Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 10:50   #2071
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

byloiśmy wczoraj u nowej rehabilitantki z Jaśkiem (prywatnie bo na nfz czekamy juz 3 miesiąc) i trochę mnie nastraszyła oceniła problemy rozwojowe Jaśka na dużo większe niz neurolog jestem zestresowana, ale musze wziąc sie w garść i posprawdzac pewne rzeczy związne ze zdrowiem mojego Jaśka.

dziś mam wychodne. dziewczyny zabierają mnie do kina w ramach spóźnionego wyjścia urodzinowego a ja jakos nie mam weny na takie wyjścia...
z jednej strony bardzo chcę i wiem ze mi to potrzebne, a z drugiej moją głowę zaprzatają problemy z Jasiem..

może ta rehabilitantka to tak trochę na wyrost to wszystko oceniła nie martw się i wyjdź sobie dziś super ze masz taką możliwość wiec wykorzystaj

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Larysa ja sprawdzam ceny na promobaby promocja w rossmanie była super, zrobiłam wtedy zapasy ale się skończyły i teraz w sumie też w rossmanie kupuje, bo mam 5% na rossne to za 38zl wychodzi. W netto właśnie często są promocje fajne ale u mnie najbliżej 30km w jedną stronę to nie bardzo się opłaca jechać, jak wrócę do pracy to będę tam zapasy robić
:
Tez na ta stronę wchodzę jednak nie ma tam za dobrej aktualizacji i w ogóle wszystkich promocji no ale dobre i tak to co jest
Tez wtedy zrobiłam zapasy i się skończyły. czyli kupujesz teraz za 45zl to mleko i z 5% rabatu wychodzi 38? To ja mam 6 juz a nawet nie pomyślałam że to może fajnie wyjść cenowo
Stary 2014-07-02, 10:53   #2072
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Zaraz troszkę Was nadrobię.

Dziewczyny biegłe w kwestiach tarczycowych (Kaśka, Snow... ?). Podpowiedzcie coś proszę.
Zrobiłam sobie na własną rękę badanie TSH i ft4 żeby sprawdzić po ciąży jak to wygląda. W ciąży miałam lekką niedoczynność, TSH wynosiło jakieś 2,2. Teraz mam TSH 3,320 (norma między 0,270 a 4,2) a ft4 14,54 (norma 12 - 22).

Pomożecie? Jest ok czy szukać jakiegoś endo?
Koleżanka mówiła mi wczoraj, że jeśli TSH wyniesie nawet jakoś 2,8 to już jest podstawa do zbijania - chociaż niby w normie.
Od 4 lat jestem pod stałą opieką endokrynologa i powiem Ci tak:
wyniki masz w normie i standardowo lekarz nic Ci z tym nie zrobi, bo widać, że tarczyca funkcjonuje dobrze. Jeśli starałabyś się o dziecko można by było jednak zbić to tsh co jednoznacznie powinno zwiększyć ft4 (w ciąży ft4 powinno oscylować w okół górnej granicy).

Bierzesz teraz euthyrox?
Stary 2014-07-02, 10:54   #2073
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no my kupilismy crosowe bo jezdzimy miasto/parki/laski wiec od miejskiego dupsko by mi odpadlo lacznie z nogami

nie wiem czy foteliki na przod sa wygodne i jak sie sprawuja wiec sie nie wypowiem

a spodobac sie wam napewno spodoba moje obie uwielbiaja, a Amela zazwyczaj ucina drzemke

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

jak szukacie jakiegos serialy to obejrzyjcie "biblie"

masakra, nie wiedzialam ze takie seriale robia hehe i do tego na polsacie puszczaja
Kiedy pierwszy raz Amelkę przewieźliście na rowerze? Jak masz opinie o tym foteliku?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:56   #2074
teacherka
Zakorzenienie

Hej, u nas też kiepska nocka, rozumiem Cię Tassiu, bo u nas taki rozpaczliwy krzyk i płacz już były na porządku dziennym (nocnym...) i chyba wracamy do tego... nasza zaufana pediatra mówi, że to mogą być koszmary senne, zwłaszcza, że u nas pojawia się to nad ranem, a wtedy podobno się śni.
Ona tak płacze z zamkniętymi oczami, rzuca się po całym łóżku, nie daje sie obudzić, no straszne to jest...

Vea, myślę, że do Świebodzina bez problemu moglibyśmy dojechać (pracowałam tam kiedyś swoją drogą), a nawet i tam do Was moglibyśmy się pewnie kopnąć,my nigdzie na wakacje się niestety nie wybieramy, więc jak tylko będziesz miała czas i ochotę to pisz

Paulinko, piękna Milenka

Rusałko, zazdroszczę wyjścia i trzymma kciuki za Jasia

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-07-02 o 10:57
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:57   #2075
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny biegłe w kwestiach tarczycowych (Kaśka, Snow... ?). Podpowiedzcie coś proszę.
Zrobiłam sobie na własną rękę badanie TSH i ft4 żeby sprawdzić po ciąży jak to wygląda. W ciąży miałam lekką niedoczynność, TSH wynosiło jakieś 2,2. Teraz mam TSH 3,320 (norma między 0,270 a 4,2) a ft4 14,54 (norma 12 - 22).

Koleżanka mówiła mi wczoraj, że jeśli TSH wyniesie nawet jakoś 2,8 to już jest podstawa do zbijania - chociaż niby w normie.
wlasnie przypomniaals mi ze nei robilam badan po ciazy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:58   #2076
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

your Angel

odnośnie Twojej tarczycy, czegoś tu nie rozumiem. Jak mogłać mieć lekką niedoczynnośc mając tsh 2,2? Przecież ono jest w normie?Kto Ci tak to zdiagnozował?
Stary 2014-07-02, 11:00   #2077
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Współczuję przeżycia Tassiu..obyś nigdy więcej nie musiała go doświadczać

Co do uroków to ja nie wierzę.zaraz po zlocie we Wro Lila miała niespokojne noce. ciocia u której akurat nocowalam wzięła Lile po czym zaczęła lizać jej czoło i spluwac na bok po czym wypowiedziała jakieś zdanie,;na psa urok ,, czy jakoś tak . oczywiście to nie pomogło. Wiadomo że to było z nadmiaru wrażeń no ale ciocia uważała ze ktoś zauroczyl ..no niech jej będzie
hmm ja sama nie wiem czy w to wierzyc
chociaz kiedys pomagalo
natomiast lizanie czola podobno ma sprawdzic czy dziecko jest zaurocozne, jak jest to jest słone bardzo
a pozniej spluwasz na kant bluzki czy spodnicy i przecierasz glowke dziecka okrznym ruchem tzn czolo, i tak trzy razy na psa urok
moja T> tak robila ALkowi
moj tz twierdzi ze zawsze jak wracal od swojej babci od strony taty byl zauroczny, normalnei wracal nieswoj chory zle sie czul, mama robila mu odczarowanie i wracal do siebie
podobno t. ma taka kolezanke ktora nawet nie wie ze jest wampirem energetycznym
fajna babka ale jak tylko wychodzi t.. zle sie czuje wyglada jak zombi wory pod oczami i pada na twarz

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 11:06   #2078
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
bajka ja wrzucalam kiedys o tych lekach nocnych bo juz pare razy mialam cos podobnego ale trwalo to kilka minut wlasnie
tez bez kontaktu
oczy otwarte ale patrzace gdzies w dal
i wrzask
ale nie tyle godzin
plakc mi sie chce

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Może coś go bolało.Próbowałaś dać coś przeciwbólowego?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:12   #2079
karolson
Zakorzenienie

tassia współczuje nocy u na spodobnie pobudka o 22.50, 1.50, 4.50 i wrzask przerwaźliwy wrzask spał u mnie na brzuchu pół nocy, niby to zęby, ale chyba nie tylko, bo jak go biore na rece to jednak się uspokaja... jeść nie chce w nocy, pić też... (jedzenia wogóle mu nie daje w nocy ostatnio je nad ranem dziś od 20 do 5 nie jadł nie pił) ja daje dentinox i chyba pomaga ewentualnie czopa i jakoś śpi 3 h, niewiem może jednak spróbuj coś p/ bólowego co do kąpieli bym nie wpadła na to żeby tak go "ocucić "
m.a.r.t.a podejrzewam że tassia włozyła go do wanny na śpiocha w sytuacji kiedy krzyczy z zamkniętymi oczami i jest tzw brak kontaktu z baza...

co do uroków ja wierze że są ale metody lizanie czoła, zasrana pielucha mnie rozbawiaja

a i jednak katarem da się zarazić, Filip od wczoraj ma mega katar, ale może tez to od zębów, ale pokasłuje bo mu spływa, a wyciągnąć się nic nieda
Stary 2014-07-02, 11:16   #2080
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dziękuję za komplementy dla mojej córci!
Fakt ma tą czuprynę, z tyłu na łopatki jej kita zachodzi, a grzywę ma do ust teraz mam z tym problem, bo ciężko się układają, ale pewnie już po wakacjach będzie miala do ramion to jej wyrównam i już bedzie je można fajnie spinać i faktycznie dużo osob mówi,że wygląda na ponad roczną dziewczynkę przez te włoski, bo taki mały bobek lata z tą czupryną i mega śmiesznie to wygląda

Postaram się pisać od teraz Jednak z czasem czasami ciężko
Dzisiaj Mili coś się pomyliło i o 1 w nocy urządzila imprezę do 2.30 skakala, gadala, wspinala się.. nie wiem o co chodzilo, ale wkoncu padla

Tassia moja też miala taki czas,że chyba z 4 nocki pod rząd o północy była pobudka z mega wrzaskiem i ona wogóle nie chciala do mnie iśc, tylko do TZ.. on ją uspokajała przez pol godziny na rękach, a jak tylko ja się zbliżałam to był mega wrzask. Potem jeszcze w łóżeczku jak już ją odłożył to była cała roztrzęsiona.. nie wiem co to było, ale przeszło.. wiec mam nadzieje,że u Maćka to się wiecej nie powtórzy.. bo to strasznie stresuje wszystkich, nie wiadomo co robic..

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Czy Twoja córka ma czasem zabawkę ze smyka taką co ma w środku kulkę grającą? My mamy żyrafkę (Smiki) i ta kolorystyka coś mi świta, że to z tej samej kliki.
Nie wiem skąd ta zabawka, bo Miluś ją dostala w prezencie, ale trzeba ją potrząsnąć i wtedy się śmieje, i wydaje inne różne dzwięki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:20   #2081
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

Nie wiem skąd ta zabawka, bo Miluś ją dostala w prezencie, ale trzeba ją potrząsnąć i wtedy się śmieje, i wydaje inne różne dzwięki
Jak ma jeszcze metkę a na niej napis Smiki to ta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 11:22   #2082
__Paulinka__
Zakorzenienie

Ja w zauroczenia nie wierzę
Mamy znajomych co mają córkę 4 miesięczną i oni z nią po wróżkach jeździli, bo płakała im w nocy... brzuch twardy, ewidentnie dziecku boli, a oni zamist do lekarza, albo dać coś na ten brzuszek to do wróżki jeżdzą i spoconą koszulą coś tam głowę przecierają dla mnie to smieszne choć oni twierdzą,że pomogło coć nie wydaje mi się, bo dalej do 12 w nocy spać nie może, jęczy im i stęka i budzi się o 6

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Marta aż sprawdzilam i na metce napisane,że wyprodukowano prze Babypro limited, a importerem jest ALEXIS więc to chyba nie to samo, ale być może podobne
Stary 2014-07-02, 11:40   #2083
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej, u nas też kiepska nocka, rozumiem Cię Tassiu, bo u nas taki rozpaczliwy krzyk i płacz już były na porządku dziennym (nocnym...) i chyba wracamy do tego... nasza zaufana pediatra mówi, że to mogą być koszmary senne, zwłaszcza, że u nas pojawia się to nad ranem, a wtedy podobno się śni.
Ona tak płacze z zamkniętymi oczami, rzuca się po całym łóżku, nie daje sie obudzić, no straszne to jest...

Vea, myślę, że do Świebodzina bez problemu moglibyśmy dojechać (pracowałam tam kiedyś swoją drogą), a nawet i tam do Was moglibyśmy się pewnie kopnąć,my nigdzie na wakacje się niestety nie wybieramy, więc jak tylko będziesz miała czas i ochotę to pisz

Paulinko, piękna Milenka

Rusałko, zazdroszczę wyjścia i trzymma kciuki za Jasia
U nas też dziś noc kiepska.Co chwilę wybudzanie się z płaczem,przekręcanie na brzuch i płacz,bo nie mogła się przekręcić z powrotem,więc łączę się w bólu.Tassia współczuję przeżyć

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-07-02, 11:43   #2084
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Larysko, a masz u siebie Intermarche albo Netto? bo tam ostatnio były dobre promocje na NAN

Bajka, no cruise faktycznie ma większe koła niż tour, ale cenę tez ma większą a chciałabym wydać na parasolkę max 500-600 zł, to i tak dużo biorąc pod uwagę, że miałam w ogóle jej nie kupować ale chyba się zdecyduję na ten chicco multiway evo
ten chicco w smyku jest w promo za 499
Stary 2014-07-02, 11:45   #2085
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja jestem teraz na etapie kupna roweru i fotelika rowerowego
a później fotelik samochodowy

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

:
siostra fizjoterapeutka wspomniala mi kiedys ze od roku mozna dopiero w foteliku rowerowym ze względu na niestabilny kręgosłup u malucha

tassia mieliśmy podobny epizod z Marcinem. Któregoś razu po podróży obudził się u teściów w domu w środku nocy i nie moglismy go uspokoić. dziecko było w totalnym szoku i samo nie wiedziało co się z nim dzieje. Marcin byl wtedy po dniu spędzonym z opiekunką więc też zwalałam to na lęk separacyjny. Pamiętam, że przeżyłam chwilę grozy przez dwa dni, bo powtarzało się. i tak samo robilam, rozebranie do golaska, masaż, ciepła kąpiel, mleko, rozbudzenie i w końcu na golasa zasypiał przytulony do mnie. pierwszy raz w życiu nie wiedzialam co robic przy dziecku i jak mu pomóc. naprawdę różne dziwne mysli przychodzily mi do głowy, czym mogloby to być spowodowane...
nie zachodź na razie w głowę. Poświęć Maciusiowi 100% uwagi, więcej troski niż zazwyczaj. Myślę ze wizyta u lekarza jeszcze pogorszy jego nastrój
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:49   #2086
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Co do uroków to ja nie wierzę.zaraz po zlocie we Wro Lila miała niespokojne noce. ciocia u której akurat nocowalam wzięła Lile po czym zaczęła lizać jej czoło i spluwac na bok po czym wypowiedziała jakieś zdanie,;na psa urok ,, czy jakoś tak . oczywiście to nie pomogło. Wiadomo że to było z nadmiaru wrażeń no ale ciocia uważała ze ktoś zauroczyl ..no niech jej będzie
Ja w uroki wierze, w sumie pisałam już o tym kiedyś Tylko u mnie stosuje się to przelewanie wody, zawsze się sprawdza
Cytat:
hej

byloiśmy wczoraj u nowej rehabilitantki z Jaśkiem (prywatnie bo na nfz czekamy juz 3 miesiąc) i trochę mnie nastraszyła oceniła problemy rozwojowe Jaśka na dużo większe niz neurolog jestem zestresowana, ale musze wziąc sie w garść i posprawdzac pewne rzeczy związne ze zdrowiem mojego Jaśka.
Może rehabilitantka źle oceniła? A jeśli mogę spytać to co takiego powiedziała?

Miłego wychodnego
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ola z okazji 10 miesiąca postanowiła uszczęśliwić mamę i zjadła całe jajko usmażone na maselku z szyneczka w kwadraciki
A to wcale nie jest mało chyba )
Też mam w planach podać jajecznice, ale jakoś tak mi schodzi

Zrobiłam sobie dziś zdjęcia do dyplomu i zmykam się uczyć
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:56   #2087
logoasia
Zakorzenienie

rusałka dzięki za przepis troszkę spóźniony, ale zrobilam dokladnie tak napisałaś, wyszły pyszne
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:11   #2088
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej! U nas noc jak codzień czyli spoko
Musze szykować bagaże na wyjazd niby tylko jedna noc ale troche tego sie zawsze nazbiera.

Cytat:
wlasnie przezylam najwiekszy dramat nocny odkad Maciej sie urodzil.
jestem tak roztrzesiona ze nie wiem coze sobazrobic.
o maly wlos bysmy juz na pogotowie jechali
teraz usypia mi w ramionach ale nadal nie jest dobrze

a ja rycze z nerwow
looo matko
Tasiu współczuję przeżyć boję sie ze i u nas cos takiego sie moze wydarzyć

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Dziś nastał pierwszy kryzys przy wstawaniu z łóżka... Czuję się mega obolała. A Maja nie dała mi dziś wyjść do pracy, płakała cały czas i trzymała mnie za włosy

wyobrażam sobie jakie to dla ciebie trudne

Cytat:
Współczuję przeżycia Tassiu..obyś nigdy więcej nie musiała go doświadczać

? Ja bym nie chciala zeby ktos tak leosiowi robił.

Rusalko oby wszystko bylo dobrze
Kluski tak samo robie
A wyjście na pewno ci sie przyda.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:15   #2089
ja-ika
Zakorzenienie

Nie wiem, czy we wszystkich Biedronkach jest promocja na łóżeczka turystyczne, ale widziałam dziś za 69,90 zł
Stary 2014-07-02, 12:38   #2090
nena_milka
Wtajemniczenie

tassia faktycznie niemiłe przeżycie, mam nadzieję, że to tylko jednorazowe

witam, ja już po lekcjach, kolejne wypracowanie mam zadane, nienawidzę!!!
Mam takiego lenia, że jem właśnie sałatkę z surowym łososiem bo nie chciało mi się go podsmażać ani nic nawet dobre
czekam jak młoda wstanie i lecimy na spacer.
A jutro wyprzedaże

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

aaa paulinka nie wiem czy podczytujesz na tyle, że wiesz że my tutaj zloty ostatnio często uskuteczniamy. Kiedy robimy zlot w Norwegii? ja wszędzie dolecę
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:43   #2091
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Tez na ta stronę wchodzę jednak nie ma tam za dobrej aktualizacji i w ogóle wszystkich promocji no ale dobre i tak to co jest
Tez wtedy zrobiłam zapasy i się skończyły. czyli kupujesz teraz za 45zl to mleko i z 5% rabatu wychodzi 38? To ja mam 6 juz a nawet nie pomyślałam że to może fajnie wyjść cenowo
Wiesz co tż ostatnio kupował i twierdził, że po 40zł jest -5% to wtedy te 38zł wychodzi, a jak jest za 45zł to lepiej w biedronce kupić bo tam równe 40zł kosztuje

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

siostra fizjoterapeutka wspomniala mi kiedys ze od roku mozna dopiero w foteliku rowerowym ze względu na niestabilny kręgosłup u malucha
Ja jak zgłębiałam temat w internecie to gdzieś było, że jak dziecko zacznie chodzić to można, bo wtedy kręgosłup gotowy. A one niby od 9 miesięcy są.

Miałam iść na spacer, ale chciałam jeszcze pranie powiesić i wsadziłam Amelkę do fotelika i z nią na balkon, wieszam pranie a ta zasnęła W sumie to i tak mi się łazić nie chciało

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:51   #2092
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

[/COLOR]aaa paulinka nie wiem czy podczytujesz na tyle, że wiesz że my tutaj zloty ostatnio często uskuteczniamy. Kiedy robimy zlot w Norwegii? ja wszędzie dolecę

a no wiem wiem,że zloty ostatio tutaj baaardzo popularne, i włąśnie straznie Wam zazdroszcze! Ile km. mieszkasz od Alesund?? lata tam wizzair?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Mili właśnie wszamała 2 truskawki, buzia się jej nie zamykala, tak smakują
Stary 2014-07-02, 12:53   #2093
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie ze bylam takie nemo ze bylam przekonana ze napisalam co sie stalo?
otoz od 21maciek przebudzal sie co 10minut z wrzasliem
wiec smoczek i ok
o 22zrobilam mu butle i wypil 60
o 23 obudzil sie z giga wrzaskiem
nosilam, tulilam to sie wyprezal, kopal mnie, szarpal za wlosy
i darl sie totalnie gardlowo co jakis cas uspokajal sie na 60sekund i dalej
zrobilam herbatke to rzucal butelka po pokoju i caly czas przerazliwie wrzeszczal
balam sie ze sasiedzi wezwa plicje
po 24 zrobilam mleko znow ale nie wypil nawet 3ml tylko rzucal butelka
goraczka nie
zeby nie

przed pierwsza rozryczalam sie tak jak on bo juz nie wiedzialam co zrobic
wlaczylismy wode i wykapalismy

po paru minutach w wannie Maciek sie obudzil
oddech uspokajal mu sie 20minut
ale smial sie i byl pogodny
ubralam go i wsadzilam do lozeczka
bawil sie
nie mogl zasnac wiec wzielam go na rece i wtedy napisalam tego posta

jak zaczynal zasypiac to zaczal znow wrzeszczec
trwalo to do przed czwartej

jestem wykonczona i przerazona bo nie wiem co to bylo i boje sie ze to cos zlego
jejku, wspolczuje.Oby to bylo takie jednorazowe. Nie wiem co to moglo byc
Cytat:
hej

dziś mam wychodne. dziewczyny zabierają mnie do kina w ramach spóźnionego wyjścia urodzinowego a ja jakos nie mam weny na takie wyjścia...
z jednej strony bardzo chcę i wiem ze mi to potrzebne, a z drugiej moją głowę zaprzatają problemy z Jasiem..
nie denerwuj sie na zapas, co lekarz to inna opinia.
A co mowila ta rehabilitantka, ze co jest nie tak?

baw sie dobrze z kolezankami, dobrze Ci zrobi
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A mi się odechciało dzisiaj jechać do tych znajomych :/ bo się okazało że jedziemy tylko do jakiejś jednej pary a ja ich nawet nigdy na oczy nie wiedziałam i jakoś za specjalnie mi się nie chce teraz. Już bym wolała jechać do Yorku czy Leeds, no ale dobra :/
jedz jedz, zawsze to jakas rozrywka
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

No tak myślałam, bo ja odstawiam przyjaciółkę tż gdzieś w centrum
ugadamy sie w k.

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:57   #2094
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

a masz jakies objawy niedoczynnosci? ja przy takim wyniku tsh juz mialam
ospalosc, zmeczenie, sucha skora itp.
jak nie masz objawow to zostaw to i sprawdzaj co jakis czas.

Cytat:
owszem trzeba zbijac ale przy chorobach autoimmunologicznych
jesli mialabys zly wynik anty tpo
w innych przypadkach to nie ma sensu

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
ja mialam dobre anty tpo a tsh mi endo zbijala.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Kiedy pierwszy raz Amelkę przewieźliście na rowerze? Jak masz opinie o tym foteliku?
jak zaczela stabilnie siedziec czyli jak skonczyla 9 miesiecy. opinie mam dobre bo Blanka jezdzila juz wczesniej w hamaxie tyle ze smiley a Amelce kupilismy sieste bo ma mozliwosc regulacji oparcia i nie siedzi jak z kolkiem w dupie tylko jest odchylona do tylu.

bardziej Logoasiu chyba sie rozchodzi o szyje, zeby nie latala, moda ma specjalna poduszke ta na szyje i wtedy jest stabilna. wiec jak spi to glowa nie lata na boki.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:06   #2095
czaszka_
Zakorzenienie

zaraz mnie trafi listonosz mi po raz kolejny dziecko obudzil

on jest szalony, jezdzi dżipem tak szybko po ulicach ze czasami wychodząc z domu sie z 4 razy ogladam czy nie jedzie i zawsze dzwoni dzwonkiem tak dlugo dopóki ktos nie otworzy i teraz tez dzwonil chyba z 8 razy i juz kolejny raz mi dziecko obudzil

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:15   #2096
doughnut_agg
Zadomowienie

dziewczyny co zabieracie do picia dla dzieci jak idziecie gdzies dluzej na spacer ? poicie sokami specjalnymi dla dzieci czy po prostu wode ? moja wody nie chce, a kupowanie takich malych sokow jest uciazliwe. i juz sama nie wiem co z tym zrobic
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:18   #2097
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
dziewczyny co zabieracie do picia dla dzieci jak idziecie gdzies dluzej na spacer ? poicie sokami specjalnymi dla dzieci czy po prostu wode ? moja wody nie chce, a kupowanie takich malych sokow jest uciazliwe. i juz sama nie wiem co z tym zrobic

ja robię taką słabą herbatkę, bo moja zbytnio wody pić nie chce. Ja wogóle robię w butelce tą herbatkę i ma na cały dzien, ciągle jej ją podstawiam
Stary 2014-07-02, 13:22   #2098
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
ja robię taką słabą herbatkę, bo moja zbytnio wody pić nie chce. Ja wogóle robię w butelce tą herbatkę i ma na cały dzien, ciągle jej ją podstawiam
zwykla czy jakas specjalna ?
Stary 2014-07-02, 13:32   #2099
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
zwykla czy jakas specjalna ?
robię różne owocowe, ale nie specjalne dzieciowe. Tak jak dla nas, ale naprawde bardzo słaba, tylko żeby smak jakiś wyczuła
Stary 2014-07-02, 13:35   #2100
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
robię różne owocowe, ale nie specjalne dzieciowe. Tak jak dla nas, ale naprawde bardzo słaba, tylko żeby smak jakiś wyczuła
dziekuje to juz moj dylemat rozwiazany nie chcialam robic mojej herbaty bo zwykla ponoc pobudza, ale jesli zrobi sie slaba to nic raczej dziecku nie bedzie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości