|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
może ta rehabilitantka to tak trochę na wyrost to wszystko oceniła nie martw się i wyjdź sobie dziś super ze masz taką możliwość wiec wykorzystaj Cytat:
Tez wtedy zrobiłam zapasy i się skończyły. czyli kupujesz teraz za 45zl to mleko i z 5% rabatu wychodzi 38? To ja mam 6 juz a nawet nie pomyślałam że to może fajnie wyjść cenowo
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
wyniki masz w normie i standardowo lekarz nic Ci z tym nie zrobi, bo widać, że tarczyca funkcjonuje dobrze. Jeśli starałabyś się o dziecko można by było jednak zbić to tsh co jednoznacznie powinno zwiększyć ft4 (w ciąży ft4 powinno oscylować w okół górnej granicy). Bierzesz teraz euthyrox?
|
|
|
#2073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u nas też kiepska nocka, rozumiem Cię Tassiu, bo u nas taki rozpaczliwy krzyk i płacz już były na porządku dziennym (nocnym...) i chyba wracamy do tego... nasza zaufana pediatra mówi, że to mogą być koszmary senne, zwłaszcza, że u nas pojawia się to nad ranem, a wtedy podobno się śni.
Ona tak płacze z zamkniętymi oczami, rzuca się po całym łóżku, nie daje sie obudzić, no straszne to jest... Vea, myślę, że do Świebodzina bez problemu moglibyśmy dojechać (pracowałam tam kiedyś swoją drogą), a nawet i tam do Was moglibyśmy się pewnie kopnąć,my nigdzie na wakacje się niestety nie wybieramy, więc jak tylko będziesz miała czas i ochotę to pisz ![]() Paulinko, piękna Milenka Rusałko, zazdroszczę wyjścia i trzymma kciuki za Jasia
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-07-02 o 10:57 |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
your Angel
odnośnie Twojej tarczycy, czegoś tu nie rozumiem. Jak mogłać mieć lekką niedoczynnośc mając tsh 2,2? Przecież ono jest w normie?Kto Ci tak to zdiagnozował?
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz kiedys pomagalo natomiast lizanie czola podobno ma sprawdzic czy dziecko jest zaurocozne, jak jest to jest słone bardzo a pozniej spluwasz na kant bluzki czy spodnicy i przecierasz glowke dziecka okrznym ruchem tzn czolo, i tak trzy razy na psa urok moja T> tak robila ALkowi moj tz twierdzi ze zawsze jak wracal od swojej babci od strony taty byl zauroczny, normalnei wracal nieswoj chory zle sie czul, mama robila mu odczarowanie i wracal do siebie podobno t. ma taka kolezanke ktora nawet nie wie ze jest wampirem energetycznym fajna babka ale jak tylko wychodzi t.. zle sie czuje wyglada jak zombi wory pod oczami i pada na twarz
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Może coś go bolało.Próbowałaś dać coś przeciwbólowego?
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
tassia współczuje nocy u na spodobnie pobudka o 22.50, 1.50, 4.50 i wrzask przerwaźliwy wrzask spał u mnie na brzuchu pół nocy, niby to zęby, ale chyba nie tylko, bo jak go biore na rece to jednak się uspokaja... jeść nie chce w nocy, pić też... (jedzenia wogóle mu nie daje w nocy ostatnio je nad ranem dziś od 20 do 5 nie jadł nie pił) ja daje dentinox i chyba pomaga ewentualnie czopa i jakoś śpi 3 h, niewiem może jednak spróbuj coś p/ bólowego co do kąpieli bym nie wpadła na to żeby tak go "ocucić "
m.a.r.t.a podejrzewam że tassia włozyła go do wanny na śpiocha w sytuacji kiedy krzyczy z zamkniętymi oczami i jest tzw brak kontaktu z baza... co do uroków ja wierze że są ale metody lizanie czoła, zasrana pielucha mnie rozbawiaja a i jednak katarem da się zarazić, Filip od wczoraj ma mega katar, ale może tez to od zębów, ale pokasłuje bo mu spływa, a wyciągnąć się nic nieda
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy dla mojej córci! Fakt ma tą czuprynę, z tyłu na łopatki jej kita zachodzi, a grzywę ma do ust i faktycznie dużo osob mówi,że wygląda na ponad roczną dziewczynkę przez te włoski, bo taki mały bobek lata z tą czupryną i mega śmiesznie to wygląda![]() Postaram się pisać od teraz Jednak z czasem czasami ciężko![]() Dzisiaj Mili coś się pomyliło i o 1 w nocy urządzila imprezę do 2.30 skakala, gadala, wspinala się.. nie wiem o co chodzilo, ale wkoncu padla![]() Tassia moja też miala taki czas,że chyba z 4 nocki pod rząd o północy była pobudka z mega wrzaskiem i ona wogóle nie chciala do mnie iśc, tylko do TZ.. on ją uspokajała przez pol godziny na rękach, a jak tylko ja się zbliżałam to był mega wrzask. Potem jeszcze w łóżeczku jak już ją odłożył to była cała roztrzęsiona.. nie wiem co to było, ale przeszło.. wiec mam nadzieje,że u Maćka to się wiecej nie powtórzy.. bo to strasznie stresuje wszystkich, nie wiadomo co robic.. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zauroczenia nie wierzę
Mamy znajomych co mają córkę 4 miesięczną i oni z nią po wróżkach jeździli, bo płakała im w nocy... brzuch twardy, ewidentnie dziecku boli, a oni zamist do lekarza, albo dać coś na ten brzuszek to do wróżki jeżdzą i spoconą koszulą coś tam głowę przecierają dla mnie to smieszne choć oni twierdzą,że pomogło coć nie wydaje mi się, bo dalej do 12 w nocy spać nie może, jęczy im i stęka i budzi się o 6![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Marta aż sprawdzilam i na metce napisane,że wyprodukowano prze Babypro limited, a importerem jest ALEXIS więc to chyba nie to samo, ale być może podobne
|
|
|
|
#2083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze względu na niestabilny kręgosłup u maluchatassia mieliśmy podobny epizod z Marcinem. Któregoś razu po podróży obudził się u teściów w domu w środku nocy i nie moglismy go uspokoić. dziecko było w totalnym szoku i samo nie wiedziało co się z nim dzieje. Marcin byl wtedy po dniu spędzonym z opiekunką więc też zwalałam to na lęk separacyjny. Pamiętam, że przeżyłam chwilę grozy przez dwa dni, bo powtarzało się. i tak samo robilam, rozebranie do golaska, masaż, ciepła kąpiel, mleko, rozbudzenie i w końcu na golasa zasypiał przytulony do mnie. pierwszy raz w życiu nie wiedzialam co robic przy dziecku i jak mu pomóc. naprawdę różne dziwne mysli przychodzily mi do głowy, czym mogloby to być spowodowane... nie zachodź na razie w głowę. Poświęć Maciusiowi 100% uwagi, więcej troski niż zazwyczaj. Myślę ze wizyta u lekarza jeszcze pogorszy jego nastrój |
|
|
|
|
#2086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u mnie stosuje się to przelewanie wody, zawsze się sprawdza ![]() Cytat:
Miłego wychodnego ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam sobie dziś zdjęcia do dyplomu i zmykam się uczyć
|
|||
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
rusałka dzięki za przepis
|
|
|
|
#2088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej! U nas noc jak codzień czyli spoko
![]() Musze szykować bagaże na wyjazd niby tylko jedna noc ale troche tego sie zawsze nazbiera. Cytat:
boję sie ze i u nas cos takiego sie moze wydarzyć![]() Cytat:
wyobrażam sobie jakie to dla ciebie trudne ![]() Cytat:
? Ja bym nie chciala zeby ktos tak leosiowi robił. Rusalko oby wszystko bylo dobrze ![]() Kluski tak samo robie ![]() A wyjście na pewno ci sie przyda.
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy we wszystkich Biedronkach jest promocja na łóżeczka turystyczne, ale widziałam dziś za 69,90 zł
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
tassia faktycznie niemiłe przeżycie, mam nadzieję, że to tylko jednorazowe
witam, ja już po lekcjach, kolejne wypracowanie mam zadane, nienawidzę!!! ![]() Mam takiego lenia, że jem właśnie sałatkę z surowym łososiem bo nie chciało mi się go podsmażać ani nic czekam jak młoda wstanie i lecimy na spacer. A jutro wyprzedaże ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- aaa paulinka nie wiem czy podczytujesz na tyle, że wiesz że my tutaj zloty ostatnio często uskuteczniamy. Kiedy robimy zlot w Norwegii? ja wszędzie dolecę
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam iść na spacer, ale chciałam jeszcze pranie powiesić i wsadziłam Amelkę do fotelika i z nią na balkon, wieszam pranie a ta zasnęła W sumie to i tak mi się łazić nie chciało
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no wiem wiem,że zloty ostatio tutaj baaardzo popularne, i włąśnie straznie Wam zazdroszcze! Ile km. mieszkasz od Alesund?? lata tam wizzair? ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Mili właśnie wszamała 2 truskawki, buzia się jej nie zamykala, tak smakują
|
|
|
|
|
#2093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co mowila ta rehabilitantka, ze co jest nie tak? baw sie dobrze z kolezankami, dobrze Ci zrobi Cytat:
ugadamy sie w k.
|
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ospalosc, zmeczenie, sucha skora itp. jak nie masz objawow to zostaw to i sprawdzaj co jakis czas. Cytat:
Cytat:
bardziej Logoasiu chyba sie rozchodzi o szyje, zeby nie latala, moda ma specjalna poduszke ta na szyje i wtedy jest stabilna. wiec jak spi to glowa nie lata na boki. |
|||
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz mnie trafi
on jest szalony, jezdzi dżipem tak szybko po ulicach ze czasami wychodząc z domu sie z 4 razy ogladam czy nie jedzie i zawsze dzwoni dzwonkiem tak dlugo dopóki ktos nie otworzy i teraz tez dzwonil chyba z 8 razy i juz kolejny raz mi dziecko obudzil
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co zabieracie do picia dla dzieci jak idziecie gdzies dluzej na spacer ? poicie sokami specjalnymi dla dzieci czy po prostu wode ? moja wody nie chce, a kupowanie takich malych sokow jest uciazliwe. i juz sama nie wiem co z tym zrobic
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię taką słabą herbatkę, bo moja zbytnio wody pić nie chce. Ja wogóle robię w butelce tą herbatkę i ma na cały dzien, ciągle jej ją podstawiam
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chcialam robic mojej herbaty bo zwykla ponoc pobudza, ale jesli zrobi sie slaba to nic raczej dziecku nie bedzie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

) i trochę mnie nastraszyła
oceniła problemy rozwojowe Jaśka na dużo większe niz neurolog
a ja jakos nie mam weny na takie wyjścia...
nie martw się i wyjdź sobie dziś 
Jest ok czy szukać jakiegoś endo?

skakala, gadala, wspinala się.. nie wiem o co chodzilo, ale wkoncu padla

ze względu na niestabilny kręgosłup u malucha