|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Błędy
Z drugiej strony dlaczego dostosowywać regulamin do tej mniejszości? Myślę, że tylko na początku i tylko nowi użytkownicy mieliby problem z przyswojeniem zasad, z czasem na pewno byłoby lepiej
![]() Zwrócenie uwagi na rażące błędy (wykluczam tu nieprawidłowy szyk zdania, czy literówki typu a zamiast ą, zjedzoną literę) byłoby z korzyścią dla wszystkich wizażanek (i wizażanów(?) ).przejrzeć
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj mówię "przeglądnąć" za co pewnie bym tu była zlinczowana![]()
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzeniona
|
Trochę mnie dziwi, kiedy osoba mówiąca o rażących i oczywistych błędach sama zapomina o podstawowej zasadzie, że przed "że" stawiamy przecinek... Takie trochę "przyganiał kocioł garnkowi".
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
A co jest złego w przeglądnąć?
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Marszałkini II RP
|
Jak wiele z Was pisało wcześniej to również najbardziej nie znoszę błędu związanego z "ubieraniem". "Ubrać sukienkę, buty, spódnicę, itp." Ubrać można manekin, ale widzę, że już chyba z 90% osób tak pisze i mówi.
A co do błędów na samych wizażu to jak widzę post w którym: po... każdym...wyrazie...jest.. .wielokropek...pewnie...a by...w...wypowiedzi...był a...taka...głębia... to nawet tego nie czytam. Już nawet błędy ortograficzne tak bardzo mi nie działają na nerwy jak te wielokropki, które królują zwłaszcza na Intymnym. |
|
|
|
|
#67 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Obejrzeć brzmi o niebo lepiej, niż oglądnąć.
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Pani Mizantrop
|
Obie te formy są poprawne, więc wybieram tę, która brzmi lepiej.
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Ot, właśnie: masz wybór, mówisz tak jak Ci lepiej brzmi. Tu gdzie mieszkam (Dolny Śląsk) większość osób mówi "oglądnę film" więc dla mnie takim pierwszy który przychodzi do głowy jest "oglądnę". Ale przy wspomnianej dyskusji były takie "krzykaczki" że to brak poszanowania dla języka, że to niepoprawne itp. itd.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze staram się pisać możliwie najpoprawniej. Oczywiście czasami, jak każdemu, zdarzają się błędy. Już jakiś czas temu skończyłam szkołę i teraz trochę się cofam...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą na wizażu: "płukam".
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

).