|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
UŁ finanse eksoc czy wz ?
Witam. Jestem tegoroczną maturzystką
![]() Przeglądałam programy, które różnią się od siebie niektórymi przedmiotami. Proszę o odpowiedź, na co lepiej się zdecydować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: UŁ finanse eksoc czy wz ?
Zacznijmy od tego że fir na eksocu to typowy fir, a finanse i inwestycje to tak nie do końca czysty fir bo tam to raczej inwestycje, akcje, obligacje [oni mają tylko podstawy rachunkowości] i tym podobne ot pod analityka prędzej. Jest też sama rachunkowość na WZ i ten plan zajęć sobie poprzeglądaj i zestaw z firem z eksoca jeżeli interesuje cię bardziej rachunkowa strona
![]() Jak coś to pytaj!
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zwróciłam uwagę na rachunkowość na wydziale zarządzania. Może ktoś na wizażu studiuje i może się wypowiedzieć? Ewentualnie może ktoś z ek-socu z FiRu? Każdą opinię chętnie wysłucham, samo przeglądanie planów jednak niewiele mi daję, zwłaszcza, że czytam sobie o jakichś podstawach czegoś tam i myślę 'pewnie taki zapychacz', a później czytam opinię i się okazuję, że to jeden z bardziej problematycznych przedmiotów w semestrze. Może jakiś student by się tutaj znalazł?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No właśnie bardziej interesuje mnie droga do analityka finansowego, ewentualnie bankowość. Stąd moje wątpliwości co do wyboru kierunku. Rozumiem, że finanse i inwestycje powinny mi bardziej odpowiadać?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Ja siedzę na rachunkowości, jak masz jakieś pytania to pisz, bo tak ciężko trochę mi pisać o wszystkim i niczym konkretnie jednocześnie
![]() BTW podstawy zapychaczem i ciężkie? Masz na myśli przedmiot z wz? Z podstaw w nazie była tylko rachunkowość i zarządzania. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Moduł to moduł, wybierasz sobie i się z niego uczysz, specjalizacja czyli jakaś wąska dziedzina z całego działu. Osobiście bym powiedział że moduł to taka podspecjalizacja na wz.
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-07-01 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mając porównanie ze znajomymi którzy tam studiują to dziekanat nie za ciekawy, wydział jak dla mnie jest pokręcony i łatwo mi się tam zgubić, nie chcę się wypowiadać o poziomie na eksocu bo nie byłem na żadnym wykładzie. No a WZ to WZ na moje panie z dziekanatu nie mogę narzekać bo miłe i pomocne czyli coś co nie często się zdarza, wydział jasny i przejrzysty blisko BUŁy, nie da się w nim zgubić, no i poziom wbrew pozorom na rachunkowości jest wysoki. Koordynatorem kierunku to jest Pani profesor która miała wkład w tworzeniu jakiejś ustawy czy cośale nie pamiętam nazwy, no i jest mega pozytywną osobą, ale o tym na wykładzie i egzaminie ![]() Co do atmosfery - i tu i tu jest specyficzna i wiele się dzieje - koła, konferencje itp. ale tylko na WZ jest balonowy deszcz nagród.
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-07-01 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź.
![]() Jeśli się dostanę, myślę, że jednak padnie na WZ ![]() Teraz tylko czekać na wyniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę straszyć bo i tak UŁ bierze w reguły więcej jak limit, ale mając porównanie z rokiem poprzednim to jest zapisanych o jakieś 50% więcej
![]() Ale trzymam kciuki że ci się uda dostać tam gdzie będziesz chciała i że sie zobaczymy na korytarzu w październiku ![]() Swoją drogą jest wątek stricte dot. UŁ warto tam zaglądać żeby się dowiedzieć różnych ciekawostek ![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie się odezwę, ale jak już sama się zastanowię co ja właściwie chcę. Wbiłam sobie do głowy gospodarkę przestrzenną na PŁ, ale po maturze nie wiem jak to będzie z dostaniem się tam, dlatego zaczęłam myśleć o uniwerku, tak w razie czego. Ta gp na eks-socu jakoś średnio do mnie przemawia, biorę pod uwagę tą ng i za, a teraz zastanawiam się nad FiRem albo samą rachunkowością jeszcze. W ogóle już ostatnio to bardziej się przejmuję rekrutacją uniwerku niż polibudy ![]() Edytowane przez xniji Czas edycji: 2014-07-01 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
maacieek
Wysłałam ci waidomość dotyczącą tego wątku na priv, dotarła? ![]() pozdrawiam, Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.