|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Katie - to szybko poszły wam te dwa ząbki
![]() mojej kuzynki córeczce wyskoczył jeszcze przed ukończeniem 3 miesiąca Magnusia - Kacper też bezzębny
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziewczyny śliczne te wasze pociechy Ja zaczynam 35 tc ale pewnie to normalne na tym etapie ![]() Mi się chyba włączył syndrom wicia gniazda ,wczoraj razem z mężem zrobiliśmy porządki w naszej wielkiej szafie spakowałam 4 reklamówki ubrań i innych rzeczy do wyrzucenia , umęczyłam się okrutnie ale za to jaka byłam z siebie dumna ![]() dzisiaj zabieram się za porządki w komodzie oraz za pranie Kolega mi dziś powiedział ,że nie widać po mnie ,że to 8 miesiąc i wyglądam jak w 5 tym bardziej ,że ja się czuję jakbym miała lada moment na porodówkę jechać wg mnie mam spory brzuch i już mi momentami zaczyna przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu ,wczoraj nie mogłam się z wanny wygramolić
|
|
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Niki- pokaż brzusio
kurcze to jeszcze tylko kilka tyg i będziecie w komplecie... ale to zleciało. Nie wiem czemu, ale wasze ciąże lecą mi szybciej niż moja... :P A jak sie czujesz? Co z ciśnieniem?My wczoraj byliśmy na zabiegu podcinania wędzidełka podjęzykowego... Jechałam tam cała w strachu, ale okazało sie ze nie było tak źle. Cały zabieg trwał może 3 min, a Malwinkę miałam cały czas na kolanach. Ibum przez 1 dzień i ma być dobrze ![]() A to fiu bździu mojego skarba: https://plus.google.com/photos/11057...9418977?sort=1
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty miałaś problemy z cukrem czy coś pomyliłam? każda z nas miała takie obawy czy sobie poradzi z takim maleństwem, ale wierz mi i to samo powie ci każda mama - dasz sobie radę i z każdym dniem będziesz robić to coraz pewniej Katie - cudna Malwinka. Cieszę się, że zabieg szybki.... A zaczyna ci może raczkować? |
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zdjęcie brzuszka wrzucę jak się go dorobię
prawdę powiedziawszy to mam tylko jedno zdjęcie chyba z 24 tygodnia ,ale jutro wybieramy się nad wodę więc może mąż mi cyknie jakąś fotkę to wrzucę ![]() Cytat:
Malwinka śliczna Ja się czuję nawet dobrze ,co prawda czasem już mi coraz ciężej i czuję się momentami zmęczona moim "stanem" i tym ,że nic nie mogę zrobić a najchętniej to wysprzątałabym cały dom i przekopała ogródek ale to jeszcze kilka tygodni i będę miała aż nadmiar zajęć ![]() z ciśnieniem ok , unormowało mi się ładnie i mam w granicach 125/70 jak dużo pochodzę to dochodzi mi do 130/70 więc jest w porządku Cytat:
tak test obciążenia glukozą wyszedł mi lekko powyżej normy ,więc trzymam dietkę i mierzę cukry w środe byłam w poradni diabetologicznej i lekarz zadowolony z moich wyników nawet popełniając czasem małe grzeszki cukier mam w normach Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-06-27 o 16:05 |
||
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Niki-- dawaj fotkę brzuszka
Nie martw się poradzisz sobie doskonale. Każda z nas miała takie obawy ![]() Katie-- Malwinka jest cudowna My dziś byliśmy na szczepieniu. Adaś chwilkę popłakał ale cycuś skutecznie ukoił ból i cierpienie
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - strasznie się cieszę, że wszystko masz pod kontrolą
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Magnusia - dzielny chłopak cycunio jest dobry na wszystko
|
|
|
|
#3398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - to racja, w ciągu jednego dnia wiele może się zmienić
pewnie lada moment będziesz za nią biegała ja już na Kacpra też ciągle muszę uważać, bo mam taką piankową matę i ciągle mi z niej spełza te kocie grzbiety są strasznie śmieszne, Kacper też tak robi, tylko wtedy zazwyczaj kładzie twarz na macie ale ta mała pupka w powietrzu to fajny widok ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Magnusia - twój Adaś kończy dziś 5 miesięcy prawda?? kiedy to zleciało? |
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak- wczoraj skończył Nie wiem kiedy to zleciało- strasznie szybko czas mi leci teraz.Adaś też tak pełza- to jest styl twarzowo-dżdżownicowy. Wygląda jak jakaś larwa
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - też tak pada twarzą w dół? hahah a robi foczkę? czyli ręce i nogi w górę i tak jakby latał? i jeszcze obracanie się jak wskazówka zegara
![]() w ogóle to nam Kacper wczoraj odwalił numer: Pojechaliśmy do znajomych, Kacper w aucie zadowolony, gaworzył. Wzięliśmy go z fotelikiem, położyliśmy w salonie, zaczęliśmy siadać, a on w płacz, ale taki smutny płacz, nie na jedzenie, nie żeby go coś bolało. Jakby się przestraszył, albo bał czegoś, bo łzy mu leciały. Nie wrzeszczał tylko płakał, a on rzadko tak płacze.... nie mogliśmy go uspokoić... i co już myślałam, że będzie dobrze to ten znów podkuwkę robił i płakał... po godzinie oczy całe czerwone, w końcu tż go jakoś utulił i po tym płaczu po prostu padł... pospał w bujaczku z 30 min, obudził się i znów to samo, więc zwinęliśmy się, w aucie płakał jeszcze max 3 min, a potem zaczął się uśmiechać, znów gaworzyć... coś chyba tam mu nie pasowało, tylko co?? |
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Kacperek może się przestraszył obcego miejsca?
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ale aż tak długo?? bo mógł się wystraszyć, ale on w sumie nie przestawał płakać, a jak przespał się to znów podkuwka i ten płacz... ostatnio byłam z nim u koleżanki i bawił się normalnie, rozglądał i w ogóle... normalnie zagadka
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
może mu znajomi jakoś nie podpasowali albo coś w domu- np jakiś obrazek czy stolik
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - przeczytałam wczoraj taką ciekawą informację, że dziecko wszystkie bodźce odbiera z taką samą siłą... i np. zapachy, głosy jednakowo intensywnie, potem w starszym wieku to już zanika, a oni mieli lilie w domu, które jakby nie patrzył pachną bardzo intensywnie... albo po prostu nie lubi naszych znajomych hahah
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgoś jak Kacperek sypia teraz? U mnie Adaś marudzi przy zasypianiu wieczorem, nie chce zasnąć mimo, że jets zmęczony. Jak już zaśnie to śpi niespokojnie, przebudza się, pokwękuje, macha łapkami. Pytałam wczoraj pediatrzycy i powiedziała, że to mogą być zęby no i emocje zebrane w ciągu dnia. No i jeszcze mam pytanie odnośnie siusiaczka- jak pielęgnujesz? Przy kąpieli odciągasz skórkę czy nie?
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - u nas Kacper ogólnie słabiej śpi. Jakiś miesiąc temu pisałam, że położenie go do łóżeczka to była masakra, teraz jest troszkę lepiej, ale w nocy (i tak ma od urodzenia) budzi się od kilku do kilkunastu razy, wtedy marudzi, popłakuje. Między 2 a 4 miesiącem było lepiej, ale przez ten ostatni znów się pogorszyło, więc w nocy budzi się kilkanaście razy. Zdecydowanie lepiej mu się śpi ze mną, ale wtedy ja nie śpi, więc jak go nakarmię to staram się przenieść do łóżeczka, a wtedy za 15-20 min znów muszę podejść, przytulić. Drzemki to max 30 min, ale ostatnio położyłam się z nim i spał dłużej, a wczoraj wszyscy we 4 (bo z Kotkiem Beniem) spaliśmy prawie 3 godz
![]() a zauważyłaś czy jego dziąsła są spulchnione? Kacper raczej nie ma, ale tak na siłę pakuje wszystko do buzi, że czasami boję się że smoczek połknie bo bokiem go wkłada hahah podczas kąpieli naciągam siusiaczka, ale tylko delikatnie, żeby sprawdzić czy tam mu się jakiś brud nie zebrał, na naciągam ogólnie, ale widzę, że ta dziurka mu się powiększa... na razie zostawię jak jest. dziś byłam na wizycie u lekarza bo Kacper jak nie brzuszek to znów problemy z kupką. Ostatnio ma dużo śluzu... ja nic mlecznego nie jem, a wszystko wygląda na biegunkę. Nie jakąś częstą, ale wszystko wsiąka w pieluszkę, a jak coś zostaje to głównie śluz... no i pani doktor zaniepokoiła mnie jego ciemiączkiem - jest dość małe (sama się kiedyś nad tym zastanawiałam bo wydawało mi się małe) no i mamy specjalne skierowanie do szpitala, żeby się upewnić że wszystko jest OK (bo tutaj wizyty są u lekarza ogólnego). No i jak zwykle mam stracha... powiedziała mi też że na razie się nie martwić, ale wyciągnęłam od niej info, że czasami robią operacje, jak za wcześnie zrośnie się ciemiączko. |
|
|
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny szukam nosidełka dla antosia, najlepiej takiego co można nosić dziecko z przodu ale i na plecach, polecicie mi coś?
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa - w takim wieku tylko chusty, ewentualnie mei tai - ale na ten temat też słyszałam że różnie, (czyli od momentu kiedy dziecko samo siedzi) bo ogólnie nosidełka powinno się używać dopiero od momentu kiedy dziecko samodzielnie siedzi.
Ja mam chustę tkaną nati baby - jest super można używać od urodzenia, bo nie obciąża mięciutkiego kręgosłupa dziecka. Może się wydawać, że ciężko się wiąże, ale kwestia kilku razy
|
|
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam marsupi i jestem zadowolona. Nie chcesz w chuście nosić? ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Dla takich maluszków albo chusta albo ergonom- żadne wisiadełka na kroczu. Ergonomiczne mają pozycje żabki więc i kręgosłup i stawy są bezpieczne Ja Adasia pierwszy raz wsadziłam w nosidło jak miał jakieś 3 m-ce.
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
marsupi
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - w niektórych źródłach znalazłam, że MT jest też dla noworodków, zresztą kobietka która je stworzyła, nosiła swoje maluszki od urodzenia...jednak pewności nie mam, ale co do chusty to jest super!
to my jakieś 2 miesiące temu, to pierwsze wiązanie, więc nie jest do końca poprawne ![]() https://www.dropbox.com/s/a4t9hn5oka...2015.30.41.jpg dziewczyny zadzwoniła do mnie pani doktor, powiedziała że jeszcze raz posprawdzała dokładnie i to ciemiączko może zamknąć się nawet w 4-tym miesiącu a Kacper ma 5 więc wszystko jest dobrze.... ludzie jaka ulga .... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-07-01 o 13:41 |
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!
|
|
|
#3414 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
kupiłam tulę, plus wkładkę dla maluszka żeby móc używać już teraz. Kupiłam w niedziele okazyjnie bilety do paryża na wrzesien i dopiero teraz mnie oświeciło że coś takiego istnieje i przy trzech psach przyda mi się nie tylko na wyjazd.
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa - lecisz ryanairem? duzo teraz udogodnien... a zreszta zawsze mozesz wziac wozek za free
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza kaszka dziś poszła
moje pazerne dziecko nie potrzebowało nawet śliniaka- łapał za łyżkę i do dzioba pchał a paszczę otwierał tak szeroko że hej
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ja miałam zamiar dać mu jutro z okazji 5-ciu miesięcy. Jaką kaszkę dałaś? na jakim mleku robiłaś? w jakich proporcjach?
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- mam wrażenie, że Kacper też będzie chętnie jadł łyżeczką, bo wszelkie kropelki pięknie wsuwa z łyżeczki, a podobno czasami jak dziecko nie jest jeszcze gotowe to ma odruch wypluwania - ale jak będzie to zobaczymy ![]() i brawa dla Adasia! |
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Produkty Holle są bez cukru, syfu, zagęstników i z rolnictwa ekologicznego. Na mleku nie robilam bo Adaś nie je mm. Zrobiłam na wodzie na oko- tak aby konsystencja była półpłynna ![]() Jakby na wodzie nie chciał to bym mleka swojego dolała trochę A Ty jakie kaszki chcesz dawać Kacperkowi?
|
|
|
#3419 |
|
Rozeznanie
|
Wizzairem lecimy, wózek bierzemy ale nosidlo napewno się też przyda.
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ja na poczatek dam mu Sinlac bo jest dla tych uczuleniowcow, jest bez glutenu i bialka mleka krowiego i sojowego i rozciencza sie z woda (do wczoraj nie wiedzialam bo myslalam ze trzeba bedzie mleko) za jakis czas planuje kleik ryzowy. Ja na razie produktow pszenicznych nie chce wprowadzac bo podobno z glutenem warto wstrzymac sie nawet i do 1 roku zycia. Nie wiem.czy tyle mi sie uda ale chcialabym
![]() Gawa - to super. Paryz jest swietny. Na dlugo lecicie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

ale pewnie to normalne na tym etapie 

16.06.2012 

może się przestraszył obcego miejsca?
super!