Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 15:53   #2851
Doe
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ale taka prawda. Ja sama nie stosowałam kozieradki, ale każda z dziewczyn, które stosowały, dokładnie o zapachu rosołu pisały.
Ja się nie odważyłam przetestować. Nie jest to mój ulubiony zapach.
- Poza mną . Nie wiem jak to się dzieje, ale u mnie ten zapach nie jest wyczuwalny. Nawet przy stosowaniu kozieradki rano i wieczorem trzy dni pod rząd.

Przyszło mi zamówienie z YR - chociaż do tej pory nie doczekałam się potwierdzenia przyjęcia zamówienia do realizacji...

TheUnlike, o Mysi było kilka stron temu, kiedy dziewczyny dzieliły się przeżyciami po wizycie. Moim zdaniem, jeśli masz możliwość, to śmigaj...
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 17:15   #2852
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Przyszło mi zamówienie z YR - chociaż do tej pory nie doczekałam się potwierdzenia przyjęcia zamówienia do realizacji...
Co ciekawego zamówiłaś? YR to jak rozumiem Yves Rocher?
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 18:31   #2853
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ale taka prawda. Ja sama nie stosowałam kozieradki, ale każda z dziewczyn, które stosowały, dokładnie o zapachu rosołu pisały.
Ja się nie odważyłam przetestować. Nie jest to mój ulubiony zapach.
ja zalewalam ciepla woda i mieszalam aale ten zapach utrzymywal sie od mycia do mycia

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie krem do loków z Joanny Prof. Niestety na 4 lub 5 miejscu ma alkohol denat:/ Muszę coś wypróbować na skrócenie stylizacji, bo mnie już wkurza. Żel będzie na większe wyjścia. Muszę jeszcze cyknąć fotkę za miesiąc czerwiec, ale nie wiem jakie dziś będą.
tez ja kupilam ostatnio. prostuje mi wlosy i wygladam jak miotla :wrr:
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 18:44   #2854
booklover
Przyczajenie

Dot.: Problem z włosami

To właśnie prawie bezpośrednio po ścięciu zaczęły się "psuć" A myślicie,że takie lekkie U bez cieniowania sprawdzi się na falowanych i gęstych włosach?
booklover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 18:45   #2855
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Co ciekawego zamówiłaś? YR to jak rozumiem Yves Rocher?
- Szampon przeciwłupieżowy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nasturcja.html
- Szampon do kręconych: http://www.yves-rocher.pl/szampon_do...giem_z_baobabu
- Dwa żele pod prysznic
- W prezencie: woda toaletowa.

Znając moje szczęście, pewnie zdublowali zamówienie i za kilka tygodni wyślą mi kolejna paczkę o takiej samej zawartości :P.
Stary 2014-07-01, 18:57   #2856
nata_nata
Przyczajenie

Witajcie, podpowiedzcie mi dziewczyny co ja mam robić. Mianowicie włosy mam kręcone, suche i cienkie. Trochę za ramiona. Dopiero od niedawna zaczęłam o nie dbać. Dużo czytałam i zaczęłam stosować się do waszych rad. Już teraz włosy o niebo lepsze, ale mam problem. Myję co 3 /4 dni. Nawet dzień po myciu jak nie czeszę, to mam brzydkie strąki. Czy to się zmieni, gdy kondycja moich włosów będzie dużo lepsza?
nata_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 19:30   #2857
xoxo2211
Przyczajenie

spróbuj odżywki z silikonami po myciu i skoro masz włosy z tendencją do skrętu lub kręcone to takie włosy czesze się tylko na mokro z odżywką d/s potem się spłukuje i nie czesze się włosów tylko co najwyżej się je ugniata
xoxo2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 19:39   #2858
Ania_Marysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez booklover Pokaż wiadomość
To właśnie prawie bezpośrednio po ścięciu zaczęły się "psuć" A myślicie,że takie lekkie U bez cieniowania sprawdzi się na falowanych i gęstych włosach?
Ha! Wiedziałam! Miałam to samo
Na moich się baaardzo sprawdza takie cięcie A mam właśnie gęste i falowane

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez xoxo2211 Pokaż wiadomość
spróbuj odżywki z silikonami po myciu i skoro masz włosy z tendencją do skrętu lub kręcone to takie włosy czesze się tylko na mokro z odżywką d/s potem się spłukuje i nie czesze się włosów tylko co najwyżej się je ugniata
Oj, na silikony bym uważała ;c często to one są właśnie winne "strączkowaniu", oczywiście w nadmiarze, ale nie zawsze
--------------
Ale puch może także generować deszczowa pogoda
A plus cieniowanie to w ogóle krew i pożoga

Edytowane przez Ania_Marysia
Czas edycji: 2014-07-01 o 19:47
Ania_Marysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 20:33   #2859
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Szampon przeciwłupieżowy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nasturcja.html
- Szampon do kręconych: http://www.yves-rocher.pl/szampon_do...giem_z_baobabu
- Dwa żele pod prysznic
- W prezencie: woda toaletowa.

Znając moje szczęście, pewnie zdublowali zamówienie i za kilka tygodni wyślą mi kolejna paczkę o takiej samej zawartości :P.
No cóż, to chyba nie powód do płaczu. D
Stary 2014-07-01, 21:39   #2860
Doe
Rozeznanie

Cytat:
No cóż, to chyba nie powód do płaczu. D
- Gdyby nie pobierali przy tym kasy, to i owszem - taką paczkę przyjęłabym z otwartymi ramionami, ale niestety nie ma tak dobrze.
Stary 2014-07-01, 22:17   #2861
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny możecie napisać coś więcej o tej kozieradce? To jest wyciag do wcierania, coś do picia?

Sorry, źle zacytowałam. Brawo ja.
Tak jak już dziewczyny napisały Ja od siebie ją bardzo polecam Do kupienia w zielarskim za grosze, a może dużo pomóc. Co do zapachu, ja mieszałam z kawą, albo daję z 2-3 krople olejku lawendowego, albo ostatnio mieszam z Jantarem (stary skł. jeszcze, skończył się właśnie) i to mi skutecznie maskuje ten zapach! Także serdecznie polecam te sposoby
Cytat:
Napisane przez nata_nata Pokaż wiadomość
Witajcie, podpowiedzcie mi dziewczyny co ja mam robić. Mianowicie włosy mam kręcone, suche i cienkie. Trochę za ramiona. Dopiero od niedawna zaczęłam o nie dbać. Dużo czytałam i zaczęłam stosować się do waszych rad. Już teraz włosy o niebo lepsze, ale mam problem. Myję co 3 /4 dni. Nawet dzień po myciu jak nie czeszę, to mam brzydkie strąki. Czy to się zmieni, gdy kondycja moich włosów będzie dużo lepsza?
Napisz jakich produktów używasz, jak się obchodzisz z włosami. I zdjęcie! Spróbujemy pomóc

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Zapomniałam dodać: podczas mycia wypadło "tylko" 120 włosów. Jest poprawa, ale co jak przestanę używać kozieradkę?
Dziewczyny z UK jak szukacie jakiejś bardzo ciężkiej odżywki to z Palmersa oliwkowa taka jest. Ciężka masakrycznie. Dzisiaj zmieszałam ją z GP arganową jako d/s i jest ok Solo jej nie utacham
Żel z Tafta o którym pisałam jest meeega mocny pomimo zmieszania z Lidlowym. Następnym razem dam tylko kapkę. Co ja się napociłam żeby to odgnieść
Stary 2014-07-01, 23:03   #2862
bbajecznaa
Raczkowanie

ja również polecam siemię lniane, jest świetne.
bbajecznaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 00:21   #2863
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać: podczas mycia wypadło "tylko" 120 włosów. Jest poprawa, ale co jak przestanę używać kozieradkę?
Dziewczyny z UK jak szukacie jakiejś bardzo ciężkiej odżywki to z Palmersa oliwkowa taka jest. Ciężka masakrycznie. Dzisiaj zmieszałam ją z GP arganową jako d/s i jest ok Solo jej nie utacham
Żel z Tafta o którym pisałam jest meeega mocny pomimo zmieszania z Lidlowym. Następnym razem dam tylko kapkę. Co ja się napociłam żeby to odgnieść
A masz skład tej odżywki? Akurat ja stawiam na takie ciężkie odżywy - z drogeryjnych alberto v05 i tresemme thermal recovery i z niedrogeryjnych dr organic. Z dr organic arganowa ma super konsystencję, taka lekko tłustawa jak masło.
Także jeśli masz coś fajnego do polecenia - chętnie się dowiem
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 01:08   #2864
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
A masz skład tej odżywki? Akurat ja stawiam na takie ciężkie odżywy - z drogeryjnych alberto v05 i tresemme thermal recovery i z niedrogeryjnych dr organic. Z dr organic arganowa ma super konsystencję, taka lekko tłustawa jak masło.
Kurcze, pewnie w UK jest dużo więcej kosmetyków do loków, zazdroszczę
Stary 2014-07-02, 07:34   #2865
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie chyba nie do końca, bo dziewczyny i tak zamawiają sobie większość z Polski z tego co widzę. Zazdroszczę Wam jednak cen w UK na chemię i kosmetyki
Stary 2014-07-02, 08:56   #2866
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nata_nata Pokaż wiadomość
Witaj,
Napisz czego używasz,pokaż włoski,postaram się dobrze doradzić.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:50   #2867
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Proszę bardzo, mówisz i masz Konsystencja jest właśnie taka masłowata, ciężka. U mnie tylko zmieszana z lżejszą, albo pod olej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140702_093214.jpg (76,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140702_093220.jpg (77,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140702_093253.jpg (66,8 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-07-02, 10:11   #2868
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- Nie ma za bardzo czego Mamy krem do loków Bootsa i tyle jeśli chodzi o hity. Połowę tego, co mam w swojej włosowej szufladzie zostało przywiezione/przysłane z PL .
Stary 2014-07-02, 10:12   #2869
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Szczerze to w drogeriach są pustki, poza standardowymi gliss kurami itd. nic ciekawego nie ma. Są jeszcze indyjskie sklepiki i tego typu sprawy, są internetowe dla kręconych które mają kosmiczne ceny... jedyny plus to funciaki ,gdzie można dostać drogeryjne produkty za funta
Ja sobie zamawiałam z polskiego online raz i teraz z hollandandbarret bo mają fajne odżywki dr organic. Akurat to co jest w drogeriach polskich to jest ogrom wyboru.

Agusia
Dziękuję za skład odżywki. Może kupię kiedyś... bo teraz keratyna w składzie niemile widziana i omega 9 też kiepsko - dziś mój sezam kochany po wczorajszym użyciu zrobił strzechę. Tak samo cieszyłam sie na gliss kur żółty maskę, a tu lipa taka bo włosom nie służy
Paczka ma mi dziś przyjść to ukręcę odżywę z aloesem i liczę na bajer :d
Stary 2014-07-02, 11:14   #2870
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kateel Pokaż wiadomość
Ja trochę spóźniona, ale ze szczerego serca!
Myszko, zdrowia, szczęścia, spełnienia w życiu i spełnienia marzeń, uśmiechu, radości i czego tylko sobie życzysz

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
myszko moje też spóźnione, ale też szczere najlepsze życzenia

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Kasiu nasza najwspanialsza, Ty przyjmij zaś spóźnione życzenia - zdrowia dla siebie i synka, szczęścia w małżeństwie, samych wspaniałych kosmetyków, szybko kurczących się zapasów, kasy jak lodu i wszystkiego najzafalowanego!

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
A ja nadal jestem na żelowym haju. Na mieszankę żelu Artiste i Joanny Mrożącej moje włosy też wyglądają pięknie. Ciekawe jak długo potrwa mój entuzjazm. ^^ Jako emergency biorę odrobinę żelu Artiste na rękę, moczę ją lekko i wygładzam spuszone pasmo.

Wrzucam fotę z wczorajszej imprezy, jak widać już z godzin nocnych. Włosy myłam dzień wcześniej. Wczoraj je tylko zmoczyłam, przeczesałam grzebieniem i ułożyłam na Artiste+J.Mrożącą. Dla mnie efekt świetny! I trzymał się od rana aż do końca tańców o 3 nad ranem dnia następnego.
Masz cudowne te spiralki, do zakochania

Cytat:
Uwaga - drastyczne zdjęcia! Kiedyś obiecałam, że pokażę Wam jak wyglądają moje włosy bez całego hokus-pokus, którym wszystko maskuję. Proszę bardzo. Rozpuszczone wyglądają tak dobrze tylko dlatego, że dziś mam dużo puchu
Bido Ty nasza, nie sądziłam, że jest aż tak Ale teraz hop do przodu i będzie coraz lepiej, kciukam za Ciebie mocno, mocno

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Jeśli kogoś interesuje co u 'nas' to pracujemy nad hennowa pomyłka.

Maska koloryzujaca rifflessi trochę pomogła z żółtą poświatą na czubku.
A resztę pidbarwila miedzia.
Wciąż jestem rudą, ale taka ciemna. Sporo pasm wpada w mocne czerwienie i brązy.

Najprawdopodobniej zrobię jakąś kąpiel rozjasniająca żeby to wybić do rudosci i pomarańczu. Bo się tak nie czuje i już.

Ale w ogóle odkąd zagościła u nas odzywka bez spłukiwania joanna z makiem i bawełną wlosiska są lepsze z dnia na dzień a skręt... jakby znikąd poprawił się niewyobrażalnie, czy naprawdę niewielkim nakładzie pracy. Reanjmacja bez żelu czy kremu. Tylko Joanna MiB z atomizera i plunking.

i mimo, że nakładam chemie na odrosty i włosy farbowane to naprawdę wyglądają dobrze.
Widać, można farbować i mieć.

Ja też nie jestem takim ortodoksem, żeby teraz porzucić wszystko co be i nie suszyć, czy farbować a móc powiedzieć 'przynajmniej są super zdrowe'

Dbam ile mogę, rekompensuje im zabiegi potencjalnie nieprzyjemne, i gra, pasuje mi taka symbioza

Te Twoje gęściochy, cieszę się, że idzie wszystko do przodu

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Hej,hej, kreciołki!!!
Dopiero teraz zauważyłam, że nowa część
U mnie wakacje, na czas których zwykle wracam do fal i henny. Mam też nadzieję, że będzie wiecej czasu na śledzenie wątku i pisanie raz po raz.
Chociaż widzę mnóstwo nowych twarzy i niewiele ze "starej gwardii". Pewnie mnie też już nikt nie kojarzy....
Nic to, przypomnę się i poznam.

PS> Właśnie poczytałam ostatnią stronę i przeraziły mnie wieści Iwonsi (o, jest ktoś kogo pamietam!!!). To ja chyba podświadomie falę noszę głównie latem, gdyż fal nigdy nie dosuszam w 100%-wolę jak dosychają naturalnie(latem pozwala na to i aura i więcej czasu). Natomiast "na prosto" suszę zawsze do końca.
No jak tu Cię można nie pamiętać i Twoich pięknych, romantycznych fal Prosimy o wkupne zdjęcie

Cytat:
Włosy mi ostatnio lekko falują. Kupiłam moja ukochaną maskę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...i-bawelna.html
Jest szałowo, jak na to, co było wcześniej. Przynajmniej coś mi się dzieje na łbie, a nie wyprost. No ale też przyznaję, że pokornie porzuciłam piankę i wróciłam do żelu.
Ale dalej myję włosy na noc i rano są pikne. Co prawda skręt inny, bo wiążę w luźnego koczka, ale w ciągu dnia wraca do siebie.
A wczoraj po deszczu... Takie fale śliczne!
Pamiętam, jak zachwalałaś tą maskę, nie widuję jej u mnie, może jak pokończę zapasy za jakiś rok (), to się skuszę

Cytat:
Napisane przez Elizasz Pokaż wiadomość
Hej
Gdzieś tam kiedyś się udzielalam, ale brakło czasu
Teraz mam wakacje, to może uda mi się częściej tu zaglądac i coś napisać
Obecnie walczę z przerażającym wypadaniem włosów Głównym podejrzanym jest płyn Facelle....
Mam plan na mega pielęgnację w czasie tych dwóch miesięcy, szczególnie że 11 lipca jadę do Chorwacji, gdzie włosy będą męczone słoną wodą i słońcem... i tu pytanie-czy macie jakieś sprawdzone kosmetyki z filtrem do włosów? Planuję kupic olej z pest marchwii i malin, do tego Jantar, ale może coś z "gotowców" polecicie?
Możliwe, że winowajcą jest facelle, gdzieś mi się obiło o uszy, że on wypadanie może powodować właśnie, może odstaw go na razie.
A co do kosmetyków z filtrem, to zobacz sobie na maskę kallos color --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iltrem-uv.html oraz na biovaxa do ciemnych --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html

Cytat:

Siedzę właśnie z mieszaknką Joanny rumiankowej i odżywki tureckiej Planeta Organica. Zrobiłam mini plunking (jakoś nie przekonuje mnie siedzenie do godziny w turbanie na głowie, mam wrażenie, że cała odżywka w to wsiąknie). Jak będą jakieś ładne efekty to strzelę zdjęcia bo niestety gdy użyłam czarnej maski marokańskiej i potem odżywki tureckiej to była tragedia.
Oj, nie polubiłaś się z czarną maską, czy zbyt obciążyło? Ja uwielbiam te 2 kosmetyki i miałam nadzieję, że u Ciebie też dobrze się sprawdzą
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:58   #2871
booklover
Przyczajenie

A byłam przekonana,że cieniowanie to taka super sprawa... :/ No to chyba zacznę pozbywać się cieniowania Tylko długości szkoda... Właśnie zaczęłam nakładać odżywki z silikonami,zobaczę co z tego wyjdzie

Edytowane przez booklover
Czas edycji: 2014-07-02 o 12:01
booklover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:37   #2872
Curly81
Wtajemniczenie

Zmierzyłam dzisiaj ile mam w kucyku.Rozczesałam je i związałam mocno gumką.Wyszło 11 cm,mierzyam kilkukrotnie.Jest dobrze.Dużo mam włosów krótkich co jeszcze do kucyka nie wchodzą.

Wydaje mi się,że je przeolejowałam i dlatego takie są nieładne ostatnio.Co za dużo to niezdrowo.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:45   #2873
Joanku
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, jakoś leci i się bardzo pięknie kręci!
Co do UKejowych cudowności, to też się nie zgodzę...
Prócz kremu do lokow boots i odżywki VO5 to bida...
Chociaż teraz używam bezsilikonowych Shaum; zielonej i fioletowej i są genialne a one w polszy to tylko na allegro chyba...
Ok, do cen się zgodze bo za te wszystkie produkty powiedzmy gdybym kupiła, 4 w/w na raz, to zapłaciłabym coś około 25 złotych.
ALE COŚ ZA COŚ, bo najprostsze kosmetyki w polskich sklepach, których brakuje mi tutaj kosztują trzykrotnie czasem więcej niż te w polsce!
Dodatkowo o półproduktach to możesz zapomnieć...

I akurat jak się taka dyskusja tu wywiązała, to miałam podniecona pisać, że mama kupiła mi wszystkie 5 możliwych joasiek bs!!!!!!
Bo kolega wpadnie i przywiezie :jupi)
( Zobaczcie na jakim można być haju na wieść o litrze paciaji z PL) ;p
Ale będę sobie próbować!!!!

U mnie też jest taki schowek ciemny w domu i tam mam wszystko zawalone kosmetykami z pl, lista z jaką wracam we wrześniu jest przerażająca , wydatek powiedziałabym około sześciuset złotych, żeby mieć zapas na kolejne pół roku zanim do pl polece ;/
Dodatkowo, idę do mysi więc, może trochę nowych produktów dojść albo któreś wypadną na rzecz tych poleconych przez nią.

Myszko informuję że się z Biovaxem jedwab i keratyna na głowie, jestem ciekawa co z tego wyjdzie.

Iwonsia i ty wzdychasz do mojej niby objętości jaki ja mam 9 może 10?!

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-07-02 o 13:48
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:05   #2874
Klaudenc
Moderator

Dostałam dr organic, schnę sobie i nie wiem co będzie bo miałam dzis suszę dlatego prędko z niej nie wyjdę ;D Ale kocham te odżywki bo są takie treściwe, masłowate wręcz i nie robią piany jak drogeryjne. Dodatkowo jako bsy są super, a włosy po użyciu długo pachną ;D
Mam nadzieję, że po wakacjach dopatrzę się poprawy... i długości.
Stary 2014-07-02, 14:09   #2875
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Moje dostaly dzis swiezo kupiony garnier avokado i shea, chyba sie polubily bo sa mieciutkie. Kupilam tez niebieska isane. Uwielbiam to, ze po raz pierwszy od lat kreca sie rownie dobrze bez stylizacji. Nie musze ich obciazac alkoholem w piankach, ani innymi swinstwami i jestem z nich taka dumna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:26   #2876
Maliniarka
Zakorzenienie

Edit: post zdublowany
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-07-02 o 21:12
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:30   #2877
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Zmierzyłam dzisiaj ile mam w kucyku.Rozczesałam je i związałam mocno gumką.Wyszło 11 cm,mierzyam kilkukrotnie.Jest dobrze.Dużo mam włosów krótkich co jeszcze do kucyka nie wchodzą.

Wydaje mi się,że je przeolejowałam i dlatego takie są nieładne ostatnio.Co za dużo to niezdrowo.

super! U mnie ledwo 8, a i tak nawet na tyle nie wygladaja

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, jakoś leci i się bardzo pięknie kręci!
Co do UKejowych cudowności, to też się nie zgodzę...
Prócz kremu do lokow boots i odżywki VO5 to bida...
Chociaż teraz używam bezsilikonowych Shaum; zielonej i fioletowej i są genialne a one w polszy to tylko na allegro chyba...
Ok, do cen się zgodze bo za te wszystkie produkty powiedzmy gdybym kupiła, 4 w/w na raz, to zapłaciłabym coś około 25 złotych.
ALE COŚ ZA COŚ, bo najprostsze kosmetyki w polskich sklepach, których brakuje mi tutaj kosztują trzykrotnie czasem więcej niż te w polsce!
Dodatkowo o półproduktach to możesz zapomnieć...

I akurat jak się taka dyskusja tu wywiązała, to miałam podniecona pisać, że mama kupiła mi wszystkie 5 możliwych joasiek bs!!!!!!
Bo kolega wpadnie i przywiezie :jupi)
( Zobaczcie na jakim można być haju na wieść o litrze paciaji z PL) ;p
Ale będę sobie próbować!!!!

U mnie też jest taki schowek ciemny w domu i tam mam wszystko zawalone kosmetykami z pl, lista z jaką wracam we wrześniu jest przerażająca , wydatek powiedziałabym około sześciuset złotych, żeby mieć zapas na kolejne pół roku zanim do pl polece ;/
Dodatkowo, idę do mysi więc, może trochę nowych produktów dojść albo któreś wypadną na rzecz tych poleconych przez nią.

Myszko informuję że się z Biovaxem jedwab i keratyna na głowie, jestem ciekawa co z tego wyjdzie.

Iwonsia i ty wzdychasz do mojej niby objętości jaki ja mam 9 może 10?!
Curly, nie Iwonsia

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:30   #2878
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga - drastyczne zdjęcia! Kiedyś obiecałam, że pokażę Wam jak wyglądają moje włosy bez całego hokus-pokus, którym wszystko maskuję. Proszę bardzo. Rozpuszczone wyglądają tak dobrze tylko dlatego, że dziś mam dużo puchu
kurczę, rzeczywiście, podziwiam Cię, że tak sobie z nimi radzisz
mam nadzieję, że kuracja pomoże
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Hej,hej, kreciołki!!!
Chociaż widzę mnóstwo nowych twarzy i niewiele ze "starej gwardii". Pewnie mnie też już nikt nie kojarzy....
Nic to, przypomnę się i poznam.
hej hej

Dziewczyny, wypadłam z obiegu znowu
obejrzałam włosy i znowu jestem zazdrosna

teraz może znajdę więcej czasu dla swoich
po rozjaśnieniu jest kiepsko, końce podcinałam, teraz znowu do podcięcia widzę, a śniło mi się, że obcięłam się całkiem na krótko, ale nie planuję n a razie
za to kolor mam obrzydliwy i w plamy Mysia by się przydała, ale rozglądam się za fryzjerką w okolicy, chyba machnę po prostu na brąz i dam sobie spokój z rudościami i pseudoblondami

na zdjęciach wychodzi całkiem fajnie, a w rzeczywistości bleeeh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04361.jpg (46,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04392.jpg (48,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04422.jpg (77,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04402.jpg (85,9 KB, 29 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-07-02 o 14:31
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:40   #2879
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Moje dostaly dzis swiezo kupiony garnier avokado i shea, chyba sie polubily bo sa mieciutkie. Kupilam tez niebieska isane. Uwielbiam to, ze po raz pierwszy od lat kreca sie rownie dobrze bez stylizacji. Nie musze ich obciazac alkoholem w piankach, ani innymi swinstwami i jestem z nich taka dumna.

Większość pianek nie ma alkoholu.
Ale też bym chciała mieć ładne bez stylizatorów.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:43   #2880
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Większość pianek nie ma alkoholu.
Ale też bym chciała mieć ładne bez stylizatorów.
To ja mam jakiegos pecha, bo wiecznie trafiam na wysuszajace z alkoholem w skladzie :p Lubie tez balsam nivei, ale latem zmieniam go na odzywki b/s, a jak dam jedno i drugie to klapia Wrzuce dzis zdjecie do codziennika, pewnie nie sa najpiekniejsze, ale wiem, ze u mnie to juz niebo, a ziemia.

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości