeczku bo nie chcial Milus zjesc obiadku na Raz - to gadal - tyle mu dajesz jeszcze zgrubie ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |||
Zakorzenienie
|
hello! My may w domu armgedon...ale w 80% s[akopwani,Kacper ,nmiej zaklastarzony, Tż wczorasj z temp dzis juz nie,czekamy do wieczora jak nie skoczy-jezdziemy,jak skoczy przekladamy na jutro lub pojutrze, bo za daleka trasa na 38 stopni goraczki.U nas K zaczyna co raz więcej gadac...Osttani hicior:
-Kacper, coś śmierdzi?kto zrobił kupę? -pupa ![]() QUOTE=achna79;47091870]Dobry wieczór ![]() E tam nie ma ![]() ![]() ![]() Tż stwierdził, że on jednak chce na wakacje. Na 4 dni coprawda ale zawsze ![]() ![]() D[/QUOTE] My od znajomej znajomych wynajmujmy mieszkanie 2 pokoje za 35zł/doba:d wiec prawie darmo...ciekawe tylko jakie warunki beda, spytałam tylko czy odkurzacz jest, zeby katar odciagac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |||
Zakorzenienie
|
hehe, oni już chcą. i to tak natarczywie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak babcia sepleniła, albo mówiła np. na mnie "MEma" albo na jedzenie "am", to bezczelnie poprawiałam ("babcia chciała powiedzieć, że..."). ale wszystkich tak poprawiam. w nosie mam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tekst ![]() ![]() Taniochaaa rewelacja... my już nie jedziemy do Darłowa :P jednak góry :P we wrześniu ... z t. ![]() ![]() ![]() Klucze się znalazły... tż miał ![]() Udanego wypoczynku ... pozdrów Darłowo ode mnie :d i morzee ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
pozdroowie!
Manatki spakowane, my powoli się tez zbieramy, K. niedawno zasnął teraz Go jakoś przetransportować...w koc chyba owine i do fotela, a co... No pupa to juz mowil K. od jakiegos czasu, obok mamy, taty, baby, i kilku zlepków 2 sylab jak mu wyszło- widocznie wazna rzecz;p szkoda, ze nie łydka i geba;p A teraz jak zrobi i sie Go spytam kto zrobił to odpowiada tak własnie;p tzn 3 razy tak sie zdarzyło;p No i wprowadził do swego słownika "bach" i wszytsko leci ze stolika;p, co by słowa na wiatr nie rzucac;p bierze kiażkę i mówi "cita" chyba, w sensie,. że Kacper czyta i kilka innych. Do Zosiek mu daleko, ale dojrzewa mi syn ![]() Dobra lece, aby tylko szczesliwie dojechac i wrócic, reszta bez znaczenia, aby tylko bezpiecznie, zdrowo i we trójkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Moderna mam identycznie jak Ty jesli chodzi o granice. Czasami są. Moze np rozrzucic z szuflady swoje skarpetki, ale jak gdzies wychodzimy to nie mam na to czasu i walcze zeby tego nie robil. Takich sytuacji jest mnostwo. Gdy podchodzi do komputera to mowie nie wolno, jak poslucha jest ok, a jak nie poslucha to najczesciej wygrywa tym bardziej ze wysyla czarujace usmiechy znad klawiatury...
![]() Jednak przez ostatnie dni gnebi mnie mysl ze za wiele pozwalam i nie umiem go "utemperowac" bo ciagle sobie tlumacze ze jest maly, nie rozumie i potrzebuje stymjlacji zeby sie rozwijac, a ze w mojen szafie to juz moj problem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
MBZ♥
|
Klementyna bezpiecznej podróży, udanego wypoczynku
![]() A Kacper rządzi ![]() ![]() Achna, oj tam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1183 | ||||
Zadomowienie
|
super
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() naprawdę niektórzy są niereformowalni Cytat:
![]() zgadzam sie w 100% Cytat:
![]() ![]() fiu fiu ![]() ![]() szerokiej drogi, obyscie szczęśliwie dojechali ![]() Achna, dobrze że się klucze znalazły. Teraz to trzeba uważać, ja ostatnio znalazłam w lodówce swoje. J. je tam włozył ![]() ![]() Ależ wczoraj Kostaryka dała czadu. Poległam na dogrywce, dziś rano karne oglądałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Rozeznanie
|
Hej
Dzisiaj L, drzemkę miała 45 min ![]() Oczy mi sie kleją, więc się nie rozpisuje Dzięki za kalendarz, zamówię z uwolnij kolory, sprawdzalam na ich stronie, sa dostepne kalendarze. Program mieli fajny, bo robiłam przeciez u nich fotoksiazke/album i oczywiscie zapomnialam. Padłam z tekstu Kacpra ![]() Achna Dobrze, że klucze się odnalazły moderna kasia dzięki za wytłumaczenie już rozumiem, a jak to wygląda prawnie - jak w przypadku Kasi, że ma mniej godzin niż na umowie? Co w takiej sytuacji? pani Twój T to mówi sporo ![]() A co do t. Moja też sepleniła do L. raz coś powiedziałam delikatnie, nie obraziła się, ale powiedziała coś w stylu - no tak, widzę, że Ci przeszkadza jak tak mówię. Wytłumaczyłam czemu i ok. Ale czasami jeszcze jej się zdarzało.
![]() |
#1185 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mikołaj też mówi bach i też słowa swe wprowadza w czyn ![]() "cita" ![]() podglądanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Szczerze?? Nie lubie inoxu ![]() ![]() Ja jestem za Algierią ale pewnie im się nie uda (jak ja bym chciała się zdziwić ![]()
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
moderna
widziałam filmik, wow ! ![]() alliw klucze w lodówce? :P Moja wszędzie jedzenie chowa - chleb w koszu z zabawkami, w szufladach. I dołączamy do grona borówkożerców ![]() Fajnie je borówki - bierze całą do buzi, memła, krzyczy o następną i jak jej daje nast., to wypluwa skórkę z tamtej. ![]() I jeszcze pożalę się na koniec - nie chce jeść w krzesełku/ przy stole/w jednymmiejscu. NIe chce być karmiona. Albo sama albo nie je - i wrzask i wściekłość i rzucanie nogami. Dzisiaj uległam - zjadła całego banana i 3 truskawki. Ale musiała sama trzymać w ręce, chodzić po pokoju. Na szczęście tylko bodziak ucierpiał starcie z truskawkami (nie wypuściła z ręki truskawy)
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
Tasia dzieki za ksiazke
![]() Liwki Misia go uwielbiala wiec zalezy od dziecka Demeter cudnie ze juz ruchy czujesz! Pani aaa Michas opowiada!! Szok... ![]() Klementynka Pupa wow ![]() Dziewczyny jak wasze dzieci lubia pic ze zwyklych butelek (K. kocha) to polecam kupic wode smakową Kubusia (mozna wylac) i zostanie wam butelka niekapek, siostra mi polecila i K. z niej pije. Kamil gada tak malo... do puki nie czytalam forum to myslalam ze ok. Ale obiecalam sobie ze do 3r.z nie bede sie spinac i mam nadzieje wytrwac przynajmniej do 2r.z w tym postanowieniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
cathlyn nie wiem, jak u Kasi,bo ona ma sporo tych godzin.. natomiast u mnie minimum okrslone bylo na 10 godzin, i nawet gdyby pracodawca nie mogl mi tych godzin tygodniowo zapewnic, to musialby wyplacic bez przychodzenia do pracy
![]() U nas byl tez okres, ze M. nie chcial wysiedziec w krzeselku - ale on chcial po prostu sam jesc - zebym mu dala lyzke czy widelec - i on sobie miesza w tej swojej misce i probuje - od tamtej pory juz ladnie siedzi i je ![]() I jak tam Niemcy, wygrali? Chyba tak, bo w nocy jakis duren zatrabil tutka dwa razy (i obudzil mi malego)- wyglada na to, ze Niemcy wygrali, co - 1-0 (pierwsza tutka na gola, druga na wygrana ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Luna ja tam na razie tez nie robie sobie spinki z mowieniem (tym bardziej, ze jestesmy dwujezyczni) - nawet mama nie mowi, no tzn. czasem nadal takie mamammmamaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- panika nienoszenie tylko dla noszenia to Wasz wybor i go szanuje ![]() ![]() ![]() ja nosilam bardzo duzo, zwlaszcza w okresie noworodkowym, by dziecko czulo bliskosc, pozniej jak chcial siedziec to siedzial, teraz jak chce chodzic to chodzi - ja tylko zawsze jestem w poblizu, jak chce na rece to go zawsze biore i nosze ![]() ![]() M. jest ostatnio na spacerach dosc wrazliwy na odglosy, jak ktos cos wierci, cos buduja w oddali, pracuje koparka, to pokazuje zawsze w tamta strone i cche na rece -jest ciekwy, ale boi sie, a u mnie czuje sie bezpiecznie, jak przechodzimy obok to az sie wtula we mnie i trzyma kurczowo - dlatego niektore odcinki tez nosze ![]()
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, że jesteś zwolenniczką RB. i też szanuję Twój wybór ![]() jak dla mnie w noszeniu dziecka non stop jest coś nie zdrowego i naprawdę nie wiem czyją potrzebę bliskości się w ten sposób zaspokaja ![]() pewnie to też nasze doświadczenia wpływają na sposób postrzegania "metod". wg mnie podłogowanie jest super ważne dla niemowlaka i jest to jedyna droga do prawidłowego rozwoju. ale też mój syn był dzieckiem, które potrzebowało pomocy w rozwoju motorycznym. ![]() ![]() poza tym on sam się potrafi przytulić czy tak czy inaczej zamanifestować swoje potrzeby. jednak to już duży dzidziuś ![]() a z tego "mammamamama" tylko krok do świadomej "mamy" ![]() ![]() ![]() Oliwka, szczęśliwej podróży! odezwij się jak dotrzecie na miejsce! Bzinia, jak pogoda? jak Hania? jak Ci się widzi polskie morze? Kasia, jak randka? Alliw, jak emocje piłkarskie? w całym domu pachnie kiszonymi ogórkami (koper+czosnek)... dla mnie to zapach początku ciąży, I trymestru. i jest w nim wszystko... ale przede wszystkim olbrzymi strach. obłęd jak woń potrafi działać na pamięć... 2 lata temu zmajstrowaliśmy Torresiątko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
MBZ♥
|
Pani, mi się z ciążą-testowaniem to Mielno się kojarzy. Do końca życia zapamiętam zepsuty test, potem cienia cienia kreski i wypuszczenie lampiona ze światełkiem za pomyślność na kolejne miesiące
![]() Noszeniu dla noszenia też jestem przeciwna bo to się czasem kończy ćwiczeniami-maluch kiepsko sobie radzi na podłodze. Zosia jest przytulasem ale potrzebuje tego na unos momentos i leci dalej ![]() Moderna, nie bierzesz wózka na spacer?? ![]() Alliw poszłaś spać czy oglądałaś? ![]() Kasiaaaaaaaa jak randkos? ![]() Lunka znam ten patent tylko przełożyłam ten korek na mniejszą butelkę, też po jakimś kubusiu ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-07-01 o 09:24 Powód: ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie dotrwalam, poszlam spac. Ale widze ze sie dzialo bo 3 gole w dogrywce. ![]() Moje dziecko wlasnie zajada kanapki z pasta jajeczna by BYou ![]() Ja Janka na poczatku nosilam, ale nieduzo, tyle tylko zeby uspokoic, czasem ukolysac gdy nie mogl zasnac. Na spacerach tez zawsze w wozku byl (bralam na rece tylko w sytuacjach kryzysowych, a tych na szczescie bylo niewiele). Nie wyobrazam sobie teraz dzwigac prawie 11kg klocka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
oliwka gdzie jedziecie na wakacje? udanej podrozy!
![]() BYou na krotkie spacery (tzn. takie po okolicy, polgodzinne czy godzinne) chodzimy bez wozka, natomiast na zakupy czy jakies dalsze wypady zabieram wozek ze soba ![]() alliw hehe.. ale czasami zdarzaja sie sytuacje, gdzie dziecko trzeba poniesc - M. jak sie boi i wdrapuje mi na rece, to przeciez go tak nie zostawie, oprocz tego ja mam silna potrzebe reagowania na potrzeby dziecka i zawsze tule(nosze jak ma taka potrzebe ![]() i mimo, ze duzo malego nosilam (bo w sumie pierwsze 3 -4 miesiace traktowalam jak czwarty trymestr ciazy) to znalazl sie tez i czas na lezenie na podlodze i cwiczenie miesni - M. ladnie sie rozwinal motorycznie, oprocz tego mimo noszenia jest bardzo samodzielny - ma silna potrzebe eksploracji i pozawania swiata - chociaz ma tez swoje strachy, jak np. duze pracujace pojazdy, czy tez i niektorzy obcy ludzie - ale to wedlug mnie z noszeniem nie ma nic wspolnego. Nosic go teraz nosze malo - M. chce sam biegac, ale gdy zdarzaja sie sytuacje niepewnosci, strachu to wdrapuje mi sie w objecia ![]() ![]() a dzis na spacerze widzac rower zabralam dzecko ze sciezki i stanelismy na boku, to dziadek z roweru krzyczy :no, bo cie zabiore! ![]() ![]() ![]()
#1193 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
To prawda, cudne uczucie te kopniaczki ![]() Cytat:
![]() Jak dziewczynka to Wiktoria a chłopczyk jeszcze nie na 100% ale Robert. Wróciłam od gina, mam się nie nastawiać na to ale w 60% dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzis pospalismy do 10 z godzinna przerwa od 7 do 8 wiec czas na sniadanko ![]()
![]() |
#1195 |
Rozeznanie
|
panika co do podejscia babci to sie faktycznie zdziwi jakjej kiedys przyłozy wnus; zreszta dzieci szybko się orientują co przy kim mozna wiec ja juz sie takimi rzczeami bardzo nie przejmuje-np przy babci moja 4 latka ma niedowład rąk i chce zeby ją karmić i babcia karmi, alez prosze; ja nie mam czasu i ja karmic nie bede; chociaz bicie to troche juz z innej bajki...
tylko pamietam seplenienie mnie tak denerwowało ze juz nie wytrzymywałam, poporawiam tez przy dzieciach jak mówią dziadkowie lub tż akcje typu "cofaj sie do tyłu" albo "poszłem", i mój hicior "pisze" borówki u nas narazie nie papu ale to była dopiero z 5 próba ![]() rany to już 2 lata są z nami? ![]() mam katar w jednej dziurce i pobolewa mnie gardło buuuuuu, własnie dostałam od syna tanum verde strasznie mu sie podobało jak psikam sobie do paszczy, ciekawe czy byłby taki zadowolny jak jemu bym psiknęła ![]()
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
panika haha turlac noga
![]() no ale powaznie, to nawet nie pomyslalam o tym, ze moglabys dziecka w ogole nie podnosic ![]() z bliskoscia to na pewno i mama ma potrzebe bliskosci, wiec sa one na pewno zaspakajane obopolnie - ja np. bardzo tego potrzebowalam, dlatego tez sie na to zdecydowalam, bo nie ma nic gorszego niz sie do czegos zmuszac, czego sie nie jest zwolennikiem ![]()
![]() |
#1198 |
MBZ♥
|
Alliw i jak smakuje
![]() ![]() Moderna też nie mogę zrozumieć takiego straszenia ![]() ![]() Demeter ![]() Mi się imię Robert kojarzy włoskim piłkarzem: Roberto Baggio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
No i w koncu jakie ten wynik meczu, co?
![]()
#1200 |
MBZ♥
|
Cathlyn, mój Mąż zamówił teraz 3 kg borówek
![]() ![]() ![]() Trolla zdrowia!!! Zosi psikałam odpowiednikiem tantum dla dzieci-podobało Jej się ![]() Dragusiu to poszaleliście ze spaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.