|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Bylam akurat z moim drzypapą na spacerze gdy dostałam od Berbie smsa. Ale cudnie! Gratulacje jeszcze raz!
U nas robi się męcząco.. Nauczył się spania na rękach i tylko się go odłoży to odrazu płacz... Na spacerze chociaż śpi. Jutro na 7 rano pierwszy Bobath a w czwartek wizyta kontrola w szpitalu
|
|
|
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Cytat:
![]() ========================= =============== a ja wróciłam do smaków z wakacji u babci zrobiłam sobie na kolację świeżą bułkę z dżemem malinowym i mleczkiem co prawda dżem nie swojski tylko kupiony, mleko też a nie prosto od krówki, ale i tak smakowało ![]() kupiłam masło orzechowe w lidlu i bób od babcinki jakiejś - jutro gotuję - smak babcinego bobu mi się marzy
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytam o żłobek bo w moim jest już lista dzieci które się dostały.Chciałabym wiedzieć czy moge podejść po południu czy raczej będzie już zamknięte.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh. Znam to. Ciężkie to..., na szczesćie mija ![]() T tez był absolutnie nieodkladalny. (Szczytem było to, jak musiałam go mieć w toalecie na rękach )Cytat:
Haha A u mnie pachnie dżemem malinowym, bo dzisiaj robiłam i bobem, bo TZ wlasnie sobie gotuje
|
||
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Berbie moje gratulacje
![]() Ja nie tak dawno wróciłam od rodziców. Pewnie nie dam rady nadrobić wątku. Próbowałam coś rano napisać z telefonu, ale tam lipa z zasięgiem i zanim coś złapałam to wszystko się kasowało. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Melduję, że oficjalnie rozpoczęłam III trymestr i 7 miesiąc - jutro się okaże, bo mam wizytę.
|
#2586 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny doradźcie mi.
Ja chyba nigdy nie odwiedzałam, a i mnie rzadko odwiedzano i nie wiem, co robić... Już mówię, o co chodzi. W sobotę idziemy do znajomych, koleżanka jest w 9. miesiącu. Mieszkają w nowym miejscu. Kupić coś dla małej czy tylko na nowe mieszkanie? Czy nie kupuje się przed rozwiązaniem? |
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47121177]Kupić coś dla małej czy tylko na nowe mieszkanie? Czy nie kupuje się przed rozwiązaniem?[/QUOTE] ja bym kupiła coś na nowe mieszkanie i dla dziecka ewentualnie drobiazg jakiś - np. książeczkę czy coś...
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Perse kurde z jednej str pewnie koleżance byłoby miło a z drugiej...dylemat własnie czy kupić czy nie przed rozwiązaniem....sama nie wiem....
Edytte to juz trzymam za wizytę na bank jest OK! Już III trymestr? o rety kiedy to zleciało?? Gratuluję!! ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- a ja mam z kolei takie pytanie, mój Tż w piątek ma 30ste urodziny.... macie jakiś pomysł na prezent? jakbym jutro z rana zamówiła to do piątku by doszło
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47121177]Dziewczyny doradźcie mi. Ja chyba nigdy nie odwiedzałam, a i mnie rzadko odwiedzano i nie wiem, co robić... Już mówię, o co chodzi. W sobotę idziemy do znajomych, koleżanka jest w 9. miesiącu. Mieszkają w nowym miejscu. Kupić coś dla małej czy tylko na nowe mieszkanie? Czy nie kupuje się przed rozwiązaniem?[/QUOTE] Wg mnie coś na mieszkanie i jakiś drobiazg dla dziecka.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47121177]Dziewczyny doradźcie mi.
Ja chyba nigdy nie odwiedzałam, a i mnie rzadko odwiedzano i nie wiem, co robić... Już mówię, o co chodzi. W sobotę idziemy do znajomych, koleżanka jest w 9. miesiącu. Mieszkają w nowym miejscu. Kupić coś dla małej czy tylko na nowe mieszkanie? Czy nie kupuje się przed rozwiązaniem?[/QUOTE] Ja chyba kupiłabym coś do mieszkania. W moich stronach nie robi się prezentów przed rozwiązaniem. Chyba że w kompletowaniu wyprawki pomaga babcia, ciotka dziecka. Ale Ty znasz ją lepiej i wiesz np. czy ona na Twoim miejscu by coś kupiła. Odchwaściłam ok. 1/4 ogródka i jestem megazadowolona ![]() Nareszcie widać czarną ziemię
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Berbie ale jak to, to juz?????? Wielkie ogromne gratulacje :-*
Perse u mnie bylo tak, ze sie przeprowadzilismy do mieszkania, potem urodzilam , wszyscy ktprzy przychodzili zobaczyc Mala przynosili cos dla nie, dla nas nic na nowr mieszkanie-gdzie powiem szczerze bylo mi z tego powodu przykro :-(
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie gratuluje. Krzys jest przeslodki
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47121177]Dziewczyny doradźcie mi.
Ja chyba nigdy nie odwiedzałam, a i mnie rzadko odwiedzano i nie wiem, co robić... Już mówię, o co chodzi. W sobotę idziemy do znajomych, koleżanka jest w 9. miesiącu. Mieszkają w nowym miejscu. Kupić coś dla małej czy tylko na nowe mieszkanie? Czy nie kupuje się przed rozwiązaniem?[/QUOTE] Kup tylko na nowe mieszkanie. Ja bym nie kupowała przed porodem
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
szalejesz
![]() Inutil, jak mąż??? Lucy, spóźnione stolaty urodzinowe ![]() ![]()
|
|
#2596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja ciaza to jakas ciaza ekspresowa ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47121177]Dziewczyny doradźcie mi. Ja chyba nigdy nie odwiedzałam, a i mnie rzadko odwiedzano i nie wiem, co robić... Już mówię, o co chodzi. W sobotę idziemy do znajomych, koleżanka jest w 9. miesiącu. Mieszkają w nowym miejscu. Kupić coś dla małej czy tylko na nowe mieszkanie? Czy nie kupuje się przed rozwiązaniem?[/QUOTE] Cytat:
|
||
|
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
często mają miesiąc wolnego, ale pewnie różnie..
Cytat:
kciuki za wizyty! Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47121177]Dziewczyny doradźcie mi. Ja chyba nigdy nie odwiedzałam, a i mnie rzadko odwiedzano i nie wiem, co robić... Już mówię, o co chodzi. W sobotę idziemy do znajomych, koleżanka jest w 9. miesiącu. Mieszkają w nowym miejscu. Kupić coś dla małej czy tylko na nowe mieszkanie? Czy nie kupuje się przed rozwiązaniem?[/QUOTE] ja bym chyba kupiła tylko na nowe mieszkanie, jak pójdziesz w odwiedziny do dziecka to wtedy coś. |
||
|
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Nareszcie sie wbilam. BERBIE GRATULACJE!!!!!!
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Przepraszam, że tylko o sobie. Nie mogę spać. Coś mi się ten jutrzejszy dzień nie klei. Nie mam z kim zostawić dziecka. Wizytę mam na 15 10 a do 16 muszę zawieść kadrowej zaświadczenie w którym miesiącu ciąży jestem. Nie wiem jak mam to fizycznie zrobić i nie wiem po co im to zaświadczenie skoro doręczyłam już w 13 tc taki dokument. Zachodzie w głowę co ja zrobię z dzieckiem? Będę zmuszona go zabrać ze sobą. Teściowej w życiu nie po proszę.
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE!!! ogromne gratulacje! Krzysiu jest sliczny!
(nie będę miała problemu by pamietac o jego urodzinach bo to tez urodziny mojej mamy)a i pisała wcześniej z telefonu ale widzę ze nie zapisało dziewczynki dzielnie Wam kibicuje i śledzę Wasze losy z krzaczorów! |
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Perse Ja też bym kupiła coś tylko do mieszkania, pewnie byłby to mój ulubiony storczyk. Przy okazji odwiedzić ''oblookasz'' co urządzają w pokoiku dla pociechy, w jakich kolorach, czego im brakuje i wtedy po narodzinach będziesz miała jakiekolwiek rozeznianie co i jak..
Kucyku To nie za wcześnie na Bobath? U nas zalecają dopiero po skończeniu 3 ms.. Pomaga Ci ktoś przy Maksiu? A i zapomniałam my też z powodu infekcji musieliśmy przechodzić się po lekarzach- neurolog i okulista, ale warto było, bo te wizyty mnie uspokajały, że wszystko ok, u was też tak będzie zobaczysz. Barbie Jak przeczytałam, że urodziłaś to ciarki mnie przeszły, że tak szybko.. Cieszę się, że masz już Krzysia przy sobie. Teraz powoli dochodzcie do siebie i odwiedzajcie nas czasem na wizażu Zeberko Co u was? Jak przygotowania wyprawki? Kasia ma nadal dobry apetyt? Ja chyba zaraz kliknę kocyk ![]() Lucy Co tam u Was? Jak Emi? Inutil Macie jakieś namiary na dobrego kardiologa? Wadera Nie krytykuj tak cc, bo dzieki niej wiele dzieci zostało uratowanych i ma normalne zdrowe życia, wiem, głupio brzmi Agatko A czym się interesuje Twój TŻ? Ma jakieś hobby? Ja bym kupiła ulubione perfumy |
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
barbie gratuluję!!! witaj Krzysiu na świec ie
perse ja bym kupiła tylko na nowe mieszkanie, dla dziecka będziesz pewnie miała wiele okazji jeszcze coś kupić wadera mam identyczne odczucia co do cc, wolałabym 3 razy Miko urodzić naturalnie niż mieć cc, tak panicznie się tego boję
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Po śniadaniu idziemy do tego żłobka zobaczyć na liste.
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam cichą nadzieję, że to jednak trzydziesty będzie dzięki, ze pytasz Poza tym ma fazę na zwracanie się do nas "mamusiuuuuuu", "tatusiuuuu", co wzrusza mnie ogromnie ![]() Mała obserwatorka, cwana bestia perfekcyjnie opanowała zdanie: "tata pije piło i mama pije! Emi nie, nie doble"
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
BERBIE Gratuluje z calego serduszkaa
Pozdrawiam wszystkie Was dziewczynki Lucy Emi przekochana heiheiheih |
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Lucy no to spóźnione najlepsze życzenia a EMI niezła aparatka Waderka TY tak nie szalej z tym ogródkiem! Nie boli Cie brzuch jak kucasz za długo?? Fiol no własnie mój Tż nie interesuje się niczym szczególnym....;/ przez co mam problem....a flakoników z perfumami ma więcej w szafce niż JA ![]() Eseska jak ZOsia?? pisz co u Was?? Kundzia jak Wam tam?? Inutil....jak Tż?? ![]() Iza no to oby DOMIŚ był na liście Edytte a jaki masz problem aby Młodego nei zabrać ze sobą?? U mnie w klinice przychodzą rodzice z dziećmi normalnie i wchodzą do gabinetu! Weź młodego, będzie miał radochę! Przesyłamy pozytywne fluidki dla zainteresowanych i potrzebujących Idę wstawiać pranie
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba nigdy nie odwiedzałam, a i mnie rzadko odwiedzano i nie wiem, co robić... Już mówię, o co chodzi. W sobotę idziemy do znajomych, koleżanka jest w 9. miesiącu. Mieszkają w nowym miejscu. Kupić coś dla małej czy tylko na nowe mieszkanie? Czy nie kupuje się przed rozwiązaniem?[/QUOTE] ja bym kupiła tylko coś na nowe mieszkanie. Dla małej istotki kupisz jak się już urodzi ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a ja mam takie pytanie czy brać USG 4d na połówkowe?? Bo już zgłupiałam...
|
#2610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

znow mam jakis niedoczas. Tak sie zamotalam, ze dałam dziecku surowe truskawki, pomyliłam z ugotowanymi i przetartymi mslinami 
co prawda dżem nie swojski tylko kupiony, mleko też a nie prosto od krówki, ale i tak smakowało
)