|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Dobry pomysł z tym mailem, czekam na jakieś info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Raczkowanie
|
Tak dokładnie opisałam, o co chodzi, a odpisali mi, żebym sprawdziła, jaka komisja egzaminacyjna wydała świadectwo
![]() ![]() buuu_xd nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chyba tak to trzeba zrobić 1) zakładka moje dane osobowe-> wykształcenie 2) u samej góry formularza w tej zakładce wybierasz z listy nazwę ukończonej szkoły średniej i miejscowość 3) po uzupełnieniu reszty danych na dole formularza w części zatytułowanej "nowa matura" klikasz opcję wybierz z listy -> pojawia się tabelka "lista szkół" /to chyba ich wina, bo nazwa nie pasuje do tego, co ma się tam znaleźć/-> wybierasz jako rodzaj szkoły opcję Okręgowa Komisja Egzaminacyjna, później w polu miejscowość klikasz Jaworzno i tam, gdzie jest szkoła wybierasz jedyną dostępną możliwość, czyli Okręgowa Komisja Egzaminacyjna, Jaworzno, ul. Mickiewicza 4. (bo taka jest jej siedziba) Wydaje mi się, że ta tabela ma mylną nazwę i zgodnie z odpowiedzią z rekrutacji powinny tam być informacje o Komisji Egzaminacyjnej, która wydała dokument. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam Twój problem, ale mam nadzieję, że o to Ci chodziło.
Laissez-moi rêver Laissez-moi y croire Laissez-moi dire Qu'on peut changer l'histoire. Edytowane przez Thumbelina9512 Czas edycji: 2014-07-01 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
BAN stały
|
ekhem, to działa w drugą stronę, to ludzie nie ogarniają a nie z tym jest coś nie tak. Większość od razu wie o co chodzi a innym trzeba jak małpkom w zoo tłumaczyć krok po kroku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Raczkowanie
|
Nie zgodziłabym się z Tobą w tej kwestii. Bo od kiedy OKE to szkoła? A tak zatytułowana jest tabela... Domyślać się można- owszem, ale każdy jest zestresowany rekrutacją i chce mieć wszystko perfekcyjnie wypełnione, dlatego to oczywiste, że jeśli ma jakieś wątpliwości, to woli zapytać.
Laissez-moi rêver Laissez-moi y croire Laissez-moi dire Qu'on peut changer l'histoire. Edytowane przez Thumbelina9512 Czas edycji: 2014-07-01 o 20:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Raczkowanie
|
Cały problem mój i buuu_xd polega na tym, że ta tabela ma zła nazwę (bo w polu "rodzaj szkoły' trzeba wpisać OKE, żeby system załapał) i nie byłam pewna, czy tak to uzupełniać. Dlatego Twoja odpowiedź o małpkach z zoo sprawia wrażenie, jakby odnosiła się do nas i trzeba by nam wszystko tłumaczyć krok po kroku, a to ewidentnie jest wina systemu, a nie nasza. Ale dajmy sobie już z tym spokój, bo to nie jest miejsce na tego typu dyskusje. Ponadto rozumiem, że trudno jest się czasami dobrze zrozumieć przez internet.
![]()
#4031 |
Zadomowienie
|
W sumie dobrze, że tu o tym zagadałyście, bo tak sobie weszłam i wcześniej jako tę ostatnią kategorię - szkoła, zostawiłam "inne", bo się wyświetliła jedna opcja, no ale myślałam, że zgodnie z nazwą jest to szkoła, a teraz wygooglowałam i to jest "ibo headquarters". Pewnie nie ma to aż takiego znaczenia, no ale warto mieć wszystko sensownie uzupełnione. Chociaż rzeczywiście mogli to nazwać jakoś w stylu miasto, instytucja, jednostka
![]() Mam nadzieję, że w tym dziekanacie w miarę ogarniają, chociaż dobrze, że mam już zeszłoroczne świadectwo. Rok temu znajoma musiała się użerać z tym, że jakiś pan ciągle ją gnębił o jakieś świadectwo/papierek(?) z OKE, jak przy naszych maturach w czasie rekrutacji mamy tylko zaświadczenie o wynikach ze szkoły, a świadectwa we wrześniu. I nijak nie mogła przetłumaczyć, że OKE nie ma z tym nic wspólnego, mimo że w harmonogramach czy regulaminie są takie rzeczy zaznaczone. Taki luksus swojego wydziwiania, ale trochę pod górkę z rekrutacją na polskie uczelnie z maturą międzynarodową. Tak sobie tylko narzekam, wiem że to tylko jakieś może znikome kilka procent kandydatów ma ten problem ![]() Edytowane przez serenavanderwoodsen Czas edycji: 2014-07-02 o 02:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Przyczajenie
|
Czy mi się wydaję czy w tym roku jest naprawdę mało chętnych na studia? Jest 2 lipca, jeden dzień do końca rekrutacji i mamy tylko 19k zarejestrowanych zgłoszeń. Z tego co wiem w ubiegłych latach, liczba ta nie spadała poniżej 30k. Albo tylko złe słuchy mnie doszły ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
BAN stały
|
Było tyle zarejestrowanych ale po drugiej, trzeciej rekrutacji a nie przed zakończeniem pierwszej. Masa ludzi złoży dopiero jak się nie dostanie na PŁ i uczelnie warszawskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Przyczajenie
|
Aaa, chyba że tak. Dzięki za odpowiedź, bo tak coś mi nie pasowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Przyczajenie
|
Do 3 czyli już mało zostało. Chce się dostać na ten sam kierunek co Ty więc wiesz ;D Póki co na 120 miejsc 149 chętnych, pamiętasz może czy w zeszłym roku było mniej więcej tak samo na zakończenie pierwszej tury?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
BAN stały
|
Cytat:
Generalnie łatwiej się dostać niż później utrzymać. ze 150 zostało mniej niż 70 w tej chwili a jeszcze kilka osób odpadnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Przyczajenie
|
Czyli powinno być ok
![]() Ale nie ważne już nawet w której turze, ważne żeby później przycisnąć, żeby jednak ukończyć ten kierunek, a zapowiada się, że łatwo nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak się dostaniesz i na algebrę trafisz do Wardy to za wszelką cenę przenoś się do Wiatrowskiego. A jak na fizykę trafisz na ćwiczenia na Panią Dziekan to koniecznie przenoś się do faceta(nazwiska nie pamiętam). Dobrze by było jak byś na programowaniu była u Malinowskiego, dobrze uczy, jak trafisz na Śmiałkowskiego to nie licz na dobre nauczanie, sam ledwo ogarnia, a Stawska to porażka, nie umie uczyć i am lekko mówiąc w nosie studentów, nawet dzieciaka przyprowadzała na zaliczenia. A! i jak trafisz na ćwiczenia z analizy na Kowalskiego to się przenoś do Bauera ![]() ot tak, dobre rady od koleżanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Przyczajenie
|
xxx
Edytowane przez yolo_swaggins Czas edycji: 2014-07-03 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie! Jestem Ci winny piwo, albo nawet dwa piwa! ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zadomowienie
|
informatyków przybywa widzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Próg jest jak najbardziej normalny, chociaż faktycznie - niski. Wydaje mi się, że na GP na Ek-Socu było ciężej się dostać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Dawno temu, w 2010 r. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Na ek-socu też więcej miejsc, więc większe zainteresowanie i jeśli nic się nie zmieniło to matura z geografii nie jest wymagana.
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Przyczajenie
|
Tak zastanawiam się na nad trzema FiR-ami: UEWr, UEKatowice i Uł. Dzisiaj to już ostatnia chwila i ciekaw jestem jak w Łodzi wygląda możliwość dorobienia podczas studiów etc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.