Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 12:10   #1471
slonko352
Raczkowanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

hej dziewczyny, to ja, dawno zaginiona
jakoś tak nie miałam czasu tu z Wami pisać, więc w końcu zaginęłam. ale od jakiegoś czasu już coraz więcej myślę o porodzie, więc też Was regularnie podczytuję i pomyślałam, że się odezwę

wszystkim już mamom bardzo gratuluję!!!

ja dziś kończę 39 tc i na razie nic nie zapowiada porodu i tak czekam.. dłużą mi się te ostatnie tygodnie strasznie
a w moim brzuchu mieszka dziewczynka, imię to prawdopodobnie Nela, chociaż ostatnio zaczęłam się wahać i myślę też o Oli

pozdrawiam Was dziewczyny i trzymam za wszystkie kciuki
Stary 2014-07-01, 12:11   #1472
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Bambusiek gratulacje!!

Ratunku bo od 2 tygodni nie śpię już nie wiem co mam robić , max to 2h na dobę, nie da rady żyć!! Boli mnie już wszystko. Wczoraj na ktg zapisały mi się pierwsze skurcze... malutkie, ale jednak... A potem mój tż mi się oświadczył i tak wykurzaliśmy młodego, że nie wiem czy nie urodzę szybciej Pierwszy raz chyba wiem o co Wam chodziło mówiąc o stawianiu brzucha.... skurcze też zaczęłam odczuwać od nocy - ale to raczej przepowiadacze bo w wannie przeszło... Przeparszywie się dziś czuję... chcę zasnąć choć na godzinkę
gratuluje zareczyn
czemu nie możesz spać?? może nerwy??
Stary 2014-07-01, 12:13   #1473
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slonko352 Pokaż wiadomość
jakoś tak nie miałam czasu tu z Wami pisać, więc w końcu zaginęłam. ale od jakiegoś czasu już coraz więcej myślę o porodzie, więc też Was regularnie podczytuję i pomyślałam, że się odezwę

ja dziś kończę 39 tc i na razie nic nie zapowiada porodu i tak czekam.. dłużą mi się te ostatnie tygodnie strasznie
a w moim brzuchu mieszka dziewczynka, imię to prawdopodobnie Nela, chociaż ostatnio zaczęłam się wahać i myślę też o Oli

no Nela piękna imię witamy ponownie

Wisienka kolejne gratulacje zaręczyn
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:17   #1474
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

witaj, mam nadzieje ze juz teraz zostaniesz z nami do konca i bedziesz sie udzielac

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
wisienka, gratuluje zaręczyn
Ja pod koniec ciazy tez praktycznie nie spałam, ale czasami pomagała szklanka ciepłego mleka Jakoś tak przyjemniej od razu było i zasypiałam Także polecam
ja po mleku mam zgagę (tzn miałam dwa razy i to po mleku z czosnkiem)
teraz jak wieczorem wypije mleko to biorę parę łyżek jogurtu i mogę spać całą noc.
Stary 2014-07-01, 12:29   #1475
wisienka1000
Wtajemniczenie

A to my niedawno trzasnęliśmy sobie mini sesyjkę i chwalę się piździonkiem jestem happy jak nie wiem co... tylko sił mi brakuje ze zmęczenia żeby się cieszyć w pełni...
Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Wisienka gratuluje zaręczyn wiem jak męczący jest brak snu także bardzo Ci współczuję

Cytat:
wisienka, gratuluje zaręczyn
Ja pod koniec ciazy tez praktycznie nie spałam, ale czasami pomagała szklanka ciepłego mleka Jakoś tak przyjemniej od razu było i zasypiałam Także polecam
u mnie mleko nie przejdzie - nie cierpię... jedynie w kawie
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
gratuluje zareczyn
czemu nie możesz spać?? może nerwy??
też mi się wydaje, ze to już z nerwów... niby wszystko gotowe, niby człowiek przygotowany... ale jednak stres jest ogromny... a przy okazji z bólu, nie mogę uleżeć
Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Wisienka kolejne gratulacje zaręczyn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (67,6 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (54,0 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10483076_822709517747998_2314571659790450307_n.jpg (83,6 KB, 100 załadowań)
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:45   #1476
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
A to my niedawno trzasnęliśmy sobie mini sesyjkę i chwalę się piździonkiem jestem happy jak nie wiem co... tylko sił mi brakuje ze zmęczenia żeby się cieszyć w pełni...

też mi się wydaje, ze to już z nerwów... niby wszystko gotowe, niby człowiek przygotowany... ale jednak stres jest ogromny... a przy okazji z bólu, nie mogę uleżeć

świetne zdjęcia, my chcemy sobi zrobić w weekend jak pogoda pozwoli, pierscionek uroczy choć nie w moim guście bo ja wole płaskie bez oczka

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

dobra; w domu ogarnięte - obiad piecze się w piekarniku, okno umyte, w domu względny porządek, pora jechać do pracy... tyle tylko że szef coś nie dzwoni
dziewczyny mogę wam dzisiaj przesłać dużo ppzytywnej energii i to pewnie nie objaw zbliżającego się porodu a mniejszego bólu gardła dzięki któremu aż chce się zyć co prawda jeszcze cos tam czuje ale walcze i płukam raz solą raz amolem
buziaki dla was i za którąś która dzisiaj z pewnością urodzi
Stary 2014-07-01, 12:54   #1477
Marianna 54
Raczkowanie

Wisienka a może spróbuj herbatkę z melisą przed snem, troszkę Cię wyciszy i może pomoże zasnać, ja wieczorem piję zieloną z melisą z liptona i po niej łatwiej mi zasnąć bardzo ładne zdjęcia będziecie mieli fajną pamiątkę .

Mam pytanie do doświadczonych Mam czy któraś z Was używała odciągacz kataru Katarek podłączany do odkurzacza? Co możecie powiedzieć na jego temat a może któraś z Was próbowała i taki doustny typu Frida i ten do odkurzacza i może mi powiedzieć który lepszy. Dziękuję
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:58   #1478
agnes208
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki no lipiec zbierajcie sie do roboty

fame ty nastepna!!!
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:59   #1479
debesciara
Zadomowienie

Cytat:

ja wlasnie weszłam na 10 piętro -oczywiscie u siebie w domu 10 razy z dołu do góry więc może więcej niż 10 pięter to będzie zaraz idę umyć okno w sypialni i umyje kabine w łazience bo okien w pokoju i kuchni nie opłaca się myć bo tata kładzie elewacje i za chwile znów będą zakurzone ... pozniej pojadę do pracy a wieczorem dopadne tż - jutro wizyta i zobaczymy co tam drgneło
Hehe jak bym czytała o sobie ale zaimponowałaś mi 10 piętrem, muszę sobie taką rundkę strzelić a potem chyba padnę na jakąś godzinkę, w końcu trza nabrać sił na porodówkę nie? hehe nadzieja umiera ostatnia

wisienka gratuluję zaręczyn, pierśionek śliczny brzucholek też
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 13:43   #1480
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Wisienka gratulacje!!!
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 13:44   #1481
Fame
Zakorzenienie

Cytat:

ja wlasnie weszłam na 10 piętro -oczywiscie u siebie w domu 10 razy z dołu do góry więc może więcej niż 10 pięter to będzie zaraz idę umyć okno w sypialni i umyje kabine w łazience bo okien w pokoju i kuchni nie opłaca się myć bo tata kładzie elewacje i za chwile znów będą zakurzone ... pozniej pojadę do pracy a wieczorem dopadne tż - jutro wizyta i zobaczymy co tam drgneło
o kurcze ale plany! i to "10 piętro" hahaha widzę, że Cie dziś rozpiera energia hehe

Cytat:
Hej laseczki

Bambusiek gratulacje!!

Ratunku bo od 2 tygodni nie śpię już nie wiem co mam robić , max to 2h na dobę, nie da rady żyć!! Boli mnie już wszystko. Wczoraj na ktg zapisały mi się pierwsze skurcze... malutkie, ale jednak... A potem mój tż mi się oświadczył i tak wykurzaliśmy młodego, że nie wiem czy nie urodzę szybciej Pierwszy raz chyba wiem o co Wam chodziło mówiąc o stawianiu brzucha.... skurcze też zaczęłam odczuwać od nocy - ale to raczej przepowiadacze bo w wannie przeszło... Przeparszywie się dziś czuję... chcę zasnąć choć na godzinkę
gratuluję zaręczyn! pierścionek piękny! nie popuchły Ci palce w ciąży? bo ja swoje pierścionki wraz z obrączką musiałam już z miesiąc temu zdjąć..
i piękne zdjecia

Cytat:

witaj ponownie! widziałam, że do nas zaglądasz od czasu do czasu
mamy nadzieję, że już z nami zostaniesz!
oba imiona ładne

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
fame ty nastepna!!!
może juuutro.. spałam dwie godzinki i przez ten czas nie miałam ani jednego skurcza a teraz jak wstałam to znowu mnie coś pobolewa, ale sama już nie wiem... może to Mała tak się wierci i mi jakiś nerw rusza
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 13:45   #1482
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:

Moją uwagę najpierw zwróciły tatuaże ale to chyba takie zboczenie No a taki brzuszek może już męczyć hehe fajna pamiątka a pierścionek też śliczny
Stary 2014-07-01, 14:18   #1483
joanna2228
Wtajemniczenie

Wisienka gratulacje
Jakaś taka senna jestem chyba czas na drzemkę bye odezwę się niebawem
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 14:48   #1484
i like it
Rozeznanie

Cytat:

Gratulację piękne zdjęcia

obiad gotowy pranie poprane i poprasowane teraz tylko posprzątam a popoludniu kawka z koleżanką
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 15:29   #1485
Fame
Zakorzenienie

a ja w trakcie prasowania.. jeszcze ze 2 prania mnie czekają przed szpitalem, żeby tż miał w czym chodzić podczas gdy mnie nie będzie mój tż to taka złota rączka, wszystko potrafi sam zrobić.. z wyjątkiem włączenia pralki, kuchenki i zmywarki
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 15:54   #1486
rybka13
Zakorzenienie

Witajcie w lipcu dotrwalam

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
przeczytałam na Internecie, że wywoływane porody bardziej bolą... tzn skurcze są bardziej bolesne, ale poród krócej trwa. Czy któraś ma doświadczenia jakieś?
ja już zaczynam sobie wkręcać, a wiem, że muszę wyluzować.
Wywolywane tzn po oksytocynie? To nie wiem, bo jak mi podali to juz bylam na zzo, ale rzeczywiscie po oksy szybko poszlo mi rozwarcie, bo wczesniej slabo sie posuwalo.

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bierzecie jeszcze magnez ??? Właśnie wyczytałam , że hamuje i opóźnia poród Macie jakaś wiedzę na ten temat?
Ja nie biore od jakiegos tygodnia i paradoksalnie ustapily mi skurcze w lydkach

Cytat:
Hej laseczki

Bambusiek gratulacje!!

Gratulacje fajna sesja

Cytat:
Ech dziewczyny, jak Was czytam to naprawde cieszę sie, ze juz nie muszę męczyć sie z brzucholem A Wam współczuje strasznie Wiem jak moze dobijać zle samopoczucie, rozdrażnienie i generalnie czucie sie jak kupa

Moje Dziecko zjadło właśnie, mało, bo mało, ale zjadł Raz na jakiś czas moze zjeść mniej, bo tak to je 120 ml.

Zapomniałam Wam napisać, ze wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej u pediatry i Mały wazy 3750 g, w ciagu pierwszego miesiąca powinien przybrać +/- 1 kg w stosunku do wagi urodzeniowej. Lekarz twierdzi, ze da radę, ale mnie sie wydaje, ze nie bardzo No ale to zobaczymy na następnej wizycie co i jak
To i tak sporo zjada na raz a moze wcale nie bedzie duzy tylko drobniejszy

Dziewczyny ja nie wiem skad mam tyle energii, spacery, wycieczki, porzadki, obiady

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2014-07-01 o 16:04
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 16:04   #1487
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
wisienka gratuluję zaręczyn, pierśionek śliczny brzucholek też
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Wisienka gratulacje!!!
Cytat:
gratuluję zaręczyn! pierścionek piękny! nie popuchły Ci palce w ciąży? bo ja swoje pierścionki wraz z obrączką musiałam już z miesiąc temu zdjąć..
i piękne zdjecia
Cytat:
Moją uwagę najpierw zwróciły tatuaże ale to chyba takie zboczenie No a taki brzuszek może już męczyć hehe fajna pamiątka a pierścionek też śliczny
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Wisienka gratulacje
Jakaś taka senna jestem chyba czas na drzemkę bye odezwę się niebawem
Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Gratulację piękne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Gratulacje fajna sesja
dziękuję Kochane Fame moje palce ani drgnęły albo jeszcze schudły nawet... Asia nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę tego spania.
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 16:46   #1488
simka234
Wtajemniczenie

kuluarek nie pamiętam czy ci gratulowalam ale Franio śliczny
dusiaAreczek to juz kawał chłopa slicznosci..

wisienka śliczny brzuchol zdjęcia baba

My po spacerku Malý spi słodko szkoda mi go budzić i z wózka wyciagac
Klapnieta dziś jestem, drzemie bym sobie strzeliła..
Tylko za chwile glodomor mu się włączy..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 17:12   #1489
slonko352
Raczkowanie

Cytat:
no Nela piękna imię witamy ponownie
Cytat:
witaj, mam nadzieje ze juz teraz zostaniesz z nami do konca i bedziesz sie udzielac
Cytat:
witaj ponownie! widziałam, że do nas zaglądasz od czasu do czasu
mamy nadzieję, że już z nami zostaniesz!
oba imiona ładne
dzięki dziewczyny

z tym imieniem to nie wiem kurde, całą ciążę mówimy do niej Nelka a ja jestem coraz mniej przekonana. tzn. mi się bardzo podoba, ale rozwalają mnie reakcje ludzi "jak? Nelly? Nel? Petronela? nie ma takiego imienia" itp. wiem, że nie powinno się na to zwracać uwagi ale nie chcę, żeby moja niunia miała potem takie problemy. nigdy nie chciałam takiego wymyślnego imienia. z drugiej strony Ola też super, tylko Aleksandra już mi się nie podoba. i takie mi się włączyły rozterki tydzień przed terminem

wisienka gratulacje zaręczyn i zdjęcia super. ja to już też nie noszę pierścionka i obrączki od dawna

a też Wam się pochwalę moim dziecięcym kącikiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0560.jpg (142,2 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0561.jpg (152,7 KB, 78 załadowań)
Stary 2014-07-01, 17:35   #1490
simka234
Wtajemniczenie

Ma któraś namiar na dziecięcego kardiologa? Najlepiej w Międzylesiu

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 17:49   #1491
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojęcia ale najlepsi specjaliści to w Warszawie..........albo we Wrocławiu

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-07-01 o 17:52
Stary 2014-07-01, 18:04   #1492
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Joanna Dangel Szymkiewicz. Jest polecana przy wcześniakach ale nie wiem czy w Międzylesiu przyjmuje.
Stary 2014-07-01, 18:16   #1493
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Joanna Dangel Szymkiewicz. Jest polecana przy wcześniakach ale nie wiem czy w Międzylesiu przyjmuje.
No ona tylko w Wawie z tego co wiem i i tak ma wiele pacjentów
Stary 2014-07-01, 18:18   #1494
kularek
Zadomowienie

debesciara - właśnie teraz chyba też weźmiemy te 5w1

Cytat:
daj znac po jej wizycie

już po wizycie ale u nas te wizyty to przebiegają raczej tak na odczep się żeby było większą część czasu zajeło wypełnianie tych jej karteczek potem obejrzała małego -wszystko ok i pojechała

wisienka - gratulacje !!! a ze spaniem to współczuję - sama to przeżywałam w pierwszej ciąży - minęło po porodzie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 18:24   #1495
Iris1988
Rozeznanie

cześć dziewczynki
nie mam czasu pisać ale jestem w miarę na bieżąco
gratuluje wszystkich porodów, trzymam kciuki za rozpakowywanie się tych które już chcą.
Ja nie mam zamiaru jeszcze się rozpakowywać ;p chociaż coś mnie dzisiaj pobolewał brzuch na dole a termin na 28.07 wiec niech jeszcze tam grzecznie siedzi W sobotę mieliśmy sesje ciążową robił ją mój znajomy fotograf z zamiłowania nie moge sie doczekać zdjęć choć chyba fotogeniczna nie jestem
Kupiliśmy dzisiaj wózek http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/BE...x-0-13-KG/1133
Tż jest coraz bardziej spanikowany i prosił mnie wczoraj abym mu wszystko naszykowała do szpitala bo on tego biedny nie ogarnie
także jutro sprzątam sypialnie na błysk Tż skręca łóżeczko i zaczynam w końcu prać...wcześniej nie mogłam bo nie było miejsca w domu bez pyłu remontowego;/

a tak w ogóle to koleżanka leżała na patologi i była światkiem sytuacji gdy po dziecko przyszło dwóch ojców zaczęli się bić przelecieli przez drzwi oddzielające porodówkę z patologią , a próbujący ich rozdzielić ordynator ( mój lekarz prowadzący ) dostał po twarzy
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 18:43   #1496
Iza188
Rozeznanie

Melduje sie po wizycie. M. Wg usg 3900!!!!! Duży chłop
Zero rozwarcia, zeroooooooo, szyjka twarda zamknięta na amen lekarz zrobił mi masaż i w trakcie cyt. " oj nie...tu nic sie nie ruszy.." Także w piątek IP na Ktg a przyszły tydzien to juz na bank szpital i wtedy cewnik na rozwarcie i pewnie Cc ( ze względu na wielkość dziecia i ze względu na brak jakichkolwiek ruchów mojej macicy)

I tutaj wlasnie ciekawostka, ze cewnik zakładają niezależnie czy będziesz rodzic Cc czy SN zeby zrobic rozwarcie, które jest potrzebne do uchodzenia odchodów w pologu....

Tutaj sie tyle naczytałam i naobserwowalam rożnych zwrotów akcji, ze może jednak do piątku cos sie ruszy

Jeju jakie wy macie ładne te kąciki. U mnie to komoda łóżko i materacyk w którym aktualnie leżą moje torby szpitalne i gondola wózka, której nie mam gdzie wsadzić

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-07-01 o 18:45
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 19:48   #1497
malwiska
Zakorzenienie

A na .kiedy masz termin? w ogóle albo ja coś pomieszalam bo nie ma cie na liście na pierwszej stronie -albo jest też możliwość ze nic nie pisałas żeby cie wpisać

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

A tak poza tym witam się jeszcze w pracy... wypłata wypłacona w dodatku z premią po cichy liczyłam ze mi szef zaokragli do góry wypłatę ale nie byłam pewna... mogę jutro poszaleć trochę do mnie nie dochodzi ze już nie będę przyjeżdżać ...
Wczoraj szef powiedział ze po 2-3 miesiącach mogę przyjeżdżać na jeden dwa dni dorobić tak jak teraz -ale chyba sobie nie zdał sprawy ze po 3 miesiącach to ja mogę nie wiedzieć jak się nazywam hehe ale fajnie ze mam taka możliwość -bo nie wiadomo czy nie zwariuje w domu
Stary 2014-07-01, 20:33   #1498
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
A na .kiedy masz termin? w ogóle albo ja coś pomieszalam bo nie ma cie na liście na pierwszej stronie -albo jest też możliwość ze nic nie pisałas żeby cie wpisać

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

A tak poza tym witam się jeszcze w pracy... wypłata wypłacona w dodatku z premią po cichy liczyłam ze mi szef zaokragli do góry wypłatę ale nie byłam pewna... mogę jutro poszaleć trochę do mnie nie dochodzi ze już nie będę przyjeżdżać ...
Wczoraj szef powiedział ze po 2-3 miesiącach mogę przyjeżdżać na jeden dwa dni dorobić tak jak teraz -ale chyba sobie nie zdał sprawy ze po 3 miesiącach to ja mogę nie wiedzieć jak się nazywam hehe ale fajnie ze mam taka możliwość -bo nie wiadomo czy nie zwariuje w domu
Pozazdrościć szefa! I odpoczywaj kochana!
Stary 2014-07-01, 20:45   #1499
Iza188
Rozeznanie

Cytat:

Na 4go lipca tp jakoś sie nie upominalam na wpisanie na listę ale jak będziesz miała chwilkę to czemu nie mam 30 lat i czekam na narodziny Mikołaja.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 20:56   #1500
i like it
Rozeznanie

Cytat:
dzięki dziewczyny

z tym imieniem to nie wiem kurde, całą ciążę mówimy do niej Nelka a ja jestem coraz mniej przekonana. tzn. mi się bardzo podoba, ale rozwalają mnie reakcje ludzi "jak? Nelly? Nel? Petronela? nie ma takiego imienia" itp. wiem, że nie powinno się na to zwracać uwagi ale nie chcę, żeby moja niunia miała potem takie problemy. nigdy nie chciałam takiego wymyślnego imienia. z drugiej strony Ola też super, tylko Aleksandra już mi się nie podoba. i takie mi się włączyły rozterki tydzień przed terminem

wisienka gratulacje zaręczyn i zdjęcia super. ja to już też nie noszę pierścionka i obrączki od dawna

a też Wam się pochwalę moim dziecięcym kącikiem
kącik piękny taki magiczny imię bardzo mi się podoba nawet w tym kąciku to sobię bardziej Nelkę wyobrażam niż Olę no ale oczywiście to wasz wybór

Cytat:
niestety nie...coś się dzieje?
Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
nie mam czasu pisać ale jestem w miarę na bieżąco
gratuluje wszystkich porodów, trzymam kciuki za rozpakowywanie się tych które już chcą.
Ja nie mam zamiaru jeszcze się rozpakowywać ;p chociaż coś mnie dzisiaj pobolewał brzuch na dole a termin na 28.07 wiec niech jeszcze tam grzecznie siedzi W sobotę mieliśmy sesje ciążową robił ją mój znajomy fotograf z zamiłowania nie moge sie doczekać zdjęć choć chyba fotogeniczna nie jestem
Kupiliśmy dzisiaj wózek http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/BE...x-0-13-KG/1133
Tż jest coraz bardziej spanikowany i prosił mnie wczoraj abym mu wszystko naszykowała do szpitala bo on tego biedny nie ogarnie
także jutro sprzątam sypialnie na błysk Tż skręca łóżeczko i zaczynam w końcu prać...wcześniej nie mogłam bo nie było miejsca w domu bez pyłu remontowego;/

a tak w ogóle to koleżanka leżała na patologi i była światkiem sytuacji gdy po dziecko przyszło dwóch ojców zaczęli się bić przelecieli przez drzwi oddzielające porodówkę z patologią , a próbujący ich rozdzielić ordynator ( mój lekarz prowadzący ) dostał po twarzy
za zakup fury jak dwóch ojców??? ale historia
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości