|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Mo_onika_ika ta śmiej się
ale u mnie to trwa 4h wiec bede musiala cos zjesc![]() Mycie kafelek szczoteczka to świetny pomysl Latte hehe no mi się szczerze nie spieszy,ja jestem zbyt przerażona poki siedzi w brzuszku to nie płacze,nie robi kupy,nie woła jeść nie narzekam hehehe
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Ślicznie!
Dziekuje dziewczynom, które poleciły mi termometry. Czekam na więcej ![]() Wczoraj wieczorem miałam taki mocny skurcz żołądka - bolało bardzo. Dziś zaraz po śniadaniu się to powtórzyło. Trzymało kilka minut i puściło samoistnie... Nie wiem co to. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Tak odliczacie dni do porodu! Masakra! Jestem na to niegotowa.
|
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
No nie wiem
Moja macocha 2 tygodnie się męczyła i nic.... Spacery, machała biodrami, wchodziła po schodach nawet kilka razy pod rząd i nic W domu był błysk nad błyskami a mój brat ani drgnął Po tygodniu jak przestała się starać wody jej odeszły Mój brat ważył 5100 i miał 65 długości. Ostatnio pytałam bo pamiętałam że był wielki... Około 1 w nocy odeszły jej wody, skurcze mocne, się namęczyła, o 6 rano zmiana lekarzy i co? Pomierzyli ją i dziecko i stwierdzili że nie urodzi naturalnie bo za duży A brat niby taki klocek a ja pamiętam jaki on był malusi To jak wygląda maluszek 2500? Przecież to jak taki kotek miniaturka chyba Muszę posprzątać kuchnie bo dzisiaj będą mi wieszać szafki i blaty przykręcać....... a tak mi się chce ![]() Leżę z nogami do góry i pochłonęłam 2 eklerki Ale co z tego że nadal bym coś zjadła
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Hejka witam się zrana ładna pogoda za oknem w sam raz by nad jeziorko się przejsc tylko żeby czasu nie zabraklo
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trochę się poruszam, trochę z mężem bo cała ciążę abstynencja to na koniec szał ciał nie wiem czy będzie mi się chciało tak aktywnie w domu działać
|
|
|
|
|
#2347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez musze wstawac ciagle do kibelka , jak za dlugo potrzymam to pzrez to ze chce mi sie siusiu brzuch mi twardnieje wiec musze na biezaco oddawac :P---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
**
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja...
Na śniadanie kakao, jogurt i dwa kawałki ciasta drożdżowego z truskawkami i rabarbarem. Oczywiście kupne bo jak by inaczej... Jutro kardiolog i potem zakupki dla Maluszka... Już się nie mogę doczekać, bo w końcu dowiem się co z tym CC a potem takie przyjemności... Hehe... A w sobotę podróż do De ostatnia już przed porodem... Ale musimy jechać, bo babcia się przeprowadza a tato dźwigać nie może... Paulinka ja uważam, żebyś sobie wzięła jedzonko i picie bo lepiej nosić niż się prosić... A męczyć się z burczeniem brzucha to też nie fajnie, bo czlowiek się skupić nie może... Gratuluję kolejnych tygodni i udanych wizyt, nie uświadamiajcie mnie że to już, bo ja sobie tego nie wyobrażam, choć wczoraj wieczorem myślałam właśnie, że jeśli czeka mnie ta cesarka to najgorsza jest noc przed bo człowiek ze stresu nie może spać i w ogóle... I sobie tego nie wyobrażam... Co innego jak odejdą wody to człowiek już nie mysli o tym co się może stać bo nie ma na to czasu... Tez mam obiad z wczoraj mielone i młode ziemniaki, tylko surówkę dorobię... Chatka wysprzątana, prania za mało na pralkę a dziecięce stwierdziłam, że wypiorę z nowymi tetrami jak kupię... Mi kuzynka mówiła, żebym kupiła 10 sztuk, całą paczkę bo Jej w zupełności starcza a Mały ulewał non stop, a poza tym nie trzeba codziennie prać, tym bardziej zimą... No i tak nie mam za bardzo co robić, więc laba dzisiaj leżę hehe... Małż i tak chrapie po nocce a potem Go wygonię żeby kołyskę moją z dzieciństwa przyniósł, bo muszę ją oglądnąć i zobaczyć czy wszystko do niej jest... |
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Czy po cc leży się w szpitalu tylko 2 dni? 😱😷 czy to może być prawda? |
|
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co ?
Ja się obawiam najbardziej że mi wody odejdą w najmniej odpowiednim momencie. Jak np tz będzie w trasie, albo w sklepie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2351 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kazda literka bedzie jak poduszeczka---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
Koniecznie pochwal się efektem
a czym bedziesz wypełniać ??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Marcela nie strasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak serio to skoro aż 4h to bym brała co się zmieści do torebki żeby tylko nie burczało w brzuchu ![]() Moja szwagierka miała cc o 20:00, kolejny dzień cały przeleżała, następnego wstawała już i kolejnego z rana jechała do domu wsio chyba zależy jak się kobieta czuje
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czekam w poczekalni na wizytę u gina.
|
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
jenny ja kupiłam proszek bo stwierdziłam że potem lepiej dopierze ewentualne plamki
![]() Asiu tulę Cię bardzo mocno!!! nie płacz kochana, nie denerwuj się bo to tylko powoduje większe napinanie Moja przyjaciółka tydzień temu urodziła pięknego maluszka, poród wywoływany!! a od 25 tygodnia miała macicę gotową do porodu... pamiętam jak dziś jak w marcu mi napisała, że może urodzić. Wszystko dobrze się skończyło tylko trzeba przestrzegać tego co mówi lekarz nmartyna śliczna sukienusia jaki rozmiar? co to za firma?co do termometru , to gdzie się nim mierzy temperaturę? sprawdzałaś? w różnych miejscach pokazuje tak samo czy różnią się pomiary? etusia łooo już łóżeczko gotowe pościel tez już prałaś?Doriss chyba właśnie zrobię tak jak robiła anesh daj znać jaki termometr wybierzesz bo też szukam ![]() ania ślicznie wyglądasz panna młoda jak się patrzy ![]() Latte moja też wczoraj drapała się stopa po nosie ![]() małaPaulina ooo i gdzie idziesz na tą sr?
|
|
|
|
#2357 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No wlasnie tak sie zastanawiałam ostatnio co to bedzie jak mnie nagle złapie jak tz bedzie w pracy i akurat np bedzie 30km od domu a korki nawet na autostradach ogólnie to nie zaczyna sie niby rodzic teraz i juz ale jeśli mam urodzić jak moja mama to zrobię to w dwie godziny jej sie tak przydarzyło dwa razy i ledwo wpadła do szpitala a juz wychodzilysmy bo kurde wole pojechać autem z tz niz karetkę wzywać I tak piszecie ile zostało i jak pomyśle, ze pojutrze zaczynam 32 tydz to padam Ja chyba boje sie wyganiac malutka świadomie no chyba, ze juz nie bede mogła sie doczekać...zależy czy zwycięży chęć porodu czy stres przed porodem ale herbatka z liści malin i cieplejsze kąpiele chyba bede uskuteczniac :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie strasze sama się też tego boję
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47129395]Jeszcze popcorn i warka radler 0%
![]() A tak serio to skoro aż 4h to bym brała co się zmieści do torebki żeby tylko nie burczało w brzuchu ![]() Moja szwagierka miała cc o 20:00, kolejny dzień cały przeleżała, następnego wstawała już i kolejnego z rana jechała do domu wsio chyba zależy jak się kobieta czuje [/QUOTE]Myślałam, że jakiś tydzień to na pewno ale pewnie masz rację, zależy wszystko od tego jak się babeczka czuje
|
|
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
Nie no ja dzisiaj pekne.... Idę zjeść jakieś miecho chyba bo już niczym innym nie potrafię się najeść
Ja też się obawiam że zacznę rodzic w najmniej odpowiednim momencie a jeszcze te wody... Matko jakby w sklepie odeszły to byłoby mi wstyd ludzie by może pomyśleli że siku zrobiłam czy co Coś czuję że dzisiaj znowu produkcja postow idzie w tempie ekspresowym Jak wrócę z jedzeniem to pewnie szybciej zjem niż doczytam to co naprodukujecie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Byłam u babci na kawie teraz gotuja sie jajka i zjem z barszczem ;-) hym i co by tu dzisiaj robić mialam jechać na zakupy i jestem zła bo z moim planów nic... Dobrze ze przynajmniej koleżanka przywiezie mi po pracy wor rzeczy dla dzidzi ;-) to będę przeglądać
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Z tym wywolywaniem porodu to nie każdemu sie udaje ;-) u niektórych jest nagle a drugie sie męczą i próbują na różne sposoby to kapanie w ciepłej wodzie lub inne;-)
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a szyje na starej niemieckiej maszynie od mojego dziadka
|
|
#2365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale po urodzeniu malutkiej będzie rezygnował z tej dodatkowej pracy, albo przynajmniej ograniczy ilość godzin bo nie chce żeby mała ryczała na widok ojca bo go nie będzie poznawać. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
aisa niestabilna macie kolo siebie real ?
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zjadłam 2 miski kapuśniaku i chyba na 2 miskach się nie skończy
![]() chciałam Was zapytać czy bierzecie swoich tż na sale porodowa? bo ja bym swojego chciała wziąć ale widze po nim że nie jest jakos do tego przekonany
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
No mam
cos w promocji ??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi o taki przewijak co daje sie na łóżeczko, w onlinie shopie jest ale czy w stacjonarnym ? ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

ale u mnie to trwa 4h wiec bede musiala cos zjesc

Ślub: 6 września 2008 ___
i miał 65 długości. Ostatnio pytałam bo pamiętałam że był wielki... Około 1 w nocy odeszły jej wody, skurcze mocne, się namęczyła, o 6 rano zmiana lekarzy i co? Pomierzyli ją i dziecko i stwierdzili że nie urodzi naturalnie bo za duży
Hejka witam się zrana
**

ale pewnie masz rację, zależy wszystko od tego jak się babeczka czuje