|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Nie macie pojęcia ile ja dzisiaj zjadłam
![]() Mam apetyt za trzech..
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Niestety boli niesamowicie. Dziś stanęłam na środku mieszkania i się popłakałam. Mąż pomógł mi dojść do zamierzonego celu
My się dziś obżarliśmy ciasta urodzinowego. Jakie ono pyszne!! Poza tym zrobiliśmy pizzę. Obżarstwo na całej linii ![]() Cytat:
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam zupę a potem dwa drugie dania, przebijesz mnie?
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiad zjadlam jeden, ale na sniadanie 4 kromki chleba!! Przed ciążą jadłam bardzo mało chleba, a długi czas wogole.
A po obiedzie juz nie bede wymieniac co zjadlam, bo za duzo tego
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Kamilast trzymam kciuki za maluchy!
i tak się świetnie trzymasz w bliźniaku! ![]() Też jestem bez przerwy głodna i też najchętniej bym zeżarła całą lodówkę, ale muszę trzymać fason, bo mam wrażenie, że to już nie idzie dla młodego. Dzisiaj nawet udało mi się nie iść na szejka do maka, choć tż mnie namawiał. Kulturalnie rosołek z marchewką i trochę owocków. ![]() Mam już wyniki z porannych badań, żółtaczka ujemna (ufff..) a cała reszta w normach, doktor będzie ze mnie dumny. ![]() Dziewczyny pomyślałam sobie, co się robi jak się umówię na planową cesarkę w 39 tygodniu a młody stwierdzi, że wychodzi wcześniej? Jak wtedy wygląda przyjęcie w szpitalu? Robią normalnie cc mimo zaczętej akcji porodowej do sn? |
|
|
|
#2766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, ja chyba nie dostałam jeszcze żadnych skurczy nigdy.. i jest to dla mnie takie ciekawe jak one wyglądają.. są takie jak np. skurcz łydki? to taki podobny ból?czy jak to wygląda? nie śmiejcie się ze mnie
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
No pewnie że zrobią cc. Jest jakiś tam punkt w schodzeniu główki po którym nie ma już odwrotu i można tylko ciągnąć do dołu ale do tego trzeba mieć pełne rozwarcie, parte skurcze a na to poza wyjątkami naprawdę trzeba czasu. Gin mi ostatnio tłumaczyła że nawet lepiej żeby się zaczęło naturalnie, jakoś ta macica lepiej przygotowana i jest pewność że dziecko jest gotowe do wyjścia.
|
|
|
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
A ja teraz jestem głodna ale nie mogę zjeść o tej porze bo to się źle skonczy.
Bylismy na pizzy ale się nie przyjęła
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ale jak jesteś głodna, to coś musisz zjeść. Albo chociaż jakiś jogurt wypić. Bo jak teraz jesteś głodna, to do rana twój organizm się przestawi na to inne trawienie, to coś co ja miałam z tymi ketonami, to podobno niezdrowe :/ |
|
|
|
|
#2771 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czerwiec zakonczony! Liczba porodow sierpniowek=0 ![]() Cytat:
Trzymam kciuki by bylo minimum 2x2,5kg i bys jeszcze troszke w trojpaku pobyla. Jak na blizniaki to i tak dlugo sie trzymasz. Mozemy was w kolejce przepuscic, jestes podwojnie uprzywilejowana ![]() Cytat:
Zamierzam zalozyc ta falbanke i sie nia cieszycCytat:
![]() Cytat:
Nie mam zadnych zabawek-grzechotek, pozytywek,zabawek do wozka itp. Jedynie 2 pluszaki ktore dalismy sobie nawzajem z Tz dawno temu i rozowy kocyk-przytulanke jakby byla dziewczynka.Siostra przylatuje do nas w innym terminie wiec przez pierwszy miesiac nawet karuzeli nie bedziemy mieli ![]() Myslicie ze warto miec jakies zabawki na poczatek? cO RADZICIE KUPIC? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-07-01 o 23:04 |
|||||
|
|
|
#2772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to straszne! Cytat:
![]() Cytat:
Oprocz tego cos nad lozeczko i cos na palak wozka. I nic wiecej na ten moment zdecydowanie nie potrzeba ![]() Ja wszystko dostalam, wiec dlatego tyle mam - nie sugeruj sie mna. Moj maz sie uparl i nie dalo sie go odwiezc od tego - wiec sklada lozeczko bedzie na razie stalo w przedpokoju.
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-07-01 o 23:17 |
|||
|
|
|
#2773 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Staramy się od paru miesięcy, w sumie nie wiem dokładnie, gdyż najpierw było tak, że jak bym zaszła w ciążę to byłoby fajnie, a dopiero później zaczęliśmy do tego coraz bardziej przywiązywać uwagę.. Podstawowe badania zrobione i wg. lekarza nic nie stoi na przeszkodzi. Na pewno skorzystam co do rad odnośnie wzmocnienia nasienia partnera, gdyż wcześniej raczej nie przywiązywaliśmy do tego uwagi. Ja też nie brałam żadnych suplementów poza samym kwasem, ale lekarz ostatnio zasugerował mi zmianę na metafolinę, jutro pędzę do apteki po te wszystkie suplementy, dla partnera również Jeszcze raz bardzo dziękuję i nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Butter
A co myslicie o czarno-bialych obrazkach pokazywanych dziecku przez pierwsze 4-6tyg zycia i kolejne? I np o takich ksiazeczkach: http://allegro.pl/listing/listing.ph...&search_scope= Bedziecie je kupowaly? Jak macie ochote wykonac samodzielnie kocyk-metke to znalazlam TUTORIAL tylko zamiast chusteczki higienicznej dalabym flizeline lub plotno bawelniane bo chusteczka nie przezyje prania. Na tym blogu znalazlam duzo fajnych pomyslow dla dziecka, az mnie ciagnie by cos samodzielnie zrobic dla maluszka ![]() Bezsennosc to moje drugie imie ale Malenstwo tez nie spi tylko siedzi razem ze mna i dokazuje. Cos czuje ze to bedzie Nocny Marek
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz o tym swojemu lekarzowi moze cos zaradzi |
|
|
|
|
#2776 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:A moze tam siedzi trzech????!!!! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za Twoje dwa szczescia ![]() Ty masz pierwszenstwo wiec wpychaj sie |
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tych obrazków, to dostałam ich sporo w gratisie przy zamówieniu w sklepie Brzuchatki. To jak mam, to będę pokazywać
|
|
#2779 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Bo mi się też podoba ta falbanka i zamierzam ja mieć;-) A teraz mam trumienke przed oczami;-) Cytat:
Trzymam kciuki żeby było kolo Trzech;-) Cytat:
Ja kupowałam na Targach. Ale oni mają sklep internetowy. To może tam kup. Cytat:
A ja przez swoją koleżankę zgage pół nocy na kibelku spedzilam. Mam tak gardło zjechane. Ehhhh mam dosyć tej zgagi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-07-02 o 08:11 |
||||
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uwazam ze to za wczesnie i jak mala sie urodzi to dopiero bede myslala o takich rzeczach |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest tak, że cesarkę umawiają na tydzień przed terminem i potem po prostu ją robią, nawet jeśliby się dziecko w ostatniej chwili ustawiło do sn.
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj to wszystko na raz mi wylecialo a ja myslalam ze sie zaraz udusze wlasnymi wymiocinami |
|
|
|
|
#2783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobote jak Tz rano przyniosl swierzy chleb to zjadlam polowe bochenka z maslem
|
|
|
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też już mam skurcze z lekkimi bolami jak na okres. Ale dopóki nie sa regularne to ok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mam brać nospę jak bóle będą tak silne, że nie można chodzić. I gdyby nie przechodziło to jechać do szpitala. Ale tak że coś boli, skurcze łapią nieregularne, cokolwiek to dopóki nie utrudnia funkcjonowania, to jest ok. No i bezwzględnie na ip jakby było jakieś krwawienie oczywiście.
|
|
#2788 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Nie uwierzycie ale wyspałam się dzisiaj. Rano jak sie obudziłam to macałam czy mam brzuch bo przez całą noc jakoś nic mnie nie bolało nie ciągneło Jedyne co to kladłam sie bez bólu w pachwinach a wstałam z bólem ![]() Fajnie, że zadna nie urodziła w czerwcówkach. Na mamusiach lipcowcych dziewczyny zaczeły sie rozpakowywać dwa miesiace wcześniej Także dziewczyny że wszystkie w dwupaku
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Gdzieś może po miesiącu...Kurcze, martwię się serio, że Mała sie przekręciła i ma głowę w górze. Inaczej czuję ruchy od wczoraj.... Cześć
|
||
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to czesto robie sie glodna - nawet co dwie godziny
ale jak przyjdzie co do czego, to nie moge w siebie wepchnac duzej porcji, tak mam scisniety zoladek. Zjem polowe i jestem pelna. Wczoraj TZ na kolacje zrobil tostow z zoltym serem . Cytat:
Zreszta noworodek niewiele co widzi w pierwszych tygodniach, obraz jest zamazany i ''do gory nogami'' bo oko tak wlasnie funkcjonuje, dopiero po jakims czasie mozg wyrabia sobie zdolnosc przekrecenia obrazu, tak zeby byl widziany normalnie. Znow mam po nocy wiecej wydzieliny, jakies toto galaretowate i podbarwione na brazowo dzis sie na bank wypytam polozna o co biega. Jeszcze ze dwa tygodnie minimum moglby sie junior wstrzymac.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

. Jutro mam wizytę, mam nadzieję że gin powie że oba dobrze ponad 2kg

. Został zdjęty w momencie jak było wiadomo że wreszcie będę rodzić.
Nie mam zadnych zabawek-grzechotek, pozytywek,zabawek do wozka itp. Jedynie 2 pluszaki ktore dalismy sobie nawzajem z Tz dawno temu i rozowy kocyk-przytulanke jakby byla dziewczynka.

klask i: