|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Velika! Świetna relacja, trochę nietypowa, ale powiem szczerze że uśmiałam się kilka razy
Wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Velika
swietna relacja ![]() byliśmy dziś w poradni... masakra przedpotopowe poglądy ... nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 spotkania jutro jedziemy zamówić tort do cukierni i jakieś pralinki do Sowy zaczyna się fajny okres, bo praktycznie codziennie załatwiamy coś nowego widać, że to już za 1 miesiąc i 1 dzień
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
cude a konkretnie czego dekor?
![]() Anesthesia przepraszam, że dopiero teraz ale TŻ ma dobrą pamięc ale krótką, w związku z czym znów zapomniał aparatu ale zrobiłam tel. Mam nadzieje, że w jakims stopniu zdjęcia Cię satysfakcjonują:P Napisy są naklejone ale na takim grubym czymś, to nie jest zwykła naklejka, raczej coś pomiędzy grubą tekturką a filcem? Bardzo solidne i pudełko pachnie jak moje nowe meble więc jest dobrej roboty ![]() vel ide czytać relację
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
SIERPNIOWE PMKI - bardzo Was proszę o listę rzeczy które już macie, a których jeszcze nie. chce porównać ze sobą, czy jestem bardzo do tyłu no i jeszcze nurtują mnie najważniejsze rzeczy w dniu ślubu, o których nie mogę zapomnieć, mianowicie : wziąć obrączki, tuby, dowody świadków, i co jeszcze? zaczyna dopadać mnie stresik..
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada, miałam i tak jutro robić aktualizację listy, więc od razu ci tu wkleję
zrobione: - sala, fotograf, kamerzysta, zespół, godzina u księdza - wiadomo - umówiona makijażystka i fryzjerka - umówiona próbna fryzura - zaproszenia zrobione, wręczone - nauki przedmałżeńskie - lista gości na panieński oddana świadkowej, - układ na pierwszy taniec ułożony - protokół u księdza rozpoczęty - zapowiedzi odebrane - ciasta wstępnie zamówione (jeszcze bez szczegółów) - termin u florystki zaklepany - dj znaleziony - organista zaklepany kupione: - panna młoda: suknia ślubna, buty, stanik, welon, spinka do włosów, biżuteria, sukienka na poprawiny, buty na poprawiny, pończochy na wesele i rajstopy na poprawiny - pan młody: garnitur ślubny, buty, garnitur na poprawiny, koszula, krawat, spinki -obrączki -wódka - buty taneczne zamówione - pudełeczka na podziękowania - księga gości - ramki do numerów stołów - prezenty dla Mam - prezenty dla Tatków - słomki papierowe do zrobienia najpilniejsze pogrubione -dać długopisy dla ojców do wygrawerowania -zamówić tort - zrobić zaproszenia dla rodziców - wydrukować i rozdać powiadomienia -poradnia (w trakcie, jeszcze 2 spotkania) - pierwsza spowiedź - zanieść księdzu kartkę z zapowiedziami, dane świadków i ksera świadectw - spotkanie z : siostrą dekorującą kościół, florystką, paniami od ciast -umówić się na próbny make-up -próbny makeup, fryzura, przymiarka -wybielić zęby - znaleźć dobrą manikiurzystkę, wypróbować, umówić się na ślub -zrobić napisy na stoły, ewentualne dekoracje -zrobić podziękowania dla gości - zrobić pudło na koperty - ostateczna lista gości + plan usadzenia gości - potwierdzić liczbę gości w hotelu i na sali -wizyta u florystki i menagerki sali - omówienie dekoracji -zamówić wiązankę i dekorację na auto - domówić ciasta w cukierni w razie potrzeby + babeczki od Sowy -dograć sprawę samochodu - omówienie szczegółów z usługodawcami (foto tydzień przed) - zapłacić księdzu -przygotować koszyczki ratunkowe - zrobić listę piosenek zakazanych i tych, które muszą polecieć - wybrać muzykę do filmu - wybrać muzykę na wejście/krojenie tortu/podziękowanie dla rodziców - pożyczyć/kupić lampiony do dekoracji tarasu - druga spowiedź kosmetyczka przed samym ślubem: panna młoda: wosk na łydki, uda, bikini, regulacja brwi manicure i pedicure pan młody: manicure do kupienia: - brzoskwiniowa bibuła do wnętrza pudełek dla gości - rafaello do pudełek dla gości - pierdoły typu tuby z płatkami, zimne ognie, bańki mydlane, - dekoracje auta: mazak kredowy i tablice, ew. puszki - wino, whisky, soki i napoje - kosz, bombonierka,kawa itp do podziękowań dla rodziców, pomyśleć nad formą podziękowań -bransoletkę dla świadkowej jako podziękowanie - bielizna na noc poślubną dla mnie -majtki na ślub dla mnie - podwiązka -wszystko do zestawu ratunkowego dla mnie (agrafki, nici, plastry na pęcherze, bibułki matujące) przedślubne dwa tygodnie: poniedziałek wtorek środa - odbiór sukni czwartek - ostatnia lekcja tańca piątek sobota - wieczór panieński ![]() niedziela - poniedziałek wtorek środa czwartek piątek sobota -
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-07-01 o 23:44 |
|
|
|
#3876 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
Velika relacją mega! dużo śmiechu, fajnie się ciebie czyta
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3879 |
|
Wtajemniczenie
|
say-hello Dzięki za listę!
|
|
|
|
#3880 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się nie podobają te dekoracje na masce samochodu z resztą mamy taki super samochód, że jemu nie potrzeba dekoracji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na pewno będziesz wyglądać cudnie! Cytat:
Cytat:
ale też nie wiem czy to wytrzymam muszę zrobić w końcu wykres, będziemy go omawiać w trójkę Cytat:
Cytat:
bo to wtedy 1 warstwa zostanie tylko?
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcie nr 1. - wódka dla świadka ( bo tamtej nie było już
a ta się TŻ chyba bardziej podobała )zdjęcie nr. 2 - likier dla świadkowej ponoć pyszny ![]() zdjęcie nr. 3 - MIOTŁA DLA MNIE OD TŻ NA SPRZĄTANIE NA TRZASKANIE
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-07-02 o 06:43 |
|
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwalę się
Kupiliśmy, a raczej zamówiliśmy wczoraj garnitur. Stanęło na szyciu na miarę.Aaaa no i wczoraj zadzwoniłam do salonu dowiedzieć się czy jest już moja suknia. No i jest i Pani mnie tak znienacka zapisała na jutro na pierwszą przymiarkę niestety idę sama, bo mojej świadkowej-siostrze nie chce się jechać.
|
#3883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem tylko tyle, kocham mój tren miłością bezgraniczną. Sprawdził się rewelacyjnie ![]() Cytat:
![]() velika Świetna relacja, cudowna para. Byłam i widziałam live w kościele Młodzi wyluzowani, uśmiechnięci.asiulek Gratulacje
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-07-02 o 08:22 |
|||
|
|
|
#3884 |
|
Zadomowienie
|
vel uwielbiam Twoją relację
Genialna!czekoo takie mini podsumowanie Mamy: -suknię i garnitur, muszkę, welon, bolerko, bieliznę, biżuterię, spinki oraz buty ślubne dla mnie i TŻta -DJ'a (wysłany plan wesela i playlista) -Fotografa -obrączki -zamówiony samochód i zakupione dekoracje na samochód -zamówiony autobus dla gości i zarezerwowane noclegi -zaproszenia wydrukowane i rozdane w 98% -wódkę i wino, nalepki na wódkę -zaklepany termin w cukierni i zakupione pudełka na ciasta dla gości, wybrany smak tortu i wygląd -księgę gości i parasol w razie deszczu -kurs przedmałżeński, poradnię, protokół, zapowiedzi (musimy tylko wybrac potwierdzenie z parafii TŻta) -papier z USC -fryzjerkę i kosmetyczkę, zaklepany termin na paznokcie -wybraną piosenkę na 1szy taniec -kierowce do rozwożenia gości -przygotowany zestaw do konkursów, tuby z płatkami róż, koszyczki ratunkowe (ale z niepełna zawartością) -dogadana kwiaciarka, co do bukietu Do załatwienia: -zanieść zaświadczenie z parafii TŻta o wygłoszonych zapowiedziach i papier z USC do księdza -dogadać się z organistą, kościelnym -szampan -ustalenie menu i innych spraw z managerem sali -zwężenie bolerka -poszetka dla TŻta -przygotować zabawki do kącika dla dzieci -dokupic markery do księgi gości -ostatecznie dogadać się z cukiernią -porozsadzać gości -podziękowanie dla rodziców Więcej nie pamiętam...
|
#3885 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli się zgodzi, na szybie z tyłu zrobię napis markerem kredowym i będzie na tyle. ![]() Na maskę nawet nie próbuję nic wieszać, droga na salę jest tak wyboista, że po kilometrze by odpadło ![]() Cytat:
Zaliczyliśmy wczoraj ostatnią wizytę w sklepie... K. stwierdził, że wszystkie prezenty dla rodziców są tylko dla mam (filiżanki, pudełko i storczyk) i musimy kupić coś ojcom. Stanęło na takim pudełku z miodem pitnym: ![]() Na wieku spróbuje wygrawerować napis (kupił sobie taką mini szlifierkę, bo mu się chciało takie rzeczy robić, i oczywiście leży :P). Ze mnie wszechświatowa sierota jest, zgubiłam gdzieś mój komplet na noc poślubną schowałam, żeby K. nie zobaczył, no to nie zobaczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
misia świetne prezenty
![]() Kupiłam wczoraj kolczyki Wczoraj weszłam do dwóch jubilerów zapytać o zrobienie obrączek. W pierwszym pani wszystko mi wytłumaczyła, odpowiedziała na każde pytanie, aż się chciało rozmawiać. Koszt 600 zł, grawer i satynowanie gratis. W drugim pani chyba była niezadowolona, że przerwałam jej pogawędkę z koleżanką. Jak zapytałam o cenę to rzuciła, że 900 zł, ale już sprawdzi i się okazało, że jednak 500 zł. Pytam o grawer- tak w cenie. Mówię, że mam już wybrany tekst, a ta nawet nie zapytała jaki tylko, że najczęściej graweruje się imię i datę i to co ja chcę na pewno się nie zmieści |
|
|
|
#3888 | |||
|
Zadomowienie
|
Velika przeczytałam
uwielbiam twoje wpisy, a relacja wygrała całkowicie musiała być naprawdę super zabawa, skoro goście do 5 się rozejść nie mogli ![]() Cytat:
![]() prezenty dla świadków zgapiam oficjalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a pomysł z miodkiem super, pokażę mojemu gwiazdorowi, może da się namówić i prezent dla teścia będzie z głowy ![]() ciągle mam problem z babcią TŻ, ona go wychowywała, więc wypadałoby sprawić jej coś konkretnego, o ile z mamą, dzięki Wam, nie mam problemu, to z babcią ogromny
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i kobita była taka 'POMOCNA" że zapytałam jej wprost, czy ktoś ją tutaj posadził za karę a jeśli nie to poproszę nazwisko kierowniczki salonu i zgłoszę fakt jaka Pani jest miła i pomocna i wyszłam. zgapiaj za wódke daliśmy 78 zł, ale ta "dziupla" jest drewniana solidna - elegancka.a za likier 48 zł to opakowanie jest takie mieciutkie jak ten tygrysek a miotła wiem, że wyczesana wysłałam zdjęcie mojej mamie to się napaliła, że kupimy jeszcze taka czerwona w kropki ( taka biedronka) a co do prezentu dla Babci.. może pomyślcie nad jakąś antyramą z Waszymi zdjęciami? albo bardzo elegancką ramą ze zdjęciem, ewentualnie zdjęcia na płótnie ? Wiem, że oklapane może, ale np. babcia mojego TŻ dałaby się pokroić za taki prezent
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-07-02 o 08:53 |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elorsa też chciałam napis markerem kredowym, ale chyba mi nie wolno !
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
W sensie kierowca zabroni malować tym markerem czy TŻ
?
|
#3893 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Załatwiliśmy wczoraj zapowiedzi będziemy wisieć w niedzielę ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- aaaaa i miałam dziś okropny koszmar !!!!!!!!!!!! śniło mi się że w dniu ślubu pierwszy raz od kupna zobaczyłam moją suknię i była okropna!!!! 1 ze wszędzie się wżynała, a dwa ze była z przodu biała w czerwone kwiaty na dole, a z tyłu była cała czerwona
|
||||||
|
|
|
#3894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
mimi_77, na stoły i może kościoła. Skrzynki wyglądają bardzo ładnie, zachęciłaś mnie do kupna
![]() KaMilka4891, hihihi, Elrosa, dzięki za opinie Zostaną dwie warstwy tiulu, jedna z haftem. Tren raczej standardowej długości.
|
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
Slub 23.08.2014 (jak dojdzie do skutku J )
Czesc spraw bedziemy zalatwiac od 18.08 jak bedziemy juz w Polsce. Mamy: - zamowiony Stroj Pana Mlodego - suknia slubna - bielizna - bizuteria - Zespol + play lista - Fotograf - Kamerzysta - Obrączki (my juz po cywilnym ) - samochód(wlasny) dekoracje na samochód(florystka) - zamówiony autobus dla gości i zarezerwowane noclegi - zamknieta liste gosci na 99 % J 2 osoby maja mi dac znac do 15.08 a 4 osoby (moja rodzina mie kompletnie olaly i w sumie nie wiem czy moge na nich liczyc czy nie ) Ciotka mieszka w Brazylii ale normlanie jest od maja do pazdziernika w Polsce. Mam z nia kontakt przez facebooka i wiem ze zaproszenia doszly…wiec na chwile obecna potwierdzonych mam 77, +2 ewentualnie i 4 w kosmosie J - zamowiona księgę gości + wientki + menu + zwieszki na wodke+ pudelka na ciasta (musze wyslac tylko na dniach personalizacje ) - fryzjerkę i kosmetyczkę (probna fryzure i makijaz juz mialam) , zaklepany termin na paznokcie w Polsce - wybraną piosenkę na 1szy taniec+ 1 lekcja , nastepna na poczatku sierpnia a reszte bedziemy cwiczyc w Polsce - florystka (bukiety dla mnie i swiadkowej , dekoracja samochodu i kosciola) - Tort - menu +wstepny scenaruisz wesela (szczegoly bedziemy dopracowywac na miejscu) - Wstepne usadzenie gosci Do załatwienia: - sprawy koscielne…..czekamy na opdowiedz od biskupa a o reszte – przebieg mszy czytania etc bedziemy sie martwic jak dostaniemy ta licencje od niemieckego ksiedza - koszyczki ratunkowe lacznie z zawartoscia - zamowic i zrobic dekoracje na stol: buteleczki, biezniki z juty, pienki - zrobić pudło na koperty(juz kupione, musze tylko okleic) - zamowic zboze do dekoracji krzesel - BUTY dla mnie!!!! - Odebrac pudeleczko na obraczki ( w Polsce) - Przmiarka i ewentualnie poprawki garnituru (to juz w Polsce) - Odebrac ciasteczka - Odebrac suknie Czyli wlasciwie to mamy chyba wszystko oprocz najwazniejszego J Edytowane przez jumapili Czas edycji: 2014-07-02 o 10:29 |
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem wystarcza. Niestety żadne deko mi się nie podobają ![]() Vel, relacja świetna ![]() Dopada mnie ostatnio lekki stresik |
|
|
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
PM z 2 sierpnia, został nam miesiąc
Wiem że szybko zleci co do spraw załatwionych mi jest łatwiej napisać czego nie mamy, ale postaram się opisać co mamy.ZAŁATWIONE: - fryzjer i makijażystka - wszystkie dodatki dla PM łącznie z butami na zmianę - sukienka na poprawiny - sukienka i buty dla mamy i gajerek dla taty - sala, zespół, kamerzysta, fotograf - obrączki - pudełko na koperty - dekoracje na auto - zaproszenia rozdane - tort wybrany - pudełka na ciasta kupione - zawieszki na alkohol - księga gości - wybrany bukiet - kurs przedmałżeński, poradnia, dokumenty z USC - tuby strzelające - cukierki na bramy - alkohol - podziękowania dla gości (cukierki zozole pakowane w folię, dla każdego ok 5 sztuk) - zarezerwowany autobus dla gości w dwie strony -zrobione numerki na stoły - pierwsza spowiedź odbyta - lista dziewczyn na panieński dana świadkowej - kupione kwiaty i organza do przybrania domu - kupione ubranko na wódkę na stół PM - przystrojone kieliszki którymi będziemy rzucać - prezent dla rodziców DO ZROBIENIA: - garnitur Młodego, we wtorek kupujemy. plus wszystkie dodatki - przymiarka sukni, jedna po 15.07, druga 3 dni przed ślubem - zebrać potwierdzenia od gości do 10.07 i zamówić winietki - protokół - druga spowiedź - wybrać menu i zapłacić za połowę gości - wysłać dla zespołu formularz - kupić prezenty dla chrzestnych i dziadków - 19 lipca panieński!! - dokupić szampana i wino
|
#3899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam tren z tiulu tylko, 2 czy 3 warstwy nie pamiętam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

swietna relacja 
przedpotopowe poglądy ... nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 spotkania

przytyć nie przytyłam, ale ciągle mam wrażenie, że będę wyglądać jak mały wieprzyk pod przykryciem
a ta się TŻ chyba bardziej podobała