|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
. Nie wiem jak to się dzieje, ale u mnie ten zapach nie jest wyczuwalny. Nawet przy stosowaniu kozieradki rano i wieczorem trzy dni pod rząd. Przyszło mi zamówienie z YR - chociaż do tej pory nie doczekałam się potwierdzenia przyjęcia zamówienia do realizacji... TheUnlike, o Mysi było kilka stron temu, kiedy dziewczyny dzieliły się przeżyciami po wizycie. Moim zdaniem, jeśli masz możliwość, to śmigaj... |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aale ten zapach utrzymywal sie od mycia do mycia ![]() tez ja kupilam ostatnio. prostuje mi wlosy i wygladam jak miotla :wrr: |
|
|
|
|
#2854 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z włosami
To właśnie prawie bezpośrednio po ścięciu zaczęły się "psuć"
A myślicie,że takie lekkie U bez cieniowania sprawdzi się na falowanych i gęstych włosach?
|
|
|
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
- Szampon przeciwłupieżowy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nasturcja.html
- Szampon do kręconych: http://www.yves-rocher.pl/szampon_do...giem_z_baobabu - Dwa żele pod prysznic - W prezencie: woda toaletowa. Znając moje szczęście, pewnie zdublowali zamówienie i za kilka tygodni wyślą mi kolejna paczkę o takiej samej zawartości :P. |
|
|
|
#2856 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, podpowiedzcie mi dziewczyny co ja mam robić. Mianowicie włosy mam kręcone, suche i cienkie. Trochę za ramiona. Dopiero od niedawna zaczęłam o nie dbać. Dużo czytałam i zaczęłam stosować się do waszych rad. Już teraz włosy o niebo lepsze, ale mam problem. Myję co 3 /4 dni. Nawet dzień po myciu jak nie czeszę, to mam brzydkie strąki. Czy to się zmieni, gdy kondycja moich włosów będzie dużo lepsza?
|
|
|
|
#2857 |
|
Przyczajenie
|
spróbuj odżywki z silikonami
po myciu i skoro masz włosy z tendencją do skrętu lub kręcone to takie włosy czesze się tylko na mokro z odżywką d/s potem się spłukuje i nie czesze się włosów tylko co najwyżej się je ugniata
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam to samo ![]() Na moich się baaardzo sprawdza takie cięcie A mam właśnie gęste i falowane ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() -------------- Ale puch może także generować deszczowa pogoda ![]() A plus cieniowanie to w ogóle krew i pożoga
dążę do długości klasycznej ![]() zaczynam mierzyć włosy na mokro ![]() początek 60cm --->ciach! 45cm ->48 cm -> 50 cm (sierpień '14) Edytowane przez Ania_Marysia Czas edycji: 2014-07-01 o 19:47 |
||
|
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
D
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2861 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od siebie ją bardzo polecam![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Zapomniałam dodać: podczas mycia wypadło "tylko" 120 włosów. Jest poprawa, ale co jak przestanę używać kozieradkę? ![]() Dziewczyny z UK jak szukacie jakiejś bardzo ciężkiej odżywki to z Palmersa oliwkowa taka jest. Ciężka masakrycznie. Dzisiaj zmieszałam ją z GP arganową jako d/s i jest ok Solo jej nie utachamŻel z Tafta o którym pisałam jest meeega mocny pomimo zmieszania z Lidlowym. Następnym razem dam tylko kapkę. Co ja się napociłam żeby to odgnieść
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
ja również polecam siemię lniane, jest świetne.
|
|
|
|
#2863 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Także jeśli masz coś fajnego do polecenia - chętnie się dowiem
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz czego używasz,pokaż włoski,postaram się dobrze doradzić. |
|
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Konsystencja jest właśnie taka masłowata, ciężka. U mnie tylko zmieszana z lżejszą, albo pod olej.
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja sobie zamawiałam z polskiego online raz i teraz z hollandandbarret bo mają fajne odżywki dr organic. Akurat to co jest w drogeriach polskich to jest ogrom wyboru. Agusia Dziękuję za skład odżywki. Może kupię kiedyś... bo teraz keratyna w składzie niemile widziana i omega 9 też kiepsko - dziś mój sezam kochany po wczorajszym użyciu zrobił strzechę. Tak samo cieszyłam sie na gliss kur żółty maskę, a tu lipa taka bo włosom nie służy ![]() Paczka ma mi dziś przyjść to ukręcę odżywę z aloesem i liczę na bajer :d |
|
|
|
|
#2870 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
), to się skuszę Cytat:
A co do kosmetyków z filtrem, to zobacz sobie na maskę kallos color --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iltrem-uv.html oraz na biovaxa do ciemnych --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2871 |
|
Przyczajenie
|
A byłam przekonana,że cieniowanie to taka super sprawa... :/ No to chyba zacznę pozbywać się cieniowania
Tylko długości szkoda... Właśnie zaczęłam nakładać odżywki z silikonami,zobaczę co z tego wyjdzie
Edytowane przez booklover Czas edycji: 2014-07-02 o 12:01 |
|
|
|
#2872 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmierzyłam dzisiaj ile mam w kucyku.Rozczesałam je i związałam mocno gumką.Wyszło 11 cm,mierzyam kilkukrotnie.Jest dobrze
.Dużo mam włosów krótkich co jeszcze do kucyka nie wchodzą.Wydaje mi się,że je przeolejowałam i dlatego takie są nieładne ostatnio .Co za dużo to niezdrowo |
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, jakoś leci i się bardzo pięknie kręci!
Co do UKejowych cudowności, to też się nie zgodzę... Prócz kremu do lokow boots i odżywki VO5 to bida... Chociaż teraz używam bezsilikonowych Shaum; zielonej i fioletowej i są genialne a one w polszy to tylko na allegro chyba... Ok, do cen się zgodze bo za te wszystkie produkty powiedzmy gdybym kupiła, 4 w/w na raz, to zapłaciłabym coś około 25 złotych. ALE COŚ ZA COŚ, bo najprostsze kosmetyki w polskich sklepach, których brakuje mi tutaj kosztują trzykrotnie czasem więcej niż te w polsce! ![]() Dodatkowo o półproduktach to możesz zapomnieć... I akurat jak się taka dyskusja tu wywiązała, to miałam podniecona pisać, że mama kupiła mi wszystkie 5 możliwych joasiek bs!!!!!! Bo kolega wpadnie i przywiezie ( Zobaczcie na jakim można być haju na wieść o litrze paciaji z PL) ;p Ale będę sobie próbować!!!! U mnie też jest taki schowek ciemny w domu i tam mam wszystko zawalone kosmetykami z pl, lista z jaką wracam we wrześniu jest przerażająca , wydatek powiedziałabym około sześciuset złotych, żeby mieć zapas na kolejne pół roku zanim do pl polece ;/ Dodatkowo, idę do mysi więc, może trochę nowych produktów dojść albo któreś wypadną na rzecz tych poleconych przez nią. Myszko informuję że się z Biovaxem jedwab i keratyna na głowie, jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Iwonsia i ty wzdychasz do mojej niby objętości jaki ja mam 9 może 10?!
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-07-02 o 13:48 |
|
|
|
#2874 |
|
Moderator
|
Dostałam dr organic, schnę sobie i nie wiem co będzie bo miałam dzis suszę dlatego prędko z niej nie wyjdę ;D Ale kocham te odżywki bo są takie treściwe, masłowate wręcz i nie robią piany jak drogeryjne. Dodatkowo jako bsy są super, a włosy po użyciu długo pachną ;D
Mam nadzieję, że po wakacjach dopatrzę się poprawy... i długości. |
|
|
|
#2875 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Moje dostaly dzis swiezo kupiony garnier avokado i shea, chyba sie polubily bo sa mieciutkie. Kupilam tez niebieska isane. Uwielbiam to, ze po raz pierwszy od lat kreca sie rownie dobrze bez stylizacji. Nie musze ich obciazac alkoholem w piankach, ani innymi swinstwami i jestem z nich taka dumna.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Edit: post zdublowany
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-07-02 o 21:12 |
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! U mnie ledwo 8, a i tak nawet na tyle nie wygladaja ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że kuracja pomoże ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, wypadłam z obiegu znowu ![]() obejrzałam włosy i znowu jestem zazdrosna ![]() teraz może znajdę więcej czasu dla swoich po rozjaśnieniu jest kiepsko, końce podcinałam, teraz znowu do podcięcia widzę, a śniło mi się, że obcięłam się całkiem na krótko, ale nie planuję n a razie za to kolor mam obrzydliwy i w plamy Mysia by się przydała, ale rozglądam się za fryzjerką w okolicy, chyba machnę po prostu na brąz i dam sobie spokój z rudościami i pseudoblondamina zdjęciach wychodzi całkiem fajnie, a w rzeczywistości bleeeh
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-07-02 o 14:31 |
||
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale też bym chciała mieć ładne bez stylizatorów. |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wrzuce dzis zdjecie do codziennika, pewnie nie sa najpiekniejsze, ale wiem, ze u mnie to juz niebo, a ziemia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

. Nie wiem jak to się dzieje, ale u mnie ten zapach nie jest wyczuwalny. Nawet przy stosowaniu kozieradki rano i wieczorem trzy dni pod rząd. 

Miałam to samo
A mam właśnie gęste i falowane 

Na mieszankę żelu Artiste i Joanny Mrożącej moje włosy też wyglądają pięknie. 

Głównym podejrzanym jest płyn Facelle....