|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
hej dziewczyny, to ja, dawno zaginiona
![]() jakoś tak nie miałam czasu tu z Wami pisać, więc w końcu zaginęłam. ale od jakiegoś czasu już coraz więcej myślę o porodzie, więc też Was regularnie podczytuję i pomyślałam, że się odezwę ![]() wszystkim już mamom bardzo gratuluję!!! ja dziś kończę 39 tc i na razie nic nie zapowiada porodu i tak czekam.. dłużą mi się te ostatnie tygodnie strasznie ![]() a w moim brzuchu mieszka dziewczynka, imię to prawdopodobnie Nela, chociaż ostatnio zaczęłam się wahać i myślę też o Oli ![]() pozdrawiam Was dziewczyny i trzymam za wszystkie kciuki |
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
czemu nie możesz spać?? może nerwy?? |
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wisienka kolejne gratulacje zaręczyn |
|
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
teraz jak wieczorem wypije mleko to biorę parę łyżek jogurtu i mogę spać całą noc. |
||
|
|
|
#1475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A to my niedawno
trzasnęliśmy sobie mini sesyjkę i chwalę się piździonkiem ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- dobra; w domu ogarnięte - obiad piecze się w piekarniku, okno umyte, w domu względny porządek, pora jechać do pracy... tyle tylko że szef coś nie dzwoni ![]() dziewczyny mogę wam dzisiaj przesłać dużo ppzytywnej energii buziaki dla was i za którąś która dzisiaj z pewnością urodzi ![]()
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Wisienka a może spróbuj herbatkę z melisą przed snem, troszkę Cię wyciszy i może pomoże zasnać, ja wieczorem piję zieloną z melisą z liptona i po niej łatwiej mi zasnąć
bardzo ładne zdjęcia będziecie mieli fajną pamiątkę . Mam pytanie do doświadczonych Mam czy któraś z Was używała odciągacz kataru Katarek podłączany do odkurzacza? Co możecie powiedzieć na jego temat a może któraś z Was próbowała i taki doustny typu Frida i ten do odkurzacza i może mi powiedzieć który lepszy. Dziękuję
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki no lipiec zbierajcie sie do roboty
![]() fame ty nastepna!!! |
|
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zaimponowałaś mi 10 piętrem, muszę sobie taką rundkę strzelić a potem chyba padnę na jakąś godzinkę, w końcu trza nabrać sił na porodówkę nie? hehe nadzieja umiera ostatnia ![]() wisienka gratuluję zaręczyn, pierśionek śliczny brzucholek też |
|
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
Wisienka gratulacje!!!
|
|
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i piękne zdjecia ![]() Cytat:
![]() mamy nadzieję, że już z nami zostaniesz! oba imiona ładne może juuutro.. spałam dwie godzinki i przez ten czas nie miałam ani jednego skurcza a teraz jak wstałam to znowu mnie coś pobolewa, ale sama już nie wiem... może to Mała tak się wierci i mi jakiś nerw rusza
|
|||
|
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to chyba takie zboczenie
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
Wisienka gratulacje
![]() Jakaś taka senna jestem chyba czas na drzemkę bye
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() obiad gotowy pranie poprane i poprasowane teraz tylko posprzątam a popoludniu kawka z koleżanką
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w trakcie prasowania.. jeszcze ze 2 prania mnie czekają przed szpitalem, żeby tż miał w czym chodzić podczas gdy mnie nie będzie
|
|
|
|
#1486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w lipcu
dotrwalam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajna sesja Cytat:
a moze wcale nie bedzie duzy tylko drobniejszy ![]() Dziewczyny ja nie wiem skad mam tyle energii, spacery, wycieczki, porzadki, obiady
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-07-01 o 16:04 |
||||
|
|
|
#1487 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo jeszcze schudły nawet... Asia nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę tego spania.
|
|||
|
|
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
kuluarek nie pamiętam czy ci gratulowalam ale Franio śliczny
![]() dusiaAreczek to juz kawał chłopa wisienka śliczny brzuchol My po spacerku Malý spi słodko szkoda mi go budzić i z wózka wyciagac ![]() Klapnieta dziś jestem, drzemie bym sobie strzeliła.. Tylko za chwile glodomor mu się włączy..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1489 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z tym imieniem to nie wiem kurde, całą ciążę mówimy do niej Nelka a ja jestem coraz mniej przekonana. tzn. mi się bardzo podoba, ale rozwalają mnie reakcje ludzi "jak? Nelly? Nel? Petronela? nie ma takiego imienia" itp. wiem, że nie powinno się na to zwracać uwagi ale nie chcę, żeby moja niunia miała potem takie problemy. nigdy nie chciałam takiego wymyślnego imienia. z drugiej strony Ola też super, tylko Aleksandra już mi się nie podoba. i takie mi się włączyły rozterki tydzień przed terminem ![]() wisienka gratulacje zaręczyn i zdjęcia super. ja to już też nie noszę pierścionka i obrączki od dawnaa też Wam się pochwalę moim dziecięcym kącikiem
|
||
|
|
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma któraś namiar na dziecięcego kardiologa? Najlepiej w Międzylesiu
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam pojęcia ale najlepsi specjaliści to w Warszawie..........albo we Wrocławiu
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-07-01 o 17:52 |
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
debesciara - właśnie teraz chyba też weźmiemy te 5w1
już po wizycie ale u nas te wizyty to przebiegają raczej tak na odczep się żeby było większą część czasu zajeło wypełnianie tych jej karteczek potem obejrzała małego -wszystko ok i pojechała wisienka - gratulacje !!! a ze spaniem to współczuję - sama to przeżywałam w pierwszej ciąży - minęło po porodzie |
|
|
|
#1495 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() nie mam czasu pisać ale jestem w miarę na bieżąco gratuluje wszystkich porodów , trzymam kciuki za rozpakowywanie się tych które już chcą.Ja nie mam zamiaru jeszcze się rozpakowywać ;p chociaż coś mnie dzisiaj pobolewał brzuch na dole a termin na 28.07 wiec niech jeszcze tam grzecznie siedzi W sobotę mieliśmy sesje ciążową robił ją mój znajomy fotograf z zamiłowania nie moge sie doczekać zdjęć choć chyba fotogeniczna nie jestem Kupiliśmy dzisiaj wózek Tż jest coraz bardziej spanikowany i prosił mnie wczoraj abym mu wszystko naszykowała do szpitala bo on tego biedny nie ogarnie ![]() także jutro sprzątam sypialnie na błysk Tż skręca łóżeczko i zaczynam w końcu prać...wcześniej nie mogłam bo nie było miejsca w domu bez pyłu remontowego;/ a tak w ogóle to koleżanka leżała na patologi i była światkiem sytuacji gdy po dziecko przyszło dwóch ojców ) dostał po twarzy
|
|
|
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie po wizycie. M. Wg usg 3900!!!!! Duży chłop
Zero rozwarcia, zeroooooooo, szyjka twarda zamknięta na amen lekarz zrobił mi masaż i w trakcie cyt. " oj nie...tu nic sie nie ruszy.." Także w piątek IP na Ktg a przyszły tydzien to juz na bank szpital i wtedy cewnik na rozwarcie i pewnie Cc ( ze względu na wielkość dziecia i ze względu na brak jakichkolwiek ruchów mojej macicy)I tutaj wlasnie ciekawostka, ze cewnik zakładają niezależnie czy będziesz rodzic Cc czy SN zeby zrobic rozwarcie, które jest potrzebne do uchodzenia odchodów w pologu.... Tutaj sie tyle naczytałam i naobserwowalam rożnych zwrotów akcji, ze może jednak do piątku cos sie ruszy ![]() Jeju jakie wy macie ładne te kąciki. U mnie to komoda łóżko i materacyk w którym aktualnie leżą moje torby szpitalne i gondola wózka, której nie mam gdzie wsadzić
Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-07-01 o 18:45 |
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
A na .kiedy masz termin? w ogóle albo ja coś pomieszalam bo nie ma cie na liście na pierwszej stronie -albo jest też możliwość ze nic nie pisałas żeby cie wpisać
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- A tak poza tym witam się jeszcze w pracy... wypłata wypłacona w dodatku z premią po cichy liczyłam ze mi szef zaokragli do góry wypłatę ale nie byłam pewna... mogę jutro poszaleć trochę do mnie nie dochodzi ze już nie będę przyjeżdżać ... Wczoraj szef powiedział ze po 2-3 miesiącach mogę przyjeżdżać na jeden dwa dni dorobić tak jak teraz -ale chyba sobie nie zdał sprawy ze po 3 miesiącach to ja mogę nie wiedzieć jak się nazywam hehe ale fajnie ze mam taka możliwość -bo nie wiadomo czy nie zwariuje w domu |
|
|
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I odpoczywaj kochana!
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakoś sie nie upominalam na wpisanie na listę ale jak będziesz miała chwilkę to czemu nie mam 30 lat i czekam na narodziny Mikołaja.
|
|
|
|
|
#1500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
imię bardzo mi się podoba nawet w tym kąciku to sobię bardziej Nelkę wyobrażam niż Olę no ale oczywiście to wasz wybórniestety nie...coś się dzieje? Cytat:
za zakup fury jak dwóch ojców??? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

, max to 2h na dobę, nie da rady żyć!! Boli mnie już wszystko. Wczoraj na ktg zapisały mi się pierwsze skurcze... malutkie, ale jednak... A potem mój tż mi się oświadczył i tak wykurzaliśmy młodego, że nie wiem czy nie urodzę szybciej
chcę zasnąć choć na godzinkę
Także polecam
trzasnęliśmy sobie mini sesyjkę 

za którąś która dzisiaj z pewnością urodzi 

Macie jakaś wiedzę na ten temat?
No ale to zobaczymy na następnej wizycie co i jak
lekarz zrobił mi masaż i w trakcie cyt. " oj nie...tu nic sie nie ruszy.." Także w piątek IP na Ktg a przyszły tydzien to juz na bank szpital i wtedy cewnik na rozwarcie i pewnie Cc ( ze względu na wielkość dziecia i ze względu na brak jakichkolwiek ruchów mojej macicy)