|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Latte-juz jakiś czas temu kupiłam dwie te lampki bo beda wisiały nad lozeczkiem tak jak na tym zdjęciu
![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1404217760.875291.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4381667664 Proszę bardzo ![]() Cytat:
Agnes super ta literka Ci wyszła podziwiam naprawdę ![]() Moja juz dosadnie pokazuje piposzke, jak na początku była wstydliwa tak teraz nogi za głowę i bez szans na chłopca podobno ![]() ![]() To pewnie na kilka dni Cie zostawi ![]() Aisa ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-07-01 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja mam 160 wzrostu takze szukam rożnych rozwiązań ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
O takie spioszki wczoraj kupilam dla syneczka:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Ci lekarz nie da skierowania to zrób sama to badanie,ono ok. 30 zł chyba kosztuje ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Ja powoli się szykuję do lekarza, Bożena wygolona, więc można lecieć
![]() Oby tylko dużo ludzi nie było. Do wieczora laseczki ![]()
#2168 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w ciąży to mi tak hormony szaleją i wszystko emocjonalnie podchodzę normalnie by mnie to nie obchodziło bo normalka u mnie a teraz to ja najgorsza bo mam dziecko a jak mój brat rzucił prace pojechał za granicę i nic mu nie wyszło to mu płacą rachunki za telefon i raty. Taki to ma dobrze ![]() ![]()
![]() |
#2169 |
Wtajemniczenie
|
Witam popołudniowo
![]() Później was nadrobie i po odpisuje a teraz weszłam się tylko pochwalić, że mam juz wyniki glukozy i jest wszystko super ![]() ![]() ![]() ![]() A i nie wiem co wszyscy tak narzekaja na tą glukoze, fakt jest bardzo słodka ale nawet smaczna ![]() ![]() Jedyne co, to w czasie mijania pierwszej godziny najpierw mnie przymuliło, zrobiłam się nie co senna a potem troszkę niedobrze. Ale niedługo minęło, a druga godzina to już w ogóle lajcik. Pozostałe badania też ok, łącznie z toksoplazmozą. Także jest giciorek. Do później dziewczynki ![]()
#2170 |
Raczkowanie
|
Witamy się i my po wizycie
![]() ciśnienie lekko wyższe niż w domu, ale na szczęście w normie ![]() ![]() ![]() Pod koniec lipca musimy podejść na oddział i zapisać się na cc - jako, że termin mamy na 14.09 to cc będzie w okolicach 2-5.09. Ja jedną partię dzisiaj wyprasowałam - czeka jeszcze ta co wczoraj została wyprana ![]() ![]() Te literki są świetne - też się na nie czaję ![]() Kupiliśmy też farbę do pomalowania łóżeczka ![]() ![]() Wciągnęliśmy na obiad gołąbki i Małż już kima bo coś się po nocce nie wyspał i na 18 idziemy do SR. Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też po glukozie zamuliło i to nieźle a myślałam,że po glukozie będę szaleć ![]() Od 7 rano chodzą za mną czereśnie ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ide gotiwac fasolke i kalafior zjen z maselkiem i bułka tartą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj w domku ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Idę budzić Małża i lecimy na SR ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
Witamy się ponownie
![]() Małgosiu myślę, że dziewczyny już wszystko napisały... Mogę się tylko dołączyć do ich słów, bo całkowicie się z nimi zgadzam. Nie podejmuj decyzji pochopnie i pod naciskiem innych, bo później możesz bardzo tego żałować. Życzę Ci z całego serca,żeby wszystko się u Ciebie ułożyło i obyś podjęła decyzje dobre dla Ciebie i Twojego Maleństwa ![]() ![]() Latte gratuluję dużej córeczki ![]() ![]() Piękne są te literki, które zamówiłaś ![]() Ana moją dyrektorką była siostra zakonna... Gdybyście widziały jak one traktują dzieci ![]() ![]() Paulinka śliczny ten przewijak ![]() Jenny ja pytałam o CC ![]() ![]() ![]() Ircha jak po wizycie u dentysty-sadysty ? ![]() ![]() Metka przygodę wczoraj miałaś niezłą... Straszne jest to trzymanie moczu ![]() ![]() ![]() Asia półśpiochy piękne ![]() ![]() Niestabilna a jakbyś wycięła szablon z kartonu, a to obwinęła sznurkiem? Właśnie doczytałam, że chyba tak chcesz zrobić ![]() ![]() Agnes a szpital Cię nie ominie??? Już sobie wyobrażam całe imię z takich literek ![]() ![]() ![]() blondiBanana to pospałaś dzisiaj ![]() ![]() I mam nadzieję, że nie pójdę po mamie i siostrze i uda mi się naturalnie urodzić ![]() Misstic zazdroszczę samopoczucia po glukozie ![]() ![]() I cieszę się, że wyniki w normie ![]() Simran dobrze, że ciśnienie w normie ![]() ![]() I też miałam dzisiaj gołąbki na obiad ![]() Jeżeli kogoś pominęłam to przepraszam, ale Was nadrobić graniczy z cudem ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zakupów ![]() Ja dzisiaj zamówiłam już pościel jedną dla Małej i czaję się jeszcze na parę rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też rozglądam się za pościelą... jaką zamówiłaś? ![]() Uciekam do później bo się spóźnimy na SR :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
gdzie znajde plyn lub proszek dzidzius? w rossmanie nie ma;/
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Wy na co stawiacie, proszek czy płyn do prania?
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Buszujac na ukochanym przeze mnie ostatnio olx wpadłam na pakę dla chłopca http://olx.pl/i2/oferta/paka-ubranek...8-ID5OMtX.html może któraś z Was skorzysta
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- I dla dziewuszki troszkę droższe ale 70 sztuk http://olx.pl/i2/oferta/paka-ubranek...8-ID5OLMZ.html ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Martynko dziękuję ![]() ![]() ![]() W ogole choruje na beze i brązy, ubranka ma faktycznie w różu bo z tablicy paki zamawialam ale Dodatki pościel kocyki w beżu ![]() http://olx.pl/i2/oferta/ubranka-cius...8-ID5Wi6x.html Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-07-01 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
Hura moje blaty są do odbioru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro pewnie coś z kuchnią ruszy więc widać światełko w tunelu ![]() Gratuluję wszystkim dzisiejszych wizyt, dużych bobaskow, i zwartych szyjek ![]() Lecę zrobić coś na obiad ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2182 |
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do mam doswiadczonych. Jak to jest z karmieniem piersia, za jednym karmieniem jedna piers, potem przy kolejnym karmieniu druga czy przy jednym karmieniu mozna zmieniac troche jednej troche drugiej?
moze wyda sie glupie to pytanie, ale moja szwagierka stosuje sposob pierwszy a gdzies w ksiazce czytalam o tym drugim...
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
Misstic ja tez myslalam ze będzie gorzej po tej glukozie, chociaz mnie juz pod koniec picia zemdliło i spac mi sie chcialo baaaaaaaardzo
![]() Simran86 super ze wszystko okej ![]() Mo_onika_ika a to w ciazy nie mozna wątróbki? ![]() a ja czekalam na stół miesiąc i przywieźli uszkodzony ![]() ![]() ![]() ![]() Co do czeresni ja kupilam dzis ponad kg i pol kg wiśni ![]() oczywiscie znowu nie moge wstawic emotek bo każą mi sie logowac na fb ![]() ![]()
#2184 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dobrych wieści. Cały czas są skurcze, stąd twardy brzuch. Mam cały czas leżeć do nast. wizyty, czyli trzy tygodnie. Szyjka jest okej, ale uświadomił mnie, że cały czas zagraża mi przedwczesny poród. Jestem załamana dziewczyny, ryczę i ryczę. A dziś tak radziłam Małgosi, by była silna. Mam żal do całego świata, bo zawsze coś mnie spotyka od początku ciąży. Kręgosłup, nerka, wszystko jest ze sobą powiązane, przez tą pieprzoną nerkę, choć teraz nie boli pojawiają się skurcze. Patrzę na te ubranka i zastanawiam się po co je piorę, po co je kupuję i tak się cieszę. Chore myślenie, ale jestem bezsilna. Wiem, że muszę wierzyć, ze wszystko będzie dobrze i, że nie urodzę Hani wcześniej, ale strasznie się boję. Jeszcze mi powiedział, ze jak wody odejdą albo rozwarcie się zrobi to kaplica. Ja nigdy w życiu tak się nie bałam.
![]() ![]()
#2185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do sióstr zakonnych to jest jakaś masakra. Mojej bardzo dobrej koleżanki siostra która jest pielęgniarką pracuje w domu starców prowadzonym przez siostry zakonne i jednocześnie mieszka tam gdzieś w tym samym budynku. Jak czasem opowiada co tam się dzieje to po prostu szok ![]() Asia ja jestem właściwie w tej samej sytuacji co Ty. Lekarz starał się być delikatny żeby mnie za bardzo nie wystraszyć, ale wiem że nie jest za wesoło i naprawdę muszę bardzo uważać. Pocieszam się że dopóki z szyjką jest ok, i będę dużo leżeć to nic się nie będzie działo i jakoś wytrwam przynajmniej do 36 tc. Musimy być dobrej myśli ![]() Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-07-01 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bede robic przed 16 lipca a koszt u mnie to ajkies 45zł gratuluje udanych wizyt, Asia trzymaj sie, lez i odpoczywaj. Ja juz po wizycie u rodziców, malutka Paulinka szalala w brzuchu jak nie wiem co ![]() Teraz porobilam kilka fotek dla szagierki musze jej wysylac jak zgram zdjecia to wstawie wam moj nowy balkon i łóżeczko. A za chwilke lece ugotowac mezowi ziemniaczki na kolacje bo schab w winie bialym juz gotowy, cos temu chlopu od zycia sie nalezy ![]()
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Fajnie, że jesteście, na pewo łatwiej mi będzie znieść to leżenie. ![]() Mi za to lekarz dosadnie powiedział jak wyglądają realia. Nie po to, by mnie zdołować, ale dlatego, że tak wygląda sytuacja i, że robi wszystko bym dotrwała do porodu. W życiu bym nie pomyślała, że tak będę przechodziła ciążę...
#2189 |
Rozeznanie
|
Asia ostatnio coś złe wieści do Ciebie wędrują... Dasz radę kochana... Ja musiałam leżeć do 12 tygodnia bo miałam krwiaka i w akurat w 12 przyplątało się ostre zapalenie nerek i znowu szpital a tyle co w 7 tygodniu się wypisałam na własne żądanie... Dzisiaj kochana są takie metody że nawet jeśli by się zaczął poród to podają dziecku jakieś sterydy, żeby mogło samodzielnie oddychać... Moja teściowa urodziła syna jednego w 7 miesiącu właśnie i zdrów jak ryba a ma teraz 23 lata... Także głowa do góry będzie dobrze... Na pewno... Ja w to wierzę... I Ty też na pewno wierzysz że będzie dobrze... Może lekarz chciał Ci tak powiedzieć dosadnie żebyś właśnie nie wstawała ani nic nie robiła... Moja kuzynka w grudniu urodziła w 35 tygodniu i maluszek już nie taki maluszek... Wiem że to nie jest pocieszenie bo to kilka tygodni dłużej ale Ona też była wystraszona bo odeszły wody i w ogóle skurcze a tu rozwarcia brak i nawet po kroplówkach ani rusz... W końcu zrobili Jej cesarkę... Wypisali po 3 dniach do domu a po tygodniu wróciła bo okazało sie że Mały ma żółtaczkę... A teraz kawał chłopaka już... Trzymam kciuki za Ciebie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Wtajemniczenie
|
Asia będzie dobrze
![]() ![]() ![]() etusiaaa malutka Paulinka o jak slodko ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.