III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 11:27   #2341
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Mo_onika_ika ta śmiej się ale u mnie to trwa 4h wiec bede musiala cos zjesc

Mycie kafelek szczoteczka to świetny pomysl

Latte hehe no mi się szczerze nie spieszy,ja jestem zbyt przerażona poki siedzi w brzuszku to nie płacze,nie robi kupy,nie woła jeść nie narzekam hehehe

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:32   #2342
DorissiriD
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Wiem ze nie ladnie sie chwalic ale co tam
Oto "my" w 31 tc
Ślicznie! Piękna Panna Młoda! Denerwujesz się?

Dziekuje dziewczynom, które poleciły mi termometry. Czekam na więcej

Wczoraj wieczorem miałam taki mocny skurcz żołądka - bolało bardzo. Dziś zaraz po śniadaniu się to powtórzyło. Trzymało kilka minut i puściło samoistnie... Nie wiem co to.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość

Rozwaliłaś mnie Ja biorę mleczko w tubce, laysy paprykowe, 2 bułki z nutellą, i kilogram truskawek

Latte nie mam pojęcia jakie metody będę stosować mam trochę okien do mycia, umyję ścianie w łazience, specjalnie je zostawiam brudne mimo że patrzeć już na nie nie mogę Ale wytrzymam jeszcze W przedpokoju kafelki na podłodze szczoteczką do zębów chyba wyszoruję 10 razy dziennie z psem na spacer pójdę ( mam 4 piętrz do pokonania więc już teraz to jest mega wysiłek), jakiś aerobik zastosuję może No sama nie mam pojęcia ale pewnie będę robiła wszystko żeby Mały wyskoczył
Dziś popatrzyłam po płytkach w łazience i stwierdziłąm, że muszę je umyć. Ale dużą szczotą do czyszczenia to zrobię, albo nawet tylko sciereczkami nawilżanymi do łazienki, bo nie chcę się zatruwać chemikaliami. Łagodniej muszę płytki potraktować.

Tak odliczacie dni do porodu! Masakra! Jestem na to niegotowa.
Stary 2014-07-02, 11:33   #2343
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No tak to maly Kacperek szybko wyskoczy
No nie wiem Moja macocha 2 tygodnie się męczyła i nic.... Spacery, machała biodrami, wchodziła po schodach nawet kilka razy pod rząd i nic W domu był błysk nad błyskami a mój brat ani drgnął Po tygodniu jak przestała się starać wody jej odeszły
Mój brat ważył 5100 i miał 65 długości. Ostatnio pytałam bo pamiętałam że był wielki... Około 1 w nocy odeszły jej wody, skurcze mocne, się namęczyła, o 6 rano zmiana lekarzy i co? Pomierzyli ją i dziecko i stwierdzili że nie urodzi naturalnie bo za duży Nic tylko się pochlastać A brat niby taki klocek a ja pamiętam jaki on był malusi To jak wygląda maluszek 2500? Przecież to jak taki kotek miniaturka chyba

Muszę posprzątać kuchnie bo dzisiaj będą mi wieszać szafki i blaty przykręcać....... a tak mi się chce
Leżę z nogami do góry i pochłonęłam 2 eklerki Ale co z tego że nadal bym coś zjadła

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:39   #2344
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie wiem Moja macocha 2 tygodnie się męczyła i nic.... Spacery, machała biodrami, wchodziła po schodach nawet kilka razy pod rząd i nic W domu był błysk nad błyskami a mój brat ani drgnął Po tygodniu jak przestała się starać wody jej odeszły
Mój brat ważył 5100 i miał 65 długości. Ostatnio pytałam bo pamiętałam że był wielki... Około 1 w nocy odeszły jej wody, skurcze mocne, się namęczyła, o 6 rano zmiana lekarzy i co? Pomierzyli ją i dziecko i stwierdzili że nie urodzi naturalnie bo za duży Nic tylko się pochlastać A brat niby taki klocek a ja pamiętam jaki on był malusi To jak wygląda maluszek 2500? Przecież to jak taki kotek miniaturka chyba

Muszę posprzątać kuchnie bo dzisiaj będą mi wieszać szafki i blaty przykręcać....... a tak mi się chce
Leżę z nogami do góry i pochłonęłam 2 eklerki Ale co z tego że nadal bym coś zjadła
Po co sprzatac jak ci zaraz nabrudza, odpocznij sobie i czerp satysfakcje z tego ze ktos inny robi
Stary 2014-07-02, 11:40   #2345
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Hejka witam się zrana ładna pogoda za oknemw sam raz by nad jeziorko się przejsc tylko żeby czasu nie zabraklo
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:41   #2346
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Rozwaliłaś mnie Ja biorę mleczko w tubce, laysy paprykowe, 2 bułki z nutellą, i kilogram truskawek

Latte nie mam pojęcia jakie metody będę stosować mam trochę okien do mycia, umyję ścianie w łazience, specjalnie je zostawiam brudne mimo że patrzeć już na nie nie mogę Ale wytrzymam jeszcze W przedpokoju kafelki na podłodze szczoteczką do zębów chyba wyszoruję 10 razy dziennie z psem na spacer pójdę ( mam 4 piętrz do pokonania więc już teraz to jest mega wysiłek), jakiś aerobik zastosuję może No sama nie mam pojęcia ale pewnie będę robiła wszystko żeby Mały wyskoczył
Widzę ze stawiasz na aktywność fizyczna i perfekcyjną panią domu hihi ja trochę się poruszam, trochę z mężem bo cała ciążę abstynencja to na koniec szał ciał i herbata z liści malin nie wiem czy będzie mi się chciało tak aktywnie w domu działać
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:44   #2347
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Ja też nienawidzę leżeć, ale jakoś muszę wytrzymać, choć i tak muszę wstawać siku co 20 minut praktycznie. To jesteśmy we dwie, będzie raźniej. Staram się myśleć pozytywnie, muszę jakoś i mam nadzieję, że u ciebie dobrze będzie, jeszcze niech nasze maluszki poczekają
oj tak a najbardziej dolujace jest to ze jeszce tak duzo czasu zostalo tez musze wstawac ciagle do kibelka , jak za dlugo potrzymam to pzrez to ze chce mi sie siusiu brzuch mi twardnieje wiec musze na biezaco oddawac :P

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Asia i wpaula trzymajcie się dziewczynki
Wszystkie tutaj za Was trzymamy kciuki i jesteśmy całymi serduchami z Wami
dzieki**
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:45   #2348
elffirka
Rozeznanie

Witam się i ja...
Na śniadanie kakao, jogurt i dwa kawałki ciasta drożdżowego z truskawkami i rabarbarem. Oczywiście kupne bo jak by inaczej...
Jutro kardiolog i potem zakupki dla Maluszka... Już się nie mogę doczekać, bo w końcu dowiem się co z tym CC a potem takie przyjemności... Hehe...
A w sobotę podróż do De ostatnia już przed porodem... Ale musimy jechać, bo babcia się przeprowadza a tato dźwigać nie może...

Paulinka ja uważam, żebyś sobie wzięła jedzonko i picie bo lepiej nosić niż się prosić... A męczyć się z burczeniem brzucha to też nie fajnie, bo czlowiek się skupić nie może...

Gratuluję kolejnych tygodni i udanych wizyt, nie uświadamiajcie mnie że to już, bo ja sobie tego nie wyobrażam, choć wczoraj wieczorem myślałam właśnie, że jeśli czeka mnie ta cesarka to najgorsza jest noc przed bo człowiek ze stresu nie może spać i w ogóle... I sobie tego nie wyobrażam... Co innego jak odejdą wody to człowiek już nie mysli o tym co się może stać bo nie ma na to czasu...

Tez mam obiad z wczoraj mielone i młode ziemniaki, tylko surówkę dorobię... Chatka wysprzątana, prania za mało na pralkę a dziecięce stwierdziłam, że wypiorę z nowymi tetrami jak kupię... Mi kuzynka mówiła, żebym kupiła 10 sztuk, całą paczkę bo Jej w zupełności starcza a Mały ulewał non stop, a poza tym nie trzeba codziennie prać, tym bardziej zimą... No i tak nie mam za bardzo co robić, więc laba dzisiaj leżę hehe... Małż i tak chrapie po nocce a potem Go wygonię żeby kołyskę moją z dzieciństwa przyniósł, bo muszę ją oglądnąć i zobaczyć czy wszystko do niej jest...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:53   #2349
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
oj tak a najbardziej dolujace jest to ze jeszce tak duzo czasu zostalo tez musze wstawac ciagle do kibelka , jak za dlugo potrzymam to pzrez to ze chce mi sie siusiu brzuch mi twardnieje wiec musze na biezaco oddawac :P

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

dzieki**
Paula a może ten pas podtrzymujący by Ci troszkę pomógł co? On się składa z dwóch części tako który mam ja i jak byś wstawała to tą mniejsza cześć założyć i naprawdę dużo daje

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Czy po cc leży się w szpitalu tylko 2 dni? 😱😷 czy to może być prawda?
Stary 2014-07-02, 12:00   #2350
Niestabilna
Wtajemniczenie

Wiecie co ?
Ja się obawiam najbardziej że mi wody odejdą w najmniej odpowiednim momencie. Jak np tz będzie w trasie, albo w sklepie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-02, 12:01   #2351
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Maszyna czy ręcznie ??

Zaraz będę mamą

na maszynie kazda literka bedzie jak poduszeczka

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Wiecie co ?
Ja się obawiam najbardziej że mi wody odejdą w najmniej odpowiednim momencie. Jak np tz będzie w trasie, albo w sklepie.

mojej koleżance wody odeszły w sklepie z wózkami
Stary 2014-07-02, 12:03   #2352
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
na maszynie kazda literka bedzie jak poduszeczka
Koniecznie pochwal się efektem a czym bedziesz wypełniać ??

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Marcela nie strasz

Stary 2014-07-02, 12:04   #2353
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Dziewczyny zaczynam w sobote SR bo ja mam weekendowa i pytanie,bierzecie tam cos ze soba? nie wiem zeszyt do notowania? buty na zmiane?wode do picia,kanapki?haha
Jeszcze popcorn i warka radler 0%
A tak serio to skoro aż 4h to bym brała co się zmieści do torebki żeby tylko nie burczało w brzuchu
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość

Czy po cc leży się w szpitalu tylko 2 dni? 😱😷 czy to może być prawda?
Moja szwagierka miała cc o 20:00, kolejny dzień cały przeleżała, następnego wstawała już i kolejnego z rana jechała do domu wsio chyba zależy jak się kobieta czuje
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:05   #2354
anesh_
Zakorzenienie

Właśnie czekam w poczekalni na wizytę u gina.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:06   #2355
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Właśnie czekam w poczekalni na wizytę u gina.

Stary 2014-07-02, 12:07   #2356
Ana***
Zakorzenienie

jenny ja kupiłam proszek bo stwierdziłam że potem lepiej dopierze ewentualne plamki

Asiu tulę Cię bardzo mocno!!! nie płacz kochana, nie denerwuj się bo to tylko powoduje większe napinanie
Moja przyjaciółka tydzień temu urodziła pięknego maluszka, poród wywoływany!! a od 25 tygodnia miała macicę gotową do porodu... pamiętam jak dziś jak w marcu mi napisała, że może urodzić. Wszystko dobrze się skończyło tylko trzeba przestrzegać tego co mówi lekarz

nmartyna śliczna sukienusia jaki rozmiar? co to za firma?
co do termometru , to gdzie się nim mierzy temperaturę? sprawdzałaś? w różnych miejscach pokazuje tak samo czy różnią się pomiary?

etusia
łooo już łóżeczko gotowe pościel tez już prałaś?

Doriss chyba właśnie zrobię tak jak robiła anesh
daj znać jaki termometr wybierzesz bo też szukam

ania ślicznie wyglądasz panna młoda jak się patrzy

Latte moja też wczoraj drapała się stopa po nosie

małaPaulina ooo i gdzie idziesz na tą sr?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:10   #2357
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Wiecie co ?

No wlasnie tak sie zastanawiałam ostatnio co to bedzie jak mnie nagle złapie jak tz bedzie w pracy i akurat np bedzie 30km od domu a korki nawet na autostradach ogólnie to nie zaczyna sie niby rodzic teraz i juz ale jeśli mam urodzić jak moja mama to zrobię to w dwie godziny jej sie tak przydarzyło dwa razy i ledwo wpadła do szpitala a juz wychodzilysmy bo kurde wole pojechać autem z tz niz karetkę wzywać

I tak piszecie ile zostało i jak pomyśle, ze pojutrze zaczynam 32 tydz to padam
Ja chyba boje sie wyganiac malutka świadomie no chyba, ze juz nie bede mogła sie doczekać...zależy czy zwycięży chęć porodu czy stres przed porodem ale herbatka z liści malin i cieplejsze kąpiele chyba bede uskuteczniac :p

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:12   #2358
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Koniecznie pochwal się efektem a czym bedziesz wypełniać ??

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Marcela nie strasz

kupie najzwyklejsza i najtansza poduszkę i rozpruje ja nie strasze sama się też tego boję
Stary 2014-07-02, 12:12   #2359
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47129395]Jeszcze popcorn i warka radler 0%
A tak serio to skoro aż 4h to bym brała co się zmieści do torebki żeby tylko nie burczało w brzuchu

Moja szwagierka miała cc o 20:00, kolejny dzień cały przeleżała, następnego wstawała już i kolejnego z rana jechała do domu wsio chyba zależy jak się kobieta czuje [/QUOTE]

Myślałam, że jakiś tydzień to na pewno ale pewnie masz rację, zależy wszystko od tego jak się babeczka czuje
Stary 2014-07-02, 12:17   #2360
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Nie no ja dzisiaj pekne.... Idę zjeść jakieś miecho chyba bo już niczym innym nie potrafię się najeść

Ja też się obawiam że zacznę rodzic w najmniej odpowiednim momencie a jeszcze te wody... Matko jakby w sklepie odeszły to byłoby mi wstyd ludzie by może pomyśleli że siku zrobiłam czy co

Coś czuję że dzisiaj znowu produkcja postow idzie w tempie ekspresowym
Jak wrócę z jedzeniem to pewnie szybciej zjem niż doczytam to co naprodukujecie

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:21   #2361
allckarola
Zadomowienie

Byłam u babci na kawie teraz gotuja sie jajka i zjem z barszczem ;-) hym i co by tu dzisiaj robić mialam jechać na zakupy i jestem zła bo z moim planów nic... Dobrze ze przynajmniej koleżanka przywiezie mi po pracy wor rzeczy dla dzidzi ;-) to będę przeglądać

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:25   #2362
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No wlasnie tak sie zastanawiałam ostatnio co to bedzie jak mnie nagle złapie jak tz bedzie w pracy i akurat np bedzie 30km od domu a korki nawet na autostradach ogólnie to nie zaczyna sie niby rodzic teraz i juz ale jeśli mam urodzić jak moja mama to zrobię to w dwie godziny jej sie tak przydarzyło dwa razy i ledwo wpadła do szpitala a juz wychodzilysmy bo kurde wole pojechać autem z tz niz karetkę wzywać

I tak piszecie ile zostało i jak pomyśle, ze pojutrze zaczynam 32 tydz to padam
Ja chyba boje sie wyganiac malutka świadomie no chyba, ze juz nie bede mogła sie doczekać...zależy czy zwycięży chęć porodu czy stres przed porodem ale herbatka z liści malin i cieplejsze kąpiele chyba bede uskuteczniac :p

U mnie to raczej przez stres maly wyjdzie wcześniej hihi...

Cytat:
kupie najzwyklejsza i najtansza poduszkę i rozpruje ja nie strasze sama się też tego boję
Chyba też po prostu uszyje te literki. Material mam, poduszke do rozprucia też, jedyne co maszyny brak ale ręcznie tez da radę tylko dluzrj będzie trwało.

Stary 2014-07-02, 12:28   #2363
allckarola
Zadomowienie

Z tym wywolywaniem porodu to nie każdemu sie udaje ;-) u niektórych jest nagle a drugie sie męczą i próbują na różne sposoby to kapanie w ciepłej wodzie lub inne;-)

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:32   #2364
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Chyba też po prostu uszyje te literki. Material mam, poduszke do rozprucia też, jedyne co maszyny brak ale ręcznie tez da radę tylko dluzrj będzie trwało.

pewnie że ręcznie też się da, ja jakoś super szyć nie umiem ale chociaż troche ułatwiam sobie cała robote jak cos tak przejade maszyna a szyje na starej niemieckiej maszynie od mojego dziadka
Stary 2014-07-02, 12:34   #2365
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Agnes łącze się z Tobą mój też z jednej do drugiej dziś wraca z 36 h, wróci na noc, rano idzie "tylko" na 60
No mój niby pracuje 24 h i potem ma 48 h wolne, ale w tym czasie idzie do innej pracy i pracuje tam po ok 10 h, i jest w domu późnym wieczorem, czasem nawet przed 22 godz.
Ale po urodzeniu malutkiej będzie rezygnował z tej dodatkowej pracy, albo przynajmniej ograniczy ilość godzin bo nie chce żeby mała ryczała na widok ojca bo go nie będzie poznawać.
Cytat:
Trochę niewyraźne, ale przedstawiam Wam stopę wachana przez nos

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ślicznie! Piękna Panna Młoda! Denerwujesz się?

Dziekuje dziewczynom, które poleciły mi termometry. Czekam na więcej

Wczoraj wieczorem miałam taki mocny skurcz żołądka - bolało bardzo. Dziś zaraz po śniadaniu się to powtórzyło. Trzymało kilka minut i puściło samoistnie... Nie wiem co to.

Ja kupiłam taki http://allegro.pl/termometr-bezkonta...301513296.html. Któraś mama go tu chwaliła to się skusiłam.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:34   #2366
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie że ręcznie też się da, ja jakoś super szyć nie umiem ale chociaż troche ułatwiam sobie cała robote jak cos tak przejade maszyna a szyje na starej niemieckiej maszynie od mojego dziadka
Hehe najlepsze maszyny. Ja swoją zostawiłam w pl i zawsze zapomnę ja zabrać a tez stara niemiecka maszyna. Chociaż tz obiecał mi nową.

Stary 2014-07-02, 12:39   #2367
88Ekaterina88
Zakorzenienie

aisa niestabilna macie kolo siebie real ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:40   #2368
Marcella_
Raczkowanie

właśnie zjadłam 2 miski kapuśniaku i chyba na 2 miskach się nie skończy
chciałam Was zapytać czy bierzecie swoich tż na sale porodowa?

bo ja bym swojego chciała wziąć ale widze po nim że nie jest jakos do tego przekonany
Stary 2014-07-02, 12:40   #2369
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
aisa niestabilna macie kolo siebie real ?
No mam cos w promocji ??

Stary 2014-07-02, 12:42   #2370
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No mam cos w promocji ??

Potrzebuje cos skrawdzic a swoj mam 30 km i nie chce jechac na darmo
Chodzi o taki przewijak co daje sie na łóżeczko, w onlinie shopie jest ale czy w stacjonarnym ?

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
właśnie zjadłam 2 miski kapuśniaku i chyba na 2 miskach się nie skończy
chciałam Was zapytać czy bierzecie swoich tż na sale porodowa?

bo ja bym swojego chciała wziąć ale widze po nim że nie jest jakos do tego przekonany
ja biorę, chociaz nie wiem czy dotrwa

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości