|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
UmiZumi dzięki;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hej dziołchy!
![]() Czytam was, czytam, ale nic się nie odzywam Bo mi gorąco ![]() Te falbanki do łóżeczka też mi się z trumienką kojarzą, może gdyby to nie była taka falbana tylko prosty materiał... Czkawkę raz czułam, ale powiem wam, że to było strasznie dziwne, bo faktycznie czułam regularne ruchy tam na dole gdzie główka. Moja młoda chyba już jest bardzo nisko bo tak jakby mnie w pipkę szturchała Wiem, że to dziwnie może zabrzmiało A takie literki też bym chciała... Ale liczę na to, że szybko wyprowadzimy się do lepszego mieszkania, więc nie ma sensu tego tak urządzać :-( Chociaż jak patrzę na te wasze kąciki, to normalnie zazdroszczę patrycja19894 u Ciebie to w ogóle odjazd |
|
|
|
#2733 |
|
grozi wypollizowaniem
|
to ja na razie wygrywam konkurs na najstarsze łózeczko w wątku
, ma co najmniej 36 lat ![]() falbanka mi sie nie podoba, poscieli do wozka nie planuje... miętowy kącik prześliczny ![]() u mnie kącik malucha szaro-bury , tylko dodatki beda kolorowe
|
|
#2734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zamówiłam duży kufer wiklinowy biały i dziś juz mi go kurier przywiózł ![]() Musze go jeszcze ozdobić takim dużym serduszkiem wiklinowym (jak w zał) ale to musze sie udać do galerii do Centrum i chyba jutro sie przejadę na jakiś shopping. Moze coś na wyprzedaży jeszcze wyhaczę. Wizyta u dentysty zaliczona - córa nie ma nic do robienia- uff. |
|
|
|
|
#2735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zakupiłam wszystko co tam wymyśliłam do kupienia Bąblicy wyprawkowego, tym samym mam to z głowy i czekam tylko na dostawy w tym tygodniu
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestes sama. Codziennie czuje jak dziecko grzebie mi raczkami w broszce i to nie jest przyjemne
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
O jakie słodkie
![]() Cytat:
Pokaż prosze kosz wiklinowy, też szukam czegoś takiego Byłam w Rossmannie, kupiłam te chusteczki, dodatkowo pieluchy jedynki i chusteczki do pupy. Ile potrzebuję tych pieluch jedynek? I kiedy zaczyna się używać dwójek? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiej firmy wzięłaś? Ja wzięłam Pampersy. |
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja happy bella. Siostra mi poleciła, podobno są super na stawy biodrowe, bo są dość sztywne. Mają też wycięcie na kikut i wkład z zielonej herbaty. Na razie na tych podziałam, a potem chcę wielorazowe już kupić, jak synek podrośnie do nich.
|
|
|
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi siostra doradziła na początek Pampersy, a potem od dwójek Babydream i tak pewnie zrobię. Ona tak używała i wszystko było ok
|
|
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam taki zwykły duży biały - bez udziwnień (zał 1). Sama go sobie ozdobię sercem wiklinowym
![]() Spodobał mi sie też taki z siedziskiem ale cena łącznie z poduchą to ponad 400zł więc sobie odpuściłam (zdj 2). |
|
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
A mozesz jeszcze podac wymiary tego kosza piewszego i jaka cena?
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam, ale nie miałam siły cytować, wybaczcie.
Witam nowe mamusie, fajnie że zdecydowałyście się do nas dołączyć Któraś z Was pisała o bólu krocza. Mnie już od ok.2 tygodni ciągle boli tak w dół od pachwiny, między kroczem a udem. Cały czas w tym samym miejscu i czasem to jest taki ból, że nie mogę chodzić. Pytałam gin o to i najpierw myślała, że to może przepuklina, ale obmacała mnie z każdej strony i stwierdziła, że po prostu macica się rozciąga i że to normalne. Więc może bóle w tamtych okolicach są po prostu normalne i trzeba jakoś przetrwać. Na literki z imieniem też się chyba skuszę, bo bardzo mi się podobają
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodki prezencik ![]() mój właśnie też jest ruchliwy, więc nie liczę ruchów
|
|
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za życzenia urodzinowe
Czyli wśród sierpniówek nie pojawiła się żadna czerwcówka Dziś mam bardzo ciężki dzień. Przestaję żyć, a zaczynam wegetować.. tak boli mnie krzyż/biodro, że każdy krok to łzy w oczach. Jutro ciocia przywiezie mi kule, żebym sobie do kibelka spokojnie mogła podejść Ja falbanki nie kupię, bo mam chłopca, ale po waszych skojarzeniach i tak bym nie kupiła ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Ja również nie liczę, bo mały bardzo często się rusza.
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja sie zastanawiam, czy Mala sie nie przekrecila. Jakos inaczej ja czuje i obawiam sie, ze glowa wskoczyla wyzej
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kurcze szukałam konkretnego i nie mogłam znaleźć ani w kupionych, ani w komentarzach (tak to jest, jak się nie chce pisać), ale tam, gdzie zamawialiśmy, ta babeczka projektowała, co się chciało. Przegrzebię maila tżta, bo tam te projekty wysyłała i dam znać.
|
|
|
|
#2752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2754 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. Został zdjęty w momencie jak było wiadomo że wreszcie będę rodzić.A co do koszuli i rozpinania guzików nad którym się zastanawiacie to u mnie wyglądało tak że położna jak młody się pojawił to podciągnełam mi koszulę pod brodę i położyła dziecko, nikt się w żadne ceregiele typu rozpinanie guzików nie bawił. Biorąc pod uwagę to że leżałam z rozkraczonymi nogami gdzie pewnie ziała jakaś krwista jama goły biust mi nie przeszkadzał ![]() Przepraszam że tak zniknęłam, ale najpierw mi laptop padł a potem dopadł jakiś psychofizyczny kryzys (a to nowina co Nie chcę się nikomu w kolejkę wpychać ale od kilku dni mam skurcze. Są krótkie, pojedyncze, nie jakieś super bolesne... ale są . Jutro mam wizytę, mam nadzieję że gin powie że oba dobrze ponad 2kg |
||
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Ej, przestańcie z tymi trumnami. Ja miałam falbankę w zestawie i się teraz martwię, że będzie mi się źle kojarzyć. A jest taka piękna... |
|
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
60x40x40 koszt 104zl na allegro jest bardzo duzo takich koszy i w roznych rozmiarach
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-07-01 o 21:42 |
|
|
|
#2757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skurcze? Trzymam kciuki za oba w takim razie ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Cicho już
|
||
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudo
![]() Cytat:
i doczytałam już cenę, a jeszcze byś podała gdzie kupiłaś ![]() Dziewczyny, ponawiam pytanie - gdzie kupowałyście materac Fikuśny Sen i za ile? Byłam w Świecie Dziecka i kosztował 210 zł (a na stronie producenta cena podana 180...), w dodatku był tylko jeden na stanie, na samym wierzchu i na pewno już przez wszystkich wymacany i ugnieciony, a ja mam schizy i chcę taki, co go nikt nie macał :P i teraz pytanie, bo znalazłam go nawet w cenie 139 zł (!) i nie wiem czy mam się martwić, że to jakaś lipa może być czy cieszyć się na okazję i zamawiać?
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wizyte |
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Ci bardzo ![]() Kamilast, skurcze juz? Ok, Ty mozesz sie wpychac w kolejke, jestes uprzywilejowana kciuki za dzieciaczki, zeby wazyly juz ponad 2 kg ![]() Wypralam zabawki. Zyja, maja sie dobrze! Dzieki za wszystkie rady! Mam 5 zawieszek na wozek i 3 zawieszki nad lozeczko - to pewnie lekka przesada... Umylam juz tez grzechotki, pozytywki, male pluszaczki do tarmoszenia z folia w srodku, szeleszczace. Wiem, ze Mala tego na razie nie potrzebuje, ale schowam i bede wyciagac sukcesywnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

Bo mi gorąco 

. Nasza kanapa ma 120cm i jest za mała, jest mi mega niewygodnie! Wybrałam łóżko 140 (większe nie wejdzie) i materac kieszonkowy sprężynowy. 

. Został zdjęty w momencie jak było wiadomo że wreszcie będę rodzić.
skurcze? 
Cicho już