|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
Dzień dobry leżę w łóżku i nie chce mi się wstawać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
cały pobyt na wsi ani razu nie było , plamień też już nie ma, nawet kilka razy było delikatne ![]() Tylko dziś pojechałam na pobranie krwi bo przed wizytą robię morfo i mocz, no i z rana musiałam wypić wodę na czczo zeby krwi przybyło no i od razu wymiotowałam, i najgorsze ze w drodze powrotnej w samochodzie też dobrze ze woreczek miałam w torebce bo inaczej to nie wiem,.. ale ogólnie jest ok ![]() Nadrobiłam Was ale tyle pisałyście (jedyne 30 stron miałam do nadrobienia) że zapamiętałam najważniejsze- czyli która urodziła ale widzę po podpisach ze już kolejne porody się zblizają
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Jagacia, w koncu jestes..
Widzisz, musisz na wsi mieszkac.. To bedziesz sie lepiej czuc.. ![]() U mnie dziewczyny, nadal samopoczucie do Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łoo bidulko tez Cię tak męczy jak mnie męczyło.... Nie masz jakiejś rodzinki na wsi która moglaby Cię na ten I trymestr przygarnąc?
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
jagacia heeej
![]() Wiesz co, to chyba nie ma znaczenia. Wszyscy mówią, że po I trymestrze będzie lepiej. U mnie pierwsze dwa miesiące były w miarę ok, a w trzecim sie zaczęło i teraz jest 14 tydzień i jest masakra
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
Jagatka wróciła, super
ale to dobrze, jak się tam lepiej czujesz God, no to nieźle się zabraliście oby tylko do porodu zdążyć Jul, kciuki za szczepienie A ja się trochę rozczarowałam... Dzisiaj w końcu przyszła do mnie zamówiona pościel. Kupiłam u tego samego sprzedawcy co koleżanka, bo ona jak zamawiała jakiś miesiąc-dwa temu, to zrobiła zakupy na 150zł i dostała w prezencie organizer na łóżeczko i ochraniacz do łóżeczka. Ja zrobiłam zakupy na ponad 300zł i nie dostałam w gratisie nic a się trochę nastawiłam na prezent, choćby głupią czapeczkę...
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widzę wieś Ci służy... super że już jest lepiej jezu skleroza ciażowa dopiero jak napisałas o wynikach to sobie przypomniałam o tym że też muszę zrobić... i zapomniałam o tym głupim soku z buraka
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie ma to jak moje lozko.. ![]() Cytat:
Wytrzymasz.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wymiotujesz? Ja to w tym I trym schudłam 2 kg przez te mdłości, pod koniec przybrałam z 1,5 znowu, i teraz waga stoi, brzuszka raczej nie widać, jak ktoś nie wie o ciąży to pomyśli że mi się przytyło a mania co fotkę pokaże to większy brzusio, taki śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spadła Ci hemoglobina ze musisz soczek pić?
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety z miesiąca na miesiąc mam tendencję spadkową jeszcze w normach ale lepiej by było trochę podnieść ten wynik
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Jagatka, witaj
Dobrze, że pobyt na wsi Ci posłużył Mąż też skorzystał ;-) Meire, dalej kiepsko się czujesz?
|
#3402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak tam malutka?
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
meire chyba nie ma reguły, masz rację
![]() jednak oby dolegliwości szybko nam minęł ![]() jagatka wymiotowałam kilka razy. najgorsza była niedziele, bo z rana mnie zmuliło i wymiotowałam, a później mdliło mnie cały dzień. Wczoraj mnie mdliło, a dziś rano wymiotowałam. Póxniej mnie mdliło, a teraz znów/dalej głowa boli ![]() Ja od początku przytyłam 2,5kg, ale tak jak mówię nie wymiotuję, tylko mnie mdli. A nawet jak mnie mdli, to czuję głód ![]() u Ciebie 17 tydzień, czy masz niezaktualizowany podpis? u mnie 14 się kończy i już mam troszke brzuszek, ale w sumie tp podobnie jak u Ciebie - jak ktoś nie wie, to pomyśli ze przytyłam ![]() kicia pamiętaj o tych burakach ![]() Nie moge się dziś ogarnąć w pracy. masa roboty czeka, a ja nie wiem co mam zrobic.
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc współczuję... Tak, 17. tydzień, jutro zaczynam 18sty troszkę brzuszka mam, ja widzę że jest większy i inny, w spodniach mi ciasno, ale ogólnie to nie wiem czy ktoś na ulicy mógłby stwierdzić że to ciąża W ogóle to... pojawiły mi się rozstępy na piersiach zuken, teraz wiem co czułaś kiedy nam o tym też pisałaś już jakiś m-c temu kupiłam większy stanik bo było mi mega ciasno i teraz znowu powoli miseczka robi się za mała
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
oj to faktycznie
![]() Ja póki co noszę spodnie które były za duże, ale chce kupić chociaz jedne ciązowe. A co do rozstępów, to wiem coś o tym. teraz biust podskoczył mi o 2 miski, więc jest w rozmiarze sprzed diety (VI2013 zaczęłam diete) ale rozstępy mam jeszcze po tym jak kiedys przytyłam
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pocieszę Cię jak już się zaczęły robić to jedne bledną wychodzą nowe ja mam non stop nowe ale już się przestałam przejmować... gorzej że zrobiły się takie zwisy
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Jagacia jeszcze Cię tu przywitam
w końcu jesteś tęskniłam wiesz? ![]() Ja dziś była u rodzinnego po L4 na 4 dni. W pn wizyta to mam nadzieję mi przedłuży moja ginka i rodzinny mi o dziwo przepisał euthyrox jutro lub w czw idę na krew i m.in glukozę już się boję ![]() U nas brzydko. Deszcz pada... mąż zaraz do pracy idzie a ja będę się mopsować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Ja też w drugim trymestrze więcej wymiotowałam niż w pierwszym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz mam dosc.. ![]() A ja Twoja malutka??.. A starsza siostra ladnie sie opiekuje mlodsza??.. ![]() Mako, no obysmy sie nie meczyly za dlugo.. ![]() Jagacia, Ciebie tez dlugo trzymalo... Nie pocieszylas mnie.. ![]() Ja jutro ide na badania krwi, ale nie wyobrazam sobie wyjscia z domu na czczo, bo wtedy jest jeszcze gorzej.. Juz sie boje.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Meire współczuję, paskudnie Cię te mdłości męczą
![]() Jagatka witaj, może właśnie tego Ci trzeba było najbardziej - odpoczynku i niemyśleniu o problemach Juliette kciuki za dzisiejsze szczepienie oby poszło szybko, sprawnie i Bertuś później odreagowywał snem a nie płaczem! nas też to czeka, miałam iść w poniedziałek, ale z racji, że Mała dostała pierwszą dawkę dopiero w 4 dniu musimy odczekać jeszcze ![]() Załamana też właśnie słyszałam o tej oliwie do kąpieli, położna polecała bo Małej strasznie długo łuszczyła się sucha skórka na całym ciele, ale w końcu nie wypróbowałam I jak ta ziajka? Sprawdziła Wam się? Zastanawiałam się kiedyś nad nią, ponoć ma fajny prosty skład![]() A u nas dziś hit, Helenka wstała...0 8. Leniuch mały wszystko pięknie ładnie, byleby mi się laktacja nie zepsuła przez takie długie przerwy. Czy któraś z Mam przy karmieniu kp miała takie przerwy? I jak to wpłynęło na pokarm? Bo o ile jeszcze Mała jadła raz w nocy to było dobrze, ale coraz częściej przesypia do rana i sama nie wiem jak to wyjdzie...
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a nie możesz ściągać żeby zachować te mniejsze odstępy czasowe??
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my po szczepieniu, nadrobilam ale niewiele mam teraz czasu.
Aga - jak Herbi spi dlugo to musze w nocy odciagac laktatorem jak tylo poczuje ze sa przepelnione piersi - dzis np. myslalam ze umre z bolu gdy sie przebudzilam o 3 nad ranem - spal dzis 7,5 h Tak wiec odciagam mleko. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-07-01 o 14:20 |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, Jul ładnie te Wasze dzieciaczki śpią
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jagatko kochanie - w koncu jestes Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Jul a jak na szczepieniu?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3415 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjechała moja mama i pomogła mi dzisiaj w podróży do Przychodni i przy tym całym szczepieniu. Tż w pracy. Teraz Herbi zasnął, mama prasuje ubranka i pieluchy i dała mi wolny czas - piję więc Inkę i odpisuję. Wszystko ok. Dziś mały miał szczepionkę na Pneumokoki, więc jedno wkłucie. Za miesiąc idziemy na szczepienie obowiązkowe + II dawka Rotawirusy. Płakał biedny tak mocno, że serducho mi ściskało. U nas po szczepieniu trzeba z dzieckiem odczekać 30 minut w poczekalni, w razie W. Pewnie u was też tak jest. No więc uspokoił go dopiero cyc, niestety musiałam jak to niektóre z was piszą 'wywalić cyca" - kochany mój - nacierpiał się. Na razie póki co nie ma żadnych ubocznych efektów, ale mało czasu jeszcze minęło. Obserwuję - zobaczymy ![]() Zapłaciłam dziś 295 zł - a dwa tygodnie temu 455 zł - wzięłam te szczepionki skojarzone (mniej wkłuć).Ok, cofam się i nadrobię co pisałyście ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Cytat:
Ładnie to tak nas tak często zostawiać? - jedź, jedź, najważniejsze, że tamtejsze 'powietrze' ci służy ![]() Cytat:
Pochwal się - jaką pościel kupiłaś? ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
aguś - Zazdroszczę, że Helcia dzień w dzień tak Ci ładnie śpi. wikola - jak tam dziś noc? Ania dała czadu, czy grzeczna była? |
|||||
|
|
|
#3416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzielny maluszek Wiesz co, nie pomyślałam o tym mailu do sprzedawcy koleżanka nic nie pisała i dostała i jakoś tak nie wpadłam na to... Patrzyłam właśnie na jego aukcje, ale już nie ma tych kolorów co ja brałam i nie mam jak wstawić. Może za jakiś czas doda znowu, bo były cały czas.---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Zapomniałam Wam powiedzieć! Na polecenie gina zaczęłam smarować sutki bepanthenem i już następnego dnia była różnica dla przypomnienia - schodziła mi z nich skóra, robiła się taka twarda, popękana itd. Mimo smarowania maścią do brodawek z podobnym składem do bepanthenu, mało co to pomagało - a smarowałam bardzo często. Tak samo smarowanie olejami/masłami nie przynosiło efektu, a tu proszę jaka niespodzianka
|
|
#3417 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj ile się da ![]() Ciekawe jak Ci pójdzie z glukozą hehe ![]() Cytat:
Cytat:
na razie na gorze piersi mam 1 widoczny, a reszta pod spodem, więc bardzo nie widać, no ale ja widzę i boję się co to będzie jak od gory też będą takie widoczne no i co będzie na brzuchu ![]() Cytat:
trzeba to przeczekać, obowiązki przejmują domownicy i nic nie poradzisz Ja też nienawidzę jak muszę wyjść z domu bez śniadania, a jak przed pobraniem krwi muszę wypić ze 2 szklanki wody to mnie aż trzęsie w aucie ![]() Mam nadzieję, że przejdzie Wam szybciej niż mnie... ![]() Cytat:
![]() Biedny maluszek się napłakał, ale grunt, że ma to już za sobą ![]() A co do 'wywalania cyca', to jak mus to mus ja to wstydzioch jestem, i nie wiem jak to u mnie będzie, najchętniej jakiś parawan bym ze soba nosiła
|
|
#3418 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziękujeCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym cycem to ja już pisałam, że się nie wstydzę, zawsze można się przecież nakryć pieluszką, wtedy nic a nic nie widać. W domu nie mam zamiaru uciekać przed wszystkimi - jak komuś coś nie pasuje to niech nie przychodzi - mam to w nosie. Ja się nie wstydzę bo uważam, że w tym nic wstydliwego nie ma. No ale większość z was ma inne poglądy więc lepiej zostawmy ten temat w spokoju ![]() Wiecie, że Bertuś nosi już rozmiar 74 - z 68 niektóre ubranka są już za małe.
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Jul już 74
po 3 msc nie całych jeju mam nadzieje że mój tak szybko nie będzie rósł bo nie wyrobię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

, plamień też już nie ma, nawet kilka razy było delikatne 
no i od razu wymiotowałam, i najgorsze ze w drodze powrotnej w samochodzie też
dobrze ze woreczek miałam w torebce bo inaczej to nie wiem,..
ale widzę po podpisach ze już kolejne porody się zblizają

ale to dobrze, jak się tam lepiej czujesz
a się trochę nastawiłam na prezent, choćby głupią czapeczkę... 

a mania co fotkę pokaże to większy brzusio, taki śliczny 

już jakiś m-c temu kupiłam większy stanik bo było mi mega ciasno i teraz znowu powoli miseczka robi się za mała
już się boję
23.06.2011