|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Czesc Dziewczyny, melduje sie po podrozy, wczoraj wrocilismy bylo bosko! Pogoda dopisala, Disneyland byl swietny, co prawda byl spory ruch wiec troche naczekalismy w kolejkach, ale i tak bylo warto
w Marsylii bylo upalnie, wiec poplazowalismy, pozwiedzalismy, bylo ekstra! Pyszne jedzenie, dobre wino, czego chciec wiecej nawet sie opalilam, co dla mnie jest sporym wyczynem, bo z natury jestem straszny bladzioch. Naprawde zal bylo wracac!Przejrzalam watek po lebkach, ale ciezko nadrobic ![]() Enzunio Wasz filmik jest super! wygladacie cudnie, a Ty jak gwiazda normalnie ![]() Anusia pieknie sie prezentowaliscie, wszytskiego dobrego na nowej drodze zycia Vel swietna relacja bez nicku wiedzialabym, ze Twoja! ciesze sie, ze wszystko sie udalo ![]() postaram sie byc teraz na bierzaco, ale z obowiazkami zony to nigdy nie wiadomo
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Doprowadź siostrę do pionu i niech jedzie z tobą! Bo kto zrobi zdjęcia dla nas?? Elrosa szukaj szukaj, na pewno się znajdzie ![]() Madziara 100 zł to niedużo, idź tam, gdzie obsługa jest lepsza
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
O matko w porównaniu do Ciebie jestem w czarnej dupce;P A powiedz i bedziesz mieć sztucznne kwiaty do przybrania domu? ze juz masz kupione
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, najpierw chciałam się pochwalić:
LICENCJAT OBRONIONY !!! Cytat:
momentami wydaje mi się, że jest zbyt dopasowany i będzie trochę się podnosił tż w tańcu (przy rękach w górze), ale wygląda w nim super i jest idealny na lato, bo cienki.Cytat:
![]() bardzo, ja to bym chciała, żeby siostra tż się tak zachowywała jako ciężarna ![]() Cytat:
Załatwione: - suknia - garnitur i koszule, spinki - buty - sukienka na poprawiny i buty (plus ciuchy tż na poprawiny) - dj - sala - foto & kam - wybrani świadkowie - zaklepany fryzjer i make up - wizyta u księdza - I spowiedź - zaproszenia wydrukowane i w większości rozdane - wybrana piosenka na I taniec - wybrane menu na sali - bimber na stół wiejski (stół załatwia sala, tort też) - pudełko na koperty (w prezencie z zaproszeniami) - obrączki - nauki przedmałżeńskie - zapisany termin w kwiaciarni Nie wiem, czy jeszcze o czymś nie zapomniałam... Do załatwienia: - wybrać alkohol (i kupić) - wybrać dekorację auta i kościoła (kwiaty) - spotkanie w poradni (będzie w niedzielę) - kupić żakiet na suknię i coś na głowę - wybrać się do sali obejrzeć dekorację i ustawienie stołów - rozsadzenie gości - zamówić winietki - kupić balony i inne dekoracje - zaprosić resztę gości - kupić bieliznę na noc poślubną - kupić prezenty dla rodziców - zamówić suchy lód - farbowanie włosów (ja) - próbny make up i fryzura - skrócenie spodni tż - kilka wizyt w salonie urody ![]() - drugie spotkanie z księdzem i zapowiedzi - wybrać osobę do czytania w kościele, pieśni, czytanie... I sama nie wiem, czy coś jeszcze....
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela gratulacje!!
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Skasowało mi cytowanie z poprzednich stron
![]() Dzięki dziewczyny za opinię co do dekoracji. Skoro mówicie, że tablice i dekoracje na klamkach wystarczą, to chyba tylko na takie się zdecydujemy, ew. jeszcze jakieś drobne deko na maskę, ale naprawdę drobne Dotka, mnie też Nawet nie lekki... dlatego cieszę się, że w zasadzie codziennie cokolwiek się dzieje w sprawie ślubu, jakiś krok do przodu... Panna Izabela - gratuluję! ![]() Ja dzisiaj się spotykam z przyjaciółką, więc pójdzie kolejne zaproszenie No i zrobiłam pierwszy trening od... 2 miesięcy! Czuję się jak paralityk...
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam w sklepie jeszcze ładniejszy...
![]() Mieliśmy dziś ostatnią lekcję tańca, właściwie ostatnie 3 to już tylko próby mamy nie tyle choreografię, co listę figur do wykorzystania i za każdym razem wychodzi nam inaczej. Widać, że do tańca z gwiazdami nas nie przyjmą, ale tak autentycznie to nam wychodzi będzie dobrze ![]() Moj hrabia poszedł w zeszłym tygodniu do fryzjera, mówiłam że to za wcześnie (bardzo szybko rosną mu włosy), ale mnie nie słuchał. Mieliśmy jechać już do mojej rodzinnej wsi, a teraz siedzę i czekam, aż go obetną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!!!
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Elrosa;47130325]Mieliśmy dziś ostatnią lekcję tańca, właściwie ostatnie 3 to już tylko próby
mamy nie tyle choreografię, co listę figur do wykorzystania i za każdym razem wychodzi nam inaczej. Widać, że do tańca z gwiazdami nas nie przyjmą, ale tak autentycznie to nam wychodzi będzie dobrze ![]() My tez nie cwiczymy de facto zadnej choegrafii, tylko chcieliymy nauczyc sie paru figur i sobie tez to jakos wpleciemy. Slon nam na noge nie depnal i tanczyc lubimy, wiec mysle nam to jakos wyjdzie. I jak juz pisalam nasz pierwszy taniec to 3,30min a drugi taniec to wlasciwie tylko zaczynamy i dalej bedziemy prosic do tanca gosci. 3,30 min to chybo nie az tak dlugo tym bardziej ze koncowka bedzie skoczna ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- [QUOTE=Panna Izabela;47129978]Hej, najpierw chciałam się pochwalić: LICENCJAT OBRONIONY !!! Gratulacje!!! |
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wkroczylam w etap paniki Slub za 10 dni!!!!!Nie ogarniam tego wszystkiego No i w czwartek przeprowadzka. Pierwszy taniec lezy i kwiczy, bo nie mamy czasu cwiczyc! Jak nie praca, to zakupy meblowe i zalatwianie! Bedziemy improwizowac ![]() Umowilam sie za to na makijaz probny i moje perelkowe wsuwki przyszly
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA, ELABORAT!
![]() Kilka pytań 'do' ![]() - ile mam kupić pasków Crest? Na aukcji jest 14 sztuk (czyli w sumie kuracja na 7 dni). Czy te 7 dni mi wystarczy, czy lepiej zrobić sobie 14? Piję dużo kawy i herbaty i niestety, widać to po zębach.. - ile przed ślubem powinnam sobie wybielić zęby? Czy powiedzmy 3 tygodnie przed ślubem, będzie okej? - jak długie powinnam mieć paznokcie, żeby zrobić sobie hybrydę? ostatnio kosmetyczka nie zrobiła mamie, bo stwierdziła, że ma za krótkie.. - macie magiczny sposób na suche skórki przy paznokciach? Robią mi się koszmarne zadziorki, drapię je i nawet hybryda mi nie pomoże, jak będę mieć skórki takie brzydkie... smaruję kremem, oliwą itd, ale nie pomaga. Olej rycynowy mi wysusza Miałam olejki 4 pory roku do skórek, ale też słabo działaly.- na ile przed ślubem powinnam zastosować skarpetki peelingujące? - robicie manicure, czy mani + pedi? - MĘŻATKI, które jechały na salę jako OSTATNIE - nie było problemow ze zorganizowaniem tego? Zazwyczaj PM jadą jako pierwsi, my chcemy jako ostatni i boję się, że wszyscy będą czekać na nas..- coś ziołowego na spanie? Trochę dziś ogarnęłam - zapisałam nas na kurs tańca - 2 zaproszenia ustalone, że wyślę pocztą - powoli ustalam, czy potrzebne są noclegi, właśnie dla tych 2 (lub 4, jeśli przyjadą z kimś) osób - kolejne 3 pary ustalone kiedy pojedziemy zaprosić /tym samym będzie to już prawie koniec zapraszania /- umówiłam się na fryzurę próbną! Zostaje teraz: LIPIEC: - załatwić próbki tortu - zamówić paski Crest i skarpetki peelingujące - prezenty dla rodziców - notariusz - próbny makijaż - umówić - próbny manicure - okrycie wierzchnie - jechać z dziadkiem po garnitur - biustonosz - zdjęcie miary pod sukienkę (21.07) - DENTYSTA! /oboje/ - kupić napoje SIERPIEŃ: - auto oddać na polerkę, a potem do SPA (tuż przed ślubem) - naprawić felgi - wieczór panieńsko-kawalerski - zapłacić za salę - kupić wino - podjechać do kwiaciarni, ustalić bukiet (koniec sierpnia) - TŻ: kupić garnitur, muchę/krawat, koszulę, buty, bieliznę, perfumy - rozchodzić buty -> oboje - spotkać się z DJem, menadżerką Hotelu, skontaktować się z fotografem. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-07-02 o 13:43 |
|
|
|
#3912 | ||
|
Konto usunięte
|
My mamy takie jak w załączniku w cenie autka
![]() Cytat:
Gratulacje! My idziemy w sobotę na wesele kolegi które bedzie na naszej sali Podpatrzymy co i jak ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
A pod 2 pytanie się podpinam, u nas też wszyscy jada za młodymi a chcemy zajechać na końcu ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Przyszło mi do głowy że może jedziemy normalnie, jako pierwsi, zajeżdzamy pod sale, ludzie parkują a my jeszcze rundkę po mieście Może być tak? |
||
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
u nas zawsze jest tak, że rodzice koordynują. Mówią gością jedzcie na sale, prowadzi ktos kto wie.. albo ktos kto ma gps a teraz maja 95 % ludzi
a zdres jest przeciez na zaproszeniach ![]() a młodzi dojezdzaja osttani zazwyczaj jeszcze pod kosciolem czekaja i zyczenia od ludzi ktorzy na wesele nie jada przeciezbyłam teraz na ślubie u koleżanki i też tak było. Goście z kościoła wyszli rodzice PM mówili prosze jechać na sale itp. sami zapakowali się do samochodu i pojechali, a młodzi jeszcze z 40 min pod kościołem stali bo tyle było ludzi co na wesele nie szli
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-07-02 o 13:53 |
|
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
Dotka myślę, że tygodniowa kuracja Crestami powinna wystarczyć, ale wiadomo, ze u każdego jest to indywidualna sprawa, więc możesz wziąć na 2 tygodnie - najwyżej zostaną Ci paski i wykorzystasz w przyszłości
![]() 3 tygodnie przed jest spoko wg mnie
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() aniuska Szkoda, że nie przyjadą. Kasiulenkowo Piękne fryzury, chyba bardziej mi się podoba ta z pierwszego załącznika. bardorja To naprawdę słabo w obu przypadkach. Z ciotką - szczerze mówiąc, jeśli byłabym wproszona na wesele bardzo dalekiej rodziny (takiej, której nie znam), do tego z mamą, a nie osobą towarzyszącą, to raczej zbyt dobrze bym się nie bawiła. Nadzieja w tych wyrośniętych dzieciach, że przystopują zapędy matki. A bliska koleżanka - może przyczyną są finanse - tzn. wycieczka do Azji mocno rujnuje kieszeń ? Niemniej jednak przykro, że bliskich osób nie ma. alexis77 Witaj A jaki styl tańca byście chcieli? Macie już ulubioną piosenkę?activelifestyle Z reguły dziewczyny, które same były pannami młodymi łatwiej ogarniają, co jest faux pas w kwestii stroju. Suknia mogłaby być ślubną, ale uwierz mi, wszyscy odróżnią pannę młodą od gościa. Szkoda nerwów. Anesthesia Z autem świetny wybór ![]() namisek Fajnie, że podczytujesz Co dobrego u was?Buczorek Mnie też rozwalają tacy ludzie... cude O kurczę, a nie zostawiliście ich gdzieś? Co do sukienki - taki tren będzie wyglądał jak welon, jeśli masz dłuższy welon, to się tak z nim zleje. Widziałam jeszcze pomarańcz z brzoskwiniowym, jeśli też Cię interesują takie inspiracje, daj znać ![]() misia Bardzo fair. Mamy podobną sytuację, w ciąży jest zaprzyjaźnione małżeństwo. Oczywiście termin porodu w naszej dacie, jesteśmy umówieni, że trzymamy dla nich miejsce do końca ![]() Lin To ja a pytałam o hafty. 12 godzin - robi wrażenie. Ale efekt naprawdę powala. Świetnie wykonane zaproszenia ![]() fanaberi Sprawdźcie ręcznie, czy na garniaku po zmięciu nie zostają zagniecenia. My mamy garnitury 100% wełny, ile skrętu - nie wiem. Ale spisują się dobrze vel Ale świetna relacja, przeczytałam ją z wielkim bananem na twarzy. Cieszę się, że Wasze wesele było tak udane A o dziadach nie słyszałam. Śmiesznie musiało wyjść z przyjacielem - mam nadzieję, ze nie obraził się o zdjęcia ![]() czekoczekolada My uczestniczyliśmy w błogosławieństwie w większym gronie - na zaproszeniu było "Zapraszamy na błogosławieństwo w ... o godzinie ... " say Wytrzymaj jeszcze, potem będziecie się z tego śmiać ![]() jumapili Jak wieści ze zgodą na ślub? rabbitka Super, że podróż się udała ![]() Panna Izabela Gratuluję ![]() Dotka Gratuluję zapisów na kurs tańca ![]() My zaczynamy wybielanie na 3 tygodnie przed, ma trwać 2 tygodnie - warto dać sobie margines czasu na poprawę, jakby efekty nie były zadowalające. Hybryda - a jakie mama ma paznokcie? Widziałam hybrydę robioną na paznokciu trochę krótszym od opuszka. U mnie mani - pedi, ale dłonie w innym odcieniu, a paznokcie u nóg w innym. Co do dojazdu na salę - na ostatnim weselu młodzi jechali w "środku" kolumny. Przy przejeździe przez miasto celowo się oddzielili. Dopiero tuż pod hotelem zatrzymali auto i tam przeczekali, aż wszyscy dojadą i wtedy wyszli do powitania. Dla gości nie było to ani długie, ani nużące. Mam całkiem dobre wieści. Przyszła wreszcie biżuteria z ebay-a - jest bardzo ładna i dobrze wykonana. Obfocę ją wieczorem W kwestii dekoracji kościoła duży sukces, bo udało nam się skontaktować z trzecią parą - jak dotąd wszyscy są zgodni, że dekoracja sióstr nie bardzo. Póki co czekamy na wycenę od florystek i będziemy wybierać
|
#3916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze! nie panikuj
|
|
|
#3917 |
|
Rozeznanie
|
Trzymajcie kciuki TZ stwierdził, że trzeba wykorzystać dzien przerwy w meczach i ruszamy dziś po jego strój ślubny
![]() Sent from lumia
|
|
|
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Panna Izabela Gratuluję obrony pracy! Teraz trochę poświętuj A, dziękuję za opinie o garniaczku!
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Rozeznanie
|
Co do skórek to mam,tez z nimi duży problem - pomaga maść z witamina A albo krem uniwersalny z oriflame (ten taki miodek
)Sent from lumia
|
|
|
|
#3920 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl maz wczoraj osobiscie rozmawial z sedzia z tego sadu diecezjalnego. Byl mily i pelen zrozumienia i beda sie starac to roztsrzygnac jak najszycbiej, papery tez juz wczoraj wszystkie do nich doszly.
Z tego co zrozumilam (i rozmawialm tez juz z polskim ksiedzem) takie sprawy roztrzyga sad diecezjanlyn i biskup i nic nie trzeba do Rzymu wysylac. A to juz dobra wiadomosc, bo jakby mialo jeszcze do Rzymu byc wysylane to na pewno nie milebysmy szans. A tak narazie uzbrajamy sie w cierpliwosc i czekamy |
|
|
|
#3921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, rozpoczynam ostatnie wakacje w życiu Stawiam wszystkim Cytat:
A na sen: melisa, albo.. melatonina
|
|
#3922 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Jak byliśmy w kościele to pod koniec mszy powiedziałam do męża, że teraz to co tydzień mogę ślub brać Naprawdę nie ma się czym przejmować, impreza jak każda inna tylko z większym rozmachem
Edytowane przez velika Czas edycji: 2014-07-02 o 14:39 |
|
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje odpowiedzi do formularza Dotki
- ile mam kupić pasków Crest? Na aukcji jest 14 sztuk (czyli w sumie kuracja na 7 dni). Czy te 7 dni mi wystarczy, czy lepiej zrobić sobie 14? Piję dużo kawy i herbaty i niestety, widać to po zębach.. Ja kupiłam 28 pasków, (czyli 14 kompletów góra+dół), planuję stosować raz dziennie, żeby nie przedobrzyć i nie nabawić się nadwrażliwości, więc planuję zacząć ok. 3 tygodnie przed ślubem (a wybielanie trwać będzie 14 dni x 1 raz dziennie) Zależy mi na widocznym wybieleniu, więc wolę kupić więcej. Ja kupiłam dokładnie z tej aukcji http://allegro.pl/crest-supreme-pask...340494477.html- ile przed ślubem powinnam sobie wybielić zęby? Czy powiedzmy 3 tygodnie przed ślubem, będzie okej? Jak napisałam wyżej, planuję na 3 tygodnie przed Żeby mieć rezerwę na przerwę w wypadku wystąpienia nadwrażliwości.- jak długie powinnam mieć paznokcie, żeby zrobić sobie hybrydę? ostatnio kosmetyczka nie zrobiła mamie, bo stwierdziła, że ma za krótkie.. Wg mnie dobra kosmetyczka powinna na każdej długości zrobić, wiadomo, ważne, żeby paznokcie były estetyczne a nie obgryzione na maxa, ale takie do opuszka na 100% wystarczą. - macie magiczny sposób na suche skórki przy paznokciach? Robią mi się koszmarne zadziorki, drapię je i nawet hybryda mi nie pomoże, jak będę mieć skórki takie brzydkie... smaruję kremem, oliwą itd, ale nie pomaga. Olej rycynowy mi wysusza Miałam olejki 4 pory roku do skórek, ale też słabo działaly.Olejek rycynowy wysusza, to fakt. Mnie pomagały rybki niebieskie GAL, to chyba była odżywka keratynowa. Plus co noc olejek Alterra. Świetnie też na mnie działa masełko Burt's Bees albo z Badger, ale wiem, że Badgera chyba nie można nigdzie w PL zamówić, a Burt's Bees jest drogie... Może spróbuj jeszcze kłaść grubą warstwę maści z wit. A? - na ile przed ślubem powinnam zastosować skarpetki peelingujące? U mnie cały proces trwa 2 tygodnie, więc żeby na spokojnie wszystko zdążyło zejść, planuję zastosować na miesiąc przed ślubem. - robicie manicure, czy mani + pedi? Ciągle nad tym myślę... z kasą krucho, więc pewnie zdecyduję się tylko na mani, choć pedi mnie też kusi Ale jako że buty mam zabudowane, to pewnie przyoszczędzę i pedicure zrobię sobie sama.- coś ziołowego na spanie? Ja ze wszystkich delikatniejszych środków na nerwy najbardziej lubię Validol - jest mocno mentolowy i do ssania, ale mnie pomaga (albo to placebo ). Dotka, a gdzie na kurs tańca? Myśleliśmy, że jednak uda nam się z Wami chodzić, tylko, że my chcemy zacząć kurs dopiero ok. 28 lipca... od kiedy zaczynacie i gdzie się zapisaliście? W ogóle teraz Ty u mnie spowodowałaś nerwy okropne Że już kończycie zapraszać, że już próbna fryzura... mam znów poczucie, że jestem w czarnej ... Kiedy masz próbną? I z ciekawości, gdzie się umawiacie, ona do domu przychodzi?I nie stresuj, naprawdę masz większość ogarniętą, a te sprawy, co napisałaś, to na bank zdążycie, to jest do zrobienia w 2 tygodnie jak trzeba, a nie w 2 miesiące! Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-07-02 o 14:49 |
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, dzięki za odpowiedzi!
![]() melisę piję Muszę chyba ilości zwiekszyć ![]() Vel, ja sie denerwuję żeby nie zapomnieć o czymś, denerwuję się tą stroną organizacyjną. Serio, nic innego mnie nie stresuje jak to, żeby to wszystko zgrać, dograć, zrobić ![]() An, wariatko nie denerwuj się moimi nerwami ![]() Więc na kurs tańca idziemy na Grzegórzecką (cornflower, dzięki za namiar! Kurs zaczyna się 22.07, więc może pójdziecie z nami? Koszt to 180zł/parę - 4 spotkania po 1.5h, to jest kurs intensywny.Próbna 16.07 i Ania przyjedzie do mnie do domu ![]() Z zaproszeniami się nie przejmuj, Wy macie inaczej, bo macie i Krk i Krosno, my praktycznie wszystko mamy na miejscu, 2 nie na miejscu, ale wysyłamy pocztą, natomiast te osoby są już zaproszone i potwierdziły że przyjdą ![]() Ja wiem, że i w tydzień można to ogarnąć, tylko jak idę do pracy, to mam dzień wyjęty z życiorysu, a w lipcu pracuję napraaawdę dużo, bo jesteśmy w pracy tylko we dwie z D., więc tego wolnego czasu za dużo nie mam ![]() P.S. Kawa!
|
|
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
Dotka90
my bedziemy tez jechac za goscmi u nas wiekszosc gosci przywozi i zbiera autokar ( bo wiekszosc gosci jest juz od piatku na ranczo) a Ci co pod kosciol przyjada beda jaechac za autokarem ( to tylko 3km drogi) i my za nimi. Przed ranczem przesiadamy sie mianowicie do bryczki z konmi i wjezdzamy ta bryczka na dziedziniec gdzie juz powinien byc rozdawany szampan powitalny dla gosci. |
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, dużo dobrego o Grzegórzeckiej słyszałam
I te lekcje są co tydzień przez 4 tygodnie? Wiesz może czy tam są jakieś kursy że np. trwa 2 tygodnie, ale zajęcia są 2 razy w tygodniu? Niestety na 22.07 nie ma szans, żebyśmy zaczęli, bo w tym tygodniu musimy jechać do Krosna i wrócimy dopiero pod koniec lipca pewnie ![]() A kawa koniecznie!
|
|
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
Witam was moje drogie!
Wychodzę za mąż 31.08.2014 i ostatnio was podczytuję ,sprawdzam czy aby o czymś nie zapomniałam ![]() Podpatruję też wasze pomysły co do dekoracji i innych ślubnych akcesorii.Powiem wam ,że dobrze jest tak sobie poczytać o weselach i ślubach ,gdy nie można doczekać się swojego Dopiero teraz do mnie dociera ,że jeszcze tyle spraw do załatwienia a coraz mniej czasu. Końcem lipca idę na przymiarkę i wreszcie będę mogła dobrać biżu i inne dodatki (chociaż mam już upatrzone). Pochwalę się moim bukietem ślubnym,który zamierzam mieć . Sierpniowe PM co zostawiacie sobie do załatwiania na sierpień?? Ja chciałabym wszystko już ale ,żebym miała co robić w sierpniu
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję !!!
wiem jakie to szczęście ![]() Cytat:
Jak tak patrzę na wasze listy to jednak mało co mam załatwione a wydawało mi sie że prawie wszystko mam a mam pytanie odnośnie hybrydów, jak długo się trzymają i czy po nich tak samo jak po tipsach się tak strasznie naturalne paznokcie niszczą? |
|
|
|
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
Dotka90
my bedziemy tez jechac za goscmi u nas wiekszosc gosci przywozi i zbiera autokar ( bo wiekszosc gosci jest juz od piatku na ranczo) a Ci co pod kosciol przyjada beda jechac za autokarem ( to tylko 3km drogi) i my za nimi. Przed ranczem przesiadamy sie mianowicie do bryczki z konmi i wjezdzamy ta bryczka na dziedziniec, gdzie juz powinien byc rozdawany szampan powitalny dla gosci. zdjecie ze strony internetowej rancza Edytowane przez jumapili Czas edycji: 2014-07-02 o 15:04 |
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też sobie robiłam, na takich samych paznokciach. Dla mnie to najwygodniejsza długość. Na ślub nie robiłam pedicure u kosmetyczki, sama robiłam. Co do drugiego pytania - My wyjechaliśmy spod kościoła ostatni. Po życzeniach rodzice pojechali do naszego mieszkania z pieniędzmi i prezentami (ale to praktycznie na przeciwko kościoła), więc wiedzieliśmy że nie możemy się śpieszyć. Zrobiliśmy rundkę przez centrum miasta. W tym czasie goście zdążyli dojechać, rodzice też dotarli i jak podjechaliśmy to już czekali przy wejściu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

w Marsylii bylo upalnie, wiec poplazowalismy, pozwiedzalismy, bylo ekstra! Pyszne jedzenie, dobre wino, czego chciec wiecej 

bez nicku wiedzialabym, ze Twoja! ciesze sie, ze wszystko sie udalo

Kupiliśmy, a raczej zamówiliśmy wczoraj garnitur. Stanęło na szyciu na miarę.
momentami wydaje mi się, że jest zbyt dopasowany i będzie trochę się podnosił tż w tańcu (przy rękach w górze), ale wygląda w nim super i jest idealny na lato, bo cienki.

Miałam olejki 4 pory roku do skórek, ale też słabo działaly.
Zazwyczaj PM jadą jako pierwsi, my chcemy jako ostatni i boję się, że wszyscy będą czekać na nas..