|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Już wychodzą ząbki nam, Mamo popatrz siedzę sam! Mamusie XI-XII 2013 r. cz. III
Dzięki Dziewczyny po pomoc!zasypałam mąką ziemniaczaną i trochę zbladło
![]() Lineczka piękna jest Twoja Córcia! Beatka dasz radę!!! my siedzimy w domu. jutro wyjdę na chwilę jak będzie się Ala dobrze czuła.czekam na popołudniową drzemkę ale coś się jej nie zbiera ![]() Własnie wypatrzyłam u mojej Ali dwa następne zeby ![]() Edytowane przez motyl03 Czas edycji: 2014-07-01 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już wychodzą ząbki nam, Mamo popatrz siedzę sam! Mamusie XI-XII 2013 r. cz. III
Nigdy nie mam czasu zeby odpisac na wszystko, bo maly jak sie obudzi to nie skoncze posta
![]() Lineczka fajna mala ksiezniczka Zrobilam dzis album synka ale sie rozszalalam i musze kupic drugi bo pierwszy caly juz zapelniony
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Akurat teraz ucina sobie ponadgodzinną drzemkę<3
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Witam...
jej zaszalałyście z tymi wątkami i postami.... uważam, że powinno się to wydrukować i zrobić z tego książkę o przygotowaniu do rodzicielstwa i wychowywania dzieci. Wiem, nie było mnie dłuuuuuuuuuugi czas..... Szkoda gadać Oleńko dla Ciebie specjalne podziękowania za to, że mnie ściągnęłaś. Dziękuję. To kto na ochotnika chce mi streścić Wasze życie z maluchami które już nie są takimi maluchami? :P Nic nie obiecuję, bo jak nie dotrzymam słowa to będzie mi głupio ale postaram się być z Wami, jeżeli chcecie. :P U nas po krótce: Ari ma 2 zęby na dole wyszły Jej od razu dwa. Je już prawie wszystko z naciskiem na wszystko. Teraz śpi. Waży powyżej 8 kg mierzy 70 cm. I śmieje się non stop. To jest znak firmowy- zwłaszcza do mężczyzn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Liwia cały dzień piszczy i mówi mama, teraz bawi się z wujkiem wiec mam chwile dla siebie. A tak wogóle to pierwszy wątek od mojego zapisania do mamuś gdzie przywitałam się na 6 stronie. OOOOOOO straszne to :P
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2014-07-01 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Moja mówi Tata ale nie powiem żeby to robiła świadomie, choć mój mąż uważa, że tak. Czyli ciekawie było!
![]() U nas przez moment był problem z jedzeniem stałych posiłków ale to przez zęby wróciłyśmy na stare tory i wcina aż się Jej uszy trzęsą. Najlepiej przyswaja mięso: indyk, królik, wołowina i raz na milion lat świetlnych kurczak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Moja to samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ula zjadła dzisiaj całą bulionówkę zupy z ziemniaka, marchewki, pora i z żóltkiem:O
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie przechowywania zupek zrobionych na zapas, czy któraś z Was wekuje zupki (tzn. gorącą zupę do słoika i słoik do góry dnem)? Jak długo takie słoiczki można przechowywac (w lodówce)?
Chciałam pogotowac kilka zupek "na zapas", bo troszkę mam dosc gotowania tych "śladowych" ilości, ostatnio trzymałam słoiczek niecałe 2 tygodnie (wklęśnięta zakrętka, więc "trzymał") i smak był jak świeżej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Magda ja zawsze robię więcej, porcjuję i zamrazam. Nie wiem, czy jak się nie mrozi tochyba trzeba podwójnie gotować w słoikach. moja mama tak mi mówiła- jeśli to są przetwory mięsne, żeby się lepiej trzymały.
Edytowane przez motyl03 Czas edycji: 2014-07-01 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Kabriela super że się odezwałaś, dziękuję!
![]() U nas na wadze prawie 10 kg o zębów jeszcze brak ![]() ![]() Leon też cały czas tata i tata, a mama ani mu się śni powiedzieć :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Poszalały ![]() ![]() ![]() My u rodziców, Tomcio rozrywany przez dziadków, ciocie, jeszcze od czwartku będzie moje chrześnica i mały armagedon murowany ![]() Poza tym idą nam górne zęby, dwójka się już przebiła, jedynki i druga dwójka tuż tuż. Mały trochę marudzi i trze dziąsełka, ale jest do ogarnięcia. Dużo czasu na powietrzu spędzamy, choć pogoda taka sobie, dziś Tomcio pół spaceru przeleżał na brzuchu, trochę się pobawił, a trochę świat oglądał bo mu okienko w wózku odsunęłam ![]() Poczytam co u Was ![]()
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
dobryyy wieczórrrrrrrrr
![]() dawno i mnie nie było, myślałam, że szybko tak nie pogalopuje nowy wątek, zaglądam i myślę, a zdążę na 1-szą stronę a tu 6 do poczytania ![]() Moje kochane dziecko śpi, a matka ma chwilę dla siebie. Piszecie o zębach, my nadal szczerbaci już się z tym pogodziłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
CorkaCzarownic fajnie masz, wykorzystuj rodzinkę ile wlezie, u nas teraz to samo -można odetchnąć i naładować akumulatory
![]() ![]() Wyobraziłam sobie tż z tym całym majdanem w pociągu ![]() magalska witaj z powrotem ![]() ![]() ![]() I oby nóżka doszła do siebie ![]() Mieszkanko ![]() A tak w ogóle to dzieci nie śpią, dzieci się ładują ![]() motyl03 bidulka mała, oby ta mąka pomogła. ![]() kyte oby takie nocki coraz częściej były i Natalinek butlę polubił już na stałe ![]() A jakie Ty jeszcze poporodowe skutki odczuwasz?? magda_zp za szczepienie i idealnego Ignasia ![]() ![]() Weekend bez dziecka ... Ach ![]() ![]() Pisałyście o porodach-ja nie wiem co z tym ktg było , ale ja Toma wg tego ustrojstwa urodziłam na skurczach 15-30% ![]() ![]() ![]() Olenka_24 wyśpij się dziś spokojnie ![]() maomami żeby wylazły zębiska w końcu ![]() 89Beatka ![]() ![]() ![]() Kabriela ![]() Brawo dla Ari za wagę, jedzonko, ząbki i w ogóle ![]() Idę na herbatkę, spokojnej nocki ![]() Tęskni mi się za mężusiem, byle do piątku ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Lilith890502 ![]() Napisz coś więcej ![]()
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
coś więcej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Co u nas dokładnie. Mała ma 70 cm waży powyżej 8 kg, ma dwie jedynki dolne, do tej pory nie przeżywam żadnych armagedonów oprócz jednego tygodnia gdzie odmówiła jedzenia stałych posiłków.
Nasz dzień wygląda tak że dziecko wstaje 6-7 bardzo rzadko budzi się przed 6, choć bywają takie dni, ale wtedy się przytula do szmaty :P tetry i idzie spać dalej. Tata Ją rano ogarnia- butla mleka 210 ml i pampers Dady. Później wstaje ja ok 8 bo już wtedy się domaga uwagi, wstaje wyjmuje z łóżeczka kładę na podłodze, dziecko wędruje po pokoju turlając się przesuwając a la podciągając a ja sobie robię śniadanko. Po moim śniadanku ćwiczymy i robię obiad dla rodziny i dziecka góra na dwa dni- jemy wszystko. Idziemy na dwór w spacerówce(gondolka poszła do piwnicy) nie ma nas prawie cały dzień ok 12-13 jemy obiad w krzesełku do jedzenia lub właśnie w parku. Jeżeli jesteśmy w domu do 12-13 idziemy po obiedzie na 2-3 godzinny spacer. Wracamy na podwieczorek( owocowy, kaszkowo-owocowy) ok 16-17. Jeżeli jest ładnie to zostajemy do 19:00. O 20:30 się kąpiemy i o 21 idziemy spać. Jeżeli jesteśmy w domu po 16-17 to robimy ćwiczenia ogólno-rozwijające. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry dzisiaj pobudka o 6:30 ale jeszcze sobie leżymy. Trochę nam się noce poprawiły mam nadzieje że nie zapesze. Może wreszcie te żeby wyskoczą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Witam,
nie ćwiczenia są dlatego, że moje dziecko ma zboczoną na tym punkcie Mamę :P Poza tym sama widzę, że Ona rewelacyjnie się przy tym bawi, ja ćwiczę i Ona ćwiczy to powiedzmy taki nasz- intymny czas. Ale właśnie ja miałam do Was pytanie drogie Mamuśki a mianowicie? Myjecie swojemu dziecku zęby i jeżeli tak to jaką pastą? I jeszcze jakie podwieczorki dajecie swoim pociechom, bo prawda jest taka, że z tym mam malutki problem. Ubogie menu mnie dobija: ryż, kaszka, kaszka manna, jabłko, banan, śliwka, morela( kiedy już bardzo chce Jej dogodzić, kupuje słoiczek), kisiel owocowy. Co dajecie do jedzenia swoim maluchom? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
Ja myje żelem do ząbków z ziaji jest pod pierwszego ząbka,w smaku też dobry
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#173 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dałam jeszcze buraka, muszę się naprawić... Cytat:
![]() kurde, u nas ubogo, ja daję banana, jabłko, ostatnio maliny, jagody, truskawki. Ale Ulka nie przepada za owocami, banana pomemła, jabłko też. Jako tako wchodzi nam malina aktualnie ![]() Nadal nie dostałam macierzyńskiego. W zeszłym miesiacu też mieli poślizg... Był chyba 6 maja dopiero, a normalnie dostawałam do 25... Nie wiem, czy w tym miesiacu wpływ na to ma fakt, że zlikwidowal tż firmę i mnie zwolnił, czy to że na konto bankowe ma iść ;/ Wkurzam się mega.. Raty do zapłacenia zaległe a tutaj nic. Jeszcze od rana niedospana Ulka wiwatuje, a tż nie mógł się uspokoić i się na nią darl..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
Ojej ale poranek. U mnie macierzyński zawsze 24 no chyba że wypada w weekend to jest po.
A macie pastę czy żel z ziajki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja właśnie dlatego nie mrożę, bo nie mam miejsca, ale miejsce na słoiczki w lodówce już by się znalazło, dlatego chciałam gotowac na dłużej, zwłaszcza, że powoli muszę się nauczyc organizacji życia pod mój powrót do pracy, a wtedy na bank nie będę miała czasu gotowac nawet co dwa dni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zwykle daję mix owoców z kleikiem, za kisielem nie przepada Cytat:
Witam z rana! Moja mała wszs jeszcze śpi ![]() Zamówiłam wczoraj kurteczkę Nelce taką na teraz żeby miała na wakacje muszę pospisywać co msze jeszcze kupić; ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
A właśnie ja nie dawałam malin i truskawek, lekarz mi powiedział, że pestkowych i truskawek jeszcze nie dawać i tak się właśnie męczymy, bo serio nie mam pomysłów. A moja mleka nie może więc nawet budyń odpada. U mnie musi być podwieczorek, ponieważ nasz jadłospis wygląda tak, że rano butla, 12-13 godzina miska obiadu 250-300g( mięso-warzywa, ryba- warzywa, zupki) i później podwieczorek owocowy 200-250 i na noc butla 250-260ml mleka.
Współczuje z macierzyńskim, może tam zadzwoń i ich ochrzań bo inaczej to Oni nie rozumieją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i też jest tak ze ten porcji nie zje i połowę zostawi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a w przyszłym tygodniu nocki ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Wiem, że je dużo, ale byłam z tym u lekarza, przybiera jak najbardziej prawidłowo, nie jest pulpetem, spróbowałabym Jej dać mniej to się tak na mnie złości, że powiedziałam, że nie będę Jej tego robić. Skoro pałaszuje to się cieszę, zwłaszcza, że w każdej chwili może mi się znowu to skończyć. Przez tydzień w ogóle mi nie jadła obiadów i deserów jak Jej zęby szły więc...
Myślicie, że Ją przekarmiam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.